Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

‘Işınlama’ gerçek oldu

Bilim adamları atomlararası özellik iletimini, 1 milimetreden kısa bir mesafede de olsa başardılar.

ASSOCIATED PRESS

17 Haziran 2004 — ‘Teleportasyon’ adı verilen bu yöntemle, atomlar, enerji, hareket, manyetik gibi kuantum özelliklerini birbirlerine aktarıyorlar. ‘Işınlama’ ya da atomlararası ‘kuantum aktarımı’nın başarılması, gelecekte üretimi öngörülen kuantum bilgisayarlarını mümkün kılacak. Son derece hızlı çalışacak olan kuantum bilgisayarlarının raflara çıkmasının 10 yıldan fazla sürmesi bekleniyor.

Hep bir icat olduktan sonra Kur'an da bu var diye çıkılmasından şikayet edilir.Neden önceden söylenip sonradan bulunmadığından dert yanılır.Ben Kuran imanımdan hemen sonraları başladım etrafıma bastıra bastıra söylemeye, eşyalar bir yerden bir yere göz açıp kapayıncaya kadar gidebilecek diye.Dün bir arkadaşımda bi kaç çalışmadan bahsedince,internetten bu haberi alıp aktardım.Arkadaşımın aktarımları daha ileri bir başarı olsada yakında şunu mutlaka göreceğiz.

Neml Suresi

40. Kitaptan bilgisi olan biri, “Ben onu, gözünü kapayıp açmadan önce sana getiririm” dedi. Süleyman tahtı yanında yerleşmiş halde görünce şöyle dedi: “Bu, şükür mü, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni denemek için, Rabbimin bana bir lütfudur. Kim şükrederse ancak kendisi için şükretmiş olur. Kim de nankörlük ederse (bilsin ki) Rabbim her bakımdan sınırsız zengindir, cömerttir.”

"Kitaptan bilgisi olan" sözünü ne zaman okusak zaten geleceğe dair bilgiyi anlıyoruz.Anlatılan bu olayda da ,bir tahtın bir noktadan diğer bir noktaya,göz açıp kapatıncaya kadar aktarımı söz konusu.

Bu bir gün gerçek olacak.Bunun dışında nişanlımın mesleğinden faydalanarak, zeytin ağaçları üzerinde bir çalışma sağlamaya uğraşıyorum.Çünkü Kur'an da olan birşeyi kanıtlamak istiyorum.Bir buluş bakarsınız nasip olur :) Rabbim nasip etsin

Gönderi tarihi:

1- Ölümsüzlük

2- Zaman Yolculuğu

3- Mekan Yolculuğu (Işınlanma)

Yukarıdaki 3 madde insanoğlunun varolduğu günden bu yana hayalidir. Hemen her toplumun mitlerinde, efsanelerinde bir şekilde yer etmiştir. Kur'an'da da rastlarız bunlara. Örneğin Kehf suresinde anlatılan Eshab-ı Kehf, zaman yolculuğuna bir örnek olarak verilebilir. Aslında yukarıdaki maddelere uçmayı da ekleyebilirdik ama uçmak artık bir hayal olmadığı için eklemedim. Mirac hadisesinde Muhammed bir jet yerine Burak'ı kullanmıştır mesela.. Ölümsüzlük ise farklı şekillerde çıkar karşımıza. Kiminde bir tanrı tarafından diriltilerek, kiminde reenkarnasyon ile, kiminde de ölümsüzlük iksiri vasıtasıyla.. Gılgamış ölümsüzlük otunu bir yılana çaldırmıştı mesela..

Şimdi sorulması gereken soru şudur:

İnsanoğlunun varolduğu günden bu yana olan hayallerinden bazıları günün birinde gerçekleştiğinde, zamanında bunların dile getirilmiş olması mucize midir?

Eğer öyleyse, bence en büyük mucize Jules Verne'dir. Kendi zamanında olmayan pek çok şeyi öngörmüştür çünkü. Peki Kur'an için aynı şeyi söylemek mümkün mü? Tabii ki hayır.. Kur'an'da yazılı pek çok şeyin izine binlerce yıl önceden rastlamanız mümkün.. O yüzden mucizeciler kendileri çalıp kendileri söylerler..

Işınlanma konusuna gelirsek;

Maddenin kuantum düzeydeki hareketleriyle makro düzeydeki hareketleri oldukça farklıdır. Hatta bazılarını tahayyül etmek bile güçtür. Kuantum düzeydeki maddeyi bir yerden bir yere aktarabilirsiniz; zaten yapılıyor da. Ancak bu da ışık hızı ile sınırlıdır. Oysa ki iş makro büyüklükteki maddenin ışınlanması olunca, bu iş biraz zor. Maddeyi parçacıklarına ayrıştırıp gönderdiğiniz yerde tekrar birleştirmeniz gerekir; hem de ilk haliyle. Tabii konu bilimin ulaşabileceği seviye olduğunda "imkansız" diye bir kelime kullanmak çok da doğru değil; ancak bana uzuuuuunca bir süre yapılabilir bir şeymiş gibi de gelmiyor açıkçası.

Gönderi tarihi:

‘Işınlama’ gerçek oldu

Bilim adamları atomlararası özellik iletimini, 1 milimetreden kısa bir mesafede de olsa başardılar.

.

.

Bu forumda hep yazılıyor sizde biliyorsunuz, kuran zaten mısır yazıtlarından, tevratdan aşırma bunların kuran da degil daha binlerce kitaptan ve bir çok bilinenden aşırma oldugunu ama dahalen kuranda var bunlar diyorsunuz büyük bir şeymiş gibi aşırma bilginin olması ondan bundan arak olması kuranı üstün kılmaz ki, sadece kendisinden öncede olan yaşamdan alıntı yapmış, nasıl şimdi bilim varsa binlerce yıl öncee vardı açık gözlerde aşırmayı iyi bildi.

Gönderi tarihi:

Sn.ftoyd.. :)

Kitaba yada Kitaplara İmanına saygı duyuyorum..samimiyetinden eminim bu İmanın..önemli olanda budur sanıyorum..ameldede düşüncedede Samimi olmak.. :)

Şimdi..Kitaptan bilgisi olan..nokta koyalım.. :)

Bu Kitap(hani ayette sözü geçen Kitap..) Bilimin, Bilim İnsanlarının okumaya çalıştığı şu EVREN olabilirmi..Bilginin gerçeği ve Gerçek kaynağı.. :)

Bak senin BULUŞUN(inşallah gerçekleşecektir.. :D )da yine EVREN Kitabından.. :D:clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.