Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Genciz, Güzeliz, Yeşiliz be yav”


Misafir Bastet

Önerilen İletiler

Genç Yeşiller, Trakya bölgesinin en önemli ekolojik sorunlarindan biri olan Ergene Nehri'nin kurtarılması için iki gün boyunca hem yürüdüler hem de pedal çevirdiler.

 

Genç Yeşiller, Ergene Nehri’nin kurtarılması için iki gün süren bir eylem gerçekleştirdiler. Cumartesi günü, bir Genç Yeşiller üyesinin İstanbul’dan yürüyerek Tekirdağ’a doğru yola çıkmasıyla başlayan eylem, pazartesi günü kalan grubun bisikletle yola çıkmasıyla devam etti.

 

4 Ağustos günü Tekirdağ’a ulaşılması ile de yolun ilk kısmı tamamlanmış oldu. Tekirdağ’da Genç Yeşiller’in bu eylemine yönelik merak ve destek vardı. Grup saat 12’de Tekirdağ Tuğlalı Park’ta bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Genç Yeşiller, Ergene Nehri’ne atılan sanayi atıklarının hem insan yaşamını hem de doğal yaşamı yok ettiğini vurgulayarak; bu durumu durdurup değiştirmek için, başta Trakya’da yaşayanlar olmak üzere herkesi hareketlenmeye çağırdı. Eyleme bisikletleriyle, Serkan Köybaşı, Durukan Dudu, Metin Dinar ve Selçuk Meriç Ermanlar katılırken, onlara yürüyerek de Erdem Temel eşlik etti.

 

“Genciz, Güzeliz, Yeşiliz be Yav” diyen Genç Yeşiller, yaptıkları basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdiler:

 

“Bir zamanlar Doğu Trakya’ya hayat veren Ergene Nehri, fabrikaların sanayi atıkları yüzünden şimdi siyah akıyor. Çocuklar Ergene’nin kenarına inemiyor, Trakyalılar koku yüzünden pencerelerini açamıyor. Trakya’da kanser vakaları artıyor. Bir zamanlar hayat dolu olan Ergene Havzası, şimdi can çekişiyor.

 

Genç Yeşiller olarak, Ergene’nin yeniden temiz akması, Ergene Havzası’nın yeniden hayat bulması ve Trakyalı çocukların yeniden nehirde yıkanabilmesi için yola çıktık. Bir arkadaşımızın Cumartesi günü yürüyerek, bizim ise dün bisikletlerimizle İstanbul’dan başlattığımız turumuzda bugün Tekirdağ’dayız. Endüstriyalizmin kıskacındaki Tekirdağ’da doğa can çekişiyor. Geri döndürülemez şekilde kirleniyor. Tekirdağlılar, Ergene’yi kirleten sanayinin zararlarını en yakından hisseden insanlar. Tekirdağlı köylüler artık eskisi gibi ürün alamıyor, aldıkları ürünler sağlıksız oluyor. Tekirdağ’da kanser vakaları arttı. Artmaya devam ediyor. 1999’da yılda 200 olan kanser vakası, 2008’de yılda 1700’ye ulaştı. Bunun en büyük nedenlerinden biri Trakya’daki fabrikaların Ergene’ye kontrolsüz şekilde bıraktığı kimyasal atıklar.

 

Genç Yeşiller olarak Trakya’daki sanayi kirliliğini protesto ediyoruz. Yürüyerek ve bisikletlerimizle, kirlilik yaratmadan Trakya’yı baştanbaşa geçerek fabrikaların yarattığı kirliliği yeniden gündeme getiriyoruz. Endüstriyel atıklara karşı tüm Trakyalıları harekete geçmeye çağırıyoruz.

 

Temiz, sağlıklı ve atıklarla değil, ayçiçekleriyle kaplı bir Trakya’yı yeniden yaratabiliriz, Ergene’nin yeniden hayat vermesini sağlayabiliriz. Yeter ki isteyelim, yeter ki uğraşalım

 

Kaynak:Yeşil Gazete Haber Ajansı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.