Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Kaplumbağalarda Uçar (2005) - Turtles Can Fly - Lakposhtha ham parvaz mikonand

Bir Irak İran ortak yapımı olan bu film, Amerika'nın Irak'a girmesinden önce Irak Türkiye sınırında Halepçe katliamından sağ kalan Kürt kimsesiz çocukların yaşadığı bir kamptaki yaşamı anlatıyor. Yönetmen Ghobadi filmd tamamen yöresel çocukları kullanmış. Çocukların hiç bir oyunculuk deneyimi olmadığı filmin başlında belli olsada filmin sonunda hepsi birer aktör olarak mezun olduklarını gözünüzün içine bakarak size kabul ettiriyorlar. Çok üzücü bir film size savaşın, veya haksızlığın yeryüzündeki kirli yüzünü gösterecek bir film. Satellite adındaki Iraklı çocuk (Soran Ebrahim) mayın tarlalarını temizleyen çocukları idare etmek yanında kampın dışarıdan haber almasını sağlamak için uydu antenleride takmaktadır. Halepçeden canlı olarak kurtulan iki kardeşinde filme katılması ile film, kendi içinde birkaç öyküyü barıdıracaktır. Kesinlikle izleyin. Kaçırmayın... Özellikle küçük kızın öyküsüne ve oyunculuğuna dikkat etmenizi istiyorum....

Yönetmen: Bahman Ghobadi

Oyuncular: Soran Ebrahim, Avaz Latif, Saddam Hossein Feysal, Hiresh Feysal Rahman, Abdol Rahman Karim, Ajil Zibari

post-2-1261794540,5064_thumb.jpg post-2-1261794554,0532_thumb.jpg post-2-1261794563,9399_thumb.jpg

Residents of an Iraqi Kurdish village await the violent arrival of the invading U.S Army. A young boy named Satellite (Soran Ebrahim) helps clear minefields and installs equipment that brings in news from the outside world. Meanwhile, three orphans wander aimlessly, the victims of tragic happenstance. As Saddam is removed from power, these innocent children must confront the harsh reality that awaits them. Bahman Ghobadi directs.

Director: Bahman Ghobadi

Cast: Soran Ebrahim, Avaz Latif, Saddam Hossein Feysal, Hiresh Feysal Rahman, Abdol Rahman Karim, Ajil Zibari

Not: İnsan gördükleri karşısında dehşete düşüyor bu filmde. Bu dramı yaşayan çocuklar ve buna göz yumanlar. Kayıp nesil dedikleri bu olsa gerek. Gerçektende kayıp bir nesil ortaya çıkmış.

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Irak'daki amerikan işgalinin biraz öncesi,mayın tarlalarında büyüyen çocuk bedenler...Hüzün...Filmi hatırlarken yüz ve kalp kaslarımın anımsamaktan duyduğu güçlükle gerildiğini başka bir hal aldığımı acıyla hissediyorum.

• 8 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Filmi, Türkçe dublajlı izledim ve çok bence hiç de iyi yapmadım. Çünkü hem seslendirmeleri yapan kişiler hiç doğru kişiler değildi hem de filmin bütün doğallığını yok etmişti. Sanki bir ABD filmi izliyor gibi hissettim kendimi, konsantrasyonumu bir türlü sağlayamadım bu filme... Orjinal dilinde tekrar izlemek istiyorum tabii ki...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Bu filmden ne mi hatırlıyorum? Irak Türkiye sınırında kimsesiz kalmış çocukların savaştan 2 hafta önce yaptıklarına şahit olmuştum. Kendi yönetimlerini kurmuş ve ileriyi gören önderleri ile kendi televizyonlarını bile kurmaya yeltenmiş bu çocuklar Admin'in dediği gibi hiç deneyimi olmayan birer çoçuk olarak başladıkları bu filmden birer sanatçı olarak mezun olmuşlardı. Korkusuz lidelerinin kontrolünde ve bir kız çocuğunun kalbini açması ve herkesi etrafından toplaması ile devam eden bu kimsezi çocuklar devleti sizi içinde bulundukları o kötü durumun arkasına taşıyarak o dünyadaki güzelliklerle tanışmanızı sağlayacaklar (küçük bir devlet ama olsun). Kaçırmayın... :) Unutmayın sadece küçük bir öykü fazlasını beklemeyin ama bulduğunuzun da dünyanın en güzel duygularından birisi olduğunu ve sıkıca kucaklamanız gerektiğini UNUTMAYIN...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.