Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HEDEFLER


ekonom

Önerilen İletiler

HEDEFLER:

Osmanlı'nın mirascısı Türkiye.Hiç bir hedefi olmayan,hedefleri saptırılmış ve hedefsiz hale getirilmiş bir ülke.İçerde de,dışarda da hedefi yok. Osmanlı nın mirascısı olan bu ülke ne yaptığını bilmiyor ne yazıkki. Eğitimde hedefi yok, ne yapacağını bilmeyen insanlar yetişiyor üniversitelerinde.En yüksek öğretim kurumlarında araştırma geliştirme yok.Öğretim görevlileri ingilizceden çevirdikleri metinleri kendi yazıları gibi göstermeye çalışıyorlar,yani kopya çekiyorlar,kendilerinden eğitime bir şey katamıyorlar.Ülkenin kilit noktalarında, ülkenin düşmanları ile işbirliği yapmayı kendilerine vazife addeden insanlar türemiş.Ülkenin gelişmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar dış güçler adına.İlluminatinin adamları islam ???kaleleri birbir fethederken diğerleri bakar olmuş,sanki Allah Kuran'da bir islam ülkesine saldırı olursa top yekün orda olun demiyormuş gibi.Yükselme devri boyunca Osmanlı bu vazifeyi bilhakkın yerine getirmişti.Şimdi suspus,hatta zaman zaman onlara yardım eden yada yardım etmek zorunda kalan bir Türkiye.Ne kadar hazin değilmi.

Bir insan düşünelim birlikte bir hedefi,ideali olmayan.O insan için hayat kimbilir ne kadar sıkıcı olurdu? Belki sonunda intihara bile sürüklenebilirdi o kişi.Ülkeler içinde aynı şey söz konusudur.Osmanlı nın mirasçısı Türkiye mutlaka hedefleri olan bir ülke olmak mecburiyetindedir.İçerde sürekli yatırım yapan,ekonomik olarak gelişmeyi sağlayan,hatta dünyaya ekonomiyi öğreten.Yetmez fen ilimlerini, özellikle nükleer fiziği öğreten.Dışarıda dünya adaleti ondan sorulan bir ülke.Türkiye bu hedefleri olmak zorunda olan bir ülkedir.Olmazsa ne olur? İşte dünyadaki bugünkü tablo olur.Herşey hercümerc içinde kalır ve yer yüzü adaletsizlikle dolar.Kuvvetin sahipleri kendilerini hep haklı konumda görürler ve zayıflara zulmederler.Yükselme devresindeki Osmanlı bugün var olsaydı,böylemi olurdu?Olmazdı değilmi?Osmanlı önce Türki cumhuriyetlerle birleşir ve dünyanın 1. gücü olurdu.Sonra ardından birer birer islam ülkeleri Osmanlı ya katılırdı.O zaman Osmanlı aleme tekrar nizam veren Osmanlı olurdu.Peki yükselme devri süresince Osmanlı nasıl olmuşta aleme nizam vermiş.Hedefleri çok büyük olan Osmanlı da bireylerinde hedefleri vardı.ONLARIN HEDEFİ ALLAH'TI, ÖLMEDEN ÖNCE ALLAH'A ULAŞMAKTI ,ALLAH İLE YAKIN İLİŞKİLER KURMAKTI Kİ,BUNU ÇOK GÜZEL BAŞARMIŞLAR.ALLAH'A DOST OLMUŞLAR,ALLAH'TA ONLARA DOST.KORKMAYIN DİYOR ALLAHU TEALA BİR AYETİNDE BÜTÜN DÜNYA SİZE DÜŞMAN OLSA,DOST OLARAK BEN YETERİM.AMA BÜTÜN DÜNYA SİZE DOST OLSA,BEN SİZE DÜŞMANSAM YİNE YETERİM DİYOR.O HALDE İNSANLARIMIZIN DÜNYA HAYATINDAKİ HEDEFLERİ ALLAH'A ULAŞMAK OLMALI DEĞİLMİ SEVGİLİ KARDEŞLERİM,Kİ ALLAH BİZE DOST OLSUN,BİZDE ONUN DEDİKLERİNİ YAPARAK ALEME TEKRAR NİZAM VERELİM.

SONUÇ OLARAK TÜRK İNSANIN YAŞARKENKİ HEDEFİ VE TÜRKİYENİN İÇTE VE DIŞTA HEDEFLERİ OLMAK ZORUNDADIR.HEDEFİ OLMAYAN İNSANLAR VE ÜLKELERİN NEREYE VARACAKLARINI DAHA DOĞRUSU BİRYERE VARACAKLARINI SÖYLEMEK ZOR..ALLAH RAZI OLSUN.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye nin çözümlere ihtiyacı vardır.Bizim çözümlerimize itiraz edenlerin sadece itirazla kalmayıp kendi çözümlerini ortaya koymaları gerekmektedir. Hedefleri olan bazı ülkelerin hedefi TÜRKİYE dir.Hedefi yok edilmiş Türkiye nin hedefi ne olmalıdır ve bu hedeflere nasıl ulaşmalıdır sorusunun cevabını sizden bekliyoruz Erdoğan Bey.

saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

herhangi bir ilahi dine inanan insan devletten önce dinini düşünür. Dini olduktan sonra devletide olur. öyle ya da böyle bi şekilde devleti de olur. ve dinene sahip çıkan insan elbetteki devletine de sahip çıkar. demiyorum ki sadece ilahiyat konusunda bilgisi olan insanlar devleti yönetsin. Aslında devlet yönetim bilgileri varsa yönetsinler. çünkü bugün devleti yöneten insanların bir çoğu ilkokul mezunudur sadece. ve bu insanların çoğu ellerini masaya vurmaktan başka bişey yapmayan insanlardır. Herkes Türkiyenin bazı çözümlere ihtiyacı olduğu konusunda hem fikirdir. Bunların başında eğitim, teknoloji, ekonomi geliyor bunları bende herkes gibi kabul ediyorum. ama bildiğim bişey daha var o da bunun işlerini sadece ellerini masaya vurarak ya da şunu oylamaya sunuyorum kabul edenler ellerini kaldırsın diyerek yapan adamlarla olmayacağıdır. adamların önlerine elektronik cihazlar koyuyorlar şöyle şöyle kullancaksın diyorlar ama ama hala görüyoruz ki adamlar ellerini kaldırabiliyorlar. daha kendileri eğitim görmeye karşı olan insanlar nasıl olurda çıkıp eğitim alanında yenilikler yatırımlar yapabilirler, altlarında ceylan derisi koltuklar önlerinde elektronik cihazlar var ama hala el kaldırıp masaya vurmak gibi bi acizliğe sahipler. işin en garip tarafı da bu insanlar gökten zembille inmiyor onları biz seçiyoruz :( bu ne kadar acı bi durumdur ve ne kadar hazmedilecek bi durumdur bilemiyorum. Niye çıkıp da bir eğitimci veya işinde uzman bir kişi ben adayım demiyor bunu anlamış değilim (ben demiyorum ki meclisimizde böyle insanlar yok illaki var ama kaç tane? )

önce seçtiğimiz insanları bilmeliyiz sonrada onlardan bişeyler beklemeliyiz.

Öyle oturduğumuz yerden bizi yönetemeyecek insanlar seçip sonrada çözüm önerileri üretmek acizlikten başka bişey değildir bence

sevgiler,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Önce Türkiye Cumhuriyeti nin, osmanlinin mirascisi olup olmadigini sorgulamak gerek.

 

Ilk Türk devleti selcuklular konya ya yerlestiginde, medreselerinde dahi, hilafetin ve devletin resmi dili, arapca olarak kabul edilmistir.

Anadolu halki kendi diiliyle konusurken, saltatanat kafir dedikleri dil Türkce yi ulusal dil olarak kabul etmedi.

Bu olay, yanina farscayi da (pres) alarak civik bir dil olan osmanlicayi resmilestirmesi trajedisi, cumhuriyete dek sürmüstür.

 

simdi ben soruyorum:

 

BIRAKALIM MIRAS YEDI AYAKLARINI, DILI VE DINI, ZOR YOLUYLA DEGISTIRILMIS BIR ULUSTAN NE BEKLIYORUZ ?

 

Bu soru; cumhuriyet imdadimiza yetismeseydi ne olurduk sorusuyla kosuttur.

 

Her ikisine de yanit verilebilir mi (!) bilmiyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.