Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR SUÇLU!

Hükümetin uzun bir süredir meclise getirmek istediği “Çocuk Yasası” nihayet çıkacak. Bu yasa daha önce çıkacaktı. Ancak “çocukların sebep olduğu” ve Serap kızımızın yanarak hayata veda etmesiyle neticelenen olaylardan sonra beklemeye alınmıştı.

Aslında sorun gelişmişlik, eğitim ve sorumluluk taşıma sorunu olarak değerlendirilmeliyken çocukların ceza görmesi ile sonuçlanan bir duruma dönüşmüştü. Hükümetin bu konuda atacağı adımın yerinde olduğunu vurgulamak isterim. Hele hele kararlı oluşu daha bir sevindiricidir.

Bunun yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımızın da yasanın bir an önce çıkmasını beyan etmesi ülkenin selamete giderken ortak aklın nasıl çalıştığını görmek umutlarımızı arttırmıştır.

Adı üzerinde “çocuk”;

Çocukların “suç”la anılması, bu meyanda muamele görmesi ve “cezaya müstahaktır” anlayışının hakim olması ürkütücüdür. Bu durumun düzeltilmesi çoktan gerekliydi. Malum sebeplerden bugüne kalması çokça çocuğun cezaevinde kalmasına sebep olmuştur.

Kimileri çocukların yaptığı eylemler ortada iken bu yasanın gerekli olduğunu ileri sürebilir ve ileri sürenler vardır da. Ne var ki sorun sadece çocukların olaylara karışması olarak değerlendirilince bu sonuca varılmasında tutarlılık vardır. Oysa sorunu ihmal edilen çocukların “suça teşvik edilmesi”, “suça zorlanması” olarak görünce suç-suçlu adresinin çok da doğru olmadığı anlaşılır. Dedik ya “çocuk”;

Ne yaptığını kestiremeyen, yaptığının karşılığının ne olduğuna akıl erdiremeyen, eylemlerde nereye ve niçin zarar verdiği konusunda bilinçli bir tercih yapamayan bir kitle çocuklar…

Taş attığı için 10-15 yıl ceza vermenin hukuk ve adaletle bağdaşmadığını hukukun evrensel değerlerinden anlamak zor değil. Nitekim Diyarbakır’da bu davaya bakan mahkeme “çocuğun suçu işlerken bilinçli olmadığı ve dolayısıyla ne yaptığını bilmediği için cezaya uygun olmadığı” kararı konuya açıklık kazandırmaktadır. Hakikaten çocukların böyle bir davaya konu olmaları acı vericidir. Hem böyle olaylara karışmaları ve hem de bu olaylardan dolayı “terör suçu”yla muhatap olmalarıdır üzücü olan. Yaşları 12 ila 16 olan çocukların iyi bir eğitim görmeleri halinde böyle eylemlere karışmaları mümkün olmamaktadır.

Türkiye kendi çocuklarına sahip çıkmalıdır. Elbette ki çocukları suça teşvik eden varsa onlar için yasaların gereği yapılacaktır. Ancak büyüklerin cürmü çocuklara çektirilmemelidir.

Hükümet nihayet çocuklarına “çocuk” muamelenin gereğini önemsemiştir. Muhalefetin de bu konuda hükümete diğer konularda çıkardığı sorunlar çıkarmamalarını bekliyoruz. Zira bunlar hepimizin çocuklarıdır. Çocukların yaptıklarının ne kadar kötü olduğunu anlamalarını sağlayıcı “sosyal dayanışma, sosyal bilinç” gibi uygulamalara tabi tutulmaları gerekmektedir.

Alın size bu olayları tetikleyen bir taze haber;

Ankara’dayım, az önce Ankara’da bomba yüklü kamyonun yakalandığını duyduk. Dilerim ki bu kamyon yasal yollarla ve yasaların uygun gördüğü bir sebepten dolayı şehre girmiştir. Yoksa nasıl facialara sebep olduğunu herkes çok iyi biliyordur.

Eğer durum düşündüğümüz gibi kamyon yasaların uygun gördüğü bir yük taşıyor ise sorun yok; kötü niyetli bir yük ise çocukları eyleme sevk edenlerle amaçta birleşmeleri gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim.

Çok değindim;

Birileri ülkemizi karıştırmak isteğini ortaya koma gayretindedir. Her zaman bu amaçları için çabalayanlar artık ibret almışlardır. Bizler de ibret alır isek sorun kalmayacaktır.

Bakın İsrail Türkiye’nin Suriye ve Filistin arasında barış görüşmelerine devam etmesini ister hale geldi. Bu konu da sayın başbakanın tespit ve beyanı oldukça anlamlı ve barış için olmazsa olmazdır.

“Sayın başbakan; barış görüşmelerine FKÖ’nün yanı sıra Hamas’ın da dahil edilmesini” dile getirmiştir. Gerçekten de Filistin’de iki gücün/tarafın olduğunu görmek lazım.

Demem odur ki ülkemiz Ortadoğu için olmasa olmazdır. ABD’nin anlamış olduğu bu gerçeği görmek lazım. Bu sebeple çocuklarımızın bu duruma düşmesine sebep olan Kürt sorunu ile ilgili herkesin silahların susmasına yönelik tutum takınması gerekir. Artık silahla hak aramanın bir işe yaramadığını, silahla mücadele verenlere de “şiddete şiddet” anlayışıyla cevap vermenin zaralarını görmek gerek. PKK eğer silahlarını yeniden kullanma yoluna giderse Kürt kesimi tarafından kabul görmeyeceğini çok iyi kavramalıdır. Kürt ve Türk halkalarının eşit vatandaşlığına kimsenin gölge etme hakkı yoktur.

Beklenen ortam sağlanırsa çocuklarımız daha iyi bir gelecek ve yaşam beklentisi içinde olurlar. Üstelik bu durum onların insana daha olumlu bakmalarını sağlayacaktır.

Velhasıl;

Çocuklar çocukluklarını yaşamalıdırlar. Ne taş atan çocuk olmalı ve ne de suçlu görülüp yargılanmaları söz konusu olmalıdır.

Gönderi tarihi:

Tas atan cocuklarla ilgili yasanin cikarilmak istenmesi muhakkak ki olumlu bir gelisimdir.Ne varki bu yasa icin yukaridaki yazida ileri sürülen argümanlar yanlistir.Önce sunu tespit etmekte yarar vardir.8 yili bulacak olan AKP iktidari döneminde Türk Ceza Kanunu'nda cocuklarla ilgili olan maddelerin degistirilmemis olmasi AKP yönetiminin siyasi anlayisini gösterir.Öncekilerde yapmadi demek AKP'yi aklamiyor.AKP tek basina iktidardi her yanlis yasayi degistirme gücüne sahipti,fakat AKP sadece kendi uygun gördügü sekilde degisimler yapma yolunu secerek uzlasma yoluna gitmedi.Bu ayri bir tartisma konusudur bence.

Tas atan cocuklar yasasina ilave edilmis olan ve ilerde Öcalan'in affini gerceklestirebilecek kapsamda olan madde tam bir tuzak maddedir ki CHP "BU MADDE CIKARILMADAN BU YASAYA DESTEK VERMEYIZ"diyerek aslinda AKP'nin gercek niyetinide kamuoyuna aciklamis oldu.Adalaet Bakani ise "Eger bu maddede bir anlasmazlik olursa o madde ayri bir konumda görüsülür"diyerek o maddeyi cikarmak yerine yasada kalmasi yönünde niyetini ortaya koydu.MHP dosyayi inceledikten sonra kararini bildirecegini aciklarken hic beklenmedik bir sey oldu ve BDP sözcüsü"Öcalan'la ilgili maddenin tasaridan cikartilip cocuklarla ilgili maddenin biran önce yasalasmasini"istedi.AKP'nin Öcalan'a af getirebilecek olan bu maddeyi o tasarinin icine yerlestirmesi AKP'nin gercek yüzünü dolayisiyla Öcalan'in yol haritasiyla hareket ettigini ve AKP'yi kimlerin yönlendirdiginide ortaya koymus oldu.

Bildigimiz kadariyla AB Ocalan'in yeniden yargilanmasi konusunda fikir beyaninda bulunmus ve hatta yargilamanin hatali oldugu görüsünü savunmustu.Yani aslinda bu yasanin rafa kaldirilmasi bir takiyyeydi Serpil kizimizin yanarak ölmesi degildi bu tasarinin rafa kaldirilmasinin asil nedeni,o nedenler sadece kullanildi AKP tarafindan.Tekrar indirilmeside AKP'nin kendi istegiyle degil,AB dayatmasi ile olmustur.Dikkat edin birseye kalkistiklarinda hemen oldu bittiye getirerek bir sonuca varmaya calisiyorlar.Yani AKP bugüne kadar o cocuklarin özel yetkili agir ceza mahkemelerinde yargilandiklarini bilmiyormuydu ki simdi birden bire vicdanlarini sesini duyarak amana geldiler.

Konulari gercek yönleriyle tartismak,ideolojiden uzak olmak cözümü kolaylastirir.Cagdas ülkelerde cocuklar özel yetkili agir ceza mahkemelerinde yargilanmaz.Bugüne kadar helede su son 7 yilda bu ceza yasasi degistirilmediyse bu da AKP'nin BIZ CAGDAS BIR IKTIDARIZ sözünü yalanlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ahmet Bey size sadece şu soruyu soruyorum. Taş atan çocuklar ile terör örgütü üyelerinin yeniden yargılanması arasında nasıl bir bağlantı olabilir? Bu iki yasanın bir arada çıkartılmak istenmesi sizde hiçbir soru işareti oluşturmuyor mu?

Birşey daha sormadan edemeyeceğim. Terör örgütüne, terör örgütü demeyenlerle görüşmem deyip, görüşlerinde hiçbir değişiklik olmadığı halde el sıkışanlar hakkında hiçbir sorgulama yaptınız mı?

Gönderi tarihi:

İşin en ilginç yanı ise,Dtp Merkez Binasını kurşuna dizenler ''Morelimiz Bozuktu,Gittik Kuşunladık'' diyorlar ve serbest kalıyorlar ama polise taş attı diye çocuklar 10'larca yıl hapis cezalarına çarptırılıyorlar,İzmir'de taş atılınca halk tepkisi oluyor,Siirt'te atılınca Terörizm,Bursa'da Trübünde bütün Diyarbakıra ana avrat sövülünce ceza yok,Diyarbakır'da yapılınca verilebilecek en ağır cealar devrede,valla böyle hukuka can feda ne diyelim....

Gönderi tarihi:

İşin en ilginç yanı ise,Dtp Merkez Binasını kurşuna dizenler ''Morelimiz Bozuktu,Gittik Kuşunladık'' diyorlar ve serbest kalıyorlar ama polise taş attı diye çocuklar 10'larca yıl hapis cezalarına çarptırılıyorlar,İzmir'de taş atılınca halk tepkisi oluyor,Siirt'te atılınca Terörizm,Bursa'da Trübünde bütün Diyarbakıra ana avrat sövülünce ceza yok,Diyarbakır'da yapılınca verilebilecek en ağır cealar devrede,valla böyle hukuka can feda ne diyelim....

Siz atınca şöyle biz atınca böyle vs. Böyle hiçbir yere varılmaz. Bursa da Diyarbakır a kimse küfür etmedi. İstiklal marşını protesto edenlere pkk dışarı dendi, fiili bir saldırı olmadı. Diyarbakır da atılan taşlar insan öldürebilir mi? İsabet etseydi bence öldürebilirdi; büyük bir şans eseri ağır bir yaralanma olmadı. 

Taş atanlar cezalandırılmasın derken, bu olayın istismar edileceği, çocukların birileri tarafından öne sürüleceği de düşünülüyor mu? Bugün üniversiteliler kavga etti; yarın buradaki çocuklar kışkırtılıp birilerinin camı, çerçevesi iner, evleri, dükkanları yakılırsa bunun hesabını kim verebilir? Kanunlar pansuman için değil tedavi için çıkarılmalı.

Gönderi tarihi:

Bu çocukların hapse atılmasına sebep olan yasanın yani terörle mücadele kanununun altında kimin imzası var?

Birileri bizimle dalga geçiyor.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Ahmet Bey size sadece şu soruyu soruyorum. Taş atan çocuklar ile terör örgütü üyelerinin yeniden yargılanması arasında nasıl bir bağlantı olabilir? Bu iki yasanın bir arada çıkartılmak istenmesi sizde hiçbir soru işareti oluşturmuyor mu?

Birşey daha sormadan edemeyeceğim. Terör örgütüne, terör örgütü demeyenlerle görüşmem deyip, görüşlerinde hiçbir değişiklik olmadığı halde el sıkışanlar hakkında hiçbir sorgulama yaptınız mı?

Yılmaz bey,

ben "taş atan çocukları" konu ediniyorum. Yasanın içinde sizce yanlış olan başka bir konu varsa dile getirirsiniz.

ikinci sorunuzun muhatabı ben olmamakla beraber yanıtlayayım;

Siyasette, devlet yönetiminde "görüşmem" kaydı doğru değil. O gün söylendiğinde de doğru bulmamıştık. Doğru olan görüşmeydi o da oldu.

Gönderi tarihi:

sayin yilmaz,teröriste terörist demeyenle görüsmem demesi sadece ic kamuoyuna dönük aldatma siyasetiydi,sonra görüsmesinde de farkindaysaniz yine ayni aldatma siyaseti yaparak "BEN BASBAKAN OLARAK DEGIL PARTI BASKANI OLARAK GÖRÜSTÜM "dedi.

Benim acimdan gercek sudur:AKP ve o zamanki DTP dolayisiyla simdiki BDP ayni yönde farkli frekanslarda siyaset yapmaktadirlar.Sirri Sakik'in ortaya attigi iddianin ne kadar gerceklerden farkli oldugunu hepimiz duyduk.Fakat Sirri Sakik neyi örtbas etme cabasi ile AKP'ye arka cikmisti?"AYARLANMIS HAKIM VE SAVCILAR"oldugunun ortaya cikmasini önlemek icin hem kendi adamlarini yalanci yerine koydular hem iddiayi inkar ettiler hemde AKP ile ayni yönde yani isbirligi icinde olduklarini itiraf ettiler.Özetlersem,ben teröre terör demeyenle görüsmem diyenler bu ülkede terörü mesrulastiranlar ve terörü KÜRT SORUNUNA cevirenlerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yılmaz bey,

ben "taş atan çocukları" konu ediniyorum. Yasanın içinde sizce yanlış olan başka bir konu varsa dile getirirsiniz.

ikinci sorunuzun muhatabı ben olmamakla beraber yanıtlayayım;

Siyasette, devlet yönetiminde "görüşmem" kaydı doğru değil. O gün söylendiğinde de doğru bulmamıştık. Doğru olan görüşmeydi o da oldu.

Ahmet Bey, taş atan çocukları konu alıyorum diyorsunuz. Maşallah bomba yüklü kamyondan Filistin ve Ortadoğu ya kadar her soruna değinmişsiniz. Yazılarınızdan da Akp yi desteklediğiniz anlaşılıyor. Bu yüzden bu ikiyüzlü siyaset hakkındaki düşüncenizi öğrenmek istedim.

Bana göre binlerce insanımızın şehit olmasına sebep olan terör örgütünü destekleyen bu insanlarla görüşmemesi doğru bir hareketti. Terör örgütüne, terör örgütü demeyenin TBMM de işi yok!

Gönderi tarihi:

Ankara dtp binasına saldıranlar ceza aldı merak etmeyin.

İzmir dtp binasına atılan molof kokteylin arkasından  ise dtp lilerin kendi namus davaları olduğu,pertililerin yasak aşkların sepep olduğu ortya açıktı.

Diyarbakır spor tarafları(Genel olarak söylemiyorum)tirübünde pkk propagandası yaparlarsa sonuç böyle olur.

Siz sanırım o taraftarların propagandalarını duymadınız..! Tabiki duymasınız..!

Valla böyle vicdana da can kurban.. 

Gönderi tarihi:

Ahmet Bey, taş atan çocukları konu alıyorum diyorsunuz. Maşallah bomba yüklü kamyondan Filistin ve Ortadoğu ya kadar her soruna değinmişsiniz. Yazılarınızdan da Akp yi desteklediğiniz anlaşılıyor. Bu yüzden bu ikiyüzlü siyaset hakkındaki düşüncenizi öğrenmek istedim.

Bana göre binlerce insanımızın şehit olmasına sebep olan terör örgütünü destekleyen bu insanlarla görüşmemesi doğru bir hareketti. Terör örgütüne, terör örgütü demeyenin TBMM de işi yok!

Çocuk deyipte çocukluğun masumiyetine sığınıyorlar,nasılki adaletsizlik yapıpta sonradan ''adalet bir gün herkese lazım'' diyenler gibi bu zihniyetleride kınıyorum.

İyi çocuk nasıl olsa, verin eline silahı cinayet işlesin o zaman.elbette bunlara sebebep olan olayları öncelikle ortalıktan kaldırmak lazım fakat bunun caydırıcı bir taraflarıda olması gerekir.

Bakın şimdi pkk yandaşları bu kanunu nasıl kendilerine taraf kullanıp suistimal edecekler.

Bakın bu kanundan sonra çocukların sayısı nasıl daha fazla artacak.

Değişecek kanunun caydırıcı bir tarafı olması lazım yoksa daha öncekilerinde olduğu gibi taviz tavizi doğuracak ve olayların önüne geçemeyecekler her fırsatta çocukları alet edecekler.

Gönderi tarihi:

Siz atınca şöyle biz atınca böyle vs. Böyle hiçbir yere varılmaz. Bursa da Diyarbakır a kimse küfür etmedi. İstiklal marşını protesto edenlere pkk dışarı dendi, fiili bir saldırı olmadı. Diyarbakır da atılan taşlar insan öldürebilir mi? İsabet etseydi bence öldürebilirdi; büyük bir şans eseri ağır bir yaralanma olmadı. 

Taş atanlar cezalandırılmasın derken, bu olayın istismar edileceği, çocukların birileri tarafından öne sürüleceği de düşünülüyor mu? Bugün üniversiteliler kavga etti; yarın buradaki çocuklar kışkırtılıp birilerinin camı, çerçevesi iner, evleri, dükkanları yakılırsa bunun hesabını kim verebilir? Kanunlar pansuman için değil tedavi için çıkarılmalı.

Yüreğine sağlık sevgili yılmaz...Düşüncelerimi yazmışsınız.

Yina aynı anlamazdan gelmeler..Diyarbakıar sopra ceza veriliyormuş diğerine verilmiyormuş !

Diyarbakır sopr taraftarının istiklal marşına saygısızlığını ve pkk propagandalarını görmezler duymazlar ! Anlamazdan gelip masum göstermeye çalışırlar.

Anlam veremediğim bir konu aslında...İnsanın bildiği bir doğruyu bilerek;bile bile görmezden gelmesi nasıl olabiliyor,kendini kandırmanın tatmini nasıl oluyor .

Haberiniz yoksa bile bakın youtube den gözünüzle görün ...

Böyle görmezden duymazdan gelemeler kendini kandırmaktan öte birşey değildir.

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/d69745a0c5f406daa8a661eb5d2fa03e8944432055727fdb3fd357dce3485fc83af3d45911af60f0ef8ad0c62397be287101d5373fad03c016368-

Gönderi tarihi:

Eger Diyarbakirspor kendini kanitlamak istiyorsa önce kendini PKK'dan soyutlamasi gerekir.Kimse kendini kandirmaya calisip gerceklerden uzak iddialarda bulunmasin.Surasi bir gercek ki Diyarbakirspor PKK ile PKK'yi tolere ettigi sürece toplumdan dislanacaktir.Bunu "efendim Bursa'da su oldu demekle gecistiremez Diyarbakirlilar"Bursa'da sonucta bir kisim taraftar "PKK disari "diye slogan atti"ama kimse sahaya firlayip oyunculari dögmedi.Betonlari kirarak oyunculara ve hakemlere firlatmadi,sahalara hücüm etmedi.Düsünün ayni zihniyette karsi bir grubunda ayni anda sahaya firladigini...bunun sonucunu tahmin edebilirmisiniz.Nedir PKK'nin amaci?Futbol bahanesiyle meydan savasi cikarmakmi?Eger buysa ve böylede devam ederlerse günün birinde olacagida odur.Bu nedenle gerek Türkiye Futbol Federasyonu Diyarbakirspor'a karsi önlem almalidir.Bunu siyasi alana cekerek göz yummamalidir.Diyarbakirspor camiasi icinde akli basinda olan yöneticilerde bu klübün gelecegi icin gerekenleri yapmalidirlar.Böyle devam ederse bu Diyarbakirspor'un liglerden tamamen diskalifiye edilmesi ile sonuclanir o zaman oturur kendi kendilerine hem futbol oynarlar hemde kavga ederler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Diyarbakırsporda her bölgeden futbolcu var yani Bursa seyircisinin tepkisi sporculara değil taraftarlara. Dün Olimpiyat stadında olanlara ne denir bilemiyorum. Gol attığı için İBB li oyuncuları kovaladılar, Allahtan sporcu olduklarından hepsi kaçtı da yine ucuz atlatıldı. Diyarbakırsporu küme düşürterek yine propaganda yapacaklar gibi geliyor bana.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Bakın şimdi pkk yandaşları bu kanunu nasıl kendilerine taraf kullanıp suistimal edecekler.

Bakın bu kanundan sonra çocukların sayısı nasıl daha fazla artacak.

Değişecek kanunun caydırıcı bir tarafı olması lazım yoksa daha öncekilerinde olduğu gibi taviz tavizi doğuracak ve olayların önüne geçemeyecekler her fırsatta çocukları alet edecekler.

Sn.Kaplan, istismar deyince, bütün zorluklara rağmen halkı aydınlatmaya çalışan büyük sanatçı Levent Kırca cumartesi günü bu konuyu çok güzel işlemiş. İyi ki varsın L.Kırca; sanatçı geçinen yalakalar ders alsın. Sağ ol var ol!

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Diyarbakırsporda her bölgeden futbolcu var yani Bursa seyircisinin tepkisi sporculara değil taraftarlara. Dün Olimpiyat stadında olanlara ne denir bilemiyorum. Gol attığı için İBB li oyuncuları kovaladılar, Allahtan sporcu olduklarından hepsi kaçtı da yine ucuz atlatıldı. Diyarbakırsporu küme düşürterek yine propaganda yapacaklar gibi geliyor bana.

saygılarla...

Dünkü tepki yanlıştı ancak sizin yorumunuzda yanlış,orada kimse İBB'li oyuncuları hedef almadı,zaten maç öncesinde Diyarbakırspor taraftarları İbb'li oyuncularıda trübüne çağırdı ve alkışladılar,ancak hakemin verdiği kasıtlı ve taraflı karar herkesi çileden çıkardı,hele o kararla verilen frikik golle sonuçlanınca ortaya halk tepkisi çıktı....

Sayın Politika ne Diyarbakı nede başka biri kimseye kendini ısptalamak mecburiyetinde değildir,biz bu ligde istenmiyosak kendi ligimizide kurarız merak etmeyin,ya bizi olduğumuz gibi kabulleneceksiniz,yada başka çıkar yol kalmaz bu şartlarda....

Gönderi tarihi:

Eger Diyarbakirspor kendini kanitlamak istiyorsa önce kendini PKK'dan soyutlamasi gerekir.Kimse kendini kandirmaya calisip gerceklerden uzak iddialarda bulunmasin.Surasi bir gercek ki  Diyarbakirspor PKK ile PKK'yi tolere ettigi sürece toplumdan dislanacaktir.Bunu "efendim Bursa'da su oldu demekle gecistiremez Diyarbakirlilar"Bursa'da sonucta bir kisim taraftar "PKK disari "diye slogan atti"ama kimse sahaya firlayip oyunculari dögmedi.Betonlari kirarak oyunculara ve hakemlere firlatmadi,sahalara hücüm etmedi.Düsünün ayni zihniyette karsi bir grubunda ayni anda sahaya firladigini...bunun sonucunu tahmin edebilirmisiniz.Nedir PKK'nin amaci?Futbol bahanesiyle meydan savasi cikarmakmi?Eger buysa ve böylede devam ederlerse günün birinde olacagida odur.Bu nedenle gerek Türkiye Futbol Federasyonu Diyarbakirspor'a karsi önlem almalidir.Bunu siyasi alana cekerek göz yummamalidir.Diyarbakirspor camiasi icinde akli basinda olan yöneticilerde bu klübün gelecegi icin gerekenleri yapmalidirlar.Böyle devam ederse bu Diyarbakirspor'un liglerden tamamen diskalifiye edilmesi ile sonuclanir o zaman oturur kendi kendilerine hem futbol oynarlar hemde kavga ederler.

Diyarbakırspor bir spor kulübüdür. Ne demek kendini ispatlasın? Bunu istemek kimsenin haddi değildir? O zaman başkaları da şu takım şu sebepten, bu takım şu sebepten dolayı kendini kanıtlasın hadsizliklerde bulunma hakkını elde eder.

saygılar.

Gönderi tarihi:

Diyarbakırspor bir spor kulübüdür. Ne demek kendini ispatlasın? Bunu istemek kimsenin haddi değildir? O zaman başkaları da şu takım şu sebepten, bu takım şu sebepten dolayı kendini kanıtlasın hadsizliklerde bulunma hakkını elde eder.

saygılar.

Hiç bir kulun da İstiklal marşına saygısızlık etmeye ve edenlere çanak tutmaya hakkı yoktur.Eğer taraftarına sahip çıkamıyorsa bu işi yapmasınlar..

Bu kadar basit.

Gönderi tarihi:

Dünkü tepki yanlıştı ancak sizin yorumunuzda yanlış,orada kimse İBB'li oyuncuları hedef almadı,zaten maç öncesinde Diyarbakırspor taraftarları İbb'li oyuncularıda trübüne çağırdı ve alkışladılar,ancak hakemin verdiği kasıtlı ve taraflı karar herkesi çileden çıkardı,hele o kararla verilen frikik golle sonuçlanınca ortaya halk tepkisi çıktı....

Sayın Politika ne Diyarbakı nede başka biri kimseye kendini ısptalamak mecburiyetinde değildir,biz bu ligde istenmiyosak kendi ligimizide kurarız merak etmeyin,ya bizi olduğumuz gibi kabulleneceksiniz,yada başka çıkar yol kalmaz bu şartlarda....

He he, kurarsınız!

Gönderi tarihi:

Hiç bir kulun da İstiklal marşına saygısızlık etmeye ve edenlere çanak tutmaya hakkı yoktur.Eğer taraftarına sahip çıkamıyorsa bu işi yapmasınlar..

Bu kadar basit.

Taraftara sahip çıkmak kolaysa GS, FB. BJK BUrsa, G. ANTEP sahip çıksın önce.

Bursa'da ırkçılık yapanlar Diyarbakırspor taraftarı değil Bursaspor taraftarıydı. Gaziantep'te slogan atanlar da D.Bakırspor taraftarı değil G.Antepspor taraftarıydılar. İki İngilizi İstanbul'da öldürenler de tuttuğum takım olan Galatasaraylılardı vs.

Hiçbir zaman hiç bir takım taraftarına hakim olamamıştır. Avrupada da böyle bizde de.

Ama asla D.Bakıspor taraftarlarının yaptıkları yanlışları onaylamam. Sadece başkalarının yanlışlarını da görelim ki çözüm bulalım. Yoksa millet "kendi ligini kuracakmış"

Gönderi tarihi:

Bu kadar basit.

İnsanlara istemedikleri şeyleri yaptırmayın sizde,zorla güzellik olurmu?

Bırakın hangi marşı istiyorsa onu okusunlar ki zaten her maçta okunuyor :D

Gönderi tarihi:

Maç öncesi herşey güzeldi, peki sonra ne oldu? Her yanlış karar verildiğinde sahaya girilirse hiçbir maç bitmez. Sanki provokasyon için hazır gelinmiş gibi görüntüler vardı. Diyarbakırspor a ard niyetle bakılsaydı İstanbulda F.Bahçe den puan alamazdı; hatırladığım kadarıyla Trabzonu da yenmişlerdi.

Hemen ligide bölmeye kalktınız, ne aceleniz var?

Gönderi tarihi:

Bursa'da ırkçılık yapanlar Diyarbakırspor taraftarı değil Bursaspor taraftarıydı. Gaziantep'te slogan atanlar da D.Bakırspor taraftarı değil G.Antepspor taraftarıydılar. İki İngilizi İstanbul'da öldürenler de tuttuğum takım olan Galatasaraylılardı vs.

Hiçbir zaman hiç bir takım taraftarına hakim olamamıştır. Avrupada da böyle bizde de.

Bursa ve Gaziantep te kimse Kürtlere birşey demedi terör örgütü aleyhine protesto yapıldı; bu nasıl ırkçılık olur? G.Saray a gelince, ölümü kimse tasvip edemez ama İngilizlerin yaptığı pislikler unutulmamalı. Türk İnsanı için at, avrat, silah ölüme bile gidebileceği değerlerdir. Buraya gelirkende yabancılar bunları göz önünde bulundurmalılar.

Gönderi tarihi:

O zaman seyirci haklı. İstiklal Marşını kim okumaz? Seyircinin protesto ettiği pkk!

Ayrıca böyle düşünüyorsanız, marşını söylemek istemediğiniz bir ülkenin liginde de yer almayın.

Gönderi tarihi:

İnsanlara istemedikleri şeyleri yaptırmayın sizde,zorla güzellik olurmu?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Türk ulusunun Istiklal marsi okunabilir ancak,baska mars okumak isteyenler o marsi okuyacaklari ülke bulsunlar kendilerine.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.