Φ dominik Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 Her hükümetin enkaz devraldığı, ama asla ardında enkaz bırakmadığı ülkede olmaktır. Burada bir mantik hatasi var. Her hükümet enkaz devr aliyorsa mantiken hükümeti birakirkende enkaz birakmis oluyor. Ama siz burada tam tersini söylemissiniz. Düsünmeden yazmanin sonucu diyelim. O kadar översek kendi kendimizi artik dogal olarak her seyi sasiririz. Okullarda mantik derslerini ögrendiyseniz syölemlerinizin ne kadar mantiga aykiri oldugunu kendinizde göreceksiniz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Ama her şeye rağmen bir Türk olarak yaşamak güzeldir bu ülkede. Güzeldir ama bir o kadar da zordur. Aslında çok şeydir, Türk olmak. Türk olmak, Osmanlı'nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi Kosova'da ve Bosna'da, Batı Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir. Türk olmak Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır. Türk olmak faşist olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında… Türk olmak demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sövdüğünde… . . . Sayin metehan38, siz burada biz Türk'leri tanimlarken hangi bazda tanimliyorsunuz? Her yazinizda Türk'lügü ulus ve vatandaslik bazinda tanimliyorsunuz ama buradakini tam anlamis degilim. Vatandaslik bazindami yoksa millet yani irk bazindami? Su "Türk olamayi" bize tek bir agizdan aciklayan olsa keske. Bir bakiyorusun Türk olmak vatandaslik bazinda karsimiza cikiyor, bir bakiyorsun irk bazinda cikiyor. Sonrada bize ithamlarda bulunuyorlar bilmiyormusuz diye. Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Vay anasini bee, ben neymisimde haberim yokmus. Ya bundan sonra ben anlima Türk yazarak gezecegim. Kendimi daha yeni kesf ettim. Ama birde unuttuklariniz var biz Türk'leri tanimlarken. Ben tamamlayayim bari izninizle. "Türk olmak" kendisine sadece kendisini dost görmektir, "Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur" "Türk olmak" ülkesideki gerceklere gözlerini kapatmaktir, devletin her dedigine amin demektir. "Türk olmak" sorunlari cözümsüzlestirmektir. "Türk olmak" dün yok dedigine bu gün sanki hic yok dememis gibi var demektir. ("Kürt yoktur, onlar dag Türk'leridir" dedikten yillar sonra Kürt realitesini kabul etmek, ama gecmisteki hatasini ve eksigini kabul etmeden!!!) ...... Aklima geldikce siralarim. Arkadaslari da bu konuda bildiklerini siralamaya davet ediyorum. Sayın Dominik,herhangi bir konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını kabul etmek ve bunu ifade etmekte bir erdemdir. Size Türk'ün kim olduğunu yine Atatürk'ün kendi veciz sözleri ile ifade edeyim de anlamanıza yardımcı olayım; ATATÜRK'E BİR GÜN SORARLAR... Paşam her zaman Türklük üstüne birşeyler söylüyorsunuz ancak Türk kimdir? derler. Bunun üzerine Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK bana bir kağıt kalem verin der ve yazmaya başlar. TÜRK KİMDİR? BU MEMLEKET DÜNYANIN BEKLEMEDİĞİ ASLA ÜMİT ETMEDİĞİ BİR MÜSTESNA MEVCUDİYETİN YÜKSEK TECELLİSİNE, YÜKSEK SAHNE OLDU. BU SAHNE EN AŞAĞI YEDİBİN SENELİK BİR TÜRK BEŞİĞİDİR. BEŞİK TABİATIN RÜZGARLARIYLA SALLANDI. BEŞİĞİN İÇİNDEKİ ÇOCUK TABİATIN YAĞMURLARIYLA YIKANDI. O ÇOCUK TABİATIN ŞİMŞEKLERİNDEN, YILDIRIMLARINDAN, KASIRGALARINDAN KORKAR GİBİ OLDU SONRA ONLARA ALIŞTI. ONLARI TABİATIN BABASI TANIDI, ONLARIN OĞLU OLDU. BİRGÜN O TABİATIN ÇOCUĞU TABİAT OLDU, ŞİMŞEK, YILDIRIM, GÜNEŞ OLDU, TÜRK OLDU. TÜRK BUDUR.YILDIRIMDIR,KASIRGADIR,DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR.'' diyerek tanımlamasını tamamlar. Ardından ''Ne mutlu Türk'üm diyene''sözü ile bunu pekiştirirken ''Gençliğe Hitabı ''ile Türk'ün vazifesi,takip edeceği yol ve yöntem ile muhtaç olduğu hususları sırası ile anlatır. Müteakibende ''Türk övün, çalış, güven''sözleri ile dünü,bugünü ve yarını açıklar. Bu çerçevede ''Türk olmak'' ile ilgili sizin yaptığınız tanımlamalara tarihsel, kültürel, bilimsel ve sosyal olarak katılmak mümkün değildir. Bu olumsuzlukları Türk kavramı içine oturtmak zaten Türk olduğunu kabul etmemektir. Düşünebiliyor musunuz; bütün aile efradı zaman zaman istemeden veya bilmeden yaptıkları hatalar sonucunda geldikleri noktayı ''Hatalarımdan nasıl ders alır ve düzeltirim'' şeklinde veya ''Ben nerede yanlış yaptım?'' diye düşünmüyor aksine ''Ben zaten ahlaksız, üç kağıtçı biri idim.O zaman yaptığımda da bir yanlışlık yok. Bana yakıştı.'' şeklinde değerlendiriyorsa o vakit ben de size soruyorum yaşamınız süresince kişisel olarak veya mensubu olduğunuz kurum içerisinde hiç mi hatanız olmadı? Eğer oldu ise o an veya sonrasında kendinizi nasıl değerlendirdiniz? Öte yandan tüm dünyanın yüzyılın devlet adamı olarak kabul ettiği bir insanın ortaya koyduğu sistemin ilerleyen zaman içinde siyasal menfaatler gözetilerek yapılan yanlış değerlendirmelerin sonucunda geldiğimiz noktada sorunları çözmeye çalışmak yerine Türk'lüğümüzü mü sorgulayacağız. Eğer böyle düşünüyorsanız kendini Türk olarak kabul etmeyen,Türk'ün milli hedef ve menfaatleri konusunda fikir üretmek ve üretileni uygulamak yerine hiçbir bilimsel esasa dayanmayan fanatik bir anlayış içinde Türklük üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak konuyu hissiyata ve subjektif değerlendirmelere götürür ki bu da çok doğru olmaz. Yolunuz açık olsun. Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Sayin metehan38, siz burada biz Türk'leri tanimlarken hangi bazda tanimliyorsunuz? Her yazinizda Türk'lügü ulus ve vatandaslik bazinda tanimliyorsunuz ama buradakini tam anlamis degilim. Vatandaslik bazindami yoksa millet yani irk bazindami? Su "Türk olamayi" bize tek bir agizdan aciklayan olsa keske. Bir bakiyorusun Türk olmak vatandaslik bazinda karsimiza cikiyor, bir bakiyorsun irk bazinda cikiyor. Sonrada bize ithamlarda bulunuyorlar bilmiyormusuz diye. Diğer yaptığınız değerlendirmeye verdiğim cevapla umarım Türk'lük konusundaki tereddütünüzü gidermişimdir. Bu vesile ile hatırlatmak isterim ki her konuda yanlış anlama ve ithamları önlemenin yegane yolu; Mensubu olduğumuz büyük dinimizin de emrettiği gbi ''OKU'' emrine uymak, Diğer yandan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi ''Tek bir şeye ihtiyacımız var.O da çalışmak,çalışmak,çalışmaktır.'' esasını uygulamaktır. Yolunuz açık olsun. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Diğer yaptığınız değerlendirmeye verdiğim cevapla umarım Türk'lük konusundaki tereddütünüzü gidermişimdir. . . . Yolunuz açık olsun. Suna dogrudan söylemlerimle celiskiye düsmemek icin sorulariniza cevap veremiyorum desenize. Ben ne sormusum siz nelerden bahsetmissiniz. Yani ben size Mersin'i sorarken siz tersini anlayip o yönde yorum yapmissiniz. Sikisinca ya Atatürk'ün o da yetmedi dinin arkasina saklaniriz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2010 Müteakibende ''Türk övün, çalış, güven''sözleri ile dünü,bugünü ve yarını açıklar. Toplumlar söylemleriyle degil yaptiklariyla ölcülür. Sizin saydiginiz siirisi tanimlar sadece ideolojik ve propaganda amaclidir. Gercekleri yillrdir yasiyoruz. Türkiye'deki hirsizliklari, devleti soymalari, rüsveti, vergi kacakciligini, tembelligi, her isin sahtekarligina kacmayi,katliamlari, inkarciligi, baskiyi, zulmmü,.... herhalde özellikle yabancilar geliyorlar ve yapiyorlar. Kendi kendimizi övene kadar baskalari keske övsede sevinsek. kendi kendini övenlere ne denildigini bildiginizden eminim. Diger atiflariniza hic deginmeyecegim cünki, icerik olarak sadece ideolojik ve propaganda amacli. Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Toplumlar söylemleriyle degil yaptiklariyla ölcülür. Sizin saydiginiz siirisi tanimlar sadece ideolojik ve propaganda amaclidir. Gercekleri yillrdir yasiyoruz. Türkiye'deki hirsizliklari, devleti soymalari, rüsveti, vergi kacakciligini, tembelligi, her isin sahtekarligina kacmayi,katliamlari, inkarciligi, baskiyi, zulmmü,.... herhalde özellikle yabancilar geliyorlar ve yapiyorlar. Kendi kendimizi övene kadar baskalari keske övsede sevinsek. kendi kendini övenlere ne denildigini bildiginizden eminim. Diger atiflariniza hic deginmeyecegim cünki, icerik olarak sadece ideolojik ve propaganda amacli. Siz hiç kendisine tembel,hırsız,rüşvetçi,vergi kaçakçısı,beyaz kadın ticareti yapıyorum diyen,bununla övünen bir millet veya bir fert gördünüz mü? Milletten millete değişmekle birlikte hiç ''MORAL DEĞERLER'' diye bir şey duydunuz mu? Bunların bazılarının ise uluslararası niteliğe sahip olduğunu biliyor musunuz? Bu değerlerden hareketle ulusal ve uluslararası hukukun oluşturulduğunu anlayabiliyor musunuz? Şurası bir gerçektir ki; ister fert olarak isterse toplum olarak kendine saygı duymayan,değerlerine sahip çıkmayanlara (Yanlışları düzeltmek dahil) kimsenin saygı duyması beklenemez. Hoşunuza gitmese de yine Atatürk'ten bir alıntı yapacağım''Yurtta sulh cihanda sulh''veciz sözü iç barışını sağlayamamış olanın dünya barışının sağlanmasında etkin rol alması hayaldir düşüncesini ifade eder. Örnek; evinizde her bir aile ferdi farklı istikamet ve düşüncelerle toplumun veya hukuğun suç kabul ettiği şeyleri yapsa ''Onlara engel olup düzeltir misiniz?'' yoksa ''Bana ne mi?'' dersiniz yada ''Hadi bende sizinleyim mi.'' dersiniz? Ya da çocuğunuz veya kardeşiniz ders konusunda veya işinde başarısız olduğunda ona ne kadar aptal olduğunu,bir işe yaramadığını mı yoksa onun sizin için ne kadar değerli olduğunu ve başarılı olacağına inancınızı mı ifade edersiniz? Ama tarafınızdan yapılan tüm bu olumsuz tespitler konu hakkında tedbir almanızı engeller mi? Bakınız, bu ülkede birçok şeyi beğenmeyebilirsiniz,tenkit edebilirsiniz ancak vatandaş olarak (Eğer kendinizi öyle görüyorsanız)üzerinizde taşıdığınız sorunları ifade etme ve mensubu olduğunuz ülkenin hukuk kuralları içinde soruna uygun çözüm bulma sorumluluğunuzu kimseye devir edemezsiniz. Sonuç olarak; her ne kadar niyetiniz olmasada eğer şu ana kadarki tüm karşılıklı yazışmalarımızı bir kez daha incelerseniz uzlaşamadığımız tüm noktalarda tarafımdan ifade edilmiş net değerlendirmeler bulacaksınız. Umarım, işte o zaman sizin tabirinizle ''Mersin ile tersin'' arasındaki farkı daha iyi anlarsınız. Buna rağmen halen anlamadıysanız ve anlamsız derecede ısrarcı iseniz geriye ''Arif olan anlar '' demekten başka hiç bir şey kalmıyor. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2010 Şurası bir gerçektir ki; ister fert olarak isterse toplum olarak kendine saygı duymayan,değerlerine sahip çıkmayanlara (Yanlışları düzeltmek dahil) kimsenin saygı duyması beklenemez. Bakin iste simdi oldu. Bu cümlenizin altina imzami atarim. Bir toplumun kendisine saygi duymasi icin önce elestiriye ve daha ziyade öz elestiriye acik olmsi gerek, hatalarini inadina devam ettirme yerine erdemlik gösterip suralarda ve buralarda gecmiste ve günümüzde hatalar yaptik, hem toplumdan hemde hatalarimizdan dolayi zarar görenlerden özür dileriz diyebilmektir. Ancak bu sartlar olustugu zaman baskalarida onlara saygi gösterir. Sizin yok efendim Türk olmak Avrupada sevilememek gibi tanimlamaniz ise benim aciklamalarimin tam tersini gösteriyor, yani neden bizi sevmediklerini arastirmak yerine her zamani gibi kendimizi dev aynasinda görüp birde cocuklar gibi küsmemize benziyor. Tarihteki ve günümüzdeki hatalarimizi asla kabul etmiyoruz ve hatalarimiza isaret edenleride derhgal ya dis düsman yada Türk'lügü ile sorunu olan olarak niteliyoruz, sayin metehan38 Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Bakin iste simdi oldu. Bu cümlenizin altina imzami atarim. Bir toplumun kendisine saygi duymasi icin önce elestiriye ve daha ziyade öz elestiriye acik olmsi gerek, hatalarini inadina devam ettirme yerine erdemlik gösterip suralarda ve buralarda gecmiste ve günümüzde hatalar yaptik, hem toplumdan hemde hatalarimizdan dolayi zarar görenlerden özür dileriz diyebilmektir. Ancak bu sartlar olustugu zaman baskalarida onlara saygi gösterir. Sizin yok efendim Türk olmak Avrupada sevilememek gibi tanimlamaniz ise benim aciklamalarimin tam tersini gösteriyor, yani neden bizi sevmediklerini arastirmak yerine her zamani gibi kendimizi dev aynasinda görüp birde cocuklar gibi küsmemize benziyor. Tarihteki ve günümüzdeki hatalarimizi asla kabul etmiyoruz ve hatalarimiza isaret edenleride derhgal ya dis düsman yada Türk'lügü ile sorunu olan olarak niteliyoruz, sayin metehan38 Yine ne dendiğini anlamamışsınız.O zaman tekrar baştan başlayalım ama bu son olsun artık. Ben uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet ilkesini dışlayarak kendimi niye diğer bir devlete beğendirmeye çalışacağım ve beni niçin sevmesini beklemek zorundayım? Siyasi tarih açısından tarihteki ve günümüzdeki hatalarımızı örneklerle açıklar mısınız? Kimlerden özür dilememiz gerektiğini düşünüyorsunuz? Sizin bu yazılarınızı yazabilmeniz için geçmişte ve bugün hayatını feda eden insanların nerede hata ettiklerini düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa bizi neden sevmiyor? Siz başkalarının değer yargılarına ve menfaatlerine göre hata yaptığınızda benimle niçin bu kadar uğraşıyorlar diye hiç düşündünüz mü? Düşündü iseniz ne sonuca ulaştınız? Umarım net cevaplar verirsiniz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Yine ne dendiğini anlamamışsınız.O zaman tekrar baştan başlayalım ama bu son olsun artık. Ben uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet ilkesini dışlayarak kendimi niye diğer bir devlete beğendirmeye çalışacağım ve beni niçin sevmesini beklemek zorundayım? Siyasi tarih açısından tarihteki ve günümüzdeki hatalarımızı örneklerle açıklar mısınız? Kimlerden özür dilememiz gerektiğini düşünüyorsunuz? Sizin bu yazılarınızı yazabilmeniz için geçmişte ve bugün hayatını feda eden insanların nerede hata ettiklerini düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa bizi neden sevmiyor? Siz başkalarının değer yargılarına ve menfaatlerine göre hata yaptığınızda benimle niçin bu kadar uğraşıyorlar diye hiç düşündünüz mü? Düşündü iseniz ne sonuca ulaştınız? Umarım net cevaplar verirsiniz. Ne güzel bir mantik, Türk olmayi tanimlayan sizsiniz ve tanimlarkanede Avrupalilar bizi sevmez diyende sizsiniz, simdi kalkip benden Avrupalilarin bizin neden sevmediklerini syölememi bekliyorsunuz. Ne güzel bir mantik hayret yani. Sizin mantik yürütmenize hayranim vallahi. Gene bu baslikta bir yorumunuzda tüm iktidarlarin enkaz devraldigini ama giderkende enkaz birakmadiklarini yazmistiniz. Yani birbirine ters düsen aciklamalar. Siz önce ne yazdiginizi iyi inceleyin ve sonra baskalarini elestirmeye kalkin lütfen. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2010 Güzel bir topik dayı için..İNSAN,ı tanıyabilme açısından.. Etnik kökeniniz Türk,Kürt,Laz,Çerkez,Pomak,Ermeni ve diğerleri..olmak elinizde değildi..yani size sormadılar hangisini istersin diye.. Fakat İNSAN olmak elimizde..bizim İRADEMİZDE..zor olanıda bu işte.. Bütün etnik kökenlerimiz alt kimliklerimizdir..bir üstü cinsiyetimizdir(dişi erkek) bununda bir üstü hüvviyetimiz olan İNSAN.. İnsan olmak zordur..bu yüzdende İnsan çok azdır..Peygamberler İNSAN,dı etnik kökenlerinden cinsiyetinden bir basamak daha yukarıdaydı..etnik kökeninden ve cinsiyetinden bir kademe yukarıya çıkanlarda bu günün peygamberidir..habercisidir..gerçeği ve doğruyu(HAKKI)bildirendir.. metehan Yazmaya devam et..paylaş(en azından) dayı ile paylaştıkça çoğalan BİLGİYİ.. anlatan varsa bir anlayan mutlaka vardır.. Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2010 Ne güzel bir mantik, Türk olmayi tanimlayan sizsiniz ve tanimlarkanede Avrupalilar bizi sevmez diyende sizsiniz, simdi kalkip benden Avrupalilarin bizin neden sevmediklerini syölememi bekliyorsunuz. Ne güzel bir mantik hayret yani. Sizin mantik yürütmenize hayranim vallahi. Gene bu baslikta bir yorumunuzda tüm iktidarlarin enkaz devraldigini ama giderkende enkaz birakmadiklarini yazmistiniz. Yani birbirine ters düsen aciklamalar. Siz önce ne yazdiginizi iyi inceleyin ve sonra baskalarini elestirmeye kalkin lütfen. Ben Avrupalıların bizi neden sevmediklerini biliyorum da siz ''neden bizi sevmediklerini arastirmak'' gerektiğini ifade ediyorsunuz. Bu sebeple bende size niçin onlara kendimizi beğendirme ve sevdirme ihtiyacını duyalım diyorum. Eğer böyle bir şey var ise sebebini söyleyin diyor ve cevap bekliyorum.Mantık hatası yok. Ancak AB den gerek kurumsal gerekse bireysel yardım alan bir düşünce ve bu düşünceyi destekleyenlerin zaten Avrupalıları sevmemeleri beklenemez. Bu yıllar öncede böyle idi yine tekerrür ediyor. Diğer yandan hakikaten artık kara cahil olduğunuza gerçekten inanmaya başladım. Çünkü ''tüm iktidarlarin enkaz devraldigini ama giderkende enkaz birakmadiklarini'' belirttiğim ifadem o kadar net ki birincide ukalalık ve nezaketsizlik olmasın herhalde gözden kaçmıştır diye cevap vermedim geçiştirdim ama ısrar edince pes diyerek açıklıyorum. Burada söylenmek istenen husus şu ; Örnek ; Süleyman Demirel iktidara geldiğinde 70 cente muhtaçlık edebiyatı başladı. Giderken GAP' ı yaptım diye gitti. Oysaki o dönemde enflasyon,işsizlik ve buna bağlı olarak suç işleme oranları gemi azıyı almış ve gitmişti. Böylece kendince''Enkaz devir aldı ancak enkaz devir etmedi.'' Necmettin Erbakan ile koalisyon kuran Çiller onuncu yıl marşını söylerken yurdun her tarafını demir ağlarla örüyordu ama yaptıkları hükümet protokolu içinde demiryolu inşaası ile ilgili bir satır yok, bir lira yeni yatırım yapılmamıştı. Ancak bu zat söylemlerinde kendi dönemlerinde demiryolunu desteklediklerini ve yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerinden bahsediyordu.Böylece o da ''Enkaz devir aldı ancak enkaz devir etmedi.'' Bugünkü Başbakanımız borç durumumuzun abartıldığını söylüyor, işsizlik rakamlarında ciddi düşüş olduğunu belirtiyor, ancak yapılan istatistik ve anketlere göre işsiz sayısı 8 milyona ulaşıyor,tüketimi arttıran uygulamalar hariç hiçbir yeni ARGE faaliyeti ve üretime yönelik yatırım yapılmıyor. O henüz iktidarı devir etmedi ama ilk günden itibaren yıkık bir ülke aldıklarını müreffeh bir ülke bırakacaklarını ifade ediyorlar.Dolayısı ile o da aynı noktada. E o zaman hepsi doğru söylüyorda ben doğduğum günden bugüne niye hala borç ödüyor ve kemer sıkıyorum. Gençlerin geleceklerinden niye endişeliyim? Yurt dışına çıkarken niye vize uygulamasına tabiyim. Akaryakıt ürünleri dünya ortalamasının niye üstünde? Cevap yok. Ama onlarda bizleri sizin dinlediğiniz gibi dinledikleri için mantık hatası var diyorlar. Nereleri ile dinlediklerini inanın çok merak ediyorum. Artık şimdi anladınız mı? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2010 Vay anasini bee, ben neymisimde haberim yokmus. Ya bundan sonra ben anlima Türk yazarak gezecegim. Kendimi daha yeni kesf ettim. Ama birde unuttuklariniz var biz Türk'leri tanimlarken. Ben tamamlayayim bari izninizle. "Türk olmak" kendisine sadece kendisini dost görmektir, "Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur" "Türk olmak" ülkesideki gerceklere gözlerini kapatmaktir, devletin her dedigine amin demektir. "Türk olmak" sorunlari cözümsüzlestirmektir. "Türk olmak" dün yok dedigine bu gün sanki hic yok dememis gibi var demektir. ("Kürt yoktur, onlar dag Türk'leridir" dedikten yillar sonra Kürt realitesini kabul etmek, ama gecmisteki hatasini ve eksigini kabul etmeden!!!) ...... Aklima geldikce siralarim. Arkadaslari da bu konuda bildiklerini siralamaya davet ediyorum. Bu aydın fikirlerinizle bizleride aydınlatığın için ! size çok teşekkür ederim sevgili dominik. Sizin bu araştırmanıza tarihe balışınıza empatinize ve stretejinize hayranım ! Bizlere bilinmeyen o Türk tarihini anlatırsanız daha iyi kavramış oluruz ! Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Diğer yandan hakikaten artık kara cahil olduğunuza gerçekten inanmaya başladım. Çünkü ''tüm iktidarlarin enkaz devraldigini ama giderkende enkaz birakmadiklarini'' belirttiğim ifadem o kadar net ki birincide ukalalık ve nezaketsizlik olmasın herhalde gözden kaçmıştır diye cevap vermedim geçiştirdim ama ısrar edince pes diyerek açıklıyorum. Burada söylenmek istenen husus şu ; Örnek ; Süleyman Demirel iktidara geldiğinde 70 cente muhtaçlık edebiyatı başladı. Giderken GAP' ı yaptım diye gitti. Oysaki o dönemde enflasyon,işsizlik ve buna bağlı olarak suç işleme oranları gemi azıyı almış ve gitmişti. Böylece kendince''Enkaz devir aldı ancak enkaz devir etmedi.'' Necmettin Erbakan ile koalisyon kuran Çiller onuncu yıl marşını söylerken yurdun her tarafını demir ağlarla örüyordu ama yaptıkları hükümet protokolu içinde demiryolu inşaası ile ilgili bir satır yok, bir lira yeni yatırım yapılmamıştı. Ancak bu zat söylemlerinde kendi dönemlerinde demiryolunu desteklediklerini ve yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerinden bahsediyordu.Böylece o da ''Enkaz devir aldı ancak enkaz devir etmedi.'' Bugünkü Başbakanımız borç durumumuzun abartıldığını söylüyor, işsizlik rakamlarında ciddi düşüş olduğunu belirtiyor, ancak yapılan istatistik ve anketlere göre işsiz sayısı 8 milyona ulaşıyor,tüketimi arttıran uygulamalar hariç hiçbir yeni ARGE faaliyeti ve üretime yönelik yatırım yapılmıyor. O henüz iktidarı devir etmedi ama ilk günden itibaren yıkık bir ülke aldıklarını müreffeh bir ülke bırakacaklarını ifade ediyorlar.Dolayısı ile o da aynı noktada. E o zaman hepsi doğru söylüyorda ben doğduğum günden bugüne niye hala borç ödüyor ve kemer sıkıyorum. Gençlerin geleceklerinden niye endişeliyim? Yurt dışına çıkarken niye vize uygulamasına tabiyim. Akaryakıt ürünleri dünya ortalamasının niye üstünde? Cevap yok. Ama onlarda bizleri sizin dinlediğiniz gibi dinledikleri için mantık hatası var diyorlar. Nereleri ile dinlediklerini inanın çok merak ediyorum. Artık şimdi anladınız mı? Bakin sayin metehan 38, gercekten isi cigirindan cikarttiniz desem yanlis olamaz. Birde kalkiyorsunuz bana "kara cahil" demeye basliyorsunuz. Size soruyorum, her hükümet enkaz devr aliyor ve giderkende enkaz birakmiyor dediginiz zaman ne anlasilir? Dikkat edin "her hükümet" diyorsunuz. Yani bir taraftan A iktidari gittiginde B iktidari enkazi devr alir ama bu B iktidari giderken enkaz falan birakmmiyor derken diger taraftan ama anlattiginiz mantiga göre aslinda B iktidarininda enkaz birakmasi gerekiyor cünki, bu B iktidarida birakacagi C veya D iktidarina enkaz birakmasi gerekli. Her hükümet enkaz devr aliyor demek her gidenin enkaz birakmasi anlamina gelir. Yani A iktidari enkaz der aliyor ama B iktidarina birakirkende enkaz birakiyor anlamina gelir. Siz ise bunu tersini söylüyorsunuz. Büyük bir ihtimalle fazla bir egitim görmemise benziyorsunuz ve o yüzdende kendi mantiksiz söylemlerinizi ayirt edemyeyorsunuz. O yüzdende bana "kara cahil" diyecek kadarda mantiksiz bir cümle kullanabiliyorsunuz. Size tavsiyem mantik dersinden anlayan birine söylemlerinizi danismaniz. Diger atifini gelince, önce söyleyen bakalim Avrupalilar bizi neden sevmiyorlar bizde görelim sizin acinizdan su nedenleri. Sonra bizde kendi görüsümüzü söyleriz. Ben sunlar veya bunlar bizi sevmiyor demedim asla, söyledigim sadece, varsa bizi sevmeyenler neden sevmediklerini arastirralim demisim. Yazilanlari dahi tam olarak ayirt edemiyorsam, diger konularda mantikli bir aciklama beklemem herhalde fazla olmali. Liselerde ve üniversitelerde mantik dersi verilir. Bu dersleri vermenin bir amaci vardir. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Bu aydın fikirlerinizle bizleride aydınlatığın için ! size çok teşekkür ederim sevgili dominik. Sizin bu araştırmanıza tarihe balışınıza empatinize ve stretejinize hayranım ! Bizlere bilinmeyen o Türk tarihini anlatırsanız daha iyi kavramış oluruz ! Bana degil metehan38 arkadasa tesekkür etmeniz gerekli. O arkadas bayagi anlatmis biz Türkleri, bende sadece eksiklerini tamamladim. Ama yinede size yardimci mßolabildiysek ne mutlu bize. Eksiklerimiz varsa sizde tamamlayin lütfen. Eminim daha da fazla özelliklerimiz vardir ama tümünü bilemiyecegim. Sizinde bildikleriniz vardir, yazarsaniz sevindiririsiniz bizleri. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Bana degil metehan38 arkadasa tesekkür etmeniz gerekli. O arkadas bayagi anlatmis biz Türkleri, bende sadece eksiklerini tamamladim. Ama yinede size yardimci mßolabildiysek ne mutlu bize. Eksiklerimiz varsa sizde tamamlayin lütfen. Eminim daha da fazla özelliklerimiz vardir ama tümünü bilemiyecegim. Sizinde bildikleriniz vardir, yazarsaniz sevindiririsiniz bizleri. Sevgili metehan38 arkdaşın yazdıklarının bir çoğunu biliyordum bir çoğunuda duymuştum zaten yazılanlar yabancı değildi ,farklı olan yani sizin olayalara ve Tarihe bakış açınız daha derin, daha başka bir bakış açısı ! yani bilinmeyen ve saklanan tarihi sizden öğreniyoruz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Türk olmak bir sanattir. Asirlara dolup tasan bir tarih vardir.Türk Tarihi. Bu tarih san ve serefle doludur.Zaten bu san ve seref degilmi Türklere duyulan antipatinin asil nedeni?Türk'ü her kaliba sokmaya kalkisanlar Türk'ün Türklügünü yok edemediler bugüne kadar. Dedim ya Türk olmak bir sanattir. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Sevgili metehan38 arkdaşın yazdıklarının bir çoğunu biliyordum bir çoğunuda duymuştum zaten yazılanlar yabancı değildi ,farklı olan yani sizin olayalara ve Tarihe bakış açınız daha derin, daha başka bir bakış açısı ! yani bilinmeyen ve saklanan tarihi sizden öğreniyoruz. Ne mutlu size iste, bakin daha yeni yanlarimizida ögreniyorsunuz. Yeterki gözlerimizi kapatmayalim ve kulaklarimizi tikamayalim. Isterseniz daha cok degisik yönlerimiuzi ögrenebilirsiniz, yeterki isteyin. Alıntı
Φ metehan38 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2010 Bakin sayin metehan 38, gercekten isi cigirindan cikarttiniz desem yanlis olamaz. Birde kalkiyorsunuz bana "kara cahil" demeye basliyorsunuz. Size soruyorum, her hükümet enkaz devr aliyor ve giderkende enkaz birakmiyor dediginiz zaman ne anlasilir? Dikkat edin "her hükümet" diyorsunuz. Yani bir taraftan A iktidari gittiginde B iktidari enkazi devr alir ama bu B iktidari giderken enkaz falan birakmmiyor derken diger taraftan ama anlattiginiz mantiga göre aslinda B iktidarininda enkaz birakmasi gerekiyor cünki, bu B iktidarida birakacagi C veya D iktidarina enkaz birakmasi gerekli. Her hükümet enkaz devr aliyor demek her gidenin enkaz birakmasi anlamina gelir. Yani A iktidari enkaz der aliyor ama B iktidarina birakirkende enkaz birakiyor anlamina gelir. Siz ise bunu tersini söylüyorsunuz. Büyük bir ihtimalle fazla bir egitim görmemise benziyorsunuz ve o yüzdende kendi mantiksiz söylemlerinizi ayirt edemyeyorsunuz. O yüzdende bana "kara cahil" diyecek kadarda mantiksiz bir cümle kullanabiliyorsunuz. Size tavsiyem mantik dersinden anlayan birine söylemlerinizi danismaniz. Diger atifini gelince, önce söyleyen bakalim Avrupalilar bizi neden sevmiyorlar bizde görelim sizin acinizdan su nedenleri. Sonra bizde kendi görüsümüzü söyleriz. Ben sunlar veya bunlar bizi sevmiyor demedim asla, söyledigim sadece, varsa bizi sevmeyenler neden sevmediklerini arastirralim demisim. Yazilanlari dahi tam olarak ayirt edemiyorsam, diger konularda mantikli bir aciklama beklemem herhalde fazla olmali. Liselerde ve üniversitelerde mantik dersi verilir. Bu dersleri vermenin bir amaci vardir. Hakikaten anlamamışsınız. Tavsiye ederim yazdıklarımı tekrar okuyunuz. Yazdığım metinde sorduklarıma da lütfen cevap veriniz. Benim size tavsiyem ise mantık probleminizden önce edebiyat konusunu çözmenizdir. Daha sonra da süratli ve doğru algılama sorununuza çözüm bulunuz. En son olarak da mantık kurgusunu doğru teşhis ve tespit ediniz. Hadi şimdi bir daha okuyun, bir daha. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2010 Hakikaten anlamamışsınız. Tavsiye ederim yazdıklarımı tekrar okuyunuz. Yazdığım metinde sorduklarıma da lütfen cevap veriniz. Benim size tavsiyem ise mantık probleminizden önce edebiyat konusunu çözmenizdir. Daha sonra da süratli ve doğru algılama sorununuza çözüm bulunuz. En son olarak da mantık kurgusunu doğru teşhis ve tespit ediniz. Hadi şimdi bir daha okuyun, bir daha. Avrupada sevilmeyeniz diyen ben degil sizsiniz. Ben bu idaaniza karsilik sadece sevilmememizin nedenlerini arastilarim tavsiyesinde bulunmusum. Sizin sorunuzun muhattabi ben degilim cünki, iddaayi eden kendinizsiniz. Nedensevilmedigimzi sizin acuiklamaniz gerek idaa sahibi olarak. Sirf Viyana kusatmasiyla isi gecistirmissiniz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.