Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2010 Bu saydiklariniz zaten sahsin özel hayatina ait konular. Kimse kanun cercevesinde sakal biraksin veya kiyafet giysin demiyor. Özel hayatta din ile ilgili yasanitin serbst ve o sadece kendini ilgilendirir. Neden hala anlamamzliktan geliyoruz anlasilir degil. Türkiye kendisini laik bir devlet olarak tanimliyormu? Evet. Laik devlet ne anlama geliyor? En azindan insanlarin dini görüslerine etkilemez ve onlara direktifte bulunmaz. Ehh o halde, nüfus cüzdaninda "islam" yazilmasi ile lailigin ne iliskisi var? Diger taraftan konuya sadece Aleviler acisindan bakmamak gerek. Ülkemizde ateistlerde var, sünni olmalarina ragmen rahatsiz olanlarda var. Bu insanlari neden yok sayiyoruz? Bir atesisti hangi hakla islam dininden olarak niteleyebiliyoruz? mesele burada. Yoksa kimsenin dinine karismak gibi bir düsüncemiz yok, ama bazilari zorla herkesi kendi dinine bagliyor sorun burada. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları nın hepsinin nüfus kağıdında İslam mı yazıyor, ben bunu anlayamadım. Benim dediğim isteyen istediğini yazdırsın, isteyen yazdırmasın. Bundan önceki dönemlerde bu konularda bir sorun yaşandığını hatırlamıyorum. Benim merak ettiğim niye bugünlerde gündeme getirildiği? Nüfus kağıdına bakarak ayrımcılık yapıldığı söyleniyorsa kıyafete bakılarak, mülakat yapılarak, form doldurtarak da pekala yapılabilir. Sorun olayların buraya gelmesi, adaletsiz bir yönetim gösterilmesidir. Saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2010 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları nın hepsinin nüfus kağıdında İslam mı yazıyor, ben bunu anlayamadım. Tabiiki islam yaziyor sayin yilmaz. Sadece gayrimüslüm isen islam yazilmiyor. Size tavsiyem nüfüs cüzdaniniza bakmaniz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 Karar dogrudur,gercek demokratiklesme böyle olur,maalesef bizim demokrat gecinenlerimiz icin demokrasi önce türbandan ve bölünmekten geciyor. Sorun hükümet sorunu degildir sistem sorunudur. Sorun hükümetten kaynaklanmis olsaydi önceki hükümetler tarafindan ortadan kaldirilirdi, ama onlarda el atmadilar. Elma ile armutu birbirine karistirmayalim. Türkcüler ile seriatcilar arasindaki bagnazlik catismasina demokratlarida ortak yapmaya gerek yok. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 bence çocuk 18 yaşına gelene dek nüfuscüzdanına din ibaresi yazılmamalıdır.(alevi falan değilim) Acaba diyorum Sunnimisin, sunnimisin die bi soru olmaz ama aklima takildi sormam lazim cünkü sürekli bu cagrisimi yapiyorsun. Neden Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Tabiiki islam yaziyor sayin yilmaz. Sadece gayrimüslüm isen islam yazilmiyor. Size tavsiyem nüfüs cüzdaniniza bakmaniz. Ben elhamdülillah ( bu kelimeyide söylemek istemiyorum! Ama söylemek lazım) Müslümanım. Tabii ki İslam yazacak. Gayri müslimlerler T.C değil mi? Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Ben elhamdülillah ( bu kelimeyide söylemek istemiyorum! Ama söylemek lazım) Müslümanım. Tabii ki İslam yazacak. Gayri müslimlerler T.C değil mi? Sizin müslümanliginiz veya gayrimüslümlügünüz veya ateistliginiz ile kendisini laik olarak tanimlayan bir devletin ne alakasi olabilir? Nüfus cüzdanlarina laik bir devlette vatandasin hangi dine mensup oldugu veya dinsiz oldugu yazilmaz. Mesela ben ateistim ama ona ragmen "islam" yazili. Yani beni olmadigim bir sifatla tanimladigi gibi birde kendi ilkelerine ters düsüyor "laik" devletimiz. Siz elestirilen meseleyi anlamamisa benziyorsunuz, vermis oldugunuz cevaplardan bu anlasiliyor. Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Ben elhamdülillah ( bu kelimeyide söylemek istemiyorum! Ama söylemek lazım) Müslümanım. Tabii ki İslam yazacak. Gayri müslimlerler T.C değil mi? Burasi islam devleti mi ki din hanesi bulunacak da islam yazacak. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Sizin müslümanliginiz veya gayrimüslümlügünüz veya ateistliginiz ile kendisini laik olarak tanimlayan bir devletin ne alakasi olabilir? Nüfus cüzdanlarina laik bir devlette vatandasin hangi dine mensup oldugu veya dinsiz oldugu yazilmaz. Mesela ben ateistim ama ona ragmen "islam" yazili. Yani beni olmadigim bir sifatla tanimladigi gibi birde kendi ilkelerine ters düsüyor "laik" devletimiz. Siz elestirilen meseleyi anlamamisa benziyorsunuz, vermis oldugunuz cevaplardan bu anlasiliyor. Sn. Dominik, siz nüfus cüzdanına bak dediniz ben ona cevaben ben zaten İslam ım, İslam yazması normal dedim. Bu konu niye bu kadar önemli, bundan daha önemli konular yok mu, yıllarca devam etmiş niye bugün gündeme geliyor? Bence sorgulanması gerekenler bunlar. Meseleyi ben anlasam ne olur, anlamasam ne olur? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konuda karar vermiş. Hükümete de bu kanunu uygulamaktan başka seçenek kalmıyor. Ama bunu millete anlatmanın o kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Malum ülkenin % 99 u müslüman deniyor. Saygılar... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Burasi islam devleti mi ki din hanesi bulunacak da islam yazacak. Kardeşim niye kabul etmiyorsunuz? Resmi olarak İslam Devleti değil tamam. Ezanı da kaldıralım mı? Bu Ülkenin % 99 Müslüman siz kabul etseniz de etmeseniz de böyle. Bunu değiştirebilir misiniz? Ya bir etnik kimlik meselesi var zaten bir de dini kimlik olayı çıkmasın. Bütün değerlerimizle oynanıyor. İnsanlar işsiz, ekonomik sorunlar diz boyu bunları gündeme getirmenin bize hiçbir faydasının olacağını sanmıyorum. Saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Sn. Dominik, siz nüfus cüzdanına bak dediniz ben ona cevaben ben zaten İslam ım, İslam yazması normal dedim. Bu konu niye bu kadar önemli, bundan daha önemli konular yok mu, yıllarca devam etmiş niye bugün gündeme geliyor? Bence sorgulanması gerekenler bunlar. Meseleyi ben anlasam ne olur, anlamasam ne olur? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konuda karar vermiş. Hükümete de bu kanunu uygulamaktan başka seçenek kalmıyor. Ama bunu millete anlatmanın o kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Malum ülkenin % 99 u müslüman deniyor. Saygılar... Cok dogru sayin yilmaz, o kadar büyük sorunlarimiz varki neden bununlada ilgileniyoruz diye soruyorsunuz. Devletimizin ve milletimizin aliskanligidir, sorunlari ya inkar etmisizdir ya da hali altina süpürmüsüzdür yillardir. Genelde disaridan zorlama ile sorunlarimiza el atmisizdir. Ne yapalim biz böy bir toplumuz ve devletimizde bizim aynamiz. Etnik kökenlilerimiz sorunumuz var diyor ve biz onalra gene ayni yaklasimla , sanki Türk'lerin sorunlari yokta sadece sizin var deyip onlara siz susun diyoruz. Alevi vatandaslarimiz sorunlarini ifade edip cözüm bekliyorlar ve onlarada son dönemlerde ne yani sunni vatandaslarimizinda sorunu var, yani onlarada susun diyoruz. Isciler sorunumuz var diyor, onlarada bu kadar sorunun icinde birde sizinkiylemi ugrasalim, isiniz varya yatin kalkin dua edin diyerek onlarada susun diyoruz. Hangi sorundan baslamamiz gerekli sayin yilmaz sizce? Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Kardeşim niye kabul etmiyorsunuz? Resmi olarak İslam Devleti değil tamam. Ezanı da kaldıralım mı? Bu Ülkenin % 99 Müslüman siz kabul etseniz de etmeseniz de böyle. Bunu değiştirebilir misiniz? Ya bir etnik kimlik meselesi var zaten bir de dini kimlik olayı çıkmasın. Bütün değerlerimizle oynanıyor. İnsanlar işsiz, ekonomik sorunlar diz boyu bunları gündeme getirmenin bize hiçbir faydasının olacağını sanmıyorum. Saygılar... Ne alakasi var canim simdi söylemlerinizin konuyla? Din özel hayata mahsustur ve herkese ne göstermek zorunlulugum var ne de baskasinin bilmesine gerek var. Din ibaresi resmi kayit olan nüfus cüzdanina yazilmamasi gerekli. Hiristiyan toplumlarda en azindan avrupa ülkelerinde böyle, diger ülkeler hakkinda fazla bilgim yok. Simdi avrupa ülkelerinin insanlari kendilerini hiristiyn olarak görmüyorlarmi sizce? Mesela Almanya'da bir kisinin hangi dine ve mezhebe bagli oldugu sadece vergi karnesinde belirlenir, amac burada kim hangi dine ve mezhebe bagli ise bagli bulundugu kiliseye vergisini verir. Eger hic bir dine ve mezhebe bagli degilse bos birakilir. Bu sistemin neresi kötü? Ben ateist olarak dinim islam olarak gözüküyorum ve gene vergim ile diyanete para akiyor. Akil isi degil. Ben kimsenin dinine laf etmiyorum ve kimseyide zorlamiyorum, ama ben ateist olarak bir guruba mensup olmaya zorlaniyorum. Neden anlamakta zorluk cekiyorsunuz? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Cok dogru sayin yilmaz, o kadar büyük sorunlarimiz varki neden bununlada ilgileniyoruz diye soruyorsunuz. Devletimizin ve milletimizin aliskanligidir, sorunlari ya inkar etmisizdir ya da hali altina süpürmüsüzdür yillardir. Genelde disaridan zorlama ile sorunlarimiza el atmisizdir. Ne yapalim biz böy bir toplumuz ve devletimizde bizim aynamiz. Etnik kökenlilerimiz sorunumuz var diyor ve biz onalra gene ayni yaklasimla , sanki Türk'lerin sorunlari yokta sadece sizin var deyip onlara siz susun diyoruz. Alevi vatandaslarimiz sorunlarini ifade edip cözüm bekliyorlar ve onlarada son dönemlerde ne yani sunni vatandaslarimizinda sorunu var, yani onlarada susun diyoruz. Isciler sorunumuz var diyor, onlarada bu kadar sorunun icinde birde sizinkiylemi ugrasalim, isiniz varya yatin kalkin dua edin diyerek onlarada susun diyoruz. Hangi sorundan baslamamiz gerekli sayin yilmaz sizce? Sn. Dominik, toplumdaki bölünmeyi fark ediyor musunuz bilmiyorum. Bu etnik, dini konular bu bölünmeyi arttırıyor. Bana göre ekonomik başarısızlığın üstünü örtmek için daha da önemlisi bu ayrışmanın daha da derinleşmesi için dışarıdan planlanıp geliştirilen büyük bir oyundur. Irak nasıl işgal edildi? Kürt, sünni, şii ayrımı yapıldı. Abd ye ne Kürtler ne Şiiler karşı koymadı. Niye karşı koymadı? Demokrasi getireceklerdi. Bizim başımızdaki olaylar bunlara benziyor mu? Bana göre benziyor. Ha! Osmanlı İmparatorluğu nun yıkılışını da unutmayalım. Milliyetçilik akımları... Saygılar... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Ne alakasi var canim simdi söylemlerinizin konuyla? Din özel hayata mahsustur ve herkese ne göstermek zorunlulugum var ne de baskasinin bilmesine gerek var. Din ibaresi resmi kayit olan nüfus cüzdanina yazilmamasi gerekli. Hiristiyan toplumlarda en azindan avrupa ülkelerinde böyle, diger ülkeler hakkinda fazla bilgim yok. Simdi avrupa ülkelerinin insanlari kendilerini hiristiyn olarak görmüyorlarmi sizce? Mesela Almanya'da bir kisinin hangi dine ve mezhebe bagli oldugu sadece vergi karnesinde belirlenir, amac burada kim hangi dine ve mezhebe bagli ise bagli bulundugu kiliseye vergisini verir. Eger hic bir dine ve mezhebe bagli degilse bos birakilir. Bu sistemin neresi kötü? Ben ateist olarak dinim islam olarak gözüküyorum ve gene vergim ile diyanete para akiyor. Akil isi degil. Ben kimsenin dinine laf etmiyorum ve kimseyide zorlamiyorum, ama ben ateist olarak bir guruba mensup olmaya zorlaniyorum. Neden anlamakta zorluk cekiyorsunuz? Söylem değil. Arkadaş T.C İslam mı deyince ben de böyle cevap vermek zorunda kaldım. Haklısınız zorla yazılmaması gerekir; İslam Dini nde bile zorlama yotur ki laiklikte hiç olmaması gerekir. Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama her toplumun yapısı farklıdır. Aynı kanunları getirip burada uygulayamazsınız. Herşeyde Avrupa örneği verenler demokrasinin tüm toplumu ilgilendiren dokunulmazlık, siyasi partiler kanunu, seçim kanunu gibi hayati konuları örnek almazlar? Bu da bende bir merak konusu... Saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Söylem değil. Arkadaş T.C İslam mı deyince ben de böyle cevap vermek zorunda kaldım. Haklısınız zorla yazılmaması gerekir; İslam Dini nde bile zorlama yotur ki laiklikte hiç olmaması gerekir. Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama her toplumun yapısı farklıdır. Aynı kanunları getirip burada uygulayamazsınız. Herşeyde Avrupa örneği verenler demokrasinin tüm toplumu ilgilendiren dokunulmazlık, siyasi partiler kanunu, seçim kanunu gibi hayati konuları örnek almazlar? Bu da bende bir merak konusu... Saygılar... Ehhh bizim toplumda artik biraz hos görülü olmayi ögrensin canim. Cok gec bile kaldik. Ne yani eskiden yobazdik diye halaa yobazmi kalacagiz? Toplumu hos görülü olmaya yönelik politikalar üretmek gerekli. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2010 Sn. Dominik, toplumdaki bölünmeyi fark ediyor musunuz bilmiyorum. Bu etnik, dini konular bu bölünmeyi arttırıyor. Bana göre ekonomik başarısızlığın üstünü örtmek için daha da önemlisi bu ayrışmanın daha da derinleşmesi için dışarıdan planlanıp geliştirilen büyük bir oyundur. Irak nasıl işgal edildi? Kürt, sünni, şii ayrımı yapıldı. Abd ye ne Kürtler ne Şiiler karşı koymadı. Niye karşı koymadı? Demokrasi getireceklerdi. Bizim başımızdaki olaylar bunlara benziyor mu? Bana göre benziyor. Ha! Osmanlı İmparatorluğu nun yıkılışını da unutmayalım. Milliyetçilik akımları... Saygılar... Herkesi zorla Türk yaparsak, dinini islam edersek herhangi bir zana sonra mecburen bu bir yerden patlayacaktir. irak örnegi ülkemizdkine benziyor. Yillarca insanlar baski altinda yasadilar. Kusura bakmayin ama gene avrupadan örnek vermek zorunda kalacagim, Avrupa ülkelerinde de benzeri ayriliklar olmasina karsin nedense hic bir bölünme ve kavga yasanmiyor. Nedenide onlarin farkliliklarini bir zenginlik olarak görmeleri ve birbirlerinden korkmamalari. Benim ateist olusumumdan rahatsiz olan varsa yapacak bir sey yok. Bende digerinin islam veya baska dininden rahatsiz oluyorsam orada da yapacak bir sey yok. Demekki toplumumuz aydin degil, hos görülü degil. Gercekler bunlar. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Herkesi zorla Türk yaparsak, dinini islam edersek herhangi bir zana sonra mecburen bu bir yerden patlayacaktir. irak örnegi ülkemizdkine benziyor. Yillarca insanlar baski altinda yasadilar. Kusura bakmayin ama gene avrupadan örnek vermek zorunda kalacagim, Avrupa ülkelerinde de benzeri ayriliklar olmasina karsin nedense hic bir bölünme ve kavga yasanmiyor. Nedenide onlarin farkliliklarini bir zenginlik olarak görmeleri ve birbirlerinden korkmamalari. Benim ateist olusumumdan rahatsiz olan varsa yapacak bir sey yok. Bende digerinin islam veya baska dininden rahatsiz oluyorsam orada da yapacak bir sey yok. Demekki toplumumuz aydin degil, hos görülü degil. Gercekler bunlar. Sn. Dominik durumun bu kadar vahim olduğunu sanmıyorum, dediğiniz gibi olsa bir çok müslüman olmayan iş adamı bu ülkede tutunamazdı. Avrupayı örnek göstermişsiniz. Onlarda ayrılıkçı bir hareket yok ki. Bizim ülkemizin parçalanmış haldeki haritaları nato toplantılarında ortalarda dolaşıyor. Bizdeki hoşgörünün de hiçbir yerde olmadığını, şehitler gelirken kimsenin burnunun kanamamasıyla kanıtlandığını söyleyebiliriz. Saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Sn. Dominik durumun bu kadar vahim olduğunu sanmıyorum, dediğiniz gibi olsa bir çok müslüman olmayan iş adamı bu ülkede tutunamazdı. Avrupayı örnek göstermişsiniz. Onlarda ayrılıkçı bir hareket yok ki. Bizim ülkemizin parçalanmış haldeki haritaları nato toplantılarında ortalarda dolaşıyor. Bizdeki hoşgörünün de hiçbir yerde olmadığını, şehitler gelirken kimsenin burnunun kanamamasıyla kanıtlandığını söyleyebiliriz. Saygılar... Tamam arkadasim ben pes ediyorum bundan sonra. Artik nüfüs cüzdanlarimizdaki islam ibaresini dahi kaldirmamamizi "ayrilikciliga" bagliyoruzya daha ne diyeyimki. Bizler sorunlarimiza cözüm aramamak icin her firsatta ayrilikcilik, bölücülük gibi tabirlerle karsilik veriyoruz. Cok basit bir sekilde dini inanclarin sahsi oldugunu ve laik bir devletin resmi evrak olan nüfüs cüzdanina böyle bir tabir yazmasinin celiskili oldugunu anlatmaya calistik ama anlamak istemeyince kirk dereden su getiriyoruz. Siz haklisiniz, her sey oldugu gibi devam etsin. Bizim hic bir derdimiz, eksigimiz ve sorunumuz yok. Bizden iyi, sorunsuz ve hosgörülü toplumda yok. Herkes bizi kiskandigi icin olmadik yerde sorun cikartiyorlar. Umarim mutlu etmisimdir sizi. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2010 Tamam arkadasim ben pes ediyorum bundan sonra. Artik nüfüs cüzdanlarimizdaki islam ibaresini dahi kaldirmamamizi "ayrilikciliga" bagliyoruzya daha ne diyeyimki. Bizler sorunlarimiza cözüm aramamak icin her firsatta ayrilikcilik, bölücülük gibi tabirlerle karsilik veriyoruz. Cok basit bir sekilde dini inanclarin sahsi oldugunu ve laik bir devletin resmi evrak olan nüfüs cüzdanina böyle bir tabir yazmasinin celiskili oldugunu anlatmaya calistik ama anlamak istemeyince kirk dereden su getiriyoruz. Siz haklisiniz, her sey oldugu gibi devam etsin. Bizim hic bir derdimiz, eksigimiz ve sorunumuz yok. Bizden iyi, sorunsuz ve hosgörülü toplumda yok. Herkes bizi kiskandigi icin olmadik yerde sorun cikartiyorlar. Umarim mutlu etmisimdir sizi. Sn. Dominik, siz değil biz pes ettik. Demokrat ve laik Başbakanımız gerekli değişiklik için talimat vermiş bile. Ayrıca sizin bildiğinize de eminim, bir dilekçe ile isteyen din bölümünü sildirebiliyormuş. İnşallah hayırlı olur. Saygılar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.