Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye ve Ermenistan bayrakları dışında herşeyin yasak olduğu stadda üç dilde yazılan "HRANT'IN ÜLKESİNE HOŞ GELDİNİZ" pankartının yansımalarına bakarken;

Türkçe,Ermenice ve evrensel dil olan İngilizce...

11 Genç Sivil tarafından hazırlanan,tamamen kendi olanakları ile stada taşınan bu pankartta kullanılan üç dilde,ortak olan insanı işaret ediyordu.

Ortak olan insan o gün Hrant'tı...başka bir gün Ermenistan'da kimliğinden dolayı öldürülen bir Türk yada Türkiye'de yine kimliğinden dolayı öldürülen bir Ermeni de olabilir.

Şunun farkına varmalıydı herkes;bu ülke Hrant'ın ülkesiydi.

Bedeli Hrant'ın kaldırıma uzanan bedeni olsa da...

...

Bursa maçı diplomatik ilişkilerle yakınlaşmaya çalışan iki ülke için oldukça önemliydi belki ama birbirine yabancı kalan iki halk için bu maç çok çok daha önemliydi.

...

Önemli adımlar atılıyor,sınırlar kaldırılyor.

Dilerim ki kapalı kapılar ardında insan kanı üzerinden hesaplar yapılmıyordur.

Dilerim ki tarihi ortak olan,kırgın olsa da birbirine en az diğeri kadar benzeyen iki halk için barış çok yakındır.

ve dilerim ki;

Ermeni olan,Türkçe hayaller kuran...

Hrant Dink için adalet en kısa zamanda gelir.

...

Gönderi tarihi:

Hrant Dink Suikastı, Agos gazetesinin Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in, 19 Ocak 2007 tarihinde, Ogün Samast adlı silahlı saldırgan tarafından öldürülmesi olayıdır. Önceden pek çok tehdit almış olan Dink, Agos'un Halaskargazi Caddesindeki binasının önünde başının arkasına ateş edilerek öldürüldü. Olay, Türkiye'de derin devlet ve milliyetçilik olgularını gündeme taşıdı. Dink'in cenazesinde on binlerce kişi tarafından cinayete tepki olarak atılan "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganı uzun süre tartışıldı.

Suikast noktası

Hrant Dink'in ölümüyle sonuçlanan olaylar 6 Şubat 2004 günü Agos Gazetesi'nde Sabiha Gökçen'in binlerce Ermeni yetimden biri olabileceği yolundaki haberle başladı.[1] Haberin hemen ardından 24 Şubat 2004 günü İstanbul Valiliği'ne çağrılan Dink, iddialara göre burada bir vali yardımcısının yanında bulunan iki kişiden biri tarafından tehdit edildi. Valilikteki bu olaydan bir gün sonra 25 Şubat 2004 tarihinde Mehmet Soykan tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından Hrant Dink'in başka bir yazısı için "Türklüğü aşağılamak" suçlamasıyla TCK'nın 301. maddesinden dava açıldı. 26 Şubat 2004 günü Agos Gazetesi önünde toplanan Ülkü Ocaklarına mensup bir grup, tehditler de içeren pankartlar açarak gösteri yaptı. Ancak bu olay bir iki istisna dışında gazetelerde yer almadı. 301. madde'den açılan dava boyunca tehditler artarak sürdü.[2]

Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü saat 15:00 sıralarında Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti.

Gönderi tarihi:

....

Hrant Dink'in ölümüyle sonuçlanan olaylar 6 Şubat 2004 günü Agos Gazetesi'nde Sabiha Gökçen'in binlerce Ermeni yetimden biri olabileceği yolundaki haberle başladı.[1] Haberin hemen ardından 24 Şubat 2004 günü İstanbul Valiliği'ne çağrılan Dink, iddialara göre burada bir vali yardımcısının yanında bulunan iki kişiden biri tarafından tehdit edildi. Valilikteki bu olaydan bir gün sonra 25 Şubat 2004 tarihinde Mehmet Soykan tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından Hrant Dink'in başka bir yazısı için "Türklüğü aşağılamak" suçlamasıyla TCK'nın 301. maddesinden dava açıldı. 26 Şubat 2004 günü Agos Gazetesi önünde toplanan Ülkü Ocaklarına mensup bir grup, tehditler de içeren pankartlar açarak gösteri yaptı. Ancak bu olay bir iki istisna dışında gazetelerde yer almadı. 301. madde'den açılan dava boyunca tehditler artarak sürdü.[2]

...

Maalesef.Basın ve yasaların hedef gösterdiği bir insan ölümü var karşımızda.Ermeni olduğu için,düşünceleriyle öldürüldü.

Hesabı daha sorulmadı.Karabulut kadar toplumun vicdanını sorgulayamadı.

Ama olacak,hesap tarihte kesilecek.Ama asıl hesap,inandığım varlığın sorgusunda verilecek!!!

Gönderi tarihi:

Türkiye Hrant Dink'in ülkesi degildi,olmadigi icin hep Türkiye karsitiydi.Onun öldürlmesi yanlisti ama su yazilanlari okudugumda acaba diyorum...

saygilarla

Hirant Dink Türkiye'ye degil ülkedeki bozuk sisteme karsiydi, arada büyük bir fark var. Ama bu farki anlamak icin kötü niyetimden vaz gecmem gerek.

Gönderi tarihi:

Bir ulusun Istiklal marsina irkci diyen kimse Türkiye'nin dostu olamaz.

saygilarla

Irkci söylemler varsa bunlari acikca söylemekte yarar vardir. Istiklal marsimiz icin irkci diyorsa Hrant Dink nasil ve neye dayanarak söylediginide yazdigini umuyorum. Lütfen bana nerede ve ne zaman böyle bir ifadesi olmus söylerseniz bende okuyup ögrenmek isterim. Ben duymadim, ama söylediginize göre böyle bir aciklamada bulunmus olmali.

Gönderi tarihi:

Istiklal marsimiz,ulusumuzun icinde bulundugu o karanlik günlerden aydinliga cikisimizin simgesidir. Kimseye marsimizi zorla kabul ettirmiyoruz ama marsimiza da saygi bekleme hakkimiz vardir. Diger yanda, Hrant Dink'in savunmasini yapiyorsunuz,yapabilirsiniz,size neyin savunmasini yapip yapmayacaginizi biz salik verecek degiliz ama savundugunuz isimleri degerleri bilerek savunursaniz o zaman yanlisa düsmezsiniz.Kimse Hrant Dink'in ölümüne sevinmedi,öldürülmesi hunharca bir cinayetti hangi amacla olursa olsun kimsenin bir digerini böyle öldürme hakki yoktur. Hrant Dink'in öldürülmesinin asla tasvip edilmemesi onun Istiklal marsimiza hakaret etmesini ortadan kaldirmaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hrant Dink'in söylemesine gerek yok. Hepimiz İstiklal Marşında "kahraman ırkım" sözünün geçtiğini biliriz.

İstiklal Marşı, uygun olmayan ifadeler içerdiği için bir çok kez, bir çok kesim tarafından değiştirilmesi önerilmiştir. Savaşın coşkusu ile söylenen, bugün için dikkat çeken başka unsurlar da içerir. "Hakka tapan milletim" gibi. Şimdi milletin hakka tapması diye bir zorunluluk olamaz. Tapmayan bu milletten değildir gibi bir anlam çıkar yoksa. Başka bir örnek: "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar."

Bunlar savaşın coşkusunu yansıtan tarihsel söylemlerdir. O yüzden değişmemelidir. Tarihe malolmuştur. Günümüze uyarlanması gerekmez. Olduğu biçimiyle bu ülkenin kuruluş heyecanını yansıtmalıdır.

Ben değişmesini istemem. Değiştirmek isteyen, yeni bir tarihi önce yapmalı ve sonra bu yapılan tarih yazılmalıdır ki yeni bir İstiklal Marşı yazılsın. Ulusal bilinç dediğimiz şey, tümüyle tarihe yapılan atamadır. Tarih böyle yapılmış, böyle yazılmış. Bu marş da böyle yazılmış.

Daha Akif'in sağlığında bile marşın değişmesini önerenler vardı. O bu önerilere "Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın" diyerek yanıt vermiştir. Bu yanıttaki duyguya katılmıyorum. İstiklal marşlarını Allah mı yazdırır, koşullar mı yazdırır, o ayrı ve felsefi bir konu. Ama Akif kendi anlayışınca öyle söylemiş. Duygusuna katılmayabilirim, ama vurguladığı gerçeğe katılıyorum.

Gelecekte yeni bir istiklal marşı yazılmasından çok, dünyada ulusallığın önemi kaybolabilir, ulusal marşlar okunması tarihe karışabilir. Dünya vatandaşlığı kavramı gelişebilir. O ayrı bir şey... O zaman yeniden yazılmaz da tamamen tarihsel bir belgeye dönüşür...

Gönderi tarihi:

Istiklal marsimiz,ulusumuzun icinde bulundugu o karanlik günlerden aydinliga cikisimizin simgesidir. Kimseye marsimizi zorla kabul ettirmiyoruz ama marsimiza da saygi bekleme hakkimiz vardir. Diger yanda, Hrant Dink'in savunmasini yapiyorsunuz,yapabilirsiniz,size neyin savunmasini yapip yapmayacaginizi biz salik verecek degiliz ama savundugunuz isimleri degerleri bilerek savunursaniz o zaman yanlisa düsmezsiniz.Kimse Hrant Dink'in ölümüne sevinmedi,öldürülmesi hunharca bir cinayetti hangi amacla olursa olsun kimsenin bir digerini böyle öldürme hakki yoktur. Hrant Dink'in öldürülmesinin asla tasvip edilmemesi onun Istiklal marsimiza hakaret etmesini ortadan kaldirmaz.

saygilarla

Nereden cikartdiniz simdi Hrant Dink'i savundugumu? Öyle bir aciklamam olmadiki bu ortamda. Ben sadece irkci söylemler varsa bunlari acikca konusmamiz gerekli ve Hrant Dink böyle bir suclamada bulunuyorsa aciklamasida vardir demisim ve devaminda öyle bir aciklamasini bilmedigimi yazmisim. Idaada bulunan sizsiniz ama dogrulugunu bizim arastirmamizi bekleyende sizsiniz.

Ben Hrant Dink'i falan savundugum yok. Ama tahminime göre sizinde Hrant Dink hakkindaki ithamlarinizin dogrulugunu gösterecek belgeniz yok elinizdeki isi kacamaga vermeye calismissiniz.

Gönderi tarihi:

Nereden cikartdiniz simdi Hrant Dink'i savundugumu? Öyle bir aciklamam olmadiki bu

.

.

.

Ben belgesiz yazmam helede kacamaga hic aliskin degilim,size belgeyi yazdim ama tekrar yaziyorum:ORHAN KEMAL VE HRANT DINK davalari isiginda Düsünce özgürlügü nedir ne degildir adli Akdeniz Üniversitesi Konferans salonunda Oral Calislar,Doc.Dr.Kemal Gözler'inde hazir bulundugu panelde yaptigi konusmada Istiklal Marsinin irkci oldugunu iddia etmistir.Bir ulusa mal olmus bir Istiklal marsi hakkinda hakaret icerir bir konusma ancak o ulusa karsi olanlar tarafindan ifade edilebilir.Istiklal marslari bir ulusun milli duygularinin ifadesidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ilginctir, bir ulusun diline, tarihine, hak arayisina karsi cikanlar ve bunlara IRKCI diyenler hemen Turkun dostu oluveriyor ama! Vay be!

Uydurma ve calma tarihlerle,ne oldugu bilinmeyen lakirdilarla ulus olmaz,ulus olmak her toplumun harci degildir.Iste Hrant Dink üzerinden Türk milletine yapilan saldirilardan bir örnek yukarda tazeligini koruyor.Sonrada öz elestiri,vay be..

saygilarla

Gönderi tarihi:

Uydurma ve calma tarihlerle,ne oldugu bilinmeyen lakirdilarla ulus olmaz,ulus olmak her toplumun harci degildir.Iste Hrant Dink üzerinden Türk milletine yapilan saldirilardan bir örnek yukarda tazeligini koruyor.Sonrada öz elestiri,vay be..

saygilarla

Bir ulus vardır yada yoktur.Çok mu önemli?Değil,olmamalı.Sorun herhangi bir ulusun varlığı değil zaten.Sorun tahammülsüzlük.Ki birey düşüncelerini sadece ideolojilerde yaşamaz,aynı zamanda gündelik hayat belirler düşünceleri.Ben tahammül sorunu olan insanların samimiyetinden kuşku duyarım.(Bu Politika için geçerli değil,genel bi söylem)

Her neyse konumuz Hrant Dink.

Bir insanın yaşama hakkı hiçbir şeye değişilmez.Hiçbir şey insandan üstün değildir.Ben Dink'i ve düşüncelerini bir tarafa bırakıyorum;

ve ekliyorum...

Hiçbir gerekçe ve ama'nız bana bu insanın ölümünü haklı gösteremez.

Öldürenlerin amaçları ve öldürenleri koruyan yasaları hiç hesaba katmıyorum...

ben de bi vay be desembiggrin.gif

Gönderi tarihi:

Bir ulusun Istiklal marsina irkci diyen kimse Türkiye'nin dostu olamaz.

saygilarla

Istesenizde ietemesenizde Türkiye Hirant Dink'in de ülkesiydi ve daha nice Hrant'larin ülkesi olmaya devam edecek. Irkci icerige sahip her türlü marsa ve antlara karsi durmak Türkiye karsiti oluyorsa varsin olsun, aha benide ekleyin üzerine. Irkci egilimlere karsi durmak insanlik görevidir. Kendi ülekem diye herhalde irkci söylemlere göz yumacak halim yok. Ülkesini seven ülkesini irkci söylemlerden arindirir. Hirant Dink gibi yurtsever olmak herkesin yappabilecegi bir durus degildir. Hirant Dink Türkiye'yi öyle seviyorduki onu ne Türkiye'deki irkcilar ne de Ermenistan'daki irkcilar bu sevgisini kendilerine yediremediler ve sonunda hunharca öldürdüler.

Gönderi tarihi:

saygilarla

Simdi uydurma iddialarda bulunan Kurtlere Dag Turkleri diyen kesim mi yoksa tarihini kendi sinirli ve baski altinda olan imkanlariyla arastirip Medlere dayatan Kurtler mi?

Allah askina, neden bugune kadar sizler ozverili davranip Kurt tarihini arastirmadiniz uydurmaca tezler atmak yerine ortaya?

Bir cevabinizi alalim!

Peki Kurtler o ya da bu uygarliktan gelmedi de nereden geldi sizce? Uzay'dan mi?

Yil 2009 ve yaptiginiz tartismaya bakin!

Gönderi tarihi:

Neden savunmayalim Hrant Dink'i?

Ermeni oldugu icin katledilmis guzel bir insanimizdi!

Tabii ki savunacagiz.

Tbiiki Hrant Dink savunulacak ve saygi duyulacak birisi. Benim "Nereden cikartdiniz simdi Hrant Dink'i savundugumu? Öyle bir aciklamam olmadiki bu ortamda." cümlemle anlatmak istedigim, bana atifta bulunan arkadasa sadece Hirant Dink'in avukatligini yapmadigimi ima ettim.

Gönderi tarihi:

Türkiye-Ermenistan macinda DEMOKRASI yasaklandi,bölücüler is basindaydi.

saygilarla

Ne alaksi var DEMOKRASI ile? Sanki oraya savasa gidiyorlar. Türkiye - Ermenistan macinimi seyretmeye gidiyorlar yoksa Azerbeycan - Ermenistan macinimi seyretmneye?

Futbolu siyasete sokmanin ne geregi varki?

Azerbeycan Ermenistan sorunu artik stadyumlardami cözülecek? Olurmu böyle basit anlayis?

Bizimkilerin yapmak istedikleri kiraldan cok kirallik yapmak. Birde tabiiki bunu yapmak isteyenler genelde amaclari ne baris ne de kardeslik, sadece kiskirticilik.

Gönderi tarihi:

Bursa halki vakarini muhafaza ederek ama buna ragmen insanca protestosunu yerine getirdi.Türkiye'ye baris icin gelen bir adamin ucagindaki armada AGRI daginin olmasi bile Ermenistan'in asla baris yanlisi bir misyonla hareket etmedgini göstermistir.Bursa halki misafirperver Türk gelenegine uyarak Azerbaycana yapilan bu ahlak disi davranisi o günün önemi nedeniyle sinesine cekti.Bursa halkini provake etmeye calisan malum kesimden bir grup yaptigi rezillikle basbasa kaldi sadece.Bakin Türkler baristan yana degiller Ermenilere karsilar dedirtmeye calisanlar ellerinde pankartlarla orada olay cikartmak icin vardilar.Ama aradiklarini bulamadilar.cünkü onlar hicbirseye degmeyecek kadar siradan insanlardi.Böylelerine tükürmek bile tükürüge hakarettir.

Gönderi tarihi:

Türkiye-Ermenistan macinda DEMOKRASI yasaklandi,bölücüler is basindaydi.

saygilarla

Bunu biraz acarsaniz sevinirim. Söylemlerinizden net olarak ne söylemek istediginizi anlayamadim. Demokrasi nasil yasaklandi ve bölücüler is basinda olduklarini nasil anliyoruz?

Gönderi tarihi:

Bursa halki vakarini muhafaza ederek ama buna ragmen insanca protestosunu yerine getirdi.Türkiye'ye baris icin gelen bir adamin ucagindaki armada AGRI daginin olmasi bile Ermenistan'in asla baris yanlisi bir misyonla hareket etmedgini göstermistir.Bursa halki misafirperver Türk gelenegine uyarak Azerbaycana yapilan bu ahlak disi davranisi o günün önemi nedeniyle sinesine cekti.Bursa halkini provake etmeye calisan malum kesimden bir grup yaptigi rezillikle basbasa kaldi sadece.Bakin Türkler baristan yana degiller Ermenilere karsilar dedirtmeye calisanlar ellerinde pankartlarla orada olay cikartmak icin vardilar.Ama aradiklarini bulamadilar.cünkü onlar hicbirseye degmeyecek kadar siradan insanlardi.Böylelerine tükürmek bile tükürüge hakarettir.

Bu sarfettiğiniz cümlelerin hedefinde Genç Siviiler mi var?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.