Φ Balzac Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 'Dünyayı tanrı yaratmadı' Ünlü araştırmacıdan çok tartışılacak iddia... 12.10.2009 13:11:40 Dünyanın en büyük ve en saygın Hıristiyanlık ve Yahudilik araştırmacılarından biri olan, bir zamanlar italyan Umberto Eco'nun da asistanlığını yapan ve antik belgeler uzmanı Hollandalı profesör Ellen Van Wonde, sanıldığının aksine, "dünyayı tanrının yaratmadığını" öne sürdü.. Bugüne kadar yaptığı araştırmaları açıklayan prof. Van Wonde, " Tevrat'ın (eski ahit) ilk cümlesinde "en başta, tanrı cenneti ve dünyayı yarattı" diye yazar. Ancak bunda çeviri hatası bulunuyor. Eski yazılar ve belgeler üzerinde yaptığı araştırmalara göre, İbranice orijinalinde, "Baha" eylemi kullanılıyor. Yani "yaratmak yerin ayrıştırmak".. Dolayısıyla, doğru çeviri "tanrı dünya ile Cehennemi ayırdı" olması gerek" dedi. Hollandalı profesör, " yani kutsal kitaplara göre evet tanrı insanları ve hayvanları yarattı. Ama jeolojik olarak dünyayı yaratmadı. Dünya zaten vardı" dedi.. Kendisinin de inançlı olduğunu ve Tanrı'nın varlığına inandığını söyleyen Profesör, " Bu iddia ile tüm akademik kariyerimi tehlikeye atıyorum. Ama iddiamın arkasındayım. Kutsal kitap dışında eski belgelere göre, bundan 3 bin yıl önce insanlar, insalardan önce dünyanın deniz canavarları ve karanlıkla kaplı olduğuna inanıyordu. Yani Tevrat'ta, Tanrı'nın dünyayı yarattığı hiçbir zaman söylenmek istenmedi. Kitabın söylediği şey, insanları ve hayvanları tanrının yarattığıdır. Ama dünyayı değil" dedi. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Sn.Balzac.. İNSAN(beden kadavra suret olarak) bu gezegende ve bu gezegendeki asit amino asit,maden minaral falan.. bunlardan VAR edildi.. o zaman Tanrı yani Ademi yani İnsanı VAR eden bu DÜNYA bu EVREN..senin TANRI tanımına prototibine uyarmı..Deist olduğunu sanıyorum..yada okudum yazılarınızdan birinde.. 1 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Sn.Balzac.. İNSAN(beden kadavra suret olarak) bu gezegende ve bu gezegendeki asit amino asit,maden minaral falan.. bunlardan VAR edildi.. o zaman Tanrı yani Ademi yani İnsanı VAR eden bu DÜNYA bu EVREN..senin TANRI tanımına prototibine uyarmı..Deist olduğunu sanıyorum..yada okudum yazılarınızdan birinde.. İlgincime gelen konuları okuyor ve gerekli gördügüm yerlere ekliyorum ki insnaların bir şeylerden haberi olsun, ama ben bu konuyu buraya gönderdigim hali ile konu açılmamış sansüre uğramış, bu konu benim degil sadece internetdeki gazetelerden alıntı yaptım yazı bana ait degil, ben deist ile agnostik aralarındayım, benim tanrı prototipime ademi yaratan olarak uymaz o masala inanmıyorum saçmadan da öte o hikaye, sadece dünyayı tanrının yaratmadıgı konusu ilgimi çekti. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Sevgili Dostlar ; İşte Bir Akıl Dışılık la Daha Karşı Karşıyayız. Bakınız Bu Sefer Nasıl İnkar Edilmeye Çalışılıyor Yaratılış Gerçeği ; Kimmiş, Neymiş ; Beyefendi nin Biri ALLAH a İnanıyormuş Hatta Dindarmış, Hatta Nasıl Oluyorsa Hem Din Hem de Bilim Adamı imiş. Buraya Kadar Tamam. Reklam Starateji Yetersiz Gelsede, Üzerinde Durmayıp, Devam Ediyoruz. Pekiyi Ne Diyormuş ; İnsanları, Hayvanları, Bitkileri, Her Şeyi ALLAH Yaratmış. (Amenna.) Fakat Tüm Canlıların Yaşadığı, Şu Dünyamızı ALLAH Yaratmamış. (Hoppala...Buyur Buradan Yak.) Yahu Siz ce TANRI Kavramı Nasıl Bir Olgudur ? Özel Zevklere Sahip Olan. Seçtiği Bir Takım Mahlukatı Bizzat Kendi Yaratıp, Bazılarını da Başka Tanrılara Bırakan, Sosyal Bir Tanrı ya mı Sahibiz Yoksa ? (Biz Böyle Bir Tanrı ile Henüz Müşerref Olamadık.) Bu Nasıl Bir Tanrı dır ki , Yaratma Fiilini Bile, Ancak Kısmi Olarak Becerebiliyor. Şimdi Latifeyi Bırakıp, Gelin Hep Birlikte, İlmi ve Akli Bir Sorgulama Yapalım. Şimdi Düşününüz Lütfen. Okyanuslar da Yaşayan Tek Hücreli Bir PLANKTON u, Denizaltı nın İcadına İlham Veren Bir NAUTİLIS u, 20 Metrelik Boyu ve 50 Tonluk Kütlesi İle, Bir İSPERMEÇET BALİNASI nı , Tek Olan Bir Yaratıcı Yaratıyor. Tüm Bu Deniz Canlılarının Yaşayabileceği Bir Forma Sahip Olan , Yani; (İçerisindeki Tüm Canlıların Yaşayabilmesi İçin Gerekli Olan Oksijen i, Tam da Gerektiği Oranda Bulundurulan , İçerisindeki Tüm Canlıların Yaşayabilmesi İçin Gerekli Olan, Besin Zincirini Kusursuzca Tamamlanmış Bulunan , Dışında Yaşayan İnsanoğlu Dahil Olmak Üzere, Tüm Kara Canlıların Su ya ve Havadaki Nem e Olan ihtiyacını, Tam da Gereksinim Duyduğu Oranda Karşılayabilecek Yapıda Olan,,,) Harika Denizler i Bir Başkası Yaratıyor. (İnanabiliyormusunuz ...?) Fakat Artık Nasıl Oluyorsa , Bir Şekilde, Trilyonlarca Deniz Canlısını Yaratan Bu Tanrı nın, Okyanusları Yaratan Diğer Tanrıdan Haberi Oluyor. Birbirleriyle Anlaşıp Ortak Bir Ekip Çalışması Sonucu Bu Dünya mı zı Beraberce Yaratıyorlar. Yoksa, Bu İki Farklı Tanrı Birbirilerini Tanımamış Olsalar, Nasıl Olacakda Tam da Bir Başka Tanrı nın Yarattığı Denizler e Uygun Bir Canlı Türünü Yaratabilirdi. Nasıl Olacakda Tam da Bir Başka Tanrı nın Yarattığı Canlılar a Uygun Bir Deniz ve Gölleri Yaratabilirdi. Yahu Tamam. İllaki ALLAH ı İnkar Edeceksiniz. Anlıyoruz. ALLAH Yoktur, Diyerek İşin İçinden Çıkyorsunuz, Bunuda Anlıyoruz. Amma ve Lakin. Bu Kadarı da Olmaz Be Kardeşim ALLAH ı İnkar Edeceğim Diye, ''CANLILAR I TANRI YARATTI, AMA GEZEGENİ YARATMADI.'' ** Şimdi, Aklı Olan Söylesin, Buna Kim İnanabilir ...? ***** Siz Kendi Bildiğiniz Yoldan Ayrılmayın. ALLAH Yoktur Deyin. Gerisine Karışmayın. ''Olsaydı Zaten Önce Ben Görmüş Olurdum'' Deyin , ''Eğer Var İse Gelsin Bana Kendini Tanıtsın'' Deyin , Gerisini Biz Hallederiz Siz Hiç Merak Etmeyin... Saygılarımla. Doğan Gülbudak 1 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Siz Kendi Bildiğiniz Yoldan Ayrılmayın. ALLAH Yoktur Deyin. Gerisine Karışmayın. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sizde, sadece Allah, al sizin olsun. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Sn.Balzac.. İNSAN(beden kadavra suret olarak) bu gezegende ve bu gezegendeki asit amino asit,maden minaral falan.. bunlardan VAR edildi.. o zaman Tanrı, yani Ademi yani İnsanı VAR eden bu DÜNYA bu EVREN..senin TANRI tanımına prototibine uyarmı..Deist olduğunu sanıyorum..yada okudum yazılarınızdan birinde.. VARLIĞINDAN var eden bu dünyamı..diyorum.. VARLIĞIMIZ tümüyle bu gezegendeki maddelerden oluşuyor.. 1 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Hakikat tek de hakikati gören,göremeyen idrak çok olunca idrak kadar hakikatin farklı tecellisi var alemde. Kimi Spinoza gibi bakıyor aleme evrenle-Allah'ı vahdet-i vücüd edip görüyor hakikati,kimi Yunus gözüyle bakıyor sıfatlar alemine hakikati gönül gözüyle kendinde buluyor, kimi Yunus'u yanlış anlayıp kendinde bulduğunu kendi sanıp,kendini hakikat yerine koyuyor, kimi hakikate kendinden olan madde diyor, tabiat ana diyor, tabiata şükür ediyor adını ateist koyuyor, kimi hakikat var hayır yok, evet var, hayır yok arasında bir yerde duruyor... Hayırlısı Allah'tan... 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Kendinde kendini bulan KENDİSİDİR..her şey KENDİNDEN KENDİNEDİR.. Vahdedi Vücud çok kimsenin anladığı gibi BEDEN yada suret yönündeki VÜCUD değildir..Düşünce ve düşünceden doğan FİKİR vücududur..Vahdedi Şuhud ise bu FİKİR vücudunun bu gezegendeki üç boyutlu halini ŞUHUD etme yani ŞAHİD olma durumunu anlatan Efendi abilerin(Muhyiddin Arabi,Nurul Arabi ve Abdulkadir Geylani..ilk aklıma gelenler..ilk ikisi Vahdedi Vücud diğeri Vahdedi Şuhud,da budur der..)Tanrı ve İnsan ikilemini TEKleştirdikleri BİRLEŞTİRDİKLERİ noktadır.. yani TEVHİD.. Allah İsmi zahir ile ZUHURDADIR.. 1 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Ben örtülü yazınca siz açık yazmaya başladınız Sn. Dayı.Değiştirmezseniz anladım dilinizi. MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Ben örtülü yazınca siz açık yazmaya başladınız Sn. Dayı.Değiştirmezseniz anladım dilinizi. MUHABBETLE... Anlaşılmak..ne kadar büyük ve olağan üstü bir ZEVK,tir,KEYF,tir bilirmisin Sn.FUZULİ.. ....bilinmez hazineydim..BİLİNMEK istedim..aynen Allah gibi bizlerde bilinmek ve anlaşılmak istiyoruz..değilmi.. 1 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 VARLIĞINDAN var eden bu dünyamı..diyorum.. VARLIĞIMIZ tümüyle bu gezegendeki maddelerden oluşuyor.. Aynen katılıyorum, yukarda da dedim ben bana ilginç gelen yazıları eklerim her ekledigim yazı beni yansıtmaz. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Aynen katılıyorum, yukarda da dedim ben bana ilginç gelen yazıları eklerim her ekledigim yazı beni yansıtmaz. Sevgili Balzac ; Pekiyi Güzel Kardeşim, Madem Her Eklediğin Yazı Aslında Seni Yansıtmıyor. O Zaman Hangi Yazı İle Seni Tanıyabiliriz Biz. Yazılmış Bir Yazı Göster, ya da Bizzat Kendin Kaleme Al ve Buraya Ekle ki, O Yazı, Seni Yansıtıyor Olsun. Bu Çok mu Zor ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Sevgili Balzac ; Pekiyi Güzel Kardeşim, Madem Her Eklediğin Yazı Aslında Seni Yansıtmıyor. O Zaman Hangi Yazı İle Seni Tanıyabiliriz Biz. Yazılmış Bir Yazı Göster, ya da Bizzat Kendin Kaleme Al ve Buraya Ekle ki, O Yazı, Seni Yansıtıyor Olsun. Bu Çok mu Zor ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak benim benle sıkımtım yok, senin senle varmı, eğer okumayı biliyorsanız saidi denilen adamın dışında yukarda ne oldugumu yazdım anlayana, ben her konuyu severim okurum tartışılması hoşuma giden degişik fikirlerin çıkacağı ortamlara alıntılarım,ayıca %99 hiç bir şey açıklamıyorsunuz bunu bin kere yazmama gerek yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Ezeli bir maddi varlığın bulunduğu ve bunu "Tanrı'nın" işlediği eski Yunan'a dayanan, İslam medeniyeti içerisinde de bazı kesimlerce dile getirilmiş(öyle hatırlıyorum ama siz iyice bir okuyun yine de) bir görüştür. Ben bunun yeterli dayanaklara sahip olduğunu düşünmüyorum(özellikle İslam inancı içinde bakılırsa). Zamanın sonsuzluğunu iddia eden bir forumdaşa önerdiğim sayın Maturidi'yi burada da önermek isterim. Bunlar yeni şeyler değil, esas söylemek istediğim bu. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Ezeli bir maddi varlığın bulunduğu ve bunu "Tanrı'nın" işlediği eski Yunan'a dayanan, İslam medeniyeti içerisinde de bazı kesimlerce dile getirilmiş(öyle hatırlıyorum ama siz iyice bir okuyun yine de) bir görüştür. Ben bunun yeterli dayanaklara sahip olduğunu düşünmüyorum(özellikle İslam inancı içinde bakılırsa). Zamanın sonsuzluğunu iddia eden bir forumdaşa önerdiğim sayın Maturidi'yi burada da önermek isterim. Bunlar yeni şeyler değil, esas söylemek istediğim bu. Ezeli madde vardı..ya hu bu madde o zaman Tanrıyıda Var etti.. İlmi EZELİYSE İlmiyle var olan maddede elbet ezeli olacak.. biz OLuşu sıraya dizdiğimizde ZAMANı ortaya çıkartırız..mikro zaman evren zaman birde AN.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Görüşünüzde katılmadığım noktalar var ama tartışmayacağım uzun uzun. İnanç alanında tartışmıyorum forumlarda artık. İletimin amacı yeni öğrenildiği belirtilen konuya dair pekiştirici, gönderme yapıcı bir katkıda bulunmaktı. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Yaratılış 1 1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. 2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. 3 Tanrı, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu. 4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı. 2. Krallar 19 15 şöyle dua etti: "Ey Keruvlar arasında taht kuran İsrail'in Tanrısı RAB, bütün dünya krallıklarının tek Tanrısı sensin. Yeri, göğü sen yarattın Nehemya 9 6 Halk şöyle dua etti: "Tek RAB sensin. Gökleri, göklerin göklerini, bütün gök cisimlerini, yeryüzünü ve içindeki her şeyi, denizleri ve içlerindeki her şeyi sen yarattın. Hepsine sen can verdin. Bütün gök cisimleri sana tapınır. Tevbe(*) Sûresinin 36 . Ayetinde Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır.3 İşte bu Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah’a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. Ra’d Sûresinin 16 . Ayetinde De ki: “Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?” “Allah’tır” de. De ki, “O'nu bırakıp da kendilerine (bile) bir faydası ve zararı olmayan dostlar (mabutlar) mı edindiniz?” De ki, “Kör ile gören bir olur mu? Ya da karanlıklarla aydınlık bir olur mu? Yoksa Allah’a, O’nun yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da bu yaratma ile Allah’ın yaratması onlara göre birbirine mi benzedi?” De ki: “Her şeyin yaratıcısı Allah’tır. O, birdir, mutlak hakimiyet sahibidir.” Tevratta yokmuş.Tevratta var,İncilde var,Kuranda var.Herşeyi yaratan sadece Allahtır.Herşey onda var oldu.Çünkü O zaten hep vardı. 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 ''O'' hep vardı..var olacak..bunun farkında sadece İNSAN olacak.. Mushafta var,Tevratta var,İncilde var..çiçekte böcekte domateste var..bizde ne kadar var.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Bakan görür,gören bilir.Kimi bakar gülü görür,kimi bakar diken görür. MUHABBETLE... Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2009 ...Artık hayırlarda yarışınız.Tümünüzün dönüşü Allah'adır..(Maide Suresi, 48) Şüphesiz, bu bir öğüttür.Artık dileyen rabbine bir yol bulabilir..(Müzzemmil Suresi, 19) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.