Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupali Türkler

Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz  

17 üye oy verdi

1. 1. Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz

• Türkiye´nin imajini zedeliyorlar
      17
    • Türkiye icin döviz kaynaklari
      6
    • Hic bir fikrim yok Avrupali Türkler hakkinda
      6
    • Hic bir ayirim yapmiyorum
      12

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

önce insanlara bilmiyorlar, cehalet dememek lazım dimi. mesela almanyada doğum esaslı vatandaşlık yoktur kan esaslı vatandaşlık vardır, deyip aksini idda edince bana cahil diyen msjflower gibi :)

evet asimile olmuşlardır üçüncü kuşak yani 65 te göç edenlerin çocukları,

sen dogum esasli vatandaslik ezelden beri var olan bi si gibi ilan ettin, kuzen muzen bölümü hatirlatiim...

bende sana bunun 2000 yilindan beri öle oldugunu söledim...

Rica ediorum, okuduktan sora cevap yaz... ve sonunda hakli olacaksan ol... ama yazilanlari tekrarlama...

• Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sevgili Cyrano ya...

kücük bir hatirlatma yapiim...

tartisma senin TC yurtdisinda yasayan Türkler üzerinde hic hükümlülüge sahip olmadigini aciklamanla basladi, demistin ki zaten herkes Alman, o zaman TR nin hic bir sorumlugu yok..

bunun üzerine ben sana istastik sundum ve dedim ki vatandaslik mevzuu 10 senlik bi mevzuu, yani 20 sene boyunca demek ki TC nin bir sorumlugu varmis...

peki ne yapmis? cevap yok!

sora konu vatandaslik haklarina gecti... yani sonucta ilk basta öne sürdügün aciklama gecersiz, yine söylüyorum...

yien söylüyorum, birincisi alman vatandaşlığına geçmiş birisi, adı üstünde başka bir ülkenin vatandaşıdır, ve türkiyenin bu kimse hakkında alman soylu bir alman vatandaşından daha fazla tasarruf yetkisi yoktur. Göçmen veya oturma izni statüsündebulunanlarla da ilgili oarlak, türkiyenin tek tasarrufu hukukun suç saydığı fiillere maruz kalmaları halidne olabilir. onun dışında almanyada türkçenin dil oalrak okutulup okutulmaması, ekonomik veya sosyal şartların düzgün olup olmaması göçmenelre karşı en uç olarak söylüyorum göçmenelre karşı ayrımcılık yapılması bile, türkiyenin müdahele edebileceği bir konu değildir. almanyanın iç meselesidir. zira kisme orada zorla tutulmamaktadır. almanyadan oturma izni alırken imzaladığı kağıtlar bir kimsenin, bunları almanyanın mevcut yasalarını veyahutta, ileride uyuglanacka yasalarını kabul ettiğini taahüt ediyor izini almak isteyen kimseler. Türkiyenin müdahele edebielceği eşy vatandaşlarına karşı, suç sayılan fiiler, öldürme, yaralama, ırkçı saldırılar, malalrıan usulsuzce el koyma, gelirine el koyma, gibi durumalrda türkiye nota vererek mdüahele edebilir.

yoska eğitim sistmeidne türkçe var mı yok mu, sosyal güvenlikte türkiyeden göç edenelre eşti davranlıyormu vs. türkiyenin müdahele edebielceği şeyler değildir. aynı şekilde başka bir ülkede türkiyede ki vatandaşları için bunlar hakkıdna müdahele edemez. çünkü birk imse çalışam veya oturma izni aldığı ülkenin yasalarını kabu lederek o izni alır. her anda ülkesine dönme hakkı vardır.

Gönderi tarihi:

önce insanlara bilmiyorlar, cehalet dememek lazım dimi. mesela almanyada doğum esaslı vatandaşlık yoktur kan esaslı vatandaşlık vardır, deyip aksini idda edince bana cahil diyen msjflower gibi :)

evet asimile olmuşlardır üçüncü kuşak yani 65 te göç edenlerin çocukları,

Ben sana aksini iddia edince cahil mi dedim? Nerede? Yapma cyrano!

Sonra, senin sonradan vatandaslik hakkinda söylediklerine katildim. Benim bir hatam su oldu ki, yeni yasayi cok önemsemedim cünkü yeni, ve o yasa uygulanan kisiler hala bebekler!!!! Konumuz icine girmiyorlar.

Evet, yeni yasayi tam inceleyince dogum esasli vatandaslik gelmis gibi. Sen haklisin. Bu yasanin asimile etme cabadan baska birsey olmadigini da iddia ediyorum üstelik. :P

Ikinci sözüne inanamiyorum. Ve yine diyorum - bilmiyorsun ve daha buradaki insanlari ve durumu anlamiyorsun. Eger aksini ispatlarsan özür dilemesini bilirim.

Gönderi tarihi:

sen dogum esasli vatandaslik ezelden beri var olan bi si gibi ilan ettin, kuzen muzen bölümü hatirlatiim...

bende sana bunun 2000 yilindan beri öle oldugunu söledim...

Rica ediorum, okuduktan sora cevap yaz... ve sonunda hakli olacaksan ol... ama yazilanlari tekrarlama...

2000 yılından itibaren ailesi başvurmasa bile çocuk alman vatandaşı sayılır, yani karine artık bu yöndedir. daha önce alman vatandaşı olamyan ana babaların çocuklarına başvuru üzerine almanya vatandaşlık eriyordu. zira doğum esaslı vatandaşlık uygulamasını başlatan avrupa ülkesi almanyadır. bir kisme var mıdır. 2000 den öcne de almanyada doğup ta almanya tarafından kaçak diye sınırdışı edilen.

Gönderi tarihi:

Ben yazana kadar konu dönmüs asil yerine. Türkce yazinca cok yavas yaziyorum napim. :)

Bir örnek dana. Ben ilkokulda Türkce dil dersi gördüm, ama ondan sonra ortaokul ve lisede yoktu. Sinifimda Italyan, Ispanyol ve Yunan ögrenciler vardi. Bunlar okuldan sonra "Italyan/Ispanyol/Yunan okuluna" giderlerdi. Ögleden sonra orada dil ve sanirim tarih vs dersleri alirlardi. Bildigim kadariyla bu okullar konsolosluk, egitim ateselik filan taraflarindan isletiliyordu.

Ne kadar imrenirdim. Nerdeydi Türk okullari?

Alman basbakani Türk basbakanina bundan sonra Türk vatandasligini geri vermeyin deyince ic islerimize nasil karisabiliyor da, Türk Cumhuriyeti Alman Cumhuriyetinin ic islerine karisip, kendi vatandaslari icin bir baski yapip yardim edemiyor? Yasal olarak yapamaz belki, zaten ben sorumluluktan bahsederken etik sorumlulugunu kastetmistim.

Gönderi tarihi:

Sevgili MjsFlower, bu tartisma hic bir yere gitmio kanaatimce...

o zaman bende söle soriim ortaya....

Baska bir ülkede yasayan topluluklarin asimile olmasi nasil engellenebilir?

bizi Ermenilerde, Yahudilerden ayiran özellikler hangileridir?

nicin burdaki gencler Atatürk´ ü tanimio? tanitmak icin kim ne yapmali?

burdaki konsolosluklar bütün gün cay mi demlio?

nie egitim tanitim yapmio?

hadi TR burdaki yasalara karisamaz tabiki, bunun aksini iddia edende olmadi ki simdi sanki ispat edilmis gibi gösterlio.. ama neyse Konsolosluk(TC. temsil eden bi kurum) ne yapio burdaki insanlar icin?

Egitim, kültür, gelenek acisindan, bana ne vatandasliktan , yasalardan... konu saptirilmasin lütfen...

Gönderi tarihi:

Ben sana aksini iddia edince cahil mi dedim? Nerede? Yapma cyrano!

Sonra, senin sonradan vatandaslik hakkinda söylediklerine katildim. Benim bir hatam su oldu ki, yeni yasayi cok önemsemedim cünkü yeni, ve o yasa uygulanan kisiler hala bebekler!!!! Konumuz icine girmiyorlar.

Evet, yeni yasayi tam inceleyince dogum esasli vatandaslik gelmis gibi. Sen haklisin. Bu yasanin asimile etme cabadan baska birsey olmadigini da iddia ediyorum üstelik. :P

Ikinci sözüne inanamiyorum. Ve yine diyorum - bilmiyorsun ve daha buradaki insanlari ve durumu anlamiyorsun. Eger aksini ispatlarsan özür dilemesini bilirim.

bak msj asimilasyon deyince kafanda oluşan imaj ne bilmiyorum, ama türkiyede beyin göçü ve asimilasyon konuları ciddi olarak tehlike kabu ledilir ve bununla mücadele etmek için, oluşturulmuş sivil toplum örgütleri vardır. asimilasyonun en temel özelliği maruz kalanlar tarafından fark edilmez. ancak ülkelerine kesin dönüş yapanların farkettiği gibi geri dönüş anında fark edilir.

Gönderi tarihi:

2000 yılından itibaren ailesi başvurmasa bile çocuk alman vatandaşı sayılır, yani karine artık bu yöndedir. daha önce alman vatandaşı olamyan ana babaların çocuklarına başvuru üzerine almanya vatandaşlık eriyordu. zira doğum esaslı vatandaşlık uygulamasını başlatan avrupa ülkesi almanyadır. bir kisme var mıdır. 2000 den öcne de almanyada doğup ta almanya tarafından kaçak diye sınırdışı edilen.

biz anlasamioruz anlasilan... kolay gelsin

Gönderi tarihi:

Bu sivil toplum örgütleri hakkinda bilgi verirsen sevinirim. Kimin asimile olmasini arastiriyorlar? Ne yapiyorlar? Bilmiyorum, hic duymadim, ögrenmek isterim.

Asimile edilmis derken, dilini bilmeyen, kökünü kültürünü bilmeyen, yani tarihini, edebiyatini, müzigini, ama ayni sekilde geleneklerini göreneklerini bilmeyen, hatta kökü olan ülke ve halkini önemsemeyen diye bir imaj olusuyor bende. Yanlis mi?

Gönderi tarihi:

asimilasyon benzeşme demektir. kimliklerin baskın doku yapı içinde erimesi anlamına gelir.

insnaların kimlik oalrak kendielrini tarif etmeleri değişir, kültürleri erimeye başlar, tarih bilinçleri yok olmaya başlar.

mesela, özellikle almanya daki pkk organizasyonalrı, ve kurumlarına karşı almanyadaki türk vatandaşları, aynı tehlikeyi ve kaygıyı hissediyor mu sence.

Gönderi tarihi:

Asimilasyon kelimesini senin söylediklerinden farkli yorumlamiyorum demek ki. Yalniz, o korku ile karsi karsiya oldugum icin daha duygusal aligiliyor ve anlatabiliyor olabilirim. Ki buradaki Türkler degismediler demiyorum, degistik ve degisiyoruz, ve ben kendime baktigimda bunu görebiliyorum, ama Türklügüm de var ve güclü ve var olmasi icin mücadele veriyorum. Türkiye icinde olanlar bu duygulari bu mücadeleyi yasamiyor olduklari icin anlamiyorlar. Ve Türk kimligimizin korumasinda yalniz birakildik, nerenin vatandasi olursak olalim. Bu böyle olmamalidir diyorum.

Soruna gelince, anladigimdan emin degilim. Buradaki Türkler (sadece Türk vatandaslarina kisitlama olur mu? Türk kökenli olup Türk oldugu düsünen herkes Türkdür. benim görüsümde.) PKK ya karsi hangi tehlikeyi hissediyor mu diye soruyorsun? Neyi kastettigini anlamadim.

Gönderi tarihi:

Asimilasyon kelimesini senin söylediklerinden farkli yorumlamiyorum demek ki. Yalniz, o korku ile karsi karsiya oldugum icin daha duygusal aligiliyor ve anlatabiliyor olabilirim. Ki buradaki Türkler degismediler demiyorum, degistik ve degisiyoruz, ve ben kendime baktigimda bunu görebiliyorum, ama Türklügüm de var ve güclü ve olmasi icin mücadele veriyorum. Türkiye icinde olanlar bu duygulari bu mücadeleyi yasamiyor olduklari icin anlamiyorlar. Ve Türk kimligimizin korumasinda yalniz birakildik, hangi vatandasi olursak olalim. Bu böyle olmalidir diyorum.

Soruna gelince, anladigimdan emin degilim. Buradaki Türkler (sadece Türk vatandaslarina kisitlama olur mu? Türk kökenli olup Türk oldugu düsünen herkes Türkdür. benim görüsümde.) PKK ya karsi hangi tehlikeyi hissediyor mu diye soruyorsun? Neyi kastettigini anlamadim.

şimdi bldiğin gibi özellikle almanyada pkk ya bağlı bir çok kurum ve kuruluşlar vardır, bunların da bir çoğunu alman yasaları suç saymaz, ha keza bunun yanında şimdi operasyonalr yapılan kaplancılar vardı. türkiyede bir hilafet devleti için savaştıkalrını söyleyen. mesela biz bunalra baktığımızda kaygı duyar ve almanya ya tepki gösterirdik.

kaç milyon türk seçmenin olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun almanyada. ve kaç türk mileltvekilinin olduğunu. peki bu organizasyonalrın engellenmesi için hiç kampanya görüdnmü almanya da türkler arasında.

demin sen söylemiştin sanırım trükçe yazdığım için yavaş yazıyorum diye.

artık ulusal kimliğini kaybetmiş, dilini kültürünü bilmemek. asimilasyonun en uç boyutudur elbetteki avrupalı türkler böyle değildir. ama bu bir süreçtir, asimilasyon yavaş işelyen ve işlerken kendini hissettirmeyen bir şeydir. mesela buglaristandan 90 larda türkiyeye göç edenler bunu göç ettiklerinde anlamışlardır. çektikleri yabancılıkla.

Gönderi tarihi:

Verdigin örnekle hala ne kadar Türk oldugumuzu söylemis oldun. ;)

Türkiyedeki Türkler hangi oranla aktifler ki, Almanya daki Türkler olsun? :P

Hic kampanyalar filan yapildi mi söyleyemem. Ama birey olarak elbette tepki gösterdik. Cok fazla bilgim olmamakla birlikte, hem Almanlara hem de Kürtlere karsi ne kadar "savastigimi" ben bilirim. Okulda, üniversitede, tartis Allah tartis. Dilimde tüy bitti, nefesim kalmadi. Zaten hayatim böyle gecti, hep Türkleri savun, Türklügümü savun, Türkiye yi savun, Islami savun. Bazen cok yorgun hissediyorum.

Simdi, biz yalniz birakildik derken, herseyi devletten bekleyelim de demiyorum. Ama devletten (Türkiye Cumhuriyetinden) biraz birsey bekliyorum. Biraz destek, biraz yardim. Eger asimilasyon basladi diyorsan, hemfikiriz cyrano. Ama sen asimile olmuslar, diye baslayinca tepki gösterdim. Yok öyle birsey! Pes etmeyelim hemen!

Ama evet, asimilasyon baslamistir. Zaten bu yüzden bas bas bagriyorum, yardim edin, imdat! yetisin diye. Yoksa niye yapayim ki? Söylemek istedigim de aynen bu, asimilasyon basladi, Almanyada da bu asimilasyonu hizlandirmak icin cabalar sarfediliyor, biz bunun üstesinden tek basimiza zor geliriz, siz Türkiye dekiler, özellikle de devletimiz, bize destek ve yardimci olmalisiniz diyorum.

Ama onun yerine, hor görüldügümüzü bilmek, hepsi Anadolunun bir köyünden gelmis köylü kalmis gibi seyler düsünüldügünü ögrenmek (su an Kanada da Türkiyeli Türklerle konusan bir arkadasim bana anlatti bunu), ve Türk Cumhuriyeti yurtdisinda yasanlar ve vatandasliktan cikmis olanlar icin sorumlu degildir gibi seyler okumak, beni hem üzüyor, hem umudumu yikiyor.

Ne yani, biz kendi halimize mi birakildik simdi? Ben o zaman ne diye didiniyorum? Ne diye 15 senedir her pazar günümü harciyorum, Türk Kültür Merkezine gidip biraz olsun kültürümden müzigimden birseyler ögrenmeye cabaliyorum? Birakalim bu ugraslarimizi, olalim Alman. Valla bizim icinde hayat daha kolay olur..... mu acaba? :crying:

Gönderi tarihi:

Ben en basa dönmek istiorum...

Bi taraftan Almanlar entegre olamadigimizdan sikayetci, diger taraftan TR de asimile olduk die hor görülüyoruz...

ve Atatürkü tanimayan gencleri yargilarken hic düsünüyomuyuz nie bu durumda bu gencler die..?

Burda git gide ara kimlik olusmakta, yani ne türk ne alman olmayan bir topluluk, hic bir yere tam sigmayan, ve uyamayan...

ben bundan dert yaniorum..

iki arada bir derede kalmaktan dert yakiniorum...

MjsFlowerin de dedigi gibi kisitli imkanlarla kültürümüzü, dilimizi kaybetmemek gayreti icerisindeyiz...

Her zaman yargilamak en kolay tercihtir...

Burda insanlarin elinden tutulup egitilmeli, kültürleri tanitilmali diorsak yanlis nerde?

Nie hemen topu bize atip, ama sizde sunu bunu yapmiosunuz denilio?

Bir sorunu halletikte, diger mevzuya gectik ....

TC sorumlu tutuyorum cünkü, insanlari yalniz birakti...

Ben kendimce ufak tefekte olsa ne yaptigimi söyliim..

Türkcemi gelistirmek icin sirf türkce okuyorum, bu forumda kalmamin nedeni TR den biseyler kapmak, yillarca kültür merkezine gittim, yegenlerimin Almanca ögrenmeden önce dogru düzgün Türkce ögrenmeleri icin caba gösteriorum, daha önce okulumda ve sora isyerimde Türkleri dogru düzgün anlatmaya calisiorum, yillarca ücüncü nesil cocuklariyla ilgilendim ev ödevlerinde yardimci oldum... cünkü hala bu nesil bile burda kabul buyurmus diil, hala bu cocuklarin egitimini engellemek istiolar...

Bir taraftan entegrasyon die bas bas bagiranlar, diger taraftan göcmen cocujklarinin akademik egitim almasindan ve yüksek pozisyonlarda calisip basarili olmalarini hazmedemiolar icten ice...

Su zamanda bile dersinde yabanci düsmanligini sergileyen, ve dersle hic alakasi olmayan ama yabancilari kötüleyen yorumlar yapan docentle karsilastim... sinifta 3 türktük ve benden baska rahatsiz olan olmadi.. hocaya kizmaktan ziyade bu diger iki kisinin tutumuna inanamadim...

söyledikleri aynen söle: böle tavirlar is hayatinda cok normalmis ve alismam gerekirmis ...

Docenti sikayet etmeye gittigimde ise, bu durumu yanlis algilamis olabilecegimi ima ettiler...

vah vah ne kötü halleri denilmesi icin anlatmiorum bunlari, ama sunuda belirtmeden gecemicem, ben halimden hic mi hic memnun diilim...

Türkiye hakkinda cok daha fazla sey bilmek istiorum, dilimi unutmak istemiorum...

ama bunlari kendim icin isterken, sokakta 16, 18 yaslarindaki genclerinde Atatürk ü tanimlarini istiorum...

Türkiye ye gittigimde almanci damgasi yemek istemiorum...

hepsi bu....

Gönderi tarihi:

Verdigin örnekle hala ne kadar Türk oldugumuzu söylemis oldun. ;)

Türkiyedeki Türkler hangi oranla aktifler ki, Almanya daki Türkler olsun? :P

Hic kampanyalar filan yapildi mi söyleyemem. Ama birey olarak elbette tepki gösterdik. Cok fazla bilgim olmamakla birlikte, hem Almanlara hem de Kürtlere karsi ne kadar "savastigimi" ben bilirim. Okulda, üniversitede, tartis Allah tartis. Dilimde tüy bitti, nefesim kalmadi. Zaten hayatim böyle gecti, hep Türkleri savun, Türklügümü savun, Türkiye yi savun, Islami savun. Bazen cok yorgun hissediyorum.

Simdi, biz yalniz birakildik derken, herseyi devletten bekleyelim de demiyorum. Ama devletten (Türkiye Cumhuriyetinden) biraz birsey bekliyorum. Biraz destek, biraz yardim. Eger asimilasyon basladi diyorsan, hemfikiriz cyrano. Ama sen asimile olmuslar, diye baslayinca tepki gösterdim. Yok öyle birsey! Pes etmeyelim hemen!

Ama evet, asimilasyon baslamistir. Zaten bu yüzden bas bas bagriyorum, yardim edin, imdat! yetisin diye. Yoksa niye yapayim ki? Söylemek istedigim de aynen bu, asimilasyon basladi, Almanyada da bu asimilasyonu hizlandirmak icin cabalar sarfediliyor, biz bunun üstesinden tek basimiza zor geliriz, siz Türkiye dekiler, özellikle de devletimiz, bize destek ve yardimci olmalisiniz diyorum.

Ama onun yerine, hor görüldügümüzü bilmek, hepsi Anadolunun bir köyünden gelmis köylü kalmis gibi seyler düsünüldügünü ögrenmek (su an Kanada da Türkiyeli Türklerle konusan bir arkadasim bana anlatti bunu), ve Türk Cumhuriyeti yurtdisinda yasanlar ve vatandasliktan cikmis olanlar icin sorumlu degildir gibi seyler okumak, beni hem üzüyor, hem umudumu yikiyor.

Ne yani, biz kendi halimize mi birakildik simdi? Ben o zaman ne diye didiniyorum? Ne diye 15 senedir her pazar günümü harciyorum, Türk Kültür Merkezine gidip biraz olsun kültürümden müzigimden birseyler ögrenmeye cabaliyorum? Birakalim bu ugraslarimizi, olalim Alman. Valla bizim icinde hayat daha kolay olur..... mu acaba? :crying:

alman vatandaşlığına geçmiş olanlar için maesef öyle. onlarla ilgili türkiye cumhuriyetinin yaptığı, herhangi bir faaliyet veya bu faaliyete iştirak eden türk yetkililer ajan statüsüne düşüyor. neticede resmen başka bir ülkenin vatandaşı, aynı şey türkiye içidne geçerli. ama yan igerçekçi olursak, bir türk gencinin almanyada türkiye tarihini öğrenewceği kaynaklar sınırsız.

burada ilk görev türk devletinin değil ailelerindir. beni mverdiğim yahudi ve ermeni örneklerinde, kilit olan ailelerdir. neticede yahudilerin bir devleti yokkende aynı eşy geçerliydi. yani 1947 de kuruldu israil bu tarihten öncede yahudiler dünyanın neresinde olurlarsa olsunalr çocuklarını bir yahudi gibi eğitir yetiştirirdi. aileye düşen görev büyüktür. osmanlı da payitahta yüzyılalrca musevielr yaşadı bir musevi devleti yoktu ama nesiller boyu çocuklarını bir musevi gibi eğittiler, tarihlerini öğrettiler.

birde düşünmemiz lazım oradaki kürtçü gruplar nasıl kendi taraftarlarını bilinçlendiriyor, örgütlüyor. türkiye devletinin desteğiyle değil ya. diaspora artık türkler içinde geçerli. hiç bir devlet yaşatamaz kültürü, kültürü ancak insanlar yaşatır.

mesela islamı okulda değil ailede öğrenirsin, bu türkiyede de böyledir. yoksa okulda gördüğün haftada bir saatlik din kültürü ve ahlak bilgisi dersiyle müslüman olmuyor insanlar, ailedeki eğitimle dinini öğreniyor. nasıl ki ailenin dini neyse, mezhebi neyse çocuğunda aynısı olur. kültürün yaşatılmasındaki temel rol yine insanlarındır.

Gönderi tarihi:

Buda TASTİKLİ doğru benim kızlarımı islam olduğu için din dersinde bir saat dışarı çıkarıyorlardı alman mektebinde ben din derslerine girebilmesi için imza verdim hırıstiyan dininide biliyorlar bizde evde sıkılmadan dinimizi kültürümüzü türk sanat müzüyünü verdik seçimlei islam oldu şimdi 37 ve 40 yaşındalar. Küçük damad babasından gördüğü gibi atatürkü sevmez kızımda atatürk olmasaydı baban yunanlı olurdu der, 97 yaşındaki bir kadını hep beraber savaşta yaşananları almanyada dinledikte onu hatırlatır kızım . kocakarı lakabınla anılan arkadaşımın anesi anlatırdı düşmana bir kadın düştümü en az bir hafta sonra gelirdi biraz güzelse üç haftada gelirdi ve resmende iki defada düşman eline düştüğünü söylerdi gerçek acıdır biberde acıdır beyler.

Gönderi tarihi:

insan yaşadığı yere çabuk uyum gösterir.almanya da dayım ve çocukları yaşıyor.yaşam şekilleri,yaptığı espriler den tutun,her şeyleri farklı.böyle olması da çok normal,bulundukları ortam farklı çünkü..bu nedenle görgümüz ve gelenklerimiz farklı gelişiyor diye düşünüyorum..beni üzen avrupalı türklerin "arada kalmış" durumları.kökenleri itibariyle Türkiye'ye çok bağlılar ama bir yandan da içinde bulundukları ortam çok rahat..toplumun ahlaki değerleri çok farklı bu nedenle bir bütünleşme sorunu yaşanıyor olabilir diye düşünüyorum..ama tabiki onlar da bizim vatandaşlarımız ayırım yapmak söz konusu olamaz..

Gönderi tarihi:

İnsan nerdde yaşiyorsa yaşasın hangi koşullarda yaşıytorsa yaşasın Kalbinde taşidiği TÜRK İSLAm sewgisi war oldukça öz benliğini kaybetmez....

Ama bu değildir Ki o ülkenin koşullarına yaşam tarzına uymayacak zamanla alişir insan ama içinde Ki manewiyatıTÜRK İSLAM sewgisini) kaybetmez...

Şimdi CYRANo sen almanyada ATATürkü tanımıyorlar asimile olmamaya başladılar diyorsun ya....

BEn ÇEÇENİM diyorsun peki sen RUS kominizmi altında can çekişen TÜRK İSLAM üzerine hayatlarını idame ettirmeye yok olmamak adına yapılan mücadelede ne kadar asimile oldun ne kadar bu faaliyet için mücadele ediyorsun maddi manewi sormazlar mı sana...

Ahkam kesmeyi biliyorsun BEn ÇEÇENİM diye neden o insanların yaptığı onurlu mücadeleden kendine pay çıkarıyor we gururlanıyorsun...

O insanlar Ki yane ÇEÇENler TÜRK İSLAM dawası uğrunda sawaşıyorlar we yüzyıllar boyu RUS kominizminin altında yaşadıkları halde asimile olmamiştir lar....

BEN İNANıyorum Ki DÜnyanın Her neresinde yaşayan TÜRK insanı warsa KALBİNDE Ki TÜRK İSLAM sewgisini kaybetsin...

BiR TÜRK dünyaya BedeL unutma....

Gönderi tarihi:

Sevgili Lena, ve Cyrano...

tespitleriniz cok dogru hersey aile egitimiyle baslio...

bunun bilincinde ve de farkindayim ve bu yüzden buraya gelen insanlarin yalniz birakildigindan sikayetciyim... buraya gelen ilk göcmenlerin cogu kirsal kesimden gelen ve ilk okul mezunu insanlar...

O zaman bir geri yaslanin ve düsünün kisa bir an icin, bu insanlar aceba cocuklarina nasil bilgi ve egitim verebilirler...

Her is ailede baslio derken birde o ailenin egitim seviesini göz önünde bulundurun....

Buraya gelen insanlara TC konsolosluklari sahip cikmaliydi, dil egitimi vermeliydi kültürel faliyetler olanaklara saglamaliydi...

Insanlari bir araya getiren bir yerde bulusturma imkani olan bir kurulus... bunu insanlari egitmek icin degerlendirmeliydi... Egitmek diorsam illa da okul edasinda bir egitim diil, genel kültür, uyum ve entegrasyon amacla bir egitim..

hem burdaki insanlar sahipsiz kalmis olmazlardi, hem TR nin imaji bu kadar zedelenmis olmazdi belki..

Cünkü buda büyük bir sorun, burda yasayan insanlar Türkiyenin aynasi her ne kadar gercekleri yansitmasada...

Gönderi tarihi:

Sevgili Lena, ve Cyrano...

tespitleriniz cok dogru hersey aile egitimiyle baslio...

bunun bilincinde ve de farkindayim ve bu yüzden buraya gelen insanlarin yalniz birakildigindan sikayetciyim... buraya gelen ilk göcmenlerin cogu kirsal kesimden gelen ve ilk okul mezunu insanlar...

O zaman bir geri yaslanin ve düsünün kisa bir an icin, bu insanlar aceba cocuklarina nasil bilgi ve egitim verebilirler...

Her is ailede baslio derken birde o ailenin egitim seviesini göz önünde bulundurun....

Buraya gelen insanlara TC konsolosluklari sahip cikmaliydi, dil egitimi vermeliydi kültürel faliyetler olanaklara saglamaliydi...

Insanlari bir araya getiren bir yerde bulusturma imkani olan bir kurulus... bunu insanlari egitmek icin degerlendirmeliydi... Egitmek diorsam illa da okul edasinda bir egitim diil, genel kültür, uyum ve entegrasyon amacla bir egitim..

hem burdaki insanlar sahipsiz kalmis olmazlardi, hem TR nin imaji bu kadar zedelenmis olmazdi belki..

Cünkü buda büyük bir sorun, burda yasayan insanlar Türkiyenin aynasi her ne kadar gercekleri yansitmasada...

Hepsi değil ALTURka cim hepsi değil...

TÜRK dewletini kötülüyüp PKK adı altında İltica edenler değil...ASla biizm aynamız olamzlar...Bizi temsil edemezler onların belli başli ideolojileri wardı...

Şimdi almanya bile bunları kabul ettiğine bin pişman öle değil mi...

UYuşturucu ticareti desen bunlarda eylemlerde alman kamu mallarına zarra wermek desen bunlarda...örnekleri çoğaltabiliriz...

Bu gibi gayrimeşru yollarla uraşanlar ne kadar türkiyenin aynası olabilirler...

Ayrıca Eğitim ailede başlar bu ahlak açisindan tabi ki Bilgi birikim açisindan değil...

Bilgi okuyarak kazanılır...

Ahlak ise Aile fertlerii tarafından Çocuklarına kazandırılır öğretilir...

Şimdi diyorsun Ki Alaturka TC konsoloslukları sahip çıkmalıydı...

Biz kurtuluş sawaşindan sonra GURBET ellerde eziyet işkence gören hangi TÜRK kardeşimize sahip çıktık....

Bir Bir unuttuk yozlaştık...

Rus kominizmi altında inleyen Türkleri...

IRAkta öldürülen türkmenleri...

Çİn DOĞU Türküstanda İŞkence eziyet gören Türkleri..

Dinleri isimleri soyisimleri Türk oldukları baskı rejimiyle unutturulmak istendi...

O insanlar TC konsoloslarının Türkiye Hükümetinin Koruması altında değillerdi...

El altından yardımlar yapıldı...

KEndi kaderlerine terk edildiler ama YOZlaşmadılar kendi kültürlerini geleneklerini örf we adetlerini yaşatmayı başardılar...

İnsan ne zman umutlarını tüketirse teslimiyetçi bir ruha sahip olursa o zaman asimile olur...

M.AKİF ersoyunda dediği üzere DAMARLARIMDA Kİ ASİL KAN MEWCUDİYETİMİN WE İSTİKBALİMİN YEGANE TEMELİDİR.....

Kısaca Unuttuk unuttuk kendi kaderlerine terk ettik TÜRK watandaşlarımızı GURBEt ellerde...

BUNda Bu Güne Kadar İktidar olmuş Tüm HÜKümetlerin yanlişi wardır...

ÇÜnKü onlara DOLAR MARK EN SON EURO GÖZÜYLE BAKTILAR...

YURDA DÖWİZ GETİREN KAYNAK OLARAK GÖRDÜLER....

Hiç ORda ne şartlarda yaşadıklarını ele almadılar...

Bunun için dış işleri bakanlığı aracılığı ile başwurular yapmadılar...

Kısaca KEndi insanına DÜşman olana DOST olduk ta DOSTUmuz KArdeşimiz OLAN GURBATÇİ TÜRKLERE DÜŞMAN OLDUK.....HüKÜmet POLİTİKALARINCA...

SAYGILAR...

Gönderi tarihi:

Sevgili Jhony, aynasi derken sunu demek istedim...

Burdaki Türklere bakip, Türkiye hakkinda bir fikir ediniolar ve bu yanlis... burdaki insanlarin hic biri TR yi dogru düzgün bir sekilde temsil de etmio yansitmioda...

her tür egitimin temeli ailede baslar sevgili Jhony, siyasi görüsten tut, kültür, gelenek görenek, okuma aliskanligina kadar gider...

benim demek istedigim de su ilk okul mezunu anne baba dan ne kadar egitim beklersiniz?

Dini egitim bile yarim yamalak verilio ailelerde...

Insanlari bilinclendirmek, egitmek, sorumlaliklarini hatirlatmak lazim her zaman ve her yerde...

haaa bu insanlar ülke disinda naparlarsa yapsinlar bize ne demek yanlis..

ama bu tutum maalesef sirf gurbetci Türkler icin gecerli diil, TR nin genel tavri bu...

bana dokunmayan yilan bin yasasin mantalitesi...

örnegin ermeni soykirim iddialari:80 yil dokunmayan yilan simdi issirmaya baslio...

Simdi nerden nereye gectin dieceksiniz...

ama bende zamanlat fark ettimki, sikayet ettigim, yakindigim konular TR nin en asilli sorunu zaten, vurdum duymazlik, nasil olsa bir yolu bulunur düsüncesi...

Ama en basta avrupali türkler hakkinda insanlarin fikrini ögrenmek istedim cünkü merak etmistim hangisi asilli hangisi asilsiz, nerde ne yapmak nei düzeltmek gerek die, kendime pay cikarmak istedim dogrusu...

Saygilar

Gönderi tarihi:

Sevgili Jhony, aynasi derken sunu demek istedim...

Burdaki Türklere bakip, Türkiye hakkinda bir fikir ediniolar ve bu yanlis... burdaki insanlarin hic biri TR yi dogru düzgün bir sekilde temsil de etmio yansitmioda...

her tür egitimin temeli ailede baslar sevgili Jhony, siyasi görüsten tut, kültür, gelenek görenek, okuma aliskanligina kadar gider...

benim demek istedigim de su ilk okul mezunu anne baba dan ne kadar egitim beklersiniz?

Dini egitim bile yarim yamalak verilio ailelerde...

Insanlari bilinclendirmek, egitmek, sorumlaliklarini hatirlatmak lazim her zaman ve her yerde...

haaa bu insanlar ülke disinda naparlarsa yapsinlar bize ne demek yanlis..

ama bu tutum maalesef sirf gurbetci Türkler icin gecerli diil, TR nin genel tavri bu...

bana dokunmayan yilan bin yasasin mantalitesi...

örnegin ermeni soykirim iddialari:80 yil dokunmayan yilan simdi issirmaya baslio...

Simdi nerden nereye gectin dieceksiniz...

ama bende zamanlat fark ettimki, sikayet ettigim, yakindigim konular TR nin en asilli sorunu zaten, vurdum duymazlik, nasil olsa bir yolu bulunur düsüncesi...

Ama en basta avrupali türkler hakkinda insanlarin fikrini ögrenmek istedim cünkü merak etmistim hangisi asilli hangisi asilsiz, nerde ne yapmak nei düzeltmek gerek die, kendime pay cikarmak istedim dogrusu...

Saygilar

Senin bu söylemlerinin hepsine katılıyorum.....

Ben bu foruma yazdığım bir yazıda ANADOLU insanı bilerek CAHİL bırakıldı sandıkta OY gözüyle baktıkları için...

WE yurdumun İnsanı Eğitimsiz kaldı ...Siyasilerin kendi rantları için...

WE sonuçta seninde dediğin gibi İLokul mezunu weya okuma yazması olmayan insanların çocuklarına ne kadar eğitim werebilire geliyorum belli temalar hariç Hiç...

Bu temalar watan sewgisi allah sewgisi islam hz. muhammed ahlak terbiye örneğin...

Bunlarda bir yere kadar tabi Ki bilği dağarcığın sınırları çerçewesinde Aile fertlerinin...

Bana dokunmayan Yılan bin yıL yaşasın diye diye bu hale gelmedik mi zaten...

Bence Bütün SUç siyasilerde Dewleti yönetenlerde...Uyguladıkları yanlış politikalar sayesinde insanlar fakir bırakılıp gurbet ellere göç etmek zorunda kalmişlardır....

Üretim durduğu fabrikalar kurulmadığı insanlara iş sahaları açilmadığı için İnsanlarımız ekonomik göçe zorlanmıştır...

Bunda Göç eden insanlarımız suçu yok TEk SUÇLU war ÜLkeyi yanlış politikalar üzerine yöneten insanlar dewlet adamları...

Kimsede awrupada yaşayan göç etmek zorunda kalan insanlara Kötü Gözle bakmamalı suçu kendimizde aramalıyız....

Önce iğneyi kendimize batırmalıyız...

SAygILar..

Gönderi tarihi:

oh nihayet beni anlayan biri cikti cok sükür :)

Türkiye artik bilincli ve planli hareket etmeli, kisa vadeli diil stratejik davranmali..

Bir kac oy icin vatan millet satilmamali, uzun vade de bu herkesin aleyhine dönüsüyo cünkü...

Burdaki insanlar artik yok sayilmamali, sahip cikilmali, karsilikli faydalar saglanilmali...

Burdaki insanlarin elinden tutumak demek, Türkiye icin bisey yapmak demek, bunu anlatamadim bir türlü...

Saygilar

Gönderi tarihi:

oh nihayet beni anlayan biri cikti cok sükür :)

Türkiye artik bilincli ve planli hareket etmeli, kisa vadeli diil stratejik davranmali..

Bir kac oy icin vatan millet satilmamali, uzun vade de bu herkesin aleyhine dönüsüyo cünkü...

Burdaki insanlar artik yok sayilmamali, sahip cikilmali, karsilikli faydalar saglanilmali...

Burdaki insanlarin elinden tutumak demek, Türkiye icin bisey yapmak demek, bunu anlatamadim bir türlü...

Saygilar

:P bende bunu anlatmak istiyordumm.. nihayet benide anlayan biri çıktı...Tşkler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.