Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupali Türkler

Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz  

17 üye oy verdi

1. 1. Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz

• Türkiye´nin imajini zedeliyorlar
      17
    • Türkiye icin döviz kaynaklari
      6
    • Hic bir fikrim yok Avrupali Türkler hakkinda
      6
    • Hic bir ayirim yapmiyorum
      12

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir tv programinda izledigin bir olaydan sonra, Avrupali Türkler asimile olmus kanisina nasil varabildin merak ettim. Ister inan ister inanma, Avrupa daki Türkler asimile olmaktan cok uzaktalar, ama su da bir gercek ki, Avrupa ülkeleri asimile yapmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.

Buna karsi Türklerin büyük bir kismi mücadele ediyor. Ama toplu ve organize edilmis bir sekilde degil malesef. Bir kismi, kendini dincilerin eline veriyor, dine asiri baglanarak Türklügümü müslümanligimi koruyabilirim zannediyor, bir kismi asiri milliyetcilige yöneliyor, Türkiyenin tarihini, kültürünü, hic birseyini dogru dürüst bilmeden sloganlarla, agresif bir sekilde Türklügünü korumaya calisiyor.

Ben Türk hükümetlerinde büyük bir suc görüyorum. Gönderdiler vatandaslari buraya, ve tamamen yalniz biraktilar. Ne bi egitim, ne bi destek, ne bi yardim. Gönderin paranizi, sorunlarinizla Avrupa ülkeleri ugrassin dercesine.

Simdi ise, buradaki Türkler kendi kendilerine ugrasiyorlar cabaliyorlar. Insallah bir gün bizde Yahudilerin, Ermenilerin, vs. basarabildiklerini basarabilecegiz. Ama söyle görnüyor ki, bunu kendi cabamizla ya yapmis ya yapamamis olacagiz. Türkiye deki Türklerin destegi ile degil.

• Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

asimile olanların entegrasyon sorunu olmuyor mu. amerikalı zencilerin afrikalı birk imlikleri varmı şu an. ama entegrasyon sorunları had safhada dimi.

evet haklisin, asimile olmus bir toplum illa da entegre olmak zorunda diil...

fakat Dogu türkistan daki Türklerle yaptigin karsilastirma yanlis...

Burdaki durum tamamen karsilastirma yaptigin toplumlardan farkli...

cünkü burda 100 yillarca yasamis bir toplumdan diil, 30 küsür sene evvel göc etmis bir halktan bahsedioruz..

bir taraftan asimile olmusuz diger taraftan türk kimligimize sim SIKI tutunmaya calisioruz...

bunun icin sosyolojide yeni bir terim uydurmak gerek... semi asimilasyon falan....

Gönderi tarihi:

avrupa ükeleri asimile etmek için mi uğraşıyor. anlıyamadım nasıl mesela, ayrıca tv porgramı bir örnekti yoksa almanya da da, hollanda da bulunmuşluğum var.

Ve Türk Hükümeti en yapabirli? Almanya'nın iç işlerine mi karışacak.

Adam Alman vatandaşlığıan geçmiş, Türk hükümetinin artık o insan hakkında herhangibir tasarruf yetkisi yoktur. çalışmaveya oturma izniyle bulunanlarda ise elbette ki asimilasyon falan olmaz. adam oraya gidlei ne kadar olmuş.

benim kastettiğim üç nesil bulunan alman vatandaşı türkler, Türk hükümetiyle onların herhangi bir münasebeti yok ki. resmi oalrak adam artık bir alman. ama bne avruap devletlerinin de öyle asimilasyon çabasında olduğunu falan sanmıyorum. yan ibenim duymadığımbu tür uygulamlar varsa buyrun. öğrenmiş olurum.

Gönderi tarihi:

Insanlarin alman vatandasligina müracat etmeli sunun surasinda en fazla 10 senelik bir durum, 20 sene boyunca neler yasandi???... o zaman herkes Türk vatandasi idi...

TR ne yapmasi gerekiodu ben söliim sana...

Halkina sahip cikmak!

Senden somut bir fikir rica ettim, hic orali olmadin dogal olarak verdigin örnek üzerinde yogunlasioruz...

Gönderi tarihi:

anlatamıyorum galiba. başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmiş kimseyle türk hükümeti arasında nasıl bir münasebet olur.

yargılama yapmıyorum. ve soruyorum, avrupa devletlerinin şu asimilasyon politikası yada şu yıldırma uyuglamaları var diyorsan yazarsınız işte ne güzel bizlerde öğreniriz. TR dediğin Türkiye Cumhuriyeti'nin halkı ülkeisnde yaşyan kendi vatandaşlarıdır. başka ülkelerin vatandaşları üzerinde tasarrufu yoktur. yani türkiyeden göçedip o ülkenin vatandaşı olması Türkiyeye müdahele hakkı vermez.

topiğinin başlığı avrupalı türkler hakkında genel oalrak ne düşünüyorsun dimi. sonrada nasıl kendinde değerlendirme yapma hakkı buluyorsun diye soruyorsun. sen sordun fikirlerimizi söylüyoruz.

Gönderi tarihi:

Peki, sana bir örnek. Ben Almanya da yasadigim icin burasi icin konusacagim, diger Avrupa ülkeleri hakkinda fazla bilgi sahibi degilim.

Almanya da tüm eyaletlerde okullarda Türkce anadil ögreniminin kaldirilmasi icin girisimler var, hatta bazi yerlerde bu yapildi diye duymustum. Bir milletin kimligini kökten yok etmek icin en uygun ve en etkili yol dili yok etmektir. Eger dilimizden olursak, Atatürk den basla, tarih, edebiyat, hatta din bile elden gider. Alaturka da yazmis daha evvel, bende hep bunu derim, ben bugün Türkce okuya ve yazabiliyorsam bunu ilk okulda aldigim dört sene basit mi basit olan Türkce dersine borcluyum. Sansim var ki, annem babam egitime önem veren insanlardi, halam ögretmendi, ve evde kitap filan okudum, biraz olsun Türkcem var oldu. Türkce dil dersi kadar önemli birsey yok eger Türk kimligimizi koruyacaksak.

Vatandaslik konusuna gelince. Bizi Alman vatandasligina gecmek icin tesvik eden Türk konsolosluklari oldu ve hala oluyorlar. Bilginize sunulur. Alman vatandasligina gecmek buradaki Türklerin bir cogu icin cok cok zor verilen bir karar oldu ve oluyor. Gecmemize tesvik etmek icin, Türkiye bize Türk pasaportlarimizi geri verme hakkini verdi. Ve ancak o zaman Türkler Alman vatandasligina ragbet etmeye basladilar. Sonra bir gün, sayin demeye dilim varmadigi bir basbakanimiz geldi, ve Alman hükümetine, biz artik Alman vatandasligina gecmis olan Türklere Türk pasaportunu geri vermiyecegiz diye söz verdi. Benim deyimimle satti bizi. Avrupaya yaranacagiz ya.

Sansim vardi ki, ben o beyefendi bunu yapmadan önce gecmistim vatandasliga ve Türk pasaportumu geriye aladim. Yani, Türk Cumhuriyetinin hala bana karsi bir sorumlulugu var.

Üstelik, artik Türk vatandasligini vermiyor ama onun yerine Pembe Kart veriyor. Ve yine sorumlu konumuna giriyor cok sevdigimiz ama bize hic bakmayan memleketimiz.

Gönderi tarihi:

anlatamıyorum galiba. başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmiş kimseyle türk hükümeti arasında nasıl bir münasebet olur.

yargılama yapmıyorum. ve soruyorum, avrupa devletlerinin şu asimilasyon politikası yada şu yıldırma uyuglamaları var diyorsan yazarsınız işte ne güzel bizlerde öğreniriz. TR dediğin Türkiye Cumhuriyeti'nin halkı ülkeisnde yaşyan kendi vatandaşlarıdır. başka ülkelerin vatandaşları üzerinde tasarrufu yoktur. yani türkiyeden göçedip o ülkenin vatandaşı olması Türkiyeye müdahele hakkı vermez.

topiğinin başlığı avrupalı türkler hakkında genel oalrak ne düşünüyorsun dimi. sonrada nasıl kendinde değerlendirme yapma hakkı buluyorsun diye soruyorsun. sen sordun fikirlerimizi söylüyoruz.

alman vatandasligina gecmek surda en fazla 10 senelik bi mevzuu, 20 sene boyunca herkes TR vatandasi idi, ki hala cogunluk öle...

o zamanda hic bisey yapilmadi, yani bu öne sürdügün aciklama gecersiz !

NoT:sordugum soruyu düzelttim, cünkü haklisin hem insanlara fikirlerini sorup hem nerden bu fikire ulastin die sorulur mu di mi...

ama merak iste, af buyur...

Gönderi tarihi:

ya arkadaşlar Türkiye'de Tükrçeden başka anadilde eğitim varmı :) biraz rasyonel olalım. Almanyanın ki bunu kaldırmaya yönelik bir politikası yok şu an. Türkiyenin kendi ülkesindeki bu konudaki devlet politikası tek dilde eğitimdir. kalkıpta türkiyenin başka bir devlete anadilde eğitim le ilgili çağrı yapması, mümkün mü.

alaturka 10 yıllık mevzu mu. benim kuzenlerim almanyada doğdu ve doğar doğmaz alman vatandaşı oldular. almanyada doğanlar alman vatandaşı olur. ne 10 yılı ya.

1965 lerde başladı ilk göç. onların bile orada doğan çocukları alman vatandaşı oldular.

Gönderi tarihi:

ya arkadaşlar Türkiye'de Tükrçeden başka anadilde eğitim varmı :) biraz rasyonel olalım. Almanyanın ki bunu kaldırmaya yönelik bir politikası yok şu an.

alaturka 10 yıllık mevzu mu. benim kuzenlerim almanyada doğdu ve doğar doğmaz alman vatandaşı oldular. almanyada doğanlar alman vatandaşı olur. ne 10 yılı ya.

1965 lerde başladı ilk göç. onların bile orada doğan çocukları alman vatandaşı oldular.

sevgili Cyrano, bilgine saygim sonsuz, ama yapma gözünü seviim, tereciye tere satmaya calisiosun...

Almanya da dogan hic bir Türk dogustan alman vatandasi olmaz!

2000 yilindan beri yeni bir yasa yürülüge gecti, ve bu yasaya göre yeni doganlar 18 yaslarini doldurana dek cifte vatandasliga sahipler ve ondan sora bir vatandaslikta karar kilmak zorundalar...

Sana istatiskler getircem, hangi yillarda alman vatandasligina müracatlar yogun olarak baslamis, senin iki üc kuzeninden bahsetmiorum, cogunluktan bahsediorum...

mantikli olalim.Cok haklisin bunu önermekte, birde kendin uygulasan...

Gönderi tarihi:

Cyrano, Almanya daki yabancilar politikasi ve yabancilarin durumu hakkinda pek bilgi sahibi degilsin. Ve simdi anliyorum Türkiye dekilerin önyargilari ve fikirleri nereden geliyor. Haberdar degilsiniz olan bitenlerden. Bunlari seni rencide etmek icin yazmiyorum, ama gercek oldugu ortada.

1. Türkiye de Türkce den baska anadilde egitim var. bkz. Ingilizce egitim veren okullar!

2. Ben anadilde egitimden bahsetmedim ve bahsetmiyorum. Ben dil dersinden bahsediyorum. Ingilizce, Fransizca, Ispanyolca gibi Türkce dil dersinden bahsediyorum. Yanlis anlama olmasin!

Sen alaturka nin yazdigini anlamiyor musun gercekten?

1. 20 yil (hatta daha uzun bir süre) Alman vatandasi olmayan Türkler yasadi bu ülkede, neredeydi Türkiye Cumhuriyeti? Neden sorumlulugunu yerine getirmedi?

2. Bugün hala Türklerin en büyük kismi hala Türk vatandasidir, Alman vatandisligina gecmemistir. Nerede Türkiye Cumhuriyeti? Neden sorumlulugunu yerine getirmiyor?

3. Bugün Alman vatandisligina gecmis Türklerin büyük kisminin hala Türk vatandasligi var. Nerede Türkiye Cumhuriyeti? Neden sorumlulugunu yerine getirmiyor?

4. Bugün kökeni Türk olupta bir baska vatandasliga sahip olanlardan vaz mi gecilmeli diyorsun? Onlar ne olurlarsa olsunlar mi? Ilk mesajinda verdigin Yahudilerin bir cogu Amerika vatandasi, ama Israil onlardan vazgeciyor mu? Türk vatandasligina sahip olmayan Türkler icin bile soruyorum: Nerede Türkiye Cumhuriyeti? Neden sorumlulugunu yerine getirmiyor?

Gönderi tarihi:

almanya son on yılda vatandaşlık kriterlerini sıkılaştırdı bunu sadece almanya yapmadı, tüm avrupa devletleri yaptı. ama tekrar ediyorum. ondan önce anne babası kaçak işçi bile osla vizesi bile olmasa bırak vatandaşlığı almanyada doğmuş çocukalra alman hükümeti vatandaşlık veriyordu. bu almanyanın doğum esaslı vatandaşlık uygulamasıdır.

msj. nedir bu yükümlülükler yazar mısın.

Gönderi tarihi:

Cyrano, Almanya da dogum esasli vatandas uygulamasi yoktur. Sen bunu baska ülkelerle karistiriyorsun, Amerika gibi. Almanya da - ismini bilmiyorum ben uyduruyorum - uyruk esasli vatandas uygulamasi var. Yani kökün Alman ise, o zaman Alman olabiliyorsun. Onun disinda sIkI kurallar var.

Gönderi tarihi:

Seit 1991 liegen hingegen die Türken mit jährlich stetig ansteigenden Einbürgerungszahlen (1990: 2.034, 1995: 31.578) an der Spitze dieser Statistik. 1999 wurde mit 103.900 die höchste Zahl der Einbürgerungen von Türken erreicht, seitdem gehen die Zahlen wieder zurück auf 44.465 im Jahr 2004. Zum Vergleich: die größte Zahl eingebürgerter Personen aus dem ehemaligen Jugoslawien wurde 2001 mit 19.722 erreicht. Die Einbürgerungszahlen anderer wichtiger Anwerbenationalitäten liegen weit unter diesen Werten: durchschnittlich haben sich in den letzten 20 Jahren jährlich 100 bis 300 Spanier und Portugiesen, 300 bis 1.500 Griechen, 500 bis 2.000 Tunesier sowie 2.000 bis 5.500 Marokkaner einbürgern lassen.

Insgesamt erreichten die Einbürgerungen mit dem neuen Staatsangehörigkeitsgesetz im Jahr 2000 mit knapp 186.700 einen Höchsttand. Seitdem nahm ihre Zahl auf hohem Niveau ab. Die Zahl der sonstigen Einbürgerungen (v.a. Spätaussiedler) erreichte bereits 1995 mit gut 241.600 ihren Höchststand und sank danach ebenfalls kontinuierlich. Insgesamt sind von 1967 bis 2004 fast 4 Millionen Zugewanderte eingebürgert worden, wobei unter Hinzuziehung der statistisch seit 2000 nicht mehr ausgewiesenen Spätaussiedler dieser Wert bei gut 4,5 Millionen liegen dürfte. Unter integrationspolitischen Gesichtspunkten wird dieser Gruppe zunehmend hohe Bedeutung beigemessen.

maalesef sadece almanca kaynak bulabildim, ama belki rakamlardan da anlayabilecegin gibi, 1991 de baslamis gecisler ve en yüksek rakama 1999 da ulasilmis( 103.900 Türk Alman vatandasligina gecmis )

kaynak: http://www.isoplan.de/aid/index.htm?http:/...3/statistik.htm

bu sorunun cevabi olarak yetermi yoksa hala Türklerin dogar dogmaz Türk olduklarini mi iddia ediosun...

sana pasaportumuda postalayabilirim.... yani düsün, seni bilgilendirmek icin elimden geleni yapiorum...

Gönderi tarihi:

sana pasaportumuda postalayabilirim.... yani düsün, seni bilgilendirmek icin elimden geleni yapiorum...

:lol::lol: ay canim sagol güldürdün beni :lol:

Ben yazdiklarimi sadece cyrano arkadas icin yazmiyorum gerci, ilgi duyup bilgilenmek isteyen herkes icin. Bilmiyorlar gercekten burasini. Gerci biz Türkiye yi cok mu biliyoruz. Ama bilmemek ayip degil dimi, ögrenmemek ayip. ;) Isteyeni bilgilendiririz. :)

Gönderi tarihi:

bende bundan yakiniorum sürekli iste...

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar cok zor oluyo...

nie böle düsünüyosun demeye gelmio, cünkü o zaman kapana kistirlimis hissediolar kendilerini...

oysa fikirin arkasinda bilgi mi cehalet mi yatio sadece bunu merak ediorum..

ve anketimin nedeni de bu idi, insanlarin önyargilarini ögrenmek...

ve oraya el atmak, belki haklidirlar ve bizim göremedigimiz bisey vardir ve onu düzeltmek gerekir, belkide gercekten önyargidir ve ortadan kaldirilir...

ama paylasmak önemli, bildigim bildik demek diil...

Gönderi tarihi:

ona kan esaslı vatandaşlık denir, vatandaşlık modelleri arasında.

şu an yürülükteo lan alman vatandaşlık kanununa görede bir çocuk almanyada doğduğu anda tüm hak ve yetkileriyle alman vatandaşı olabilir. ama eğer ana baba çocuklarının kendi vatandaşlıkalrınıda almalarını isterse o zaman çocuğa 18-23 yaş arasında vatandaşlık seçimi sorulur. ancak, 18 yaşıan kadar çocuk tüm hak ve yetkielriyle alman vatandaşı olur, yani çocuk doğduğu anda alman vatandaşı olur. ancak ailesi isterse 18-23 yaş aralığında çocuğa vatandaşlık seçimi sorulur.

Gönderi tarihi:

ve bende sirf Cyrano ya yazmiorum tabiki ama iddialarina gülmemek icin zor tutuyom zaten kendimi, sende yapma simdi...

ama haklisin sevgili Mjs Flower bilmemek ayip diil, bilmedigini kabul etmekse büyük erdem !

Gönderi tarihi:

1 Ocak 2000 tarihinden itibaren ayrıca doğum ile kazanilan vatandaşlık hakkı da geçerli olacaktır. Söz konusu tarihten sonra yabancı ana ve babaların Almanya'da doğan çocukları, ana ve babadan biri çocuğun doğduğu sırada en az sekiz yıldan beri devamlı ve yasal şekilde Almanya'da yaşadığı ve oturma hakkına ya da en az üç yıldan beri süresiz oturma iznine sahip bulunduğu takdirde, otomatik olarak Alman olurlar.

Bu çocuklar, doğuştan itibaren tüm hak ve görevleriyle Alman vatandaşı olurlar. Ayrıca doğuştan itibaren genellikle ana ve babalarının vatandaşlığını da alırlar.

http://www.ankara.diplo.de/tr/01/stag.html

buyrun alman vatandaşlık kanunu. iddalarıma gülen arkadaşlara :)

Gönderi tarihi:

şu an yürülükteo lan alman vatandaşlık kanununa görede bir çocuk almanyada doğduğu anda tüm hak ve yetkileriyle alman vatandaşı olabilir. ama eğer ana baba çocuklarının kendi vatandaşlıkalrınıda almalarını isterse o zaman çocuğa 18-23 yaş arasında vatandaşlık seçimi sorulur. ancak, 18 yaşıan kadar çocuk tüm hak ve yetkielriyle alman vatandaşı olur, yani çocuk doğduğu anda alman vatandaşı olur. ancak ailesi isterse 18-23 yaş aralığında çocuğa vatandaşlık seçimi sorulur.

Evet, sanirim vatandaslik konusuna aciklik getirildi. ;) Yalniz sadece ana baba cocuklarinin kendi vatandasliklarini almalarini istediginde degil, cocuk kendisi de isterse vatandaslik secimi yapmak zorunda olur. Bi de bu var ki, o zamana kadar cocuk IKI vatandasliga sahiptir. Yani, ne kadar da ugrassan Türkiye Cumhuriyetini sorumlulugunundan kurtaramiyorsun. ;)

Yukarida bu sorumluluk hakkinda yazdiklarima bkz.

Gönderi tarihi:

eh pardon daha evvel Almanya da dogan her vatandas alman dien siz diilmiydiniz?

benim algilama sorunum mu var?

1 Ocak 2000 tarihinden itibaren ayrıca doğum ile kazanilan vatandaşlık hakkı da geçerli olacaktır. Söz konusu tarihten sonra yabancı ana ve babaların Almanya'da doğan çocukları, ana ve babadan biri çocuğun doğduğu sırada en az sekiz yıldan beri devamlı ve yasal şekilde Almanya'da yaşadığı ve oturma hakkına ya da en az üç yıldan beri süresiz oturma iznine sahip bulunduğu takdirde, otomatik olarak Alman olurlar.

Bu çocuklar, doğuştan itibaren tüm hak ve görevleriyle Alman vatandaşı olurlar. Ayrıca doğuştan itibaren genellikle ana ve babalarının vatandaşlığını da alırlar.

http://www.ankara.diplo.de/tr/01/stag.html

buyrun alman vatandaşlık kanunu. iddalarıma gülen arkadaşlara :)

hala mi? :)

bi kac ileti önce yazdiklarini okumani tavsie ederim, hani su kuzenli muzenli bölüm...

hani almanya da dogan herkes alman dedigin kisim..

ayrica zahmet olmus, 2000 yilinda yürürlüge gecen yasadan ben daha evvel bahsetmistim... anlasilan seni okuma zahmetinde bile bulunmuyosun, sadece hakli cikma derdindesin...

hadi öle olsun, ben bunca zahmeti bosuna cekmisim demek, bilseydim dogustan alman oldugumu... :)

Gönderi tarihi:

Evet, sanirim vatandaslik konusuna aciklik getirildi. ;) Yalniz sadece ana baba cocuklarinin kendi vatandasliklarini almalarini istediginde degil, cocuk kendisi de isterse vatandaslik secimi yapmak zorunda olur. Bi de bu var ki, o zamana kadar cocuk IKI vatandasliga sahiptir. Yani, ne kadar da ugrassan Türkiye Cumhuriyetini sorumlulugunundan kurtaramiyorsun. ;)

Yukarida bu sorumluluk hakkinda yazdiklarima bkz.

anne babası çocuklarının kendi vatandaşlıklarına da tabi olmasını istemezse çocuk yalnızca laman vatandaşı olur. yetişkin olduktna sonra vatandaşlık değiştirme mevzuatı bir almanın türk vatandaşlığına geçmesi mevzuatıyla aynıdır. otomatikman çifte vatandaş olmaz, sadece anne ve babası isterse.

bu artık otomatik olarak böyle yani karinede böyle kabu ledileceğini söylüyor. eskiden anne baba kaçak işçi oldukları için sınırdışı bile edilse, çocuk almanyada doğmuşsa anne baba çocuğunu almanyada bırakabiliyordu. doğum esaslı vatandaşlık, burada korunmuştur icat edilmemiştir.

Gönderi tarihi:

eeeh sonuc ne peki?

Avrupali Türkler hakkinda somut olarak ne düsündügünü hala bilmiorum...

asimile olmuslar demek... yani?

Gönderi tarihi:

Sevgili Cyrano ya...

kücük bir hatirlatma yapiim...

tartisma senin TC yurtdisinda yasayan Türkler üzerinde hic hükümlülüge sahip olmadigini aciklamanla basladi, demistin ki zaten herkes Alman, o zaman TR nin hic bir sorumlugu yok..

bunun üzerine ben sana istastik sundum ve dedim ki vatandaslik mevzuu 10 senlik bi mevzuu, yani 20 sene boyunca demek ki TC nin bir sorumlugu varmis...

peki ne yapmis? cevap yok!

sora konu vatandaslik haklarina gecti... yani sonucta ilk basta öne sürdügün aciklama gecersiz, yine söylüyorum...

Gönderi tarihi:

önce insanlara bilmiyorlar, cehalet dememek lazım dimi. mesela almanyada doğum esaslı vatandaşlık yoktur kan esaslı vatandaşlık vardır, deyip aksini idda edince bana cahil diyen msjflower gibi :)

evet asimile olmuşlardır üçüncü kuşak yani 65 te göç edenlerin çocukları,

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.