Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Muş'ta esnaftan göstericilere ateş: 2 ölü Muş'un Bulanık ilçesinde bir kişi, Demokratik Toplum Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasını protesto eden gruba ateş açtı. Olay Muş'un Bulanık ilçesinde meydana geldi Olayda iki kişi öldü, yedi kişi de yaralandı. Saldırının ardından emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Anadolu Ajansı, Bulanık ilçe merkezindeki göstericilerin bir banka şubesini daha molotof kokteyli ile ateşe verdiklerini ve ilçede izinsiz gösterilerin devam ettiğini söylüyor. Yürüyüşle başladı DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruplar, Bulanık ilçe merkezindeki basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti. Göstericiler daha sonra bir ana cadde üzerinde bulunan bazı iş yerleri ile bir bankaya taşlarla saldırdı. Gösteri nedeniyle kepenklerin kapatıldığı ilçede manifaturacı olduğu söylenen bir kişinin, işyerini taşlayan göstericilere ateş açtığı haber verildi. Ateş açan kişinin kalaşnikof marka otomatik silah kullandığı haberleri de geliyor ancak bu haber henüz doğrulanmadı. Saldırıda iki kişi öldü, yedi kişi de yaralandı. Yaralılar, Muş'ta tedavi altına alındı. Göstericilere ateş açan esnaf gözaltına alındı. Saldırının nedeni Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, NTV'ye yaptığı açıklamada bölgede büyük bir gerginlik yaşandığını söyledi. Halkın evden dışarıya çıkamadığını belirten Akkaya, pek çok işyerinin de ateşe verildiğini söyledi. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise ilk yorumunda olayların kan davası ve aşiret ilişkisinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Buna karşılık Anadolu Ajansı, gözaltına alınan zanlının işyerinin camlarının kırılması ve otomobilinin yakılması üzerine ateş ettiğini aktardı Muş Vali Vekili Ali Edip Budan ise Anadolu Ajansı'na, olayın "kepenk kapatmayan bir esnafla göstericiler arasında yaşandığını" söyledi Budan, kullanılan silahın kalaşnikof marka olduğu bilgisini ise "henüz teyit edemediklerini" söyledi. Vali vekilinin verdiği bilgiye göre İl dışında olan Vali Erdoğan Bektaş da Muş'a gidiyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 . . . Vali vekilinin verdiği bilgiye göre İl dışında olan Vali Erdoğan Bektaş da Muş'a gidiyor. PKK+DTP+AKP+YANDAS MEDYA'nin yaktigi ates Türkiye'yi sarmaktadir.Eger bu atesin söndürülmesi icin basta iktidar olmak üzere yukarda adi gecenler yollarindan dönmemekte israr ederlerse bu ates en sonunda onlarida yakacaktir. saygilarla Alıntı
Φ Misakçı42 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 doğuda yaptıkları her eylem ve protestoda saldırdıkları,canını yaktıkları,yıkıp geçirdikleri yine kendi dükkanları,kendi insanları değil mi??? ama kürtte olsa kendi canı yanan insan karşısındakinin kandaşı olduğuna bakmaz,nasıl olsa benim kandaşım bunlar diye malına mülküne gelen zarara karşı sessiz kalmaz. mesela birde kepenk kapama eylemleri var ki vatandaşa zorla kepenk kapatıyorlar gün boyu açık olan dükkanlar ise sadece pkk yanlısı esnafın dükkanları, öğleye kadar ettikleri ciroda o yörede tüm dükkanların kazandığı kadar. ne kadar hakçı,hukukçu,demokratik,barışçıl insanlar:))) 1 Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gösteri nedeniyle kepenklerin kapatıldığı ilçede manifaturacı olduğu söylenen bir kişinin, işyerini taşlayan göstericilere ateş açtığı haber verildi. Hayır kuyumcu veya döviz bürosu filan olsa anlarım da manifaturacıda silahın ne işi var. O bölgedeki varlık ve ağırlık anlaşıldı ki şiddetle ayakta kalacak. Sadece PKK değil , onun haricinde at koşturan çok var çünkü orda.Halkın doğal tepkisi, yok efendim esnafın doğal tepkisi derken umarım daha fazla can gitmez. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Muş'un Bulanık ilçesinde kaleşnikof silahla 2 kişinin ölümüne, 7 kişinin yaralanmasına yol açan esnafın köy korucusu olduğu ortaya çıktı. Saldırıda hayatını kaybedenler ile yaralananların isimleri de netleşti. Muş'un Bulanık İlçesi'nde yürüyüş düzenlemek isteyen kitleye müdahale edilmesiyle başlayan olaylar devam ederken, olaylar sırasında bir kişi göstericilere kaleşnikof silahla ateş açtı. İşyerinde kaleşnikof silah bulunduran Turan Bilen'in köy korucusu olduğu öğrenildi. Bilen'in defalarca gerillalara karşı operasyonlara katıldığı belirtilirken 1994 yılında 4 gerillanın hayatını kaybetmesinde rol alan bir JİTEM elemanı olduğu da iddia ediliyor. Olaylar şöyle gelişti: Bulanık merkezde sabah saatlerinde 10 bin kişi tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polisin yaptığı müdahaleyle başlayan olaylar ilçe geneline yayıldı. Tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede sadece Mardin nüfusuna kayıtlı olan Arap kökenli Turan Bilen isimli esnaf polisin koruması altında işyerini açtı. Kitlenin yürüyüşüne polisin müdahale etmesi sonucu çıkan olay sırasında, polis de esnaf Turan Bilen'in yanından ayrıldı. Bu sırada kitleden Bilen'in işyerine taş atıldı. Bilen ise kaleşnikof marka silahla kitleye ateş açtı. Bilen'in kitleyi taraması sonucu Yoncalı Köyü muhtarı Kemal Ağca ile Necmi Oral isimli yurttaşlar hayatını kaybetti. Ayrıca 7 kişi yaralandı. Yaralananların isimleri şöyle: Hamdullah Güvercin, Sabit Çiftçi, Kenan Gündüz, Cüneyt Çelik, Abdulkerim Çelik, Heybet Kondu ve Lokman Sönmez. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Hayır kuyumcu veya döviz bürosu filan olsa anlarım da manifaturacıda silahın ne işi var. O bölgedeki varlık ve ağırlık anlaşıldı ki şiddetle ayakta kalacak. Sadece PKK değil , onun haricinde at koşturan çok var çünkü orda.Halkın doğal tepkisi, yok efendim esnafın doğal tepkisi derken umarım daha fazla can gitmez. Geçende Hakkari'li bir arkadaşımla konuşuyordum Mouchette. İşsizlikten dolayı küçük yaşlardan beri çalışıyor ve okuyor; Batıda bir ile yerleşmiş... Diyor ki, geçen sene için: "Şimdi yaşadığım yere çok güzel bir 4x4 bir jip geldi; insanlar ilk defa görmüşler; etrafına geçip fotoğraf çektiriyorlardı: Hakkari'de eskidi bile o araba, önceden vardı!" Yani "ağalık-aşiretlik bitti" nasıl denilebiliyor? Görmek istemezseniz; dersiniz... Adam işsizlikten göçüyor; Ama işsiz kaldığı yerde bazıları, batıda henüz görülmemiş arabaları kullanıyorlar; evlerde oturuyorlar... Ağalık, beylik... Bu düzen yıkılsın diyoruz; Irkçılık yapmış oluyoruz... PKK, sosyalist düşünce ile materyalist felsefede kurulmuş bir örgüt. Temelden Feodalizme karşı olması lazım değil mi? Öyleydi de... Ama bakın; O yapı öyle bir hale bürünmüş ki, Öyle bir örgütün tek destekçisi beyler-ağalar oluvermiş... Çürümüş yani... PKK, onların kanatları altında; Onlar da PKK'nın silahları altına sığınmış... Bu düzen yıkılmalıdır kardeşim... Yoksa kardeş, kardeşini daha çok vuracak ne yazık ki... Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 PKK, sosyalist düşünce ile materyalist felsefede kurulmuş bir örgüt. Temelden Feodalizme karşı olması lazım değil mi? Öyleydi de... Ama bakın; O yapı öyle bir hale bürünmüş ki, Öyle bir örgütün tek destekçisi beyler-ağalar oluvermiş... Çürümüş yani... buna bir ekleme yapayım. geçenlerde abdullah öcalan'ın söylediği bazı şeyler okumuştum. tamamen uzaklaştığı bu laflardan belli zaten; "Başarılı bir kapitalizm eleştirisi yapıyor, Kapitalist Modernite'yi çözümlüyorum. Kapitalizmin maskesini düşürüyorum. Avrupalı aydınlar utanç duymalılar. Onlar orada doğru dürüst bir şey yapamadılar. Bunları kendimi övmek için de söylemiyorum. Mesela Hannah Arendt, çok iyi bir politik filozoftur ama bu gerçekliğin ancak kıyısından geçiyor. Bu filozoflar sadece işin teorisiyle ilgileniyorlar. Ben hem teori hem de pratikle, pratik siyasetle de ilgileniyorum. Arendt ancak bir ufuk açıyor. Koskoca Marks'ı dahi kapitalizm yuttu, kapitalizmi iyi çözemediklerinden sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiş oldular. Lenin de bu nedenle pratikte çaresiz durumdadır. İki şeyi geliştiriyor; endüstriyalizm ve ulus-devlet. Stalin de sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiştir. Mao yine aynı şekilde. Şu an Mao'nun yarattığı Çin, ABD kapitalizmini ayakta tutuyor, ABD'ye hizmet ediyor. Rusya da Avrupa kapitalizmini ayakta tutuyor ve ona hizmet ediyor. Savunmalarımda bu hususları detaylıca işledim. Ben bu nedenlerle Mustafa Kemal'i önemsiyorum. Mustafa Kemal bunlara karşı bağımsız kalmak istiyordu. Bunları ordusuyla kovdu ama sistemini aşamadı, bu sisteme teslim oldu; kendini yaşatmak için İngilizlerle uzlaşmak zorunda kaldı ve Kürtler de bu hale geldi "gündem/15 kasım 2009 değişmeyen tek şey değişimin kendisidir...sanırım örgüt içinde hala marksizmden etkilenenler vardır diyerekten böyle bir açıklamada bulunmuş Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 buna bir ekleme yapayım. geçenlerde abdullah öcalan'ın söylediği bazı şeyler okumuştum. tamamen uzaklaştığı bu laflardan belli zaten; "Başarılı bir kapitalizm eleştirisi yapıyor, Kapitalist Modernite'yi çözümlüyorum. Kapitalizmin maskesini düşürüyorum. Avrupalı aydınlar utanç duymalılar. Onlar orada doğru dürüst bir şey yapamadılar. Bunları kendimi övmek için de söylemiyorum. Mesela Hannah Arendt, çok iyi bir politik filozoftur ama bu gerçekliğin ancak kıyısından geçiyor. Bu filozoflar sadece işin teorisiyle ilgileniyorlar. Ben hem teori hem de pratikle, pratik siyasetle de ilgileniyorum. Arendt ancak bir ufuk açıyor. Koskoca Marks'ı dahi kapitalizm yuttu, kapitalizmi iyi çözemediklerinden sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiş oldular. Lenin de bu nedenle pratikte çaresiz durumdadır. İki şeyi geliştiriyor; endüstriyalizm ve ulus-devlet. Stalin de sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiştir. Mao yine aynı şekilde. Şu an Mao'nun yarattığı Çin, ABD kapitalizmini ayakta tutuyor, ABD'ye hizmet ediyor. Rusya da Avrupa kapitalizmini ayakta tutuyor ve ona hizmet ediyor. Savunmalarımda bu hususları detaylıca işledim. Ben bu nedenlerle Mustafa Kemal'i önemsiyorum. Mustafa Kemal bunlara karşı bağımsız kalmak istiyordu. Bunları ordusuyla kovdu ama sistemini aşamadı, bu sisteme teslim oldu; kendini yaşatmak için İngilizlerle uzlaşmak zorunda kaldı ve Kürtler de bu hale geldi "gündem/15 kasım 2009 değişmeyen tek şey değişimin kendisidir...sanırım örgüt içinde hala marksizmden etkilenenler vardır diyerekten böyle bir açıklamada bulunmuş Mouchette, buna "Çevir kazı yanmasın" diyebilir miyiz? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Muş'un Bulanık ilçesinde kaleşnikof silahla 2 kişinin ölümüne, 7 kişinin yaralanmasına yol açan esnafın köy korucusu olduğu . . . Ayrıca 7 kişi yaralandı. Yaralananların isimleri şöyle: Hamdullah Güvercin, Sabit Çiftçi, Kenan Gündüz, Cüneyt Çelik, Abdulkerim Çelik, Heybet Kondu ve Lokman Sönmez. Yok,yok Ergenekon işidir. adamın malını yağmalıyor,canı gidyor ne yapsın adam. Akp ve dtp nin istediği buydu zaten. Umarım bir an önce bu sözde protestoları,tahrikleri ve yağmaları durdurmak için önlem alırlar insanlar ölmez. Yağmalayan zaten ölümü göze almış, Öldüren adama yazık durup duruken başına iş alıyor. Bir terörist bunu yapsa belki ,bu adam kadar ceza almayacak. Yazık bu esnafa. Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 buna bir ekleme yapayım. geçenlerde abdullah öcalan'ın söylediği bazı şeyler okumuştum. tamamen uzaklaştığı bu laflardan belli zaten; "Başarılı bir kapitalizm eleştirisi yapıyor, Kapitalist Modernite'yi çözümlüyorum. Kapitalizmin maskesini düşürüyorum. Avrupalı aydınlar utanç duymalılar. Onlar orada doğru dürüst bir şey yapamadılar. Bunları kendimi övmek için de söylemiyorum. Mesela Hannah Arendt, çok iyi bir politik filozoftur ama bu gerçekliğin ancak kıyısından geçiyor. Bu filozoflar sadece işin teorisiyle ilgileniyorlar. Ben hem teori hem de pratikle, pratik siyasetle de ilgileniyorum. Arendt ancak bir ufuk açıyor. Koskoca Marks'ı dahi kapitalizm yuttu, kapitalizmi iyi çözemediklerinden sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiş oldular. Lenin de bu nedenle pratikte çaresiz durumdadır. İki şeyi geliştiriyor; endüstriyalizm ve ulus-devlet. Stalin de sonuç olarak kapitalizme hizmet etmiştir. Mao yine aynı şekilde. Şu an Mao'nun yarattığı Çin, ABD kapitalizmini ayakta tutuyor, ABD'ye hizmet ediyor. Rusya da Avrupa kapitalizmini ayakta tutuyor ve ona hizmet ediyor. Savunmalarımda bu hususları detaylıca işledim. Ben bu nedenlerle Mustafa Kemal'i önemsiyorum. Mustafa Kemal bunlara karşı bağımsız kalmak istiyordu. Bunları ordusuyla kovdu ama sistemini aşamadı, bu sisteme teslim oldu; kendini yaşatmak için İngilizlerle uzlaşmak zorunda kaldı ve Kürtler de bu hale geldi "gündem/15 kasım 2009 değişmeyen tek şey değişimin kendisidir...sanırım örgüt içinde hala marksizmden etkilenenler vardır diyerekten böyle bir açıklamada bulunmuş 1978 yazında TÜRKİYE de üç kürt<çü> siyasi grup vardı..RIZGARİ, KAWA ve yeni kurulmuş olan APOCULAR.. APOCULAR çok küçük bir gruptu ODTÜ de ..bunlar çok sık şiddete başvururlardı, henüz büyük kitleler etkileri altında değildi..türk sosyalistleri tartışmak istediğinde reddeder <tartışma bitmiş dağ başlamıştır> derlerdi. ama bu grup partileşme aşamasına geçince @tengeriin arkadaşın da dediği gibi <kürdistan işçi partisi> marksçı leninci ilkelerde bir parti olduğunu açıkladı.. bu söylemin ve bu ilkelerin artık yok olması yada neden terkedildiği ilginçtir.. .APO efendi @mouchette nin alıntısına göre,<kapitalizm Marksı yutmuş, Lenin de pratikte çaresiz kalmış ..Çin ABD kapitalizmini ayakta tutuyormuş vs vs> ..APO olamayacağına göre bu cepheden birisi bu forumda varsa yani marksı nasıl aşmışlar,Lenin neye çaresiz kalmış bunu tartışmaya hazırım..bu egemen sınıfın <bırakın bu hülyaları bak sovyet rusyada sistem çöktü > ucuz edebiyatının biraz daha süslenmesinden başka birşey değildir. olsa olsa içlerindeki faşist şiddet, terkettikleri sosyalist ilkelere uygun olmasa gerektir.. ha türk ırkçılığı ve şovenizmi ha kürt ırkçılığı ve şovenizmi? ikisi de faşizm yoluna çıkar..ikisi de egemen sınıfı kollar.. ana ilke olan <halkın refahı> terkedilmiştir bir kez... ha ayrıca PKK hareketi ve onu bilinçli veya bilinçsizce destekleyenler bu <ANA İLKELERDEN SAPMA> nın neden yapıldığının cevabını bilirlermi? nedenini bilmezlerse önemini bilirlermi ? hayallerindeki, <amaçladıkları> , <ulus devletin> sınıflı yani sömüren ve sömürülenden oluşacağı anlamına geldiğinin farkında değillermi? ve en nihayet bunun farkındalarsa sadece<bayrak,vatan,toprak> kavramlarının bir ulus için gerekli, ancak yeterli olmadığını, gerçek mutluluğun toplumsal üretimin eşit bölüştürüldüğü, adaletli bir sınıfsız toplum olduğunu neden unuturlar? yoksa yoksa unutmamışlarsa sakın olaki ABD amcalarıyla yeni bir konseptte buluşmuş olmasınlar? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2009 1978 yazında TÜRKİYE de üç kürt<çü> siyasi grup vardı..RIZGARİ, KAWA ve . . . bir konseptte buluşmuş olmasınlar? Çok beğendim bu yanıtı... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2009 Yok,yok Ergenekon işidir. adamın malını yağmalıyor,canı gidyor ne yapsın adam. Akp ve dtp nin istediği buydu zaten. Umarım bir an önce bu sözde protestoları,tahrikleri ve yağmaları durdurmak için önlem alırlar insanlar ölmez. Yağmalayan zaten ölümü göze almış, Öldüren adama yazık durup duruken başına iş alıyor. Bir terörist bunu yapsa belki ,bu adam kadar ceza almayacak. Yazık bu esnafa. Nasıl bir sorgulanamazı var bunların anlayamıyorum. Bir dükkanda Kaleşnikof silahın,sis bombasının,çelik yeleğin işi ne ALLAH aşkına,eğer biri bunları dükkanında bulundurabiliyorsa devletin polisi askeri niye var? Yoksa bu kişide,şemdinlide dükkan bombalayanlar gibi,''İYİ ÇOCUK''mu? Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Olaylardan etkilenen "duyarli vatandaslarimizdan" esnaf Turan Bilen'in gercek yüzünü artik bilmeyen yok. Bu tip "duyarli vatandaslarimiz" bana Izmir'deki "duyarli vatandaslarin" satirli ve tasli saldirilarini hatirlatti. Kiskirtilmayan halk hic bir zaman ne Izmir'deki ne de Mus'taki olaylara karisir. Bu tip olalara karisanlar ise herkesin bildigi tanidigi provekatör, belirli siyasilerin ve karanlik güclerin yönlendirdikleri. Kötü olan ise buradan bizler bu tür pilanli saldirilari "halkin kendi iradesiyle gelisen olaylar" olarak yutturmaya calismalari. Bu arkadaslarin cogu kendilerini demokrat olarak lanse ediyorlarya, bunlara artik diyecek sözüm yok, sadece Allah islah etsin derim. Kime hizmet ettiklerini umarim yakinda kendileri anlarlar. "Katil ‘gizli ordu’nun üyesi Taraf / REMZİ BUDANCİR/CEVAT DANİŞ/HELİN ALP - Istanbul - 17.12.2009 Share/Save/Bookmark Yazı boyutunu küçült Yazı boyutunu büyült Bu haberi yorumla Arkadaşına gönder Yazdır Muş’ta iki kişiyi öldüren Turan Bilen, sayıları 23 bini aşan ve gizli orduyu andıran ‘gönüllü korucu’lardan biri. Maaş almayan bu ordu denetlenemiyor Muş’un Bulanık ilçesinde DTP’nin kapatılmasını protesto eden göstericileri Kalaşnikof silahla tarayarak iki kişinin ölümüne, altı kişinin de yaralanmasına yol açan Turan Bilen’in (39) gönüllü köy korucusu olduğu, silahın ise kendisine Bulanık Jandarma Karakolu tarafından 1993’te verildiği anlaşıldı. Doğu ve Güneydoğu’da ‘gizli koruculuk’ olarak adlandırılan bu uygulama kapsamında bugüne kadar 23 bin 274 kişiye silah dağıtıldı. Devlette kadrosu bulunmayan, herhangi bir maaşa bağlı olarak çalışmayan ve adeta gizli bir orduyu andıran 23 bin 274 gönüllü korucunun kayıtları sadece Jandarma’da bulunuyor. Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatmasının ardından Türkiye’nin birçok ilinde protesto gösterileri düzenlendi. Önceki gün Muş’un Bulanık ilçesinde yapılan gösterilerde ise kan döküldü. Bulanık’ın Aslan Paşa Caddesi’nde kardeşiyle birlikte manifaturacı dükkanı işleten 39 yaşındaki Turan Bilen, göstericilerin üzerine Kalaşnikof marka otomatik tüfeğiyle ateş açarak iki kişinin ölümüne, altı kişinin de yaralanmasına yol açtı. Olaydan sonra gözaltına alınan saldırgan Bilen’in korucu olduğu iddia edildi. Valilik kayıtlarında herhangi bir kaydının bulunmadığı ortaya çıkan saldırgan Turan Bilen’in 1993’ten beri “gönüllü köy korucusu” olduğu, silahında kendisine Bulanık Jandarma Karakolu tarafından verildiği açığa çıktı. Vali: ‘Gönüllü korucu’ diyebiliriz Olağan Üstü Hal (OHAL) döneminde Doğu ve Güneydoğu’da, Turan Bilen gibi binlerce kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldıktan sonra bölgedeki askerî birlikler tarafından ruhsatlandırılarak, Kalaşnikof marka otomatik silahlar dağıtıldı. OHAL döneminde 59 bin kişi düzenli maaş alan köy korucusu olarak görevlendirilirken, 23 bin 274 kişide Turan Bilen gibi maaş almayan ama silahları ruhsatlandırılmış gönüllü köy korucusu oldu. Konuyla ilgili olarak Taraf’a konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, “OHAL döneminde sınırlar içerisinde silahı olan ve bunu kayıt altına almak isteyene her vatandaşa OHAL ruhsatı adıyla bu ruhsatlar verildi. OHAL sınırları içerisinde olan hemen hemen her evde bu silahlar bulunur. Vatandaş ölene kadar bu silahlara sahip olabiliyor. Muhtemelen valilik vermiştir, Jandarma bölgesinde Jandarma, polis bölgesinde de polis bu ruhsatları veriyordu” dedi. Vali Bektaş, söz konusu saldırgan için de gönüllü köy korucusu denilebileceğini söyledi. Bektaş, gönüllü köy korucularının devletin kadrolu korucuları olmadığını ve maaş da almadıklarını belirtti. Bektaş yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, “Farz edelim kadrolu elemanımız bunu yapmış olsun ya da polis, bu işi yapan mahkemede hesabını verecektir” dedi. 59 bini açık, 23 bin 274’ü ise gizli korucu Türkiye’de 22 ilde görev yapan korucuların toplam sayısı 80 binin üzerinde. Resmi verilere göre bunlardan 59 bini düzenli maaş alan geçici köy korucusu, kalan 23 bin 274 kişilik kısmı ise maaş almayan gönüllü korucu. Diyarbakır’da 5 bin 187, Şırnak’ta 6 bin 756, Batman’da 2 bin 887, Bingöl’de 2 bin 511, Bitlis’te 3 bin 730, Mardin’de 3 bin 323, Muş’ta bin 860, Siirt’te 4 bin 661, Hakkari’de 7 bin 614 korucu var. Koruculuk sisteminin uygulanmaya başlandığı 26 Mart 1985 tarihinden bugüne kadar 5 binin üzerinde korucu hakkında ‘terör suçları’, ‘mala karşı işlenen suçlar’, şahsa karşı suçlar, kaçakçılık gibi suçlara karıştığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Gönüllü koruculuk ortadan kaldırılsın AKP Milletvekili İhsan Arslan, gönüllü koruculuk sisteminin korucuların özlük hakları korunarak lağvedilmesini istedi. Arslan’ın görüşleri şöyle: “Bu sistem ihtiyaç nedeniyle devreye konuldu. Ancak zaman içinde korucuların kanun dışına çıktıkları, suç işledikleri ve güvenlik açısından fonksiyonlarının azaldığı ortaya çıktı. Dolayısıyla koruculuk sistemi mutlaka ıslah edilmeli. Korucular, özlük hakları korunup silahsızlandırılarak diğer kurumlarda çalıştırılmalıdır. Aksi halde benzer olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Keşke bu kadar asker, Jandarma ve polisin olduğu bir yerde koruculara ihtiyaç duyulmasaydı. Özellikle gönüllü koruculuk derhal lağvedilmeli.”" Kanak: -http://www.taraf.com.tr/haber/45729.htm- Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Muş'ta esnaftan göstericilere ateş: 2 ölü Muş'un Bulanık ilçesinde bir kişi, Demokratik Toplum Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasını protesto eden gruba ateş açtı. Olay Muş'un Bulanık ilçesinde meydana geldi . . . Basligin ne kadar yanlis oldugu gün isigina cikmaya basladi. "Esnaf" sahis biline kisi, yani kimlerle calistigi bilinen birisi. Bu anlamda gene baslikta yazilan "toplum birbirine girmeye basladi ..." yanlis bir tesbit. Dogru olan gene baris ve kardeslige karsi gelen derin güclerin toplumu kiskirtma cabalari var. Silah sikan toplumdan degil derin güce calisanlardan sadece birisi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Nasıl bir sorgulanamazı var bunların anlayamıyorum. Bir dükkanda Kaleşnikof silahın,sis bombasının,çelik yeleğin işi ne ALLAH aşkına,eğer biri bunları dükkanında bulundurabiliyorsa devletin polisi askeri niye var? Yoksa bu kişide,şemdinlide dükkan bombalayanlar gibi,''İYİ ÇOCUK''mu? Türkiye'de cocuklar bile silah tasirken,kelle koltukta yasayan Güneydogulu bir vatandasin dükkaninda silah bulunmasi neden sizleri bu kadar sasirtiyor.Belediye baskan vekili PKK bombacisi olabiliyorsa esnafin kalasnikofunun olmasida dogaldir.Sayin biji konulari kendi dogrularinizin yönüne cekmekten vazgecin biraz objektif olun.Her silahi olani damgalayarak biryerlere varamazsiniz.Neyi ispat etmeye calisiyorsunuz.Siz bu iddialarinizla yandas medyadan farkli ne koyuyorsunuz ortaya? saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2009 Basligin ne kadar yanlis oldugu gün isigina cikmaya basladi. "Esnaf" sahis biline kisi, yani kimlerle calistigi bilinen birisi. Bu anlamda gene baslikta yazilan "toplum birbirine girmeye basladi ..." yanlis bir tesbit. Dogru olan gene baris ve kardeslige karsi gelen derin güclerin toplumu kiskirtma cabalari var. Silah sikan toplumdan degil derin güce calisanlardan sadece birisi. Siz nerede nasıl yaşıyorsunuz,olaylara ne kadar yakınsınız bilmiyorum fakat bu tür olaylardan uzak olduğunuz her yazınızdan belli oluyor.Gündem,Taraf ve benzeri zihniyetlerin düşüncelerini duyrak ,okuyarak yazdığınızda anlaşılıyor. Orası terör bölgesi ve teröre karşı olan aşiretler ve kişilerde bellidir o nedenle bölgede Gönüllü ve Geçici köy korucuları vardır. Gönüllü korucular devletten para almaz, kendilerini korumak için bulundurma ruhsatlı silah alırlar. Geçici korucular ise devletten azda olsa para alırlar.Bu günün 500 tl gibi bir komik rakam la devlete hizmet ederler. Size göre devlete çalışan herkes ergenekoncu,gizli servislerin adamı. Başka sığınacak yalan bulunamayınca ''esnaf bilinen kişi,kimlerle çalıştığı belli'' diyerek olayı çarpıtmaya çalışırlar. Bunlar daha başlangıç,umarım bu tahriklere birileri dur diyerek ardından gelebilecek ölümleri engeller. Bu insanlara iftira atanlar neden bu yağmalamayı kınamazlar anlamıyorum ! Anlaşılmayacak gibide değilya ! Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Siz nerede nasıl yaşıyorsunuz,olaylara ne kadar yakınsınız bilmiyorum fakat bu tür olaylardan uzak olduğunuz her yazınızdan belli oluyor.Gündem,Taraf ve benzeri zihniyetlerin düşüncelerini duyrak ,okuyarak yazdığınızda anlaşılıyor. Orası terör bölgesi ve teröre karşı olan aşiretler ve kişilerde bellidir o nedenle bölgede Gönüllü ve Geçici köy korucuları vardır. Gönüllü korucular devletten para almaz, kendilerini korumak için bulundurma ruhsatlı silah alırlar. Geçici korucular ise devletten azda olsa para alırlar.Bu günün 500 tl gibi bir komik rakam la devlete hizmet ederler. Size göre devlete çalışan herkes ergenekoncu,gizli servislerin adamı. Başka sığınacak yalan bulunamayınca ''esnaf bilinen kişi,kimlerle çalıştığı belli'' diyerek olayı çarpıtmaya çalışırlar. Bunlar daha başlangıç,umarım bu tahriklere birileri dur diyerek ardından gelebilecek ölümleri engeller. Bu insanlara iftira atanlar neden bu yağmalamayı kınamazlar anlamıyorum ! Anlaşılmayacak gibide değilya ! Benim nerede yasadigim hic te önemli degil, sizin veya baska birisinin olaylarinoldugu bölgede veya cok yakininda yasamasida o kadar önemli degil. Önemli olan oaylari ve yasananlari görebilmem. Haberi hangi kaynagin verdigide o kadar önemli degil, sedece dogruluguna bakilmali. 75 milyon insan herhalde ayni kaynaktan haber okumuyor, bu yazili basin icinde gecerli, sözlü ve görüntülü basin icinde. Kim karar verecek kimin kaynagini en dogru ve tarafsiz olduguna? Sizmi , benmi? Hayir kimse veremez. Bizlere düsen görev dogru görmedigimiz haberi dogru kaynaklardan yola cikarak okuyuculara göstermemiz. Dolayisiyla Taraf, Gündem,.... deyipte arastirmadan yalan diyecegimize arastiralim. Bahsettiginiz bölgede kimlerin neden ve nasil görev aldiklarini siz kadar bizlerde biliyoruz. Bizim anlatmak istedigimiz bizlere burada korucu veya gönüllü milislerin davranislarini "halk tepkisi" veya "bir esnafin tepkisi" olarak gösterilmeye calisilarak olayin varptirilmasidir. Mus veya baska böylegelerde sadece PKK sempatizanlariyla Korucularmi varda olaya ne hikmetse sadece bunlar karisiyor? Nerede normal vatandas, ne PKK ile ne de Korucularla iliskisi olan, sadece ekmek pesinde olan ve hzur isteyen vatandas? Neden onlardan kimse silahla cevap vermiyorda tesdüfe bakin korucu gibi belirli bir kesime ait insanlardan geliyor tepkiler? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 . . . Neden onlardan kimse silahla cevap vermiyorda tesdüfe bakin korucu gibi belirli bir kesime ait insanlardan geliyor tepkiler? Olaylara tepki gösteren yalnız korucular değil. Birazda genel basını takip ederseniz,istanbulda korsan yürüyüş yapan terörist yandaşlarına vatandaşın pompalı tüfekle saldırdığını görmüş olurdunuz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 Olaylara tepki gösteren yalnız korucular değil. Birazda genel basını takip ederseniz,istanbulda korsan yürüyüş yapan terörist yandaşlarına vatandaşın pompalı tüfekle saldırdığını görmüş olurdunuz. Yaniliyorsunuz. Sunu iyi bilmek gerek bu ülkenin güvenlik gücleri var, kanunlari var ve kanun disi eylemlere ancak bunlar müdahale edebilirler. Sivil insanlarin hangi sebeb olursa olsun silahla karsilik verme haklari yoktur. diger taraftan normal bir vatandasin elinde pompali silahin isi nedir? Demekki bu normal vatandas degil, ya mafya, ya kacakci, yada ,..... Ve Istanbul'da silah sikan sahisin kim oldugunuda bilmeyen yok. "birileri bana silah verdi ve silah sikmami istedi , bede yaptim" diyen "normal vatandasi" da taniyoruz gazetelerin sayesinde. Ben -http://www.ulusalgazeteler.com/- sayfaya girerim ve bastan baslayip tüm günlük gazeteleri okurum. sizi bilmem, ama ben böyle yapiyorum. Ve hatta o sitenin disinda dahada degisik kaynaklardan diger gazete ve haber sitelerinede girerim. Ama önceki yorumumda söyledigim gibi haberin hangi gazeteden geldigi degil dogrulugu önemli. Nasilki mesela Yeni cag gibi sag görüse sahip bir gazete dogrulari yazabiliyorsa aynen Gündem veya Taraf gibi gazetelerde dogrulari yazabiliyor. Haberin dogrulugunu gazetenn ismine göre teyit etmek kadar yanlis bir tutum olamaz. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2009 Türkiye'de cocuklar bile silah tasirken,kelle koltukta yasayan Güneydogulu bir vatandasin dükkaninda silah bulunmasi neden sizleri bu kadar sasirtiyor.Belediye baskan vekili PKK bombacisi olabiliyorsa esnafin kalasnikofunun olmasida dogaldir.Sayin biji konulari kendi dogrularinizin yönüne cekmekten vazgecin biraz objektif olun.Her silahi olani damgalayarak biryerlere varamazsiniz.Neyi ispat etmeye calisiyorsunuz.Siz bu iddialarinizla yandas medyadan farkli ne koyuyorsunuz ortaya? saygilarla Bir vatandasin dükkaninda kendisini korumak icin silahlanmasina denilmiyor, o "normal esnafin" tesadafübe bakin bir milise ait olmasi konusuluyor. Mus'ta herhalde o esnaftan baskasi dükkanini onun kadar sevmiyormus. Koskoca Mus'ta sadece bir "esnaf" silahla karsilik veriyor. Demekki digerleri PKK'li esnaf diyebiliriz. Bu kadarda olmaz yaa. Daha ne kadar görmek istedigimiz gibi görecegiz? Nereye kadar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Açılımın pazarlanmasında çıkan sorunları örtbas etmek için çabalar yoğun. Muş Bulanık olayında hükümete bağlı polisin kusurlu olduğunu dünyada örtebilecek hiçbir mazeret olamaz. Polisin görevi vatandaşların canını ve malını korumaktır. Vatandaşı kendi kaderine terk ettiğinizde, olanların tümünden sorumlusunuz. Vatandaş korucu muymuş, gizli korucu mu, açık korucu mu, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Kim olursa olsun. Dükkanı, çoluk çocuğunun ekmek teknesi yakılmış, malını, canını kendisi korumak zorunda bırakılmıştır. Doğu’da silah bulmanın ve bulundurmanın peynir ekmek kadar kolay olduğunu hepimiz biliyoruz. Kimse gerçekleri saptırmasın. Sanki bulunmaz bursa kumaşını birileri eline tutuşturmuş gibi yorumlar gerçeğe ihanettir. Orada küçük çocuklar silahla çelik çomak gibi oynar. “Bana bir keleş bulun” desen, anında çok da ucuz fiyata hazır ederler. Silah bulmak filan çocuk oyuncağıdır. Silahla oyuncak gibi oynarken çok sayıda çocuk yaralanmakta ve ölmektedir. Açılımın pazarlanmasında çıkan sorunları örtbas etmek için çok gerçek dışı anlatımlarda bulunulmuş. Muş Bulanık olayında hükümete bağlı polisin kusurlu olduğunu dünyada örtebilecek hiçbir mazeret olamaz. Polisin görevi vatandaşların canını ve malını korumaktır. Vatandaşı kendi kaderine terk ettiğinizde, olanların tümünden sorumlusunuz. Vatandaş korucu muymuş, gizli korucu mu, açık korucu mu, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Kim olursa olsun. Dükkanı, çoluk çocuğunun ekmek teknesi yakılmış, malını, canını kendisi korumak zorunda bırakılmıştır. Doğu’da silah bulmanın ve bulundurmanın peynir ekmek kadar kolay olduğunu hepimiz biliyoruz. Kimse gerçekleri saptırmasın. Sanki bulunmaz bursa kumaşını birileri eline tutuşturmuş gibi yorumlar gerçeğe ihanettir. Orada küçük çocuklar silahla çelik çomak gibi oynar. “Bana bir keleş bulun” desen, anında çok da ucuz fiyata hazır ederler. Silah bulmak filan çocuk oyuncağıdır. Silahla oyuncak gibi oynarken çok sayıda çocuk yaralanmakta ve ölmektedir. Bu masalın, ağza afyonlu emzik verip çekmek ve sonra da seyre bakmaktan ibaret bir tezgah olduğu ortadadır. Bu da sahneye konan oyunun bir perdesi… Oyunun yeni perdeleri sırada, merak etmeyin… Senaristler tatile çıkmadı. Sahneye koymaya amade figüranlar ve onların hamileri olduğu sürece, daha ne senaryolar yazacaklar… Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Açılımın pazarlanmasında çıkan sorunları örtbas etmek için çabalar yoğun. Muş Bulanık olayında hükümete bağlı polisin kusurlu olduğunu dünyada örtebilecek hiçbir mazeret olamaz. Polisin görevi vatandaşların canını ve malını korumaktır. Vatandaşı kendi kaderine terk ettiğinizde, olanların tümünden sorumlusunuz. Vatandaş korucu muymuş, gizli korucu mu, açık korucu mu, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Kim olursa olsun. Dükkanı, çoluk çocuğunun ekmek teknesi yakılmış, malını, canını kendisi korumak zorunda bırakılmıştır. . . . Sayin demirefe, birakin bu ucuz siyaseti derim. Polis , yani devletin görevlisi, sadece AKP hükümeti döneminde degil hic bir hükümet döneminde vatandasin canini malini korumadi. Olayi sadece AKP'ye getirerek bir seyleri elde etmeye calisanlarin avcu bos kalacak. Ya Türkiye'yi tanimiyorsunuz ya da bilincli olaraka sadece AKP'ye muhalefet olsun diye konusuyorsunuz. Ben tümüne muhalefet oldugum icin sadece AKP'nin degil digerlerininde bugünkü hükemetten hic bir farkinin olmadigini vurguluyorum. sadece bir kac örnek vereyim: 1. 1977 1 mayis katliami 2. 1978/9 Maras katliami 3. 1980 Corum katliami 4. Tarihini bilemdigim icin yazamiyorum, gazi Mah. katliami (Polisin havaya kursun sikmasina ragmen o kursunun havadan geri dönüp insanlarin vücütlarina saplanmasi,....) 5. 1993 Sivas katliami 6. Hirant Dink'in öldürülecegini bildikleri halde önlem almamalari 7. . . . Saymakla bitiremeyiz. Bu dönemde yasayan vatandasin korunma hakki yokmuyduda devletin polisi ve askeri üzerine düseni yapmadi. Elestirimizi lütfen dar mantikla yapmayalim, kendi kendimizi ele veriyoruz haberimiz yok. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Sayın dominik, benim yaptığım ne ucuz, ne pahalı siyaset... Ama sizin yaptığınız polemik ve konudan kaçıp konuyu saptırma gayreti. Biz şu an belli bir olayı konuşuyoruz... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2009 Sayın dominik, benim yaptığım ne ucuz, ne pahalı siyaset... Ama sizin yaptığınız polemik ve konudan kaçıp konuyu saptırma gayreti. Biz şu an belli bir olayı konuşuyoruz... Yaniliyrsunuz dostum. ben ne polemik yapiyorum ne de konudan kacip saptirma yoluna gidiyorum. Neden kacip saptirayimki? Ben ne AKP'liyim ne de DTP'li veya terörö örgütü sempatizaniyim. Ben olaya bir bütün larak bakiyorum. Aramizdaki farkta bu olsa gerek, aksi taktirde sadece günlük olaylara bakarak polis veya baska bir kurum genel olarak elestirilemez. Ben olaya bütün olarak baktigim icin günümüzde yasadiklarimizin aynisini ve benzerini gecmistede yasadigimizi ve dolayisiyla siz sadece "AKP hükümetinin polisini" elestirirken ben ise devletin polisini elestiriyorum. Polis dünde ayniydi bugünde. Yok eger diyorsaniz polis sadece bu hükümet döneminde böyle ve gecmiste tam tersiydi o zaman is degisir tabiiki. Haydi söyleyin varmi fark? Yoksa benim söylemlerim polemik olmuyor demi? Varsa gösterin lütfen hangi farklilik varmis? ve örnek olarak verdigim yillar icin en dyicegiz pekihala,...... Yok dostum, burada niyet önemli. Ikimizinde AKP karsiti oldugumuzu ben adim gibi biliyorum, ama sadece bu ortakligimiz yetmiyor. Ben kötüler icerisinde iyisini aramiyorum, tüm kötülere karsiyim ve kimseyi kyirmiyorum. Aramizdaki fark bu olsa gerek. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2009 Sayin demirefe, birakin bu ucuz siyaseti derim. Polis , yani devletin görevlisi, sadece AKP hükümeti döneminde degil hic bir hükümet döneminde vatandasin canini malini korumadi. Olayi sadece AKP'ye getirerek bir seyleri elde etmeye calisanlarin avcu bos kalacak. Ya Türkiye'yi tanimiyorsunuz ya da bilincli olaraka sadece AKP'ye muhalefet olsun diye konusuyorsunuz. Ben tümüne muhalefet oldugum icin sadece AKP'nin degil digerlerininde bugünkü hükemetten hic bir farkinin olmadigini vurguluyorum. sadece bir kac örnek vereyim: 1. 1977 1 mayis katliami 2. 1978/9 Maras katliami 3. 1980 Corum katliami 4. Tarihini bilemdigim icin yazamiyorum, gazi Mah. katliami (Polisin havaya kursun sikmasina ragmen o kursunun havadan geri dönüp insanlarin vücütlarina saplanmasi,....) 5. 1993 Sivas katliami 6. Hirant Dink'in öldürülecegini bildikleri halde önlem almamalari 7. . . . Saymakla bitiremeyiz. Bu dönemde yasayan vatandasin korunma hakki yokmuyduda devletin polisi ve askeri üzerine düseni yapmadi. Elestirimizi lütfen dar mantikla yapmayalim, kendi kendimizi ele veriyoruz haberimiz yok. ‘’Bu dönemde yasayan vatandasin korunma hakki yokmuyduda devletin polisi ve askeri üzerine düseni yapmadi.’’ Güneş ne zaman doğacak filminde öldürülenler ile Baş bağlar katliamını yine unuttunuz. Her gün verilen şehitlerin koruma hakkını hangi hükümet verecek? Caydırıcı cezalar yok, taviz üstüne taviz veriliyor. Bu gün yüzlerce insanın katiline birçok imkânlar sunuluyor, birçok insan geçmişte olduğu gibi bugünde teröre ve teröristlere çanak tutuyor. Bu zihniyetler olduğu sürece sağcı-solcu davası adında adi katliamları yaparak insanları bir birine düşürür. Ya karşı zihniyet katil olur ya da asker-polis. Oysa oyuna geldiğini bilmez, görmez. Yada kör ideolojisi nin sözünden çıkmaz….Ağabeylerinden öğrendiği yanlış doğrular üzerinden kendilerine düşman yaratır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.