Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

madem konu chp nin parçalanması o halde neden olayı akp yle ilişkilendiriyorsunuz. chp yi akp mi parçalıyor?

İlk yazdığım iletiyi, okuyup anlamaya çalışsaydınız.Neden ilişkilendirdiğim konusunda bir soru sormanızın, ne kadar abes olduğunu görürdünüz sanırım

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sağcı iktidarlar ne zaman iktidar olabildiki bu ülkede? birisi adnan menderesti astı lar birisi özaldı vurdular olmadı zehirlediler.şimdi erdoğan halktan çekinmeseler onuda asacaklar .

Eger saka yapmiyorsaniz o zaman dogrulari söylemiyorsunuzdur.Türkiye'de Ecevit iktidari disinda tüm iktidarlar sagci iktidarlardir.HEM SAGCI HEM DINCI HEMDE AMERIKANCI.Bunlari "Türkiye'de sagci iktidarlar ne zaman iktidar olabildiki "diye yok saymak samimiyetle bagdasmiyor.Menderes,Demirel,Özal, Erbakan,Ciller,Yilmaz heralde solcu degildiler. Amerikan baskanlarinada suikastler tertipliyorlar,bunlar argüman degildir.Asarlar demekle duygusal bir yaklasim sergiliyorsunuz.Menderes'in asilmasini kimse onaylamiyor.Erdogan'inda asilmasini kimse onaylamaz.Ama lütfen gercekleri saptirmadan tartisalim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İlk yazdığım iletiyi, okuyup anlamaya çalışsaydınız.Neden ilişkilendirdiğim konusunda bir soru sormanızın, ne kadar abes olduğunu görürdünüz sanırım

yazdıklarınıza bakılırsa chp yi parçalamaya çalışan baykal.

sormak lazım ne olduda 1960 lardan önce halkın partisi olan chp dahasonra sol bir kimliğe büründü.Atatürk bu partiyi kurarken böyle bir iddiada bulunmuyordu oysa.

Gönderi tarihi:

sormak lazım ne olduda 1960 lardan önce halkın partisi olan chp dahasonra sol bir kimliğe büründü.Atatürk bu partiyi kurarken böyle bir iddiada bulunmuyordu oysa.

Sayin akil,böyle bir soruyu sormaniz sag-sol denilen akimlarin neler oldugunu bilmemeniz veya kendinizi öyle gösterip elestiride bulunmak icin bir dayanak aramanizdir.Size tavsiyem önce sag nedir sol nedir bunu arastirin.Kimlere solcu kimlere sagci denir bunlar cok önemlidir.Türkiye'de solculuk hep komünistlik olarak lanse edilmistir saniyorum sizde bu akimin etkisindesiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Evet CHP nin hatasınıda yazdım. Ama asıl yapılan dinci kesimin yaptıkları ve bunun karşısında CHP nin onlar kadar iyi örgütlenemediği ve bunu yayamadığı . O iletiden "sadece Baykal sorumludur "diye bir sonucu nasıl çıkarabildiğinizi görünce tartışmanında anlamsız olduğu sonucuna varmam kaçınılmaz oluyor. Çünkü tekrar tekrar anlatmak beni sıkıyor. Size bu konuda iyi tartışmalar dilerim

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Evet CHP nin hatasınıda yazdım.

Özür dileyerek size CHP'nin hatasini nereye ve ne zaman yazdiginizi sormak istiyorum. Bu baslikaltinda sizin yorumlariniza baktim bulamadim. Acaba benmi göremiyorum. Lütfen CHP'ye elestirinizi gösterirseniz sevinirim.

Gönderi tarihi:

CHP'nin her parti gibi hatalari vardir olmustur.En azindan ülkesini satiliga cikarma hatasina düsmedi ve bugün icinde CHP en tutarli ve en Türkiye yanlisi siyaset ve muhalefet yapmaktadir.CHP'yi tartisanlarin ayni zamanda Ermenici olmalari ise tamamen birbirine uyumlu bir zihniyetle karsi karsiya oldugumuzu gösterir.Bugün Türkiye'nin bölünmesine karsi muhalefet sadece CHP'DEN GELMEKTEDIR.CHP'yi kimse parcalayamaz,CHP'yi parcalamak isteyenlerin tarihte kendilerinin parcalandiklarini görmekteyiz.Komünisti bölücüsü,Alevicisi kim varsa CHP'ye karsidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Özür dileyerek size CHP'nin hatasini nereye ve ne zaman yazdiginizi sormak istiyorum. Bu baslikaltinda sizin yorumlariniza baktim bulamadim. Acaba benmi göremiyorum. Lütfen CHP'ye elestirinizi gösterirseniz sevinirim.

Şaşırmadım. "Millet ak derken siz sürekli yok yok sen kara diyorsun" diyorsunuz

Neyse ben yinede kopyalayayım.

1923-1950 yılları arasında yapılanlar bellidir.1950den sonra gerileme başlamış, askeri ihtilallerle özellikle nurcu cemaatlerin ve bunların yan kollarının güçlenmesi sağlanmıştır. Yapılan her darbe dinci kesime yaramıştır. Dün dedeleri , Atatürk'e cephe alıp düşmanla işbirliği yaparken, bugün torunları, bu mirası devralmış ve laik cumhuriyete karşı, örgütlü bir biçimde , amaçlarına ulaşmak için her yolu denemekteler. Aslında bu kesimin, tek takdir ettiğim yanı örgütlü mücadelesidir ve bu mücadaleden ne olursa olsun taviz vermemekteler. Bu kadar yol katetmelerinin altında da bu yatmaktadır.CHPnin hatası da burdadır.Örgütlü bir mücadele yapamamış ve bunu halka anlatamamış ve yayamamıştır.
Gönderi tarihi:

Şaşırmadım. "Millet ak derken siz sürekli yok yok sen kara diyorsun" diyorsunuz

Neyse ben yinede kopyalayayım.

Önce anlayisiniz icin tesekkür ederim ve CHP'yi bayagi elestirmis oldugunuzu tesbit ettim. Daha baska elestirilecek yönlerini bulamamissiniz galiba. Sadece örgütlü mücadele yapamadigi mi elestirilecek yani CHP'nin?

Sizin CHP'yi elestirmeniz aynen Baykal'in kendi hatalarini gördügü kadar fazla. Bu zihniyetle CHP ve sempatizanlari her gecen gün daha da beter hale gelecekler. 

Demokrasi 1950 lere kadarki tek partili sisteme benzemez. CHP 1950 lere kadar rekabetsiz bir sekilde iktidarda oldugundan ve kendisinide bu aliskanligindan kurtaramadigi icin bozguna ugramistir. Aksi taktirde her köseye SIKISTIGINDA askerlerden medet ummaz. Ha siz söylemeden ben söyleyeyim, 12 Eylül sanki CHP'yi vurmadi diuyeceksiniz. Istediginizi söyleyin, ama CHP kadar halka güvenmeyen  ve gücünü askerden alan baska bir parti yoktur.

Özür dilerim Millet secimlerde CHP demezken CHP ne diyor acaba? hani ben Millet ak derken yok siz kara diyorsunuz diyorumya. CHP ne diyor acaba millet ak derken?

Gönderi tarihi:

Bütün partiler aynı, liderlik sultası hakim. Halkın istekleri, düşünceleri hiçbir parti tarafından dikkate alınmıyor. Milletvekilleri kendi menfaatleri söz konusu olduğunda anında hemfikir oluyorlar. Dün akşam Habertürk te Basın Kulübü nde %10 barajı konusunda CHP ve AKP nin de aynı fikirde olduğunu, hiçbirinin kalkmasını istemediğini gördük. Her fırsatta milli iradeyi gündeme getiren AKP dokunulmazlık söz konusu olunca milli iradenin ne dediği umurunda bile olmuyor.

Her parti de kişilerin kendi özgür iradelerini kullanmaya engel olan parti disiplini var. Delege seçimlerini zaten konuşmaya gerek yok.

Ülkenin ana sorunu bence siyasal sistemimizin, demokratlıkla alakası olmayan bir yönetim şeklinin halka demokrasiymiş gibi yutturulması. TBMM nin oluşmasında halk yeterince etkin olmadığından bu meclise ve buradan çıkan hükümete hiçbir %100 güvenle bağlanamıyor.

Sandık başına giderken hiçbir vatandaşın kendisini temsil edecek, kendi haklarını savunacak bir parti bulup, gönül rahatlığı içinde oy kullandığını sanmıyorum. Son günlerde yapılan anketlerde CHP niye yükseliyor, değişik birşey mi yaptı, küskünleri mi barıştırdı, solu bir çatı altında mı topladı? Sadece AKP nin yanlışlarından kaynaklanan, kötünün iyisi mahiyetinde bir artış.

Parti yönetim şekli ve seçim sistemiyle ilgili çok dolu ve kızgın olduğumdan yazarım da yazarım...

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bütün partiler aynı, liderlik sultası hakim. Halkın istekleri, düşünceleri hiçbir parti tarafından dikkate alınmıyor. Milletvekilleri kendi menfaatleri söz konusu olduğunda anında hemfikir oluyorlar. Dün akşam Habertürk te Basın Kulübü nde %10 barajı konusunda CHP ve AKP nin de aynı fikirde olduğunu, hiçbirinin kalkmasını istemediğini gördük. Her fırsatta milli iradeyi gündeme getiren AKP dokunulmazlık söz konusu olunca milli iradenin ne dediği umurunda bile olmuyor.

Her parti de kişilerin kendi özgür iradelerini kullanmaya engel olan parti disiplini var. Delege seçimlerini zaten konuşmaya gerek yok.

Ülkenin ana sorunu bence siyasal sistemimizin, demokratlıkla alakası olmayan bir yönetim şeklinin halka demokrasiymiş gibi yutturulması. TBMM nin oluşmasında halk yeterince etkin olmadığından bu meclise ve buradan çıkan hükümete hiçbir %100 güvenle bağlanamıyor.

Sandık başına giderken hiçbir vatandaşın kendisini temsil edecek, kendi haklarını savunacak bir parti bulup, gönül rahatlığı içinde oy kullandığını sanmıyorum. Son günlerde yapılan anketlerde CHP niye yükseliyor, değişik birşey mi yaptı, küskünleri mi barıştırdı, solu bir çatı altında mı topladı? Sadece AKP nin yanlışlarından kaynaklanan, kötünün iyisi mahiyetinde bir artış.

Parti yönetim şekli ve seçim sistemiyle ilgili çok dolu ve kızgın olduğumdan yazarım da yazarım...

saygılar...

Tebrikler sayin yilmaz, tümüne imzami atarim. Dogru ve yerinde tesbitler yapmissiniz.

Keske parti saltanatligina son verecek bir secmen iradesine sahip olabilsek. Gelismis demokratik ülkelerde muhalefet iktidara karsi bir alternatif getirerek secmenlerin gönlünü kazanirken bizde ise devamli iktidarin yanlislarindan medet umulur. Muhalefet partileri Türkiye'nin temel sorunlari icin hangi bir proje üretip secmene sunuyorlar? Issizlige, Tekel iscilerinin sorununa, AB ile iliskilere ve üyeligine, teröre karsi mücadelede,..... Hangi net ve iktidarinkinden degisik alternatif cözümler getiriyorlar? 

Tekel iscilerinin dahi bu duruma gelisinin tek nedeni gecmis iktidarlarin yani muhalefetimizin gecmis dönemlerdeki iktidarlari ve diger partilerin iktidarlari döneminde yaratilmistir. Partizanlik yapip oy ugruna önüne geleni ise aldirmislardir ve simdide bu insanlar isten cikartilmak zorunda birakilmistir. 

Bizim siyasilerimiz her dönem sorunlardan beslenmislerdir. Kendi ürettikleri sorunu baska bir iktidar döneminde onlara karsi kullanmislardir ve halada öyledir.

Bu zihniyet Türkiyeyi yillardan beri yanlis yöneterek sorunlarin altindan kalkamayacak bir hale getirmistir

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, sorunda anlaştığımıza göre çözüm için ne yapabiliriz; biz onları beğenmezken, ABD güdümündeki siyasetçiler olarak görürken, gelen gideni arattı. Bu lider sultasından nasıl kurtuluruz, bunu tartışalım. Bence toplum yapısı değişmedikçe böyle geldi, böyle gidecek.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, sorunda anlaştığımıza göre çözüm için ne yapabiliriz; biz onları beğenmezken, ABD güdümündeki siyasetçiler olarak görürken, gelen gideni arattı. Bu lider sultasından nasıl kurtuluruz, bunu tartışalım. Bence toplum yapısı değişmedikçe böyle geldi, böyle gidecek.

saygılarla...

Cözüm gercektende cok zor bizim ülke ve toplumumuz icin. Sizinde söylediginiz gibi, toplum yapisi degismedikce böyle gelmis böyle devam edecek.

Duyarli insanlarimizin cogalmasi gerekli, cekinmeden ve korkmadan azinliktada kalsak her yerde ve her platformda yanlisa yanlis dogruya dogru diyebilmmiz gerekli. Ben kendi acimdan devlete ve onu yönetenlere yaptiklari yanlislardan dolayi karsi oldugumu her daim söyledigim icin dogal olarak sevenlerim cok az. Bu ortamda da aynen böyle. Ama inaninki bu beni asla rahatsiz etmiyor cünki, ben degisimden, yenilikten yanayim, ortak degerlerin bir araya getirilip herkese yasama ve kendisini ifade etmesi taraftarayim. Beni kabul etmeyenler, elestirenler ve sevmeyenler ise bilerek veya bilmeyerek aslinda bu bozuk düzenin devami tarafilar. Onlar icin devlet elestirilmez bir olgudur.

Bakiniz Türkiye cumhuriyeti benim acimdan ortak degerler birlestirilerek, herkesin kendisini ifade edebilecegi bir ortami yaratmadan ve tüm kesimlerin destegini alarak kurulan bir devlet degil. Bunu böyle söylemek dahi bazilarimiz icin büyük bir suc oluyor.

Atatürk cogumuz tarafindan dogru taninmayan bir lider. Her kesim kendi tarafina cekiyor. Tabiiki bu konuda Atatürk'ün kurtulus savasi dönemindeki davraniis ve cumhuriyeti kurma esnasindaki tutumuda kendisinin tam olarak anlasilmamasina bir nedendir. Atatürk yerien göre komunist dahi olustur. Türkiye'de ilk komunist partisi gene Atatürk tarafindan kurulmustur, ama TKP'nin liderlerinide sonra kara denizde bogdurtmustur. Meclisi kuran okuyarak actirmistir ve Peygamberi överek konusmalar yapmistir, ama gene herkesin bildigi gibi sonradan islamci kesme karsi eylemlerde bulunmustur. Kürt'ler icinde benzeri yaklasimlarda bulunmustur. Ates olmayan yerden duman cikmaz derler. Kürt'ler kendilerine özerklik sözü dahi verildiginden bahsederler. Her seyide artik yok yalan dolan demekle gecistiremeyiz. Bence Atatürk cumhuriyeti kurarken iktidari ele gecirene kadar bazi kesimlere belirli sözler vermis ama sonunda tümüne tabir yerindeyse kazik atmis ve kendi düsüncesine ait bir cumhuriyet kurmus. O yüzdendirki ülkemiz kurulusundan günümüze dek asla rahat bir gün gecirmemistir. Her kazik yiyen hakkini aramaya calismis.

Ortak bir kosensüs bulunmus olsaydi bu gün bu ortamda olmayacaktik.

Bence cözüm aslinda ic baristan gecer ve sonrasinda toplumun her kesmini icerisine alan bir demokratik sistemin kurulmasi gerekli. Tabiiki 90 yil yasananladan sonra hemen yapalim demekle olmuyor bu isler. Önce kafamizdaki ön yargilari, hayal düsmanlari silmemiz gerekli. Bu ülke hepimizin, Türküyle, Kürdüyle, Laziyla, Cerkeziyle,....., dincisiyle, dinsiziyle, müslümaniyla,hiristiyaniyla, ateistiyle,....

Önce söyle bir düsünelim neden ülke 90 yili askin devamli kayniyor diye. Biliyorsunuz, en cazip cevaplar devamli dis mihraklar, bölücüler, .... falan filan. Bunlari bir es gecelim derim önce. 90 yildir duyuyoruz ama care bulunamadi. diger taraftan neredeyse her ülkede terör örgütleri oluyor, baska ülkelerle sorunlarida oluyor, ama bizim kadar da yillarca cözümsüzlük olmamis cogu ülkelerde. Yani dis mihraklar ve terör eylemleri tek basina sorunlarin kaynagi olamaz.

Biz devlet ve millet olarak her türlü dis mihraklara ve terör eylemlerine karsi hazir olmamiz gerekli, cözüm üretmemiz gerekli. Devlet ve millet olarak dis mihraklarin ve terörün beslenme kaynaklarini yok ettigimiz sürece hic bir kimse ve mihrak asla bizim huzurumuzu bozamaz. Bunun en kolay yolu toplumun her kesmini kucaklamak ve baris icerisinde olmaktir.

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, Kurtuluş savaşında birlik sağlandığı için başarılı olundu. Savaştan sonra herkes liderlik mücadelesine girdi. Ülke yönetiminde çok başlılık mümkün olmadığından bu kişiler devre dışı bırakıldı. Kurtuluş Savaşı nda milleti örgütleyen, düzenli orduyu kuran, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi Atatürk olduğu için liderlik onun en doğal hakkı değil mi? Onlara verilmiş sözler var mı ki sizin tabirinizle kazıklanmış olsunlar.

O zaman hekese bir bölge verilsin, beylikler devam etsin; bu kadar kan niye döküldü?

Topluluğun olduğu bir yerde herkesi memnun etmek mümkün değildir. 500 sene hüküm sürmüş bir imparatorluğun bittiğini sindirmek kolay değil, ama bitmişti. Aynı düzenin devam etmesini isteyenler Cumhuriyetten memnun olmazlar tabi. Zaten imparatorluklar dönemi de son bulduğuna göre yeni bir yönetim şekli getirmek gerekiyordu o da getirildi. O zor dönemlerden günümüze kadar hatalarıyla, sevaplarıyla getirildi.

Siz belki kabul etmek istemiyorsunuz ama dış mihraklar malesef bizim huzura kavuşmamızı istemiyor. AB bizi aralarına almıyor ama kuvvetli bağlarla bağlayıp kendilerinden de koparmıyorlar. Bunu nasıl anlamalıyız? Demokratikleşme diyerek ordunun yapısıyla, dilimizle, yargımızla oynuyorlar. Ama nedense vatandaşa dayatılan anti demokratik seçim sisteminden, milletvekillerine tanınan imtiyazlardan hiç bahsetmiyorlar.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, Kurtuluş savaşında birlik sağlandığı için başarılı olundu. Savaştan sonra herkes liderlik mücadelesine girdi. Ülke yönetiminde çok başlılık mümkün olmadığından bu kişiler devre dışı bırakıldı. Kurtuluş Savaşı nda milleti örgütleyen, düzenli orduyu kuran, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi Atatürk olduğu için liderlik onun en doğal hakkı değil mi? Onlara verilmiş sözler var mı ki sizin tabirinizle kazıklanmış olsunlar.

O zaman hekese bir bölge verilsin, beylikler devam etsin; bu kadar kan niye döküldü?

Topluluğun olduğu bir yerde herkesi memnun etmek mümkün değildir. 500 sene hüküm sürmüş bir imparatorluğun bittiğini sindirmek kolay değil, ama bitmişti. Aynı düzenin devam etmesini isteyenler Cumhuriyetten memnun olmazlar tabi. Zaten imparatorluklar dönemi de son bulduğuna göre yeni bir yönetim şekli getirmek gerekiyordu o da getirildi. O zor dönemlerden günümüze kadar hatalarıyla, sevaplarıyla getirildi.

Siz belki kabul etmek istemiyorsunuz ama dış mihraklar malesef bizim huzura kavuşmamızı istemiyor. AB bizi aralarına almıyor ama kuvvetli bağlarla bağlayıp kendilerinden de koparmıyorlar. Bunu nasıl anlamalıyız? Demokratikleşme diyerek ordunun yapısıyla, dilimizle, yargımızla oynuyorlar. Ama nedense vatandaşa dayatılan anti demokratik seçim sisteminden, milletvekillerine tanınan imtiyazlardan hiç bahsetmiyorlar.

saygılarla...

Benim urada yaptigim sadece bir tesbit ve sizde söylemlerinizle aslinda tesbitimi onayliyorsunuz, yani cumhuriyetin kurulusunda tam bir konsesunun olmadigini.

Toplumun tüm kesimlerine karsi duyarli olmak demek herkese bir devlet verilmesi anlamina gelmez. Tabiiki kurtulus savasindan sonra cagdas bir sistemin getirlmesi gerekli ve en dogrusuda o. Ama bizler burada ülkenin sorunlarindan bahsediyoruz ve bende bu sorunlarin kaynagini anlatlamaya calisiyorum. Bu bizim halimiz ve degistiremeyiz. Türkiye sadece Türk'leri degil bir cok milleti topraklarinda barindiran bir ülke ve din olarakta müslüman ve 600 yil boyunca insanlarimiza din asilanmis. Bu durumu kabul etmemiz gerekli ve ona göre cözümler üretmeliyiz. Bende tabiiki seriata karsiyim ve ülkenin bir kac devlete ayrilmasini dogru bulmuyorum. Ama bunlari söylerkende digerlerini dislayalim veya sadece bizim söylediklerimizle ve verdiklerimizle yetinsinler mantigi yanlis. Hic bir kesim cumhuriyetin kurulusunda sartsiz evet dememislerdir. Yani dogal olarak Atatürk ve arkadaslarinin dinci kesim olsun Kürt'ler olsun ve digerleri icin olsun bazi sözler vermesi zorunlu ve zaten diger kesimler tarafindan kendilerine bazi imtiyazlarin verilecegi sözü verildigi iddaa ediliyor.

Ben asla dis güclerin bizi rahat biraktigi gibi bir söylem ypmam, ama her sorununun yegane nedenini de disarida aramak cok yanlis. AB konusu malesef sizin anladiginiz gibi degil. AB kousunda sayisiz sartlar var ve yeri geldikce bunlar masaya yatiriliyor. Kim ne derse desin, AB'ye girmek isteyen biziz ve AB'de 1963 te bizi alacagini söyledi. Gerisi sadece ic siyasete ait konular. AB asla sizi almayacagiz diye bir aciklama yapmiyor. Yapanlar sadece belirli üye ülkelerin siyasileri. AB'ye girmenin sartlari var ve yerine getirldigi taktirde almazlarsa o zaman konusuruz. Ama daha girebilmemizin sartlari olusmadan bizler almayacaklar diyoruz. Sartlarda 45 yili askin belli. Müzakerelerde tüm konular islenecek. Sizin bahsettiginiz olay secim barajida inanin yakinda AB uyum yasalari cercevesinde degistirilecektir. Bizler kendi kendimizi düzeltmemekte inat ederiz, dolayisiyla baraj konusunda siyasiler günlerini ün yapiyorlar ve müzakere sirasi baraja geldigi zaman birden degisecektir, bundan emin olun. Biz böyle bir toplumuz, yapacak fazla bir sey yok. Bizi ancak baskalari düzene sokar.

Gönderi tarihi:

Benim urada yaptigim sadece bir tesbit ve sizde söylemlerinizle aslinda tesbitimi onayliyorsunuz, yani cumhuriyetin kurulusunda tam bir konsesunun olmadigini.

İmparatorluktan sonra yeni bir yönetim getiriyorsunuz, doğal olarak her kesimi memnun edemezsiniz.

Hic bir kesim cumhuriyetin kurulusunda sartsiz evet dememislerdir. Yani dogal olarak Atatürk ve arkadaslarinin dinci kesim olsun Kürt'ler olsun ve digerleri icin olsun bazi sözler vermesi zorunlu ve zaten diger kesimler tarafindan kendilerine bazi imtiyazlarin verilecegi sözü verildigi iddaa ediliyor.

İddia ediliyor diyorsunuz, iddia edilen herşey gerçek midir? Madem sözler verildi o zaman ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti olurken niye itiraz edilmedi. Anadolu Cumhuriyeti niye denilmedi mesela? O bölgeye Türklüğü kabul etmeyip ayrılacaksa niye o kadar kan döküldü, İngilizler, Fransızlar niye kovuldu?

AB konusu malesef sizin anladiginiz gibi degil. AB kousunda sayisiz sartlar var ve yeri geldikce bunlar masaya yatiriliyor. Kim ne derse desin, AB'ye girmek isteyen biziz ve AB'de 1963 te bizi alacagini söyledi. Gerisi sadece ic siyasete ait konular. AB asla sizi almayacagiz diye bir aciklama yapmiyor. Yapanlar sadece belirli üye ülkelerin siyasileri. AB'ye girmenin sartlari var ve yerine getirldigi taktirde almazlarsa o zaman konusuruz. Ama daha girebilmemizin sartlari olusmadan bizler almayacaklar diyoruz. Sartlarda 45 yili askin belli. Müzakerelerde tüm konular islenecek. Sizin bahsettiginiz olay secim barajida inanin yakinda AB uyum yasalari cercevesinde degistirilecektir. Bizler kendi kendimizi düzeltmemekte inat ederiz, dolayisiyla baraj konusunda siyasiler günlerini ün yapiyorlar ve müzakere sirasi baraja geldigi zaman birden degisecektir, bundan emin olun. Biz böyle bir toplumuz, yapacak fazla bir sey yok. Bizi ancak baskalari düzene sokar.

Bu şartlar niyeyse hep bize uygulanıyor, bizden sonra müracat edenler bu şartları yerine getirdiler mi de AB girdiler? Yunanistan, G.Kıbrıs bizimle sorunlarını çözdüler mi? Evet AB sizi almayacağız demiyor; ama öne sürdüğü koşullar sizi almayacağız demektir bana göre, tabi biz anlarsak. Türkiyenin demokrasiyi tam anlamıyla yaşayabilmesinin önündeki en büyük engel siyasi parti yapıları, seçim sistemi, milletvekillerinin ayrıcalıklı haklara sahip olmaları. AB bunlardan da bahsetse dişimizi kıracağız.

Gönderi tarihi:

Atatürk'ü herkes kendi tarafina cekmek istiyor diye baslanmis,Atatürk'ün tam taninmadigi vurgulanmis hemen akabinden de Atatürk taninmamak icin elinden geleni yapmis gibi bir gerekce ileri sürülüp Atatürk'e söylenmedik söz birakilmamis.Demek ki Atatürk'ü böyle tanitmislar birilerine,ha kimler tanitmisa gelirsek bunu yazmama gerek yok,ögretmenler biliniyor bu konuda.Ilk basta Udo Steinbach gelir.Bir numarali Türk ve Atatürk düsmani.Ve diger isimler,Fikret Adanir,Baskin Oran,Mehmet ve Ahmet Altan,Dinci ve cemaatci yazarlar ve daha baskalari.

Atatürk'ün ne yaptigini degilde ne yapmadigini yapmis gibi göstermeye calismak ancak art niyetle aciklanir.

Atatürk müslüman olmus müslümanlari kandirmis,Kürtlere söz vermis Kürtleri kandirmis ve daha nice nice gercekle iliskisi olmayan maksatli üretilmis bir yigin sacma.Atatürk'ü ve Türklügü hazmedememis olanlarin tarihin her sayfasinda Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyetine karsi ve karsi olanlarla birlikte calismalari yeni degildir.Bunlar belgelenmis olmasina ragmen devam etmektedir.Bu nedenle bunlari ciddiye almak abesle istigaldir.

Bagimsizliga sevdali ve emperyalizme karsi olanlara sunulacak recetedeki ilacin ismi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Atatürk'ü herkes kendi tarafina cekmek istiyor diye baslanmis,Atatürk'ün tam taninmadigi vurgulanmis hemen akabinden de Atatürk taninmamak icin elinden geleni yapmis gibi bir gerekce ileri sürülüp Atatürk'e söylenmedik söz birakilmamis.Demek ki Atatürk'ü böyle tanitmislar birilerine,ha kimler tanitmisa gelirsek bunu yazmama gerek yok,ögretmenler biliniyor bu konuda.Ilk basta Udo Steinbach gelir.Bir numarali Türk ve Atatürk düsmani.Ve diger isimler,Fikret Adanir,Baskin Oran,Mehmet ve Ahmet Altan,Dinci ve cemaatci yazarlar ve daha baskalari.

Atatürk'ün ne yaptigini degilde ne yapmadigini yapmis gibi göstermeye calismak ancak art niyetle aciklanir.

Atatürk müslüman olmus müslümanlari kandirmis,Kürtlere söz vermis Kürtleri kandirmis ve daha nice nice gercekle iliskisi olmayan maksatli üretilmis bir yigin sacma.Atatürk'ü ve Türklügü hazmedememis olanlarin tarihin her sayfasinda Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyetine karsi ve karsi olanlarla birlikte calismalari yeni degildir.Bunlar belgelenmis olmasina ragmen devam etmektedir.Bu nedenle bunlari ciddiye almak abesle istigaldir.

Bagimsizliga sevdali ve emperyalizme karsi olanlara sunulacak recetedeki ilacin ismi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

saygilarla

Kendimizi hala dev aynasinda görmeye devam ettigimiz sürece daha cok kaoslar yasayacagiz. Sonrada yok efendim vatan elden gidiyor diye cayir cayir bagiracagiz. kendisinden olamyanlari dislayarak kurulan bir sistemi en dogru olan diyerek insanlari aldatmaya devam ederek sorunlu ülkelrin basini cekmeyede devam edecegiz.

Ati alan Üsküdar'i gecmis ama bizler hala nuh deyor peygamber demedigimiz icin Üsküdar'in yakinlarina dai gelememisiz.

Sorunlardan beslenmenin en güzel örnegini okumaktan cok mutlu oldugumu söylemektende gecemeyecegim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.