Φ politika Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 saptirmayin,kimse kör ve aptal degildir.Dün yasananlari tüm Türkiye gördü ve bunun anlaminin ne oldugunuda akli basinda olan herkes anlamistir.Jest olsun diye teslim olduklari icin mi 9 maddelik Öcalan talimatini devlete dayattilar.Jest oldugu icin mi asiret reisi Ahmet Türk devleti tehdit etti dün.Bakin biz hicbirseyi kacirmiyoruz gözümüzden,dün yasananlar Türkiye Cumhuriyetinin teröre nasil teslim edildigini edilmek istendigini Imralidaki katilin nasil adam yerine konuldugunu ve bölücülerin amaclarinin baris olmadigini en azindan bizim anladigimiz anlamda baris olmadigini amacin,PKK'ya özl ayricaliklar taninmasi oldugunu ortaya koydu.Savasin devamini dün gelip teslim olanlar istemektedir,Ahmet Türk bu savasin basindaki isimdir.PKK'ya terör örgürt diyemeyenlerin aslinda pkk'li olduklari dün resmen ortaya cikmistir.Ama asil utanmasi gerekenler,Büyükanit'in PKK mecliste demesine "BIZ MECLISTE PKK'LI GÖREMEDIK "diyen yüzsüzlerdir.Türkiye'yi bölmek isteyenlerin sartli teslim olmalarini jest olarak gören zihniyet ise herkesten özelestiri bekleyen zihniyetin ta kendisidir. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 saptirmayin,kimse kör ve aptal degildir.Dün yasananlari tüm Türkiye gördü ve bunun anlaminin ne oldugunuda akli basinda olan herkes anlamistir.Jest olsun diye teslim olduklari icin mi 9 maddelik Öcalan talimatini devlete dayattilar.Jest oldugu icin mi asiret reisi Ahmet Türk devleti tehdit etti dün.Bakin biz hicbirseyi kacirmiyoruz gözümüzden,dün yasananlar Türkiye Cumhuriyetinin teröre nasil teslim edildigini edilmek istendigini Imralidaki katilin nasil adam yerine konuldugunu ve bölücülerin amaclarinin baris olmadigini en azindan bizim anladigimiz anlamda baris olmadigini amacin,PKK'ya özl ayricaliklar taninmasi oldugunu ortaya koydu.Savasin devamini dün gelip teslim olanlar istemektedir,Ahmet Türk bu savasin basindaki isimdir.PKK'ya terör örgürt diyemeyenlerin aslinda pkk'li olduklari dün resmen ortaya cikmistir.Ama asil utanmasi gerekenler,Büyükanit'in PKK mecliste demesine "BIZ MECLISTE PKK'LI GÖREMEDIK "diyen yüzsüzlerdir.Türkiye'yi bölmek isteyenlerin sartli teslim olmalarini jest olarak gören zihniyet ise herkesten özelestiri bekleyen zihniyetin ta kendisidir. saygilarla - Talimati kim vermisse vermis. Onlarin Ocalan'i onder olarak alip almamasina da mi siz karar vereceksiniz? Adamlar Ocalan'in kurmus oldugu orgut uyesi. Ehhh herhalde RTE'yi ya da Baykal'i dinleyip teslim olamalrini beklemiyordunuz degil mi? - Olaylari saptirmak mi? Herhalde medyayi takip etmiyorsunuz bugunlerde. Saptirma degil, olan bitenleri aktariyoruz burada. Isterseniz gazetelere bir goz atin! - kimin baris yanlisi olup kimin savas ve kan akitma yanlisi oldugunu hepimiz berrak sekilde goruyoruz burada da... Saygilar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2009 - Talimati kim vermisse vermis. Onlarin Ocalan'i onder olarak alip almamasina da mi siz karar vereceksiniz? Adamlar Ocalan'in kurmus oldugu orgut uyesi. Ehhh herhalde RTE'yi ya da Baykal'i dinleyip teslim olamalrini beklemiyordunuz degil mi? - Olaylari saptirmak mi? Herhalde medyayi takip etmiyorsunuz bugunlerde. Saptirma degil, olan bitenleri aktariyoruz burada. Isterseniz gazetelere bir goz atin! - kimin baris yanlisi olup kimin savas ve kan akitma yanlisi oldugunu hepimiz berrak sekilde goruyoruz burada da... Saygilar... Italya'da<Berlusconi medyasi Türkiye'de Erdogan ve PKK medyasi.Neyi görecektik ki,görecegimizi gördük ve ne oldugunda anladik,anladik ki bu öyle baris filan degil tamamen sartli bir olay.Yani olanlari anlamak icin medyaya bakmakmi gerekiyor.Görünen köy klavuz istemez.Akli olan olanlari gayet iyi degerlendirebilir,siz hic tasalanmayin,barisi savasi bilecek kadar bilgi sahibiyiz. Öcalan'in talimatiyla teslim olmak savasa devam etmek demektir.Ama bunu idrak edebilmek herkesin harci olamaz. Kan akitmaya gelince,ilk kani pkk akitti,kanin akmasini isteyenler ise teröriste terörist diyemeyenlerdir. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Italya'da<Berlusconi medyasi Türkiye'de Erdogan ve PKK medyasi.Neyi görecektik ki,görecegimizi gördük ve ne oldugunda anladik,anladik ki bu öyle baris filan degil tamamen sartli bir olay.Yani olanlari anlamak icin medyaya bakmakmi gerekiyor.Görünen köy klavuz istemez.Akli olan olanlari gayet iyi degerlendirebilir,siz hic tasalanmayin,barisi savasi bilecek kadar bilgi sahibiyiz. Öcalan'in talimatiyla teslim olmak savasa devam etmek demektir.Ama bunu idrak edebilmek herkesin harci olamaz. Kan akitmaya gelince,ilk kani pkk akitti,kanin akmasini isteyenler ise teröriste terörist diyemeyenlerdir. saygilarla Hayir efendim ilk kani 12 Eylu Cuntasi mimarlari akitti! Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 - Talimati kim vermisse vermis. Onlarin Ocalan'i onder olarak alip almamasina da mi siz karar vereceksiniz? Adamlar Ocalan'in kurmus oldugu orgut uyesi. Ehhh herhalde RTE'yi ya da Baykal'i dinleyip teslim olamalrini beklemiyordunuz degil mi? - Olaylari saptirmak mi? Herhalde medyayi takip etmiyorsunuz bugunlerde. Saptirma degil, olan bitenleri aktariyoruz burada. Isterseniz gazetelere bir goz atin! - kimin baris yanlisi olup kimin savas ve kan akitma yanlisi oldugunu hepimiz berrak sekilde goruyoruz burada da... Saygilar... Teslim olmak? Ben mi acaba Ahmet Türk 'ün söylediklerini yanlış anladım. Şöyle demişti mealen: -Onlar barış elçisi teslim olmuyorlar teslim oluyorlar diye düşünürseniz iş kötüye gider. Yani yine tehdit!!! Üstelik iyi niyetinden bahsettiğiniz örgütle alakalı dün tvlerde bir haber geçiyordu. Erzurumda üniversiteye kayıt yaptıran yeni öğrencileri zorla örgüte üye yapmak ve dağa çıkmak için gençlik kolları faaliyet gösteriyormuş. Bukonuda 5-6kişi tutuklanmış. Ne kadar iyiniyetlilermiş gözlerim yaşardı. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Teslim olmak? Ben mi acaba Ahmet Türk 'ün söylediklerini yanlış anladım. Şöyle demişti mealen: -Onlar barış elçisi teslim olmuyorlar teslim oluyorlar diye düşünürseniz iş kötüye gider. Yani yine tehdit!!! Üstelik iyi niyetinden bahsettiğiniz örgütle alakalı dün tvlerde bir haber geçiyordu. Erzurumda üniversiteye kayıt yaptıran yeni öğrencileri zorla örgüte üye yapmak ve dağa çıkmak için gençlik kolları faaliyet gösteriyormuş. Bukonuda 5-6kişi tutuklanmış. Ne kadar iyiniyetlilermiş gözlerim yaşardı. Sayın Ahmet Türk'ün söylediği bir tehdit değil,birbirimizin haysiyetine onuruna dokunacak söylemlerden kaçınılmasını istedi sadece ama herzamanki gibi amacı bağcıyı dövmek olanlar öyle yorumluyorlar... 2 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Sayın Ahmet Türk'ün söylediği bir tehdit değil,birbirimizin haysiyetine onuruna dokunacak söylemlerden kaçınılmasını istedi sadece ama herzamanki gibi amacı bağcıyı dövmek olanlar öyle yorumluyorlar... Böyle bir cevapla dtp=pkk=kürt halkı olduğunu ispatlamış oldunuz. Yani size göre pkk ; kimi zaman inkar etmeye çalıştığınız gibi terör örgütü değil, söylediğiniz gibi onaylamıyor değilsiniz. Bende bunu duymak istiyordum teşekkür ediyorum. Dürüstçe deyin ki ; "biz pkk yı da dtpnin pkk nın borazanlığını yapmasını da onaylıyoruz" canımı yiyin. Bileyim ki dürüstçe söylüyorlar. Eğer bunu da inkar edecekseniz. Lütfen hassasiyet ve onur kırmakla neyi kasdettiğinizi açıklar mısın? Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Böyle bir cevapla dtp=pkk=kürt halkı olduğunu ispatlamış oldunuz. Yani size göre pkk ; kimi zaman inkar etmeye çalıştığınız gibi terör örgütü değil, söylediğiniz gibi onaylamıyor değilsiniz. Bende bunu duymak istiyordum teşekkür ediyorum. Dürüstçe deyin ki ; "biz pkk yı da dtpnin pkk nın borazanlığını yapmasını da onaylıyoruz" canımı yiyin. Bileyim ki dürüstçe söylüyorlar. Eğer bunu da inkar edecekseniz. Lütfen hassasiyet ve onur kırmakla neyi kasdettiğinizi açıklar mısın? Sevgili arkadşım PKK'lılar uzaydan inmedi,bizim aramızdan kalkıp dağa gittiler. Her fırsatta devlete karşı silahla hak arama yönteminin doğru olmadığını zaten vurguluyoruz, ancak bu insanlarım Kürt halkının bir parçası olduğunu onların onurunun Kürt halkı için bir değer olduğuda göz önündedir,eğer 8 PKK'liyi yüzbinlerce kişi karşılıyorsa orada bir durup düşünmek gerekmezmi? Ahmet Türk ve diğer Dtp'liler zaten her fırsatta Dtp ve Pkk'nin tabanlarının aynı olduğunu söylemiyorlarmı? 2 Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 saptirmayin,kimse kör ve aptal degildir.Dün yasananlari tüm Türkiye gördü ve bunun anlaminin ne oldugunuda akli basinda olan herkes anlamistir.Jest olsun diye teslim olduklari icin mi 9 maddelik Öcalan talimatini devlete dayattilar.Jest oldugu icin mi asiret reisi Ahmet Türk devleti tehdit etti dün.Bakin biz hicbirseyi kacirmiyoruz gözümüzden,dün yasananlar Türkiye Cumhuriyetinin teröre nasil teslim edildigini edilmek istendigini Imralidaki katilin nasil adam yerine konuldugunu ve bölücülerin amaclarinin baris olmadigini en azindan bizim anladigimiz anlamda baris olmadigini amacin,PKK'ya özl ayricaliklar taninmasi oldugunu ortaya koydu.Savasin devamini dün gelip teslim olanlar istemektedir,Ahmet Türk bu savasin basindaki isimdir.PKK'ya terör örgürt diyemeyenlerin aslinda pkk'li olduklari dün resmen ortaya cikmistir.Ama asil utanmasi gerekenler,Büyükanit'in PKK mecliste demesine "BIZ MECLISTE PKK'LI GÖREMEDIK "diyen yüzsüzlerdir.Türkiye'yi bölmek isteyenlerin sartli teslim olmalarini jest olarak gören zihniyet ise herkesten özelestiri bekleyen zihniyetin ta kendisidir. saygilarla Sanki Milliyetci ve ulusalci gecinen koalisyonun liderlerinin Apoyu yakalyisi sartli degildi. Birakalim hikayeleri. Bu günlere gelisimizin baslangicini Ulusalci-Milliyetci-muhafazekar koalisyonu yillar önce baslatmisti. Güzel bir gelisme, umarim devam eder. Her iki tarafinda sorunu artik silahla degilde masa basinda cözmeleri gerektigi anlasilmistir. 30 yila yakin zaman tanindi terörü silah zoruyla bitirlilmesi icin. Sonuc ne? Baslangicindan daha beter. Daga cikanlarin sayisi azalma yerine her gün dahada artiyor. TSK terörü bitirme konusunda büyük basari gösteremedi. Öyle bir cikmaza geldilerki artik yasa disi eylemler yaparak, JITEM gibi yasa disi örgütler kurarak insanlari yargisiz infaz ettiler. Yeter artik canilige. Savas dursun, dagdakiler insin ve hem asker hemde güvenlik gücleri imkanlarini daha güzel isler icin harcasin. Yok olan maddi kaynaklardan söz dahi etmiyorum. Vatan millet sakarya mantigiyla Türkiye ne kalkinir ne de terörü bitirir. Akil ve mantikla bu sorunu cözecegiz, yeterki savas kiskirticilari ellerini ceksinler. 1 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Sevgili arkadşım PKK'lılar uzaydan inmedi,bizim aramızdan kalkıp dağa gittiler. Her fırsatta devlete karşı silahla hak arama yönteminin doğru olmadığını zaten vurguluyoruz, ancak bu insanlarım Kürt halkının bir parçası olduğunu onların onurunun Kürt halkı için bir değer olduğuda göz önündedir,eğer 8 PKK'liyi yüzbinlerce kişi karşılıyorsa orada bir durup düşünmek gerekmezmi? Ahmet Türk ve diğer Dtp'liler zaten her fırsatta Dtp ve Pkk'nin tabanlarının aynı olduğunu söylemiyorlarmı? Sayın biji ,bizim söylediğimizde o zaten. Dtp, bir terör örgütünün uzantısıdır. Ve oy veren kesim tüm kürt nüfusun %5 idir. Sizlere bu konuda eleştİri getirdiğimizde "biz onların söylemlerini ve politikalarını onaylamıyoruz" diyorsunuz. Ama bir yandan da destekler tarzda yazılar yazıyorsunuz. Ötekileştirdiğiniz taraftan en ufak eleştiri geldiğinde de ne faşistliklikleri kalıyor ne ırkçılığı nede antidemokratlıkları. Sizce bu dürüst bir yaklaşım mıdır? Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Sayın biji ,bizim söylediğimizde o zaten. Dtp, bir terör örgütünün uzantısıdır. Ve oy veren kesim tüm kürt nüfusun %5 idir. Sizlere bu konuda eleştİri getirdiğimizde "biz onların söylemlerini ve politikalarını onaylamıyoruz" diyorsunuz. Ama bir yandan da destekler tarzda yazılar yazıyorsunuz. Ötekileştirdiğiniz taraftan en ufak eleştiri geldiğinde de ne faşistliklikleri kalıyor ne ırkçılığı nede antidemokratlıkları. Sizce bu dürüst bir yaklaşım mıdır? Dtp'nin siyaset tarzını beğenmiyor olabilirim ama Kürt halkını,onun dilinin,kültürünün yasaklanması konularında adım atan başka hiçkimse yok,Dtp'nin örneğin barış grubunu karşılamasının bir şova dönüştürülmesi hiç hoş değildi,Dtp orada elbette bizim aramızdan çıkıp gitmiş insanları karşılıyor ama Türk kamuoyunda bunun tepki çekeceğini hesap etmesi gerekiyordu neyse söylemlerim tamamen şahsi görüşümdür şahsi görüşümde siyasi ilerleyişini beğenmesemde Dtp ile yakındır ama tekrar söyleyeyimde aynı şeyleri sormayın PKK'nin bizim insanlarımız olduğu bir gerçekliktir. PKK'nin silahlı mücadeleyi seçmiş olması o günkü konjektürü tam olarak bilemiyorum ama yanlıştır ve biran evvel silahlarını bırakmaları gerekmektedir. Silahlarını bırakmaları gerekmektedir ama bu ''hadi biz bıraktık'' denecek bir durum değildir,bunun gerçekleşmesi için devletinde üzerine düşen görevler vardır. Dürüstlükten bahsederken birazda benim açıkladığım gibi sorunun çözümü için sizce ne yapılması gerektiğini yazın..... 2 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 DTP ve dagdakileri savunanlar icin o gelen 8 kisi bir kahramandi o nedenle tüm Kürt halki degil sadece evet sadece yüzde 5 oyluk dtp'liler oraya akin etti,aslinda amaclari kutlamak degildi daha farkliydi yakip yikmakti amaclari.Ama güvenlik gücleri gayet kararliydilar bu konuda. Bakin dtp pkk'nin uzantisi dendiginde basta akp olmak üzere tüm bölücü yandaslari tek bir cephe oluyordular.Simdi ise artik saklamiyorlar ne olduklarini bu nedenle Ahmet Türk tehdit edercesine laflar sarfetmis ve bu durumdan icisleri bakani bile rahatsiz olmustu ki Ahmet Türk'ü aninda uyarma geregi duydu.Bunlar böyledir,bunlar baristan anlamazlar onlarin anladigi tek bir lisan vardir.Özgürlüklerine gelince ben bunu iktidara teröre boyun egdirilmis olarak yorumluyorum.Bu acilimin sonu özerklik olarak planlanmistir. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 DTP ve dagdakileri savunanlar icin o gelen 8 kisi bir kahramandi o nedenle tüm Kürt halki degil sadece evet sadece yüzde 5 oyluk dtp'liler oraya akin etti,aslinda amaclari kutlamak degildi daha farkliydi yakip yikmakti amaclari.Ama güvenlik gücleri gayet kararliydilar bu konuda. Bakin dtp pkk'nin uzantisi dendiginde basta akp olmak üzere tüm bölücü yandaslari tek bir cephe oluyordular.Simdi ise artik saklamiyorlar ne olduklarini bu nedenle Ahmet Türk tehdit edercesine laflar sarfetmis ve bu durumdan icisleri bakani bile rahatsiz olmustu ki Ahmet Türk'ü aninda uyarma geregi duydu.Bunlar böyledir,bunlar baristan anlamazlar onlarin anladigi tek bir lisan vardir.Özgürlüklerine gelince ben bunu iktidara teröre boyun egdirilmis olarak yorumluyorum.Bu acilimin sonu özerklik olarak planlanmistir. saygilarla Kaç defadır soruyorum hep cevaplamaktan kaçıyorsunuz,bu sorunun çözümü için öneriniz nedir? 3 Alıntı
Φ bakkalci Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Kaç defadır soruyorum hep cevaplamaktan kaçıyorsunuz,bu sorunun çözümü için öneriniz nedir? 85 yildir cözüm üretmek yerine sorun üzerine sorun yaratan ve en son olarakta son 30 yilda teröre karsi mücadele ediyorum diyerek terörü azaltmak yerine tirmandiran binlerce sehit verip hala kana doymayan zihniyetin savunuculari asla bir cözüm önerisi getiremezler. Onlar icin her cözüm önerisi bir kabustur cünki kendi beceriksizlikleri ve yaptiklari suclar teker teker gün isigina cikacak. O yüzden cözüm üreten her gelismeyi sabota ederek cözümsüzlük icin formül aramaya devam ediyorlar. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Yüreğimden gelenleri okadar güzel ifade etmişsiniz ki yüreğinize sağlık,bende bunu onlardan duymak istiyordum ama hiç yoğurdum ekşi derlermi 3 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2009 Kimsenin birşeyden kaçtığı yok sayın biji ve uçanşahin. Eğer ezberlerinizden biraz başınızı kaldırıp insanların ne yazdıklarını dikkatlice okursanız veya yeteri kadar önem verirseniz her şey daha iyi anlaşılacaktır.Size bu forumda zaman zaman dil ve pkk olayı ile yazdıklarımı ve bunlardan çıkacak sonuçları alıntılayarak yazacağım.Sizin için yeterince dürüstçe olur mu bilemem. Ne yazarsak yazalım sürekli ezber şeyleri söylediğiniz için değişen birşey olacağını sanmıyorum ama yine de denemek gerekir diye düşünüyorum: Dil konusunda. Bu ülkede Evren döneminde kürtçenin yasaklanması bir faciadır.Bundan hiç bir kuşku yok. Ancak bir ülkede kürtçeana dilde eğitim yapmak ayrıdır.Kürtçe konuşma özgürlüğü ayrıdır. Bu ülkede resmi dille eğitim esas olmalı, bunun dışındaki her dil öğrenilebilmeli , bu dillerde kültürel eserler verilebilmelidir, gerektiğinde bu diller için kürsüler, enstitüler açılmalı ve devlet dairelerinde tercüman bulundurulmalı. Bu ülkede %20 lik nüfusun kürt olduğunu söyleyenler, diğerlerini Türk olarak kabul ediyorlar herhalde . Peki bunun dışında bu ülkede yaşayan boşnaklar ,çerkezler ,gürcüler, lazlar, pomaklar ,arnavutlar vs diğer ırklara ne zaman sıra gelecek yoksa sayın kürt vatandaşlarımız ve yandaşları bu insanları insandan saymıyorlar mı? Türk'ün üstün olduğu konusunda Böyle bir üstünlük yok .Bu ülkede yaşayan her vatandaş , bu ülkede yaşanılan olumsuzluklardan bir biçimde paylarını aldılar. Bu ülkede parası olmayan her vatandaş hastane kapılarındasürünüyor, yeterli eğitim alamıyor, yeterli beslenemiyor. İnsanlar arasına nifak sokmayın yok kürtmüş, Türk müş, arnavutmuş. Bizim bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. Batarsak hep birlikte batacağız ,kalkınırsakta hep birlikte kalkınacağız. Ahmet Altan beyefendide sanmasın bu haklar verildiğinde PKK bitecek. Çocu mu kandırıyorsunuz? Küreselleşme politikaları istediğini gerçekleştirmediği ve bölgedeki ulus devletleri parçalamadığı sürece Pkk biter yerine başkaları gelir. Bakın çevremizdeki karmaşa olan yerlere ,önem arzeden ülkelere hep demokratik haklar bahanesi ile karmaşa yaratılmıştır. Bunlar sadece perdelemedir Bunlar için bakınız, afrikada kafkasyada ve dünyanın bir çok yerinde yapılan ,turuncu darbelere gül devrimlerine ,özgürlük adı altında bu ülkelerin insanlarının nasıl birbirlerine düşürüldüğüneve ne hale gelip nasıl parçalandıklarına. Koruculuk sistemi konusunda Koruculuk sisteminin kaldırılmasını doğru buluyorum. Eğitimsiz ellere, silah verlince olanlar ortadadır , bu eller sadece teröristlere değil ordaki masum insanlara da kurşun sıkıyorlar ve bu, devletin aczi demektir. Bu adamların ,suç oranlarının yüksekliğini de ayrıca görmezden gelemeyiz. Eğer devlet çok istiyorsa bu konuda özel yetiştirilmiş birimleri teröristler için kullanmalıdır. Böylece 20 yaşına kadar eline silah almamış gencecik mehmetçiklerin de ,daha ilk çatışmalarda vurulup ölmesi de engellenmiş olurBen koruculara verilecek bir eğitimle başarının geleceğini sanmıyorum. Adamların çoğu iki kelimeyi bile bir araya getiremiyor. Hangi eğitimi ne kadar vereceksiniz. Devletin elinde yetişmiş, eğitimli polisi , askeri varken bunlar arasından ayrı bir birim oluşturmak , bana daha mantıklı görünüyor. Böyle birbirine komşu , hatta akraba olan insanları da karşı karşıya bırakmamış olurlar. Bu sistem yanlıştır ve yukarda dediğim gibi devletin aczini gösterir.Kaldırılması doğrudur. Bu insanlar para kazanıyor gibi bir sebep öne sürülecekse eğer, devletin yol,ağaçlandırma vs..çalışmalarında kullanılabilir bu insanlar. Nisan 2006 itibariyle korucular suç makinesi gibi. Ellerindeki gücü suıstımal ettikleri görülmekte. İşledikleri suçların dökümü şöyle: -Terör suçlarıyla ilgili 2 bin 384 -Mala karşı işlenen suçlarla ilgili 934 -Şahsa karşı işlenen suçlarlailgili 1234 Kaçakçılık suçlaı ile ilgili 420 olmak üzere , toplam 5 bin civarında geçici köy korucusu suç işlemmiş; 853 geçici köy korucusu tutuklanmış. Bu vatandaşların hiç bir eğitimi olmamasına karşılık olması gerekenden çok daha fazla sorumluluk veriliyor. Bu bana halk arasında söylenen bir sözü hatırlatıyor: " Çingeneye beylik vermişler önce babasını kesmiş" bunun gibi. İnsanların güvenliğini korumakla yükümlü olan devlettir. Devletin polisi ve askeri vardır. Eğer belli yerlere korucunun daha iyi ulaşabildiği düşünülerek yapılıyor ve sürdürülüyorsa bu sistem ; bunun yerine asker ve polis içersinden özel birimler yetiştirirsiniz. Koruculuk sistemi yanlıştır ve devletin zaafiyetini gösterir ve bana göre kaldırılmalıdır.Eğer o insanlara illaki devletin üzerinden maaş verilmek isteniyorsa ormanlarımızı korumak ve yanan ormanlar yerlerini yeniden ağaçlandırmak için kullanılabilirler. "Partisinin grup toplantısında Mardin'deki saldırıyı kınayan Ayna, katliamın koruculuğun ulaştığı vahşeti gösterdiğini belirterek, katliamda kullanılan silahların da devlete ait olup olmadığını sordu" Bu olayı koruculuk sistemine bağlamak tam bir ikiyüzlülük ve altta yatan sorunu görmezden gelmek anlamına gelir. Bu olayın altında yatan sosyolojik ve psikolojik nedenler, tamamen bu yörelerde süregelen aşiret ve feodal sistemde aranmalıdır. Bu adamalar , devletin koruculuk adı altında kendilerine zimmetlediği silahlar olmasa da bu cinayeti işlerlerdi. Çünkü bu topraklarda , "kadın, mal ve silah " tamamen namus ve şeref konusuna indirgenmiştir. Bunlara yapılacak her saldırı namus ve şereflerinin lekelenmesi anlamını taşır .DTP yetkilileri , öncelikle, buralarda ki aşiret ve feodal sistemin kaldırılması ve toprak reformu için mücadele etmeliler. Eğer gerçekten amaç oranın refahı ve insanların huzuru ise. Devlet tarafından yapıldığı idda edilen saldırılar konusunda Biz de bu devlet tarafından terörist bir saldırı yokken yapılmış bir olaysa kınarız.Hiç şüpheniz olmasın.Ama biz dil ve özgürlükler bahanesi ile ulus devlet anlayışını parçalayarak, küreselleşme politikalarına alet olanları da affetmeyiz. Sorun varsa bu tüm ülkenin sorunudur. Bu sorunların %90 nı da ekonomik yetersizliklerden kaynaklanır. Bu ülkede sanal ortamla ,bir de gerçekte olan ortam var.Gerçek ortamda, sokaktaki adamın derdi ne dil ne senin Kürt , Laz, Çerkez, Türk olduğun.İnsanlar aç kardeşim aç. Bu ekonomik koşullar altında yaşayan insanları, istediğin şekilde kışkırtırsın bugün dil olur, yarın din, öbür gün başka bir şey. Son olarak sayın biji " Doğru söze ne denebilirki " diye cevap verdiğiniz konunun asıl çözümü konusunda yazdığım ileti Önce aşın, işin olacak arkadaşım. Aç ve işşiz insanı istediğin amaç için tutuşturabilirsin. Ekonomik koşulların düzelmesi demek buna bağlı olarak, eğitim, sağlık vs gibi hizmetlerin ve buna bağlı olarak da demokrasi hak ve özgürlüklerinde gelişmesi anlamını taşır. İsterseniz burada kuru kuru insan hakları, fikir özgürlüğü diye bağıracağınıza gelişmiş demokrasilerdeki ekonomik gelişimi inceleyin. Çünkü ekonominin gelişmişliği ile demokrasi doğru orantılıdır. Bizim bu kuru edebiyatlara karnımız tok. Yani asıl çözüm teröristle masaya oturmaktan geçmiyor arkadaşım sizin basite indirgediğiniz gibi dille de çözülmeyecek mesele,pkk da bitmeyecek ekonomik şartlar düzeltilmezse ve ordaki feodal düzen yıkılmazsa Bilmem yeterince açık ve dürüst müdür şimdiye kadar yazdığım iletiler? Alıntı
Φ Zîlanlı Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Selamün aeyküm... Gene ben geldim... Gene afla başlamak isterim,affınıza sığınarak... tanışmadan etmeden daldık ama neyseeee... Şimdi siz, yani oradakiler... Neyi niçin tartıştığınızı acaba biliyor musunuz yada biliyor muyuz? Yada siz tartışıyor musunuz yoksa sataşıyor musunuz anlamaya çalışıyorum ama ... Sadece tek dileğim, bu düşüncenin bendeki anlayış kıtlığından olmasını temenni ederim... Acaba diyorum bu sizin söyledikleriniz bi öz-eleştiri mi yoksa ÖZELLEŞTİRİ mi, bilmem anlatabildim mi... bu bi öz-eleştiriyse ben bu kavramı yanlış anlamışıım yok eğer bu bi özeLLeştiryse yanlış adreste yanlış şeyi arıyorum, hoş burda ne işim var ve neyi arıyorum onu da bilmiyorum ama neyse... Uzattıkça batacağımı bildiğimden eleştiri kısmını geçip öz ekleyerek devam etmeye çalışacağım, zira bunun bi öz-eleştiri mi oksa başka bişey mi ona siz karar vereceksiniz, daha önce dediğim gibi "kes navêje dewê min tirşe"... Dedim ya herşey devletten beklenir bizim orada yani Kurdlerde... o konuda hala aynı fikirdeyim ama tekrar söyleyeyim bu demek olmuyorki dewlet mükemmel ve dewlet elinden geleni yapıyo anlamı falan hiç çıkmıyo... aslında devlet hakkında yorum getirmeyecektim ama bu devlet benim de devletim olduğu için her iki tarafın devlet hakkındaki eleştirilerinin öz niteliğinde olduğuna yada en azınan olması gerektiğine kanaat getiriyorum... Devlet denen baba sizee ne gösterdi bilemem ama kürtlere pek mantıklı yanlarını göstermedi... yada göstertilmedi... devlet denince Kurdistanda akla ASKER gelir maalesef... Ve halk sanki dağa çıkanın cezasını çekmek zorundaymış gibi bi kabule zorlandı. bu da halkın ister-istemez dağdakne sempati oolarak devletin yüzünde bi tokat izi bırakmasına sebep oldu... İşte bu sebepten ötürü baskılarla yıldırılmaya çalışılan kurt halkı, türk halkına sanki düşmanmış gibi lanse edildi ve başarılı da olundu, Kurd halkı ise Turk halkına nedense aynı tepkiyi vermedi, yani düşman göüyle bakmadı yada bakamadı o döneemler için... ama günümüzde bu düşmanlık kavramı günden güne kürt halkında da yayılmaya başladı ki bu da tehlikeleri beraberinde getirmeye başladı... Devletin silahı her tarafımıza yönlendirildi (bunu yapanın kim olduğunu bilemem ama bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin olduğunu hepimizin de bildiğini biliyorum, en azından benim kendi fikrim...) Bu silahı hhakedenimiz de oldu ama değil o silahı hak eden, tam tersi o silahı yöneltene yönelten olması gerekenlerimizin de olduğunu siz de biz de biliyoruz... Devletin bu kendi kendini yok etme uygulamaları karşısında hep kürtler bu planlamayı yapıyormuş gibi gösterildi ama aslında bi parçalanmanın yada bölünmenin her ne deniyorsa olmayacağını hepimiz de biliyoruz ve en iyi bilenin de aslında askeriye olduğunu, ve bu olayların bitmemesi için bu güne dek askeriyenin elinden geldiğini yapmaya çalışığını da biliyoruz... Neyse konu uzadıkça uzar, kısaltalım... Dağdaki boşuna dağa çıkmadı,köyünden çıkan, çıkarılan boşa çıkarılmadı, hakedenimiz oldu haksız yere suçlananımız oldu... Ama bütün suç bizim mi değil, bizdeen çok sizin suçunuz belki de (geçelim bu kısmı, bunuu siz anlatacaksınız ha, kaçmak yok ona göre )... bugün dtp dediğimiz özde olmasa da sözde kürtleri temsili parti kendi içinde bile bölücüllük yapıyor, nasıl mı desek, şahinler ve güvercinler diye ikiye ayrılıyorar... yani Ahmaet Türk tarafı ve Emine Ayna tarafı... Bir taraf barıştan, öbür taraf kırmaktan yana... Yni sizin gözünüzle tam olmasa da bölücüyüz (ki çoğu açıdan bakıldığında belki haklısınız ama enele yayamazsınız bunu unutmayın (!) )... ama biim gözümüzle bakıldığında hakkımız istiyoruz, ne hakkı mı aslında hiiç bi hak yok desek de haklar belli... Ha bana göre de derseniz bu ülke dinini,geleneğini göreneğini bırakmasa mesele zaten çözülmüş demektir ama bu benim düşüncesizliğimin düşünceme aksetmiş hali de olabilir... Fazla uzattım, belki beklentilrinizi karşılayamadım, belki konuyu dağıttım kusura bbakmayın... Ve her fikre SAYGI, her eleştriye AÇIK, her haksızlığa KARŞI ve içinde sevgi ve barışın olduğu her cümleye de VARım ... SAYGILAR... Alıntı
Φ Zîlanlı Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Saat sabahın beş ve ben uyukusuz uykusuz neler yazdım bilemem... mutlu barışçıl ve özgür bi TÜRKİYE'm bileklerimle... Yüreğinizdeki sewgiyi yüzünüze yanısıtın, işte o zaman MUTLULUK denen kavram sizi ellerinizden tutacaktır... SAYGILAR... SEVGİLER... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 DTP ve dagdakileri savunanlar icin o gelen 8 kisi bir kahramandi o nedenle tüm Kürt halki degil sadece evet sadece yüzde 5 oyluk dtp'liler oraya akin etti,aslinda amaclari kutlamak degildi daha farkliydi yakip yikmakti amaclari.Ama güvenlik gücleri gayet kararliydilar bu konuda. Bakin dtp pkk'nin uzantisi dendiginde basta akp olmak üzere tüm bölücü yandaslari tek bir cephe oluyordular.Simdi ise artik saklamiyorlar ne olduklarini bu nedenle Ahmet Türk tehdit edercesine laflar sarfetmis ve bu durumdan icisleri bakani bile rahatsiz olmustu ki Ahmet Türk'ü aninda uyarma geregi duydu.Bunlar böyledir,bunlar baristan anlamazlar onlarin anladigi tek bir lisan vardir.Özgürlüklerine gelince ben bunu iktidara teröre boyun egdirilmis olarak yorumluyorum.Bu acilimin sonu özerklik olarak planlanmistir. saygilarla Eğer amaç yakıp yıkmak olsaydı inanın bunu yapmakta tereddüt etmezdi hiçkimse,amaç barışa susamışlığı göstermekti bu ülkede hiçkimse o bölge insanı kadar bu acıyı yaşamadı,ateş düştüğü yeri yakar derler ya işte yanan şehit aileleri ve ölen PKK'lilerin aileleri yandı bu savaşta ama yanan başkalarıda vardı,bölge halkı,80 ve sonrasında doğan kaç kişi yaşayabildi çocukluklarını? Silahların gölgesinde çocuk oldunuzmu siz? Olmamışsınız belli,olsaydınız bukadar rahatça savaşın devam etmemesi için gösterilen çabaya tepki göstermezdiniz,siz hiç sokakta oyun oynarken yakınlarınızda çatışma çıktımı,bombalar patladımı? İşte biz bunu yaşayanlar bilebiliriz svaşın ne denli kötü olduğunu,çocuk masumiyetinde çatışma sona erdikten sonra tekrar sokağa çıkıp kimin ebe olduğunu sormak çok zordur bu acıyı bilemezsiniz.... Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Pkk Ve Öcalan Muhatap Alınsın,Kürtçe Anadilde Eğitim Serbest Olsun,Anayasaya Kürt İfadesi Sokulsun,Operasyonları Durdurun'' Taleplerinde Bulunuyorlar. -Abdullah Öcalan'ın hazırladığı Kürt sorununun barışçıl ve demokratik siyasi çözümü için yol haritasının ilgili muhataplarına verilmesini ve tüm kamuoyuna açıklanması, - Askeri ve siyasi alana dönük operasyonların durdurulmasını ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik siyasi çözümünün önünün açılmasını ve bu çözümün Türkiye'nin gerçek anlamda demokratikleşmesine bağlı olarak Kürt halkının özgür iradesini esas alma temelinde diyalog ve müzakere yöntemiyle gerçekleştirilmesini, - Türkiye demokratik ulusunun bir parçası olarak Kürt halk kimliğimiz temelinde ve anayasal güvenceye sahip olarak özgür, eşit ve birlikte yaşamak, - Anadilimiz olan Kürtçeyi her yerde özgürce konuşmak, öğrenmek, geliştirmek ve tarihi değerlerimizi, kültürümüzü ve coğrafyamızı anadilimizde yaşamak, - Çocuklarımızı Kürtçe adlandırmak, Kürtçe eğitmek ve büyütmek, - Kürt halkı olarak tarihimizi, kültürümüzü, sanat ve edebiyatımızı özgürce yaşamak, geliştirmek ve korumak, - Kendi kimliğimizle demokratik toplumsal örgütlenmemizi geliştirmek, demokratik siyaset yapmak ve kendimizi özgürce ifade etmek, -- Kürdiston'ın köy, kasaba ve şehirlerinde özel harekatçı, korucu ve polisin baskı ve zulmünden uzak, yeterli imkanlara kavuşmuş ve güvenlik içinde yaşamak, - Türkiye'nin demokratikleşmesini ve bunun için sivil-demokratik bir anayasanın hazırlanmasını istiyoruz. - Bu taleplerimiz temelinde, Kürt sorununun demokratik çözümünü, Türkiye'de barış ve demokrasi isteyen herkesle tartışmak ve birlikte çalışmak için bu adımı atıyoruz. Biz bu adımımızla tarihi yaşamaya geliyoruz. Adımımızın başarılı olacağına inanıyor ve bu temelde tüm barışseverleri saygıyla selamlıyoruz. Gerçek Gündem Barış istiyorlarmış.!!!!! Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Pkk Ve Öcalan Muhatap Alınsın,Kürtçe Anadilde Eğitim Serbest Olsun,Anayasaya Kürt İfadesi Sokulsun,Operasyonları Durdurun'' Taleplerinde Bulunuyorlar. . . . Barış istiyorlarmış.!!!!! Ne var şimdi bu taleplerde? Ne anlıyorsunuz bu taleplerden?bunlar gayet doğal bir halkın yaşama ve kendini idame ettirmesi için gerekli olan hak ve özgürlükler talep ediliyor. Bu talepleri tartışmak ve görüşmek için geliyoruz diyorlar,bu bir dayatma değil yani, Buda barış konusunda samimiyeti göstermesi açısından önemli bir cümledir.... Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Ne var şimdi bu taleplerde? Ne anlıyorsunuz bu taleplerden?bunlar gayet doğal bir halkın yaşama ve kendini idame ettirmesi için gerekli olan hak ve özgürlükler talep ediliyor. Bu talepleri tartışmak ve görüşmek için geliyoruz diyorlar,bu bir dayatma değil yani, Buda barış konusunda samimiyeti göstermesi açısından önemli bir cümledir.... Sn biji, Bu taleplerin sonu nereye gidecek çok iyi biliyoruz biz. Siz bu taleplerın herhalde kabul edileceğini falan sanıyorsunuz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gercek Gündem PKK'nin yayin organidir.Istekleri ise demokratik istekten ziyade dayatmadir.Üniter ve bagimsiz bir ülkeye yapilan bu tarz dayatmalar isyan amaclidir ki bu isyanlari 38 defa Türkiye yasadi ve bunlarin hepside Kürt mezhepcilerden kaynaklandi.PKK dün marksist-leninist bir cizgideydi bugün ise emperyalistlerin taseronlugunu üstlenmistir.AB-ABD'nin sevinc cigliklari duyulmaya baslandi,cünkü nihayet TÜRKIYE cözülme sürecine sokuldu.Simdi neden AKP dolayisiyla Erdogan ve Gül'ün ABD'nin adamlari oldugu daha da bir netlesti.Türkiye'ye karsi yürütülen psikolojik Operasyonlar sonunda istenileni vermeye basladi.Küresel güclerin bölgede ki hedeflerinin ve projelerinin basarisi büyük ölcüde Türkiye'nin yöneticileri ve halki üzerinde yürütülecek bu operasyonlara baglidir.Asagida bir kismini dökümledigim sorunlarin küresel güclerin cikarlarina uygun olarak sekillenebilmesi icin Türkiye'de yöneticilerin ve halkin hazirlanmasi sarttir.Bunlardan tespit edilebilen bazilari sunlardir; - Irak'i Israil icin tehlike olusturmaktan cikaran üc bölgeli yapinin güvenliginin saglanabilmesi (Bu hemen hemen gerceklesmistir,pkk bu nedenle tasviye edilmektedir) - Kuzey Irak'ta ABD ve Israil'e bagli bir Kürt yönetimiyle Türkiye'nin de iyi iliskiler kurabilmesi saglanmalidir.(Bu zaten epey bir zamandan beri yürütülüyor,Erbil'de elcilik acma fikri bu dogrultada düsünülmüstür,Israil ile olusan sun-i krizin amacida sözde Israil'i Türkiye karsiti eylemler yapiyormus gibi göstermektir) - Türkiye'nin Iran'a karsi ABD ve batililarin istedigi bir pozisyonda tutulabilmesi.(Bu da gerceklesmis durumdadir) - Ermeni soykirimi iddialarinin Türkiye'ye kabul ettirilmesi(Bu operasyon komsularla sifir sorun slogani adi altinda Ermenilerle baris acilimi ile rayina oturtulmus sira Türkiye'nin 24 Nisan'a kadar soykirimi kabul etmesine gelmistir.) - Türkiye'nin Azerbaycan'i dislayarak Ermenistan'la iliskiler kurabilmesi(Azerbaycan ile baslayan kriz bu operasyonun basarili olmasi demektir) - Fener Rum patriginin ekumenik olarak taninmasi(Bekle ve gör) - Vakiflar ve azinliklar sorununun Lozan'in disina cikarilmasi(Bu calismalar Vakiflar yasasi ile baslamis PKK isteklerinin yerine getirilmesi ile devam etmektedir) - Heybeliada Ruhban okulunun acilmasi(BEKLE VE GÖR) - Misyoner faaliyetlerinin önünün alabildigine acilabilmesi(Misyonerligin suc olmadigina dair verilmis olan mahkeme karari) - PKK'nin siyasallasmasinin saglanabilmesi(GÜNÜMÜZDE OLANLAR bunun belgesidir) - Türkiye'de mezhep ve etnik temelli azinlik türü yapilanmalarin olusturulmasi(trt'de ki Kürtce yayin,acilmasi beklenen Kürt enstitüleri,üniversitelerde kürt kürsüleri diger etnik gruplarada ayni ayricaliklarin taninmaya calisilmasi) - Türkiye'de ki Milli Devlet ve Kemalist model anlayisinin yikilabilmesi(Bütün cabalar bu yöndedir günümüzde) - TSK'nin halk nezdinde en güvenilir kurum olmaktan cikarilmasi(Bunun öncülügünü libos ve dinci medya yapiyor) - TSK'nin siyaset üzerinde ki etkisinin kirilabilmesi(Bu basarildi) - TSK'nin ABD'nin Kuzey Irak'ta kurdugu yapiya karsi harekete gecmesinin engellenebilmesi(Bu tehlikeyi atlattilar artik) - Enerji boru hatlarinin ve enerji korudorunun kontrolünün saglanabilmesi(Türkiye'ye verilen bir parmak bal ile küresel gücler bu kontrolü yapiyor) - Kerkük ve Türkmenler konusunda Türkiye'nin israrinin asilabimesi(Türkmenlerden ve Kerkükten bahseden kaldimi?) - Kürt ve Alevilerin azinlik olarak kabulleri(Calismalar sürüyor) - Türkiye'de zaman zaman nükseden ulusalci ve ,milliyetci yükselisin durdurulabilmesi(Ergenekon senaryosu,Orduya yapilan saldirilar,MHP'nin yalniz birakilmasi cabalari) - Türkiye'nin Milli Devlet yapisinin degistirilerek federal bir yapiya dönüstürülmesi(Bu fikir Erdogan'a basbakan olmadan önce asilanmis ve bugün bu yönde calismalar yapilmaktadir) Bütün bu gerceklerin isiginda bizlerin özelestiri yapmamizi gerektirecek hicbir nedenimiz yoktur.Ülkesini eskiyadan ve yandaslarindan savunmanin hangi özelestirisi varmis ki? saygilarla Alıntı
Φ Zîlanlı Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2009 Ben bu işte yokum kardeşler... konunun amacının birleştirici olması gerekirken ayrımcılığa doğru yol alan açıklamalar yazılıyor... Size iyi forumlar... Yüreğinize iyi bakın... Kurd=Türk... em hemû birane=hepimiz kardeşiz... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Arkadaslar lutfen herkes atilan ileti basligina uyup ozelestiri de bulunabilir mi? Yoksa susmamiz daha yerinde olacak! Her ne konu acilirsa acilsin propagandaya baslamanin alemi yok! Illah heceliyelim mi konu basligini? OZELESTIRI dedik yahu! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.