Φ kardelya Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 alır tabi neden almasın . ama şunu unutma zina etmeyen birisi ksinlikle zina konusunda çok titizdir ama eden kişi bu konularda çok da titiz olmayabilir. Bu nedenle aslında Allah şöyle demek istiyor zina eden erkek zina edene etmeyen de etmeyene layıktır yakışır. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 alır tabi neden almasın . ama şunu unutma zina etmeyen birisi ksinlikle zina konusunda çok titizdir ama eden kişi bu konularda çok da titiz olmayabilir. Bu nedenle aslında Allah şöyle demek istiyor zina eden erkek zina edene etmeyen de etmeyene layıktır yakışır. ama sonunda bu mümınlere haram kılınmıştır deniyor,burada kesın bır hüküm yokmu sızce?? Alıntı
Φ kardelya Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 müminlere haram kılınmıştır burası doğru . Ama sana nuzun surecinde neden haram kılındığını yazmıştım. Şimdi bir kadın zinakar olsa ve tevbe etse heralde böyle biriyle evlenmek haram olmaz değil mi? zaten zinaya devam eden birisiyle de bir müminin evlenmeyi düşünmesi söz konusu olamaz. Dediğim gi o zman müminler çalıştırmak için böyle zina eden kişilerle evlenip paralarını yiyorlarmış bu yasaklanmış.İnşallah anlatabilmişimdir. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 müminlere haram kılınmıştır burası doğru . Ama sana nuzun surecinde neden haram kılındığını yazmıştım. Şimdi bir kadın zinakar olsa ve tevbe etse heralde böyle biriyle evlenmek haram olmaz değil mi? zaten zinaya devam eden birisiyle de bir müminin evlenmeyi düşünmesi söz konusu olamaz. Dediğim gi o zman müminler çalıştırmak için böyle zina eden kişilerle evlenip paralarını yiyorlarmış bu yasaklanmış.İnşallah anlatabilmişimdir. öncelıkle açıkladığın için teşekkurler edıyorum.benım aklıma takılan noktası şu,sonuçta ayetleri bugünkü şartlara göre de yorumluyoruz.ben bugünkü şartlar çerçevesınde yorumunu merak ediyorum Alıntı
Φ kardelya Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2006 o zamanki durum şimdide olursa haram ama bugün bu işten tevbe eden biriyle evlenmek haram olmaz. bile bile zina yaptığını nu işede devam eden biriyle evlenmek haram. Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 ayetleri tek olarak değil de en azından kendinden önceki ve sonraki ayetleri de yazarak yorumlamaya çalışınız.bir ayeti tek başına yorumlamak çoğu zaman yanlış şeyler ortaya çıkarır. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 ve Rabbinin ilan ettiği şu zamanı hatırla ki, hani Rabbin belirtmişti, :Kıyamet gününe kadar İsrailoğullarının üzerine tekrar tekrar onlar şiddetli azaplar uygulayacak insanlar gönderelim"..(Araf 167) Bu ayet beni teskin ediyor...İşte bunun kıyamete kadar devam edecek olması beni teskin eden, belki de şimdi fetret dönemlerini yaşıyorlar ve yakında.......... Diğer ayet: Araf 172 : Rabbin Ademoğulları'ndan, onların sırtlarından zürriyetlerini alıp bunları kendileri hakkındaki şu sözleşmeye şahit tutmuştu: Ben sizin Rabbiniz değil miyim? "Elbette öyle!" dediler. Böyle yaptık ki kıyamet gününde, "Bizim bundan haberimiz yoktu" demeyesiniz; 173. Yahut, "Önce atalarımız Allah'a ortak koştu. Biz de nihayet onların ardından gelen bir nesiliz. Şimdi yanlışı türetenlerin yaptıkları yüzünden bizi helak mi edeceksin!" demeye kalkışmayasınız. 174, İşte böyle âyetleri açık açık bildiriyoruz. Umulur ki dönüş yaparlar. mülhidlerin ve müşriklerin ruhları bizzat kendilerini yalancı çıkaracak.. Alıntı
Φ niyogara Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Cüz : 29 Sûre : 069 HÂKKA SÛRESİ 44. (Ey Muhammed!) Bu sözü (Kur’an’ı) yalanlayanlarla beni başbaşa bırak. Biz onları bilemeyecekleri biçimde adım adım helaka yaklaştıracağız. 45. Onlara mühlet veriyorum. Şüphesiz benim tuzağım sağlamdır. 46. Yoksa sen onlardan bir ücret istiyorsun da onlar bu yüzden ağır bir borç yükü altına mı girmişlerdir? 47. Yahut gayb (levh-i mahfuz) kendi yanlarında da onlar mı (bundan aktarıp) yazıyorlar? 48. Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma. Hani o, (balığın karnında) kederli bir halde Rabbine yakarmıştı.3 49. Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı. 50. (Fakat böyle olmadı.) Rabbi onu (peygamber olarak) seçti ve salih kimselerden kıldı. 51. Şüphesiz inkar edenler Zikr’i (Kur’-an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) “Hiç şüphe yok o bir delidir” diyorlar. 52. Halbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür. 69 - HÂKKA SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir. 52 âyettir. Sûre, adını birinci âyeti oluşturan “el-Hâkka” kelimesinden almıştır. Hâkka, mutlaka gerçekleşecek olan kıyamet demektir. Sûrede başlıca, Kıyameti inkar edenlerin görecekleri cezalar ve mü’minler ile kafirlerin dehşetli Kıyamet günündeki halleri konu edilmektedir. Bismillahirrahmânirrahîm 1. Gerçekleşecek olan kıyamet! 2. Nedir o gerçekleşecek olan kıyamet? 3. Gerçekleşecek olan kıyametin ne olduğunu sen ne bileceksin?1 4. Semûd ve Âd kavimleri, yüreklerini hoplatacak olan büyük felaketi (Kıyameti) yalanladılar. 5. Semûd kavmi korkunç bir sarsıntı ile helâk edildi. 6. Âd kavmine gelince onlar da uğultulu ve dondurucu şiddetli bir rüzgarla helak edildi. 7. Allah onu kesintisiz olarak yedi gece, sekiz gün onların üzerine musallat etti. Öyle ki (eğer orada olsaydın), o kavmi, içi boş hurma kütükleri gibi oracıkta yere serilmiş halde görürdün. 8. Şimdi onlardan geri kalan bir şey görüyor musun? Alıntı
Φ kardelya Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Bizi, (Kureyş’in istediği) mucizeleri göndermekten, ancak, öncekilerin onları yalanlamış olması alıkoydu. (Nitekim) Semûd kavmine o dişi deveyi açık bir mucize olarak verdik de onlar bu yüzden zalim oldular. Oysa biz mucizeleri sırf korkutmak için göndeririz. Bu ayet hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu ayetten yola çıkarak Hz Peygamberimize kuran dışında hiçbir mucize verilmemiştir deniliyor. Yine bu ayetin tefsirinde eğer Hz muhammed bir mucize gösterseydi (ayın yarılması gibi) ve müşrikler de inanmasaydı o kavim helak olurdu bu nendenle Hz peygambere mucize verilmemiştir deniliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 mucize verilmiştir ama bu kafirlere bir ispat olarak değil peygambere yardım olarak verilmiştir.yani mesela peygamberin savaşta eline toprak alıp atması. Enfal17. Siz öldürmediniz onları, Allah öldürdü onları. Attığın zaman da sen atmadın, Allah attı. İnananları kendisinden güzel bir imtihanla denemek için yaptı bunu. Allah; işitendir, bilendir. Yine bu ayetin tefsirinde eğer Hz muhammed bir mucize gösterseydi (ayın yarılması gibi) ve müşrikler de inanmasaydı o kavim helak olurdu bu nendenle Hz peygambere mucize verilmemiştir deniliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? dediğinde doğruluk payı olabilir.yani kafirlerin helakı çabuklaşmasın müslümanların eliyle olsun diye. ayın yarılması olayının doğru olduğunu sanmıyorum. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Mucizede bir meydan okuma vardır; ve Hz. Muhammed Kur'anla meydan okumuştur. Bunun için Kuran dışında bir mucizesi (bu anlamda) yoktur. Ayın yarılması vs. bunların doğruluğuna inanıyorum; ama bunlar mucize olarak isimlendirilmeli mi bilmiyorum.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah her bakımdan sınırsız zengindir, halimdir .. BAKARA (263) Alıntı
Φ shevchenko Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Bunların her birini kendi günahları yüzünden yakaladık. Onlardan taş yağmuruna tuttuklarımız var. Onlardan o korkunç sesin yakaladığı kimseler var. Onlardan yerin dibine geçirdiklerimiz var. Onlardan suda boğduklarımız var. Allah onlara zulmediyor değildi, fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 15.HİCR 6 - Dediler ki: "Ey kendisine Kur'ân indirilen (Muhammed)! Sen mutlaka bir mecnunsun." 7 - "Eğer peygamberlik davanda doğru kimselerdensen, bize melekleri getirmeliydin." 8 - Biz o melekleri ancak, hak ile indiririz. Ve indirildikleri vakit de onlara (kâfirlere) hiç mühlet verilmez hani soruyalarya melekler gelsin diye Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Kitap ehlinden bir çoğu, hak kendilerine belirdikten sonra dahi, içlerindeki kıskançlıktan ötürü sizi, imanınızdan sonra küfre döndürmek isterler. Siz şimdilik, Allah onlar hakkındaki emrini getirinceye kadar affedin, hoşgörün. Şüphesiz Allah, gücü her şeye hakkıyla yetendir. BAKARA SÛRESİ (109) Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir FURKÂN SÛRESİ (72) Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 ZİLZAL 1- Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı, 2- Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı, 3- Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman. 4,5- O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır. 6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır. 7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Hep birlikte Allahın ipine (Kurana) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allahın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (103) Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (20) Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allaha teslim ettim. Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: Siz de İslâmı kabul ettiniz mi? Eğer İslâma girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 NİSÂ SÛRESİ (69) Kim Allaha ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allahın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 25 FURKAN 3 - Kâfirler, O'nu bırakıp bir şey yaratamayan, bilakis kendileri yaratılmış olan, kendilerine ne zarar ve ne de fayda verebilen; öldürmeye, diriltmeye ve ölümden sonra tekrar canlandırmaya güçleri yetmeyen tanrılar edindiler. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 TEKVİR 1- Güneş katlanıp dürüldüğünde, 2- Yıldızlar bulandığında, 3- Dağlar yürütüldüğünde, 4- Kıyılmaz mallar bırakıldığında, 5- Vahşi hayvanlar bir araya toplandığında, 6- Denizler ateşlendiğinde (suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde), 7- Nefisler eşleştirildiğinde (iyiler iyilerle, kötüler kötülerle bir araya toplandığında), 8- Diri diri toprağa gömülen kıza sorulduğunda, 9- "Hangi günahtan dolayı öldürüldü?" diye Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 RÛM SÛRESİ (21) Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Ne Güneşin Aya erişmesi,nede gecenin gündüzü geçmiş olması uygun değildir.Her biri bir yörüngede yüzüp giderler. Yasin Suresi 40 -Şüphesiz evrenin ve yerin yaratılışında ,geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde aklını ve gönlünü işletenler için çok deliller vardır. -Onlar ayakta ,otururken,yan yatarken hep Allahı hatırlarlar,Evrenin ve yerin yaratılışı konusunda derin dertin düşünürler "Efendimiz sen bunu boşuna yaratmadın .Sen pek yücesin,bizi ateş azabından koru." Ali İmran Suresi 190-191 Arkadaşlar İstanbul yayınlarından çıkan Kuran Araştırmaları gurubu tarafından kaleme alınan KURAN HİÇ TÜKENMEYEN MUCİZE adlı kitabı incelemenizi tavsiye ediyorum.Bu kitapta Kuran ayetlerinin bilim ışığı altında açıklanması var.Çok faydalanacağınızdan eminim.İlgilenenler bu kitabı edinebilirler. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 BAKARA SÛRESİ (128) ''Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.'' Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.