Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2009 YILININ DORUKTAKİLERİ


Misakçı42

Önerilen İletiler

YILIN ÖZETİ:

Eski DTP’li Ahmet Türk’e kimse kiralık ev vermek istemiyormuş.Bu olumusuz gelişmeye sebep olanlar kendileri ile iftihar edebilirler.

YILIN TEPKİSİ:

AKP Ankara milletvekili Mehmet Zeki Özcan’ın partisine yönelik çıkışı… Özcan, Kürt açılımını değerlendirirken, “Dinin, mezhebin, etnik grupların üzerine vurgu yapılması demokrasi ile çelişir. Halkımızın birbirine ‘öteki’ diye bakmasına sebep olur.’ dedi. Böylece AKP’deki siyasi geleceği bitti ama Sayın Özcan; bu parti içinde de vatanseverlerin bulunduğunu gösterdi.

YILIN EN UCUZU:

Yandaş medya…

YILIN GAFLETİ:

Kürt açılımı/Demokratik açılım/Milli birlik ve kardeşlik projesi. (Üçünden birisini seçerseniz üçünü de seçmiş olacaksınız)

YILIN PROVAKASYONU:

Tunceli halkına ‘dinsiz’ diyen zihniyetin; Tunceli halkını savunuyormuş gibi ortaya çıkması… ‘Dersim’de de analar ağladı.’ diyen CHP’li Onur Öymen’e karşı tarikatçi medya ile Alevi görüntülü Kürtçülerin yaptığı saldırı yılın kışkırtmasında açık ara birinci.

YILIN YARGISI:

Habur’da PKK’lıların ayaklarına yollanan müteharrik mahkeme. Adalet tarihimize sokulan bu gezgin mahkeme işi, Ergenekon yargısını geçerek gönül rahatlığı ile birincilik kürsüsüne yerleşmiş ve hukukilik açısından İstiklal Mahkemeleri’ni bile sollamıştır.

YILIN TİYATROSU:

Kürt açılımı/Demokratik açılım/Milli birlik ve kardeşlik projesi gereği Kandil’den getirtilen ekibin sınırda yaptığı o gösteri…

YILIN EN KORUNAKSIZ BÖLGESİ:

Genelkurmay Karargahı.

YILIN BİLİM ÖDÜLLERİ:

Aralarında Prof. Mehmet Haberal’ın da bulunduğu profesörlerin Ergenekon soruşturmasında, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanarak hapse konulmaları.

YILIN KABADAYISI:

Hem hükümete, hem de liboş-tarikatçi takımına hastir çeken Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir. Ne yapalım, Kasımpaşalılar düşünsün…

YILIN ÖĞÜDÜ:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, ‘Dinlenmekten korkmayın, istediğiniz kadar konuşun!’ açıklaması… (Çelebi, böyle olur bizde öğüt dediğin.)

YILIN POSTASI:

Almanya’dan yola çıkarıldığı halde Türkiye’ye aylarca sonra gelmesiyle Deniz Feneri Dava Dosyası… Ergenekon dava dosyası satır satır yandaş medyada yayımlanırken hakkında en küçük bir haber bile çıkartılmayan Deniz Feneri Dava Dosyası, YILIN EN İYİ SAKLANAN DAVA DOSYASI ÖDÜLÜ’nü de hak etmiştir.

YILIN EN ANLAMLI İFTİRASI:

Amerikancı tarikatin beslediği Taraf Gazetesi’nin, Tarafsever NTV televizyonuna; ‘BBP Lideri Yazıcıoğlu’nu durmadan arayarak helikopterinin düşmesine yol açtılar!’ anlamına gelecek biçimde seslenen haberi.

YILIN FİYASKOSU:

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün umre ziyaretinden bir netice elde edememesi…

YILIN ZIR CAHİLİ:

Şair eskisi İsmet Özel… Alevileri hiç tanımadığını ortaya koyarak… Türklüğü de Müslümanlıkla sınırlayarak… Kendisi ayrıca ‘2009 YILININ YOBAZI ÖDÜLÜ’nü de hak etmiştir.

YILIN AH-VAHI: Tekel işçilerinin yakınmaları… Bunlar hala, ‘Biz AKP’ye oy vermiştik!’ diyerek, akıllanmadıklarını ve boşuna ah vah ettiklerini gösteriyorlar. Ne demişler: Ne kadar oy; o kadar boğucu gaz…

YILIN YALNIZ KAHRAMANI:

TBMM’de tek başına hükümete kök söktüren Kamer Genç..

YILIN EN YORULMAYAN POLİTİKACISI:

Hakkını teslim edelim: Tayyip Erdoğan…

YILIN EN DİRENÇLİ POLİTİKACISI:

İlkelerinden sapmayan ve sonunda hep haklı çıkan Deniz Baykal…

YILIN AİLESİ:

‘Fikirlerinden ödün verme!’ diyen eşim ile ‘Her şartta arkandayız!’ diyen oğlumdan oluşan benim ailem. (Herhalde bu kadarcık övünmeyi bana çok görmezsiniz.)

 

 

Rıza ZELYUT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.