Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Amerikan filimlerinde polis istenmeyen adamlari iceri atabilmek icin evine baski düzenler,bir torba uyusturucuyu 'bu ne 'diyerek adama sorar,adam sasirir ve benim ondan haberim yok derse de polis onu sucüstü yapmistir,artik hicbirsey ispat edemez adam,evinde uyusturcu var diye iceri tikilir,yani bunlar gerci amerikan filimlerinde cok rastlanan ve baska ülkelerin filimlerinde de kopyalanan sahnelerdir ama gercek hayattada ayni seyler mevcuttur ve de bunlar ispatlanmistir.Nice insan polisin bu vicdan disi uygulamasi sonucu hapislerde cürümüs ve de cürümektedir.Polis diyip gecmeyin,polis mesru gücü elinde bulunduran birimdir.Ve genelde polis ne derse hakim ve savcilar icin dogrudur.Ergenekon ve Bülent Arinc olaylarini bu zeminde degerlendirmek gerekir.Emniyetin icindeki Fetocu birimler birtek fetocular tarafindan inkar edilir. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Erdoğan'a suikast hazırlığı içinde olmakla Ağar'ı suçlayın olsun bitsin. Neyi anlatmaya calisiyorsunuz bu cümlenizle? Bumu sizin demokrasi ve hukuk anlayisiniz? Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Amerikan filimlerinde polis istenmeyen adamlari iceri atabilmek icin evine baski düzenler,bir torba uyusturucuyu 'bu ne 'diyerek adama sorar,adam sasirir ve benim ondan haberim yok derse de polis onu sucüstü yapmistir,artik hicbirsey ispat edemez adam,evinde uyusturcu var diye iceri tikilir,yani bunlar gerci amerikan filimlerinde cok rastlanan ve baska ülkelerin filimlerinde de kopyalanan sahnelerdir ama gercek hayattada ayni seyler mevcuttur ve de bunlar ispatlanmistir.Nice insan polisin bu vicdan disi uygulamasi sonucu hapislerde cürümüs ve de cürümektedir.Polis diyip gecmeyin,polis mesru gücü elinde bulunduran birimdir.Ve genelde polis ne derse hakim ve savcilar icin dogrudur.Ergenekon ve Bülent Arinc olaylarini bu zeminde degerlendirmek gerekir.Emniyetin icindeki Fetocu birimler birtek fetocular tarafindan inkar edilir. saygilarla En iyisi askeriyenin hukuk ve takip işleyişidir. YAŞ kararına göre birisi askerlikten atıldıysa, bilin ki o kişi en az iki yıldır izleniyodur ve suçunun kanıtlanabilir unsurların en az iki yıldır kayıt altındadır. O yüzden YAŞ'la atılan birisi tekrar dava da açamaz. Polis öyle değil. Kendisi suç unsuru uydurabilir. Ergenekon da bunu çok gördük. Son zamanlarda askere yapılan iftiralar da tek tek ortaya çıkıyor ve askerin açığını nesnel bir biçimde ortaya koyamadılar hala. Herşey söylentiden ibaret. Asker bilerek susuyor, çünkü akp ve polisin mazlum edebiyatı nasılsa ters tepiyor akp'ye. Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Memleketçilik de bence çok tutarlı olmayan bir zihniyettir; Fakat ne olursa olsun "İzmirli" olmak, Türkiye'de çok ayrı bir yere sahiptir... Çok farklı, başka başka etnik ve dini kökenli insanları barındırır Ve çok uyumlu bir biçimde, onları birbirine kaynaştırır... Kim ne derse desin; İzmir, Türkiye'nin en demokratik şehridir... Tavrı en keskin olan şehridir... İZMİR... Cumhuriyetin kalesidir! Mümkün olsa, Akp İzmir' i Yunan' a verir... Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 İZMİR... Cumhuriyetin kalesidir! Mümkün olsa, Akp İzmir' i Yunan' a verir... Ben AKP li değilim ama ne yalan söyleyeyim sayın tülvent, İzmiri değil de her yeri Yunan' a verseydik şimdi ki halimizden daha mı kötü olurduk bilemiyorum gâli.. Örneğin Yunan sancağı ya da Ermeni sancağı veyahut bir başka 'düşman' komşunun sancağı altında yaşasaydık; Baş örtüsü yasaklanır mıydı yine? Alevilerin ibadet özgürlüğü kısıtlanır, zorla Sunni gösterilirler miydi? Maraşta, Çorumda, Sivasta katledilirler miydi? Ezidiler, Keldaniler ve daha bir yığın farklı inanç bu topraklardan sürülür müydü? Lazlar, Çerkezler, Pomaklar hatta Abhazalar bile aimile olmayıp hala varlıklarını sürdürüler miydi? 86 yıl boyunca Kürtler 'sözde vatandaş' olarak görülüp, dilleri yasaklanır, kendi dillerinde eğitimleri kısıtlanır, köyleri yakılır mıydı? Dersim yerine Debre de 70 bin Kürt sivil yok edilir miydi? Ya da Van Yeşilyurt yerine Selanikte yaşayan Kürt köylülerine dışkı yedirilir miydi aceba? Peki Uğur Kaymaz yine öldürülür müydü? Ya Kürt tilkisi 'Vulpes Vulpes Kurdistanica' yok sayılır mıydı? Yine 5 ay işsiz dolaşmama neden olan ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik olurmuydu aceba bilemedim gitti.. Ama biz yine de ''şükredelim'' değil mi..? Ve biz yine de inatla, açlıktan ölsek dahi ''vatan sağolsun'' diyelim.. Sevgiyle kalın şimdilik.. Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Ben AKP li değilim ama ne yalan söyleyeyim sayın tülvent, İzmiri değil de her yeri Yunan' a verseydik şimdi ki halimizden daha mı kötü olurduk bilemiyorum gâli.. Sevgili JAN, bu sorunu ben bazen şu şekilde düşünürüm... Acaba o destansı Kurtuluş Savaşı' ndan galip çıkmasaydık, Atatürk gibi büyük bir önderimiz olmasaydı, bunca kanın hakkı ve insanın emeği sonunda; bu gün bu durumda olacak idiysek... Tüm bu mücadele niye verildi ki? Ülkeye, Atatürk' ün ilke ve devrimlerine sahip çıkılmıyor ve çıkmak isteyenler de cezalandırılıyorsa her şekilde, Fazlasıyla hazıra konduğumuz için bu ülkenin kıymeti bilinmiyor, yaşamak her anlamda zorlaştırılıyorsa; ne anlamı kalıyor ki zaten herkesin kıskandığı bir coğrafyada yaşamanın? Emin ol, daha kötü bir durumda olmazdık. Atatürk' ün bize altın tabakta sunduğu özgürlük ve hakları, henüz kazanmaya çalışıyor olacağımız için, sahip olduklarımızın değerini bilir ve azıcık aşımızla, kaygısız bir başımız olurdu... Siz de sevgiyle kalın Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Sevgili JAN, bu sorunu ben bazen şu şekilde düşünürüm... . . . Siz de sevgiyle kalın Evet sayin T Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 İzmir bizim şehrimizdir,bir kaç kendini bilmezin yaptığı saçmalıkları bütün izmirlilere mal edemeyiz,kimki bütün izmiri bu olayların odağı olarak göstyerir yanlış yapar,biz izmirsiz,izmirde bizsiz olamaz.... 1 Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 İzmir bizim şehrimizdir,bir kaç kendini bilmezin yaptığı saçmalıkları bütün izmirlilere mal edemeyiz,kimki bütün izmiri bu olayların odağı olarak göstyerir yanlış yapar,biz izmirsiz,izmirde bizsiz olamaz.... Hımmmm, demek öyle. Peki ben şöyle desem? İzmiri ve İzmirlileri tarif etmek gerekirse; Türkiyenin kıyı kesiminde bulunan bu şehirde yoğunluklu olarak başka ülkelerden kaçarak Türkiyeye sığınmış,devlet tarafından kendilerine arsa,ev ve para verilmilerek zengin bir zümre haline getirilmiş,Türkiye halkının gerçeklerinden tamamen uzak,sorsanız hatayın yerini bilemeyecek kadar yaşadığı ülkeden bihaber bir halk kesiminin yaşadığı,aslında hiçbir eğitimden geçmemiş ve kendini geliştirmek için hiçbir bireysel yada toplumsal gelişim süreci yaşamamış sadece devletin resmi ideolojisini benimseyip vatan millet sakarya deyip nereye gittiğini bilmeden yürüyenlerin şehridir.... of of of, zehir zemberek, acımasızca. Bana çok da tutarlı değilmiş gibi geldi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 Güneydogu'ya yapilan yatirim Türkiye'nin baska hicbir bölgesine yapilmamistir. Güneydoguya taninan ayricaliklar Türkiye'nin baska hicbir bölgesine taninmamistir, yeterlimidir muhakkak ki degildir ama bu yapilanlari görmezden gelmek icin insanlarin nankör olmalari gerekir ki bence öyledir. Güneydogu'da ki sorun DTP ile as ve is sorunu yatirim sorunu olmaktan cikmis ve bölme sorunu haline getirilmistir. DTP yetkilisi olanlarin bu ayrilikci sloganlari kullandigini tüm Türkiye bilmektedir. Dolayisiyla, sorun, hak hukuk sorunu degil ayrilik sorúnudur. Yani Kürt irkcilarin tüm cabalari Türkiye Kürdistani icindir. Barzani'nin calismalarida bu yoldadir. Ve AKP yönetimi Barzani'nin bu yaklasimina ragmen K.Irak Kürt yönetimini tanimistir. Özetle Türkiye'nin gelecegi Erdogan'in iddia ettigi gibi aydinlik degil karanliktir. Ordu üzerinde yürütülen operasyonlar öyle birtakim malum kafalarin iddia ettigi gibi Gladyo vs degildir. Italya'da ki Gladyo'ya benzetme cabalari maksatlidir Italyada ki Gladyo'ya benzer hicbir yapilanma yoktur Türkiye'de. Ergenekon olayi ise tamamen bir senaryodur, arkasinda FETULAH-AB-ABD vardir. Amac Türk Silahli Kuvvetlerini bitirmektir. Cünkü TSK var oldugu sürece yani güclü oldugu sürece, Türkiye'de bölücülerin. Laiklik karsitlarinin, AB yardakcilarinin hedeflerine varmalari mümkün degildir. Bu nedenle TSK'ya ve Cumhuriyete yapilan saldirilar kirli bir oyundan öte degildir bu saldirilari yapanlar ise Türklügün karsisinda olan ve maskelerini degistirmis olan tarihi düsmanlardir. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Türkiyeyi bölen Bdp değildir,Bdp ütün Türkiyeye gidip halkın sıkıntılşarını meclise taşıma çabasında olan bir partidir,maalesef mecliste temsil edilen diğer iki parti (Chp-Mhp) sivastan ötesinin sorunlarını değil gündeme getirmek merak edip orakara bile gitme gereği duymuyorlar,buda kimin ülkeyi böldüğünün açık bir resmidir zaten,güneysoğuya yatırım derken bahsettiğiniznedir açıklamanızı beklerdim,ben bildiklerimi söyleyeyim,teşvik verilmektedir,elektrik daha ucuza verilmektedir işletmelere vs.vs,her fırsatta çok güçlü ordumuz var denmesine rağmen,88 yıldır sükunu bütün çabalara rağmen sağlayamazsanız nasıl yatırımcının yatırım yapmasını bekleyeceksiniz? faili meçhul 17000 kişinin bir tanesinin bile failini sözde bulamazken nasıl yatırımcının gelmesini hbeklersiniz? 12 yaşındaki bir çocuk babasıyla beraber evinden çıkarken polislerin kurşunlarıyla ölürken ve bu davanın delilllerini taşıyan Ptt arabası devrilip sadece bu dava delilleri kaybolurken nasıl yataırımcı gelmesini beklersiniz? Koyunlarını otlatmak için dağa giden ufacık bir kız çocuğu vurulup,vurulduğu yere savcı gitmeyen,doktorun kışlanın bahçesinde otopsi yaptığı bir bölgeye nasıl yatırcı gelmesini beklersiniz? Kitapevlerinin bombalandığı,bombalayanların halk tarafından yakalandığı,Dönemin Genelkurmay başkanının ''Tanırım iyi çocuklardır''dediği,haklarında 39'ar yıl hapis isteyen savcının görevden alındığı ve bu kişilerin serbest bırakıldığı bir bölgeye nasıl yataırım beklersiniz? Türkiye'yi kimin bölme çabasında olduğu bu kadar aşikarken hala başkalarını karalamayı doğru görmediğimide belirtmek isterim.... 1 Alıntı
Misafir Evvelsiz Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Türkiyeyi bölen Bdp değildir,Bdp ütün Türkiyeye gidip halkın sıkıntılşarını meclise taşıma çabasında olan bir partidir,maalesef mecliste temsil edilen diğer iki parti (Chp-Mhp) sivastan ötesinin sorunlarını değil gündeme getirmek merak edip orakara bile gitme gereği duymuyorlar,buda kimin ülkeyi böldüğünün açık bir resmidir zaten,güneysoğuya yatırım derken bahsettiğiniznedir açıklamanızı beklerdim,ben bildiklerimi söyleyeyim,teşvik verilmektedir,elektrik daha ucuza verilmektedir işletmelere vs.vs,her fırsatta çok güçlü ordumuz var denmesine rağmen,88 yıldır sükunu bütün çabalara rağmen sağlayamazsanız nasıl yatırımcının yatırım yapmasını bekleyeceksiniz? faili meçhul 17000 kişinin bir tanesinin bile failini sözde bulamazken nasıl yatırımcının gelmesini hbeklersiniz? 12 yaşındaki bir çocuk babasıyla beraber evinden çıkarken polislerin kurşunlarıyla ölürken ve bu davanın delilllerini taşıyan Ptt arabası devrilip sadece bu dava delilleri kaybolurken nasıl yataırımcı gelmesini beklersiniz? Koyunlarını otlatmak için dağa giden ufacık bir kız çocuğu vurulup,vurulduğu yere savcı gitmeyen,doktorun kışlanın bahçesinde otopsi yaptığı bir bölgeye nasıl yatırcı gelmesini beklersiniz? Kitapevlerinin bombalandığı,bombalayanların halk tarafından yakalandığı,Dönemin Genelkurmay başkanının ''Tanırım iyi çocuklardır''dediği,haklarında 39'ar yıl hapis isteyen savcının görevden alındığı ve bu kişilerin serbest bırakıldığı bir bölgeye nasıl yataırım beklersiniz? Türkiye'yi kimin bölme çabasında olduğu bu kadar aşikarken hala başkalarını karalamayı doğru görmediğimide belirtmek isterim.... İşim gereği sıkça bulunduğum doğuda izlenimlerim işinde gücünde olan halkın apoyla dtp yle filan işi olmadığı yönünde..Onlar iş ve aş derdindeler..Ayrıca Dtp nin açıkca bölücülük içerisinde olduğu ve bunun böyle olması gerektiği ifade edilen kişilerlede bilgi alışverişi yaptım..Mesela avatarınızdaki Baydemir seçilmiş bir belediye başkanı olarak devlet iradesini nasıl yorumluyor?..Eğer devlet iradesini yorumlama farklılığında (ayrıntılara girmek istemiyorum şu anda)sonuç içerisindeysek bölücülükten bahsetmiş olmuyormuyuz?..Devletin işleyiş mekanizmasını kabul ederiz yada etmeyiz ama bu mekanizmanın içerisinde yer alıp mekanizmaya hasar verme gayretleri bölücülük değil midir?... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.