Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Muhabbet....


alkanaga

Önerilen İletiler

Adem, yalnız yaratıldı bu alem de, hem de tam 300 sene.Adem Havvayı buldu nihayet kendinde. Yer ve gök daha su iken.Dagılıp yıkılan evren. Havva ile Can buldu birden...

Adem yaratılışta nur aldı. Bu nur Muhammedle kemal oldu.Nice sırlara ducar oldu. Yer gök Muhammede secde durdu..

Bezmi Elestte toplanan alem. Bir noktada gişard oldu. Ademin yaratılışına şahit olup,ona secde durdu.İlk secde eden emri duyanlardı.itaate uyanlardı.Tekrar baktılar ademe,bazıları nur gördüler onda. İkinci secdeye duranlar bu nura Şahit oldular.Şeytan hiç secde etmedi.Kendinle böbürlendi.Hak katından kavuldu.İnsan kendini bilirse eger,düşündüğüne şahit olur.Kendini bilmeyende ise hayvandan bir fark yoktur.Özü sözü bir olan insan. Hayatta bir ruh tur. Bu ruh ta aslında bir düşünceyi yansıtır..

 

Saygılar efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendini Tanımak,kendini bilmek...

 

işte bu sözle anlatılan, İnsanın tüm hayatı kendinin yansımasıdır.Kişi neleri işledi ise Dünyada,kendisi oldu işte sonunda.Her işimiz,kendimizi yansıtır.Her ortaya koyduğumuz hareket bizim hareketimizdir.Bu ortaya koyduklarımız ile şekillendiririz hayatımızı...

 

Heveslerimiz bize özeldir. Bu heveslerde bizim dir. Her insan kendi hevesinin peşinden gider. Aslı heveslerimizi bilmek,kendimizi bilmeye eştir. Kimi sıkıntı yapar ufacık bir cilvede.,Kimi sıkıntılarla büyür. Ders alır her seferinde.İnsanın kendini bilmesi. Kendi Alemine hükümran olmasıdır çünkü aldığı kararlar kendi kararıdır. Her fikir ile nicelerine gebe olur şu Alem. Düşünen insana bunda nice ibret vardır.

 

Bakalım şu fani dünyaya.Neler işledik her anında.Her insanda bir ruh katar işte bu devrana.Kimi çekimser,kimi karamsar,kimi sevgi dolu ,kimide zevkine bakar lakin Cümlesi bir denge içindedir ve aslı hepsi sende var.

 

 

İnsan Düşünmek için var bu Alemde. Düşündüğü ile zevk etmede. Ne kadar idrak ettin kendini, işte o kadar yol aldın kendinde.

 

Kendini bilmek demek,kendindeki huyları farkedip karekterini bilmendir.İşte bunların hepsi inan senin bir yansımandır. Nasıl yansıyorsan oysun işte bu Alemde. Ona buna sarma sakın,gören göz sendedir...

 

Saygılar Efendim...

tebrikler bende böyle bu konuyla ilgili açıklama yapmak istiyordum bana tercüman oldun tebrik ederim.

şimdi insan oturup yaptığı davranışları hakkkında düşünmeli neyi doğru yapıp neyi yapmadığının farkında olmalı ve kendisini tanımaya çalışmalı.hayatta bir olayla karşılaştığı zaman bencilce davranmamalı kendi yaptığı hareketinde doğru olup olmadığını değerlendirmeli yani kendisinide eleştirmeli,olaylara objektif bakmaya çalışmalı. herkes böyle olsa dünyada bir çok sorun hallolur ve çatışmalar ortadan kalkar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tebrikler bende böyle bu konuyla ilgili açıklama yapmak istiyordum bana tercüman oldun tebrik ederim.

şimdi insan oturup yaptığı davranışları hakkkında düşünmeli neyi doğru yapıp neyi yapmadığının farkında olmalı ve kendisini tanımaya çalışmalı.hayatta bir olayla karşılaştığı zaman bencilce davranmamalı kendi yaptığı hareketinde doğru olup olmadığını değerlendirmeli yani kendisinide eleştirmeli,olaylara objektif bakmaya çalışmalı. herkes böyle olsa dünyada bir çok sorun hallolur ve çatışmalar ortadan kalkar.

 

 

raif abi.. :)

 

KİŞİ KENDİSİYLE hesaplaşmalı..neticeyide kimseyle paylaşmamalı.. :) sadece YAŞAMALI.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

raif abi.. :)

 

KİŞİ KENDİSİYLE hesaplaşmalı..neticeyide kimseyle paylaşmamalı.. :) sadece YAŞAMALI.. :)

niçin paylaşmasınki insan doğru bişiyler yapmışsa bunu paylaşabilmeli yanlış yapmışsada bu8nu paylaşabilmeli,kendini tanıdığı zaman iyiy yada kötü yönlerini başkalarına açıklayabilmeli çünkü insan özgürdür isterse paylaşır isterse paylaşmaz bir kişinin paylaşma istediği şeyleri yasaklamak olmaz ,isterse paylaşsın isterse paylaşmasın bu bizi ilgilendirmemeli.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hayat yaşam ile olur. Yaşamayan için Hayat nasıl anlam bulur? Alkanaga Hayatın merkezini kendinde buldu. Her bakışı ile bir zerreye hayat verdi.Gördükleri hayatının bir parçası oldu. Hayatı seçimlerimiz ile netleştiririz. Düşündüklerimiz olur seçimlerimiz ve karşılığını görürüz. Hayatına hükmedebilen,hakkına riayet eden insan, özgür dür.Özgürce verdiği kararlar kendi seçimleridir.Şayet düşünmeyi bırakan insanın yerine gelişen tecellilerin Seçimleri yönlendirir. Yön vermek gerekirse bu Kesret denizine. Kendinizden emin olarak seçim yapmak güzeli. Kendi Alemini güzel eyliyenin güzeldir seçimleri...

 

Mutlu olmak dilersen bu Alemde.Okyanus kadar geniş olmak gerek. Bakışı,görüşü dar olanın, mutluluğu bulmasıda da zor demek.Hayata bir geldik dostum.

Özgürce düşünmek gerek. Özgürce verilmeyen kararlar,önyargı ve zan ları getirir. Önyargılar ve zanlarımız ise. İdraklara vurulan kelepçelerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

İnsan,düşüncelerinden fikir üretendir. Bu Fikirlerini ortaya koyup kendi Alemini yönetendir.Bu Fikirlerdir İnsanı yansıtan.Her fikir birer Çocuk gibidir. Zamanla gelişir, kemalatına yetişir.Bakın bugün etrafınıza,Arabalardan binalara,Hep insanlardan çıkan fikirlerle oluştu.İnsan istedi önde, önce Araştırdı,düşündü ve nihayetinde bir fikir sahibi oldu.Uyguladı fikrini,Gördü neticesini.Fikirler yeniden insanları Düşünceye sevketti,Daha kemalatlı fikirler üretti.Her fikir ile beraber kemalatta bir adım ileri gitti.Aslında insan kendinde var olan Düşünceyi işledi ve fikre çevirdi.

İnsanı Mahlukattan Ayıran özelliği,Düşünebilmesidir. Düşünüp fikriyat elde edebilmesidir.O halde insanlığın ölçüsü fikirleri nisbetindedir.Tabii ki fikir üretmek de tek başına eksiktir. Maharet Bu fikirleri hayata geçirebilmek ve Hayat bulan fikirleriniz ile kendi Aleminizi yönetmektir.

İnsanlıkta bu fikirler ile gelişmiştir. Yeni fikirler,yeniliklere sebep vermiş,yaratıcılığı tetiklemiştir.

Kendi fikrini üretemeyen,Taklid ile hareket eden ise,kendi kemalatını bulamamış,eksiktir...

Eksikilik yine bizdedir.Fikir üretememişizdir.Bir kişi ben bu fikre katılıyorum diyebilir lakin katıldığı fikri,uygulayıp geliştirmek kendi elindedir.Ahmede Mehmede İlim satmak değildir mağrifet,yeni fikirler üretip uygulamaktır.Yeni olanı herkes kabullenmeyebilir ama üretilen fikir sizindir ve Size Aittir.

İnsanoğlu biir çok fikir kattı şu Aleme,her fikri kabul görmedi lakin kabul görenlerede sebep bu kabul görmeyenlerdi.Bu sayede hep fikirler gelişti,bir fikir gitti ,bir yenisi geldi...

Saygılar Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan,nice fırtınalı denizler geçiyor şu Alemde.Her Denizde,Ayrı zevklerde dalgalanıyor.Dost ve Düşman olarak bölünüp,Musa gibi denizler yarıyor.Yerince İdris Olup Aleme elbiseler biçiyor...

Alem daha su iken ANka kuşu Kaf dağına göçmüş.Yanında Buğday taneleri götürmüş.Yeryüzü yaratılınca Adem de ekip biçmek için buğdayların peşine düşmüş.Kaf dağının ardına Nice yollar aramış,nice devler ile savaşmış.Üçyüzyıl kadar dolandıktan sonra Kaf dağına ulaşmış.Kaf dağına ulaşmak yeterli değilmiş Ardına geçmek için ferhat gibi Dağı kazmış.Nihayetinde Anka kuşunu bulmuş,3 damla kan karşılığında 3 buğday almış. Bu buğdaylardan birini Karaya ekmiş,Diğerini Suya,Bir Diğerini ise Tanrıya vermiş.Bu buğdaylar karşılığında Tanrı da Ona iki evlat vermiş.Bu evlatlardan biri habil diğeride kabil imiş.

Nice Sultanlar göç etti bu Diyardan.Ne kaldı sanki Arkalarından. İnsan yalnız bu Alemde. Yalnızlığı Ademin Tanrıya verdiği buğdaydan.

Padişhın biri bir saray yaptırmış.Kapıları som Altın Duvarları inci mercanmış.Ecel Askerleri Saldırmış Ansızın bir gece Bu sarayına. Yel esmiş üzerlerinden,ne saray ne de padişah kalmış...

İyilik yapan iyilik bulur derler.Ne yaparsa kişi Aslında kendine eder. Nereye takılıyorsa orasıdır Dünyası,bir gün yerinde yine yel estirirler...

Bir kuşçağız yakalamış lokman Avcının biri,hemen çıkarmış kesmek için gırtlağını,Almış kuşcağızın orda Canını. kuş çırpınmış ayağında mesaj varmış.Açmış hemen Avcı mesajı Bakmış ki,mesaj padişahtan lokmanaymış. Acıyan gözlerine çare aramaktaymış.Omuz silkmiş Avcı,banane demiş.Lakin Az ilerden onu Askerler gözlermiş.Yakalamışlar Avcıyı sormuşlar neden öldürdün kuşu O bir haberciydi.Lokman Avcı da cevap vermiş o kuş haberci ise ben de avcıyım. İşim bu benim kuşları yakalarım.Padişahta ,çare arıyorsa gözlerine,kulak versin sözlerime.Acıyorsa gözleri,Çıksın hemen saraydan dışarı,Görsün Halkının ağlanacak halını.Şayet Düzeltirse halkını şifa bulur gözleri.Nasıl yönetirse ülkesini öyle olur gözleri...

Er yolundan yürüyen kişi,Şarapsız yola çıkmaz.Şarap içtiğinde Ortalığı kavurmaz.Yiğit bir genç yaşarmış eski bir ülkede,Savaşmak dilemiş büyük ejdarha ile.Hemen tez elden koyulmuş yola,At sürmüş dört nal'a.Bir de Himmet dede ismiyle bir yaşlı varmış.O da yollarda dolaşırmış.Yavaş yavaş atarmış adımlarını, Asası ile yoklarmış,Önündeki toprağı.Dört nala giden geç,bataklığa kapılmış ormandan geçerken, Himmet dedenin de yolu ordan geçermiş gezerken.Hafifçe önünü yoklayıp asasıyla bataklığı fark etmiş.Yardım dileyen gence asası ile Yardım etmiş.Tedbir Gerektir şu fani haayat yolunda,Kimseye kin,garez yapma.Kırdıysan bir gönül Almaya bak.Kolay değildir hilm sahibi olmak...

 

Saygılar Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hayat kitaplarda yazılanlar gibi olmuyor. Hiç bir şey tekdüzelik ve basmakalıp değil Alemde. Lakin bir makinanın çarkları gibi herşey yerli yerinde.

 

Hep Doğru olmak ve doğru davranmaktan bahsedilir.Nedir doğru olmak?Mutlak doğru var mı ki?

Doğrular halka göre değişir. Birine doğru gelen bir başkasına gelmeyebilir.Lakin ben iyisini biliyorum.Benim dediğim olsun derseniz,yanılırsınız. El elden üstündür derler. Her zaman olacaktır farklı fikirler.Sen ancak kendini düzeltebilirsin.Başkasına dayatmaya kalkma seni üzerler.Enel hak demek,Ben deki hak kın varlığını gördüm yani benim alemimin Hak kın Alemi olduğunu müşahade ettim demektir. Sen de müşahade ettiğin hak, lakin her zerre de yerince hak.

 

İnsanın kendi fikirleri doğrultusunda yaşaması kendi alemine hükmetmesi güzeldir.Yalnız bu kabul kapıların kapalı olacak demek değildir.Fikirler,tartışılır üzerinde düşünülür ve yeni fikirlerin önü açılır. Sabit fikirli olmak ise ayağa vurulmuş bir prangadır.

 

 

Saygılar Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her günümüz nice güzelliklere gebedir hayatta. İşte bu güzellikleri çekip çıkarmak,İnsanı mutlu kılar. Şu hayatın içerisinde yaşıyorsak. Bu mutluluk ile mümkün. Mutlu olamayan,hayata küsen zaten yaşamıyor hayatını.Tabii ki birçok girdablar olacaktır,taabii ki her anımızda kahkaha atılmayacaktır. Lakin bunlarda Tuzu biberi soframızın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayat,gözlem üzerine dayanır.Gözlemlediklerinden edindiğin fikriyatın uygulanmasıdır.Uyguladığın fikirlerin neticesinde elde ettiğin tecrübelerle doğrunun bulunmasıdır.Toplumdaki idraklar elbetteki farklı olacak.Kimi çocuk kıvamında kimide Alim olacak. Bunda neden bir çelişki olsun. Herkesin doğruları farklıdır ve herkes kendi doğrusunun ardındadır.Senin kendi yaşamından kazandığın edinimlerin farklı,köydeki Ahmet Ağa nın farklı çünkü yaşadığınız hayat farklı.Her insan Ayrı fikir ve düşüncelere sahiptir.İşte bu düşünce ve fikirler O kişinin kendi evrenidir.Bakın etrafınıza nice evrenin parelelinde dolaşıyorsunuz.Gelin görün işte kimisi ile Yıldızlar kadar uzak iken kiminle ise iç içe oluyorsunuz.

Atom altı boyutta kargaşa var derler.Bir bakalım bakalım Aşağıya.Her insanın kargaşasına.Hayatımız kargaşılık üzerine kurulu her an başımıza gelebilecekler,seçimlerimizi belirler ve o Evrenin yolcusu oluruz. Kimi ekmek derdin de kimi Siyaset.Kimi,Şan peşinde kimi de şöhret.Aslında tek formüle indirgersek bunun amacı Sevgi almak ve takdir edilmek.Karnını doyurmak derdinde olan sevdiği işte bir can. Şan şöhret ,siyaset peşinde olan istediği yine sevdiği şeylerin,ele geçip, korunması ve takdir görüp saygı duyulması. Kısacası herkes sevdiği işlerin peşinden gidiyor.Böylelikle hayat dinamiği doğuyor.Kaos Altındaki ,farklı idrak ve fikirlerdeki insanlardan bir devlet kuruluyor.Devletler ise bir Düzen peşinde.Hayatları koydukları yasalarla yönetmek ellerinde.Görecelik kuralında görüldüğü gibi, Düzen sağlanır bu kanun,kural ve yönetmelikler ile.Bu Arada düşünürsek eğer,Her insan da dipsiz bir karadelik gibidir.İçerisine onca gözlem,düşünce,fikir,anı ve hatıra Alır.Hem Bireyi oluşturur.Hemde devletler insanlardan oluşur...

 

Bilime gelince,Elde ettiği verileri,deneyleri,matematiksel,fiziksel,kimyasal bilgileri yorum katmadan formulize eder.Aslında bizim gördüğümüz reel olanı.O sadece bir kanuna döker...

İnsanı insan yapan fikirleridir.Kendi iradesini ortaya koyup,direnebilmesidir.Yok koyunlar gibi her görünene aldanıp,şartlanmalar ile yaşarsak isek.Hayvandan ne farkımız kalır?

İşte toplumlarda insan ve hayvanlar hatta bitkiler ve hatta Taşlar ve kaya larda bir arada yaşar 4 büyük element gibi.İdraklara da bakarsan görürsün ki,Kimi sabit ve sert,kimi ot gibi veya saman,kimiside hayvan ve nihayetinde İnsan, olarak var...

Ama hepsi gerekli değil mi?Yoksa ise birinden biri. Kişi nereden görecek kendindeki eksiği?

 

Neyse,sıkıcı olmak istemem.Bizden de böyle işte işleyen.Her fikir ayrı bir seçimdir. Dilediğini seçebilmendir işte özgürce düşüncen...

Teşekkür ederim Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

her insan baöşkalarına zarar vermeden özgürce yaşama hakkına sahiptir dolayısıyla başkasına zarar vermiyorsa o kişiye saygı göstermemiz gerekmektedir çünkü insanın hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi aşama hakkı vardır ve bizde buna saygı duymak zorundayız insan homo lezbiyen yada travesti olabilir bu onun yaşam tarzıdır biz buna saygı duymalıyız ve toplumdaki değer yargıları ve yaşam hakkında objektif olabilmeliyiz doğruyu değerlendirmek için o konu hakkında düşünmeliyiz yani gerçeğe ulaşmak için objekmtif bakmalı ve düşünmeliyiz bu bizim hayat felsefemiz olması gerekmektedir ancak ozaman doğru bir yaşam tarzına ve yanlış anlamaların ve değer yargısı ve önyargıların olayı kavramamıza mani olmasına engel oluruz ve herkes gerçeği ve doğruyu görür ve tartışmalar yaşanmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür Ederim Raif Abi, :clover:

 

 

 

Biz Muhabbete devam edelim... :lol:

 

Aşk ve sevgi birbirine aynadır.Seven,asla kusur görmez,lakin Aşık binbir hal barındırır.Aşk'ı sizin yaşamanız güzel olan.Yaşadıklarınız ile ince ince erimeniz. Aşk ateşinin hoşluğuyla sarhoş gezmenin zevkini Siz yaşayabilmelisiz.Sevgiliyi kendinde bulan,her an her yüze sevgilinin zevkiyle bakan ile bunu hiç tatmamış bir olur mu?

Bir çok put u vardır,Halkın.Kimi cennet beklentisiyle Mescit içinde gezer,Kimi de kafasında yarattığı tanrısının olmadığını söyler,lakin İlimi kendine put eder. Sevgiyi tatmayan bu hali nasıl bilsin?

İster taş mimber de hoca olun ,İster kilisede rahibe, ister haham olun isterseniz,Okuyun bin odalı küytüphane veya Dünyanın ilmini ezberleyin,Nice Üniversitelerde Hoca olun.Yok faydası dostum mutlu yaşamadıktan sonra...

Hani mutlulukta sanılır ki herşey para.Para bence sadece bir vasıta.İnsanlar görürsün kü Para pul içinde lakin parça parça olmuş hayatları bir garip durumda.Nice Sultanlar yaşadı senden önce.Sen sanırmısın ki hepsi Mutlulukla gezdi bu Alemde.Kimi Asıldı bir cellat eliyle,Kimide sürüldü,göçtü gutbete,Kimi bıçak yedi yakınlarından düştü yere...

Sevgi bir latif bağdır. Seven ile sevgili arasındadır.Kimi geçici Aşklar peşinde bu Alemde,Kimiside Putlar ardındadır...

Ölüm gelip çatınca kapıya.Son nefesini verdiğini hissettiğin An da. Yapamadıkların gelir aklına.Lakin zaman geçmiştir boşa yorrulma. Eğer yaşadım diyobiliyorsak huzur ile. Gerçekleştirebiliyorsak Hayallerimizi Sevgiyle. Mutlu iseniz,hüzünlenmenize rağmen ,ne güzel İnsansın sen dostum gıbte edilen...

Unutma, keşke ile geri gelmez zaman.Hayatı ıskalama O zaman.Tek gerçekliğin ise yaşadığımız An.Aşk ve sevgiyle doldur hayatını,ardında Adın kalır bilinen...

Aşık için ölmek kolaydır.Aşkı bilmeyen Canı nasıl bırakır? Korku kalmaz Aşık olana bil ki,ayrı haldadır...

Kimi Uzaylarda gezmiş görememiş,kimi Atom altına inmiş bilememiş.İnsan bu kainatın Aynası dostum. Hayalde gerçek,gerçekte hayal imiş.Mana ilminden habersiz kişi,İlim eylemiş Cümle işi.Sanırlar ki mutlak tek bir doğru var.Her doğru bugünün doğrusu yarına değişir şekli....

Tüm kitaplar insanla yazıldı.İçine İnsan katıldı.Buna kör olmayın Dostlar,nedir bu kin ve garez halı?...

Medeniyet dedikleri,İnsanın paylaşım harpleri.Kimi yaşar köşklerde,kimide kaldırımda.Kim memnun halından söylesin bana biri. Yüksek köşte yaşayan,bir düştümü yere inan,Feryadı büyük olur kaldırımda yatandan...

Biz bir İnsan biliriz İnsanlık adına.Din,Dil,Millet ,ırk fayda getirmez halına.Birgün hepsini Toprak Ana yutar.Sessizliğe bürünürler sonunda...

 

Saygılar Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Huzuru bulmak,kendi aleminizi bilmekle mümkün. Dikkat edin ki Sizin yansımanız olarak, çevrenizdeki alemlerde değişecek.Misal bu gün Sinemaya gitmek istediniz.Topladınız ailenizi, sinemaya gittiniz. Bu gün aleminizi bu halde şekillendirdiniz.Çocuğunuz bir çigi filme gitmek istiyor. Siz ise bir Animasyon filmi daha güzel olur diyorsunuz kendinizce. İşte burada bir karar veriyorunuz ve alemi şekillendiriyorsunuz. Siz Şayet Animasyon filmini seçtiyseniz. Kend idüşüncenizi gerçekleştirdiniz. Çocuğunuzda size uydu,İstediği filme gidemedi. Özgürlüğünü size verdi.Belki de seyrettiği Animayon filminden de hiç hoşlanmadı.Belki siz kahkahalar atıp seyrettiğiniz halde, Mutsuz ettiniz etrafı...

Evet,kendi Alemimiz bize göre şekillenir. Şayet her verdiğimiz kararın bir bedeli gerekir.Bazen bu bedeli hiç düşünmeyiz dalarız balıklama,bazende bedeli bize ağır gelir,ya karar verir,yada vazgeçeriz...

Hayatımızın her anında yaşarız buna benzer halleri.

Bazen,yardım ederiz birine içimizden gelir çünkü, mutlu etmek bir başkasını mutluluk verir.Bedeli de bizim için önemli değildir. Bazen,hediyeler alır veririz mutlu etmek ve olabilmek için. Bazen sürprizler yapar,değişiklikler deneriz.Misal,çok değişik bir şampuan görürüz,ihtiyacımızda yoktur aslında ama sırf mutlu olmak,yeni şeyler denemek adına alırız...

Evet efendim,İnsan kendine ve sevdiklerine vakit ayırabilmeli.Bunun için önce kendini bilmeli.Bilirsiniz ki kendini bilmeyeni adamdan bile saymazlar.Kendi Alemini bilen,kendi aldığı kararların arkasınıda tahmin edebilir.Kısaca hyatına Mutluluk ve huzur doldurur...

 

Saygılar Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insan hep başkalarına bakmamalı onların davranışlarını iyi yada kötü olarak değerlendirmemelidir insan kendinede dönüp bakmalı ve kendisinin davranışlarınıda değerlendirmelidir zira başkalarını suçlu olarak gördüğümüz bir çok durumda aslında belkide biz suçuyuzdur çünkü bizim davranışlarımız yüzünden karşımızdaki kişi bu şekilde davranıyordur yada komple suçluyuzdur ama farkında değilizdir biraz oturup düşünmemiz lazım.alkanağa sanırım sende bunu anlatmak istedin kendini bilmek ancak bu şekilde olur yani insanın kendine dönüp bakması ve değerlendirmesiyle.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insan hep başkalarına bakmamalı onların davranışlarını iyi yada kötü olarak değerlendirmemelidir insan kendinede dönüp bakmalı ve kendisinin davranışlarınıda değerlendirmelidir zira başkalarını suçlu olarak gördüğümüz bir çok durumda aslında belkide biz suçuyuzdur çünkü bizim davranışlarımız yüzünden karşımızdaki kişi bu şekilde davranıyordur yada komple suçluyuzdur ama farkında değilizdir biraz oturup düşünmemiz lazım.alkanağa sanırım sende bunu anlatmak istedin kendini bilmek ancak bu şekilde olur yani insanın kendine dönüp bakması ve değerlendirmesiyle.

 

Eyvallah Abim,muhabbete devam edelim... :lol:

 

Efendim,Sevgi hayatın anahtarıdır. Sevgi olmayan yerde zülum vardır. Bakın kendinize.;Ne zaman sevmediğiniz yer ve ortamdasınız,sıkılıp kalırsınız.Lakin sevgi dlu an lar nasıl geçer anlayamazsınız...

 

İnsanları tanımadan,Din 'i,milliyeti,siyasi görüşüne göre yargılamışız.Binbir çeşit zan lar ile birbirimize yabancılaşmışız.Oysa akıl etsek ki aynı güneş ısıtır bizleri,Aynı yağmurda ıslatır.Bunları düşünmek yerine hep karşımızdakini suçlamışız...

İnsan Üniversite bitirmekle Adamlık vasfını almıyor.Eşek olan altın semerde yüklensede Eşek kalıyor...

 

Lakin Eşeklik sadece Karşımızda değil,asıl hatalar bizle oluyor...

Şayet,İnsan ise kişi,aklı kullanmayı bilir.Birde sevgi ile doluysa kalbi,O kişi mutluluk verir...

 

Teşekkürler Efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.