Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 67. doğum gününde Mumcu'yu anıyoruz Bombalı saldırıcı sonucu katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, 67. doğum günü nedeniyle bugün ailesi, dostları ve sevenleri tarafından Cebeci Mezarlığı'ndaki gömütü başında anılacak. Cumhuriyet Ankara- 24 Ocak 1993’te Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bomba ile katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu 67. yaşında gömütü başında yapılacak törenle anılacak. Cebeci Mezarlığı’nda saat 10.30’da başlayacak törene Mumcu’nun ailesi, yakınları ve sevenleri katılacak. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’ndan yapılan açıklamada da, Mumcu’nun tüm dostları bugün yapılacak törene çağrıldı. Açıklamada özetle şunlar denildi: “Uğur Mumcu, öldürüldüğü güne kadar, bu ülkede yaşadığımız olayların perde arkasını kamuoyundan saklanmaya çalışılan gerçekleri bütün belgeleriyle ortaya koyarak, yılmadan ve usanmadan hepimizi düşündürmeye, aydınlatmaya ve uyarmaya çalıştı. O, bir an olsun umutsuzluğa kapılmadı. En ön safta görevini üstlendi. Giderek toplumumuzun gözü, kulağı, beyni oldu. Ülkemizde yaşananlar gösterdi ki, Uğur Mumcu, üzerine gittiği her konuda haklı çıktı. Uğur Mumcu’nun yazı ve araştırmaları bize yol göstermeye ve bizi uyarmaya bugün de devam ediyor. Seni unutmadık, unutmayacağız Uğur Mumcu. Doğum günün kutlu olsun, yürekli gazeteci.” 3 Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 . . 67. doğum gününde Mumcu'yu anıyoruz Bombalı saldırıcı sonucu katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, 67. doğum günü nedeniyle bugün ailesi, dostları ve sevenleri tarafından Cebeci Mezarlığı'ndaki gömütü başında anılacak. . . Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 . . 67. doğum gününde Mumcu'yu anıyoruz Bombalı saldırıcı sonucu katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, 67. doğum günü nedeniyle bugün ailesi, dostları ve sevenleri tarafından Cebeci Mezarlığı'ndaki gömütü başında anılacak. . . Yurtsever Ugur Mumcu ve diger faili mechule gidenlerin tümünü saygiyla aniyorum. 1993 ten beri katillerinin bulunamasi, daha dogrusu bulmak istememeleri devletimizin vahim halini göstermektedir. Ugur Mumcu öldürüldügü günden beri yok efendim PKK ve seriatcilar öldürdü gibi iddaalar ortaya atildi. Diyelimki dogru bu iddaalar. O azman sormazlarmi neden deliller ortadan kaldiriliyor, emniyet olsun, MIT olsun ellerindeki belgeleri mahkemeye vermiyorlar veya yok ediyorlar? Devlet PKK ve seriatcilarimi destekliyor acaba? Hadi diyelimki simdiki hükümet seriatci, ama 1993 ve sonrasinda kim iktidardaydi? Benim sahsi görüsüm Ugur Mumcu gibi yurtseverlerin üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin bir pilaniydi bu öldürme olayi. Devlet yetkilileri cak iyi biliyorlar katilleri ama aciklamiyorlar cünki, islerine gelmiyor. Hani duyarliliktan bahsediyorduk baska bir baslikta, nerede sahi bizim gercek duyarliligimiz? Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2009 Uğur Mumcu’yu Kim Öldürdü?.. Yazının başlığındaki iddialı soruya bak sen... - Uğur’u kim öldürdü?.. Sorulur mu... Ben öldürdüm.. Gülmeyin, bu nedenle ve gerekçeyle Ergenekon mudur, nedir, işte o davada yargılanıyorum... * Evet, Ergenekon iddianamesinin suçlama kurgusuna bakarsanız Uğur’u ben öldürmüşüm... Yalnız ben mi?.. Biz... Biz kim?.. Balbay... Cumhuriyetçiler.. Şaka değil, Uğur’u ve de Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Çetin Emeç’i, Turan Dursun’u, Cavit Orhan Tütengil’i, Onat Kutlar’ı, Ahmet Taner Kışlalı’yı vb. ben öldürmüşüm... Biz öldürmüşüz... Öldürmüşüz veya öldürtmüşüz... Neden?.. Elimizdeki 2450 sayfalık iddianameye göre terör olsun da darbeye ‘zemin’ hazırlasın diye yapmışız bu işleri... * Gerçekte Ergenekon’un gerçek savcısı kim, pek bilinmiyor; Fetullah Gülen mu, F-polisi mi, CIA mı, RTE mi, her kimse yaman bir planlamayı devreye soktu... Ergenekon tertibinde iş geldi dayandı sendikaya... Sendikacılığa... Sendika başkanına baskın... Hem evine... Hem sendikasına.. TV’sine.. Polis ortalığı altüst ediyor, arama, tarama vesairede Türk Ceza Muhakemesi usullerini takan yok... * Eğer dinci-İslamcı-Amerikancı AKP iktidarına muhalif bir Atatürkçü isen ya teröristsin... Ya darbeci... Sevgili Uğur Mumcu yaşasaydı, Ergenekon tertibinin barsaklarını ortaya dökenlerin başında gelirdi... Peki, bugün, 16’ncı ölüm yıldönümünde, Uğur’u anmak için ne yapmalı?.. * Uğur Atatürkçüydü... Cumhuriyetçiydi.. Aydınlanmacıydı.. Demokratik devrimciydi.. Antiemperyalistti.. Laikti.. Bağımsızlıkçıydı.. Dinci-İslamcı-Amerikancı devlete kökünden karşıydı... Uğur’un güzelim anısını yad etmek için, onun kimliğini, kişiliğini, hayatını, mematını oluşturan ilkelere bağlılık ve hizmet en geçerli yöntemdir... Ergenekon tertibine karşı durmayan ve çıkmayan, Uğur Mumcu’ya layık olamaz... (25 Ocak 2009 tarihli yazısı) 22 Ağustos 2009 İlhan Selçuk -------------------------------------------------------------------------------- 3 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2009 Uğur Mumcu’yu Kim Öldürdü?.. Evet kim öldürdü? Cok merak ediyuz ve suclularin derhal bulunmasini istiyoruz. 1993 te katledildi ve neredeyse 17 yil gecti üzerinden. 1993 te hükümet belliydi ve o dönemler ERgenekon falanda yoktu. Ama o hükümet döneminde dahi gercek suclular adaletten saklanmadimi? Bunun tersini iddaa edebilirmiyiz? Eden varsa neden cogu deliller polisin, MIT'in elinde olmasina ragmen mahkemeye verilmedi ve halaa vermemek icin direniliyor? PKK veya islamcilar öldürmemeismiydi yoksa Mumcu'yu? Öldürdüyseler neden 1993 ile AKP'ni iktidar olusu arasindaki yillarda suclulari yakalamadilar acaba? Burada bizler hepimiz aldatiliyoruz, kimiileri Ugur Mumcu gibi yurtseverler üzerinden siyaset yapiyor. Buna izin veriyoruz malesef. Duyarlilik taraf tutumakla olmuyor malesef. Bana göre Ugur Mumcu'nun katillerini devlet sakliyor. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2009 Saygıyla ve özlemle anıyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Uğur Mumcu’yu Kim Öldürdü?.. Ilhan Selcuk gibi bir yazardan Ugur Mumcu ve diger faili mechulleri kimlerin öldürdügünü acikca korkmadan yazmasidir. Ergenekonculari savunacagi yerde can dostu ve büyük bir atatürkcü meslektasi Mumcu'nun katillerinin neden bulunamadigini sorgulamasi gerekli. Neden Ugur Mumcu'nun gercek katillerini aciklamiyorsun sayin Selcuk? Oksa bilmiyormusun gercekten katillerin kim oldugunu ve nereden destek aldiklarini? Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Ilhan Selcuk gibi bir yazardan Ugur Mumcu ve diger faili mechulleri kimlerin öldürdügünü acikca korkmadan yazmasidir. Ergenekonculari savunacagi yerde can dostu ve büyük bir atatürkcü meslektasi Mumcu'nun katillerinin neden bulunamadigini sorgulamasi gerekli. Neden Ugur Mumcu'nun gercek katillerini aciklamiyorsun sayin Selcuk? Oksa bilmiyormusun gercekten katillerin kim oldugunu ve nereden destek aldiklarini? Sayın Dünyahepimizin, Sizin Ergenekoncular dediğiniz askerler,aydınlar v yazarları eğer bugün Uğur Mumcu yaşamış olsaydı zaten sonuna kadar savunurdu.Bugün İlhan Selçuk'un Uğur Mumcu'yu kimin öldürdüğünü savunması zaten bir anlamda sizin Ergenekoncular dediğiniz kişileri de savunmuş olması demektir. Ve inanın ki bugün İlhan Selçuk Uğur Mumcu'yu kimin ya da kimlerin öldürdüğü açıkca bilseydi bunu söylemekten asla da korkmazdı... 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Sayın Dünyahepimizin, Sizin Ergenekoncular dediğiniz askerler,aydınlar v yazarları eğer bugün Uğur Mumcu yaşamış olsaydı zaten sonuna kadar savunurdu.Bugün İlhan Selçuk'un Uğur Mumcu'yu kimin öldürdüğünü savunması zaten bir anlamda sizin Ergenekoncular dediğiniz kişileri de savunmuş olması demektir. Ve inanın ki bugün İlhan Selçuk Uğur Mumcu'yu kimin ya da kimlerin öldürdüğü açıkca bilseydi bunu söylemekten asla da korkmazdı... sayin deniz_kizi lütfen artik olan bitene gözlerimizi kapatmayalim. Mumcu 93 senesinde katledildi ve mahkemesi halaa devam ediyor. Bir cok deliller emniyet ve MIT tarafindan ya yok edildi ya da mahkeme heyetine verilmedi. Bunlar üzerine cok yazildi. Nasil bir devlet ki kendi savunucusunun katillerinin bulunmamasi icin elinden geleni yapiyor? Ben Mumcunun katillerinin ve sorumlularinin devletin icerisinde aranamsi gerektigine cok inaniyorum. Ergenekon meseleside zaten devlet icerisindeki yasa disi örgütlenme bicimi. Ilhan Selcuk gibi birisinden Mumcu'nun katillerinin neden bulunmadiginin hesabini sormasini beklerdim. Mumcu ve diger faili mechullerin bulunanamsi devletin ve toplumun bir büyük ayibidir. Bizler bu ayibi ört bas etmek ugruna gecmisi unutup sadece AKP hükümetine saldiriyoruz, yanlis olan da bu zaten. Benim icin önemli olan gercek sorumlularin bulunmasi ve yargi önüne cikartilmasi. Hangi iktidar veya parti bunu basarirsa basarsin hic te okadar önemli degil. 1 Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 sayin deniz_kizi lütfen artik olan bitene gözlerimizi kapatmayalim. Mumcu 93 senesinde katledildi ve mahkemesi halaa devam ediyor. Bir cok deliller emniyet ve MIT tarafindan ya yok edildi ya da mahkeme heyetine verilmedi. Bunlar üzerine cok yazildi. Nasil bir devlet ki kendi savunucusunun katillerinin bulunmamasi icin elinden geleni yapiyor? Ben Mumcunun katillerinin ve sorumlularinin devletin icerisinde aranamsi gerektigine cok inaniyorum. Ergenekon meseleside zaten devlet icerisindeki yasa disi örgütlenme bicimi. Ilhan Selcuk gibi birisinden Mumcu'nun katillerinin neden bulunmadiginin hesabini sormasini beklerdim. Mumcu ve diger faili mechullerin bulunanamsi devletin ve toplumun bir büyük ayibidir. Bizler bu ayibi ört bas etmek ugruna gecmisi unutup sadece AKP hükümetine saldiriyoruz, yanlis olan da bu zaten. Benim icin önemli olan gercek sorumlularin bulunmasi ve yargi önüne cikartilmasi. Hangi iktidar veya parti bunu basarirsa basarsin hic te okadar önemli degil. Uğur Mumcu'yu kimlerin katlettiğini bilmiyoruz.Ama düşünceleri uğruna katledildiğini biliyoruz.Akp hükümetini suçlamadım ben nerden okudunuz bunu bilmiyorum. İlhan Selçuk'un bu konuda yazıları var yani Uğur Mumcu'yla ilgili... 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2009 Uğur Mumcu'yu kimlerin katlettiğini bilmiyoruz.Ama düşünceleri uğruna katledildiğini biliyoruz.Akp hükümetini suçlamadım ben nerden okudunuz bunu bilmiyorum. İlhan Selçuk'un bu konuda yazıları var yani Uğur Mumcu'yla ilgili... Sayin deniz_kizi, inaninki devlet Mumcu'nun katillerini ve sorumlularini cok iyi biliyor, ama onlari koruyor. Hukuk devleti oldugunu iddaa eden bir ülke icin 16 yillik bir faili mechuli sürümcemede birakmak cok düsündürücü. Bir de devlet kurumlarinin tutumunu eklersek, yani MIT ve emniyetin delilleri yok etmeye calismasi ve mahkemeye yalan beyanlarda bulunmalari veya hic gitmemelri. Katilleri bulmanin tek yolu seffah bir devletin olmasi. Seffah olmayan bir devletten kendi cikarlari dogrultusunda hedef sasirtmak icin en keskin savunucularini dahi kurban edebilecegine inaniyorum. AKP hükümatini suclama konusunda bir yanlis anlasilma var özür dilerim. Anlatmak istedigim bir cok olaylarda oldugu gibi Mumcu olayinda da gecmis siyasilerin ve iktidarlarin sorumluluklari arastirilmadan derhal yönetimdeki iktidara bas kaldiriliyor, o anlamda söylemistim. Siz bir baska baslikta eski iktidarlarain yaptiklarini benimsemesenizde gecmistze kadigi icin elestiri söz konu degil benzerinden sözler sarfetmistiniz. Ama en azindan Mumcu konusunda gecmisi unutmanin ne kadar yanlis oldugunu görebilirsiniz. 1993 ve sonrasi iktidarlar Mumcu'nun katillerinin bulunmamasinda en fazla rol alanlar olmustur. Dieger faili mechulleride konussak gecmislerin asla affedilemeyecek günahlarini ortaya cikartabiliriz. Mumcu'ya saygi göstermek onun katillerini saklayan, yakalayamayan herkese karsi durmakla olur. Ben bu durusu sergilemeye calisiyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.