Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BENİ DİKKATE ALMADILAR, AÇILIM İSTİYORUM

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Neden mi almadılar..?

Vatandaşlık görevini tam yaptığım için,

Doğru vatandaş olduğum için,

Vergimi, algımı düzenli ödediğim için,

Yıkıp, yakmadığım için,

Devlete boynumuz kıldan ince dediğim için,

Vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmak gibi düşünceye dahi girmediğim için,

Vekillerimin önünde kul köle olduğum için,

Bayrağıma yan gözle baktırmadığım için,

Türk, kürt, ermeni ayrımı yapmadığım için,

Şanımla yaşayıp, şanımla bu dünyadan göç etmek adına çırpındığım için

Bir açılımda ben ve benim gibi dürüst vatandaş adına, ekâbirlerimden beklemek en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Kürt açılımı adı altında, sosyal reformlar düşünülüp, düne kadar vatan hainliğiyle yargılananlara, bugün kurtarıcı diye sarılmalarına anlam veremiyorum.

Analar ağlamasın:!.... diye yapıyoruz deyip birde kılıf dikiyorlar

İyi ağlamasında,

Her gün ağlıyor analarımız, yenimi duyuyorsunuz?

Oğlunu şehit verdiğinden beri, ağlarken VATAN sağ olsun diyor.burda sorun yok ağlamak değil sevinç göz yaşlarıdır onlar.Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şehitler hakkında şöyle buyurulur:

“Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Lakin siz onu anlayamazsınız.” (Bakara, 154)

Analarımızın bu ağlayışlarını hiç mi görmediniz?

Birde vatanın bürokrat ve siyasilerden yana ağlıyor

Yoksullukla çocuklarını büyüttüğü için,

Büyütüp okutup, üniversite bitirtip boş gezdiği için,

Tenceresinde kaynatacak aş bulamadığı için,

Emekli olduğunda süründüğü için,

Elektrik, su, doğalgaz borcunu ödeyemeyip, elektriksiz, susuz, ısınmasız kaldığı için,

Ev kirasını ödeyemeyip, bakkal ve manavdan gururu daha fazla kırılmasın diye köşe bucak kaçtığı için,

Pazara,akşamları el ayak çekildikten sonra gitmeye mecbur olan analarımız için,

…ne oldu da sustunuz

Yıllardır doğuya yardım, yıllardır doğunun gelir seviyesini arttırmak adına, alnımın teriyle, dürüst vatandaş olarak, ailemin, çocuğumun rızkından keserek vergi verip aldığım her türlü hizmetten ödediğim katma değer vergisiyle devletimin bunları terör örgütü bölgelerine harcamalarına ses dahi çıkartmadım. Çıkartamam da orası da benim yurdum dedim, güzel vatanım dedim. Vatan evlatlarını şehit edenlere bile, verdiğim bu vergilerle ceza evlerinde paşalar gibi bakılmasına bile gıkımızı çıkartmadım.

Şimdi ileri gelen bürokratlar, siyasiler, düne kadar terör örgütünün Türk halkına yaptığı........., vatan hainliğini, haininin sözde elebaşını yakalamak uğruna servetler verildiği, baştan def etmek için operasyonlar yapıldığı, gece demeden gündüz demeden, mesai merfumu gözetilmeden verilen emekleri, alında başınıza çalın dercesine, şehitler, yetim kalan evlatlar, analar, babalar ve eşlerinin gözünün içine baka baka açılımdan bahsedilir oldu.

Ben de açılım istiyorum!.....

Tuzla tersanelerinde göz göre göre giden işçilerin adına, özlük haklarına çalışma şartlarına

Perişan memur, toprakları ellerinden kayıp giden çiftçi, atıl vaziyetteki emekli, borçlu esnaf adına açılım istiyorum,

Eğitim sisteminin çöküşlüğü altında ezilen, başarıyla bitirilen okuldan mezun olup, diplomalı işsizler adına açılım istiyorum,

Bazı ufak tefek te olsa var olan özlük haklarını elinden alıp, kapılarınızda süründürdüğünüz, yok devlet memurluğu, yok yatay geçiş, yok meclis gündemine getirdik veya getiriyoruz diye oyaladığınız 60 bin çalışanlı 3269 sayılı uzman çavuşlar adına açılım istiyorum,

Garip gurabanın hakkını hakikatten yedirmeyip, ama kendiniz yediğiniz için açılım istiyorum,

Seçim öncesi bol keseden attığınız, dokunulmazlık, işsizlik, enflasyon, kalkınma, şahlanma vs vaatlerinizi neden yerine getirmediğiniz için açılım bekliyorum,

Hiçte teğet geçmediği halde, kriz teğet geçti derken neden samimi olmadığınız ve de halktan gizleme çabasın da olduğunuz için açılım istiyorum,

Gemicik için,mısır ithalatı ve termik santral lisansı için,dişlinin çarkları için,deniz feneri e.V nin sonucu için,akfırat belediyesinde ki villa olayı ve bakan Mehmet Ali Şahin olayı için açılım bekliyorum.

Daha çok bekleyeceği mi bile bile bekliyorum, geç kalmayın seçim zamanı da siz çok beklersiniz,beklediğiniz içinde sonra açılım istersiniz.

ŞADİ ŞAHİN

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

.

.

.

Daha çok bekleyeceği mi bile bile bekliyorum, geç kalmayın seçim zamanı da siz çok beklersiniz,beklediğiniz içinde sonra açılım istersiniz.

ŞADİ ŞAHİN

Yazinin icerigi cok güzel tespitlerle dolu.Evet gercekten,bagimsizligimizi kazandigimiz günden buyana,üniter devlet cok saldirilara maruz kaldi.Ama en büyük saldiri,bugünkü yönetimin saldirisi oldu.Düsünebiliyormusunuz,Türkiye'yi yani Türk'lerin kurdugu devleti yöneten kadrolar Türk isminden rahatsiz olmaktadirlar."Ne mutlu Türk'üm diyene"sözünü geri kalmislik cagdisilik olarak nitelemektedirler.Kafalarina sardiklari bez parcasi icin bu devlete kafa tutanlar,"Ne mutlu Türk'üm diyene"demeyi cagdisilik olarak niteliyorlar.Zihniyetleri orta cagda kalmis olanlarin Türk'üm demekten mutlu olmayi cagdisilik olarak görmeleri ne kadar hazindir.

Kürt acilimi yapacaklarmis,aga babalari öyle talimat verdi onlara,hemde Atatürk'ün kurdugu meclisin icersinde meydan okurcasina talimat verip gitti.Alkislamaktan elleri yorulmadi.

Ne demisti OBAMA mecliste:Ermeni meselesini halledin!Kürt meselesini halledin!Kuzey Irak'la iliskilerinizi düzeltin!Heybeliada Ruhba okulunu acin,azinliklara daha fazla haklar verin!

Evet bunlari aynen istedi Obama,ve bizimkilerde emir Sultanimizin,boynumuz kildan incedir dediler ve kollari sivadilar.Kürt acilimi ve ayni sürecte Ermeni sinir kapisinin acilmasi calismalari,ve basbakanin Fener Patrigini ziyareti.Kuzey Irak'la ilgili calismalar,bakin bunlarin hepsi Obama'nin meclise gelip talimat vermesinden sonra baslatilan calismalardir.Demokratik hak diyorlar,buna kendileride gülüyordur cünkü demokratik haklar kollektiftir,zümrelere degil tüm topluma verilir.Ama Kürtcülerin istedikleri demokratik hak degildir.Kürtcüler Kürt kimliginin anayasada taninmasini istemektedirler.Yani iki toplumlu anayasadir istedikleri.Birde Kürtce'nin resmen taninip resmi dil statüsüne sokulmasidir.Kisa dönemde yani basbakanin "Yilbasina kadar"dedigi dönemde yapacaklari bazi demokratik acilimlar ilerde ülkenin üniter yapisinin degistirilmesine kadar genisleyecek ve hic beklenmedik bir gündem degisikligi ile Kürtcülerin asil istekleri gerceklesecektir.Yani Basbug'un veya Erdogan'in üniter yapiya dokunulmayacak demesi aslinda bir kelime oyunudur.Bunun kelime oyunu oldugunuda ilerleyen sürecte görecegiz.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.