Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupali Türkler

Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz  

17 üye oy verdi

1. 1. Avrupa da yasayan Türkler hakkinda genel olarak ne düsünüyorsunuz

• Türkiye´nin imajini zedeliyorlar
      17
    • Türkiye icin döviz kaynaklari
      6
    • Hic bir fikrim yok Avrupali Türkler hakkinda
      6
    • Hic bir ayirim yapmiyorum
      12

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhabalar herkese,

ben Türkiyem den ne yazikki uzakta yasiorum.

Yasadigim ülkede gerek Türklük konusunda, gerekse Islamiyet konusunda sürekli bi önyargiyla karsilasiorum.

Bu ülkede dogup büyümeme ragmen, hic bir zaman benimsemis diilim.

Ama ne yazikki Türkiyede Avrupali Türkler e karsi bi takim ön yargilarin ve sabit fikirlerin var oldugunu düsünüyorum.

Anket e katilirsaniz ve yanitinizi mümkünse yorumlarsaniz eger,cok sevinirim.

• Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Anketin böyle sonuclanacagini aslinda tahmin etmistim birazcik.

Ama cogunlugun niye böyle düsündügünü net olarak bilmek isterdim acikcasi.

Yinede katilan herkese cok tesekkürler.

Gönderi tarihi:

almanlarin güzel bir sözü var:

EGER BIR SEY OLSAYDI, BIR SEY OLURDU.

Anlamsiz gibi görünen bu alman atasözüne uyan yanlarimiz yok degil.

Inanmasi zor ama; Almanya ya ilk gelen Türkler in büyük kismi daha Türkiye nin baskentini bile bilmiyorlardi.

Kendi aciklamalariyla yillarca marketlerden konserve niyetine köpek mamalari almis yemislerdir.

Sehir tuvaletlerinde sifon cekmeyi bilmediklerinden hapis kalmislar, itfaiye tarafindan cikarilmislardir.

Bunlar ayip degil, ögrenmemek ayiptir.

Daha buna benzer sayisiz örneklerle doludur avrupali Türk ün hayati.

Bu insanlar domuz yagi korkusuyla hem kendilerini hem cocuklarini ac birakmislar, mumla türk yiyecegi aramislardir.

Cünkü Almanya ya girerken dislerine bakilarak alinan bu konuk iscilerin simdi torunlari gecmislerinin acilarini cekiyorlar.

Burada önemli olan, bu insanlar yurt disina neden ciktilar sorusunun dogru yanitini aramaktir.

Tüm bunlarin yaninda avrupadaki Türklerin son yillardaki basarilarini da görmezden gelemeyiz.

Alman tarihinde ilk kez 27 yasinda bir Türk kizinin hukuk profesörlügü ünvani almasi gibi bir cok alanlarda basarilar elde etmislerdir.

Gönderi tarihi:
almanlarin güzel bir sözü var:

EGER BIR SEY OLSAYDI, BIR SEY OLURDU.

Anlamsiz gibi görünen bu alman atasözüne uyan yanlarimiz yok degil.

Inanmasi zor ama; Almanya ya ilk gelen Türkler in büyük kismi daha Türkiye nin baskentini bile bilmiyorlardi.

Kendi aciklamalariyla yillarca marketlerden konserve niyetine köpek mamalari almis yemislerdir.

Sehir tuvaletlerinde sifon cekmeyi bilmediklerinden hapis kalmislar, itfaiye tarafindan cikarilmislardir.

Bunlar ayip degil, ögrenmemek ayiptir.

Daha buna benzer sayisiz örneklerle doludur avrupali Türk ün hayati.

Bu insanlar domuz yagi korkusuyla hem kendilerini hem cocuklarini ac birakmislar, mumla türk yiyecegi aramislardir.

Cünkü Almanya ya girerken dislerine bakilarak alinan bu konuk iscilerin simdi torunlari  gecmislerinin acilarini cekiyorlar.

Burada önemli olan, bu insanlar yurt disina neden ciktilar sorusunun dogru yanitini aramaktir.

Tüm bunlarin yaninda avrupadaki Türklerin son yillardaki basarilarini da görmezden gelemeyiz.

Alman tarihinde ilk kez 27 yasinda bir Türk kizinin hukuk profesörlügü ünvani almasi gibi bir cok alanlarda basarilar elde etmislerdir.

4787[/snapback]

Yorumlarinizi ilgiyle okudum ve cok isabetli oldugunu düsünüyorum.

Buraya ilk gelen Türklerin böyle inanilmasi zor olan seyleri yasadiklarina da inanirim.

Ama ben su an ki durumdan bahsediorum.

30 küsür sendir burda yasan Türkler den bahsediorum.

Daha dogrusu, ikinici ve hatta ücüncü nesil den bahsediorum.

Cünkü ben bu kusaga dahilim, ve beni bu nesil hakkindeki fikirler ve düsünceler ilgilendirior.

Ben sahsen halimden memnun diilm, keske paramiz pulumuz az olsaydi ve ben yine de kendi ülkem de dogup büyüseydim.

Alman arkadaslarima sorarsaniz, onlarin gözünde ben tam entegre olmus bi Türküm, hatta onlari göre benim Anadilimde Almanca ama ben buna israr la karsiyim.

Su entegre kelimesi de zaten beni cile den cikario ve hala bi anlam verebilmis diilim.

Burda yabanci, Türkiyede almanci

Gönderi tarihi:

Su anki durum.

evet. saniyorum eskisi kadar degilse de issizlik önce yabancilari vurdugu icin SIKINTILAR bitmemis, ancak bicim degistirmistir.

Beni düsüncem; Almanya da yasayan Türk genclerine büyük isler düsüyor.

Ellerinden geldigince okumaya, ve kendilerine is bulmaya calismalari...

Ab SINIRLARINI büyüttükce göc almaktadir. Zaten is olmayan almanya da kriz günden güne yayilmakta, devlet ancak yardimlarla ic krizi önlemeye calismaktadir. Ne zamana kadar.

Gönderi tarihi:
Su anki durum.

evet. saniyorum eskisi kadar degilse de issizlik önce yabancilari vurdugu icin SIKINTILAR bitmemis, ancak bicim degistirmistir.

Beni düsüncem; Almanya da yasayan Türk genclerine büyük isler düsüyor.

Ellerinden geldigince okumaya, ve kendilerine is bulmaya calismalari...

Ab SINIRLARINI büyüttükce göc almaktadir. Zaten is olmayan almanya da kriz günden güne yayilmakta, devlet ancak yardimlarla ic krizi önlemeye calismaktadir. Ne zamana kadar.

4796[/snapback]

Yine size katiliorum ve genclere cok is düsdügüne inaniorum.

arkadas cevrem ve ben de dahil olmak üzere kendimizi dogru düzgün ifade etmeye, ve türklügü anlatmaya calisiosuz.

ama ne kadar dogru, ne kadar yanlis bilemem.

ben burda dogmus büyümüsüm, ne kadar bilemilirimki Türkiye yi??

ilk okulda aldigim üc yillik türkce egitmi buna mutlak yetersiz!!!

peki kenidin oku ve kendini gelistir dieceksiniz, ve haklisinizda.....

ama bazi insanlar vardir ki , onlarin elinden tutmak ve egitmek lazim.

Mesela Türkiyeyi temsilen yurtdisinda Kosolosluklar vardir, ben bunlarin burda yasayan Türkler icin faideli seyler, gerek egitim, gerek kültürel faaliyetler(genis kapsamda) yaptiklarini hic görmedim.

Biz Almanya icin hala sorun halindeyiz, ve burdaki Türklere 60 sene sonra dahi yabanci olmaktan cikamayacaklar, ama yine de bi sekilde Almanya cözüm arayisi icinde, ama bunun aksine Türkiye o kadar sorunla bogusmakta ki, burda ki insanlarin sorunlarini bile varsaymior.

Burdaki gencler ne kadar Türk kimligini dogru düzgün yansitabilir aceba???

Kim nerde hata yapior???

Ilk nesil mi?

Genler mi?

Almanya mi?

Türkiye mi?

Gönderi tarihi:

Önce tebrik diyorum, cünkü gercekten cok zeki ve duyarli bir insan oldugunuz anlasiliyor.

Konularin üzerine yatmiyor gecistirmiyor, aksine arastiriyorsunuz. ben yanit glmez sanmistim. Aksinekonuyu daha da incelemeye alan yanitiniz beni sevindirdi. Tesekürler.

Berlin sokaklarinda bir gün arkadasima söyle dedim.

" yahu biz bu lmanya ya türklerin hatalarini düzeltmeye, onurlarini kurtarmaya, hatalarini düzeltip aslinda öylle bir millet olmadigimizi ispat etmeye mi geldik allahaskina, isimiz gücümüz yok mu bizim" demistim.

arkadasim: Haklisin der gibi güldü.

gercekten böyle sanki.

Sürekli hata yapiorlar, sokaklarda cekirdek yiyip cöplerini orta yerlere atiyorlar, tükürüyorlar, gril yapip cöpünü birakiyorlar, u bahnlarda yaptiklarini görseniz. Büyük kücük biribirine benzer olmayacak davranislar icindeler.

Bir alman psikolog Türkler icin "yalnizca bedenleri büyümüs cocuklar" deyimini kullandiginda kizacak bir neden bulamadim inanin.

Bu konuda her iki ülkenin de hatasi var. Türkiye devleti Almanya da yasayanlari döviz kumbarasi olarak gördügü icin asla kültürel gelismeler icin yatirim yapmadi. Almanya da biliyorsunuz yabancilara karsi mesafeli oldugundan bazi seyleri yalnizca yapiyor görünüyor. Herkes kendi derdinde cirpinip duruyor. Olan aradaki hassas insanlara oluyor. Böylece hepimiz önyargilarin kurbani olup cikiyoruz.

Görev ise saniyorum yeni kusaga düsüyor.

Söyledigim gibi kendine ceki düzen verip cok calismak....

Ilk kusagi elbette suclayamayiz. Bilgisizliklerini elestiremeyiz.Onlar öyle geldiler cünkü.Zaten egitimsizlerdi. Ancak bunlarin torunlari cok seye sahip ve kendilerini ilerletme firsati hala var.

Gönderi tarihi:
Önce tebrik diyorum, cünkü gercekten cok zeki ve duyarli bir insan oldugunuz anlasiliyor.

Konularin üzerine yatmiyor gecistirmiyor, aksine arastiriyorsunuz. ben yanit glmez sanmistim. Aksinekonuyu daha da incelemeye alan yanitiniz beni sevindirdi. Tesekürler.

Berlin sokaklarinda bir gün arkadasima söyle dedim.

" yahu biz bu lmanya ya türklerin hatalarini düzeltmeye, onurlarini kurtarmaya, hatalarini düzeltip aslinda öylle bir millet olmadigimizi ispat etmeye mi geldik allahaskina, isimiz gücümüz yok mu bizim" demistim.

arkadasim: Haklisin der gibi güldü.

gercekten böyle sanki.

Sürekli hata yapiorlar, sokaklarda cekirdek yiyip cöplerini orta yerlere atiyorlar, tükürüyorlar, gril yapip cöpünü birakiyorlar, u bahnlarda yaptiklarini görseniz. Büyük kücük biribirine benzer olmayacak davranislar icindeler.

Bir alman psikolog Türkler icin "yalnizca bedenleri büyümüs cocuklar" deyimini kullandiginda kizacak bir neden bulamadim inanin.

Bu konuda her iki ülkenin de hatasi var. Türkiye devleti Almanya da yasayanlari döviz kumbarasi olarak gördügü icin asla kültürel gelismeler icin yatirim yapmadi. Almanya da biliyorsunuz yabancilara karsi mesafeli oldugundan bazi seyleri yalnizca yapiyor görünüyor. Herkes kendi derdinde cirpinip duruyor. Olan aradaki hassas insanlara oluyor. Böylece hepimiz önyargilarin kurbani olup cikiyoruz.

Görev ise saniyorum yeni kusaga düsüyor.

Söyledigim gibi kendine ceki düzen verip cok calismak....

Ilk kusagi elbette suclayamayiz. Bilgisizliklerini elestiremeyiz.Onlar öyle geldiler cünkü.Zaten egitimsizlerdi. Ancak bunlarin torunlari cok seye sahip ve kendilerini ilerletme firsati hala var.

4800[/snapback]

kenim actigim bi konu üzerinde durmam, katilim oldugu müddetce bu konuyu irdelemem niye sizi sasirtmasi ilginc dogrusu.

Asil bunu üzerinde düsünüp yorumladiginiz icin, ben size tesekkür ederim, asil amacladigim buydu.

Insanlarin fikrini ögrenmek.

Bask bi ilginc olay ise, tarif ettiginiz davranislar , benim gözümün önünde baska bi manzara canlandirdi.

Bundan bi kac sene evvel Türkiyenin büyük ve gelismis kentlerinden birinde, ünlü bi alis veris magazasinin önünde, dört tarafi da cevrili bi cim alan vardi, cim oldugu tahmin ediorum cünkü, artik o alan ne yesildi ne de cim vardi.

Cim oldugunu tahmin ediorum cünkü, her adim basi, ve inan ki hic abartmiorum, adim basi bi uyari vardi, hani"cimlere basmayin", "top oynamayin" ve "cöp atmayin" gibilerinden iste.

Keske yanimda fotografmakinesi olsaydi da o manzaranin fotografini cekebilseyim.

Galiba bizim genlerimizde var uyarilara uymamak, kurallari cignemek.

Hani insan düsünüyor bi taraftan, burda yasayan Türkler nie böyle davranislar sergiliolar die, ama bi bakiosun Türkiyede ayni manzara.

Valla ben anliyamadim gitti.

Ama büyük düsünür Cem Yilmaz in deyimiyle "Egitim sart"

;)

Gönderi tarihi:

Evet.. Egitim.. hemde öyle bir egitim ki, yediden yetmise, her yas gurubuna hitap edecek türden bir egitim mutlaka gerekli.

hükümetin de bu konuyu asla ciddiye almadigini görüyoruz.

Böyle bir egitimden henüz söz edemiyoruz.

Cünkü global ekonomi, insanlari ve ülkeleri öylesine bireyellestirdi ki; giderek büyüyen özel firmalarin devletler üstü hareketleri piyasalari, inssan davranislarini allak bullak etti.

Dünyanin bir degisim arefesinde oldugunu göz önünde bulundurursak, bireysel anlamda hepimize cok is düsecegi kanisindayim.

Tatmin edici bir yanit olmasa da cözüm aramada yardimi olabilir mi bilmiyorum.

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bu ankete yaptigim zamanlarda, üce bes kisi burda yaziosioduk...

katilimdan anlasildigi üzere :)

ama bugün düsündüm ki, ortalik hazir kalabalasmisken, ben tazeliim bu kamu yoklamami, ne dersiniz?

Sizin mutlaka bir gurbetci akraba, konu komus tanidik vardir, ve herhangi bir fikre sahipsinizdir...

Gönderi tarihi:

Gurbetçi dost ve akrabam çok alaturka..

Benim gözümde sizler; vatanına miletine dininie daha bağlısınız..

Siz bu vatana bizden daha önem veriyorsunuz..

Sizler Türkiyeyi nasıl özlüyorsanız, bizde sizleri özlüyoruz..

Gurbetçinin halinden gurbet çeken anlar..

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:
ben hiçbir ayrim yapmam. sonuçta türkler. sartlar sürüklemis olabilir. sebep ne olursa olsun saygi duyarim..

:clover:

Benim gözümde sizler; vatanına miletine dininie daha bağlısınız..

Siz bu vatana bizden daha önem veriyorsunuz..

evet kralx, benimde gözlemlediklerime göre bu böle, tabiki bi genelleme yapamam, ama cogunluk böle...

Gelenek, görenek, kültür, din,töre böle seyler cok daha degerli ve önemli buradaki insanlar icin, cünkü kaybetme ihitmali oldugu icin, daha SIKI tutunuyoruz sanirim...

Bunun iyi taraflarida var kötü taraflarida..

yani uzun uzun konusabilirim aslinda hala bu konu hakkinda, ama gece gece baymiim kimseyi...

hem benim icin ilk önce sizin fikirleriniz önemli...

ve paylasimlariniz icin tesekkürler....

Gönderi tarihi:

almanya da dış hatlar muhabiri, 16-18 yaş arası gençlerle roprotaj daha doğrusu anket yapıyor. hemen hemen hiç birisi Atatürkün kim olduğunu bilmiyor üçüncü kuşak gurbetçiler yani.

Gönderi tarihi:

TÜRK hernerde yaşiyor we yaşamak zorunda kalırsa kalsın öz kardeşimizdir...

BAşka söze gerek yok...

AYRICA EURO gözüyle GURBETTE YAŞAYAN TÜRK kardeşlerine bakanlara yazıklar olsun...

Eyvallah cok sag ol.... :clover:

Cyrano: Haklisin, utanc verici bi durum, peki nedenleri ne olabilir? Ne yapmak lazim?

Gönderi tarihi:

Eyvallah cok sag ol.... :clover:

Cyrano: Haklisin, utanc verici bi durum, peki nedenleri ne olabilir? Ne yapmak lazim?

sebebini senin bilmen lazım yurt dışında yaşayan sensin.

yapıalcka şeyde budur diye bir şey yok, içinde olacak adamın. bir yahudi dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın önce ibraniceyi sonra yahudilerin beş bin yıllık tarihini öğrenir. bir ermeni ha keza.

Gönderi tarihi:

sebebini senin bilmen lazım yurt dışında yaşayan sensin.

yapıalcka şeyde budur diye bir şey yok, içinde olacak adamın. bir yahudi dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın önce ibraniceyi sonra yahudilerin beş bin yıllık tarihini öğrenir. bir ermeni ha keza.

yapilcak bisey yoksa, vay Türk milletinin haline..

ama bence her zaman yapilacak bisey vardir...

sebeplerini biliorum elbet, ama merak ettigim... o programi izleyip ne düsündügündü...

yani bu gencler nie böle die mi düsündün yoksa, sadece yargilayip kanal mi degistirdin...

ama cevabida vermis bulundun bölece, cok mersi..

Gönderi tarihi:

niye vay türk milletinin haline türk milleti asimile olmuş bir kesim grubetçiden mi ibaret.

Gönderi tarihi:

su cümleye istinaden yazilmis bir yorumdu... adamin icinde olmasi lazim diosun, ve örnek olarak yahudileri ve ermenileri veriosun... burdan cikan sonuc, bu halklarin yaptigini bizim Türk milleti yapamio ve adamin icinde yok demek ki demektir...

Peki burda paylasmak icin biseyler yazdiysan somut fikirlerini rica ediim...

yanlis anlamadiysam söyleyecek biseyin olmadigi konulara yazmasmissin...

Gönderi tarihi:

somut fikrimi zaten söyledim ya asimile olmuşlar, sonra onlar değil ki türklerin karakteristiğine tek kıstas. Çinin Uygur eyaletindeki türkler olmamış, Yugoslavyada ve arnavutlukta yüzyıllarca yaşayan türkelr olmamış, adamlar kimliklerini kültürlerini korumuşlar.

Gönderi tarihi:
almanya da dış hatlar muhabiri, 16-18 yaş arası gençlerle roprotaj daha doğrusu anket yapıyor. hemen hemen hiç birisi Atatürkün kim olduğunu bilmiyor üçüncü kuşak gurbetçiler yani.

bu somut bir fikirmidir?

asimile olmus olsalar entegrasyon sorunu olmazdi ....

Gönderi tarihi:

asimile olanların entegrasyon sorunu olmuyor mu. amerikalı zencilerin afrikalı birk imlikleri varmı şu an. ama entegrasyon sorunları had safhada dimi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.