Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslami eleştirilerin hepsini okudum insaflı bir Ateistsen sende bu eleştiriyi oku

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İslami eleştirilerin hepsini okudum insaflı bir Ateistsen sende bu eleştiriyo oku...

Evrenin geçmişi sonsuz değildir. Sonsuz olsa bile Big Bang öncesi evren sadece tanımsız bir nokta halinde sonsuz geçmişten Big Bange kadar öylece durmuştur. Bugünkü evrenin 6 aşama öncesine gelebeilmek için patlamanın tek şansı milayrda bir olasılığı tutturup doğru hızda patlamasıdır(şiddetli yayılma).

Ateist neye inanır?

10^10^123'te bir ihtimalin gerçek olduğu ve rastlantılarla evrenin ve insanların oluştuğuna inanır. Matematik bile 10^-50 imkansız olarak nitelendirilirken...

Bu adama ne anlatılabilir ki?

Uydurma Kuranda evrenin genişlediği yazılmış.

Ama doğru Muhammed Kabe'nin üstüne 3 metre teleskop kurmuş kızıla kaymayı görmüş veya kozmik arkaplan ışımalarını. Haa belki 10^50'de 1 ihtimal sallayıp ta tutturmuştur değil mi?

İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana

getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

Nereden bilecek uydurma peygamber 13,7 milyar yıl önce Planck çağında, evren atomdan bile küçükken yerin ve göğün bitişik olacağını ?

O, yeri yayıp döşeyen, orada dağlar, nehirler meydana getiren, orada her türlü meyveden (erkekli-

dişili) iki eş yaratandır.[3] O, geceyi gündüze bürüyor. Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için

(Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır.

[3]: Botanik biliminin açık bir şekilde ortaya koyduğu üzere bitkilerde üreme, erkek ve dişi organlar vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Bu erkek

ve dişi organlar bazen aynı çiçekte, bazen ayrı çiçeklerde, bazen de hurmada olduğu gibi ayrı ağaçlardaki çiçeklerde olabilmektedir.

Nerden bilecek çöldeki bedevi bitkilerin eşeyli ürediğini?

Bilir canııım. Zaten cebelitarık seyehatinde de iki suyun birbirine karışmadığını da görmüştü de şunu uydurmuştu:

(Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar. (Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar

Diyeceksiniz ki "Kendince bilimsel konuştun be adam o kadar düşük ihtimal madem bütün bilim adamları müslüman olmazmıydı?"

Bilim adamı deyince benim aklıma Einstein gelir. Fizikçi değil sanki papaz o da. Ha ama onun gibiler birkaç tane.

Bilim: Her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabasıdır. Bilim adamı duyu verileri ile hareket etmek zorundadır. Kimse ona kızamaz.

Duyu verileri > materyalizme gider > materyalizm ateizme gider.

Bu nedenle bilim adamlarının azımsanamayacak kesiminin ateist olması bilimsel bulguların ateizmi desteklemesiyle ilgili değil. Bilim ve materyalizm ilişkisindendir.

Aksine bilimsel bulgular yaratıcının varlığını destekler.

Biliyorum bir diğer cevabı da: "E bun ayetler var ama onca çelişki ne olacak?"

İnsaf be adam. Hz. Muhammed uydurdu diyelim bunları, salladı yani. Kaçta kaç ihtimalle tuttururdu evrenin genişlediğini? Kaçta kaç ihtimalle tuttururdu evrenin bir noktadan oluştuğunu?

Ama siz (matematikce) imkansız ihtimalin bile tuttuğuna inanıyorsunuz buna inanmazmısınız hiç...

Bundan 5-6 ay önce İslam konusunda açıklayamadığım tek konu imansız ölenlerin ebedi yanacak olmasının adaletsizliğiydi. Bu süreç bana öğretti ki adaletsizlik değilmiş. Bunların uydurma olma ihtimalini varsaymak mı kolay uydurma olmama ihtimalini mi?

Siz kolay olanı seçiyorsunuz Araplara, yobazlara bakıp istemiyorum böyle din diyorsunuz.

Kendinizce ayet mealleri bulup çelişkiler bulduk diyorsunuz. Bunların tefsirlerde açıklandığını onlarca kez yazdım ama tefsir yorumdur diyorsunuz sanki senelerdir tefsir okuyorsunuz gibi.

Hiç sormuyormusunuz "Neden?" diye. "Neden geldim bu dünyaya?", "Neden yaşıyorum?" Toprağa karışmak için mi?

İnsanı diğer canlılardan ayıran ruh varken neden ruhun sizde olmasının bir sebebi olabileceğini düşünmüyorsunuz.

(Evrim olsa bile hiç birşeyi kanıtlamaz önemli olan ruhtur.)

Neden o atalarımız dediğiniz maymunlarda ruh yokta sizde var. Onlar ağaçtan karınca toplamayı akıl edebiliyorken insan las vegas gibi şehirler kuruyor. Hiç mi önemi yok yaşamınızın?

Ya varsa Allah boşu boşuna yaşamış olmayacak mısınız? Bunca Kuran mucizesi olmasa bile sadece Allah'ın olma ihtimali bile yeterken boşu boşuna...

• Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Din (matematik) bilgini,

10^10^123'te bir olasılığa sahip bir evreni yaratacak bir kudretin kendiliğinden var olma olasılığı kaçtır?

Not;

hala İslamın temel iddasının ne olduğunun cevabını bekliyorum?

:) Buradan bunu nasıl çıkardın anlayamadım doğrusu. Eğer Allah yaratmış ve evren tasarlanmış olmasaydı evrenin bugüne gelme ihtimali matematikce imkansızdı. Bugüne gelebildiğine göre bir el değmiş olmalı anlatabildimmi?

Temel iddia derken? aç biraz...

Gönderi tarihi:

Şöyle şimdi,

sen diyorsun ya evrenin kendiliğinden var olması için şu kadarlık bi olasılık gerekiyor ki bu nedenle kendiliğinden olamaz

ben de diyorum ki..

maden hiç bir şey kendiliğinden olmuyor yani senin mantığına göre.. o zaman bu kadar büyük bir evreni yaratacak üstün bir varlık nasıl kendiliğinden var olabiliyor.. veya olasılığı nedir ? senin mantığınla yani...

temel iddia ya gelince bundan önceki din yani hıristiyanlık bozuldu islamiyet onun yerine geldi.. di mi?

Gönderi tarihi:

Şöyle şimdi,

sen diyorsun ya evrenin kendiliğinden var olması için şu kadarlık bi olasılık gerekiyor ki bu nedenle kendiliğinden olamaz

ben de diyorum ki..

maden hiç bir şey kendiliğinden olmuyor yani senin mantığına göre.. o zaman bu kadar büyük bir evreni yaratacak üstün bir varlık nasıl kendiliğinden var olabiliyor.. veya olasılığı nedir ? senin mantığınla yani...

temel iddia ya gelince bundan önceki din yani hıristiyanlık bozuldu islamiyet onun yerine geldi.. di mi?

Temel iddiamıdır bilmiyorum ama Hristiyanlık bozulmuş din olduğu için İslam geldi.

İlk geldiğinde hak dindi sonra şimdiki adıyla Hristiyanlık oldu..

Dediklerim ölçülebilir hesaplar 10^10^123'ten tam emin değilim fakat bütün olasılıklar hesaplandığında 10^-50'yi fazla fazla aşıyor.

Allah'ın olma olasılığının ölçülebilir verilerini vermemiş bilim daha :)

Ama bilimsel verilerle Allah'ın olma olasılığı için şöyle de diyebiliriz: (10^10^123)-1/10^10^123 anlatabildimmi ;)

Diyelim ki Allah yok siz nasıl evrenin kendi kendine oluşabildiğine inanıyorsunuz?

Eskiden şöyle bir mantık vardı. (bilim sildi) evrenin sonsuz big bang oluşturma olasılığı var bunların içinde bir kere insanlık oluşabilir ama bir kere big bang oluyor sonsuz geçmişten bugüne, sonsuz gelecek içinde sadece bir şansı var evrenin, kendini insanlığı oluşturacak düzeye getirmek için onda da imkansızı tutturmuş ya Hu...

Gönderi tarihi:

Evren bile kendiliğinden olamaz iken onu yaratabilecek bir üstün varlık nasıl "kendiliğinden" var olabilir?

Bu yüzden mantık ve matematik kullanarak tanrının varlılığını açıklayamazsın. Eğer her şeyi yaratan bir yaratıcı varsa "senin mantığına göre" o zaman senin yaratıcınında bir yaratıcısı olması lazzım.

Burada "külli irade, cuzi irade" konusuna gireceksin, biz onu bilemeyiz diyecen, bir noktada kesmemiz lazım yaratıcının yaratıcısı olmaz diyeceksin..

Ben de diyorum ki her şey evren ile var oldu. en azından daha evrenin kendiliğinden var olması tanrının kendiliğinden var olmasından daha "mantıklı"

Gelelim diğer konuya;

Bastarko : Peki sen hıristiyanlığın değiştiğini nereden biliyorsun?

Palaman : Peyganber öyle söylüyor.

Bastarko : Peki elinde İsa'nın yazdığı veya yazdırdığı incil var mı? Hangi hükümler değişmiş biliyor musun?

Palaman : Hayır. "Unutmuş, gerek görmemiş, yazacak vakti olmamış !" Bu sebebten hangilerinin değiştiğini bilmiyoruz.

Bastarko : Peki hıristiyanların inandığı incil'i kim yada kimler yazdı?

Palaman : İsanın havarilerinden (talebe& mürit diyebiliriz) bir çoğu kendi "bildikleri yada hatırladıkları kadarını" yazmışlar. En çok bilineni Matta

Gönderi tarihi:

Devamı;

Bastarko : Sonra ne oldu peki?

Palaman : MS 300 lü yıllarda Roma kıralının öncülüğünde İznik Konseyinde 4 tane incil düzenlenerek kabul ediliyor ve hıristiyanlık Roma İmp. korumasıyla devam ediyor sonrada Papalık rejimi oluşuyor. Tekrar Katolik ve Ortodoks diye ayrılıyor. Sonra tekrar 17 & 18. yüzyıllarda Pretastanlık falan ayrılıyor.

Bastarko : İslamiyet ne zaman geliyor?

Palaman : MS 630 civarında.

Bastarko : Yukarıda Hıristiyanlık ile ilgili yaşanan sıkıntı hatırladığım kadarıyla ortada İsa tarafından yazılmış bir İncilin olmaması. Peki bunu "unutan yada önemsemiyen" tanrı 650 sene sonra ne hikmetse yine "unutuyor". Hemde bu sefer yaklaşık 25 senelik bir zamanı olmasına rağmen, (bildiğin gibi vahiyler 25 sene devam ediyor!). Yani son kitabım dediği Kuranı, Muhammet zamanında yazılı hale getirmiyor.

Bastarko : Pekii, herkesin bildiği gibi Kuran dili Arapça, arapça oldukça karmaşık ve özellikle islamiyetin geldiği dönemde gelişimin başlangıç aşamalarında olduğu düşünülürse, kuranın kitaplaştırılmasında allah tarafından vahyedilen vahiylerle kitaba geçenler arasında en azından anlam kaymaları, vurgularda değişiklik olması mümkün değil midir? Neden eser sahibi tarafından ciltlenip mühürlenmemiştir.

Palaman : (Bu cevabı da Palaman yazsın da öğrenelim)

Gönderi tarihi:

Hak din denen din Allah'ın gönderdiği uyulmasını istediği dindir. İnsanlar bu dinden sorumludur. Allah bu dini bildirmeleri için 124 ila 224 bin arasında peygamber göndermiştir.

Eğer kişinin "hak din"i öğrenmesine hiç imkan olmadıysa o dinden sorumlu olmaz.

Geçelim:

Hz. İsa'dan sonra İncil bozulmuş. (Yani hak din bozulmuş.) Bu durumda Allah ya yeni bir peygamber gönderir ya da insanlar hak dinden sorumlu olmaz. (Yani bu durumda Allah benim dinime neden uymadın atayımmı seni cehenneme demez.)

Fakat Hz. İsa'dan sonra birçok peygamber(nebi) gelmiştir. (Sen Hz. İsa'dan yüz yıl sonra yaşıyorsun diyelim. Senin bulunduğun bölgede de bir peygamber yok veya sen bir peygamberin (o peygamberin dininin) varlığından haberdar değilsin. O zaman sende bir sorumluluk olmaz. Çünkü onun gönderdiği din yok[bozulmuş])

Şimdi Hz. Muhammed'in kitabı bozulduysa ya biz hak dinden sorumlu olamayacağız ya da yeni bir peygamber geldi.

Fakat yeni bir peygamber gelmedi. Geldiyse bile dini bize ulaşmadığı için biz sorumlu değiliz.

Allah insanları neredeyse hiç peygambersiz bırakmamıştır. Bu nedenle de bizim sorumlu olmama ihtimalimiz, Hz. Muhammed'in dininin(Kuran'ın) bozulmuş olmama ihtimalinden çok çok düşüktür.

Sonuç:

Allah insanları hak dinden sorumlu tutmak için peygamberler gönderir. Onların dinleri bozulur veya unutulursa yeni peygamberler gönderir. Hz. Muhammed'den sonra bir peygamber gelmediğine göre bu din bozulmamış demektir.

Gönderi tarihi:

Hak din denen din Allah'ın gönderdiği uyulmasını istediği dindir. İnsanlar bu dinden sorumludur. Allah bu dini bildirmeleri için 124 ila 224 bin arasında peygamber göndermiştir.

Eğer kişinin "hak din"i öğrenmesine hiç imkan olmadıysa o dinden sorumlu olmaz.

Geçelim:

Hz. İsa'dan sonra İncil bozulmuş. (Yani hak din bozulmuş.) Bu durumda Allah ya yeni bir peygamber gönderir ya da insanlar hak dinden sorumlu olmaz. (Yani bu durumda Allah benim dinime neden uymadın atayımmı seni cehenneme demez.)

Fakat Hz. İsa'dan sonra birçok peygamber(nebi) gelmiştir. (Sen Hz. İsa'dan yüz yıl sonra yaşıyorsun diyelim. Senin bulunduğun bölgede de bir peygamber yok veya sen bir peygamberin (o peygamberin dininin) varlığından haberdar değilsin. O zaman sende bir sorumluluk olmaz. Çünkü onun gönderdiği din yok[bozulmuş])

Şimdi Hz. Muhammed'in kitabı bozulduysa ya biz hak dinden sorumlu olamayacağız ya da yeni bir peygamber geldi.

Fakat yeni bir peygamber gelmedi. Geldiyse bile dini bize ulaşmadığı için biz sorumlu değiliz.

Allah insanları neredeyse hiç peygambersiz bırakmamıştır. Bu nedenle de bizim sorumlu olmama ihtimalimiz, Hz. Muhammed'in dininin(Kuran'ın) bozulmuş olmama ihtimalinden çok çok düşüktür.

Sonuç:

Allah insanları hak dinden sorumlu tutmak için peygamberler gönderir. Onların dinleri bozulur veya unutulursa yeni peygamberler gönderir. Hz. Muhammed'den sonra bir peygamber gelmediğine göre bu din bozulmamış demektir.

Farkında mısın,

senden başka islamın savunucusu kalmadı, bu konuda sen tek başına mücadele ediyorsun.

nedense diğer mümin arkadaşlar benim yorumlarıma cevap yazmaya tenezül etmediler. Belki "konu" sarmamıştır. Belkide "Kıvırılacak" yeterli alan yoktur.

Şimdi senin dediklerine gelelim;

Peyganberler ile ilgili rakamı güzel yazmışsın da kaynak sorunu var. Çünkü Kuranda böyle bir veri (rakamsal olarak) yok. Belki yazmayı "unutmuşlardır". Peyganberin hadislerinde var diyeceksin oda peyganberden 200 yıl sonra yazılmış.

Evet dünyanın heryerinde insanlar bir yaratıcı aramış, çeşitli dinlere inanmışlardır. Ama senin savunduğun din Sami dinler gurubuna giren bir gruba ait, Tevrat, Zebur, İncil, Kuran silsilesinde olup bir birlerinin devamı oldukları iddiasındadırlar. Kuranda birçok hikaye geçmekte bu hikayelerde Yahudi peyganberlerden bahsetmekte, onların hayat hikayelerinden bahsetmektedir, Tevrat ve İncilde olduğu gibi. Burada bahsedilen peyganberlerde senin telaffuz ettiğin rakamlardan çok uzak olup onlu rakamları geçme ihtimali yoktur.

Kısacası **** 224 bin rakamı tamamen uydurmadır.

Bu arada Dinler Tarihine benim duyduğum yeni bir açılım kazandırdın,

Bilinen ve Kuranında kabul ettiği İsadan sonraki tek ve son peyganber Muhammet. Bence bu "konuya da" sıkı çalışman gerekiyor.

Kuranda Mısırlılara, Yahudilere ve Araplara peyganberler geldiğinden bahsediliyor, fakat bugün dünya nüfusunun neredeyse 5 te birini oluşturan Çinlilere Peyganber gönderildiğine dair bir kanıt, belge yok. Yoksa yoksa "Buda" da mı bir peyganberdi.

Bir sorumu atlamışsın;

Allahın kendiliğinden var olmasını nasıl açıklıyorsun? Dedinya hiç bir şey tesadüfen olmaz, olamaz, sen dedin unuttun mu?

Bu işler "Geçelim" ile olmaz, temeli, felsefesi düzgün olmalı

Eğer gerçekleri öğrenmek istiyorsan, senin kafana çakılmış olan, ezberletilmiş, gözünü korkutarak ezberlettikleri şeyleri bir kenara bırakıp, sorgulayarak, araştırarak kendi gerçeklerini bulman gerekiyor. Arapların gerçeklerini değil.

Sen Türkiyede değil Çin'de doğmuş olsaydın Budaya inanıyor olucaktın, Amerikada ya da Avrupanın herhangi bir ülkesinde doğmuş olsaydın Hıristiyan olucaktın, ya da bundan 2- 3 bin yıl önce bugünkü Yunanistan' da doğmuş olsaydın bir sürü Mitolojik tanrın olucaktı vs. vs..

Hala neden kitaplaştırılmadığı konusunda "mantıklı" bir cevabın yok.

Tekrar yazıyorum, sana ve diğer mümin kardeşlerine;

Tanrı neden kendi yazdırdığı kitabı, kendi katibine (yani peyganber, çünkü sadece onunla muhatab oluyor bizi kaale almıyor, ama "hesap" sorucak!) kitaplaştırtmadı da 40- 50 sene sonra bir başkasına bu işi yaptırdı, bu kişi zamanın geldiğini (yani artık kitaplaştırılması gerekiyor) nereden bildi ? ona da mı vahiy geldi, (surelerin sıraları biliyorsun karışık) kuranın hangi suresinin nerede olucağı, hangi ayetin surenin neresinde olucağına nasıl karar verildi.

İşte bu düzen olmadığı için kurandaki surelerin içinde bir mantık akışı bulamazsın, bir bakarsın bir hikaye anlatır, sonra bir bakarsın veraset konusuna geçmiş, sonra bakarsın başka bir hikaye, sonra bir bakarsın ganimetler nasıl paylaşılacak, bu sebeten biraz aklı başında din "alimleri" kuranı Türkçeleştirmek istemez.

İşte tüm bu soruların cevabı sonucunda ortaya çıkıyorki senin bahsettiğin anlamda bir tanrı olamaz. Eğer bir tanrı varsa bile bu kesinlikle "İslamın - Muhammedin Tanrısı" değil.

Gönderi tarihi:

İlave etme ihtiyacı duydum;

Şu Peyganber sayısı ile ilgili olarak bir teorimde var ayrıca;

İddia şu; biz her kavme bir Peyganber gönderdik.

Ra’d Sûresinin 7 . Ayetinde

İnkâr edenler, “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” diyorlar. Sen ancak bir uyarıcısın. Her kavim için de bir yol gösteren vardır.

Bilindiği gibi islamiyetin geldiği coğrafyada, tek tanrılı dinler (Yahudilik, Hıristiyanlık) ve çok çeşitli pagan dinler vardı.

İslamiyet bu iddiayı sürerek insanlara şu mesajı vermeye çalıştı, evet sizin inandıklarınız da doğru (neden? çünkü her kavme gönderdik) fakat bu kadar farklı olmasının sebebi? hepsinin değişmiş olması, değiştirilmiş size gelenler, bu sebeten son versiyonu piyasaya sürmeye karar verdim.

Hem artık her kavme ayrı göndermekten sıkıldım, (aslında bu da şaibeli çünkü kuranda bu dinin Mekke ve civar için "Şûrâ Sûresinin 7 . Ayetinde

Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir." denmektedir. neyse..) hepinize kıyamete kadar son versiyon gönderiyorum.

Böylece o güne kadar oluşmuş olan tüm dinleri kabul etmiş, peyganberlerini tanımış ve kendi himayesine almış olup, böylece kendi varlığını insanlara bu yolla kabul ettirmeyi seçmiştir.

Bir de bu şekilde "düşün", gerçi sizler için "tehlikelidir" "düşünmek" daha ziyade "ezberlemeyi" tercih edersiniz ama..

Gönderi tarihi:

Bak mesala "yüce kurandan" benimle ilgili bir ayet;

A'RÂF SÛRESİ;

186. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.

beni saptıran kendisi, benim yapacak bir şeyim yok.. ;);)

Gönderi tarihi:

Daha yeni Şems Tebrizi'nin kurallarını okuyup uymaya niyetlenmişken seni incitmek istemem.

Fakat Hz. İsa ile Hz. Muhammed arasında peygamber olduğunu bilmen gerekir. Hz. Muhammed'den sonra Hz. İsa gelir. Fakat kitap gelen peygamber olarak. Nebi olarak değil ;)

Bu da bana gösterdi ki senin İslami bilgin yok.(Umarım alınmazsın) Kuran açıklanmaya muhtaçtır. (Sıradan insanların anlaması için) Öyle olmasaydı Allah dinini bir peygamberle değil Kuranı ciltlenmiş kitap halinde indirerek tanıtırdı.

Bu forumda sana cevap verebilecek onlarca müslüman var. Fakat tenezzül etmiyorlar. Çünkü herşeyi biz veremeyiz senin almaya açık olman gerekli. İslami bilgin yok. Kuran mealini ezbere bilsen yine İslami bilgin olmaz. Çünkü İslam'da Kuran tek kaynak değildir. Fakat sen ve senin gibi Ateistler İslamın tek kaynağı Kuran diyor. Ya hu sen yeni peygambermisin de İslam'ın kaynaklarını değiştireceksin. İslam'ın tek kaynağı Kuran değil. Sen tek Kuran kaynaklı bir din oluşturuyorsan buna İslam deme.

Ateizm-İslam ilişkisinde yeni bir çığır açmış gibi konuşuyorsun. Bu sorularını forumdaki diğerleri onlarca kez sordu bizde onlarca kez cevapladık. Bir de sana özel muamele yapamayız. Araştır öğren!

Gönderi tarihi:

ben buna kısaca suya sabuna dokunmadan sıvışmak derim.

şu meşhur "nebilerden" bir kaçının ismini verde bizde öğrenelim.

ben çok uzun süredir bu forumu takip ediyorum. senin bahsettiğin gibi "tenezül" etmiyorlar değil. verecek cevapları yok.

Eğer kuran açıklanmaya muhtaç ise o zaman hıristiyanlıktaki gibi tanrı ile kul arasına ruhban sınıfı sokarsın.

buda kurana aykırı diye biliyorum.

ayrıca kuranı okursan sana referans verdiğim ayetlerdeki gibi onlarca yerinde "apaçık" diye yazar yoruma ihtiyaç olmamalı.

senin gibiler sıkıştıkça kaçabilsinler kıvırabilsinler diye 40 tane ilim keşfetmişler kuranı anlamak daha doğrusu"anlamamak" için.

senin gibi düşünenler yüzünden 4 tane mezhep binlercede tarikat var.. Neden?

çünkü;

1 kaynak yok

2 herşey muğlak ve havada.. o dedi bu tuttu..

Gönderi tarihi:

laugh.gif Apaçık olmak ayrı şey herşeyi Kuran'dan öğrenmek ayrı şey. Ayrıca Kuran'da TC 2010 Diyanet çevirisi apaçık ve anlaşılırdır diye bir yerde yok

Namaz farz ama Kuranda yazmaz wink.gif Kuran herşey olsaydı peygamber gelmezdi.

"Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur."

sen daha ordasın. Biz bu soruları geçeli aylar oldu. Araştır biraz forumu wink.gif

Sen herşeyi araştırıp öğrensen bile içinde inat oldukça kabul etmezsin. Sana apaçık bir cevap yazdım gittin 224 bine takıldın. 224 bin Kuran'da yazmıyor fakat her kavme peygamber gönderdik diyor. Ayrıca 224 bin olmasa bile Allah hak din ulaşmayan bir kavmi niye hak dine uymadın diye sorgulamaz. Konunun özünü anlamıyorsun da gidip yan cümlelere takılıyorsun.

Sen sadece Kuran'ı baz alarak tartışmak istiyorsan. İlk önce öyle bir din kur. Ondan sonra tartış o dini wink.gif

Eline bir 1 lira al. 7 kere at havaya. 7sinde de dik gelirse evren kendi kendine oluşmuş demektir wink.gif Ama atış için sonsuz hakkın yok sadece bir deneme hakkın var wink.gif

Allah nasıl mı var oldu? Allah ezelden beri vardı.

Fakat sizin güvendiğiniz aklınız (bilim) size evrenin ezeli olmadığını gösterdi de yine inanmiyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Evrenin geçmişi sonsuz değildir. Sonsuz olsa bile Big Bang öncesi evren sadece tanımsız bir nokta halinde sonsuz geçmişten Big Bange kadar öylece durmuştur. Bugünkü evrenin 6 aşama öncesine gelebeilmek için patlamanın tek şansı milayrda bir olasılığı tutturup doğru hızda patlamasıdır(şiddetli yayılma).

Ateist neye inanır?

10^10^123'te bir ihtimalin gerçek olduğu ve rastlantılarla evrenin ve insanların oluştuğuna inanır. Matematik bile 10^-50 imkansız olarak nitelendirilirken...

Arkadaşım sen ciddi ciddi Kuran-ı Kerim'in bir bilimsel kitap olduğun ve Allah'ın varlığını bilimsel yolla ispatlayacağını mı iddia ediyorsun ? Bunu da internette sağdan soldan toplama yazılarla mı yapacaksın ? :)

Bize göstersene, hangi bilim dalı, hangi teoride, hangi yasa da evrenin ve canlı hayatının oluşumunu rastlantılarla açıklıyor?

Uydurma Kuranda evrenin genişlediği yazılmış.

Ama doğru Muhammed Kabe'nin üstüne 3 metre teleskop kurmuş kızıla kaymayı görmüş veya kozmik arkaplan ışımalarını. Haa belki 10^50'de 1 ihtimal sallayıp ta tutturmuştur değil mi?

Neresinde yazmış? Kuran ne bir bilim kitabıdır, ne de müneccimlik kitabı. "Biz kadir sahibiyiz" diye çevrilen ayet, 20. yüzyılda evrenin genişlediği ortaya konunca "onu sürekli genişletiriz" diye çevrilmeye başlanmış. Kuran'ın neresinde güneş sisteminden, diğer gezegenlerden, uzaydan, galaksilerden bahsediyor da evrenin genişlemesinden bahsedilsin. Kuran fizik kitabı mı?

Onu da geçtim, madem bu bütün bilimsel icatlar kuran'da yazıyordu. E niye bilim adamları bu bilimsel gerçekleri ortaya koyana kadar kimse göremiyordu kuran'ı okuyunca ? Evrenin genişlediği kuran'da yazıyordu da, niye 1400 yıl boyunca Kuran okuyan hiç kimse bu yazıyı görmedi ? 1400 yıl sonra evrenin genişlediği bilim insanları tarafından ortaya konunca mı Kuran'da yazıyor oldu ?

"Bu önceden Kuran'da yazıyordu" şeklinde bütün safsataların ortak noktası, hiç birinin "Kuran'da yazdığı" olaylar gerçekleşmeden ya da bilimsel konularda bilim insanları ortaya çıkarmadan farkedilmez!

Nereden bilecek uydurma peygamber 13,7 milyar yıl önce Planck çağında, evren atomdan bile küçükken yerin ve göğün bitişik olacağını ?

:) Yani inanç için böyle kriterler koyup ardından başkalarını inançsızlıkla itham etmek, ne diyeyim. Kuran'da dünyanın yuvarlak olduğu yazmıyor. Dünyanın güneşin etrafında döndüğü yazmıyor. Evrenin galaksilerden oluştuğu yazmıyor, ama big bang teorisi yazıyor öyle mi ?

Yine yazıyor ama 1400 yol boyunca kimse göremiyor.

[3]: Botanik biliminin açık bir şekilde ortaya koyduğu üzere bitkilerde üreme, erkek ve dişi organlar vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Bu erkek

ve dişi organlar bazen aynı çiçekte, bazen ayrı çiçeklerde, bazen de hurmada olduğu gibi ayrı ağaçlardaki çiçeklerde olabilmektedir.

Nerden bilecek çöldeki bedevi bitkilerin eşeyli ürediğini?

Evet, Kuran'ı okuyan insanlar bitkilerin eşeyli ürediğini keşfette bu bilimsel gerçek oradan çıktı değil mi ?

Diyeceksiniz ki "Kendince bilimsel konuştun be adam o kadar düşük ihtimal madem bütün bilim adamları müslüman olmazmıydı?"

Yok derim ki, madem bütün bu bilimsel bilgiler Kuran'da yazıyordu, mesele neden 19. yüzyılda kimse Kuran'da evrenin genişlediği yazıyor demedi ? Niye kimse Kuran'da evrenin bir çekirdiğin patlamasıyla oluştuğunu yazdığını söylemedi ? :)

Bilim adamı deyince benim aklıma Einstein gelir. Fizikçi değil sanki papaz o da. Ha ama onun gibiler birkaç tane.

Haham olur belki de papaz olmaz.

Aksine bilimsel bulgular yaratıcının varlığını destekler.

Yani tüm semavi dinlere inananlar, dönemin bilim insanlarının oturup bilimsel bulguları değerlendirmesi ve tanrının varlığı sonucuna varmalarıyla mı kuruldu ve yayıldı ? :)

(Evrim olsa bile hiç birşeyi kanıtlamaz önemli olan ruhtur.)

Neden o atalarımız dediğiniz maymunlarda ruh yokta sizde var. Onlar ağaçtan karınca toplamayı akıl edebiliyorken insan las vegas gibi şehirler kuruyor. Hiç mi önemi yok yaşamınızın?

Yine soralım bakalım. Evrim teorisinin hangi bölümünde insanın atalarının maymun olduğu yazar ?

Bence önce adını zikrettiğin bilimsel bilgileri, teorileri, ne anlattıklarını, ne iddia ettiklerini öğrenecek kadar bir okusan ?

Kuran ne bir bilim kitabıdır. Ne de müneccimlik kitabı...

"Biz Kur'anı Arapça olarak indirdik, umulur ki, siz onu anlarsınız"

İnsanların anlayabilmesi için indirilen bir kitap, evrenin genişlediğini yazıyor olsaydı bunu böyle yazardı. Dünyanın bir çekirdeğin patlamasıyla oluştuğunu yazıyor olsaydı bunu böyle yazardı. Bitkilerin eşeyli ürediğini yazıyor olsaydı, bunu böyle yazardı. Mümkün değildir ki, Kuran'da yazılan bir cümleyi anlamak için üzerinden 1400 yıl geçmesi gereksin :)

Gönderi tarihi:

şimdi allahı görmediğimiz için allah varmıdır yokmudur tam olarak bilemeyiz ama evrenin olasılıklarla bu şekilde karmaşık bir yapıya sahip olması olanaksız olduğunu düşünebilenler ki bunun herkes farkında olmaz bunun için bilgiye ihtiyaç olduğu gibi evrenin kendi kendine oluşamayacağını düşünebilmek gerekir.işte bunun farkında olanlar belli bir yaratıcının olduğunu düşünebilir ama yaratıcıyı görmediği ve tanımadığı için yaratıcının islam dininde anlatılan vasıflara sahip olup olmadığını bilemez yani yaratıcı tekmidir yoksa birden fazlamıdır ve nasıl bir varlıktır yada birden fazlaysa nasıl varlıklardır bunu bilemez çünkü yaratıcıyı yada yaratıcıları görmemiştir bu mümkün değildir ama yaratıcının olduğunu bilebilir ama bu tekmi birden fazlamı ve nasıl varlık yada varlıklar olduğunu bilemez bu mümkün değildir çünkü yaratıcıyı görmemiştir.

Gönderi tarihi:

laugh.gif "Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için (Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır."

Arkadaşım sen ciddi ciddi Kuran-ı Kerim'in bir bilimsel kitap olduğun ve Allah'ın varlığını bilimsel yolla ispatlayacağını mı iddia ediyorsun ? Bunu da internette sağdan soldan toplama yazılarla mı yapacaksın ? smile.gif

Ne demek istiyorsun?

Nasıl bunların HY sitelerinden toplandığı kanısına vardın? Araştırdınmı?

Kozmoloji hakkında ne biliyorsun? Ne biliyorsun da yalanlıyorsun beni?

HY'nin sitelerine bakarsan Big bang'i patlama zannettiklerini görürsün. Onları okusaydım aynı hataları yapardım. Ama sen bilmiyorsun.

Müslümanlara araştır öğren dersiniz. Ama kendiniz araştırmaktan çok daha uzaksınız. Darwin'in müridleri.

Komik olan ne biliyormusun. HY ile bile başedemiyorsunuz. smile.gif Çünkü bilmiyorsunuz.

TV'de bir tane evrimi savunacak insan çıkamıyor karşılarına çünkü bilmiyorlar.

Gönderi tarihi:

laugh.gif

Komik olan ne biliyormusun. HY ile bile başedemiyorsunuz. smile.gif Çünkü bilmiyorsunuz.

Dostum bence TV'lerde HY'nın karşısına çıkan bilim adamlarının söylediklerini anlamadıysan sana da bilmiyorsun bu işi denilebilir. :)

Bir de tabii şu var; galiba sen evrim teorisi gerçek ise, " Allah yok, Kuran da geçersiz " gibi yanlış bir düşünceye sahipsin ( Ki tersini düşünmek de yanlıştır ). Çünkü, bilim ve din ayrı alanlardır. İlgilendikleri konular, hitap ettiği bilinç biçimleri cok farklıdır.

Gönderi tarihi:

Dostum bence TV'lerde HY'nın karşısına çıkan bilim adamlarının söylediklerini anlamadıysan sana da bilmiyorsun bu işi denilebilir. :)

Bir de tabii şu var; galiba sen evrim teorisi gerçek ise, " Allah yok, Kuran da geçersiz " gibi yanlış bir düşünceye sahipsin ( Ki tersini düşünmek de yanlıştır ). Çünkü, bilim ve din ayrı alanlardır. İlgilendikleri konular, hitap ettiği bilinç biçimleri cok farklıdır.

Yorum için teşekkürler. Farkettiysen "bile" demişim. Ve yukarda adamın hatasını anlatmışım ;)

Bilim - Din ile ilişkilendirilmemelidir. Çok haklısın evet ama dinsizlikle ilişkilendirildiği için bu hakkı kendimde buluyorum umarım anlatabilmişimdir ;)

Evrim Teorisi benim çok ilgimi çekmiyor açıkçası zaten bazı Müslüman ilim adamlarıda evrimin olabileceğini iddia etmiş.

Gönderi tarihi:
Yorum için teşekkürler. Farkettiysen "bile" demişim. Ve yukarda adamın hatasını anlatmışım

Big Bang konusunu HY'den öğrenmemiş olabilirsin. Ama iddia ettiğin diğer konular HY çıkışlıdır, sen başka başka yerlerden okumuş olsan da. Ayrıca bir çok ateist de evrim teorisini tam olarak bilmeyebilir. Ama sen yukardaki adamın kişiliğinde TV'de evrim teorisini savunan bilim adamlarını da bilemekle suçladın ( ki yukardaki adam da evrim teorisini biliyor )

Bilim - Din ile ilişkilendirilmemelidir. Çok haklısın evet ama dinsizlikle ilişkilendirildiği için bu hakkı kendimde buluyorum umarım anlatabilmişimdir

Bunun da yanlışı yanlışla savunmak gibi yanlış bir yöntem olduğunu takdir edersin herhalde.

Evrim Teorisi benim çok ilgimi çekmiyor açıkçası zaten bazı Müslüman ilim adamlarıda evrimin olabileceğini iddia etmiş.

Sadece eskiden yaşamış bilim adamları değil, bugün de evrim teorisini savunan müslüman ilim ve bilim adamları vardır.

Evrimciler Buraya

Gönderi tarihi:

İddia ettiğim diğer konular???

Neyden bahsettiğini bilmiyorum ama doğru olduğuna inandığım birşeyi yazmak için kimin de benimle aynı görüşte olduğunu araştırmam. Yani çıkışı değil doğruluğu benim için önemlidir.

Ayrıca onlar(bilim-tanrı ilişkilendiren çoğu ateist) yanlış yapıyorlar diye diyorsun fakat onlar bunun yanlış olduğunu kabul etmiyor.

Allah'ın varlığına bilimle ulaşılamazsa neden yokluğuna bilim kanıt gösteriliyor?

Zaten bütün yolları tıkalı nasıl Allah'a ulaşabilir ki buradan?

Peygamber söylüyo: yalancının teki o

Bilimsel bulgular: kess bilim-din ilişkisi hae hep HY işleri bunlar

Acaba bu forumdaki hiç kimse bu evren nasıl oluştu diye merak etmedi mi?

Şeyhlerinin söylediklerinden fazlasını araştırmadımı ?

Gönderi tarihi:

Tanrının nasıl yoktan var olduğunu açıklayamadıktan sonra evrenin nasıl varolduğunu sormak, bu kadar büyük bir sitem "tesadüfen" olamaz demek abesle iştigal demektir.

Evren nasıl oldu?

Tanrı "ol" dedi oldu.

Yani herşeye gücü yeten süpermen.

Fakat indirdiği "mukaddes" kitabını "yazılı" hale getirmeyi "unutmuş". hem incili hem de kuranı başkalarına yazmayı "nasip" etmiş. Kendi peyganberlerine bu "angarya" işi yük olarak görmüş.

Sizler nekadar kıvırırsanız kıvırının kuranın neden muhammet zamanında muhammet tarafından yazılı hale getirilmediğini, kuranda yazmayan bir çok uygulamayı (mesala namaz kılmak) sizin şimdilerde sünnet dediğiniz şeyleri kuranın uygulama esasları diye yazılı hale getirip, evet bunlar benim size tebliğ ettiğim islamiyet dinidir. bu kutsal kitabı, bunlarda uygulamaları demediğini açıklayamadıkça; "ol" iddiasının, hikayeden, masaldan öteye geçmesi mümkün değildir.

belki sende oynamışsındır, kulaktan kulağa oyunu vardır. 10-15 kişi yanyana oturur. baştaki yanındakinin kulağına sessizce bir şey söyler, o da yanındakine söyler bu böyle sürer gider. en sondaki kişi duyduğunu yüksek sesle söyler. ne olur herkes gülmekten kırılır. işte sizin "sünnet" dediklerinizde aynen böyledir.

En sağlam sünnet kaynağı muhammed öldükten 200 yıl sonra yazılmıştır. Hele hele muhammed öldükten 40 -50 sene sonra adamın torunlarını, soyunu kerbelada kurutan bir arap zihniyeti olduğu da düşünülürse 200 sene sonra yazılan "işte bunlar muhammedin yaptıklarıdır" dedikleri şeylere nasıl inanılır.

Hoş zaten kimseninde inandığı yok, herkes kendi islamiyetini (daha doğrusu şeyhinin, tarikat liderinin islamiyetini) yaşamaktadır. bunun sonucu 4 tane mezhep (aslında 5 olması lazım belkide Alevilikte çok güçlü) binlerce de tarikat var,

bu mudur islamiyet, yüzlerce yıl mezhep, tarikat ve tabiki din savaşları yapılmış neden?

Not: Olmayan bir şeyi kimse ispat edemez, ispat olduğunu iddia edene aittir.

Gönderi tarihi:

laugh.gif "Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için (Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır."

Ne demek istiyorsun?

Nasıl bunların HY sitelerinden toplandığı kanısına vardın? Araştırdınmı?

Kozmoloji hakkında ne biliyorsun? Ne biliyorsun da yalanlıyorsun beni?

HY'nin sitelerine bakarsan Big bang'i patlama zannettiklerini görürsün. Onları okusaydım aynı hataları yapardım. Ama sen bilmiyorsun.

Müslümanlara araştır öğren dersiniz. Ama kendiniz araştırmaktan çok daha uzaksınız. Darwin'in müridleri.

Çok basit senin yazdıklarını seçip copy diyoruz, sonra google arama bölümüne yapıştırıyoruz metni, arama tuşuna tıklıyoruz diyoruz HY'nin siteleri çıkıyor :)

Kopyala-yapıştır yaptığın zaman kendi yazın gibi sunmak yerine altına nereden kopyaladıysan oranın ismini yaz. Kopyala-yapıştır yaptığın kaynakların adını yazmaya çekiniyorsun, adını yazmaktan çekindiğin kaynaklardan kopyala-yapıştır yapma...

Bunlar internette bin kere okuduğumuz, kopyala-yapıştır yoluyla yayılan safsatalardır. Nasıl hastalandığın zaman bir tarikat dergahına değil de koşa koşa hastaneye gidiyorsan, bilimi de tarikat yayınlarından değil, bilim kuruluşlarından takip et.

HY ve müritleri, iddia ettikleri, yazdıkları vs dünyanın hiç bir üniversitesi, hiç bir bilim kurumu tarafından kabul edilmeyen, incelenmeye dahi değer bulunmayan safsatalardır. Evrim teorisi ise, dünyanın tüm üniversiteleri ve bilim kurumları tarafından alanında kabul edilen tek teoridir.

Bilinçli insanlar, bilimsel bir konuda okuma yaparken, okuduklarının kaynağına bakar. Bilimi yetkin bilimsel kaynaklardan okur. Okuduğu bilimsel iddiaların, bilim dünyası tarafından nasıl değerlendirildiğine bakar. Dolayısıyla bilinçli bir insan, hiç bir bilimsel yetisi olmayan, ve bilim çevreleri tarafından ciddiye dahi alınmayan safsataları "bilimsel kaynak" diye okumaz.

HY ve müritlerinin yazdıkları, hayatında evrim teorisini anlatan hiç bir bilimsel kaynak okumamış, evrim teorisinin ne olduğunu, ne iddia ettiğini bilmeyen insanlar için hazırlanmış demogojik safsatalardır. Tam olarak "evrim teorisinin insanın atasının maymun olduğunu iddia ettiğini", "evrim teorisinin canlı hayatının başlangıcını tesadüfle açıkladığını iddia ettiğini" sanan insanlar için hazırlanmıştır.

Ve arkadaşımızın söz konusu iletisinde de gördüğümüz gibi, dünyanın en boş işi, ne olduğunu bilmediğin, ne iddia ettiğini bilmediğin bir tez, bir sav, bir teori hakkında, anti tez üretmektir.

Dolayısıyla önce "karşı" olduklarının ne iddia ettiğini öğren, sonra "karşı" ol...

Yok ben zaten biliyorum ve o yüzden karşıyım diyorsan, hangi bilim insanının, evrenin oluşumunu tesadüflerle açıkladığını, hangi bilim insanının canlı hayatının ortaya çıkışını tesadüflerle açıkladığını, hangi bilim insanının maymunların insanın atası olduğunu iddia ettiğini göster...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.