Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Deniz Feneri dosyasında?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kılıç'tan 'Deniz Feneri' iddiası

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Deniz Feneri e.V soruşturmasına ilişkin çeşitli iddialarda bulundu.

070820091617007192582.jpg

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Deniz Feneri e.V ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Kılıç, Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “bir hazırlık dosyası” bulunduğunu öne sürerek, burada yer aldığını ifade ettiği bazı iddiaları aktardı.

“Soruşturmayı yürüten Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Deniz Feneri dosyasında sanık ve şüpheliler sıralanırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adı da bu kişiler arasında yer aldı” iddiasında bulunan Kılıç, burada “Erdoğan’ın kişisel geçmişine ilişkin bilgiler olduğunu” öne sürdü.

Erdoğan’a sorular

“Bir ülke düşünün ki Başbakanı, yüzyılın soygun hareketi olarak nitelenen ve esas amacı, Alman yargısı tarafından siyaset, tarikat ve ticaret olarak açıklanan Deniz Feneri gibi utanmazca bir soygun düzeninin dosyasında adı geçsin” diyen Kılıç, Erdoğan’a “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın, Almanya’da ’yüzyılın soygunu’ olarak kabul edilen yolsuzluk dosyasında adının geçmesi, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını derinden üzmektedir. Hükümet, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmayı düşünür mü? Türkiye’de, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak bir gizlilik kararı alınmıştı. Acaba bu kararın arkasında, Sayın Başbakan’ın adının bu dosyada yer alması yatıyor mu?” diye sordu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, “Bir numara Başbakan Erdoğan mı?” sorusuna, “Ben bir numara demiyorum. Ama dosyadaki şemaya baktığınızda, en tepede Başbakan bulunuyor” dedi. Kılıç, “Dosyada, Türkiye’deki yapılanmaya ilişkin bir şema mı var? Eğer şema varsa Başbakan bir numarada mı görünüyor?” sorusuna da, “Hayır, öyle bir şema yok. Ben öyle bir şey demiyorum” yanıtını verdi. Kılıç, “Dosyada toplam 21 kişi var. Almanya 19 kişiyle ilgili adli yardım talebinde bulundu. İlk gelen adli yardım talebinde, Başbakan Erdoğan’ın adı var mı yok mu?” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Deniz Feneri Dosyasında Başbakan’ın kişisel ve siyasal tarihine ilişkin bilgilerin dışında, yöneltilen bir suçlama var mı?” sorusuna, “Başbakan’a yöneltilen direk bir suçlama olmadığı” yanıtını veren Kılıç, “Yüzyılın soygun hareketi olarak ifade edilen bir davanın içerisinde, yoldan geçen birinin adı mı konuşuluyor? Neden Ali Kılıç’ın adı yok? Neden bir başkasının adı yok da, özellikle Sayın Başbakan’a 6 sayfa yer ayrılıyor?” dedi.

VATAN’IN NOTU:

Denİz Feneri e.V davasının temelini; Kriminal Başkomiser Alexander Böhm tarafından hazırlanan, 2 klasör ve 791 sayfadan oluşan araştırma dosyası oluşturuyor. Haziran 2008’de tamamlanan raporun resmi adı belgede “Frankfurt (Main) Eyalet Mahkemesi Araştırması” olarak belirtiliyor. Böhm’ün raporu incelendiğinde konunun akademik araştırma gibi yazıldığı hemen dikkat çekiyor. Böhm önce Almanya’da yaşayan müslüman Türkler’den bahsediyor. Müslümanlıkta özellikle fitre ve zakatın önemine dikkat çekiyor. Daha sonra ise Almanya’daki müslüman Türklerin örgütlenmeleri anlatıyor. Örgütlere, müslüman Türkler tarafından fitre ve zekatların verildiği belirtiliyor. Bu örgütlenmede ise Milli Görüş’ün önemine dikkat çekiliyor. Bu noktada Necmettin Erbakan’dan başlayarak Milli Görüş anlatılıyor. Daha sonra ise Erdoğan’ın, Erbakan’ın öğrencisi olduğunu belirtilerek Erdoğan’ın Erbakan’dan ayrılarak AKP’yi kurduğuna dikkat çekiliyor.

Başbakan Erdoğan ile ilgili çok kapsamlı bir sunum yapılıyor. Bu raporun hazırlanmasında Wikipedia’dan alıntılar yapıldığı da belirtiliyor.

Gönderi tarihi:

'' Türkiye’de, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak bir gizlilik kararı alınmıştı. Acaba bu kararın arkasında, Sayın Başbakan’ın adının bu dosyada yer alması yatıyor mu? ''

Önemli bir soru.

Kesinlikle gündem Ergenekonla doldurulmuş vaziyette,insanlar deniz fenerini unuttu resmen...

Gönderi tarihi:

Ve o kadar vahim ki;yandas medya herseyi bir kenara birakmis,sadece ve sadece Ergenekon senaryosunun perdeleri ile ugrasmaktadir.Deniz Feneri onlarin lügatinda yok.En demokrat gecinen,PKK artik fikir degistirdi diyen,öcalan gözardi edilemez diyenlerin hicbiri Deniz Feneri'nin adini bile agzina almiyor.Nasil alsinlar ki adamlarinin adi o yolsuzlugun icinde yer aliyor.Siracinin sahidi bozaci degilmidir?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben bir an ağızları tutmak için bir göstermelik dava açıp bir iki günah keçisi bulup basit bir kaç ceza verecekler, böylece geçiştirip üstünü örtecekler filan sanmıştım. Onu bile yapmadılar! Bu öylesine vahim bir olay ki, tanımlamakta güçlük çekiyorum. Bu kadar büyük bir olayda dava bile açılmadı! Açmaya hiç niyet de yok! Yapay açılım gündemleri ile kamuoyu oyalanıyor! Öte yanda malum davada ise iddianame üstüne iddianame, hâla ortada somut elle tutulur bir şey yok! Tanımından acizim bu skandalın! En hafif tabir, bunu buldum, ne yapayım... Skandal...

Gönderi tarihi:

Ben bir an ağızları tutmak için bir göstermelik dava açıp bir iki günah keçisi bulup basit bir kaç ceza verecekler, böylece geçiştirip üstünü örtecekler filan sanmıştım. Onu bile yapmadılar! Bu öylesine vahim bir olay ki, tanımlamakta güçlük çekiyorum. Bu kadar büyük bir olayda dava bile açılmadı! Açmaya hiç niyet de yok! Yapay açılım gündemleri ile kamuoyu oyalanıyor! Öte yanda malum davada ise iddianame üstüne iddianame, hâla ortada somut elle tutulur bir şey yok! Tanımından acizim bu skandalın! En hafif tabir, bunu buldum, ne yapayım... Skandal...

Gerçekten çok üzücü...

Nasıl olsa gündem doluyor birşeylerle insanlara unutturuluyor bu davalar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.