Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Harbi erkek


Misafir alaTurka

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 3 ay sonra...

Harbi erkek ayak yapmaz

Harbi erkek baskalarin doldurusuna gelmez

Harbi erkek ne zaman sert ve ne zaman sefkatli olacagini bilir

Harbi erkek korkularinida paylasmasini bilir

Harbi erkek baska kadinlari süsgecten gecirmez

Harbi erkek capkinligiyla övünmez

Harbi erkek dimdik ayakta durmayi, sevdigine kol kanat germeyi bilir

Harbi erkek sevmekten korkmaz

Harbi erkek zordan kacmaz

Harbi erkek kendine, sevdigine, iliskisine güvenir....

 

diorum ben... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Arkadasim harbi erkek demisken, bende bir erkleme yapmak iytiyorum, daha dogrusu bi sorum olacak.

Bir erkek sevgilisi oldugu halde ve sevgilisini sevdigi halde niye baska kizlara karizma yapmaya calisir?Niye diger kizlarinda ilgisini üzerinde toplamak ister?

Ben buna hala bi anlam verebilmis diilim.

Ve niye adam dedigin kadinlarla kanka olmak zorundadir?

Bana bu sorular soruluyor ve bende mantikli bir aciklamasini yapamiyorum malesef.

 

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir gün ormancinin biri dallari nehrin üzerine

sarkan agacin

dallarini keserken baltasini suya düsürür. "Aman tanrim" diye

bagirdiginda bir peri belirir ve "Ne diye bagiriyorsun ?" der.

Ormanci baltasini suya düsürdügünü ve yasamini sürdürebilmek

için o

baltaya ihtiyaci oldugunu söyler. Peri suya dalar ve elinde bir

altin

balta ile tekrar belirir.

 

"Baltan bu muydu ?" diye sorar.

 

Ormanci "hayir" diye cevaplar.

 

Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüs bir balta ile

tekrar

belirir ve yine sorar.

 

"Baltan bu muydu?

 

 

Ormanci yine "hayir" diye cevaplar.

 

Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile

tekrar

belirir ve yine sorar.

 

Baltan bu muydu ?"

 

evet der ormancı...

Ormancinin dürüstlügü perinin çok hosuna gider ve baltalarin

üçünü de

kendisine verir. Ormanci mutlu bir sekilde evine döner.

 

Bir zaman sonra ormanci esiyle birlikte nehir boyunca yürürken

karisi

suya düser.Ormanci"aman tanrim" diye bagirir. Peri yine belirir

ve sorar:

 

"Ne diye bagiriyorsun ?"

 

Ormanci" karim suya düstü der.

 

Peri suya dalar ve Jennifer Lopez ile birlikte geri döner."Senin

karin bu mu?" diye sorar.

 

Ormanci "evet" der.

 

Peri sinirlenmistir, "Yalan söylüyorsun, gerçek bu degil" der.

 

Ormanci "özür dilerim peri, ortada bir yanlis anlasilma söz

konusu.

Eger Jennifer Lopez için hayir deseydim bu sefer Catherine

Zeta-Jones

ile geri dönecektin, ona da hayir deseydim karimla dönecek ve

her

üçünü de bana

verecektin. Ben fakir bir

adamim ve üç karimin sorumlulugunu tasiyabilecek durumda

degilim.

Jennifer Lopez'e evet dememin sebebi budur...

 

 

 

 

 

Bu hikayeden alinacak ders :

Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygin bir

nedeni

vardir ve bu baskalarinin yarari içindir. Kendileri için birsey

istiyorlarsa ekmek çarpsin...

 

 

 

D İ K K A T !!!

 

BU HİKAYENİN TAMAMI ERKEKLER TARAFINDAN UYDURULMUŞTUR,

 

GERÇEKLERLE HİÇBİR ALAKASI YOKTUR....... :)

 

 

 

Bu arada Tüfek namlularının içini temizlemeye yarayan demir çubuğun adına da Harbi denir...

;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

AŞAĞIDAKİ YAZIYI BİR YERDE OKUMUŞ VE SAKLAMIŞTIM....BİR KADIN YAZMIŞ....HARBİYİ BİLMEM AMA ERKEKLERİN NELERİNİ KORUYABİLMESİ VE ÇAĞA AYAK UYDURMAK ADINA VERDİĞİ TAVİZLERE İYİ BİR ÖRNEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM....................................

 

Çagdas evlilikle ilgili güzel yazilar görüyorum gazetelerde ve dergilerde, bu konuyu bir de ben irdeleyeyim dedim. Yillardan beri kadin erkek iliskilerinin, kadinin toplumda degisen rolüyle nasil etkilendigi yolunda bir sürü laf ettik, dinledik. Sosyologlar, çalisma hayatina kadinin girmesiyle esler arasinda esitligin nasil saglanacagini, yuvada demokrasinin nasil hakim olacagini anlatip durdular.

 

Öyle ya, buna kim karsi gelebilirdi ki, evin disinda esit sorumluluk, karsilikli paylasim, bireysel olarak kendi basina ayakta durabilen bireylerin bir araya gelmesiyle daha da saglamlasmis geleneksel tavirlari yok sayan bir çagdas yuvaya? Iste ülkemizi gelecege tasiyacak çagdas kadinlar ve onlarin yetistirecegi saglikli çocuklar böyle bir ortamdan çikmazdi da nerden çikardi?

 

Kendimi ve yasitlarimi bir dizi Amerikan filmiyle pompalanan bu çagdas evlilik oyununda buldum. Ben ve okuldan arkadaslarim hepimiz üniversite mezunu, dil falan bilen iyi sirketlerde ise girmis, gelecek vaat eden, modern görünümlü esi ve arkadaslari ile her tür konuda tartisabilen, açik fikirli insanlardik. Kocalarimizin da bizden asagi kalir yani yoktu. Iyi okullar, iyi meslekler, alinan ödüller, kaliteli hobiler ve bu adamlarla yapilan annelerimizin evliligine benzemeyen evlilikler.

 

Hatta "Siz hala annenizin margarinini mi kullaniyorsunuz?" diyen o reklamin tutulma sebebi bu yeni çagdas Türk aile modeline olan inançla ilgiliydi. O zayif, genç ve "educated" görünen kizin eski evli kadinlarla hiç benzerligi var miydi? Yapilan yemekler bile bu çagdas evlilige uygundu. Piliç roti yapilirdi ama yaprak sarma geleneksel durumu temsil ettigi yapilmazdi. Çok zor oldugu için degil inanin bana, lazanyadan daha kolaydir yaprak sarma yapmak. Ama çagdas evlilikteki kadin kendine bu kadar "domestic" bir görünüm veren ve annesine benzeten sembol haline gelmis bu yemegi yapmayi ret eder, tatli eksi soslu tavuk ve spagetti yapip kocasinin önüne koyar durmadan. Yada dolma isteyen kocasini annesinde yemesi gerektigi konusunda ikna eder. Ev kadinligi sebebiyle bos olan saatleri oyalayan bu yemek ayni zamanda kocaya olan hizmetin ve özeninde göstergesi oldugundan olsa olsa annede yenir. Erkek de karisinin hakli bularak annesini yaglamaya gider. Anne hakikaten güzel yapamiyor kimse senin gibi der ve aksamdan artanlari da evine götürür annesinin istegi ile. Bu çagdas adam, artan sarmalari karisina yedirdikten sonra bulasiklari makineye dizer. Karisi Cosmopolitan'i okurken o da bilgisayarda briç oynar uluslararasi rakipleriyle.

 

Yarinki toplantilari sebebiyle söyle bir grafiklere bakarak huzur içinde yatmaya gidilir. Pazar olmadigi için sevismek için uygun zaman degildir. Zaten önemli bir toplanti öncesi bu tip bir hareket gereksizdir. Her ikisinin de içlerinde güzel bir huzur vardir, ne göbekleri çikmistir anne babalari gibi ne de onlarin hayatina benzer yasantilari vardir. Karsilikli olarak arkadaslarla girilen en siki fiki pozlar ve belden asagi esprilere çagdasligin verdigi genislik ile gevrek gevrek gülümsenir sonra. Tüm bu olanlar arkadaslara "evlilikte eslerin kendilerine ait özel alanlarinin olmasi ve her seyi paylasmak zorunda olmamak" konusunda ne kadar ilerleme gösterildigine dair kanit olarak söylenir. Eve altyazisiz orijinal cd'ler dvd'ler alinir, film en detayina kadar irdelenir yönetmenin becerisi ile kameranin yeri falan konusunda bir sürü sanatsal tartisma yapilir da erkek gibi davranmayan bir erkegin evdeki yeri konusunda konusulmaz.

 

Annesini üzen babasi gibi davranmamak konusunda ufak tefek seyler düsünmüs olan bu erkek iyi bir isi, sik takim elbiseleri, güzel bir arabasi olsun diye Anadolu liseleri sinavindan bu yana devamli test edilmektedir. Test edile edile sinanmayi ve kendini begendirmeyi bir görev kabul etmis bu erkek ise giderken eline harçlik vermeyecegi, kendi arabasini kullanan, bakimli, kariyer sahibi ve Kant'in Estetigi üzerine konusacagi bir kadin hayal eder. Bu kadin da onunla benzer dönemlerde kolej sinavlarina girmis ve basariyla çikmis biri olmalidir. Kizin hangi okuldan mezun oldugu, o okulun kaç taban puanla ögrenci aldigi ve kaç dil bildigi hangi sirkette çalistigi es dost arasinda çok önemlidir. Beraberce çok elit insanlardan olusmus bir çevrenin içine giriverir bu çagdas çift. Cici karisina annesinden çok farkli özellikleri sebebiyle saygida ve sevgide kusur etmez bu çagdas erkek. Evdeki demokrasi havasi sürsün diye her bir seyin kararini beraber verirler. Hatta bir müddet sonra bu zavalli erkek iplerin tamamen kadinin eline geçtigini fark edemez bile. Yanlis bir sey aldiginda evde yedigi azari aklinda tutup, daha sonra donunu bile karisina aldirir. Sen seç sevgilim der. Ben iyisini beceremiyorum. Yillarin ezilmisligi ile zaten bu firsati beklemis olan bu hirsli kadini ise artik tutabilene ask olsun. Ergenlikte "Ben annemin çektiklerini çekmeyecegim" diyen söylevler, evlenince "Seni sünepe, beceriksiz ve kisiliksiz adam"a dönüsür. Annesinin babasina söylemeye cüret edemedigi tüm laflari o iyi egitilmis çagdas kocasina söyleyiverir. Zavalli hale getirdigi adamin kibarca bu zavalliligi kabullenis sekili daha da midesini bulandirir ama zayifi ezmenin verdigi hazla devam eder. Nasilsa tüm kontrol ondadir. "Iki kisilik topluluklarda demokrasi olmaz" fikrine ulasilmasi fazla zaman almaz. Ama erkek bunca yildir o kadar törpülenmis ve geleneksel yapidan o kadar uzaklastirilmistir ki karisina karsi gelmeye cüret edemez. Annesinin karnindaki o huzurlu günlere kadar geri dönmek ister. Ama karisi göndermez. Çünkü aksama lunali modern tarifler yapilmali hatta yemek sonrasi benzer familyadan arkadaslarla "in" mekanlarda tatilde hangi ülkeye gitmeli diye fikir alisverisi yapilmalidir. Disari çikarken dekolte giyen karisina bu kiyafeti nasil da yakismistir ve nasilda herkes ona bakmaktadir. Ve adamin yerinde olmak istemektedir. Karisiyla gurur duymali ve onun kaprislerine boyun egmelidir. Çok yanlis yaparsa zaten karisi ondan daha çok kazanan birini buluverir. Kendisi de sirkete aldigi yeni gencecik sekreter kizla erkeklik oyununu oynar . Zaten kendini erkek diye yutturacagi bir tek bu gözü açilmadik egitimsiz kizlar kalmistir. Karisiyla ugrasip niye kimsenin huzurunu kaçirsin ki... Yaptigi üç yanlis karisi tarafindan bir dogruyu götürebilir. Böyle düsüne düsüne, cinsel organlari disinda kadindan hiç bir farki kalmamistir. Kendi evriminin karisina dogru oldugunu görmez. Nitekim yillarca alinan ortak egitim erkeklerde var olan bir çok baskin özelligi törpülemis, kadinlardakini ise sivriltmis ve cinsleri karsilikli olarak birbirine benzetmistir.

 

Ben önceki yazimda ne kadar erkeklere benzedigimi söylediysem de çevremdeki erkeklerin nerdeyse hepsini de kadinlasmis buluyorum. Termosifonu onarmaya gelen tesisatçi disinda erkek gibi davranan erkek yok su sira (bakiniz termosifoncu fantezisi). Dogum günlerini parti yapip kutlayan, manikür yaptirarak bakimli görünen, rejim yapan bir erkek grubu var. Ögle yemeklerinde hep beraber light salata yedigim, marka kiyafetler alan, spor salonuna gidip step yapan, meyve kokteyli içen, yüzündeki sivilce için dertlenen solaryuma giden, karisini, kiz arkadasini günde üç kez arayip hesap veren çok iyi egitilmis erkeklerle dolu ortalik. Bahsettiklerim gay falan degil, baya erkek iste. Hatta cuma aksami Vogue'dan kaç kari kaldirdigindan ve götürüp düdüklediginden bahseden harbi erkekler bunlar ama o kadar yontulmuslar ki. Asian fantasy sitelerine girip, Pamela Anderson'un silikonlu memelerini "download edip", dil bilen hatunlarla ingilizce düzüsen test çocuklari bunlar. Yurdumun fizyonomisinden türlü kozmetik hilelerle uzaklasmaya çalisan, kafayi en çok nasil göründügüne, kaç para kazandigina ve arabasinin markasina takmis bu grup erkekler, babalarinin erkek özelliklerinden ne kadar farkli hale geldiklerini maalesef gururla anlatirlar.

 

Bizim babalarimiz gibi görünen erkeklerin genç versiyonlari bugün daha alt sosyo-ekonomik seviyede. Ya babamiz yasindaki adamlarla çikacagiz. Bir çok kadin bunu neden yapiyor bilmem anladiniz mi? Ya da daha alt sosyoekonomik seviyeden erkelerle yasayacagiz. Adam gibi adamlara ulasmanin yolu bizim plazalardan ve in mekanlardan geçmiyor... Hiç bosuna barlardan cafeler'den veya bilmem ne sirket yemeklerinden bir adam gibi adam bulurum sanmayin. Bozun muslugu, çagirin bir tesisatçi ya da bir tüpçü. Sansiniz varsa aradiginiz gibi olabilir. O muslugu onarirken siz de ona firindan yeni çikmis kurabiyeler ikram ederek kendinizi daha kadin gibi hissedebilirsiniz.

 

Karar sizin. Ben 30 yilin sonunda anladim ki, erkegin az yontulmusu makbuldür. Yontuldukça kadina benzer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adam gibi adamlara ulasmanin yolu bizim plazalardan ve in mekanlardan geçmiyor... Hiç bosuna barlardan cafeler'den veya bilmem ne sirket yemeklerinden bir adam gibi adam bulurum sanmayin. Bozun muslugu, çagirin bir tesisatçi ya da bir tüpçü. Sansiniz varsa aradiginiz gibi olabilir. O muslugu onarirken siz de ona firindan yeni çikmis kurabiyeler ikram ederek kendinizi daha kadin gibi hissedebilirsiniz.

 

 

Harbi erkek dediğin, işçi sınıfından çıkar diyorlar yani... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vakana nin postaladigi makaleye istinaden.... :

 

ne dio bu kadin, biri bana özetleyebilir mi?

 

ataerk bir toplumda, klasik kadin rölü mü istiomus?

 

erkekler tarafindan belirlenmis röller mü?

 

kadinin dogurgan olani makbul gören toplum mu?

 

Dayakta yese, küfürde isitse susan kadin mi?

 

güzel güzel yemeklerden bahsetmis hamfendi, lasanyayl dolmayla karsilastirilmis... pekbi güzel laf salatasi yapmis, afiyet olsun...

 

kendisi evinde mevcut olan light erkek proto tipinden ve su anki yasamindan bikmis olabilir, ama gitsin birde köyde yasayan kadinlarin hayatlarina göz atsin... kuru kuruya atip tutmus....

 

yok anamiz böyleydi, babamiz söyleydi... gercekler bugün bile töre cinayetine kurban giden KADINlardan, sevdigini söyleyemeyen KADINlardan, hakki oldugunu bile bilmeyen KADINlardan, sormadan evlendirilen KADINlardan, evdinde bos zamanini nasil gecirecegi lüksü olmayan KADINlardan, birakin dolmayi lazanyayi, ekmek bulamayan KADINlardan ibaret....

 

Ayrica cagdas erkek feminen veya light olacak die bisey yok....

 

Modern daha dogrusu özenti yasam tarzlarinda röllerin karsitigi dogrudur, ama bu demek diil ki kadin yine eski kliselesmis, klasik rölüne geri dönmesi ve ocaginin basinda durmasi gerek...

Kadin olmak yarim hamile olmak gibi demis Can Dündar... ne de dogru demis....

 

Adam gibi erkek nerde ne yapmasi gerektigini bilir.. evde isin ucundan da tutar, su tesisatcisina da is birakmaz... cok yönlü olmali bu devirde erkek, cünkü kadinlarda cok yönlü...

 

hem ev, hem is, hem arkadas, hem, Anne, hem es.... hem.... hem....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*Harbi erkek gözleriyle konusmayi bilir

*Harbi erkek gülüsüyle sarmayi bilir

*Harbi erkek bir dokunusla sevgisini gösterir

*Harbi erkek tirnak uzatmaz

*Harbi erkek kelse keldir, saçinin sagini uzatip soluna taramaz

*Harbi erkek bir kadinla konusurken dinler, seyretmez

*Harbi erkek dürüsttür, iki iliskiyi birarada yasamaz

*Harbi erkek "clark" çekmez,biyik burmaz

*Harbi erkek masada kadin oynatmaz

*Harbi erkek sevmekten korkmaz

*Harbi erkek müzigin ritmine uygun dansetmeyi bilir,partnerini dansettirir

*Harbi erkek durmadan kimleri becerdigini anlatmaz

*Harbi erkek pazularini göstermeye çalismaz

*Harbi erkek kusacak kadar içmez

*Harbi erkek sevgilisini dansa kaldirdiginda ayagina basmaz

*Harbi erkek maç seyrederken ve araba sürerken 'geçirme' hazzi duymaz

*Harbi erkek kaba gücünü, güçsüz insanlar üzerinde kullanmaz

*Harbi erkek el-kol sakalari yapmaz

*Harbi erkek su içerken serçe parmagini kaldirmaz

*Harbi erkek esinin, sevgilisinin kiz arkadaslari eve geldiginde atletle,

pijama ile yanlarina çikmaz

*Harbi erkek biraz da utanmayi bilmelidir, fazla arsiz olmak ehven

degildir

*Harbi erkek sirnasmaz, sinek gibi yapismaz, vazgeçecegi zamani bilir

*Harbi erkek anasiyla karisini asla mukayese etmez

*Harbi erkek karisinin cenazesinde saçini taramaz

*Harbi erkek çocugu gece aglarken, battaniyesini alip yan odaya geçmez,

*Harbi erkek kasilmaz

*Harbi erke?in gögüs killari arasindan altin zincir sarkmaz

*Harbi erkek aglamayi da bilir

*Harbi erkek bir kadinla tanistiginda ilk önce 'yatakta nasil acaba ?"

diye düsünmez

*Harbi erkek kiz arkadasini bir partiye ilk kez götürüyorsa, ona 'tavanin

sapi cezvenin kulpu' gibi davranilmasina izin vermez

*Harbi erkek partide baskalariyla sohbete dalip, kiz arkadasini bir kösede

unutmaz

*Harbi erkek bir kadinin kariyeri hakkinda en önemli etmenin onun

guzelligi, patronla özel iliskisi oldugunu düsünmez

*Harbi erkek bir kadina çiçek vermeyi bilir

*Harbi erkek "seni seviyorum" demekten gocunmaz

*Harbi erkek ayakkabilarini boyar,

*Harbi erkek kullanim kilavuzlarini okumayi, evde tamir yapmayi bilir

*Harbi erkek küfür etmez

*Harbi erkek televizyonla kavga etmez

*Harbi erkek susacagi zamani da, konusacagi zamani da iyi bilir

*Harbi erkek yatakta sohbet ederken horlamaya baslamaz

*Harbi erkek kadinina ' kendi mal?' gibi davranmaz

*Harbi erkek bir kadinla iki lafin belini kirinca, 'lan bu kari benle

oynasiyo mu ne?' diye düsünmez,

*Harbi erkek "Babalar da çocuk bakabilir' kitabini okur

*Harbi erkek kumar oynar ama para kaybetmez

*Harbi erkek sevdigi kadinla sevistikten sonra ona kicini dönüp uyumaz

 

;)

 

yaf sen beni nerden tanıyon...

 

itiraf ediyom su içerken serçe parmağım kalkıyo....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yettim gari sayman22 korkma içinden ne geliyor sa yaz arkandayım :D:P

 

 

Yalnız su içerken serçe parmağını kaldıran erkek,öpüşürken ayağını kaldıran kadına benzer :D benden seni uyarması parmağa dikkat :D

 

Perseus :yandassiz kalasiniz emi :P

 

soyun sopunuz bir ise yaramio :P

 

 

 

Soyumuzun sopumuzun bir işe yaramadığını nasıl anladın.sopumuz her neyse de soyumuz işe yarıyor valla şekil a babam ve 14 çocuk :D

 

 

Yandaşlarıma gelince onlar bağlıdır bana asla bırakmazlar :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla Sayman kiskirtmak gibi olmasin ama Perseus sana kötü bisey dedi, bende sölemesi :devil: biseyler ima edio ama.... baklayi nasil cikarcan artik agzindan ben karsimam, ama en ii yöntem gösel bi dayak.... yanlis anlama kesinlikle siddete karsiyim, ama bu laflarin altinda kalma derim :devil:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.