Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Psk. Dr. OZANSER UĞURLU_ KİTAPLARI


Deluge

Önerilen İletiler

Psk. Dr. Ozanser Uğurlu'nun Özgeçmişi: 

 

1975 yılında Turhal’da doğdu. ODTÜ Psikoloji Bölümü’nü bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. 2000 yılında amatör sporcularla başladığı çalışmalarını 2002 yılında profesyonel alana taşıdı. Gençlerbirliği ve Vestel Manisaspor futbol kulüplerinde Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte görev yaptı. 2007 yılından itibaren deneyimlerini iş dünyası ile paylaşmaya başladı. Uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda yazısı ve kitapları vardır.

 

 

 

KADINLAR

Aşk Güzellik ve Mutlu Bir Hayat

 

kadinlarkpk2.jpg

 

Bu kitap kadınların aşk için yaşamalarının, güzellik için ölmelerinin, bütün hayatlarının mutlu geçmesi için gösterdikleri çabaların hikayesini anlatıyor...

 

Günlük yaşamda erkek egemen dünya tarafından kadın üzerine kurulan baskıları, engellemeleri, zorlukları ve kadınları hayatın içinden silmek için toplum tarafından yapılan her şeyi, yaşanmış öykülerden yola çıkarak sayfalarına taşıyor.

 

Çoğu zaman kadınların kişisel özelliklerinden dolayı ortaya çıktığı düşünülen psikolojik sorunların asıl sebebinin erkek egemen toplum olduğunu anlatıyor; kadınların kendi hayatlarına müdahale edebilmelerine yardımcı olmak için, erkeklerin hayatı algılayışları hakkında bilgiler sunuyor.

 

Psikolog Ozanser Uğurlu, kadınların, daha mutlu bir hayat için başkasına değil kendilerine inanması gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "İçinizdeki gerçeği bu kitaptan duyacaksınız; ama unutmayın: İnsan, sadece kendi sesini dinler!"

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

SEVİŞME GERGİNLİĞİ

 

 

sgkpk3.jpg

 

Tutku, aşk ve cinsellik üçgeninde kalmış bir kadın, yaralarını örtmek için çıktığı yolculukta geçmişi, bugünü ve geleceği ile hesaplaşıyor. Duygularına karşı verdiği savaşta, ayakta kalabilmek için bir psikologtan yardım alıyor. Terapi sürecinin sınır tanımaz uçsuz bucaksızlığında kaybolmamak için gerçeğe, insan ilişkilerine tutunurken hayata karşı her şeyiyle mücadele ediyor ama yetmiyor. Çünkü hayat, hayallerinde olduğundan daha hayalperest.

 

Kadınlık, erkeklik, cinsellik, aşk ve tutkular üzerine insanın tek başınalığını, toplumun içinde şekillenen bireyselliğini anlatan bir roman bu. Yaşam enerjimizi tüketen günümüz toplumunun çelişkilerinde, kendimize ve yaşadığımız ilişkilere dair kaybolduğumuz labirentleri aydınlatmaya çalışan bir öykü. Çerçevesi önceden çizilmiş hayatının, derinlere saklanmış izlerine bakıp, gözlerinin önüne çektiği perdelerin arkasını aydınlatmaya çalışan bir kahramanın öyküsü.

 

Ozanser Uğurlu, kadın-erkek ilişkilerini cinsellikten yola çıkarak yeniden yorumluyor. Mutlu olmak için çırpınırken, kendi kurduğumuz tuzaklara nasıl düştüğümüzü, Sevişme Gerginliği ile hayatlarımızı nasıl çıkmaz sokaklara dönüştürdüğümüzü anlatıyor. Arzularınızın gerisine bakmak, cinsiyet maskesinin arkasını görüp anlamak için... Tamamı gerçek, tamamı hayatın içinden...

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

BÜTÜN ERKEKLER AYNI

 

 

 

beaonkpk2.jpg

 

 

Neden erkekler seni seviyorum diyemezler?

 

Neden sevdikleri kadının kendilerine anneleri gibi davranmasını isterler?

 

Neden sinirlendiler mi vurup kırar, yakar yıkarlar?

 

Neden arabalarını her şeyden daha çok severler?

 

Neden büyük göğüslü kadınlardan hoşlanırlar?

 

Neden cinsellik konusunda takıntılı dırlar?

 

Neden asla hatalarını kabul etmezler?

 

Neden sürekli etraflarındaki insanları eleştirirler?

 

Neden kadınsı yönleri olduğunu asla kabul etmek istemezler?  

 

Nedenler, niçinler ve cevapları...

 

Erkekler için ayna, kadınlar için kılavuz....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.