Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Azinliklar ve baska uluslar üzerinden irkci politikalar malesef cogu ülkelerde pirim yapyior. Isvicre basbakani dahi bu irkci girisimin kurbani olmus ve Erdogan'dan özür diledigi icin mahkemeye verilecemis.

Türkiye'ye baktigimiz zamanda durum isvicre'den cok farkli degil. Ermeni ve Kürt düsmanligi yapanlar her dönem zirvede olmuslardir ve yasanan olumsuz (dikkat soykirimi demiyorum) olaylardan dolayi Ermeni'lerden özür dileyenler neredeyse linc edilecek sekilde saldirilara maruz kalmislardir.

Türk düşmanlığı zirve yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, sözde Ermeni soykırımı iddalarının İsveç parlamentosunda kabul edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeld hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Başbakan Reinfeld’in, Başbakan Erdoğan’ı arayarak, parlamentonun aldığı kararı eleştirmesi ve kararın hükümet için bağlayıcı olmadığını söylemesinin İsveç yasalarına göre suç olduğunu belirten muhalefetteki Sosyal Demokrat Partili Svend Erik Österberg, “Reinfeld’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak kendi parlamentosunun aldığı kararı hiçe sayar gibi konuşması ve özür dilemesi yasalarımıza aykırıdır. Bu davranış, hükümetin halkın kararına karşı çıkması anlamına gelir. Bu nedenle Yüce Divana Reinfeld hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kaynak: -http://www.milliyet.com.tr/turk-dusmanligi-zirve-yapti/dunya/sondakika/17.03.2010/1212633/default.htm?ver=78-

Gönderi tarihi:

Ermeni ve Kürt düsmanligi yapanlar her dönem zirvede olmuslardir ve yasanan olumsuz (dikkat soykirimi demiyorum) olaylardan dolayi Ermeni'lerden özür dileyenler neredeyse linc edilecek sekilde saldirilara maruz kalmislardir.

Sn.Dominik, konuyu niye Ermeni ve Kürt düşmanlığı diye ele alıyorsunuz? Bu ülkede zenginleri araştırın çoğu Ermeni, Rum ve Yahudi asıllıdır. Kürt düşmanlığıysa bunu biz değil Kürtçüler kandileri yarattı. Ben yine iddia ediyorum, açılımdan önce Kürt Vatandaşlara karşı herhangi bir tepkimiz yoktu. Şu anda da fiili herhangi bir tepki yine yok. Ancak araya bir soğukluğun girdiği de bir gerçek.

Siz soykırım demiyorsunuz ama bu özürcü, özürlü şahıslar soykırım yaptığımız için özür diliyoruz diye imza kampanyası başlattılar. 1 milyon Ermeni yi kestik diyerek ödüller aldılar.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Isvec basbakani Reinfeld Erdogan'dan özür diledi fakat ayni basbakan Reinfeld soykirim tasarisina oy verenler arasindadir yani yalan yere özür dilemistir.

Ermenilerden özür dilemek icin can atanlarin durumlari ile Isvec'te olanlar ayni sey degildir.Bunlari biribirinden ayiramayinca iste böyle komik benzerlikler ortaya cikarilir.Irkcilik konusunda Isvec'in basbakana suc duyurusunda bulunmasi tam bir örnektir.Türk karsitlarinin iclerinde PKK'li milletvekilleride dahil olmak üzere almis olduklari siyasi kararla,icimizdeki Ermeni özürcülerinin hicbir ayricaligi yoktur.Dolaysiyla yok efendim nerdeyse linc edilecekler gibi bos sözlerle konuyu dagitmayin.Bizdeki Ermeni özürcüleri nasil Türkiye'yi olmamis bir soykirimla suclamislarsa Isvec'te aynisini yapmistir.Hicbir berlgeye dayanmadan tamamen Ermeni diasporasi'nin iddilarina dayanarak böyle bir karara varanlar Türk karsitidir ve dolayli olarak Ermeni irkciligi yapmaktadirlar.Bizdeki sözde demokratlarda böyledir.Ermeni irkciligina soyunanlar bedelinede razi olmalidirlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, konuyu niye Ermeni ve Kürt düşmanlığı diye ele alıyorsunuz? Bu ülkede zenginleri araştırın çoğu Ermeni, Rum ve Yahudi asıllıdır. Kürt düşmanlığıysa bunu biz değil Kürtçüler kandileri yarattı. Ben yine iddia ediyorum, açılımdan önce Kürt Vatandaşlara karşı herhangi bir tepkimiz yoktu. Şu anda da fiili herhangi bir tepki yine yok. Ancak araya bir soğukluğun girdiği de bir gerçek.

Siz soykırım demiyorsunuz ama bu özürcü, özürlü şahıslar soykırım yaptığımız için özür diliyoruz diye imza kampanyası başlattılar. 1 milyon Ermeni yi kestik diyerek ödüller aldılar.

saygılarla...

Imzacilarin "soykirimi yapildgi icin özür diliyoruz" diye bir metnini gösteririmisiniz lütfen. Siz baskalarindan duyduklarinizi buraya yadiyorsunuz. Ama önce arastrin lütfen. Kürt konusunda dahi olayi cok baite aldiginiz olaya "acilim" cercevesinde bakisinizdan cok acik görülüyor.

Gönderi tarihi:

Imzacilarin "soykirimi yapildgi icin özür diliyoruz" diye bir metnini gösteririmisiniz lütfen. Siz baskalarindan duyduklarinizi buraya yadiyorsunuz. Ama önce arastrin lütfen.

1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor.

http://www.ozurdiliyoruz.com/ sitesindeki imza metni...

"Büyük Felaket" nedir ? Bu isim "ermeni soykırımı"na Ermenilerin verdiği isimdir. Ermeniler "Medz Yegen" derler. Yahudilerin Holocaust'u gibi bir isimdir. İngilizcesi "Great Calamity" Türkçesi ise "Büyük Felaket"tir.

The Armenian Genocide : (Armenian: Հայոց Ցեղասպանություն, translit.: Hayoc’ C’eġaspanowt’yown; Turkish: Ermeni Soykırımı) – also known as the Armenian Holocaust, the Armenian Massacres and, by Armenians, as the Great Calamity (Մեծ Եղեռն, Meç Eġeṙn, Armenian pronunciation: [mɛts jɛˈʁɛrn])

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Calamity

Ne diyor paragrafta türkçe olarak ?

"Ermeni Soykırımı" , Ermeni Holocaust'u, Ermeni Kıyımı olarak da bilien, Ermeniler tarafından "Büyük Felaket" diye anılan.... was...

Ermeni Kırımı[1][2][3], Ermeni Soykırımı veya diğer bir adıyla Ermeni Soykırım İddiaları[4]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Büyük_Felaket

Metinde, "1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı acılara, cinayetlere vs duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor" denmiyor.

Ermenilerin 1915'te maruz kaldıkları "soykırım"a duyarsız kalınması, bunun inkar edilmesi diyor. "Büyük Felaket'e" özel isim.

Senin argümanın "bu metinde Yahudi Soykırımı denmiyor ki, Holocaust deniyor" gibi birşey...

O metinde ne yazıldığı net.

Gönderi tarihi:
Senin argümanın "bu metinde Yahudi Soykırımı denmiyor ki, Holocaust deniyor" gibi birşey...

Sevgili Cyrano;

Senin çok sevdiğim bir sözün vardır, onu hatırlatmak istiyorum:

"Kimi kimselerin, tartıştığınız kavramların yarısının bile anlamını bilmiyor olması" durumu...

Kavramlara ilişkin alıntıladığım tespitin çok güzel ve tam 12den vuran bir örnekti...

Tebrikler...

Gönderi tarihi:

1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor.

.

.

.

O metinde ne yazıldığı net.

Siz özürcüleri kendi düsündügünüz gibi gördügünüz icin sonuc olarak "soy kirimi" ile ayni görüyorsunuz. Oysa özürcüler her platformda amaclarini anlatmislardir ve asla bir soy kirimi olarak algilanmamamalarini söylemislerdir.

Ama siz genede öyle ifade edin.

Yasanan olaylarin ismi hicte önemli degil, önemli olan yasananlari tarih cercevesinde dogrusuyla egrisiyle anlatmaktir.

Bizim uygulamada olan mantigimizla biz asla icinde bulundugumuz olaylari aydinlatamayacagiza benziyor.

Gönderi tarihi:

Aynen katiliyorum,bilerek veya bilmeyerek kavramlari birbirine karistirip sonrada kelime oyunlariyla kendi yaptiklari hatayi düzeltme calismalari ve baskalarini suclama cabasi.

Büyük Felaket Ermenice'de "SOYKIRIM "anlamina cok yakin bir sözcüktür ve hatta soykirim anlaminda kullanilir.Özürcülerin özellikle bu deyimi kullanmis olmalari bilincli bir girisimdir yani "SOYKIRIM YAPILDIGI ICIN ÖZÜR DILEME KAMPANYASIDIR.Burda, efendim onlar "SOYKIRIM "demislermi diyerek onlari iki yönlü savunma icine alma cabasi var.Bir,Soykirim dememisler bu nedenle özür dilemekte bir sakinca yok,iki,onlar soykirim icin degil insani olarak özür diliyorlar diye bir carpitma icindedirler.Bence basbakan demokrasi palavralari ile kendi ülkesindeki soykirimcilara göz kirparak baska ülkelere tepki koyuyorsa bunun adina ikili oynama denir.Adama sorarlar"Sen önce kendi icindekileri sustur sira bize gelsin"diye.

Irkciliktan söz acilmisken,bugünlerde basbakan Erdogan'in yine atip tutma dönemi basladi.Hakkaride,PKK VE ÖCALAN propagandalari yapilmakta,Istanbulda 10 bin polis Nevruz icin alarmda.Sanki Nevruz Kürt bayrami gibi bir izlenim uyandirilmis ve Kürt bayrami oldugu icin aman bayramda eglensinler diye de yapilan bölücü propagandalara göz yumulurken,diger tarafta Soykirim tasarisini taniyan ülkelere tepki adi altinda irkci yaklasimlar sergileniyor.

Tam yüzbin Ermeni vatandasi ülkemizde KACAK olarak yillardan beri calismaktadir.Basbakan Ingiltere'ye gitmis,oradan tehditler savuruyor;Eger bu soykirim davalari devam ederse ben 100 bin KACAK ERMENI'YI ÜLKESINE GÖNDERIRIM diyor.Herseye karsi olan siyasi partilerimizden tek bir tavir cikmiyor,hepsi sus pus olmus.Ola ki muhalefet ederlerse halk onlara karsi olur gibi bir yaklasim icindeler.Halbuki demokrasiyi özümsemis olan siyasi partiler yanlis olan herseye karsi tavir almaktanda kacinmamalidirlar.Bu insanlar yillrdan beri ülkemizde calismaktadirlar.Yani ciddi bir devlet olarak onlari zamaninda ülkelerine göndermiyorsun ama simdi Avrupa ve Amerika'ya karsi santaj olarak kullaniyorsun.Bu ne insanliga sigar ne de dürüst devlet adamligina ne de ciddi bir devlete yakisir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

AKP hükümetine karsi icimde bir parca olsun sempati olmadigi halde bu Ermeni davasi icin yapmis oldugu gerek Ermenistan'a ve gerekse dünya devletlerine bizim arsivlerimiz sonuna kadar aciktir.Sizde arsivlerinizi acin bilim adamlari tarihciler otursun gercekleri arastirsin cagrisi konusunda hicbir muhalefette bulunamam.Bugüne kadar hicbir tarihci bu arsivlere girmemis,hicbir Avrupa ülkeside arsivlerini acmamislardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Büyük Felaket Ermenice'de "SOYKIRIM "anlamina cok yakin bir sözcüktür ve hatta soykirim anlaminda kullanilir.

Büyük Felaket=Soykirimi imis. Türkcenin sündürüldügünü biliyoruz ama bu kadarina da pes dogrusu.

Siz yasanan olayin ismini koyun bakalim, ne cikacak cok merak ediyorum. Aslinda merak etmeme de gerek yok cünki, tüm Ermeni'ler cete ilan edilerek "kendimizi savunma adina karsi koyduk" olacak ama gene de veririseniz duymak isterim yasananlarin ismini. 

Gönderi tarihi:

Imzacilarin "soykirimi yapildgi icin özür diliyoruz" diye bir metnini gösteririmisiniz lütfen. Siz baskalarindan duyduklarinizi buraya yadiyorsunuz. Ama önce arastrin lütfen. Kürt konusunda dahi olayi cok baite aldiginiz olaya "acilim" cercevesinde bakisinizdan cok acik görülüyor.

Siz araştırmışsınız, niye özür diledi bu şahıslar. Lütfen yazın biz de doğruları öğrenelim. Kürt maselesi evet bana göre çok basit mesele. Çözmek isterseniz çözersiniz. İşi gücü olmayan insanlar biraz kışkırtıldığı zaman terörist oluyorlar. Açılım masalları uyduracaklarına, yargı reformu gibi kendi önlerini açacak ortamı hazırlamak yerine asıl sorunlarımız olan ekonomiyi iyileştirme yönünde adımlar atılsa, bölgeye yatırım yapılsa bu sorun çözülür. Koltuk sevdası değil halk aşkı, vatan aşkı olması gerekir. Ama böyle bir politikacı gelir mi, gelse bile biz fırsat tanır mıyız bilinmez.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Tam yüzbin Ermeni vatandasi ülkemizde KACAK olarak yillardan beri calismaktadir.Basbakan Ingiltere'ye gitmis,oradan tehditler savuruyor;Eger bu soykirim davalari devam ederse ben 100 bin KACAK ERMENI'YI ÜLKESINE GÖNDERIRIM diyor.Herseye karsi olan siyasi partilerimizden tek bir tavir cikmiyor,hepsi sus pus olmus.Ola ki muhalefet ederlerse halk onlara karsi olur gibi bir yaklasim icindeler.Halbuki demokrasiyi özümsemis olan siyasi partiler yanlis olan herseye karsi tavir almaktanda kacinmamalidirlar.Bu insanlar yillrdan beri ülkemizde calismaktadirlar.Yani ciddi bir devlet olarak onlari zamaninda ülkelerine göndermiyorsun ama simdi Avrupa ve Amerika'ya karsi santaj olarak kullaniyorsun.Bu ne insanliga sigar ne de dürüst devlet adamligina ne de ciddi bir devlete yakisir.

saygilarla

Sn.Politika, özrü kabahatinden büyük diye tam da buna denir herhalde. Senin ülkenin insanları işsizlikten kırılacak, işsizlikte dünya birinciliğini kimseye kaptırmayacak; sen bile bile yabancıları hem de kaçak olarak çalıştıracaksın.

Bu sözde tepkiye Ermenilerden güzel cevap geldi. Amerikalıları, İsveçlileri de sınır dışı edin o zaman dediler. Adamlar haklı!

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Yasanan olaylarin ismi hicte önemli degil, önemli olan yasananlari tarih cercevesinde dogrusuyla egrisiyle anlatmaktir.

Bizim uygulamada olan mantigimizla biz asla icinde bulundugumuz olaylari aydinlatamayacagiza benziyor.

Göründüğü kadarıyla siz çok iyi araştırmacısınız. Neler yaşandı doğrusunu yazın da biz de gerçekleri öğrenelim.

Gönderi tarihi:

Göründüğü kadarıyla siz çok iyi araştırmacısınız. Neler yaşandı doğrusunu yazın da biz de gerçekleri öğrenelim.

Madem bilmiyordunuz neden yorum yazdiniz?

Siz araştırmışsınız, niye özür diledi bu şahıslar. Lütfen yazın biz de doğruları öğrenelim. Kürt maselesi evet bana göre çok basit mesele.

Bu asirda bir kac dakika icerisinde istediginiz bilgiye sahip olabileceginiz bir ortamda hala "niye özür dilemisler yazinda ögrenelim" demek koniulara ne kadar ciddi yaklastiginizin bir göstergesidir. Ama ben genede size yardimci olayim ve kendiniz bakip okuyun.

-http://www.ozurdiliyoruz.com/-

Kürt meselesi bana göre de cok basit cözülecek bir olay, ama bizler Kürt meselesinden daha basitlerini dahi cözmek istemiyoruz ki. mesela Alevi vatandaslarimizin ibadet evleri olan Cem evleri icin sadece kanunda bir kelime degisikligiyle cözülecek bir mesele olmasina ragmen 90 yila yakin üstüne yatiyoruz, calistaylar yapiyoruz falan filan. Bana göre cözüm icin önce niyet önemli. Bizler sorunlarimizi inkar eden bir toplum olarak tabii ki cözüm üretecek bir niyetimizde olamaz. 

Gönderi tarihi:

Büyük Felaket=Soykirimi imis. Türkcenin sündürüldügünü biliyoruz ama bu kadarina da pes dogrusu.

Evet, "Büyük Felaket" = "Ermeni Soykırımı". "Ermeni Soykırımı"na Ermeniler'in verdiği isim budur.

Türkçenin sündürülmesi mi ? Ben herkesin temel Türkçe bilgisine sahip olduğunu varsayarak yazımın içerisinde "Büyük Felaket özel isim" demekle yetinmiştim. Anlaşıldığı kadarıyla açıklamam da gerekiyor.

Cümle içerisinde özel isimlerin her kelimesi büyük harfle başlar. Ek aldıkları aman ekden önce kesme işareti kullanılır.

Özel isimleri oluşturan kelimeler nitelikleri ne olursa olsun özel isimdir. Büyük, küçük, çirkin, kara bu kelimeler sıfattır. Sıfatlar cümlenin başında değilse küçük harfle başlar ve ek alırken kesme işareti kullanılmaz. Ancak sıfatlar özel isim olarak kullanılıyorsa, cümle içerisinde mutlaka büyük harfle başlar ve ek alırken kesme işareti kullanılır. Bu sayede özel isim oldukları anlaşılır. Bu tüm kelimeler için geçerlidir.

"Geçen yıl beyaz sarayı ziyaret ettik" bu cümlede beyaz bir saraydan bahsedilmektedir. Dünyanın herhangi bir yerinde bulunan beyaz bir saray olabilir.

"Geçen yıl Beyaz Saray'ı ziyaret ettik" bu cümlede ise, ABD'de devlet başkanlarının konakladığı binadan bahsedilmektedir. Nereden anlıyoruz ? Beyaz ve saray kelimeleri büyük harfle başlıyor. Ek alırken kesme işareti kullanılıyor. Demek ki Beyaz Saray belli bir binaya verilen özel isim.

Belli bir tarihsel olaya verilen özel isimler de cümle içerisinde diğer özel isimler gibi kullanılır:

"Annemi sonbahar sisinde kaybettim" bu cümlede yazar annesini sonbaharda inen siste kaybettiğini anlatmaktadır.

"Annemi Sonbahar Sisi'nde kaybettim" bu cümlede ise yazar annesini, Sonbahar Sisi adlı Alman saldırısı sırasında kaybettiğini anlatmaktadır.

Bu cümlede "Büyük Felaket" adlı tarihsel olaydan bahsedilmektedir. Büyük Felaket bu cümle içerisinde özel isimdir. Bu özel isim Ermeniler'in, "ermeni soykırımı"na verdikleri isimdir. Ermeniler'in "Ermeni Soykırımı" için kullandıkları isimdir.

Bizim derken bu örnekte yürüttüğün mantığı kastediyorsan, sana katılıyorum. Senin yaptığın gibi bir mantık yürütmeyle hiçbir şey aydınlanmaz :)

Gönderi tarihi:

Bizim derken bu örnekte yürüttüğün mantığı kastediyorsan, sana katılıyorum. Senin yaptığın gibi bir mantık yürütmeyle hiçbir şey aydınlanmaz :)

Cok haklisiniz cünki, 90 yili askin benim mantigim Türkiye'yi yönetiyor ve sorunlarin altindan kalkamiyor.

1915 yasananlarin isminisiz koyunda dogrulari görelim. Ama sakin bana tüm Ermeni'leri cete olarak niteleyipte savunma hakkimizi yaptik gibi hikayeler anlatmayin.

Gönderi tarihi:

Madem bilmiyordunuz neden yorum yazdiniz?

Biz bildiğimiz kadarıyla yorum yapıyoruz. Bizim bildiğimiz, bölgede oturan yaşlıların anlattıkları... Siz daha değişik birşeyler biliyorsanız bize de anlatın dedik. Fena mı ettik yani? Ayrıca yorum yapmak herkesin doğal hakkı sanıyorum. Bu forumda okuduğunu anlamamakla itham etmediğiniz kimse kalmadı. Sorun bizde mi, sizde mi?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Biz bildiğimiz kadarıyla yorum yapıyoruz. Bizim bildiğimiz, bölgede oturan yaşlıların anlattıkları... Siz daha değişik birşeyler biliyorsanız bize de anlatın dedik. Fena mı ettik yani? Ayrıca yorum yapmak herkesin doğal hakkı sanıyorum. Bu forumda okuduğunu anlamamakla itham etmediğiniz kimse kalmadı. Sorun bizde mi, sizde mi?

saygılar...

:)

Gönderi tarihi:

Sorun bizde mi, sizde mi?

Estafurlah. Sorun devamli bizdedir. Öyle oldugu icinde yönetime devamli sorunsizlar geliyor ve onlarin sayesinde her daim sorunlarimizdan kurtuluyoruz.

Siz benim gibilerinin kusuruna bakmayin. Bildiginiz yola devam edin. Bu yolu zaten 90 yila yakin izliyorsunuz ve gelinen noktayi artik kendiniz tahmin edin.

Birde karsi tarafin yaslilarina sorunki olaylari cok daha iyi kavrayain derim. Kimse burada Ermeni cetelerinin rahat durduklarinida söylemedi. Itiraz edilen durum ayrim yapilmadan tüm Ermeniler'in ayni kefeye konup teshis yoluyla ölüme atilmalari ve Türk fasist ve cetelerinden korunmamalari. Ama söyledigim gibi siz benim gibilerin kusuruna bakmayin, bildiginiz yaldan devam edin. Tüm dünya bir olmus anlasmislar ve Türk'lere karsi koalisyon icerisindeler. Herkes yanlis biliyor tek sizin gibi düsünenler dogru biliyor. Bu mantikla her yil Mart aylarinda kabus görmeye devam edecegiz. Vatana millete hayirli olsun.

Gönderi tarihi:

Cok haklisiniz cünki, 90 yili askin benim mantigim Türkiye'yi yönetiyor ve sorunlarin altindan kalkamiyor.

O zaman dostum kendi mantığını sorgula.

1915 yasananlarin isminisiz koyunda dogrulari görelim. Ama sakin bana tüm Ermeni'leri cete olarak niteleyipte savunma hakkimizi yaptik gibi hikayeler anlatmayin.

Sen 1915'te yaşananları soykırım olarak mı görüyorsun ?

Yok soykırım olarak görmüyorsan, soykırım diyen bir metni neden savunuyorsun ?

"Biz" diye başlayan retorikler yerine net ol.

Gönderi tarihi:

O zaman dostum kendi mantığını sorgula.

Sen 1915'te yaşananları soykırım olarak mı görüyorsun ?

Yok soykırım olarak görmüyorsan, soykırım diyen bir metni neden savunuyorsun ?

"Biz" diye başlayan retorikler yerine net ol.

Benim kendi mantigimi sorgulmama gerek yok cünki, o dönemler yasanan olaylarinhala basimizda büyük bir sorun olarak kalmainin nedeni benim mantigim degil bilakis, inkarcilarin, sorunlari hali alti yapanlarin, herkesi kendisine düsman gören zihniyetin ürünüdür. Aksi taktirde yasanan olayi komsumuz ile masaya yatirip her iki tarafinda yasadiklari kötülükleride göz önüne alarak yapilan haksizliklari ismiyle niteleyip bir son noktayi koybilirdik. Bu devleti ben yönetmiyorum, benim zihniyetimde olanlarda yönetmedi ve yönetmiyorda.

Arkadasim 1915'te yasana oilaylarin benim icin isminin cisminin ne oldugu hicte önemli degil. Sen dahi hic kimse gercek yasananlari tamiyla bilmiyor. Bilinen suki o dönemler Milyonlarca Ermeni vatandasin su veya bu sekilde öldürülmeleri, göce zorlanmalari ve bu göc döneminde de saldirilara ve acliga maruz kalmalari.

Ermeni cephesinde tabiiki Osmanliya karsi belirli cevreler tarafindan bir ayaklanma oldugunuga kimse inkar etmiyor, ama böyle bir isyan grubunu olmasi asla Türkiye'ni dürt kösesindeki sivil vatandasi, cocuklari, kadinlari, yaslilari, hastalari,... sinir disi edilmesini, göce zorlanmasini ve hatta öldüürülmesini hakli cikartamaz.

Soy kirmi deyin bunu ismine, katliam deyin veya baska bir sey deyin ne degistirir?

90 yili askin her iki tarafin fasitleri ve irkcilari arkalarina alarak iki dost toplumu hala birbirine düsman gösteriyorlar.

kelime oyunlariyla, yok efendim Ermeni'ler icin "büyük felaket" soykirimi anlamina geliyormus gibi iddaalar ile olayi carptirmaya gerek yok.

Ben biz diyorsam Türkiye'den bahsesiyorum. Sorunu cözecek olan sirf ben degilimki bireysel konusayim. Biz degilmiyiz 90 yili askin yasanan olaylari komsumuz ile bir araya oturup medenice cözemedigimiz? Sif Ermenistan ile degilki cözemedigimiz sorunlar, Yunanistan ve diger komuslar ile iliskilerimize baktigimizda benzeri davranislari görüyoruz. Herkes haksizda sadece bizmi hakliyiz canim? Kuusra bakmayin gene "biz" dedim ama ne yapayim yapacak bir sey yok. Biz buyuz, tüm komsulariyla sorunluyuz. Bunun nedenide gene bizden kaynaklaniyor cünki, Osmanli dönemindeki isgalleri, soygunlari, .... devamli iyi gösterdigimizdendir. isgal etmedigimiz, kilictan gecirmedigimiz bir komsumuz varmi acaba? Ehh bunlar yasanan tüm olaylardan sonra birde gelip bize tesekkürmü etsinler?

Tarihte yasanan hatalari, kötü olaylari medenice kabul ederek,yeri geldiginde özür dileyerek ortadan sorun olarak kaldirabiliriz. Varmi biz Türk toplumunda böyle bir erdemlik?

Nereye bakarsaniz bakin, nerede okursaniz okuyun Osmanli'nin yaptigi her isgal, soygun, kilictan gecirme bizlere "fetih" olarak sunulur.

Gönderi tarihi:

.

Arkadasim 1915'te yasana oilaylarin benim icin isminin cisminin ne oldugu hicte önemli degil. Sen dahi hic kimse gercek yasananlari tamiyla bilmiyor. Bilinen suki o dönemler Milyonlarca Ermeni vatandasin su veya bu sekilde öldürülmeleri, göce zorlanmalari ve bu göc döneminde de saldirilara ve acliga maruz kalmalari.

Ermeni cephesinde tabiiki Osmanliya karsi belirli cevreler tarafindan bir ayaklanma oldugunuga kimse inkar etmiyor, ama böyle bir isyan grubunu olmasi asla Türkiye'ni dürt kösesindeki sivil vatandasi, cocuklari, kadinlari, yaslilari, hastalari,... sinir disi edilmesini, göce zorlanmasini ve hatta öldüürülmesini hakli cikartamaz.

Soy kirmi deyin bunu ismine, katliam deyin veya baska bir sey deyin ne degistirir?

Soykırım, Birleşmiş Milletlerin yaptığı tanıma göre belli bir etnik grubun veya inanç grubunun sistemli olarak yok edilmesi eylemidir ve şu şartlar gerekir:

1 - Katliamın resmi bir devlet politikası olarak bir etnik gruba yapılması,

2 - Katliamın yöresel değil tüm ülkede uygulanması,

3 - Katliamın bir kez değil sürekli uygulanması"

Osmanlı o koşullarda yapılabilecek en insancıl tedbiri alarak techir kararı vermiştir.

Tehcir Kanunu Metni:

Vakt-i seferde (savaş sırasında) icraat-i hükûmete karşı gelenler içün cihet-i askeriyece (askerî yönden) ittihaz olunacak tedabir (alınacak olan tedbirler) hakkında kanun-i muvakkat. (geçici kanun)

Madde 1 Vakt-i seferde ordu ve kolordu ve fırka (tümen) kumandanları ve bunlarin vekilleri ve müstakil mevki kumandanlari ahâli tarafından herhangi bir suretle evamir-i hükûmete (hükûmetin emirlerine) ve müdafaa-i memlekete (ülkenin savunmasına) ve muhafaza-i asayişe müteallik (ilişkin) icraat ve tertibata karşı muhalefet ve silâhla tecavüz mukavemet görürlerse, derakap (hemen) kuvve-i askeriye (askerî güçler) ile en şiddetli surette te'dibat yapmağa (akıllarını başlarına getirmeye) ve tecavüz ve mukavemeti (direnmeyi) esasından imha etmeye (yok etmeye) mezun (görevli) ve mecburdurlar.

Madde 2 Ordu ve müstakil kolordu ve fırka kumandanları, icabat-i askeriyeye (askerliğin gerektirdiği kurallara) mebnî (dayanarak) veya casusluk ve hıyanetlerini hissettikleri kurâ (köyler) ve kasabat (kasabalar) ahâlisini münferiden (tek olarak) veya müctemi'an (toplu olarak) diğer mahallere sevk ve iskân ettirebilirler.

Madde 3 İş bu kanun tarih-i nesrinden mu'teberdir. (yayın tarihinden itibaren yürürlüğe girer)

Madde 4 İş bu kanunun mer'iyyet-i ahkâmina (hükümlerini yürütmeye) başkumandan vekili ve harbiye nazırı memurdur. Meclis-i umumînin (genel meclisin) içtima'ında (toplantısında) kanuniyeti teklif olunmak üzere iş bu lâyiha-i kanuniyenin (kanun metninin) muvakkaten (geçici olarak) mevki'-i mer'iyyete (yürürlük mevkiine) vaz'ini (koyulmasini) ve kavanin-i devlete (devletin kanunlarına) ilâvesini irade eyledim. (emir buyurdum)

13 Receb 1333, 14 Mayıs 1915

Mehmed Reşad

Sadrazam Başkumandan Vekili ve Harbiye Nazırı Mehmed Said Enver

Tehcir Kanunu'nun İçeriği

"Tehcir Kanunu" olarak bilinen; fakat geçici kanun mahiyetinde olan ve asıl adı "Savaş zamanında hükümet uygulamalarına karşı gelenler için asker tarafından uygulanacak önlemler hakkına geçici kanun" 27 Mayıs 1915 tarihinde kabul edilmiştir. Kanun, 1 Haziran 1915 günü dönemin Resmi Gazetesi Takvim-i Vekayi'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir

Kanuna tabi olanlar

Yer değiştirme kararı bütün Ermenilere uygulanmamıştır. Katolik ve Protestan mezhebinde bulunan Ermenilerin yanı sıra, Osmanlı ordusunda subay ve sıhhiye sınıflarında hizmet gören Ermeniler ile Osmanlı Bankası şubelerinde ve bazı konsolosluklarda çalışan Ermeniler devlete sadık kaldıkları sürece göçe tabi tutulmamışlardır. Öte yandan, hasta, özürlü, sakat ve yaşlılar ile yetim çocuklar ve dul kadınlar da sevke tabi tutulmamış, yetimhaneler ve köylerde koruma altına alınarak ihtiyaçları devletçe, Göçmen Ödeneği'nden karşılanmıştır. Yer değiştirme uygulamasına tabi tutulan nüfus içerisinde yer alan Halep'teki 26.064 Ermeni nüfusu, göç ettirilenler içerisine dahil edilmemiştir.

Bilmem yeterince açık mıdır?

Bu başlıkta http://www.turkish-media.com/forum/topic/3353-ermeni-sorunu/page__hl__ermeni__st__175 gerekli tarihi bilgiler mevcuttur. Açıp okursanız insanları yanlış bilgilendirmemiş olursunuz. Tartışmak için ermenileri, önce tarihi gerçeklere bakmak lazım. Ayrıca bize sunulana gerek yok, rus arşivlerine bakarsanız neyin ne olduğunu daha iyi analiz edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Konu başlığındaki cümleye gelince ; evet ırkçılık tahammül edilemez bir durumdur. Türklere karşı yapılan ırkçılığa ,sürgünlere ve kırımlara hiç değinmeyeceğim. Ben bunun için kimseden özür beklemiyorum çünkü.

Gönderi tarihi:

Soykırım, Birleşmiş Milletlerin yaptığı tanıma göre belli bir etnik grubun veya inanç grubunun sistemli olarak yok edilmesi eylemidir ve şu şartlar gerekir:

Osmanlı o koşullarda yapılabilecek en insancıl tedbiri alarak techir kararı vermiştir.

*

*

*

Konu başlığındaki cümleye gelince ; evet ırkçılık tahammül edilemez bir durumdur. Türklere karşı yapılan ırkçılığa ,sürgünlere ve kırımlara hiç değinmeyeceğim. Ben bunun için kimseden özür beklemiyorum çünkü.

Saygilar sayin Gelincik,cok güzel bir katki...

saygilarla

Gönderi tarihi:

*

*

*

Bu başlıkta http://www.turkish-m...ermeni__st__175 gerekli tarihi bilgiler mevcuttur. Açıp okursanız insanları yanlış bilgilendirmemiş olursunuz. Tartışmak için ermenileri, önce tarihi gerçeklere bakmak lazım. Ayrıca bize sunulana gerek yok, rus arşivlerine bakarsanız neyin ne olduğunu daha iyi analiz edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Arkadasim siz neyi anlatlmaya calisiyorsunuz?

Ermeniler öldürülmedi mi, tehcir yoluyla ölmeleri ve öldürülmeleri olmadi mi demek istiyorsunuz?

Neden techire basvuruldu? Sivil halk neden techir edildi? Bunun neresi insancil bir tedbirdir?

Neden hala yerimizde sayip duruyoruz, yok efendim rus arsivine bakalimmis, biz daha kendi arsivimize dogru dürüs bakma firsatimiz olmamis. Ahh özür dilerim, gene "biz" dedim. Ben bu firsati bulamadim diye düzelteyim. Siz ve digerleri muhakkak tüm osmanli arsivlerini ve rus arsivlerini okudugunuz icin en dogrulari biliyorsunuz. Zaten Türk'ler disindaki tüm toplumlar arsiv falan okumadan sirf bize düsmenliklarinda dolayi elestiriyorlar.

Arkadasim Türkiye ve Ertmenistan'in bu olayi neden hala cözemedigini sorgulayalim. Herhalde gene dis gücler diyeceksiniz.

Gönderi tarihi:

Arkadasim siz neyi anlatlmaya calisiyorsunuz?

Ermeniler öldürülmedi mi, tehcir yoluyla ölmeleri ve öldürülmeleri olmadi mi demek istiyorsunuz?

Neden techire basvuruldu? Sivil halk neden techir edildi? Bunun neresi insancil bir tedbirdir?

Neden hala yerimizde sayip duruyoruz, yok efendim rus arsivine bakalimmis, biz daha kendi arsivimize dogru dürüs bakma firsatimiz olmamis. Ahh özür dilerim, gene "biz" dedim. Ben bu firsati bulamadim diye düzelteyim. Siz ve digerleri muhakkak tüm osmanli arsivlerini ve rus arsivlerini okudugunuz icin en dogrulari biliyorsunuz. Zaten Türk'ler disindaki tüm toplumlar arsiv falan okumadan sirf bize düsmenliklarinda dolayi elestiriyorlar.

Arkadasim Türkiye ve Ermenistan'in bu olayi neden hala cözemedigini sorgulayalim. Herhalde gene dis gücler diyeceksiniz.

Yok arkadaşım ben bir şey anlatmıyorum. Hatta osmanlı bir sabah uyandı ;

Bugün ne yapsam ne yapsam dedi, aa bir de ne aklına gelsin hadi Ermenileri keseyim dedi.

Bir olayı soykırım diye yaftalamak için size, BM in kabul ettiği kriterleri sunmuşum ve sizin yanlış bildiğiniz "Bütün Ermeniler sürülmüştür , kesilmiştir 'e " tarihi belgeler sunmuşum. Ha hala "işime gelmiyor kardeşim ben bana empoze edileni söylerim " diyorsanız yapacak bir şeyim yoktur.

Burada kimse o koşullar içinde maksadı aşan durumlar olmamıştır demiyor , sadece karşılıklı bir durum söz konusudur diyor.

Madem yabancı güçler tüm belgeleri araştırarak yapıyorlar bu işi, neden tarihçiler değil de siyasetçiler tartışıyor , karar veriyor , neden arşivlerin açılmasından kaçınılıyor?

Ve benim yazımdan Ermeniler öldürülmedi diye bir sonuç çıkarmanızda, İLGİNÇ ..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.