Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 İSLAM VE TERÖR... BİRLİKTE DUYDUGUMUZDA YÜREGİMİZİ YAKAN BU İKİ KELİME.... SİZCE BU İKİ KELİME NE KADAR YAKISIYOR BİRBİRİNE? VE NE KADAR YAKIŞTIRILIYOR GÜNÜMÜZDE? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Pisikolojik anlam bu, evelkiler ve şimdi ki olaylarda hırıstiyan ve terör yokmu biz duygusallığımızdan kaynaklanan durum bu, sayalımmı son 300 seneyi ne dersiniz insan kasaplarından islam düşmanlığına kadar. Alıntı
Φ gerilla Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 bikere bu iki kelime bibirine tamamen zıt islam savaşı istemez o barışdinidir tüm insanlar kardeştir terörsite savaşın aktifve sinsi halidir ben bu kelimeleri böle şuursuzca kulanan insanları gerçekten kınıyorum ve diyorum ki öbürdünyada vericekleri hesap bizi bile üzücek çünkü onutmayın her müslüman tüm insanlıktan sorumludur onlar bilmedikleri için yapıyolar yabize sorduklarıda ne olucak neden duyurmadın die onlar bilmiyoduda senin dilin yokmuydu bunu düşünün ve bu doğrultuna çalışın arkadaşlar Alıntı
Φ müslüman Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 sana kesinlikle katılıyorum islam ile terör zıt Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Bırakın bir din kitabını, dünyadaki hiçbir kitapta "Terör yaratın, onu bunu öldürün, asın, kesin" yazmaz. Bu açıdan bakınca da Islamda terör yoktur. Fakat "Islamda terör varmıdır ?" düşüncesi yerine "Islam teröre sebebiyet verirmi ?" şeklinde araştırmak daha doğru olur. Birşeyi tam anlamak için ona dışardan bakmak gerekir. Örneğin Bodrumluların nasıl insanlar olduklarını, Bodrumlulara sorarsanız tabiki "En üstün insan biziz" diyeceklerdir. Bu yüzden Bodrumluyu Muğlalıya sormak gerekir. "Islam teröre sebebiyet verirmi ?" diye bir müslümana sorarsan, tabiki hayır diyecektir. Çünkü Islamın teröre neden olduğuna inansa zaten islamdan çıkmış olması gerekir. Peki ozaman "Islam teröre sebebiyet verirmi ?" diye kime sormak gerekir. Bunu başka dine inananlar sorduğunuz zaman hepsi "Evet Islam terörün en önemli kaynağıdır" der. Müslüman taraf ise onların bu cevabı kasıtlı verdiklerini iddia eder ve konu yine halledilmemiş olur. Öyleyse bunu anlamanın en doğru yolu kendinizi dünyaya yeni gelmiş ve daha önce dünyayı hiç tanımayan bir uzaylı gibi düşünüp, o gözle araştırma yapmak gerekir. Tarafsız bir uzaylı ne düşünür ? Şöyle bir dünyaya bakar en çok terörist hangi dinden çıkıyor. O zamanda görürki tartışmasız bir farkla en çok Islam ülkelerinden çıkıyor. Sonra düşünürki "Acaba diğer dinlere inanlar müslümanlara haksızlık yapıyorda onlarda mecburenmi terör yapıyorlar ?". Bu düşünceyle, uzaylı Müslümanların kendi aralarında terör ve şiddet olup olmadığını araştırır. Sonrada Islam toplumlarının birbirlerine karşıda terör ve şiddet uyguladıklarını görür. O zaman tarafsız bir uzaylının vereceği karar şudur : "Evet, Islam teröre yol açar". -------- Önemli olan, Kuranda terör emri verilip verilmediği değildir. Kitabı okuyan Islam toplumlarında terör ve şiddet olup olmadığıdır. Yani önemli olan Neticedir. Islam toplumlarının kendi aralarında da terör ve şiddet uyguladığının en çarpıcı örneği PKK terörüdür. Terörün bir ideolijisi olamaz. Terör sadece insanların içindeki şiddet duygusunu bir şekilde açığa çıkarması olayıdır. Şiddeti dünyadaki tüm toplumlarda görürsünüz, fakat Islamda kat kat fazlasını görürsünüz. Örneğin kadınların taşlanması, kol bacak, ve kafa kesilmesi günümüzde Islam toplumlarından başka hiçbir toplumda olmayan adetlerdir. Mesele bazı müslüman ülkelerde, radyoda kadın bir şarkıcının söylediği müziği dinlediniz diye evinizden alınıp, kırbaçlanmanız gayet doğaldır. Dinlediğiniz müzik sebebiyle sizi kırbaçlayan insanların her türlü terörü yapmayacağına inanmak bir uzaylı için çok zordur. Ayrıca, haklı ndenlerle dahi olsa, terör yapmak bir alçaklıktır. Çünkü, terör karşısındaki insana kendini savunma şansı vermez. Onu sinsi planlarla, kahbece arkasından vurur. Bence Islamda terör yoktur. Ama Islam yan etkileriyle teröre yol açabilir. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazınızın bazı yerlerine hak vermekle birlikte size sunu söylemek istiyorum... Siz diyorsunuz ki en çok terörist İslam dininden çıkıyor... Teröristlerin neredeyse hepsi İsrail yandaşlarıdır...Siyonistlerdir...İslam ve terörün birlikte anılmaya başlandıgı zaman ise 11 eylül olayından sonra olmustur... Ki , 11 eylül saldırısının arkasında da islmi örgütler değil amerikanın kendisi vardır... Sadece terör belli başlı kitlelerce yapılıyor ve islami kesime yamanıyor veyahut bazı sözde müslümanlar kullanılıyor... Ama ne olursa olsun islamdan terörist çıkıyor demeniz çok yanlış... Savaş , sömürü , işkence resimlerine bakın bakalım bazı densizler haricinde müslüman olupta kim ne yapmış..Ama bunun yanısıra İsrail , amerikanın yaptıgı hunharca saldırlar her yerde karşımıza çıkıyor...her ne kadar saklanmak istensede... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 . Cok sevgili Berceste, Sizi tanımıyorum fakat, imzanızdan, kullanıcı adınızdan ve forumda taşıdığınız resimden anladığım kadarıyla, çok hanım, akıllı ve cici bir kız olduğunuzu tahmin ediyorum. Bu yüzden de sağduyunuzla ve temiz yüreğinizle beni anlayacağınıza son derece emin olarak bu yazımı yazıyorum. Savaş , sömürü , işkence. Bunların hepsi insanlık dışı şeylerdir. ABD kendi çıkarları için savaş yapıyor, bunada bahaneler uyduruyor. Tıpkı bir zamanlar Osmanlının yaptığı gibi. ABD zaman zaman onlara alçakca işkencelerde yapıyor. Tıpkı bir zamanlar Saddamın yaptığı gibi. Bu gibi şeyler insanlığın henüz yeterince gelişmediğinin ispatıdır ve yapılmıyor demekde inkarcılık olur. Savaş da kötüdür, terörde kötüdür. Ancak bilmenizi isterimki Terörün hiçbir bahanesi veya sebebi olamaz, çünkü terör alçakça arkandan saldırmak demektir. Ve masum insanları hedef alır. Sevgili Berceste, Bizlere çocukluğumuzdan itibaren her yerde ve her fırsatta, müslüman olmayan insanlara karşı düşmanlık aşılandı. Sanki öyle bir izlenim yaratıldıki, nerdeyse ülkemizde yaşanan bütün olumsuzluklar ABD nin, Israilin üzerine yüklenilmeye çalışıldı. İnsanlar artık, sanki Amerikalıların, Israillilerin geceleri hiç uyumayıp Türkiyeye veya müslümanlara ne komplo kuralım diye düşündüklerini zannetmeye başladılar. Türkiyede gece gündüz Amerika düşünüldüğü için, Amerikada da gece gündüz Türkiye konuşulduğu zannedilir. Oysaki Amerikan halkının birçoğu Türkiyenin nerede olduğunu bile bilmez. Hatta yine birçoğu dünyada Türkiye diye bir ülke olduğunu dahi bilmez. Aşağıda değineceğim bazı şeyle inanınki bizi batı dünyasına karşı düşman etmek isteyen islami kesimin uydurmalarıdır. 1-Teröristlerin neredeyse hepsi İsrail yandaşlarıdır: Bu sözlere inanmayın, PKK, hizbullah, ibda-c, el-kaide bunların hepsi tam anlamıyla israil düşmanıdır. Bölgede müslüman olmayan, üstelikde ABD'nin desteklediği bir ülkeyi çekememektedirler. Her fırsatta israile karşı saldırmaktadırlar. 80 öncesi ülkemizde sağ-sol çatışması yüzünden kan döken teröristlerimizde Israil'i tanımıyorlardı bile. 2-İslam ve terörün birlikte anılmaya başlandıgı zaman ise 11 eylül olayından sonra olmustur: Daha öncede vardı. 11 eylülde hız kazanmıştır. Rusyadaki ilkokul çocuklarının öldürülmesinden sonra iyice netlik kazanmıştır. 3-11 eylül saldırısının arkasında da islmi örgütler değil amerikanın kendisi vardır: Sizin gibi birinden böyle bir fikir çıkacağını hiç zannetmiyorum. Bu mutlaka bir duyumunuz olmalı. Bunlara inanmayınız, bunlar iftiradır. Kendinizi bir ülkeyi yöneten bir insan olarak düşünün; yapacak başka komplo kalmamış gibi, ülkenizin binlerce ve en değerli insanlarını öldürtmeyi düşünürmüydünüz ? Bırakın kendi ülkenizinkini, başka bir ülkeye bile bu kadar alçakça bir katliam yaparmıydınız ? Diğer yazdıklarınıza ortak bir cevap vermeyi uygun buldum: Müslüman bir ülkedeki haberlerde, anlatımlarda, tarih kitaplarında sadece gayrımüslümlerin yaptıklarını ve abartılı bir şekilde duyarsınız. Müslüman olmayan ülkelerde ise tam tersine haberleri duyarsınız. Siz bunlara inanmayınız sevgili Berceste. İnanınki, ne Amerikan halkı, ne Japon, ne çinli. Hiçbirisi savaş, terör işkence isteyen kötü ruhlu insanlar değillerdir. Dünyadaki bütün insanlar doğanın bir parçası olarak birbiriyle kardeştir. Ben Istanbulda %85 i hristiyan olan bir yerde büyüdüm. Avrupalılarla da birebir yakın ilişki içindeyim. Müşterileriminde tamamı Ingiliz. Onların çoğunluğu o kadar candan, o kadar sevgi dolu insanlarki; inanki tanısan sende onları çok severdin. Hiçbirisi bize tanıtıldığı gibi öcü, veya içten pazarlıklı insanlar değiller. Zaten komploları, kötülükleri daima cahiller yapar. Bu insanlarında çok azı cahildir. Ayrıca onların tüm dünyaya yaptığı iyilikleride unutmamak lazımdır. Hastalandığımız zaman içtiğimiz ilaçları düşün. Çaresizce gittiğimiz doktorların kullandığı tıbbi cihazları düşün. Bebeklerimize, yaptığımız aşıları düşün. Sürekli kötülük yapmayla meşgul insanlar bütün bunları yapmaya vakit bulabilirlermiydi ? Bana birdenbire tamamen katılmayacağını biliyorum. Ama zeki bir insan olarak, söylediklerimi zamanla anlayacağına da eminim. Sen bizlere yardım et, ayıplarımızı örtmeden, yokedelim. Tüm dünya insanları olarak, tüm canlıları, doğayı sevelim, mutlu olalım:)) Mutluluklar dilerim sevgili Berceste. Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 öncelkle evrensel ilk yazının bi kısmını okudum ve birçok eksik gördüm öncelikle bir uzaylı en çok teröristin müslümanlardan çıkması nedeniyle islam ve terör arasında bağlantı kuramaz neden diyecek olursan bu teröristleri düşün bunların belli özellikleri var mesela çikolata sevenler diyelim tesadüfi olarak teröristlerde çikolata sevenler diğerlerine göre fazlalıkta olsun şimdi aynı şekilde bakan uzaylı en çok terörist çikolata sevenlerden çıkıyor bu durumda çikolata teröre yol açar diyebilir mi? bunu ancak istatistik bilimiyle anlamlı ya da anlamsız olduğuna bakılabilir fakat bu da yetmez teröre yol açan etkenler farklı ve birbirinden bağımsız değişkenler var bunları da incelemek gerekir. o zaman esas sorumuza kısa yoldan nasıl cevap buluruz o da dinin kaynağı olan metne ve peygamberin hal ve hareketline bakarak o metin size saldırıldığında ancak kendinizi savunmak için saldırın diyor. o metin masum bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir diyor ve o peygamber kendisini taşlayanlara kızmadı bile. saygılar... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Sevgili Evrensel öncelikle iltifatlarınız ve hüsnü zannınız için teşekkür ederim... Bende sizinle belli noktalarda hem fikir oldugumuzu ve sizin sagduyu sahibi olup beni anlayacağınızı umarak sunları demek isterim... Dediğiniz gibi elbette ki terörün hiç bir açıklaması olamaz...Sebebi şu yada bu denilemez...Herşeyden öte bu bir insanlık ayıbıdır... Fakat kabul etmemiz gerekir ki günümüzde petrol için bir ülke ve binlerce insan hunharca saldırılara maruz kalabiliyor.İslam ülkeleri de hep ellerinde olan imkanları yerinde kullanamammanın ve belli noktalarda yaptıkları hataların acısını çekiyorlar malesef...Ama bu demek değildir ki , bunlar terörü yapanları haklı gösterir..Siznde dediğiniz ve belirttiğim gibi ne olursa olsun bunun açıklaması olamaz... Sevgili Berceste, Bizlere çocukluğumuzdan itibaren her yerde ve her fırsatta, müslüman olmayan insanlara karşı düşmanlık aşılandı. Sanki öyle bir izlenim yaratıldıki, nerdeyse ülkemizde yaşanan bütün olumsuzluklar ABD nin, Israilin üzerine yüklenilmeye çalışıldı. Dediğiniz belli noktalarda doğrudur.İslamı hakkıyla anlayamayan ve bu haliyle anlatmaya çalışan bir yığın insan var ve bu kişilerde islamın özüne inemedikleri gibi hakkıyla da islamı yansıtamamışlardır..Ve bu yanlış düşünceler sanki birer gerçekmiş ve dinimizde varmış gibi kemikleşmiş ve yerleşmiştir... Ama dinini hakkıyla arastıran ve okuyan insan bilir ki dinde asla böyle birşey yoktur...İslam dini esasen hosgörü dinidir.Ve 1400 yıl öncesinde ki cahiliye devrini asrı saadet'e çevirmesinde ki önemli hususta budur.Düşünün ki karanlılarda boğulan ve cahiliye diye anılan bir yer bir anda asrı saadet oluyor... Ama çoğu müslüman malesef tahkiki değil taklidi bir iman içerisinde ve budnan dolay bir yıgın yanlışlar yapılıyor... Fakat bilmemiz gerekenlerin başında gelenlerden biride İsrailin elbette ki müslüman düşmanı oldugudur..Bu bir ırkı veya bir dini karalama veyahut ön yargıda değildir..Şayet Musevilerin dinini iyi,ce araştırırsanız kastettiklerimi daha iyi anlayabilirsiniz...(bu çok derin bir konu) Ama bu değildir ki her yahudi veyahut her amerikalı müslüman düşmanı...Benim de amerikalı avrupalı bir çok arkadaşım var ve sizin de belirttiğiniz gibi gayet sıcakkanlı ve benim inancıma kendi ülkemin vatandaşının göstermedigi kadar saygı gösteriyorlar... Fakat bizler burada bir halktan değil yönetimden bahsediyoruz...Ve bunun yanısıra elbette halkında belli kitlesi bu olayları destekliyor ki savaşı destekleyen kişi yeniden iktidar oluyor...Bunlarıda bilmek lazım... Önemli olan uçlara gitmeme olabildiğince objektif yaklaşımlarda bulunmaktır...Ki , sadece bu yoldan gidilirse saglıklı bir iletişim olabilir... 1-Teröristlerin neredeyse hepsi İsrail yandaşlarıdır:Bu sözlere inanmayın, PKK, hizbullah, ibda-c, el-kaide bunların hepsi tam anlamıyla israil düşmanıdır. Bölgede müslüman olmayan, üstelikde ABD'nin desteklediği bir ülkeyi çekememektedirler. Her fırsatta israile karşı saldırmaktadırlar. 80 öncesi ülkemizde sağ-sol çatışması yüzünden kan döken teröristlerimizde Israil'i tanımıyorlardı bile. Sizin saydığınız terör örgütleri israile karsı bir tutum sergiliyor olabilirler...Terör örgütleri ne olursa olsun asla desteklemem...Fakat burada sunu düşünmek lazım , öyle bir noktaya gelinmiştir ki , kendilerini savunmak için cevaben baska örgütler kurulmuştur...Lütfen sunuda düşünün bir el-kaide neden çıkmıştır??? Hunharca gelen saldırılara karsılık için... Ama yinede ne olursa olsun ben hepsinin karsısındayım ve inanıyorum ki ne kadar çıkış noktaları israile karsıtlık olsada gün geliyor ve bunlarda İsraile uşaklık ediyor...ettiriliyor... Çatışma yaratıp , huzur ortamını bozmak için İsrail ve yandaşları tarafından piyon olarak kullanılıyorlar... 2-İslam ve terörün birlikte anılmaya başlandıgı zaman ise 11 eylül olayından sonra olmustur: Daha öncede vardı. 11 eylülde hız kazanmıştır. Rusyadaki ilkokul çocuklarının öldürülmesinden sonra iyice netlik kazanmıştır. Asırlardır terör estiren İsrail ile değil de sadece İslam ile dünyada terörün bagdastırılmak istenmesinin sebebi nedir??? Bunuda düşünmek lazım... 3-11 eylül saldırısının arkasında da islmi örgütler değil amerikanın kendisi vardır: Sizin gibi birinden böyle bir fikir çıkacağını hiç zannetmiyorum. Bu mutlaka bir duyumunuz olmalı. Bunlara inanmayınız, bunlar iftiradır. Kendinizi bir ülkeyi yöneten bir insan olarak düşünün; yapacak başka komplo kalmamış gibi, ülkenizin binlerce ve en değerli insanlarını öldürtmeyi düşünürmüydünüz ? Bırakın kendi ülkenizinkini, başka bir ülkeye bile bu kadar alçakça bir katliam yaparmıydınız ? Bu olay üzerinde bir sürü komplo teorileri var...Buda onlardan biri net birşey söylememem fakat neden olmasın ki ? derim size...Zaten Amerika'nın sadece adı var...Amerikayıda dünyayıda yöneten İsraildir...Bunda hem fikiriz inş... Demek istedigim bunlar üç beş kişinin hadi gel de su ikiz kuleleri bombalayalım demesiyle olacak işler değil..Bunları hepimiz biliyoruz..Bunların arkasında büyük oyunlar var..Ve hedefte İslam alemi...Müslümanları kötü bir şekilde lanse etmek ve bu oyunlar sonunda da bu bahaneyle ırak ve diger ülkelere saldırmak..Sonuçlar ortada..Hepimiz biliyoruz... Selam ve dua ile sevgili Evrensel... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Çok Sevgili Berceste, Terörü sadece hristiyan ve müslüman dünyası arasında olduğunu düşünecek olursak, her iki tarafta da şuç vardır. Sanırım bu konuda hemfikiriz. Fakat hristiyan dünyasında da suç var diye teröre başvurmamak gerekir, hiçbir sebep terörün suçunu hafifletmez. Sanırım bunda da hemfikiriz. Dikkat ederseniz islam dünyasından çıkan teröristlerin sayıca hristiyan dünyasından çıkan teröristlerden fazla olduğana da itiraz etmemişsiniz. O halde bunda da hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Benim de zaten iddialarım bundan ibaret, islam dünyasından çıkan terörist sayısının diğer din mensuplarıına nazaran çok fazla olduğunu iddia ediyorum. Haklı veya haksız olduklarından bahsetmedim. Yani rakam olarak konuştum. Mantık da zaten bunu gerektirmezmi ? fazla ve az kavramlarını sayılara ölçmek gerekli değilmidir? Eğer içlerinden haklı olanlarını ayırıp, kalanları terörist olarak sayarsak o zaman islamdan çıkan terörist sayısını kişinin yorumuna göre bu sayı olarak sıfıra kadar indirmek dahi mümkündür. Kaldı ki, Amerikan komplosu teorisiyle, yaklaşacak olursak, bu teoriyi yer yere yapıştırıp, tüm teröristleri haklı çıkarmak çok da kolay bir işdir. Çünkü adı üstünde "teori" , olmadığı yerde bile bir teori üretip, derlemek gayet basit bir işdir. Oysaki teori birilerini suçlama amacıyla ortaya atılmışsa, vede ispatlanamamışsa bunun adı teori değil iftira olur. Bu hukukta da islamda da böyle değilmidir, birine bir suç atıp o suçu ispatlayamazsanız, buna iftira denmez mi? Siz hiç şüphe üzerine hapise atılan birini gördünüz mü ? Ülkemizde yabancı düşmanlığı öyle bir had safhadaki, 13 yaşında bir çocuk bile size çeşit çeşit Amerikan, AB, İsrail komplo terorilerini anlatabilir. kahvehanelerdeki ..... insanların sohbetleri bile nerdeyse sadece bu konulardır. Siz ABD gibi bir ülkenin, kahvelerdeki ......... dahi ortaya çıkarabileceği kadar basit komplolar kurabileceğine inanabilirmisiniz ? İşini gücünü komplo üzerine kurmuş bir ülkenin uzaya gidebilecek kadar gelişebileceğine inanırmısınız ? Artık neredeyse, balkonda bir saksı devrildiği zaman, "amerikan komplosu" diyecek hale geldik. Bütün bunlara rağmen, benim söylediklerime değilde, Amerikan komplosu imalatçılarına inanabilirsiniz. Ancak sizde takdir edersiniz ki, komplo teorilerini baz alarak tartışmayı sürdürmenin imkanı yoktur. Bu yüzden, teori ve söylentilere göre yazdıklarınızın hiçbirine cevap vermem mümkün değildir. Çünkü bu tür bir tartışma sonsuza kadar sürebilir. Tekrar rica ediyorum sevgili Berceste, siz aydın görüşlü bir insansınız. Doğru olduğu ispatlanmadığı sürece, bu söylentilerin imalatçılarına inanmayınız. Bu konuyu komplo meselesi yüzünden sürdürmeyi düşünmüyorum. Lütfen üstünüze alınmayınız. Başka bir konuda tekrar görüşme dileğiyle, Saygı ve sevgilerimi sunarım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.