Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TSK'ya yeni kuşatma.


rodinatc

Önerilen İletiler

AB’ye uyum bahanesiyle sınır boylarında görev yapan TSK birlikleri kışlaya alınıyor, yerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak 50 bin kişilik, ağır silahlarla donatılmış yeni sivil birlik görevlendiriliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırdaki koruma-kollama görevinden alınacağını Yeniçağ gazetesi

24 Kasım 2008 tarihinde böyle duyurmuştu.

Haber:Sümeyra YILMAZ

Sınır güvenliği İçişleri Bakanlığı’na bağlı sivil personelden oluşan yeni bir teşkilata devredilecek. Meclis’te bekleyen Silah Yasası ile bu yeni sivil birlik, asker gibi ağır silahla donatılacak. Akşam’ın haberine göre, Türkiye’nin sınır güvenliği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) alınarak İçişleri Bakanlığı’na veriliyor. Böylece yıllardır asker tarafından yürütülen “sınır güvenliği” görevi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı özel eğitimli sivil personelden oluşacak yeni bir teşkilata devredilecek. AB uyum kapsamında yapılacak yasa değişikliğinin ardından, asker, sınır güvenliğinden çekilecek ve yerine profesyonel personelden kurulu sivil kolluk gücü geçecek.

Kademeli çekilme: Askerin ’sınır güvenliği’görevinden çekilmesi kademeli gerçekleşecek. 50 bin personelden oluşacak yeni sivil kolluk gücü, askerin kullandığı ağır harp silahları ile donatılacak.

Polisten ayrı birim: Yeni düzenlemede, harp silahı ithal edebilecek MSB, TSK ve MİT’in dışındaki diğer kuruluşlar ’Genel Kolluk’ifadesiyle tanımlandı. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yeni sınır koruma gücünün asker ve polisten farklı bir birim olacağını vurgulamıştı.

Kolordu komutanlığı kalkacak: AB’ye uyum çerçevesindeki bu düzenlemeler kapsamında Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlayan askeri birlikler arasında en dikkat çekici konuma sahip Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın kaldırılması gündeme geldi. Bu birlik, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan aldığı yetki devri ile halen İran-Irak ve Suriye sınırının bir bölümünü koruyor. Yeni sınır güvenliği teşkilatının kurulmasının ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı da, görevini kademeli olarak devredecek.

‘Avrupalı polis ağır silah kullanmaz’

AB’nin TSK’yı etkisiz hale getirme emelleri çerçevesinde Türkiye’ye dayattığı ağır silahlı polis gücünün Avrupa ülkelerinin hiçbirinde olmadığı ortaya çıktı. Gazeteport’ta yer alan yazıda Avusturya Polis Teşkilatı Sözcüsü Haslinger’in şu sözleri Avrupa’daki uygulamayı gözler önüne seriyor: “Avrupa’nın hiçbir ülkesinde poliste ağır silah yoktur. Polis tabanca kullanır. Ağır silahlara sahip olan ordulardır. Bu tür ağır silahları ülke savunması yapıyor olmaları nedeniyle ordular kullanır. ”

Güvel: İtirazımız dikkate alınmıyor

Polise ağır silah alma yetkisi tanıyan “silah tasarısı” nda değişiklik yapılmamasını eleştiren CHP Adana Milletvekili ve Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Hulusi Güvel, itirazlarının dikkate alınmadığını belirterek, “silah kaydı eskiden tek ana merkezden yapılıyordu. Şimdi bir silahın kullanımının kim tarafından yapıldığını bulmak daha zor olacak. Farklı çekincelerimiz de vardı, fakat dikkate alınmıyor” dedi.

 

‘Tasarıda çok eksik var’

Meclis İçişleri Alt Komisyonu, TSK’nın, “askeri silah ve malzemelerin ülkeye giriş çıkışlarının tek elden takip edilmesini zorlaştıracağı ve kontrolsüzlüğe yol açacağı” gerekçesiyle karşı çıktığı Silah Yasası maddesini değiştirmedi. Yeni Silah Kanunu Tasarısı’nı görüşen Komisyon, “Emniyet ve MİT’in harp silahı ithal yetkisini” düzenleyen hükmünü korudu. Değişiklik yapılmamasına itiraz eden ve tasarıda “polisin ağır silah alma yetkisi” dışında düzeltilmesi gereken birçok madde olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, “Tasarıda birçok eksiklik var. İtirazlarımız dikkate alınmıyor” dedi.

 

Haber:Sümeyra YILMAZ - Yeniçağ 09/01/2010

Kaynak: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=29658

 

*Jandarmanın görev alanları daraltılıp polise devrediliyor…

*Yazılan ve boş çıkan onca haberin ardından Genel Kurmay Başkanı savunma amacıyla bir açılama yapıyor, ortalık birbirine giriyor. Orduya resmen tü tü tü otur bakayım yerine şeklinde bir güzel azar çekiliyor…

*Sınır güvenliğimizin başka, özel f tipi bir birim tarafından sağlanması tasarlanıyor…

*Terörle mücadele adına emniyetin de içinde olacağı özel birimlerin oluşturulmasından bahsediliyor…

*Polise ağır silah ithal etme olanağı tanınıp, orduya eşdeğer bir güç oluşturulmaya çalışılıyor.…

 

Şimdi bu yukarda yazılanlardan ve daha gündemde olmayıp ilerde bunlara eklenecek ilginç yapılanmalardan sonra artık TSK ordu harici her şeye benzeyecek. Zaten temeli çok önceden atılmış, gücünü kanıtlamış bir ordumuz varken bunu dünyada eşi benzeri olmayan bir şeye benzetme çabası niye. İktidarın başka işi gücü mü yok. Eğer terörü bitirmeyi bu kadar kafasına koyduysa, bu güne kadar hiç yapmadığı icraatları yapmayı deneyebilir. Mesela, terör örgütünün dış bağlantılarına ve yuvalandığı ülkelere baskı uygulayabilir. Dış ülkelerde lobi faaliyetlerini güçlendirerek, miyadı dolduğu için Amerika tarafından bize paket edilip verilen apo dışındaki, şuan komşu ülkelerde cirit atan terörist başlarını yakalatabilir. Bugüne kadar gevrek gevrek yüzümüze sırıtan ve onlar terörist değil “özgürlük savaşçıları” diyen Avrupalı diplomat ve siyasetçilere one minutes modunda kahramanca bir çıkış yapabilir. Pkk nın dış ülkelerdeki kasalarını bloke etme girişiminde bulunabilir. Talabani’nin kedilerini Türkiye’ye getirtip adam gibi bir hayvan barınağına istifleyebilir. Amerika, İsrail, İngiltere’deki gibi caydırıcı bir terörle mücadele yasası çıkartabilir. Güney doğuda geçim sıkıntısı ve eğitimsizlik yüzünden kandırılarak dağa çıkartılan gençlere, 8 yıllık iktidarı boyunca aldığı, tüm cumhuriyet tarihine eş dış borcun bir kısmını ayırarak bir paket makarna, iki torba iaşeden daha kalıcı imkanlar kazandırabilir. Örnekler çoğaltılabilir.

 

Şimdi asıl soru Avrupa’da bile olmayan bu sınır güvenliği ve silah uygulaması neden Türkiye’ye dayatılıyor yada dayatılıyormuş gibi gösteriliyor? Kurtuluş savaşında kademeli olarak ilerleyen ordumuz bugün niye kademeli olarak geri çekiliyor? Avrupa birliği direktiflerine göre 2014 yılına kadar bu maddeyi halletmemiz gerekiyormuş. Madde de, ülkedeki kullanılan silahları bilgisayar ortamına geçirip kolluk kuvvetlerine göre dağıtmamızdan ibaret. Yani kimin ne silahı kullanacağı konusunda bir yaptırım yok. Artık gerisini zaten siz çözersiniz…

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu haberi dün televizyonda izledim,bu saate kadar iktidar cephesinden tek bir yanitin gelmemis olmasi da söylentilerin dogru oldugunu gösteriyor.

 

Simdi egri oturup dogru konusmaliyiz.Iki yila yakin bir süredir TSK'ya karsi bir savas yürütülmektedir,bu savasin icinde basta AKP olmak üzere, yandaş medyanin tümü yer almaktadir. Bunlarin yanisira, ne kadar bölücü ve yandasi varsa TSK'ya karsi olan savasin icindedir. Bakin Türkiye'de yasanan her olayin icine TSK cekilmekte ve kamuoyu TSK'ya karsi psikolojik olarak beyin yikama ameliyesinden gecirilmektedir. AB-ABD tabii ki bizlerin iyiligini istemez, ama bizleri yönetenlerin AB ve ABD'nin emirleriyle hareket etmesine ne buyrulur. Cumhuriyet tarihinde ABD'ye en cok seyahat eden basbakan Erdogan olmustur, halen iktidarda olduguna göre bu seyahatler daha da artacaktir demektir. Amerika AKP icin neden bu kadar önemlik orayi su yolu yapmistir Erdogan? Sinirlarin korunmasinin sivil güclere devri ülkeye yapilacak en büyük ihanetlerden biridir ve dünyada bir esi emsali yoktur. Tüm dünyada ülkelerin sinirlari asker tarafindan korunurken neden Türkiye askerini sinirlardan geri cekmeye zorlanmaktadir? Polise agir silah kullanma yetkisi neden verilmek istenmekte ve kime karsi bu agir silahlar kullanilacaktir. Bence,AKP'nin plani yavas yavas gerceklesmeye baslamistir. TSK'ya karsi Polis gücü devreye sokularak AKP iktidarinin tek parti iktidari olmasi calismalari yürütülmektedir. Türkiye bir polis devleti olma yolunda cok adimlar atmistir. Bugünkü görünümüyle Türkiye bir polis devletidir. Bunun da anlami AKP'ye karsi olan kesimler polis zoruyla polis tehdidiyle susturulacaktir ki günümüzde bunu canli olarak yasamaktayiz. Iste,eylem yapan Tekel iscilerine polisin yaptigi insanlik disi uygulama, Demokrasi cadirina gece yarisi yapilan baskinla zabita ve polisler tarafindan nmeydan dayagi cekilen itfaiye calisanlari. Egemen Bagis'i protesto eden ögrencilere girisilen susturma operasyonlari göstermektedir ki Türkiye bir polis devleti olmus AKP iktidarinin dikta tarzi yönetimi polis tarafindan korunmaktadir. Iste sinirlarin askerden alinip baska bir güce devredilme calismalarinida bu zeminde degerlendirmek gerekir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fatih Altaylinin yazisida bir cok seye isik tutuyor...

 

Fatih Altaylı

Hacılarla hocalar da silinecek mi?

 

10.01.2010 12:40

 

DURDUK yerde mesele çıkaranlara denir “Marazi” diye.

Bizim memlekette herkes marazi.

Kararın asıl sahibi kim bilmiyorum ama alınan bir karara göre “okul isimlerinden şehit, general, albay, profesör gibi rütbeler ve unvanlar çıkarılacakmış”.

Yani diyelim ki, mahallenizde “Şehit Yüzbaşı Bilmem Kim” okulu var.

Şehit çıkacak, yüzbaşı çıkacak “Bilmem kim” kalacak.

Ya da “Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu” var. O da “Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu” olacak.

Profesörlü okul varsa o da öyle. Durduk yerde bu uygulama niye yapılıyor anlamış değilim.

Anti militarizm desen, profesörler de siliniyor. Üstelik şehitliğin militarizmle alakası da yok.

Bazı şehitlerin Ergenekon soruşturmasında adı geçiyor desen onun da kolayı var.

“Yüz kızartıcı suç işlemiş kişilerin adı okullara verilemez, verilirse silinir” dersin olur biter.

Emin olun durduk yerde kuyuya taş niye atılıyor anlamış değilim.

Tabii bir de merak ettiğim nokta var.

Madem tüm unvanlar siliniyor, acaba okullardaki “Hacı”, “Hoca” unvanları da silinecek mi?

Öyle ya pek çok “Hacılı” okul var.

Kalkıp kimse bana “Hacı”dan mı rahatsız oldun demesin.

Eğer mesele din imansa, şehitlik hacılıktan çok daha üst bir kavram.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.