Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Terör örgütü PKK’nın Almanya yapılanmasındaki “tecavüz ve kürtaja zorlama” iddiası yargıya taşındı.

İddiaya göre, Almanya’da yaşayan 23 yaşındaki Ö.A, geçen yıl, terör örgütünün Stuttgart sorumlusu “Ahmet” kod adlı kişinin tecavüzü sonucunda hamile kaldı. Olayın duyulmasını önlemeye çalışan örgüt sorumluları, Ö.A’yı örgütün kontrolünde faaliyet gösteren bir derneğe götürerek, ölümle tehdit edip kürtaj olmasını istediler.

Bunun üzerine Alman polisine başvuran Ö.A, kendisini tehdit ederek kürtaja zorlayan “Çolak” kod adlı Hüseyin Acar’dan şikayetçi oldu. Şikayetin ardından hakkında arama kararı çıkarılan Hüseyin Acar, Detmold’da yakalandı.

Tutuklanan Hüseyin Acar’ın yargılanmasına Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesinde başladı. Savcılık, Hüseyin Acar’ı, 2008 yılı Nisan ayına kadar yasaklı terör örgütünün “Almanya sorumlusu” olmak ve “bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla” suçladı.

Düsseldorf Eyalet Mahkemesinde görülen son duruşmada ifadesine başvurulan Ö.A, “hamileliğinin dördüncü ayında Stuttgart’taki örgütün derneğine çağrılarak zorla kürtaj olması yönünde Hüseyin Acar ve yanında bulunan kişiler tarafından tehdit edildiğini” anlattı. Ö.A, “Kürtajı kabul etmeyince silahlı 2 PKK’lı tarafından örgütün Avrupa sorumlusu ile görüştürülmek üzere zorla Brüksel’e götürüldüğünü, burada da kürtaja zorlandığını” kaydetti.

Terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü dönemlerde örgütün Almanya’daki önemli isimlerinden biri olan Tayfur Örüm ile tanıştığını ve aralarında ilişki yaşandığını anlatan Ö.A, ifadesinde “örgüt içinde bu tür konuların ‘yoz ilişki’ olarak adlandırıldırığını ve yasak olduğunu” söyledi. Tayfur Örüm ile ilişkilerinin ortaya çıkması üzerine, Örüm’ün sorgulanmak üzere Kandil’e götürüldüğünü ve kendisinden bir daha haber alınamadığını kaydeden Ö.A, “Büyük bir olasılıkla öldürdüler. Bu tür olayların ölümle cezalandırıldığını ancak ‘çatışmada öldürüldü’ diye kapatıldığını çok duyduk” şeklinde ifade verdi.

“Bu olaydan bir süre sonra tecavüze uğrayarak hamile kaldığını, bunun üzerine örgütten kaçtığını” anlatan Ö.A, Hüseyin Acar tarafından kürtaja zorlandığını ve kürtaj sonrasında birçok defa intihar teşebbüsünde bulunduğunu söyledi. Ö.A, halen psikolojik yardım aldığını belirterek, Hüseyin Acar’ın cezalandırılmasını istedi.

Duruşma ertelenirken, Hüseyin Acar’ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.

Güncel Haber.

Gönderi tarihi:

Tutuklanan Hüseyin Acar’ın yargılanmasına Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesinde başladı. Savcılık, Hüseyin Acar’ı, 2008 yılı Nisan ayına kadar yasaklı terör örgütünün “Almanya sorumlusu” olmak ve “bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla” suçladı.

......

Duruşma ertelenirken, Hüseyin Acar’ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.

Güncel Haber.

Hem yasadışı bir örgüt üyesi olmak, hem o örgütün yöneticisi olmak, hem de bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla suçlanan kimsenin suçlu bulunması halinde alacağı cezaya bak "5 yıla kadar".

Bu adam PKK'nın değilde RAF'ın "Almanya Sorumlusu" olsaydı kaç yılla yargılanırdı ? Ben söyleyeyim en az bir 20 yıl günü gününe hapis yatar. Cezasını hücresinde çeker, avluya elleri arkadan kelepçeli olarak günde bir saat çıkarılır. Tv ve radyo verilmez. Bir tane günlük gazetenin sadece ilk ve en son sayfasını kapsayan yaprağı verilirdi.

Buyrun NATO müttefikimiz Almanya.

Gönderi tarihi:

Hem yasadışı bir örgüt üyesi olmak, hem o örgütün yöneticisi olmak, hem de bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla suçlanan kimsenin suçlu bulunması halinde alacağı cezaya bak "5 yıla kadar".

Bu adam PKK'nın değilde RAF'ın "Almanya Sorumlusu" olsaydı kaç yılla yargılanırdı ? Ben söyleyeyim en az bir 20 yıl günü gününe hapis yatar. Cezasını hücresinde çeker, avluya elleri arkadan kelepçeli olarak günde bir saat çıkarılır. Tv ve radyo verilmez. Bir tane günlük gazetenin sadece ilk ve en son sayfasını kapsayan yaprağı verilirdi.

Sayin CYRANO, bende sizin gibi bu tip suclara verilen cezalarin az oldugundan sikayetciyim, ama kusura bakmayinda varsayimlarla ayni sucu "RAF" yapsaydi en azindan 20 yil alirdi gibi gercekleri yansitmayan bilgileri sizden duymayalim lütfen.

Siz genelde kanitlarla yazan arkadassiniz ve buna benzer bir olayi taniyorsaniz belgelerle cifte sitandarti gösterirsiniz.

Gönderi tarihi:

Almanya'da acil vakalar disinda Kürtaj yasaktir.Bu nedenle Almanya'da yasayip Kürtaj gereksinimi duyanlar hep komsu ülkelere giderler örnegin Hollanda'ya.

Bildigimiz kadariyla daglarda PKK teroristi olarak bulunan cok kiz militan ayni sorunu yasamaktadir.Yani kürtaj sorununu.Bu bir aralar ortaya getirildiysede sonradan hasir alti edildi.Nerede kürtaj olurlar onu bilemem ama büyük ihtimalle Türkiye sinirlari icerisinde bu sorunu gidermektedirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu olay basına yansıyan tarafı. örgütün içindeki gerçekleşen tecavüzlerin hesabı yok bunun kanıtları ise öcalanın tecavüzünden kurtulmak için örgütten akaçan dilaram adlı teröristin itiraflarında ve ürperten itiraflar adlı kitabın yazarı eski teröist Sami demirkıran anlatılmaktadır.

öcalana direnen Bingöllü Sorgûl’ün PKK idam mangası tarafından kurşuna dizildiğini anlatıyor.

Yedi aylık hamile Ronahi karnında bebeği ile Zele’de infaz edildi.

Mardinli Rojin’in bir eli yoktu. Hamile bırakıldı, üst düzey bir komutan tarafından. Sonra da idam edildi. Tecavüzcü ise şu an Osman Öcalan’ın partisinde diyor ve şöyle devam ediyor Öcalan’ın Şam’daki evine Yoğunlaştırma Evi denir. Yoğunlaştırma Evi’ne bakire, genç ve güzel kadınlar alınır. Vahşi, “çöl güzeli” kızlardan hoşlanırdı ama sarışınlara daha çok ilgi duyardı, getirilen çocuk yaştaki kızlara zorla tecavüz ederdi kimse sesini çıkaramazdı..

itiraz edenleri ise döverek Sizi özgürleştirmeye, tabulaştırdığınız zincirleri kırmaya çalışıyorum diye söylerdi.

Nasıl oluyorsa bu haberleri bu insanlar duymuyor görmüyor.

Onlarda aslında duymak,görmek istemiyorlar sanırım.buna benzer bir örneği askerliğimde yaşadım.

Geçici olarak başak bir karakola gittik.Kışladan çıktığımızı herkes görüyordubunu fırsat bilenler Tarlada çalışan 3 köylünün elini, ayağını bağlayıp öldürüp bir kenara atmışlardı.

Daha sonra cesetler bulundu ve cinayeti işleyen katiller ortalığı yaygaraya vererek ''Asker ikigün önce operasyona gitti'' hepimiz gördük.''Asker gittikten sonra bu insanlar öldürüldü'' diyerek bizlerin üzerine cinayeti yıkmaya çalıştılar.

Biz geçici görevden(karakoldan) döndükten sonra olayın bizim üstümüze yıkılmak istendiğini öğrendik..

gece gündüz demeden bölgede bekleyerek sonunda 3-5 terörist öldürüldü .Sanırım 1-2 terörist sağ yakalandı ve itiraf etti.

Şimdi bu propagandaları gerçekmiş gibi gören (görmek isteyen)Zihniyetlere ,Allah rızası için(Allaha inancı olanlar için) insaf ve bu propagandalara inanmayın diyorum.

Gönderi tarihi:

Sayin CYRANO, bende sizin gibi bu tip suclara verilen cezalarin az oldugundan sikayetciyim, ama kusura bakmayinda varsayimlarla ayni sucu "RAF" yapsaydi en azindan 20 yil alirdi gibi gercekleri yansitmayan bilgileri sizden duymayalim lütfen.

Siz genelde kanitlarla yazan arkadassiniz ve buna benzer bir olayi taniyorsaniz belgelerle cifte sitandarti gösterirsiniz.

Cyrano, kanıt gösterse ne farkedecek ki sizin için. Biz kaç kere kanıt göstermiştik size, o kanıtlar değiştirdi mi düşüncelerinizi de şimdi sıkıştırma amaçlı olduğu çok sırıtan böyle bir talepte bulunuyorsunuz ?

Buyrun bir daha gösterelim AB üyesi İspanya'nın ayrılıkçı-bölücü ETA'nın siyasal temsilcisi Batasuna hakkında aldığı kararı ve AİHM'nin kararı onamasını :

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Birliği`nin `terör örgütleri listesi`nde yer alan ETA`nın `siyasi kanadı` olarak bilinen Batasuna`nın, İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına ilişkin kararını onayladı.

Batasuna, ETA`nın `terör` eylemlerini kınamayı reddediyordu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin kararında şiddete arka çıkan, teşvik eden ifadelerin, demokrasilerde `özgürlük` olamayacağı, dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin ifade ve düşünce özgürlüğünü güvence altına alan 10`uncu maddesi kapsamına alınamayacağı belirtildi.

Batasuna`nın, 2003`te İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına karar verilmiş ve bu karar 2004`te Strasbourg`daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne götürülmüştü.

Batasuna 2003 yılında yasaklandığında halkın yüzde 10`unun oyunu alan bir parti konumundaydı.

Bize gelince demokrasi dersi vermeye kalkan, PKK'nın siyasi temilcisi DTP'nin kapatılmaması için elinden geleni yapan AB'nin çifte standartı bu işte...

Okuyun, düşünün, anlayın artık!

Gönderi tarihi:

Cyrano, kanıt gösterse ne farkedecek ki sizin için. Biz kaç kere kanıt göstermiştik size, o kanıtlar değiştirdi mi düşüncelerinizi de şimdi sıkıştırma amaçlı olduğu çok sırıtan böyle bir talepte bulunuyorsunuz ?

Buyrun bir daha gösterelim AB üyesi İspanya'nın ayrılıkçı-bölücü ETA'nın siyasal temsilcisi Batasuna hakkında aldığı kararı ve AİHM'nin kararı onamasını :

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Birliği`nin `terör örgütleri listesi`nde yer alan ETA`nın `siyasi kanadı` olarak bilinen Batasuna`nın, İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına ilişkin kararını onayladı.

Batasuna, ETA`nın `terör` eylemlerini kınamayı reddediyordu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin kararında şiddete arka çıkan, teşvik eden ifadelerin, demokrasilerde `özgürlük` olamayacağı, dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin ifade ve düşünce özgürlüğünü güvence altına alan 10`uncu maddesi kapsamına alınamayacağı belirtildi.

Batasuna`nın, 2003`te İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına karar verilmiş ve bu karar 2004`te Strasbourg`daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne götürülmüştü.

Batasuna 2003 yılında yasaklandığında halkın yüzde 10`unun oyunu alan bir parti konumundaydı.

Bize gelince demokrasi dersi vermeye kalkan, PKK'nın siyasi temilcisi DTP'nin kapatılmaması için elinden geleni yapan AB'nin çifte standartı bu işte...

Okuyun, düşünün, anlayın artık!

Gene konuyu baska yönlere cekmeye calistiginiz gibi sorum sadece arkadas ve arkadasin kendi yyorumuna. O yorumda RAF ve Almanya'dan bahsediyliyor.

AB'nin ben avukati da degilim ve her alanda dogru davraniyor diye bir söylemimi bulamazsiniz.

Ben sadece arkadasin bahsettigi örgüt ve kiyaslamasi hakkinda yorum yaptim.

Kusura bakmayin, ben bazilarimiz gibi AB ya her alanda dogru davraniyor veya hic bir alanda dogru davranmiyor gibi bir sartlanmada degilim. Benim bildigim PKK da AB ülkelerinde yasak ve terörö örgütü olarak listede. DTP kendi ülkemizde yasak degilki AB ülkelerinde yasaklansin. Elma ile armutu ne zaman karistirmaya son verecegiz acaba?

Gönderi tarihi:

?

Gerçekleri yansıtmayan bilgiler mi ?

Almanya RAF örgütünün üyelerine 20-30 yıl yöneticilerine ömür boyu tecrit hapis cezası vardı. Normal cezaevlerinde, cezanın infazı sırasında suç işleyen, yani hapishanede suç işleyen mahkumlara geçici olarak verilen tecrit cezası RAF üyelerine normal ceza olarak verildi.

Nasıl bir kanıt istiyorsun ?

İsimler, aldıkları cezalar, ceza biçimleri ? Yeterli olur mu ?

Gönderi tarihi:

DTP kendi ülkemizde yasak degilki AB ülkelerinde yasaklansin. Elma ile armutu ne zaman karistirmaya son verecegiz acaba?

Bir AB ülkesi İspanya kendi ülkesindeki bir siyasi parti olan Batasuna'yı kapatma kararı almışken ve bu kararı AB'nin AİHM'si onarken, aynı AB'nin Batasuna'nın kapatılmasıyla aynı sebeplerle bizim DTP'yi kapatmamıza karşı çıkması doğru mu sizce ? Bu çifte standart olmuyor mu ?

Gönderi tarihi:

Bir AB ülkesi İspanya kendi ülkesindeki bir siyasi parti olan Batasuna'yı kapatma kararı almışken ve bu kararı AB'nin AİHM'si onarken, aynı AB'nin Batasuna'nın kapatılmasıyla aynı sebeplerle bizim DTP'yi kapatmamıza karşı çıkması doğru mu sizce ? Bu çifte standart olmuyor mu ?

Türkiyede İnsan hakları pkk-dtp ve teröristleri için geçerlidir.

Ne tuhaf şey değilmi.İnsan hakları denince insanın aklına teröristler geliyor.

Gönderi tarihi:

?

Gerçekleri yansıtmayan bilgiler mi ?

Almanya RAF örgütünün üyelerine 20-30 yıl yöneticilerine ömür boyu tecrit hapis cezası vardı. Normal cezaevlerinde, cezanın infazı sırasında suç işleyen, yani hapishanede suç işleyen mahkumlara geçici olarak verilen tecrit cezası RAF üyelerine normal ceza olarak verildi.

Nasıl bir kanıt istiyorsun ?

İsimler, aldıkları cezalar, ceza biçimleri ? Yeterli olur mu ?

Lütfen diyorum artik sayin CYRANO. Simdi sizin bahsettiginiz RAF üyelerine verilen hapis cezalari, tecavüz ve kürtajdan dolayimi?

Arkadasim sizi kiyaslama yaparken böylemi yapiyorsunuz? Yani biri elma calmaktan digeride adam öldürmekten yargilanirken verilen cezalari karsilastiriyorsunuz ve ne kadar adil olduguna karar veriyorsunuz. Yapmayin lütfen, siz yapmayin bunu. Ben burada Almanya veya baska bir ülkeyi savunmuyorum, PKK'yi veya RAF'ida savunmuyorum, ama en azindan kiyaslama yaparken ayni suclardan verilen cezalara ve tabiiki günümüzde gecerli olan kanunlara göre kiyaslama yapmaliyizki, gercekten ciftestandart varmi tesbit edebilelim.

RAF'i iyi taniyorum, kimlerin yakalandiginida iyi biliyorum ve cezasini ömür boyu olmasina ragmen belirli bir dönem yattiktan sonra cumhubaskani tarafindan af edilenleride iyi taniyorum ve bu affa ülke insanlarinin bizde oldugu gibi yillarca korku senaryosu yazmadiklarinida iyi biliyorum. Dolayisiyla bize kanit gösterecekseniz ayni suctan dolayi yapilan cifte sitandartla ilgili gösterin. Geris sadece demagojiden ileri gitmez.

Gönderi tarihi:

Lütfen diyorum artik sayin CYRANO. Simdi sizin bahsettiginiz RAF üyelerine verilen hapis cezalari, tecavüz ve kürtajdan dolayimi?

Arkadasim sizi kiyaslama yaparken böylemi yapiyorsunuz? Yani biri elma calmaktan digeride adam öldürmekten yargilanirken verilen cezalari karsilastiriyorsunuz ve ne kadar adil olduguna karar veriyorsunuz. Yapmayin lütfen, siz yapmayin bunu. Ben burada Almanya veya baska bir ülkeyi savunmuyorum, PKK'yi veya RAF'ida savunmuyorum, ama en azindan kiyaslama yaparken ayni suclardan verilen cezalara ve tabiiki günümüzde gecerli olan kanunlara göre kiyaslama yapmaliyizki, gercekten ciftestandart varmi tesbit edebilelim.

RAF'i iyi taniyorum, kimlerin yakalandiginida iyi biliyorum ve cezasini ömür boyu olmasina ragmen belirli bir dönem yattiktan sonra cumhubaskani tarafindan af edilenleride iyi taniyorum ve bu affa ülke insanlarinin bizde oldugu gibi yillarca korku senaryosu yazmadiklarinida iyi biliyorum. Dolayisiyla bize kanit gösterecekseniz ayni suctan dolayi yapilan cifte sitandartla ilgili gösterin. Geris sadece demagojiden ileri gitmez.

Önce yazılanları oku, ondan sonra yorum yap.

İletimde neyi kıyaslamışım ?

Nasıl kıyaslama yapıyor muşum ? Neymiş iletimde kıyasladığım ?

Almanya'nın RAF yöneticilerine verdiği cezalar ve cezaların infaz biçimi ile PKK yöneticisinin "5 yıla kadar" hapis cezası istemiyle yargılaması.

"Terör örgütü yöneticisi olmak" , "Terör örgütüne üye olmak" bu suçlara verilen cezalar, üye olunan terör örgütünün hangi ülkeye karşı savaştığına göre değişiyorsa bir ülkede, o çifte standarttır. Alman yaslarına göre PKK'da, Raf'ta terör örgütüdür. Avrupa Birliği terör örgütleri listesine göre; PKK'da , RAF'ta terör örgütüdür. Almanya RAF üyelerine ve yöneticilerine, tecrit biçiminde infaz edilen oldukça ağır hapis cezaları vermekte, PKK üye ve yöneticilerine ise böyle uyduruk davalar açmakta ve uyduruk cezalar vermektedir. Bu çifte standarttır.

Gönderi tarihi:

Önce yazılanları oku, ondan sonra yorum yap.

.

.

.

"Hem yasadışı bir örgüt üyesi olmak, hem o örgütün yöneticisi olmak, hem de bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla suçlanan kimsenin suçlu bulunması halinde alacağı cezaya bak "5 yıla kadar"."

Bu olayi bir RAF ile karsilastiriyorsunuzya. Varsayimlar sizin icin bir delil galiba. Hangi RAF örgüt üyesi bir kadini öldürmek tehdidiyle cocugunu aldirmaya zorlamaktan yargilanmista PKK'lidan fazla ceza yemis? Sizin getirdiginz örnekler önceki gecmis senelere ait ve baska suclardan. Gecmisde yapilan iki tarafli hata ve yanlislari en azindan konusuyorlar, bu anlamda da zaten Almanya'da RAF'in sembolik isminden baska hic bir gücü kalmamistir. En azindan RAF üyelerinin ömür boyu hapisle yargilanmalarina ragmen belirli sene sonra iyi hal durumlarinda serbest birakildiklarinida yazsaniz. Su an Almanya'da RAF falan kalmistir, nedenide onlarin sempatizan toplamalarina gerek olan siyasi yanlsilari yapmamaya gayret gösteriyorlar.

Ben sizden sadece kiyaslama yaparken ayni olaylardan yargilanmislari yapin diye rica ettim ,ama siz sanki beni Almanya'nin hatalarini savunan birisi olarak görerek cevap veriyorsunuz.

Daha ne diyeyimki.

Gönderi tarihi:

"Hem yasadışı bir örgüt üyesi olmak, hem o örgütün yöneticisi olmak, hem de bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla suçlanan kimsenin suçlu bulunması halinde alacağı cezaya bak "5 yıla kadar"."

Bu olayi bir RAF ile karsilastiriyorsunuzya. Varsayimlar sizin icin bir delil galiba. Hangi RAF örgüt üyesi bir kadini öldürmek tehdidiyle cocugunu aldirmaya zorlamaktan yargilanmista PKK'lidan fazla ceza yemis? Sizin getirdiginz örnekler önceki gecmis senelere ait ve baska suclardan. Gecmisde yapilan iki tarafli hata ve yanlislari en azindan konusuyorlar, bu anlamda da zaten Almanya'da RAF'in sembolik isminden baska hic bir gücü kalmamistir. En azindan RAF üyelerinin ömür boyu hapisle yargilanmalarina ragmen belirli sene sonra iyi hal durumlarinda serbest birakildiklarinida yazsaniz. Su an Almanya'da RAF falan kalmistir, nedenide onlarin sempatizan toplamalarina gerek olan siyasi yanlsilari yapmamaya gayret gösteriyorlar.

Ben sizden sadece kiyaslama yaparken ayni olaylardan yargilanmislari yapin diye rica ettim ,ama siz sanki beni Almanya'nin hatalarini savunan birisi olarak görerek cevap veriyorsunuz.

Daha ne diyeyimki.

Arkadaşım o olayı RAF ile mi kıyaslamışım.

Forumun en sevdiğim özelliği yazılı olmasıdır ve yazılanların mahfuz durumda olmasıdır .

Bu paragrafta, bu kimseye açılan davanın ne kadar az bir ceza öngördüğünü belirtmişim. Ve herhangi bir kıyas yapmamışım.

Bu paragrafta ise, RAF yöneticilerine ve üyelerine verilen cezalarla, bir PKK yöneticisi için istenen (hukuki olarak ikiside aynı suçu işlemiş ve aynı statüdedir, o ülkenin yasalarına göre terörist kabul edilen bir örgüte üye ve yönetici olmak) cezanın ne kadar farklı olduğunu göstererek kıyas yapmışım.

Ben hangi noktada kıyas yapmışım ? Bir terör örgütünün yöneticisi olmak noktasında ? Kendisine karşı savaşan terör örgütü yöneticilerini ömür boyu, üyelerini asgari 20 yıl tecrit hapisle cezalandıran Almanya, Türkiye'ye karşı savaşan terör örgütü PKK'nın yöneticisini 5 yıl hapis istemiyle yargılamaktadır.

Yaptığım kıyas PKK her eleştirildiğinde otomatikman "aman dur karşı birşeyler yazayım" mantığında olanların çarpıtamayacağı, çarpıtma teşebbüslerinin tutmayacağı kadar açık. "Bu adam PKK'nın değilde RAF'ın "Almanya Sorumlusu" olsaydı kaç yılla yargılanırdı ?" Yazımda ki kıyas budur. Bundada ne kürtajdan bahsedilmektedir nede başka birşeyden. Tamamen, kendisine silah doğrultan terör örgütlerinin üye ve yöneticilerine karşı takındığı tavırla, Türkiye'ye karşı silah doğrultan terör örgütü üye ve yöneticilerine karşı takındığı tavır arasında ki farkı ortaya koymaktadır yaptığım kıyas.

Gönderi tarihi:

Yok tecvuzmus, yok kurtajmis... Yok DTP Zazalari asimile ediyormus, yok Zazalar Kurt degilmis... Yahu daha ne diyeceginiz sasirdiniz!

Bizler de Devletin Kurtlere karsi uyguladiklari asimilasyon politikalarini anlatsak sizlere?

Ya hu anlat, bir anlatsana nelermiş!

Gönderi tarihi:

Arkadaşım o olayı RAF ile mi kıyaslamışım.

Forumun en sevdiğim özelliği yazılı olmasıdır ve yazılanların mahfuz durumda olmasıdır .

Bu paragrafta, bu kimseye açılan davanın ne kadar az bir ceza öngördüğünü belirtmişim. Ve herhangi bir kıyas yapmamışım.

.

.

.

Benim ilk yorumumuda iyi okumussaniz orada bende verilen cazalari az buldugumu acik bir sekilde yazmisim. Ve da ilersinde RAF saniklarini benzeri bir suctan yargilanipta daha fazla ceza alip almadigini sormusum. Varmi elinizde RAF suclulariyla ilgili konu bahsi olan suctan dolayi almis oldugu ceza?

Diger taraftan Almanya'da ceza yasalarinin reform oldugunu ve dolayisiyla gecmis dönemlerde verilen cezalarin degistirlidiginden haberiniz yok galiba? Daha dogrusu günümüzde RAF gibi bir terör örgütünün dahi sifirlandigindan haberiniz yok galiba.

"Bu adam PKK'nın değilde RAF'ın "Almanya Sorumlusu" olsaydı kaç yılla yargılanırdı ?" Bu sormayi sormanizdaki amac dogal olarak bir kiyaslamadir, yani Almanya devleti PKK ile RAF arasinda ayni suclardan degisik tutum takiniyor anlamina geliyor. Ama siz malsef olmayan bir olaydan yola cikiyorsunuz. Ne RAF kalmistir ne de RAF saniklari ayni suclardan ceza yemistir.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

RAF'ın faal olduğu dönemde PKK Almanya tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiyor ve hatta PKK'nin militan yetiştiren siyasi büroları serbestçe faaliyet yürütüyordu.

Üstelik, RAF'ın dağılmasından sonra bazı militanlarının PKK içinde görev almasına rağmen, bunlar bile yakalanıp ceza almamıştır

Almanya'nın bu konudaki çifte standardı tartışmaya gerek bırakmayacak kadar açıktır.

Gönderi tarihi:

Almanya'da Kürtajin cezasi cok büyüktür.Bu nedenle her doktor buna cesaret etmez ve Almanlar bu is icin müsait olan ülkelere giderler.Yani daha acik yazmak gerekirse Avrupa'da bir kürtaj turizmi vardir.Ancak acil ve gerekli gerekcelerle Almanya'da kürtaj yapilabilir.

Almanya veya Avrupa da ki diger ülkeler,kendilerine karsi bir suc icin mümkün olan en yüksek cezayi verirler,eger bu kendilerini ilgilendirmiyorsa ve sucta sabitse bunu basit bir kilifa veya tamamen farkli bir suc kategorisine sokup öyle cezalandirirlar.Örnegin,yabanci düsmanlarinin isledigi suclar eger hasir alti edilemiyecek oranda sabitse,yabanci düsmanligi ile yargilanirlar,yok eger hasiralti edilebilecek cinstense,bunu basit bir krimi konumuna sokar bagatel suc olarar yargilar.

RAF teröristlerinin Almanya'yi bölme gibi bir amaclari yoktu.Onlarin eylemleri tamamen sol ideolojinin kapitalist rejime karsi bir savasiydi.Daha düne kadar Alman hapishanelerinde RAF teröristi vardi.Bunlardan adini simdi hatirliyamadigim bir tanesi Cumhurbaskani tarafindan eger "Pismanim"demis olsaydi affedilecekti.Ama o "pismanim"demedigi icin affedilmedi.Simdi bir iletide,teröristlerin Cumhurbaskani tarafindan affedildigi ve de halkin korkulara kapilmadigi ifade edilmis,buna güldüm.Cünkü bu korkunc bir carpitmadir.Tam aksine bu teröristlerin affedilecegi söylentileri ortalikta gezinmeye basladiginda bir iki gazete disinda tüm Alman medyasi bu aflara karsi cikti.Halk televizyonlarda konusturulup sonuna kadar cezalarini cekmeleri istendi.Tamam affedildiler ama bunu kimse orali olmadi diye carpitmak yanlistir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.