Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Öcalan'dan tehdit gibi açıklamalar

Öcalan’dan devlete ve KCK’ya şubat uyarısı: Sayın Abdullah Gül’e seslenmek istiyorum. Çözümü engellemeye çalışanlar var. İşte şubat ayı yaklaşıyor. PKK engellemek istese bile halkın tepkisinin önüne geçemez. KCK’yi de uyarıyorum, devleti de uyarıyorum; demokratik çözüm ve barışçıl süreç geliştirilmezse katı-milliyetçi Ergenekoncu çizgi Kürt-Türk çatışmasını yaratır, bunlar acımasızdır, halkları birbirine boğazlatabilirler.

PKK lideri Abdullah Öcalan, “Demokratik çözüm gelişmezse katı-milliyetçi Ergenekon çizgisi Türk-Kürt savaşı yaratacak” dedi. Öcalan, MHP ve CHP’yi de Ergenekon’un parlamentodaki uzantıları olarak değerlendirdi.

Fırat Haber Ajansı’ndaki habere göre Öcalan, demokratik çözümün gelişmemesi durumunda Ergenekoncu çizginin devreye gireceğini ve Türkiye’yi iç savaşa sürükleyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenen Öcalan, haftalık avukat görüşmesinde şunları söyledi: “Buradan Sayın Abdullah Gül’e seslenmek istiyorum. Bizim geliştirmek istediğimiz çözüm, demokratik barışçıl çözümdür. Bunu engellemeye çalışanlar var. İşte şubat ayı yaklaşıyor. PKK engellemek istese bile halkın tepkisinin önüne geçemez. Bu süreyi iyi değerlendirmek gerekir. Çok sert ve şiddetli, kanlı durumlar yaşanmasın. Halklar arasındaki gerginlikler artırılıyor. Eğer bu süreçte çözüm geliştirilmezse, barışçıl çözüm dışındaki yollar güçlenir. Ben burada KCK’yi de uyarıyorum, devleti de uyarıyorum; demokratik çözüm ve barışçıl süreç geliştirilmezse katı-milliyetçi Ergenekoncu çizgi Kürt-Türk çatışması yaratır, bunlar acımasızdır, halkları birbirine boğazlatırlar. Cumhurbaşkanı’nın bunları iyi görmesi gerekir. Eğer çözümde samimiyseniz, ciddiyseniz, bu süreyi iyi değerlendirmeniz gerekiyor. İşte Sönmez Köksal da söylüyor, diyalogun binbir türlü yolu var; illa benimle olmayabilir, doğrudan olmayabilir. Yeter ki ciddiyet olsun.”

CHP ve MHP’ye de sert eleştiriler yönelten Öcalan, “Katı milliyetçi sert Ergenekoncu kanat, bunların bir kısmı Silivri’de, bir kısmı da parlamentodadır. MHP ve CHP bunların parlamentodaki zanlılarıdır. MHP, CHP, Eruygur bu kanattadır” dedi.

Öcalan, DTP’nin yerine geçen BDP’nin Türkiyelileşme perspektifiyle yapılanması gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu: “BDP Türkiye’nin tüm sorunlarını ele alan bir perspektifle çalışmalarını yürütmelidir. Daha önce de söylemiştim, feminist çevreler, çevreciler demiştim. BDP çok renkli olmalı.

Kaynak: Taraf gazetesi - Istanbul - 11.01.2010

Anlaşılan o ki; Öcalan, ben konuşmassam Türkiye'de kan gövdeyi götürür demiş.

Öyle sözleri var ki mesajında, İmralı'dan yine "şehir zorbalarına" yani KCK'ya mesajlar vermiş...

Gönderi tarihi:

Bu haber aksam ana haberlerinde gecti. Türkiye buralara kadar getirilmistir. Teröristbasi devleti uyariyor uyarmakla kalmiyor tehdit ediyor. TARAF icin bulunmaz bir haber bu.

Eminim ki ellerini ogusturarak haberi gazeteye gecmislerdir.

40 bin katili olmak sucundan yargilanip ipten döndürülen bir teröristin hapishaneden aciklama yapmasi ve bunun da Türk kamuoyuna duyurulmasi bile bizleri yönetenlerin ve bu haberi yayinlayanlarin basiretsizligini gösterir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Haberi nette tekrar araştırırken Tarafın aslında söylenenlerin bir bölümünü ele aldığını anladım...

Başlığı açmanın getirdiği sorumlulukla söylenen diğer ifadeleride bir başka haber kaynağından buraya aktarıyorum...

İmralı’da hükümlü terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, barışçıl süreç geliştirilmezse “katı-milliyetçi Ergenekoncu çizginin” Kürt-Türk çatışmasını yaratacağını ileri sürdü.

İmralı’da hükümlü terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, barışçıl süreç geliştirilmezse “katı-milliyetçi Ergenekoncu çizginin” Kürt-Türk çatışmasını yaratacağını ileri sürdü. Öcalan, “İşte Şubat ayı yaklaşıyor.

PKK engellemek istese bile halkın tepkisinin önüne geçemez. Ben burada görüşlerimi iletiyorum. Ben konuşmazsam çatışmalar olur, kan gövdeyi götürür” şeklinde konuştu. Öcalan, söylediklerinin Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü için olduğunu savundu ve BDP’yi de Türkiye partisi olması konusunda uyardı.

ÖCALAN, KÖŞK'E SESLENDİ

Öcalan avukatları aracılığıyla yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir tv programında “demokratik açılım açısından önemli bir çözüm fırsatının heba edildiğini; ancak henüz geç olmadığını” belirttiğini anımsattı. Öcalan, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bizim geliştirmek istediğimiz çözüm, demokratik barışçıl çözümdür. Bunu engellemeye çalışanlar var. İşte Şubat ayı yaklaşıyor. PKK engellemek istese bile halkın tepkisinin önüne geçemez. Bu süreyi iyi değerlendirmek gerekir. Çok sert ve şiddetli, kanlı durumlar yaşanmasın.

Halklar arasındaki gerginlikler artırılıyor. Romanların yerlerinden zorla sürülmesi buna bir örnektir. Eğer devlete bırakılırsa bunu çok sert bir şekilde geliştirir. Eğer bu süreçte çözüm geliştirilmezse, barışçıl çözüm dışındaki yollar güçlenir. Ben burada KCK’yi de uyarıyorum, devleti de uyarıyorum; demokratik çözüm ve barışçıl süreç geliştirilmezse katı-milliyetçi Ergenekoncu çizgi Kürt-Türk çatışmasını yaratır, bunlar acımasızdır, halkları birbirine boğazlatırlar.

Geçenlerde halkı taradılar, halkın üzerine ateş açtılar. Ben burada görüşlerimi iletiyorum. Ben konuşmazsam çatışmalar olur, kan gövdeyi götürür. Ben bunların önüne geçmek için görüşlerimi dile getiriyorum. 'Bin yıllık kardeşiz' diyorlar, ben de kardeşlik için, barış için konuşuyorum. Devletin bütünlüğüne, birliğine karşı değilim, bu yönlü bir tutumum ve konuşmam yoktur. Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü içindir söylediklerim.”

"ESARET KOŞULLARINDA BİR ŞEY YAPAMAM"

“Sayın Cumhurbaşkanının bunları iyi görmesi gerekir” diyen Öcalan, Gül’ün,

çözümde samimi, ciddi olmaları halinde, bu süreyi iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Öcalan, “Yok biz tasfiyeyi, imhayı dayatacağız diyorsanız, PKK kendini çok iyi bir şekilde koruyabilir, yaşatabilir, bu savaşı uzun süre yürütebilir.

Bunun önüne geçmek için diyalog yolunu başlatmalısınız. İşte Sönmez Köksal da söylüyor, diyalogun binbir türlü yolu var; illa benimle olmayabilir, doğrudan olmayabilir. Yeter ki ciddiyet olsun. Benim rol almam isteniyorsa bu koşulların değiştirilmesi gerekiyor. Bu esaret koşullarında ben bir şey yapamam” diye konuştu.

"BDP’NİN BOŞLUĞU DOLDURMASI GEREKİR"

BDP’nin siyasetteki sol boşluğu doldurması gerektiğini söyleyen Öcalan, " BDP’nin anti faşist tüm sol kesimleri, radikal demokratları kapsaması lazım. Demokrat Müslümanlar da yer alabilir. Türkiye’nin sorunlara yaklaşımda üç temel çizgi var; biri katı milliyetçi Ergenekoncu çizgi, ikincisi AKP, ABD, kısmen Avrupa ve Talabani ile Barzani’nin içinde olduğu yumuşak tasfiye çizgisi. Üçüncüsü ise radikal demokratların çizgisi” dedi. Öcalan, şunları söyledi:

BDP Türkiyelileşmeli, Türkiye’nin tüm sorunlarını ele alan bir perspektifle çalışmalarını yürütmelidir. Daha önce de söylemiştim, feminist çevreler, çevreciler demiştim. Çeşitli kesimlerden bahsetmiştim. BDP çok renkli olmalı, Türkiye’nin renkliliğini yansıtmalı.

Ben bunun için üç ilkeden bahsetmiştim; demokratik cumhuriyet, demokratik vatan, bunun içinde Kürdistan’da var, inkar edilmiyor. Ve demokratik ulus. CHP ve MHP’nin katı milliyetçi ulus anlayışına karşı demokratik ulus. Bu ilkeler etrafında biraraya gelebilirler. Bunların temsil güçleri yüksek olmalıdır.”

www.istanbulhaber.com

Gönderi tarihi:

:lol: Şimdi ürürlü yürürlü inci gibi enfes atasözlerimiz akla gelmesin mi!

Yıllarca terör aracılığı ile yapmaya çalıştığı, bir uçakta gözleri bağlı uyandığında sona eren, hevesinin kursağında kaldığı iç savaşın rüyasını artık hayaletlere mi havale etmiş?

Tevekkeli değil, yaşını hayli almış insanların içerde ölmeleri bekleniyor, aklı başında kimseciklerin okumayacakları,zaten nasıl bir safsata olduğu başlangıç cümlesinden anlaşılan klasörler ve tavan göçtü, kuş uçtu, yandı yürek tutuştu gibi akla gelen gelmeyen mazeretlerle karar ertelendikçe erteleniyor ya...

Galiba amaç, bu insanlar ölünce günah keçisi olarak hayaletlerini seçmek. "Ruhları ortalığı karıştırıyor!" diye ortalığı velveleye vermek!

"Ruhunu gördüm! Bana suikaste çalışıyordu. Karabasan gibi çöküp, nefesimi kesmeye çalıştı! Bereket derviş dedemin himmetiyle kurtuldum!" :lol: :lol: :lol:

Elektrikçi, aşçı, bilgisayarcı krokilerinden sonra, başka sığınacak mazeret kalmadı!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.