Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 Tahminen Dunya nufusunun %17 i kendisine Musluman der. Diyelim, Muslumanlarin %50 ibadet etmezler, yani namaz kilmazlar. O zaman hemen hemen Dunya Nufusunun %8 i sizin Allahiniza ibadet ediyor. Demekki, sizin inandiginiz Allah pek basarili degilmis. Akşam Levent Kırca yı seyredenler görmüştür, cehennemde yer yok, tıkabasa dolu; cennet boş. Ayrıca Müslüman ibadet edene değil, iman eden, kelime-i şahadet getiren herkestir. Ayrıca, Hıristiyanlar da, Yahudiler de aynı Allah a inanırlar, çünkü kitapları aynı Allah tarafından gönderilmiştir. Buna göre bir hesap yapsanız.... saygılar... Alıntı
Φ cibikli Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 Kutsal kitaplarda anlatılan herşey (olaylar, kişiler, hadiseler, cin, şeytan cennet, cehennem vs) sembolik bir dille anlatılmışlardır. Söz konusu ifade ve anlatımları günlük konuşma diliyle, düz mantık yürüterek anlamak mümkün değildir. (eğer böyle anlamaya çalışırsak yanlış anlama ve saptamalarda bulunuruz) Zaman her şeyi öğütür, un ufak eder, her şey değişime uğrar, bu anlatılan kelimelerde aynı şekilde değişime uğramışlardır, değişen bizim anlayışlarımızdır. Dinin temeli “İNSAN”dır. Peygamberler, bu "İNSAN" kavramının değişik yönlerini ele almışlar, insan oğullarına (İNSAN olmaya aday) anlatmışlardır. İşte buradan Musevilik,Davudilik,İsevilik, Muhammedilik (İslam=Barış=Teslimiyet) ortaya çıkmıştır. İNSAN bir bütündür, bütünün parçalarını arayıp birleştirmek gerekiyor. Zor bir iş, kolay olsaydı herkes anlardı. En büyük ibadette düşünmektir. Cennete girmeye adaylar düşünen insanoğulları Cehenneme girmeye adaylar düşünemeyen insanoğulları 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 Kutsal kitaplarda anlatılan herşey (olaylar, kişiler, hadiseler, cin, şeytan cennet, cehennem vs) sembolik bir dille anlatılmışlardır. Söz konusu ifade ve anlatımları günlük konuşma diliyle, düz mantık yürüterek anlamak mümkün değildir. (eğer böyle anlamaya çalışırsak yanlış anlama ve saptamalarda bulunuruz) Zaman her şeyi öğütür, un ufak eder, her şey değişime uğrar, bu anlatılan kelimelerde aynı şekilde değişime uğramışlardır, değişen bizim anlayışlarımızdır. Dinin temeli “İNSAN”dır. Peygamberler, bu "İNSAN" kavramının değişik yönlerini ele almışlar, insan oğullarına (İNSAN olmaya aday) anlatmışlardır. İşte buradan Musevilik,Davudilik,İsevilik, Muhammedilik (İslam=Barış=Teslimiyet) ortaya çıkmıştır. İNSAN bir bütündür, bütünün parçalarını arayıp birleştirmek gerekiyor. Zor bir iş, kolay olsaydı herkes anlardı. En büyük ibadette düşünmektir. Cennete girmeye adaylar düşünen insanoğulları Cehenneme girmeye adaylar düşünemeyen insanoğulları cibikli.. Eğer İNSAN görmemiş olsaydın DİN,in tamam olmazdı.. Dinin tamam olmasaydı İNSAN olamazdın.. Teşekkür ederim.. Alıntı
Φ cibikli Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2010 Teşekürler Dayı… İNSAN çözülmesi gereken bir yumak. İpin bir ucunu yakaladık, bakalım ne kadarını çözeceğiz. İNSAN’ı görmek, tanımak ve İNSAN`la tanışmak gerek. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2010 Teşekürler Dayı… İNSAN çözülmesi gereken bir yumak. İpin bir ucunu yakaladık, bakalım ne kadarını çözeceğiz. İNSAN’ı görmek, tanımak ve İNSAN`la tanışmak gerek. Evet..İNSAN,ı( KENDİNDE)görmek.. Kesin ve doğru sonuç..Kendini bilmek.. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2010 insanın kendini bilmesi yani nerelerde yanlış yaptığını ve nerelerde doğru olduğunu bilmeli yuani kendine objektif bakıp kendini değerlendirmelidir yani kişi olaylarda kendine bakıp kendinin doğru yapıp yapmadığını değerlendirmelidir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2010 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2010 demirefe, 02 Mayıs 2010 - 11:10 tarihinde, dedi ki: İkisi arasında bir çelişki görüp görmemek tamamen sizin kişisel sorununuzdur. Ben görürüm, siz görmezsiniz. Olup olmadığını tartışa da biliriz. Siz çelişki olmadığına inanmaya bu tartışmadan sonra da devam edebilirsiniz. Bu benim açımdan bir sorun teşkil etmez. Sorun, biri çıkıp "İnsan hakları beyannamesine gerek yok, Kur'an en iyi insan hakları beyannamesidir" derse başlar. Bu sadece bir fikirse onu yanlışlarım, eyleme dönüşürse onunla mücadele edilip bu görüşü topluma dayatmasının önüne geçilmesi gerektiğine inanırım. Birinci paragrafınıza katılıyorum. Biri çıkıp; insan hakları beyannamesi inanılacak tek dindir, diğer bütün dinler mücadele edilmesi gerekenlerdir, derse benim inancımı yok etmek için çaba sarf ederse ben de çok memnun olmam, ben de karşı fikrimi söylerim, mücadelemi ederim.Bu konuda bir anlaşmazlık yok yani... Muhabbetle... Bence mutabakat halen yok. İyi de Fuzuli, zaten insan haklarındaki maddeler, inançların karşı inançtakilere veya herhangi bir insana dayatma yapılMAması için oluşturulmuş değil mi? Peki Allah'ın hükümlerinde dayatma olmadığını söyleyebilir misin? 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2010 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2010 Tabii ki mutabakat filan yok Bilimselci dostum... "Ne şiş yansın ne kebap" diye bir şey elbette olamaz. Kebap yandıktan sonra şişi ne yapacaksın? Önemli olan kebabı yakmamak. Vazgeçilemeyecek olan kebaptır. (İnsan hakları oluyor) Kebap yandıktan sonra şişin canı cehenneme... 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2010 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2010 Peki Allah'ın hükümlerinde dayatma olmadığını söyleyebilir misin? Uygulanan yasaların tümünü İNSAN koydu..dayatmada var dayanmada var dayamada var.. Hangi Allahtan ve hangi dayattığı hükümlerden bahsediyorsunuz..pek uyanamadım bu muhabete.. MUSA diye bir İnsan yaşadığı çağda ve bulunduğu coğrafyada çıktı dediki bu yasalar Allahın yasaları (yada hükümleri diyelim..) sonra çıktı İSA diye bir İnsan bunları babadan aldım.. Bu söylediklerim ''O''nun sözü( yasası yada hükmü..) daha sonra yine BİR İNSAN çıktı Muhammed, dediki.. Bu söylediklerim ayet..bu hükümler bu yasalar Allahın sözleri benim değil.. Fakat ortak nokta şu..ne söylendiyse hep İNSAN,dan İNSAN,a söylendi.. O günkü toplumun bilinci seviyesinde,yaşam standartları ölçüsünde sosyal yaşamın dizaynı için.. Allahın hükmü..bu olsa gerek.. Hep topu Allaha attılar ve atmaktalar..fakat realitede sadece İNSAN var..İnsan olmasa ne hüküm nede yasa var.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2010 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2010 Ne şiş yansın nede kebap.. (demirefeden.. ) Şişte İNSAN kebapta.. yanmasın elbette.. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2010 dayoının söylediği gibi aslen kural diye bişiy yoktur insanlar böyle anlamıştır belkide bilinçli olarak cennet cehennem kavramları çıkarılmıştır çünkü dayınında dediği gibi o günün insanları insan haklarından bi haber cahil insanlardı ve insan haklarını anlatsalarda anlamazlardı bu insanların insan haklarına çekebilmenin yolu cennet ve cehennem gibi kavramlar olsa gerek günümüzde bile insanlar insan hakkından bihaber bir sürü insan hakkı ihlali yapılmakta daha yeni yeni ,insan hakları benimsenmeye ve yaşanmaya başladı ama insanları yanlış inançlara boğmakta gerçekten benim açımdan kötü bişiy bu konuda bu saçma inancı allah insanlara aşılamaşsa doğru değil eğer yapılacaksa insan hakları doğru bir şekilde yansıtılmalıydı bu olanksız değildi çünkü süleyman demirelin söylediği gibi demokrasilerde çareler tükenmez yani insanları insan haklarına uymalarını sağlamanın yolu çok olsa gerek bu tek yol diye bişiy yok bence. bence allah bencilce davranmış nedersiniz Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2010 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2010 Raif abi.. Zihinlere kelepçe vuruldu..cennet dendi cehennnem dendi..veresiyesi olmayan(her şeyde peşin ödeme yapan Allahı yada Tanrıyı veresiyeci yaptılar..)dedilerki VADEsi dolmadan(yani ölmeden) ödeme yok.. Bu evrende oyunu kuran oyun kurucuyu oyundan attılar..ÖTElediler..Tanrı ötede cennet cehennem hesap kitap ÖTEde.. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2010 peki bu cennet ve cehennemi nasıl algılamak gerekiyor sence insana yaptığı suçtan dolayı şayet senin tabirinle allah peşinciyse dünyadamı işkence yapacak yani ölmeden bunu böylemi algılamak gerekiyor.bana sorarsan cennet barışın ve iyiliklerin yapıldığı bir dünya cehennemse kötülüklerin hakim olduğu bir dünya sen nedersin.ama tabi allah bu kavramları insanların bu şekilde algılamasını istemiş olabilir çünkü senin dediğin gibi o zamanda insanlar insan hakkından bi haberdiler ve algılayacak durumlarıda yoktu belki ama insanlara böylesi bir saçma inancı aşalamakta ne kadar doğru o tartışılır. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2010 Suçlu İnsan..suçun işlendiği yer dünya..ceza evi ÖTEde biyerlerde.. Suçlu İnsanın suçlu olduğuna yine birkaç insan HÜKMEDİYOR..ve İnsanı cezaevine hapsediyor.. Kendi türünün ve diğer türlerin özgürlüğünü kısıtlayabilen ve o yetkiye sahip tek CANLI İnsan..başka türlerde bu yok.. Algılama nesnelerden kaynaklanır..Cennet ve Cehennemi nasıl algılayabileceğiz bu durumda..Nesnel değiller..üç boyutlu madde değiller..sadece adını duyduk gidip gelenlerden tarif dinledik..fakat gidip göremedik.. nasıl algılarsan algıla haydi Raif abi.. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2010 cennet barış dolu dünya ve cehennemde savaş ve insan haklarının çiğnendiği dünya çünkü cennet cehennem diye bir yer yok çünkü eğer başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşama hakkına sahip olan insanın hayatına karışıp emir veren ve hayatını kendi ,istediği gibi yaşamayanları cehenneme atıp işkence eden bir allah adil değil zorba zalim olur ama allahın insanları bilinçli olarak saçma inançlara boğması gerçekten kötü bişiy maalesef allah bunu yapmıştır niçin kendini inancını aşılamak için ve kenndine tapan bir topluluk yapmak için. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 cennet barış dolu dünya ve cehennemde savaş ve insan haklarının çiğnendiği dünya çünkü cennet cehennem diye bir yer yok çünkü eğer başkalarına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşama hakkına sahip olan insanın hayatına karışıp emir veren ve hayatını kendi ,istediği gibi yaşamayanları cehenneme atıp işkence eden bir allah adil değil zorba zalim olur ama allahın insanları bilinçli olarak saçma inançlara boğması gerçekten kötü bişiy maalesef allah bunu yapmıştır niçin kendini inancını aşılamak için ve kenndine tapan bir topluluk yapmak için. Tanrının dilediğini yaratma kavramını unutuyorsunuz. Ademle Havvaya yasak olan ağacın isminin iyilik ve kötülüğü bilme ağacı olduğunu unutuyorsunuz.Allah kötülük ve iyilik kavramını yaratıyor, Allah bunun bilicinde.Bir de bakmışız insan bilincinde.Neden hayvanlarda kötülük kavramı denilen şeyi görmüyoruz da(belki vardır doğrusunu Allah bilir) doğada bir tek insanda bu algıyı görüyoruz sizce?Kuranda cin suresini okumanızı ve cinlerin sözüne bakmanızı temenni ederim.Allah bu dünya için kötülük dilediyse ne yapılabilir.İstediğini istediği gibi yapıyor.Hesap vereceği bir üst merci yok.Ona yakın bir merci de yok.Ne dilerse ondan öte kavram yok."Başkalarına zarar vermeden" kusura bakmayın ama öyle yaratılmış pek insan da yok.Bi şekilde birileri birilerine hep zararda insan söz konusu olduğunda.Söyler misiniz, bu dünya için kötülük dilendiyse, gerçekten cız bız cehennemini doldurmak istediyse, karşısına geçip neye tepki vereceksiniz?Hangi gücünüzle?Dünyayı siz mi daha güzel hale getireceksiniz, dinler olmasa dünya daha mı barışçıl bir yer olur?En ilkel kabilelere kadar, insanlığın en en eski zamanlarına kadar gidin, kötülük dışında savaş dışında ne var elinizde??O halde bunu neyle açıklıyorsunuz?? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Tahminen Dunya nufusunun %17 i kendisine Musluman der. Diyelim, Muslumanlarin %50 ibadet etmezler, yani namaz kilmazlar. O zaman hemen hemen Dunya Nufusunun %8 i sizin Allahiniza ibadet ediyor. Demekki, sizin inandiginiz Allah pek basarili degilmis. Öyle ya, koca Lut kavminde bile bir aileden başka kim kurtulabilmiş.Ayrıldığımız tek nokta Allahın başarısı düşüncesi. Allah zaten dünyada kötülük dilemiş, bundan öte kavram mı var? Kabe yıkılıncaya kadar, büyük ölümler başlayana kadar siz dünya sahnesinde Allahın kullarını pek göremeyeceksiniz malesef. Size şu örnekle açıklayım, ülkede nice öğrenci var. Bir sınav ile bir üniversitenin falanca bölümüne yerleşecek nice öğrenci.Belki okullarda hepsi aynı dersleri görüyor, belki olmaz ya olsun hepsi aynı dersanede aynı hocadan eğitim alsın.Her öğrencinin aynı puanı alması mümkün müdür? Her insan farklı donanımlarla yüklüdür, Allah katına mükemmellik katına gideceklerin az ve öz seçilmiş özel yetişmiş kişiler olması sizi neden bu kadar şaşırtıyor ki? İncil de dediği gibi bu dünya karanlık dünya Efesliler 6:12 12 Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır.. Bu böyle olduğu sürece, iyi de her daim az olacaktır.Büyük gün,yerden çıkacak çıkana kadar. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 @Raif Bostan Dinin benim için ve birçok muhakkik müslüman için anlamı huzurdur. İbadet edersin borcunu ödemenin huzuru olur. İnancın olursa bir yakının öldüğünde onunla tekrar buluşabilecek olmanın huzuru olur. Zor günün gelir Allah'ın seninle olduğunu ona döneceğini bilmenin huzuru olur. Şeriat dindir, din de huzurdur. Şeriat huzur getirmiyorsa o şeriat şeriat değildir. Sen sana huzur vereni yap Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 @Raif Bostan Dinin benim için ve birçok muhakkik müslüman için anlamı huzurdur. İbadet edersin borcunu ödemenin huzuru olur. İnancın olursa bir yakının öldüğünde onunla tekrar buluşabilecek olmanın huzuru olur. Zor günün gelir Allah'ın seninle olduğunu ona döneceğini bilmenin huzuru olur. Şeriat dindir, din de huzurdur. Şeriat huzur getirmiyorsa o şeriat şeriat değildir. Sen sana huzur vereni yap Türk Askeri nin cesareti nereden geliyor? Ölürsem şehit, kalısam gazi; bu bir inanç unsuru değil mi? saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2010 Din bir inanctir ve dahada öteye gitmez. Bu inanc sahsidir. Kimse dini kullanarak baskalarinin haklarini gasp etmesin, mesela erkeklerin kadinlarin hakkini gasp ettigi gibi veya kadinlara hüküm sürdügü gibi. Din sahsi inanc olarak kabul gördügü ve sadece o sahsi ilgilendirdigi sürece normaldir ama, bunu hayata, siyasete, okula, camiiye, sokaklara,.... soktugumuz andan ve digerleri üzerine hüküm sürmeye basladigimizdan itibaren sacmaliktir, sömürüdür, gericiliktir, vahsettir,...... 6 milyaedan fazla insan yasiyor dünya üzerinde, herkese saygili olmak zorundayiz. Sadece benim dinim dogru demekle ve baskalarina empoze etmekle olmuyor. Kendi dinini özel hayatinda yasa, basimin üstünde yerin var, ama beni ve senin gibi düsünmeyenleri rahat birak ve onlara karsida saygili ol, kimseyi kafir, gavur, dinsiz, imansiz diyerek suclama. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 . Sadece benim dinim dogru demekle ve baskalarina empoze etmekle olmuyor. Kendi dinini özel hayatinda yasa, basimin üstünde yerin var, ama beni ve senin gibi düsünmeyenleri rahat birak ve onlara karsida saygili ol, kimseyi kafir, gavur, dinsiz, imansiz diyerek suclama. Yazı benim iletimden sonra yazılmış, hitap bana mı yoksa genel mi? Daha önceden dini görüşünüzü bildiğim için bu düşüncelerinizden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü bazı arkadaşlar kendi inançlarını doğru bizimkinin yanlış olduğunu açık açık yazma, hatta tartışma cüretini gösterdiler. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Yazı benim iletimden sonra yazılmış, hitap bana mı yoksa genel mi? Daha önceden dini görüşünüzü bildiğim için bu düşüncelerinizden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü bazı arkadaşlar kendi inançlarını doğru bizimkinin yanlış olduğunu açık açık yazma, hatta tartışma cüretini gösterdiler. Çok doğru bir konuya dikkat çekmişsin. -İnsanları bu amaç için yaratmıştır, ve bu yüzden Tanrı egoisttir... Bence tabiki öncelikle tanrı diye bir kavram sadece insanların yarattığı bir şeydir. Eğer "var" ise de sadece egois değil aynı zamanda çok zalim, çok gaddar, kabadayı bir tanrıdır da.. Zalimdir; Kendi inançlarının doğru olup diğerinin yanlış olduğunu iddia etmeyi geç yukarıdada gözüktüğü gibi hakarete girdiler. Çamur at izi kalır dediler: Kabenin Girişinde 360 Küçük Put Vardi.. 2.katinda Lat Menat Uzza Adli 3 Dişi Put.. 3.ve En Ust Katinda Elahe , El Ilah , Allah Isimli Erkek Put ! Peygamberin Babasinin Ismide Abdullah = Allah 'in Kulu... Peygamberden önce Ki Allah La , Sonraki Allah I Kariştirmayin ! Allah Putunu Kirin Artik ! Arap Miteolojisinden , Tarihten Dinden Haberi Yok Ki Insanlarin ! Arap Putlarina Tapar Olduk.... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Yazı benim iletimden sonra yazılmış, hitap bana mı yoksa genel mi? Daha önceden dini görüşünüzü bildiğim için bu düşüncelerinizden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü bazı arkadaşlar kendi inançlarını doğru bizimkinin yanlış olduğunu açık açık yazma, hatta tartışma cüretini gösterdiler. Ben genel olarak yazdim. bazilarinin kendi dinlerini dogru ama islami yanlis buldugunu biliyorum ama aynisi islama inananlar icinde gecerli malesef. Islam dünyasinda ezici cogunluk Islam disindaki dinlerin yanlis oldugunu söylerler. Islam ülkelerinde aciktan baska bir dinin propagandasini yapmak hicte kolay degil. En son malatya katliamini hatirlatmak isterim size. Dolayisiyla ne digerleri Islam hakkinda nede Islam'a inananlar diger dinler hakkinda kötüdür deme cürretine sahip olmamalidir. Din bu anlamda sahsilikten cikar ve bildigimiz siyasete dönüsür. Öyle bir durumda bana göre tüm dinler gericiliktir, baskidir, zulümdür. sahsi olmasi gerekli ve digerlerinede saygili olmak. Bakin size güzel bir örnek vereyim. Bu gün Berlin'de bir Türk marketine gittim, aslinda devamli gittigim market. Calisan arkadaslar sinir küplerine binmislerdi. Sebebide, patronunun ramazandan dolayi aciktan sigara icmelerini yasaklamasi. patronuda oruc tutmuyormus ama ayni cadde üzerinde olan camii'den dolayi mahalle baskisi varmis, yani camiiden cikanlar sikayette bulunmuslar. Bumu islam? hani baski yoktu? hani Islam hosgörülüydü? Din sahsilikten ciktigi andan itibaren baskidir, zulümdür,..... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Ben genel olarak yazdim. bazilarinin kendi dinlerini dogru ama islami yanlis buldugunu biliyorum ama aynisi islama inananlar icinde gecerli malesef. Islam dünyasinda ezici cogunluk Islam disindaki dinlerin yanlis oldugunu söylerler. Islam ülkelerinde aciktan baska bir dinin propagandasini yapmak hicte kolay degil. En son malatya katliamini hatirlatmak isterim size. Dolayisiyla ne digerleri Islam hakkinda nede Islam'a inananlar diger dinler hakkinda kötüdür deme cürretine sahip olmamalidir. Din bu anlamda sahsilikten cikar ve bildigimiz siyasete dönüsür. Öyle bir durumda bana göre tüm dinler gericiliktir, baskidir, zulümdür. sahsi olmasi gerekli ve digerlerinede saygili olmak. Bakin size güzel bir örnek vereyim. Bu gün Berlin'de bir Türk marketine gittim, aslinda devamli gittigim market. Calisan arkadaslar sinir küplerine binmislerdi. Sebebide, patronunun ramazandan dolayi aciktan sigara icmelerini yasaklamasi. patronuda oruc tutmuyormus ama ayni cadde üzerinde olan camii'den dolayi mahalle baskisi varmis, yani camiiden cikanlar sikayette bulunmuslar. Bumu islam? hani baski yoktu? hani Islam hosgörülüydü? Din sahsilikten ciktigi andan itibaren baskidir, zulümdür,..... İnsanların hatasını islama yükleyemeyiz değil mi? Ben tabi ki islamın doğru diğer dinlerin yanlış olduğunu savunacağım ama dediğiniz gibi baskı, aşağılama ve hor görme olmadan tartışılması gerekir. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2010 İnsanların hatasını islama yükleyemeyiz değil mi? Ben tabi ki islamın doğru diğer dinlerin yanlış olduğunu savunacağım ama dediğiniz gibi baskı, aşağılama ve hor görme olmadan tartışılması gerekir. Dostum dünyada yapilan sadece din tüccarligidir. Bu anlamda baslik bencede dogrudur. Insanlar kendilerine Islam'i örnek aliyorlarsa ve bunu uygularkende "hata" yapiyorlarsa ve Islam'da buna karsi bir önlem almiyorsa tabiiki Islam'i genel olarak elestiririm. Ne hikmetse islam dinine inannalarin ezici cogunlugu yanlis davraniyor, demekki ya onlarin algilama kabiliyetleri kötü yada gercekten Islam'i dogru algiliyorlar ve dolayisiyla islam hatali oluyor. Knedi dinin dogruluguna inanirsin ve buna saygim vardir ama bu sadece senin icin gecerli olmali ve baska dinlerin yanlis oldugunu isbatlamaya ugrasmamalisin cünki, din bir inanctir, bilimsel degildir. Herkesin dini kendisine dogrudur ve dinsizlerin düsünceside kendileri iciun dogrudur. Kalkipta din adina savas yaparsan, yok efendim su din bun din kötü diye propaganda yaparsan ve hatta Türkiye'de Islam disindaki bir dinin hayata gecmesine dahi tehammül edemezssen iste bu sahsilikten cikar tüccarlciga girer. Malesef dünyada uygulanan din tüccarligidir, yani din sacmaligidir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.