Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Demokratik açılımın arefesinde patlayıp 7 hayatını kaybetmesine 7 askerimizin de yaralanmasına ve açılımın bir süreliğine askıya alınmasına neden olan mayınların PKK tarafından değil, asker tarafından yol kenarına yerleştirildiği ortaya çıktı. Mayınların, Makina ve Kimya Enstitüsü Kurumu (MKE) yapımı olduğu askeri raporlarla netlik kazandı.

PKK EYLEMİ DENDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, açılımla ile ilgili ilk sinyali verdiği, Başbakan Erdoğan'ın da uzun süredir bekleyen dönemin DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'e randevu verdiği bir dönemde, 27 Mayıs 2009 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde mayın patlaması sonucu 6 asker hayatını kaybetmiş, 1'i ağır 8 asker de yaralanmıştı. Gül'ün Kürt sorununun çözümü için "Tarihi fırsat" açıklamasını yaptığı bir dönemde böyle bir saldırının olması, bütün olumlu havayı sabote etmişti. Paralelinde Erdoğan, uzun süredir kendisiyle görüşmek isteyen DTP yönetimine 29 Mayıs için verdiği randevuyu iptal etmiş ve gerekçe olarak da Çukurca'daki 7 askerin hayatını kaybetmesini sebep olarak göstermişti. Çünkü mayın patlaması, askeri yetkililer tarafından Ankara'ya PKK eylemi olarak geçilmişti.

İTİRAF GİBİ KAYITLAR!

Ancak bölge ve birlik komutanlarının internete düşen ses kayıtları, 7 askerin hayatına mal olan mayınların, PKK tarafından döşenmediğini gözler önüne sermişti. Patlamayla ilgili uydu telefon kayıtlarında 3 farklı görüşme yer alıyordu. Birinci konuşma, Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es arasında, ikinci konuşma Hakkari Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ile Tabur Komutanı Yarbay Taner arasında, son konuşmada da Tuğgeneral Zeki Es ve Komutanı XXX arasında geçiyordu.

KAHROLACAK DURUM YOK

İlk görüşmede Tuğgeneral Es, mayınları kendisinin yerleştirdiğini söylüyor ve "Komutanım sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum" diyordu. Tümgeneral Kaya da "Hiçbir sıkıntı yok bak hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı uygularız. Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok" cevabını vererek Es'i teselli ediyordu. İkinci görüşmede Yarbay Taner, Es'e "Yukarıya mayını terör örgütü döşedi şeklinde bildirdik" diyor. Yarbay Taner, rapora tümen komutanının birkaç kez baktığını ve o şekilde yazdıklarını belirtiyordu. Üçüncü telefon görüşmesinde XXX Komutan, Zeki Es'e, "Zeki bu konuşmaların hepsi kayıt ediliyormuş, fazla konuşma. Sabah GES Komutanı beni aradı söyledi" diyordu. Tümgeneral Kaya'nın adı Balyoz toplantısına katılan askerlerin arasında yer almıştı. 3. dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı verilmişti. Tuğgeneral Es’in görüştüğü “XXX” rumuzlu kişinin dönemin Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan olduğu öne sürüldü. Olcan da Balyoz’dan tutuklandı.

SAVCILIK DAVA AÇTI

Ses kayıtlarından sonra hayatını kaybeden asker yakınları harekete geçti ve Van Cumhuriyet Savcılığı'nda dava açtı. Dava bir ay önce görevsizlik kararıyla sonuçlandı ve dosya Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderildi. Ancak Van Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kıstı imzalı karar metninde, mayınlarla ilgili şok edeci birçok bilgi de yer aldı. Karar metninde mayınların MKE yapımı olduğu, mayının sonradan müdahalelerle güçlendirildiği ve komutanların emriyle güvenlik amacıyla toprağa yerleştirildiği belirtiliyor.

Jandarma Kriminal’den savcıya şok mayın raporu

Van Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kıstı imzalı karar metninde aynen şunlar yer aldı: "Jandarma Genel Komutanlığı Van Bölge Bölge Kriminal Amirliği'nin 02/07/2009 tarih ve 2009/523 numaralı raporunda, söz konusu olayda patlayan mayının hazırlanmasında MKE (Makina ve Kimya Enstitüsü Kurumu) tarafından 120 mm'lik MOD 209 havan mühimmatının kullanıldığının, yine aynı mayının hazırlanmasında askeri personele ait telsiz bataryaları içerisinde kullanılan şarjlı pil blokları ile benzer özellikler gösteren pillerden kullanıldığının belirtildiği, olayla ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca yaptırılan idari soruşturmaya ilişkin dosya içerisinde, olay günü intikali gerçekleştirilen birliğin güvenliğini sağlamak amacıyla, geçiş güzergahı ve konuşlanılacak üs bölgesi çevresinde ilgili komutanların emri ele Özel Alarm İkaz Sistemi olarak nitelendirilen el yapımı patlayıcı maddeler yerleştirildiğine, bu patlayıcı maddelerin içerisinde genellikle 500 gram-1500 gram arasında TNT ve C4 tipi patlayıcılar bulunduğuna, yine bu tip patlayıcı madde düzeneklerinde 3-4 adet pil kullanıldığına, söz konusu patlamanın da askeri birliğin sevkinin sağlandığı güzergahtan sapıldığı noktada gerçekleştiğine dair bilgiler bilindiği anlaşılmıştır. Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde söz konusu olayın, olay yerinden geçişi sağlanan askeri birliği sevk ve idareden sorumlu komutanların emri ile, askeri personel tarafından güvenlik amacıyla yerleştirilen mayının patlaması sonucu meydana geldiği, bu eylemin 'Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçunu oluşturabileceği kanaatine varılmıştır."

-İlke Haber-

Gönderi tarihi:

Bu cok vahim bir gelismedir.Eger yazilip cizilenler gercekten anlatildigi gibiyse muhakkak ki sorumlularin hesap vermesi gerekiyor.Askeri Savcilik olaya el koymustur bize düsen ise arastirmanin sonucunu beklemektir.Kendimizi savci veya hakim yerine koymadan akliselimle bunun neticesini bekleyip ona göre yorum yapmaliyiz.Ileri sürülen bircok önyarginin nasil yanlis oldugunu hep birlikte gördük.Bu nedenle bizim yargi sizin yargi demeden sonucu beklememiz gerekir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Umarım Bu Olay diğerleri gibi Örtpas edilmez,bu olay gerçekleştiği dönemde burada bazı arkadaşlarımız Tsk'nın Pkk'nin işi olduğu yönündeki açıklaması ile hemen yazıp çizmişlerdi,Pkk o olay sonrası ilk açıklamasında,kendilerinin Meşru savunma pozisyonunda olduğunu ve bu saldırı ile alakalarının olmadığını söylemişti,Türk Medyası ''Hain Pkk 7 Askerimizi Şehit Etti'' Diye başlıklar atmıştı,ozamanlarda bu olayın yargı sürecinin ve savcıların araştırma sonuçlarının beklenilmesini istemek daha doğru olurdu sanırım....

Gönderi tarihi:

Demek ki ön yargili olmamak ve hemen etiketlememek gerekir iyice anlayip dinledikten ve varsa yargi süreci beklendikten sonra yorum yapmalidir.O nedenle,eger dogruysa vahimdir diye yazdim.Bilmedigimiz nokta ise bu mayinlar bilinerekmi bu facia oldu yoksa bilinmedenmi.Iste yarginin sonucunu beklemek gerekiyor.Tartismalarin cogusu ön yargidan kaynaklaniyor.Haksiz suclamalar yapilinca is cigirindan cikiyor.

TSK'nin PKK ile birlik olmasi mümkün degildir.Kisilerin davranislarini kuruma yükleyemeyiz.Suclama yorumlari ancak somut bilgiler ve deliller mevcutsa yapilabilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Umarım Bu Olay diğerleri gibi Örtpas edilmez,bu olay gerçekleştiği dönemde burada bazı arkadaşlarımız Tsk'nın Pkk'nin işi olduğu yönündeki açıklaması ile hemen yazıp çizmişlerdi,Pkk o olay sonrası ilk açıklamasında,kendilerinin Meşru savunma pozisyonunda olduğunu ve bu saldırı ile alakalarının olmadığını söylemişti,Türk Medyası ''Hain Pkk 7 Askerimizi Şehit Etti'' Diye başlıklar atmıştı,ozamanlarda bu olayın yargı sürecinin ve savcıların araştırma sonuçlarının beklenilmesini istemek daha doğru olurdu sanırım....

pkk teror orgutu olduğu için insanlarda bu kanı oluşmuştur sevgili biji.

Daha düne kadar insanlari öldüren, yüzlerce hain pusularda ve mayınlarda askerimizi şehit eden,sivil vatandaşımızı öldüren bu pkk değilmiydi ? Bu günde böyle acı bir durumun yaşanmasını bu terör örgütünden bilmeyip kimden bilecektik.

Asker kendi emniyeti için kritik bölgelere mayın döşeyek bilirler iyi bir lider olmayan komutanın hatasıyla kendi mayınlarına basarak zaiyat vermeleride muhtameldir.

Bu dsurum Askerliğin riskleridir, fakat bu ihmallere sebep olanlarında cezasını çekmesinden yanayız,bu da ayrı bir konu.

Yarın, pkk nın eylemlerini ve mayınlarını yine bu konuyla kıyaslayarak bakın pkk yapmadı pkk terörü masumdur diye gösterceksiniz, daha öncede şahit olmuştunuz diyerek önümüze çıkartacağınızdan da şüphem yok.

Gönderi tarihi:

pkk teror orgutu olduğu için insanlarda bu kanı oluşmuştur sevgili biji.

Daha düne kadar insanlari öldüren, yüzlerce hain pusularda ve mayınlarda askerimizi şehit eden,sivil vatandaşımızı öldüren bu pkk değilmiydi ? Bu günde böyle acı bir durumun yaşanmasını bu terör örgütünden bilmeyip kimden bilecektik.

Asker kendi emniyeti için kritik bölgelere mayın döşeyek bilirler iyi bir lider olmayan komutanın hatasıyla kendi mayınlarına basarak zaiyat vermeleride muhtameldir.

Bu dsurum Askerliğin riskleridir, fakat bu ihmallere sebep olanlarında cezasını çekmesinden yanayız,bu da ayrı bir konu.

Yarın, pkk nın eylemlerini ve mayınlarını yine bu konuyla kıyaslayarak bakın pkk yapmadı pkk terörü masumdur diye gösterceksiniz, daha öncede şahit olmuştunuz diyerek önümüze çıkartacağınızdan da şüphem yok.

Kaplan-200 halk kanısından önce Tsk bunun bir Pkk saldırısı olduğu açıklamasını yapmıştı,demekki Tsk orada yada ülkenin başka bir yerindede olsa benzeri olayları Pkk'nin üzerine atıp kapatmak isteyenler var,bakın bu olayın ses kayıtlarıda mevcut buyrun okuyalım Sayın Komutanlarımızın telefon konuşmalarını neler demişler...

Z.E.: Komutanım uzaktan komutalı değil maalesef.

G.K.: Değil mi?

Z.E.: Değil komutanım. Uzaktan komutalı değil. Biliyorsunuz bunları korumak için ben burada sıkıntılı oldukları için kendim risk alarak geldim. Bizzat kendim yerleştirdim. Rütbelileri tek tek çağırdım, gösterdim. Bütün bölük komutanları birbirine devretsin dedim. Hep böyle tekmil verdiler, devrettik diye. Ama komutanım bu büyük bir olasılıkla bizim, yani sabah buraya gelmenizde yarar var komutanım.

G.K.: Kolordu komutanı gelecek sabah erken saatlerde, onunla beraber geleceğim.

Z.E.: Komutanım kolordu komutanımızla bu konuyu paylaşmanızda yarar var. Ben tamamen sorumluluğu almaya hazırım komutanım, onu bütün samimiyetimle söylüyorum...

G.K.: Hepimiz alırız, o konuda tereddüdümüz yok.

Z.E.: Komutanım benim niyet maksadımı biliyorsunuz. Ben bu çocukları koruyayım diye onları döşedim. Ama onlar demek ki bu hassasiyeti o kadar yırtınmama rağmen göstermemişler. Komutanımızla da bir paylaşırsanız komutanım ben sabahleyin sıkıntıda kalabilirim. Yani olduğu gibi paylaşmak durumunda kalabilirim. Sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum.

G.K.: Yok yok hayır öyle bir şey, hiçbir sıkıntı yok, bak hiçbir sıkıntı yok. Hayır hayır hayır hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı tekrar uygularız. Sen merak etme, hiç onda bir sıkıntı yok.

Z.E.: Yarından itibaren de harekatımızı uygulamak için hazırız komutanım, bunu da belirteyim. Yarın akşama kadar atarız üzerimizden bu sıkıntıyı. Ama bu sıkıntıdan dolayı ben kahroluyorum.

G.K.: Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok. Ben bir şey söyleyeyim. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada hayatımızı ortaya koyup mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin içerisinde birileri ufak tefek hata yapacaktır. Bunun bedeli belki ağır olacaktır.

Gönderi tarihi:

Kaplan-200 halk kanısından önce Tsk bunun bir Pkk saldırısı olduğu açıklamasını yapmıştı,demekki Tsk orada yada ülkenin başka bir yerindede olsa benzeri olayları Pkk'nin üzerine atıp kapatmak isteyenler var,bakın bu olayın ses kayıtlarıda mevcut buyrun okuyalım Sayın Komutanlarımızın telefon konuşmalarını neler demişler...

*

*

Ne var bunda adam yaptıkları hatalarını anlamışlar kendisinde kahrolduğunu söylemiş ve sorumluluğu üzerine almış...

Bu sözlere beste yaparak haykırmanın ne anlamı var onu anlamıyorum.

Olayın sıcaklığında nasıl bir açıklama yapılması gerekirdi sizce ?

Ayrıca kendi tuzaklarına düşmelerinide sizin bestenizle haykırarak, bakın biz kendi tuzağımıza düştük.Sakın siz bu olayı pkk teröründen bilmeyin onlar böyle hainlik yapmazlar mı diywecekler.

M ali birad gibi yazarlar ve gölgesindekiler kürt açılımı ardından olması ve askerin kendi mayını olması kafaları karıştırıyor demesinin asıl amacıda kendilerinin başkalarını kafalarını karıştırması amacını doğuruyor.

Daha öncede bunun gibi hata yapıldı yine aynı hikayeler okundu.

Askerliğin risleridir bunlar,bu tür ufak hatalar ağır sonuçlara neden olabilir o nedenle bu tür ihmallere sebep olanlarında ağır cezalarla cezalandırılmasından yanayım buda ayrı bir konudur.

Fakat eline koz geçmiş gibi davul zurnalarla olayı yaygara yapanların dünyanın terör ör örgütü diye kabul ettiği pkk teröristlerini temiz göstermeye çalışmanında faydası yok.

Gönderi tarihi:

Ne var bunda adam yaptıkları hatalarını anlamışlar kendisinde kahrolduğunu söylemiş ve sorumluluğu üzerine almış...

Ayrıca kendi tuzaklarına düşmelerinide sizin bestenizle haykırarak, bakın biz kendi tuzağımıza düştük.Sakın siz bu olayı pkk teröründen bilmeyin onlar böyle hainlik yapmazlar mı diywecekler.

M ali birad gibi yazarlar ve gölgesindekiler kürt açılımı ardından olması ve askerin kendi mayını olması kafaları karıştırıyor demesinin asıl amacıda kendilerinin başkalarını kafalarını karıştırması amacını doğuruyor.

Askerliğin risleridir bunlar,bu tür ufak hatalar ağır sonuçlara neden olabilir o nedenle bu tür ihmallere sebep olanlarında ağır cezalarla cezalandırılmasından yanayım buda ayrı bir konudur.

Fakat eline koz geçmiş gibi davul zurnalarla olayı yaygara yapanların dünyanın terör ör örgütü diye kabul ettiği pkk teröristlerini temiz göstermeye çalışmanında faydası yok.

Cok yanlis düsünüyorsunuz sayin kaplan-200. Eger iddaa gercekse ortaya su cikiyor. TSK bu isin gercek yüzünü biliyorsu ama bilerek olayi PKK'nin üzerine atti. Bu da halki ve ölen insanlarin yakinlarini aldatmaktir ve o insanlari ice saymaktir. TSK isini dogru yaptigi sürece, icerisindeki pislikleri temizledigi sürece kimse agzini acipta elestirmez. Ama umarim bu olay tüm ayrintilariyla ortaya cikarda insanlar aki ve karayi görür. Grceklik payi varsa demekki TSK buna benzer bir cok olayi ört bas etmistir diyebiliriz.

TSK'nin de elestirilen noktalari bunlar. Bakin 30 erin PKK'lilar tarafindan pusuya düsürülerek öldürülmesinin TSK tarafindaki sorumlululari yillar gecmesine ragmen hala cezalerini cekmiyorlar. O kadar asker silahsiz ve korumasiz bir sekilde sivil arabayla yollanirmi? Bu kadarmi degerleri var o askerlerin? Ancak yok efendim kiniyormusuzda, varsa sorumlular bulunsunda falan filanla olmuyor. Bulunmaz cünki TSK icerisinde korunuyorlar. Bizler bu konulara dikkat cekip elestirdigimizde, yok efendim firsat kolluyor oluyoruz, TSK'ne karsi düsmanlik yapiyor oluyoruz,.....

Kendi arkadasin veya akraban ölenlerin arasinda olsaydi böyle konusamazdin. Ates düstügü yeri yakar, birde kendi ugruna savastigi kurum onlarin basina gelen gercekleri söylemiyorsa bu en vahim olanidir.

Yalan ile dolan ile savas yürüten bir zihniyettende dürüstlük beklemek cok akilli bir iste degil.

Gönderi tarihi:

Cok yanlis düsünüyorsunuz sayin kaplan-200. Eger iddaa gercekse ortaya su cikiyor. TSK bu isin gercek yüzünü biliyorsu ama bilerek olayi PKK'nin üzerine atti. Bu da halki ve ölen insanlarin yakinlarini aldatmaktir ve o insanlari ice saymaktir. TSK isini dogru yaptigi sürece, icerisindeki pislikleri temizledigi sürece kimse agzini acipta elestirmez. Ama umarim bu olay tüm ayrintilariyla ortaya cikarda insanlar aki ve karayi görür. Grceklik payi varsa demekki TSK buna benzer bir cok olayi ört bas etmistir diyebiliriz.

TSK'nin de elestirilen noktalari bunlar. Bakin 30 erin PKK'lilar tarafindan pusuya düsürülerek öldürülmesinin TSK tarafindaki sorumlululari yillar gecmesine ragmen hala cezalerini cekmiyorlar. O kadar asker silahsiz ve korumasiz bir sekilde sivil arabayla yollanirmi? Bu kadarmi degerleri var o askerlerin? Ancak yok efendim kiniyormusuzda, varsa sorumlular bulunsunda falan filanla olmuyor. Bulunmaz cünki TSK icerisinde korunuyorlar. Bizler bu konulara dikkat cekip elestirdigimizde, yok efendim firsat kolluyor oluyoruz, TSK'ne karsi düsmanlik yapiyor oluyoruz,.....

Kendi arkadasin veya akraban ölenlerin arasinda olsaydi böyle konusamazdin. Ates düstügü yeri yakar, birde kendi ugruna savastigi kurum onlarin basina gelen gercekleri söylemiyorsa bu en vahim olanidir.

Yalan ile dolan ile savas yürüten bir zihniyettende dürüstlük beklemek cok akilli bir iste degil.

Askeriyeyi en çok eleştiren ve hatta açıkça ihanetle suçlayan biri olarak benim askeriyeden istediğim her hatasına açıkça sahip çıkması. Sen her hatana sahip çıkarsan, bu ülkede yaşayan herkesin ordusuyum dersen ve bunu ispatlarsan bu ülke kürdüyle, türküyle, ermenisiyle, rumuyla destek çıkar. Hata yapacaksınız, bu normaldir ve ben bu olayda ihmal sonucu adam öldürme cezasının sivillere uygulandığı şekilde askerlere de uygulanmasına karşıyım, çünkü risk oranı çok çok fazladır ve subaylara kesinlikle bu konuda bir indirim yapılmalıdır. Ancak ilk anda bu olaya sahip çıkmayan, çıkılmasını engelleyen her subay mutlaka cezalandırılmalıdır. Siz yanlış yerlere değil, bu halka yaklaşın, bu halka her hattıyla güvenin, bir sürü hata yaparlar, ama kazanan ülke olur, buna eamin olun.

Gönderi tarihi:

Ne olduğunu söyleyeyim,bu hatanın kendilerine ait olduğunu bilerek asker ailelerini ve Türkiye halkını aldatmak var.

Olayın sıcaklığında yada soğuyunca ne fark eder?

Ben Bu olayın kasıtlı olarak askerleri öldürmek için yapıldığını söylemiyorum,ortada bir ihmal var ve bu ihmalin sorumluları neden bugüne kadar korundu diye soruyorum,neden bu tür hatalar yapanlar Tsk içerisinde korunuyorlar?

Gönderi tarihi:

Askeriyeyi en çok eleştiren ve hatta açıkça ihanetle suçlayan biri olarak benim askeriyeden istediğim her hatasına açıkça sahip çıkması. Sen her hatana sahip çıkarsan, bu ülkede yaşayan herkesin ordusuyum dersen ve bunu ispatlarsan bu ülke kürdüyle, türküyle, ermenisiyle, rumuyla destek çıkar. Hata yapacaksınız, bu normaldir ve ben bu olayda ihmal sonucu adam öldürme cezasının sivillere uygulandığı şekilde askerlere de uygulanmasına karşıyım, çünkü risk oranı çok çok fazladır ve subaylara kesinlikle bu konuda bir indirim yapılmalıdır. Ancak ilk anda bu olaya sahip çıkmayan, çıkılmasını engelleyen her subay mutlaka cezalandırılmalıdır. Siz yanlış yerlere değil, bu halka yaklaşın, bu halka her hattıyla güvenin, bir sürü hata yaparlar, ama kazanan ülke olur, buna eamin olun.

Görüslerinize katiliyorum, ceza konusunda net bir fikrim yok ama söylediginiz gibi halkin ordusu olmak istiyorsan yasanan kazalari, ihmalleri, sanssizliklari vs halkla paylasmak zorundasin. Birde Türkiye'de biliyorsunuz mecburi askerlik var, yani kimsnin ben gitmem diye bir söz hakki yok. Yani sen insanlari mecburi askerlige götürüyorsun ve basina gelenleride halktan ve ailelerinden sakliyorsun, o da yetmiyormus gibi bir terörö örgütünün üzerine atiyorsun.

Söylediginiz gibi elestirilen nokta ordunun halka karsi sorumlulugunu tam olarak yerine getirmemesi. Ordu'da sonucta insanlar tarafindan yönetiliyor ve her insan hata da yapabilir art niyetlide olabilir. Neden bu tip davranislari elestirince derhal TSK karsiti ilan ediliyoruz?

Gönderi tarihi:

Benzeri Bir Örnek Daha Bugün Taraf'ın Sürmanşetindeydi;

Okuyun Sayın Kaplan-200 Bu Savunduğunuz Zihniyet Neler yapıyormuş birdaha değerlendirin Lütfen...

Elazığ Jandarma Komando Taburu’nda askerliğini yaparken önce “teröristlerce şehit edildi” ardından ise “intihar ettiği” söylenen Jandarma Komando Er Ali Yüksel’in ölümüyle ilgili inceleme başlatan Malatya 2’inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Askerî savcılık, “Ali Yüksel’in kimliği henüz belirlenemeyen ve asker olmayan kişilerce öldürülmüş olma ihtimalinin kuvvetli olduğunu” kaydetti. Er Yüksel’in ölümüyle ilgili üç farklı açıklama yapan askerî yetkililer böylece bir skandala imza attı. İşte birbirini izleyen skandallar zinciri...

8 Eylül 2008: Şehit

Jandarma Komando Er Ali Yüksel’in ailesine 8 Eylül 2008’de, Çan bölgesi Kızıltaş kırsalında arazi arama ve tarama faaliyetini yaptıkları sırada Yüksel’in “Allah korkusu olmayan biri kadın biri erkek iki teröristin iftar vakti saldırısı sonucu şehit edildiği” söylendi. Gece vakti haberi duyan anne Fatma Yüksel kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ve kendisine anjiyo yapıldı.

31 Aralık 2008: İntihar

Elazığ 8’inci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, kalbinden vurularak ölen Jandarma Komanda Er Ali Yüksel’in kendisini askerlikten muaf tutmak amacıyla intihar ettiği, dolayısıyla kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi ve bu kararı 2 Şubat 2009’da askerin babası Hüseyin Yüksel’e tebliğ etti. Yıkılan baba avukatları aracılığıyla, Malatya 2’inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’na başvurarak, “Askerlikten muaf tutulmasını isteyen bir insan nasıl olur da kalbine ateş eder. Olsa olsa daha basit bir yerini yaralamak ister. Oysa otopsi raporuna bakıldığı zaman Ali Yüksel’in kalbinin hemen üstünde iki tane mermi deliği olduğu görülüyor” diyerek itirazda bulundu. Aile ayrıca, Ali Yüksel’in cep telefonunda bulunan ve tanımadıkları üç numara ile kıta anket formları ve revir defterlerinin incelenmesini istedi.

9 Şubat 2009: Kaza sonucu şehit

Mehmetçik Genel Müdürlüğü, er Ali Yüksel’in, “Silah kazası sonucu şehit olduğunu” belirterek, anne ve babaya ayrı ayrı olmak üzere 11 bin TL ödeme yapılabilmesi için aileden kimlik bilgileri ve bazı evraklar istedi. Evrakları tamamlayan anne ve baba, evlatları silah kazası sonucu şehit olduğu için toplam 22 bin TL tazminat aldı.

Ve 22 Mart 2010: Öldürüldü

Malatya 2’inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı, ailenin yaptığı itiraz sonucu cep telefon numaraları, kıta anket formu ve revir defterlerini inceledi. Cep telefon kaydından kız arkadaşı olduğu anlaşılan Z.C’den ve Ali Yüksel’in asker arkadaşlarından alınan ifadede Ali Yüksel’in intihar etmek için bir nedeninin olmadığı, maddi durumunun da iyi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca kıta anket formu ve revir defterinde de intihara neden olabilecek bir psikolojik sorununun olmadığı tespit edildi. Malatya 2’inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı, Ali Yüksel’in ölürken bir yeri işaret ettiğini, yapılan tüm araştırmalar neticesinde bunun kesinlikle intihar olmadığının ve Yüksel’in kimliği henüz belirlenemeyen ve asker olmayan kişilerce öldürülmüş olma ihtimalinin kuvvetli olduğuna dikkat çekti.

Davayı kimse almak istemiyor

İtirazlarında haklı bulunduklarını belirten Yüksel ailesinin avukatı Hikmet Delebe, “Dosyamızı Elazığ Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı inceleyecek. Fakat kaygımız şu, dosya bu defa Elazığ ile Malatya arasında defalarca gidip gelecek. Askerî savcılık ‘siviller öldürmüş olabilir, buna sivil savcılık baksın’ diyor, sivil savcılık ise ‘hayır buna askerî savcılık baksın’ diyor. Kimse bu davaya bakmak istemiyor” dedi

Ali Yüksel’in 29 yaşındaki ağabeyi Abit Yüksel ise bir uzman çavuşun kendilerine bakarak ağladığını ve bir şeyler söylemeye çalıştığını ancak karşısındaki binbaşıdan korktuğunu ileri sürdü. Abit Yüksel şunları anlattı: “Çünkü kardeşimin bazı arkadaşları, ‘intihar etti’ diyen binbaşıya ‘ne intiharı komutanım’ deyince, binbaşı onlara sert bir şekilde baktı ve askerler sustu. Binbaşıya mahkeme kanalıyla itiraz edeceğimizi söyledik. Binbaşı bize, ‘amacınız nedir para mı, para istiyorsanız verelim’ dedi. Aklıma kötü şeyler geliyor, acaba kardeşimi üst rütbeli bir subay mı öldürdü de bu bir sır gibi saklanıyor.”

MUSTAFA ARISÜT/ŞANLIURFA

Gönderi tarihi:

Benzeri Bir Örnek Daha Bugün Taraf'ın Sürmanşetindeydi;

Okuyun Sayın Kaplan-200 Bu Savunduğunuz Zihniyet Neler yapıyormuş birdaha değerlendirin Lütfen...

Iddaalar sadece "sanli ordumuzun" "sanli ve serefli" Komutanlarina karsi a-simetrik ve b-simetrik savasin bir parcasidir. PKK'nin yaptiklarini "sanli ordumuza" mal etmeye calisiyorlar. Taraf gazetesi asla "gercekleri" yazmaz.

Gönderi tarihi:

Bu a simetrik b simetrik ne oluyor ? şimdiki yazılarda buna takıntı yapılmış :):lol:

Öncelikle zihniyet '' Taraf'' zihniyeti hangi amaçla yazdığı zaten belli,kendileride biliyorlar aslında yazdıklarının bir anlam olmadığını..Askerin acılı ailesi şüphelendiği bir durumda aklına gelenleri söyleye bilir hatta Taraf zihniyeti söylettirebilir.

Şimdi sizin alkınız alıyormu vicdanınaza sorarak cevap verin.

Askerler ne intiharı demiş komutan sert bakmış ,askerler korkmuş !! bak sen.

Sanki bu askerler ölene karasker kalacak 3-5 ay sonra serhis olup gidecek bu gerçeği o zaman söylemeyecekmi ? O zaman yine komutanın sert bakışındanmı korkacak sanıyorsun.

Önce bir şeyi savunuyorsanız düz mantığına bakın bari.

Askerin ölümünde çelişki olmaz demiyorum,yalan yanlışda söylemiş olabilirler fakat olayı süsleyerek, beste yaparak anlatmanız kendi zihniyetinizden başkasını inandırmaz.

''komutan sert bakmış, esker korkmuş gerçeği söyleyememiş'' :D:D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.