Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Referandum Anketi

Anayasa Paketine Oyunuz?  

19 üye oy verdi

1. 1. Anayasa paketini onaylıyor musunuz?

• Evet
      4
    • Hayır
      15

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Etkilememek için kendi oyumu yazmayayım :)

Daha önce açılmamış veya ben göremedim. Katılım bekliyorum. :blushing:

Gönderi tarihi:

AKP şahsında demokrasi bile oylansa yine HAYIR. Kurtla kuzu bir arada olurmu?

Bu arada meraklılar şu adrese de baksınlar.

-http://haber.mynet.com/anket/-

Gönderi tarihi:

Bilimsel olarak size katılıyorum...

saygılar...

Gönderi tarihi:

Isci emeklisiyim ama ayda 3.500TL emekli ayligi aliyorum!

Dindarim ama ORUC BABA Türbesine adamlarimi gönderip hem iftarlik dagittiririm hemde EVET kampanyasi yaparim.

Iste müslüman AKP'nin gercek yüzü budur.Halkin inanclarini sömürmek.

Satilmis ve satin alinmis medya yetmedi simdi türbelere kadar uzandilar.Koltuktan düsmekten korkmak buna denir iste.YÜCE DIVAN AKP'yi bekliyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yüce divanın filan yapacağı anca örnekleri görüldüğü gibi zaman aşımına kadar işi uzatmak ve havanda su dövmek. Sonra zaman aşımı deyip beraat.

Osman Pamukoğlu yolsuzluk ihtisas mahkemeleri kuracağını ve yolsuzlukları süratle yargılayıp yolsuzlukla elde edilen mal varlıklarına el konulacağını, zaman aşımı denen garabeti derhal kaldıracağını ilan ve vaad ediyor.

Bu ülkede gerekli olanın da başta bu olduğunu düşünüyorum. Ne demek zaman aşımı ya? Hırsız ebediyen hırsız, katil ebediyen katildir. Bu zamanla değişir mi? Çaldı, yedi, o onun ayrılmaz vasfı olur, yediği o haram lokmalar bünyesinin parçası olur. Neresini kesip atacak da kurtulacak? Hakkını yediği insanlara haklarını geri verebilir mi? Hadi verdi, parasını yediği adam çocuğuna üniversite okutamadı, geçti artık, parayı iade bile etse o çocuk üniversite okuyamayacak artık!

Bu ülkede başta hukukta, bir devrim gerekiyor. "Adalet güçlülerin delip geçtiği, zayıfların takılıp kaldığı bir örümcek ağı olmayacaktır" Osman Pamukoğlu

Gönderi tarihi:

beni ilgilendirmeyen bir anayasa

İnandırıcı bulmadım. Doğruysa da bireyseldir, geçerli değildir. Sözde boykot edeceğini söyleyen BDP nin tüm sempatizanları ful evet kullanacaktır. "Yetmez ama evet" kullanacakları oy budur. Zaten baş akape şakşakçıları bile çıktı, aynısını söylediler. "İyi değil, kötü ama yine de evet!" İnanılmaz ama böyle dediler, kulaklarımla duydum! Allah bir deseler kuşkuyla karşılayın derim ben. Bir dediklerinin yarın dediklerini tuttuğu görülmemiştir.

Bakmayın başbakanın saptırmacalarına, "PKK Yarsav CHP MHP aynı cephede" filan diye yutturmacalarına, yandaş yazar çizerlerin koro halinde aynı nakaratı tekrarlayıp göz boyamalarına... Boşa masal okumasınlar, BDP nin etkili olduğu, yani PKK nın sindirdiği yerlerdeki anketlere göz atmak yeter...

Gönderi tarihi:

BDP bir AKP firsatini tabii ki kullanacaktir.Ben bir yazimda PKK'nin istediklerini AKP'den baska verecek hicbir iktidar yoktur.Son 5 yilda bunu fazlasiyla belgelediler.Atatürkcülerin tutuklanmasi,PKK'cilarin elini kolunu sallayarak gezmesinin nedeni olsa gerek.

Fetulahi cökertmek icin örgüt kurmak bahanesiyle düzmece belgeler kullanip askerleri tutukladilar.Demek ki Türkiye AKP'nin gözünde FETULAH KADAR DEGERI OLMAYAN BIR KAVRAMMIS

AKP-BBP-SAADET PARTISI-BDP ve büyük bir olasiliklada MHP'nin bir kisim üyeleri bu referandumda EVET oyu kullanacaklardir,burasi artik biliniyor.

Beni asil sasirtan,bu ülkede Atatürkcülerin sayisinin bir avuc olmasidir.Atatürkcü olupta bu fasist gidise karsi olmamak mümkün degildir.Adamlar Allah peygamber edebiyati ile isi götürüyorlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

anayasa mahkemesinde meclisin atayacağı kişilerin bulunması halkın isteklerinin dikkate alınması açısından önemli bir atılımdır ve bu sayede demokrasi yaşanabilir kılınır çünkü halkın isteklerinin dikkate alınması diktatörlüğü önler ama anayasa mahkemesinin bunu reddetmesi aslında derin dünya devletinin bir oyunu bu sayede akp halk gözünde madur edilmiş olacak ve halkta akpye kayacak plan bu ama yinede anayasadan bu madde çıkarılmış ama bu madde çok önemli bir misyonu olduğu için kabuledilmesi gerekirdi ama maalesef iptaloldu akp hakimlere söz geçirip şeriat devleti kurma endişesi yüzünden ve halkı akp tarafına çekmek için sanır5ım böyle bir plan güdüldü ama buradada çelişki var hem şeriat yanlısı bir toplum ve iktidar istiyorsun hemde hakimleri kontrol altına almasın istiyorsun burada garip bir çelişki var yani derin dünya devleti insanların değerlerini kaybetmesini istemiyor ama yönetiminde şeriat olmasını istemiyor belkide bunu gelecek bediüzzaman akıllısı gibi asrın evliyasıyla devleti şeriat düzenine sokmayı düşünüyordur bu dinini sevdiklerim kimbilir.

Gönderi tarihi:

BDP bir AKP firsatini tabii ki kullanacaktir.Ben bir yazimda PKK'nin istediklerini AKP'den baska verecek hicbir iktidar yoktur.Son 5 yilda bunu fazlasiyla belgelediler.Atatürkcülerin tutuklanmasi,PKK'cilarin elini kolunu sallayarak gezmesinin nedeni olsa gerek.

Fetulahi cökertmek icin örgüt kurmak bahanesiyle düzmece belgeler kullanip askerleri tutukladilar.Demek ki Türkiye AKP'nin gözünde FETULAH KADAR DEGERI OLMAYAN BIR KAVRAMMIS

AKP-BBP-SAADET PARTISI-BDP ve büyük bir olasiliklada MHP'nin bir kisim üyeleri bu referandumda EVET oyu kullanacaklardir,burasi artik biliniyor.

Beni asil sasirtan,bu ülkede Atatürkcülerin sayisinin bir avuc olmasidir.Atatürkcü olupta bu fasist gidise karsi olmamak mümkün degildir.Adamlar Allah peygamber edebiyati ile isi götürüyorlar.

saygilarla

Yazdıklarınıza tek tek cevap verelim bakalım.

1- Şu anki Partilere baktığınız zaman yetersiz olsada bu ülkeyi Akp'den daha iyi yönetecek bir parti yoktur,bunu hepimiz kabul etmek zorundayız,Chp'nin Atatürk'ün ismini kullanarak Atatürkü istismarı,Mhp'nin Türk kardeşlerimizin milli duygularını sömüren yaklaşımları bu ülkeyi yönetebilecek seviyede olmadıklarının göstergesidir.

2- Atatürk'çülerin tutuklanması derken Ergenekon operasyonunu kastediyorsanız onların tutuklanması doğrudur ancak yargılama sürecinin bu kadar uzatılması yanlıştır,Pkk'cilerin ellerini kollarını sallayarak gezmesi demeniz ise daha önce Bdp'lileri her fırsatta Pkk ile aynı kefeye koymanız yönünden ele alındığında tıpkı Ergenekon gibi Kck adı altında 1500'ü aşkın Bdp yöneticisi ve Belediye başakanı 1 buçuk yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunmaktadır ve iddaname bile daha 2 ay önce hazırlandı.

3- Fetullah Gülen Hareketini bitirmek ve Hükümeti düşürmek amaçlı olduğu söylenen bir belge çıktı ortaya,doğrudur yada yalandır onu bilemem ancak bu çok ciddi bir iddadır ve mutlaka konu ile ilgisi olanlar alınmalıdırlar elbette,ancak yukarıda yazdığım gibi adalet daha hızlı ilerlemelidir,insanlar mağdur edilmeden yargılamalar yapılmalı ve kararlar verilmelidir..

4- Chp,Mhp,Bdp vs.vs partilerin ne kadar itiraz ederlerse etsinler bu ankete evet çıkacağından zerre şüphem yok,Türkiye halkı oy verdiği parti liderlerinden çok Tayyip Erdoğan'a güveniyor,bunuda partilerin ve liderlerinin başlarının ellerinin arasına koyup iyice bir düşünmesi gerekir diye düşünüyorum.

5- Bu ülkede Atatürk'çülerin sayısı bir avuç değildir aslında ama eğer kastınız Atatürk'ü seven ve saygı duyan anlamında ise,Atatürk'ü ve ona verilen değeri kullanarak rant elde etmeye çalışanların bu ülkede 80 yılda yaptıkları bu halkı Atatürk'ten ve onun değerlerinden maalesef soğutmuştur,Atatürk denince insanların aklına lise öğrencilerinin camiye gittikleri görüntüleri arka fona korku filmlerinden alınan müzik eşliğinde verip korkunç bişey gibi haber yapan uğur Dündar'ın Atatürk'çülüğü yada Atatürk'çüyüm deyip bu halkın 15-20 milyonunu oluşturan Kürt halkına hitaben ''KerKürt''diye yazabilecek kadar gözü dönmüş Yılmaz özdil gelmektedir,yada başını örten kardeşlerimize ''Sıkmabaş'' diyecek kadar kendi halkının değer yargılarından kopmuş rektörler,akademisyenler gelmektedir,çünkü bu ülkede Atatürkçüyüm diye ön plana çıkanlar hep bunlar oldu,bunlarında bu tür yaklaşımları insanları Atatürk'e olan sevgi ve saygılarını gizleme yoluna itti,bunların bu yaklaşımlarının aslında Atatürk'ün dünya görüşüyle hiç bir alakası olmadığınıda çok iyi biliyoruz.....

Gönderi tarihi:

Başbakan boşuna CHP, MHP ve BDP yi bir arada göstermek için çabalıyor. BDP lilerin AKP ile aynı safta olduğunu görmemek için saf olmak gerekir.

Türk Halkı Tayyip Erdoğan a güveniyormuş niye havuzlu villaları oğullarının üzerine yaptığı için mi, sabah dediğini akşam yalanladığı için mi, açılım diyerek bindi bir alamete tepki alınca BDP nin üzerine yıktı. Ermeni açılımı, AB hepsi başarısız dostlar alışverişte görsünler girişimleri. Şu ülkeye gerekli olan en önemli şey millet temsilcilerini kendisi seçmeli. Bu konuda, % 10 baraj konusunda ve dokunulmazlıklar konusunda hiçbir adım var mı? Başbakanın nesini inandırıcı buluyorsunuz? Üslup zaten Kasımpaşalı, vatandaşa ananı al git, çocukların boğazını sıkmak bunları mı beğeniyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Şu forumda bile BDPlilerin yazdıklarına bakıvermek, tamamının kesinlikle evetçi olduğunu, boykotun filan bir yalan ve kandırmacadan başka bir şey olmadığını açıkça gösterecektir.

Bunların işi gücü böyle, taşeronu oldukları yıkım mütahitinin "chp mhp bdp ittifak halinde" kandırmacasını destekleyip milleti yanıltmaktır. Bu aldatmacaya alet filan olmuyorlar, doğrudan aldatmacanın bilinçli ortağıdırlar.

Ben iddia ediyorum, bunların ana ve esas partisi akapedir. Kesinlikle! BDP filan garnitürdür, yok demesinler diye yedeklenen bir göstermelik partidir. Tüm beklentileri, akapedendir. Didişmeleri tamamen sahtekarlık ve göstermeliktir. Arada bir gerçekten didişiyorlarsa da bu, uzun süredir evli olup bir türlü çocuk yapamayışlarındandır. Son dönemlerdeki sağdıçları olan ABD, damadın sırtına sıkı bir yumruk vurarak gerdeğe yeniden kattı ama, açılım karaya oturunca yine en azından bir süre daha çocuk haberi gelmeyeceği anlaşıldı!

Referandumu boykotmuş! Külahıma anlatsınlar. Nasıl da yıkım ihalesini alan mütahidin taşeronu olduklarını apaçık ortaya koyuyorlar! Yok kesin evet çıkacakmış, yok akapeden başka parti olmazmış, bunlar madalyonun iki yüzü, dinci ve etnik bölücülük! Tarih boyunca da böyleydiler, bunda şaşırtıcı olan bir şey de yok!

Gönderi tarihi:

"Diger partilere baktigimizda,bu ülkeyi AKP'den daha iyi yönetecek parti yoktur,bunu kabul etmeliyiz"

Bunun anlami sudur,ne BDP,ne CHP varsa yoksa AKP...!Cünkü AKP gizli isler pesinde Kürdistan hayallerini yasatiyor bunlara...

Cünkü AKP Atatürk'e karsidir,desteklenmelidir...

Cünkü AKP BIRLIK VE BÜTÜNLÜGE KARSIDIR desteklenmelidir...

Cünkü AKP PKK'ya yasal bir statü vermeyi amaclamaktadir,bu nedenle HABUR'a özel savci ve yargiclar gönderdiler...Diger partiler buna karsi ciktilar,bu nedenle AKP desteklenmelidir...

Cünkü AKP-AB-ABD isbirligi yapmaktadir.BDP arka planda kalarak AKP'yi izlemekte ve ona yol göstererek yarin cikacak olan karsi olaylarda biz sizinle beraberiz,yeter ki sen Kürtlerin istediklerini VER tarzi siyaset yapmaktadir.

AKP ile BDP'nin müsterek calistiklarini anlamak icin Osman Baydemir'in hala görevde olmasi bile yeterince bir belgedir.

AKP ile BDP'nin müsterek calistiklarini anlamak icin Ahmet Türk'ün dünkü konusmalarina hükümetten hicbir tepki gelmemis olmasi bir belgedir,daha ne isteniyor ki?Tabii ki BDP'nin sarilacagi tek parti AKP'dir ve BDP icin ülkeyi yönetebilecek olan tek parti AKP'dir.Bunu böyle kabul etmeliyiz.BDP herhalde MHP ile oturup ülkeyi nasil böleceklerinin projesini yapmayacaktir.CHP ile zaten böyle bir ihtimal dahi yo;ama AKP bunun icin bicilmis bir kaftandir.

Hala ülkeyi yönetebilewcek tek partinin AKP oldugunu söyleyenler demek ki bu ülkenin yasadiklarini görmezden gelmektedirler.

Atatürk'ten bahsediliyor.Efendim Atatürk'ün adini kullanip bilmem neler neler yapmislarda o nedenle Atatürk fazla sevilmezmis...

Inanilacak gibi degil.Atatürk'ün adini b ugüne kadar kimler kullandi;Türkiye'yi bugüne kadar sagci iktidarlar disinda yöneten oldumu.1950 yili ile baslayan karsi saldiri artik olgunlasma dönemine gelmistir.Yani 1950 yilindan bu yana Atatürk'ün adini kullananlar sagci iktidarlar olduguna göre kimlermis Atatürk'e olan sevgiyi yavas yavas ortadan kaldiranlar.Ordu icindeki birtakim ne idügü belirsiz kisilerin iktidarlarla ayni dogrultuda olmalari onlari Atatürkcü yapmaz.

Atatürkcü dedigin ülkesini satmaz,pazarlamaz,böldürmez.Eger birileri bunu yapmis ve hala yapiyorsa Atatürk'cü olamaz.

Atatürk tüm dünyanin sevgisini kazanmistir,icimizdeki hainlerin ve haddini bilmezlerin onu sevip sevmemeleri ancak kendilerini baglar ve Atatürk'ün degerini düsürmez aksine arttirir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Baktım, içim karardı.Neyse etrafımızı unutmaya başlamıştım özel konulardan,yine bu anketler falan iyi oldu.Acilen "hayır" diyecek oylar kazanmak lazım.Zaman kısıtlı.Geçen bir akp liyle sohbete dalmışım,adam renkten renge en sonunda asık perişan bir suratla masadan sessizce izin isteyip ayrıldı.Kafasındaki karışıklığı anlatmama imkan yok,yüzünü görmeniz gerekirdi.Gelelim burada evet savunanlara, siz asla tüm dünya ülkelerini gözlemleyecek kadar geniş bir bakış açısına sahip olmamış, siz asla tarihimizi özellikle yakın tarihimizi ve kaybettirilen değerlerimizi kavramamışsınızdır.Kaldırım, yol, çokluk psikolojisi ile ancak bir çokluğun içinde kendini var hissedebilen, kendi başına düşünemeyen,çokluğun düşüncesini özümseyen,irdelemeyen bir bakış açısından başka bişey görmüyorum.Kürt Türk adı altındaki ırk bölücülüğünde ise müslüman müslümanın düşmanı kesildiğinin, yahudinin dostu olduğunun hala idrakında değilken,daha bu görmeyen kesimlerden ne beklenir ki?Ömrümüzü yedin İsrail,ömrümü yedin Tevratsızlığınla...Daha kaç ülke bu oyunlarda parçalanıp gidecek bakalım..Tabi israil ortadan kalkıp kudüsten çıkarılıncaya kadar(bizzat incilden).özellikle İsrail oyunu için cevabım HAYIR

Gönderi tarihi:

Acilen "hayır" diyecek oylar kazanmak lazım.Zaman kısıtlı.

Acilen "hayır" oyları kazanmanın tek yolu, AKP nin tüm ipliğini pazara çıkartmakla mümkün. AKP "evet" oyları ile ilgili tüm pirimini "darbeciler yargılanacak" iddiasından kazanmaktdır. Külliyen yalan. Yüzlerce kez söylenildiği gibi, tek düşünceleri, AKP ailesinin binlerce yolsuzluğunun yargıda yargılanMAması için yargıyı ele geçirme çabasıdır.

Bugün çıkan haberlerde ise yeni bir iddia var. 27 Nisan e-bildiriyi yazan Büyük anıt paşa mükafatlandırıldığı gibi, şimdi de 28 Şubatın en çok ismi geçen paşalarından Çevik Bir paşa ise başbakana yakın bir firmada danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

AKP bugünki iktidara bu şekilde yapmacık darbe girişimleriyle, mazlum, mağdur rollerini oynayarak gelmiştir. Bu bir ABD, AB, AKP oyunudur. Halka bunları sürekli anlatacak birileri gerek.

Gönderi tarihi:

"Diger partilere baktigimizda,bu ülkeyi AKP'den daha iyi yönetecek parti yoktur,bunu kabul etmeliyiz"

Bunun anlami sudur,ne BDP,ne CHP varsa yoksa AKP...!Cünkü AKP gizli isler pesinde Kürdistan hayallerini yasatiyor bunlara...

Cünkü AKP Atatürk'e karsidir,desteklenmelidir...

Cünkü AKP BIRLIK VE BÜTÜNLÜGE KARSIDIR desteklenmelidir...

Cünkü AKP PKK'ya yasal bir statü vermeyi amaclamaktadir,bu nedenle HABUR'a özel savci ve yargiclar gönderdiler...Diger partiler buna karsi ciktilar,bu nedenle AKP desteklenmelidir...

Cünkü AKP-AB-ABD isbirligi yapmaktadir.BDP arka planda kalarak AKP'yi izlemekte ve ona yol göstererek yarin cikacak olan karsi olaylarda biz sizinle beraberiz,yeter ki sen Kürtlerin istediklerini VER tarzi siyaset yapmaktadir.

AKP ile BDP'nin müsterek calistiklarini anlamak icin Osman Baydemir'in hala görevde olmasi bile yeterince bir belgedir.

AKP ile BDP'nin müsterek calistiklarini anlamak icin Ahmet Türk'ün dünkü konusmalarina hükümetten hicbir tepki gelmemis olmasi bir belgedir,daha ne isteniyor ki?Tabii ki BDP'nin sarilacagi tek parti AKP'dir ve BDP icin ülkeyi yönetebilecek olan tek parti AKP'dir.Bunu böyle kabul etmeliyiz.BDP herhalde MHP ile oturup ülkeyi nasil böleceklerinin projesini yapmayacaktir.CHP ile zaten böyle bir ihtimal dahi yo;ama AKP bunun icin bicilmis bir kaftandir.

Hala ülkeyi yönetebilewcek tek partinin AKP oldugunu söyleyenler demek ki bu ülkenin yasadiklarini görmezden gelmektedirler.

Atatürk'ten bahsediliyor.Efendim Atatürk'ün adini kullanip bilmem neler neler yapmislarda o nedenle Atatürk fazla sevilmezmis...

Inanilacak gibi degil.Atatürk'ün adini b ugüne kadar kimler kullandi;Türkiye'yi bugüne kadar sagci iktidarlar disinda yöneten oldumu.1950 yili ile baslayan karsi saldiri artik olgunlasma dönemine gelmistir.Yani 1950 yilindan bu yana Atatürk'ün adini kullananlar sagci iktidarlar olduguna göre kimlermis Atatürk'e olan sevgiyi yavas yavas ortadan kaldiranlar.Ordu icindeki birtakim ne idügü belirsiz kisilerin iktidarlarla ayni dogrultuda olmalari onlari Atatürkcü yapmaz.

Atatürkcü dedigin ülkesini satmaz,pazarlamaz,böldürmez.Eger birileri bunu yapmis ve hala yapiyorsa Atatürk'cü olamaz.

Atatürk tüm dünyanin sevgisini kazanmistir,icimizdeki hainlerin ve haddini bilmezlerin onu sevip sevmemeleri ancak kendilerini baglar ve Atatürk'ün degerini düsürmez aksine arttirir.

saygilarla

Akp Bdp Ortaklığı tamamen bir hayal ürünüdür,Akp'nin bu ülkeyi yönetebilecek tek parti olduğunu söylememimin nedeni ne Chp'nin,ne Mhp'nin bu ülkeyi bir adım dahi ileri götürebilecek vasıflara sahip olmamasıdır,Bdp'yi hiç saymıyorum bile,bütün varlığını Kürt sorunun çözümüne adamış ve Türkiye Partisi olmayı başaramamıştır,bu gidişle aslada olamayacaktır maalesef,halkın her kesimine hitap edebilen daha reel çözüm yöntemleri ortaya koyabilen,projeleri olan tek parti Akp'dir,İndireGANDİ Kemal'in çıkıp Süleyman demirel'in ''herkese 2 anahtar'' demesi gibi olmayacak vaatlerde bulunmasına bu halk artık inanmıyor bu halk eski halk değil,bu vaatte bulunuyorsan kaynağını göster diyor halk,oda çıkıp ''hele bir beni iktidara getirinde göstereyim'' diyor,reel bir projen varsa bu vaatlerini gerçekleştirecek koy halkın önüne ben bunu bunu yapacam de ama yok anca laf....

Gönderi tarihi:

Akp Bdp Ortaklığı tamamen bir hayal ürünüdür,Akp'nin bu ülkeyi yönetebilecek tek parti olduğunu söylememimin nedeni ne Chp'nin,ne Mhp'nin bu ülkeyi bir adım dahi ileri götürebilecek vasıflara sahip olmamasıdır,Bdp'yi hiç saymıyorum bile,bütün varlığını Kürt sorunun çözümüne adamış ve Türkiye Partisi olmayı başaramamıştır,bu gidişle aslada olamayacaktır maalesef,halkın her kesimine hitap edebilen daha reel çözüm yöntemleri ortaya koyabilen,projeleri olan tek parti Akp'dir,İndireGANDİ Kemal'in çıkıp Süleyman demirel'in ''herkese 2 anahtar'' demesi gibi olmayacak vaatlerde bulunmasına bu halk artık inanmıyor bu halk eski halk değil,bu vaatte bulunuyorsan kaynağını göster diyor halk,oda çıkıp ''hele bir beni iktidara getirinde göstereyim'' diyor,reel bir projen varsa bu vaatlerini gerçekleştirecek koy halkın önüne ben bunu bunu yapacam de ama yok anca laf....

AKP sekiz yildir iktidarda yalandan öte ne verdi bu millete?Ve AKP'nin hangi vasiflari bu ülkeyi yönetmeye kafidir?

8 yillik AKP döneminde,milletin refah seviyesi nerededir,AKP döneminde ne kadar sanayici ve esnaf iflas etmistir,AKP döneminde milletin donundan baska satilmadik bir yer birakildimi?Emekliler ne durumdadir,isciler ne yapiyor,sözlesmeli ögretmenlerin hali nasildir.Kac milyon insan hala köle gibi hicbir sosyal hakka sahip olmadan calistirilmaktadir.AKP döneminde kimler zengin oldu,hirsizlar kimdir?Bu suallere sanirim verilecek olan cevaplar AKP'nin vasiflarini bize anlatacaktir.

Indira Gandi diye dalga gectiginiz adam olmayacak vaadlerde bulunmuyor. Biraz vicdanli olun lütfen.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hükümet cari açıktan hiç söz etmiyor. Cari açık bir ülkenin ithalatı ile ihracatı arasındaki farkı belirtir. Bu fark 2010 da ne kadar biliyor musunuz? Tam %84!

Yani neredeyse ihraç ettiğimizin iki misli ithal ediyoruz! Yüz lira ihracattan kazanıyor, 184 lira ithalata ödüyoruz.

Buna horhor çeşmesi olsa dayanmaz. Bu kadar farkı nasıl karşılıyoruz? Karşılayamıyoruz. Akape İMF den alınan borcun sadece iki misli arttığını söyleyerek borçlanmayı o kadar da fazla artırmadığını söylüyor. Borç sadece İMF den alınan değildir. Yüksek faizlerle sıcak para çekerek görünmeyen bir borçlanma yaratıyor. Bu sıcak para borsada dönüyor, borsanın işlem hacmini kabartarak da olumlu bir görünüm gibi ortaya çıkıyor.

Fakat aslında geleceğimizin ipoteği giderek büyüyor.

En önemli gösterge cari açıktır! O her şeyi gösterir. Bir insan bin lira maaş alıyor. Kredi kartına ise her ay 1840 lira ekstre geliyor. Bu nedir?

Gönderi tarihi:

İki borsacı karşılaşmışlar. Biri "bana yüz lira ver, hisse alayım" demiş. Öbürü çıkarıp vermiş. Biraz sonra: "Sen de şu yüz lirayı al, sen de hisse al" demiş.

-"İyi de bu işten bir şey anlamadım, 100 lira verdim, 100 lira aldım. Değişen ne oldu?"

-"İşlem hacmi yarattık ya!"

Şimdi emin olun, cari açık ile ilgili yazımı okuyan birileri "vay be, bu akape ülkeyi gerçekten de batırıyormuş, iyiymiş gerçekten, iyi ki akapeyi destekliyormuşuz, desteklemeye devam edelim" diyeceklerdir.

İnanın böyle! Hayır, Avrupa'nın Osmanlı'yı batırıp paylaşmasının yolu kapitülasyonlar ve düyunu umumiye değil miydi? Komşuda pişenden kendilerine yok bilmem demokratik özerklik, yok bilmem federasyon ayaklarından giderek bir şey düşmesini bekleyenler için bu aşın komşuda bir pişmesi gerekmiyor mu önce?

E böyle pişecek işte! Emperyalistlerin taktiği de değişmez, onlardan medet umanların da!

Gönderi tarihi:

AKP sekiz yildir iktidarda yalandan öte ne verdi bu millete?Ve AKP'nin hangi vasiflari bu ülkeyi yönetmeye kafidir?

8 yillik AKP döneminde,milletin refah seviyesi nerededir,AKP döneminde ne kadar sanayici ve esnaf iflas etmistir,AKP döneminde milletin donundan baska satilmadik bir yer birakildimi?Emekliler ne durumdadir,isciler ne yapiyor,sözlesmeli ögretmenlerin hali nasildir.AKP döneminde kimler zengin oldu,hirsizlar kimdir?Bu suallere sanirim verilecek olan cevaplar AKP'nin vasiflarini bize Kac milyon insan hala köle gibi hicbir sosyal hakka sahip olmadan calistirilmaktadir.anlatacaktir.

Indira Gandi diye dalga gectiginiz adam olmayacak vaadlerde bulunmuyor. Biraz vicdanli olun lütfen.

saygilarla

Bu soruyu şöylede soramazmıyız Sayın Poitika,Chp İktidara gelirse Milletin refah seviyesini Yükseltmek için ne yapmayı planlıyor,Sanayici ve esnafı kalkındırmak için Projelri varmıdır varsa nelerdir,emekliler ve işçilerin durumu hakkında ne yapmayı planlıyor,zam yapmayı planlıyorsa kaynağı nereden bulmayı vaad ediyor,Sosyal hakları genişletmek ve insanca yaşam projeleri nelerdir yada varmıdır,Akp Dneminde Kimler zengin oldu sorunuzu neden Anap,Dsp,Mhp döneminde bir gece yarısı yandaş işadamlarına haber verilerek yapalın devalüasyonda Kimler zengin oldu diye sormuyorsunuz,yada 80 darbesi sonrası askeri darbecilerin isteği ile kimler işadamı haline geldi bu ülkede,İndireGANDİ dediğim adam oğlu 14 yaşındayken nasıl sigortalı olmuş,10 aylık torunu nasıl sigortalı olmuş,yok dediği Havuzlu Villası ortaya çıkınca neden kıvırma pozisyonuna geçmiş bunların bir cevabını versin,yapacam dediği vaadlerine kaynak nereden bulacakmış bunun bir somut örneğini koysun ortaya....

Gönderi tarihi:

Biz daha önceki iletilerde DTP/BDP ben de karıştırdım bölge partisi derken bize Türkiyenin çeşitli sorunlarıyla ilgilendiği vs. deliller göstererek bunu böyle olmadığını savunuyordunuz; çabuk pes etmediniz mi? Birden AKP li oluverdiniz. Sayın Kılıçdaroğluna siz inanmayabilirsiniz ama inanan çok. RTE nasıl iktidar oldu, dokunulmazlıkları kaldıracağım demedi mi, dokunulmazlıklara dokundu mu?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.