Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YİNE BÖLÜCÜLERE İMTİYAZ


kaplan-200

Önerilen İletiler

Namuslu ve sıradan bir vatandaş iseniz eğer, vay halinize.

Belki de farkında olmadan işlemiş olduğunuz en ufak kabahati dahi gözardı etmeyen devlet, mutlak ‘yargı’ yetkisine dayanarak anında beliriverir tepenizde.

Gıkınızı bile çıkaramadan, emniyet güçlerinin nezaretinde hemen kendinizi buluverirsiniz ‘adalet teyzenin’ şefkatli kucağında.

‘Masum’ olduğunuzu ispatlayana kadar mahkeme kapılarında sürünüp durursunuz.

Bu ülkede, ‘suçlarının ne olduğu’ dahi bilinmeyen nice bilimadamları, işadamları, generaller, sanatçılar, yazarlar, ‘gece yarıları’ evlerine baskın düzenlenip, ellerine ‘kelepçe’ vurularak nezarete tıkılıyor.

Bu ülkede, karınlarını doyurmak amacıyla fırından ‘ekmek’ çalmak zorunda kalan minicik çocuklar, hayatlarının en güzel yıllarını zindanlarda geçirmek zorunda kalıyor.

Ama ‘imtiyazlı’ muamelesi görenler de var:

Mesela, ‘hainler’ ve ‘bölücüler’.

Devleti idare edenler, onların yakalarına yapışmak yerine, ‘patenti’ başkalarına ait olan ‘açılım’ süreçleri başlatıp, ‘işlenen suçu’ ortadan kaldırmak için yasaları değiştiriyorlar.

 

* * *

 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bugüne kadar yapılan bütün çağrılara aldırış etmeyen, gönderilen tebligatları bile almayan sözde DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş’ın 29 Aralık 2009 tarihinde yapılacak olan duruşmaya zorla getirilmeleri için bir ihzar tezkeresi çıkardı.

Ama, emniyet güçleri, yargıya karşı adeta meydan okuyan bu kişilere, ‘milletvekili’ sıfatına sahip oldukları gerekçesiyle dokunamıyor.

Hem de Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi’nin almış olduğu, “3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 7/2 maddesinde tanımlanan ‘Terör örgütünün propagandasını yapma’suçu, Anayasa’nın 14’üncü maddesinde öngörülen ‘devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik suçlardan’olduğu gerekçesiyle ‘dokunulmazlık’kapsamına girmez” şeklindeki karara rağmen.

DTP milletvekilleri hakkında düzenlenen 270 dosyayı işleme bile koymadan tozlu raflarda bekleten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, aynen şu ifadeleri kullanıyor:

- “İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ne yapar bilmem. Ama Meclis Başkanı olarak bu mecliste hiç kimseye bir tek milletvekili dahi teslim etmem.”

Tabii ki, bu sözleri kendilerine ‘yol gösterici’ bir teminat olarak kabul eden adalet kaçkınları, TBMM’de kamp kurup yargıyı hiçe saymaya devam edecekler.

 

 

 

* * *

 

 

 

 

Türkiye güya bir ‘hukuk’ devleti.

Ama, ne yazık ki o devletin başkentinde bile ‘yargının’ değil, ‘eşkıyanın’ borusu ötüyor.

AB komiserlerini kızdırma korkusu ile ‘bölücü örgütün’ siyasi uzantısı olduğu alenen tescillenmiş bulunan DTP hakkında açılan kapatma davası ile ilgili karar, ısrarla erteleniyor.

“Terör örgütünün propagandasını yapmak” veya “Teröristlere yardım ve yataklık etmek” suçlarından dolayı haklarında dava açılan sözde DTP milletvekilleri, ‘ifade’ vermek için mahkemelere bile gitmiyorlar.

Haklarında çıkarılan celpnameler, TBMM Başkanlığı tarafından ‘sümenaltına’ atılıyor.

Sokakta görseniz yüzlerine tükürmeye tenezzül etmeyeceğiniz tipler, bölücü örgüt ile bağlantıda olmaları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde, Başbakanlık’ta ağırlanıyorlar.

Bugüne kadar bölücü hainlere ‘verilmedik taviz’ bırakmayan iktidar sahipleri, eminiz ki, mahkeme kararlarını hiçe sayan örgüt uzantılarına, Türkiye’nin bir ‘hukuk devleti’ olduğunu hatırlatmak yerine, yine arkadan dolanıp, Anayasa’nın ‘dokunulmazlıkla’ ilgili hükümlerini değiştirmeye kalkışacaklar.

Bu devlet nasıl bir devlet?

Bu ülke kimin ülkesi?

 

i.k.kumbasar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Namuslu ve sıradan bir vatandaş iseniz eğer, vay halinize.

.

.

.

i.k.kumbasar

Madem bizler gercekten hukuk devletini savunuyoruz, her kim olursa olsun ister milletvekili, ister iktidar, ister devlet görevlisi ister normal vatandas herkesin yargiya saygili olmasini bekliyorsak neden acaba Mehmet Agar ve benzerleri hala mahkemeye cikartilamazken bu duyarliligi göstermiyoruz? Neden cifte sitandarla bakiyoruz olaya?

 

Bu ülke gecmiste buna benzer sayisiz hukuk disi ve hukuka saygili olmayan bir devlet anlayisini gösterdigi gibi günümüzde de ayni tutum icerisinde.

 

Hadin hodri meydan, madem gercekten tarafsiz olarak vatan ve milletin huzuru icin variz diyorsak DTP'lilerin yanisira gecmiste ve günümüzde mahkemeye getirilemeyen diger tüm milletvekili, polis, asker, bakan vs. yargi önünde hesap vermesini saglayalim.

 

Hukuk sadece konu DTP olunca aklimiza gelmemesi gerekli. Hukuk herkes icin gecerlidir.

 

Görelim simdi gercek hukuktan yana olanlari.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hukuk herkes için eşit işlemelidir sadece bir partiye uygulanırsa bunun adı hukuk olmaz....

 

Demirtaş haklarında açılan davada, ifade vermemelerine ilişkin, şunları söyledi: “Meclis bizim durumumuzu ele alacak hiçbir tartışma ve hiçbir kararlaşma yaşamadı. Bu nedenle biz kendimize yönelik bu haksız ve ayrımcı uygulamaların doğru olmadığını düşünerek, bu duruşmaya da gitmeme kararı aldık. Bu Anayasa'ya aykırı bir durum. Politik bir karardır bugüne kadar hiçbir milletvekiline uygulanmamış bir karardır. Yolsuzluktan hatta cinayetten sanık olanlar bile bu Meclis'te dokunulmazlığa sahip olmuştur. Ama biz konuşmalarımızdan dolayı bu mahkemeye zorla götürülmek isteniyoruz. Dokunulmazlığımız tanınmıyor.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Namuslu ve sıradan bir vatandaş iseniz eğer, vay halinize.

.

.

.

i.k.kumbasar

Bakin Mehmet Agar hala mahkemeye getirilemiyor;

 

"ÇİLLER VE AĞAR KONUŞUNCA KÜRT KATLİAMI BAŞLATILDI

14:56 01 Ekim 2009

 

Emniyet eski Genel Müdürü, İçişleri ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ağar'ın hakkında, "Cürüm işlemek suretiyle silahlı teşekkül oluşturmak" iddiasıyla açılan davanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3. duruşması görüldü. Ağar'ın avukatlarına, savunmalarını hazırlamaları ve tanık listesi sunmaları için süre veren mahkeme, daha önce ihbar ve bilgi mahiyetinde mahkemeye dilekçe veren Yılmaz Vural adlı kişinin gerçek olup olmadığının araştırılması için yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasını kararlaştırdı. Duruşma, 23 Aralık’a ertelendi.

Duruşmaya Ağar katılmazken, müdahil olma talebi ile DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve güvenlik güçlerinin İstanbul Çiftehavuzlar'da 1992'de düzenlediği bir operasyon sırasında öldürülen Sabahat Karataş'ın yakını Reşat Karataş'ın avukatları duruşmaya katıldı.

İŞADAMLARININ ÖLDÜRÜLMESİ

Mahkeme heyeti, DTP’li Buldan'ın davaya müdahil olma talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, avukatların savunmalarını dinledikten sonra, söz hakkını DTP'li Buldan'a verdi. Buldan, katılma talebine ilişkin mahkemeye verdiği dilekçede, şunları kaydetti:

“Ağar'ın Emniyet Genel Müdürü olduğu 3 Haziran 1994'te, Savaş Buldan ile arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım İstanbul'un orta yerinde kaçırılmış, Bolu-Yığılca'da Melen Çayı kenarında katledilerek infaz edilmişlerdir. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile Ağar'ın, kitle iletişim araçları vasıtasıyla kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda 'Kürt iş adamları listesi elimizde. Tümü hakkında gereği yapılacaktır' demişlerdir. Bu hukuk dışı söylem üzerine Savaş Buldan ve arkadaşlarının, haklarında, yargılamadan geçmiş hiçbir suç yokken, o söylemin gereği doğrudan yapılarak, katledilmişlerdir. Bu durumlar karşısında maddi ve manevi mağduriyetim tartışmasızdır"

SAVCIDAN DEVRİMCİ SOL'A RED

Reşat Karataş'ın avukatları da katılma talebine ilişkin dilekçelerini mahkemeye verirken, sözlü olarak taleplerinin gerekçelerini anlattı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, "Suçtan doğrudan zarar görme şartı gerçekleşmediği" gerekçesiyle katılma talebinin reddini istedi.

Katılma taleplerinin, Sabahat Karataş ve Savaş Buldan yönünden yürütülen yargılama ve soruşturma dosyaları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Taştan, yargılama konusuyla ilgili elinde bilgi ve belge olup açıklayacağını belirten Buldan'ın tanık sıfatıyla hareket edebileceğini kaydetti.

Ağar'ın avukatları ise katılma taleplerinin reddini talep etti. Tekrar söz alan Buldan, katılma talebiyle ilgili bilgi ve belgeleri süre verilmesi halinde mahkemeye sunacağını bildirdi. Daha sonra mahkeme heyeti, Buldan'a bilgi ve belgelerini sunması ve beyanda bulunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, katılma talebinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.

BULDAN: BELGELERİ SUNACAĞIM

Mahkeme çıkışında Buldan, Ağar'ın işlediği cinayetlerin ve yaşanan olayların açığa çıkması gerektiğini belirterek, sonraki celse elindeki bütün bilgi ve belgeleri mahkemeye sunacağını söyledi. Buldan, elinde bilgi ve belgeler bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mehmet Ağar, bu konuda hiçbir zaman işlediği cinayetleri inkar etmedi. 'Ben, devlet adına bin operasyon yaptım' dedi. Biz de bu konunun mağduru olduğumuz için elimizdeki bilgi ve belgeleri, o dönem söylenenleri, Susurluk Komisyonu'na verilen ifadeleri, mahkemeye sunacağım." BirGün"

 

Mehmet Agar Türkiye'nin vatandasi degilmide yargilanmasina ragmen mahkemeye getirilemiyor? Onun ayricaligi ne acaba? Hukukun üstünlügü bu tip insanlara ayricalik taniyarakmi gerceklesir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin Mehmet Agar hala mahkemeye getirilemiyor;

 

"ÇİLLER VE AĞAR KONUŞUNCA KÜRT KATLİAMI BAŞLATILDI

14:56 01 Ekim 2009

 

Mehmet Agar Türkiye'nin vatandasi degilmide yargilanmasina ragmen mahkemeye getirilemiyor? Onun ayricaligi ne acaba? Hukukun üstünlügü bu tip insanlara ayricalik taniyarakmi gerceklesir?

Evet Mehmet Ağar'da Türkiye'nin zaza kökenli vatandaşı !!!!!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet Mehmet Ağar'da Türkiye'nin zaza kökenli vatandaşı !!!!!!!!

Neyi anlatmaya calisiyorsunuzki? Mehmet Agar'in kökeninimi konusuyoruz burada? Siz mehmet Agar'inda aynen "bölücüler" gibi yargi önüne cikmasi tarafimisiniz yoksa hukuku sadece bir kesim icinmi uygulamak istiyorsunuz?

 

Hic bir sahis, devlet brimi veya görevlisi sinirsiz hakka sahip olamaz. Olan ülkelerde zaten totaliter ülkelerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin Mehmet Agar hala mahkemeye getirilemiyor;

.

.

.

Mehmet Agar Türkiye'nin vatandasi degilmide yargilanmasina ragmen mahkemeye getirilemiyor? Onun ayricaligi ne acaba? Hukukun üstünlügü bu tip insanlara ayricalik taniyarakmi gerceklesir?

 

Mehmet Agar beyle Tansu Ciller hanim elele calismadilar mi?

Tansu Ciller'de mi Zaza? Degil...

"Daga cikariz" diyen Bahceli Bey ne yapiyor?

"Kurt ve Kurtce yoktur" diyebilen MHP'li milletvekili neden yargilanmiyor boluculukten?

Boluculuk egil mi? Buyrun hepsi yargilansin.

Hani HUKUK DEVLETI ya Turkiye? Buyrun!

 

Sorun su: HALA KURTLERE UVEY EVLAT MUAMELESI YAPILIYOR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neyi anlatmaya calisiyorsunuzki? Mehmet Agar'in kökeninimi konusuyoruz burada? Siz mehmet Agar'inda aynen "bölücüler" gibi yargi önüne cikmasi tarafimisiniz yoksa hukuku sadece bir kesim icinmi uygulamak istiyorsunuz?

 

Hic bir sahis, devlet brimi veya görevlisi sinirsiz hakka sahip olamaz. Olan ülkelerde zaten totaliter ülkelerdir.

zazaların ve kjürtlerin adına konuşuyorum diyenlerin dikkatini çekmek için ...;:=)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.