Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Derecik Taburu'nda kazı çalışmaları başladı 1994'ten bu yana kayıp 12 kişinin gömülü olduğu öne sürülen , İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'nda kazı çalışmaları başlatıldı Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde 1994 yılından bu yana haber alınamayan 12 kişinin, İç Güvenlik Tabur Komutanlığı içerisinde öldürülerek gömüldüğü iddiaları üzerine, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bahadır Sakaoğlu ve Şemdinli Savcısı Mustafa Dağlı gözetiminde kazı çalışması başlatıldı. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'nda 1994-95 yıllarında vatani görevini yapan bir kişi, ilçedeki 12 korucunun, tabur komutanlığı içerisinde öldürüldüğünü öne süren ihbar mektubu ve krokiyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İhbar üzerine o tarihlerde yakınları kaybolanlar harekete geçti. Öldürüldüğü öne sürülen 12 kişinin yakınları, avukatları aracılığı ile Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verererek kazı yapılmasını istedi. Hakkari Baro Başkanı Necip Korkmaz öncülüğündeki 11 avukat da Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, “Kazı yapılsın” diye dilekçe verdi. Şemdinli Savcısı Mustafa Dağlı başvuruyu işleme koyarak, kazının bugün için başlayacağını bildirdi. İŞ MAKİNELERİYLE KAZILIYOR Şemdinli Savcısı Mustafa Dağlı ve 4 avukat, ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik Beldesi'ne karayolu ile Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Badır Sakaoğlu da helikopterle geldi. Kazı çalışmasına saat 11.30'da Şamdinli Belediyesi'nin 2 iş makinesi ile başlandı. Avukatlar ile birlikte öldürüldüğü iddia edilen 12 kişinin aileleri de kayıp olan yakınlarının fotoğrafını ellerinde taşıyrak Derecik Tabur Komutanlığı önüne geldi. Savcılık talimatıyla kadınların da aralarında bulunduğu kayıpların birinci derece yakanları olan 8 kişi içeri alındı. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'ndaki kazı çalışmalarına, 2 görgü tanığının da getirildiği öne sürüldü. Kimlikleri gizli tutulan görgü tanıklarının yer gösterecekleri belirtildi. Kazı çalışmalarını izleyen 4 avukattan Mehmet Ekinci, bu olayın aileler ve kamuoyu tarafından merakla izlendiğini söyledi. Avukat Ekinci, “Umuyorum, yapılacak olan kazı çalışması sonucunda bu olay netlik kazanır” dedi.(dha) Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Sonuç ne? Büyük ihtimalle bu olayda botaş kuyularındaki cesetler gibi fıyasko çıkacak. Bu olaylar pkk nın senaryosudur.pkk yapmıtır bu gün 12 korucu ailesini yine sistemli şekilde kendi saflarına katmıştır. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 söylediğimiz gibi'de oldu. Bir çoğunun hevesi kursağında kaldı ve İhbarların asılsız olduğu ortya çıktı....Alınan en son haberde 1. ihbarın yerininden birşey çıkmazken 2 ihbar yeri çöplüğe ait olduğ ve beş kemikten ikisinin hayvana ait olduğu diğerleri iste test için ist. gönderildiği belirtildi. Şimdi kimileri bu iki kemikten nemalanmak isteyeceklerdir . Hani 12 insan öldürülmüştü -12 insandan kemikleri nerede ? Şemdinli'deki Kazılarda Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadı Hakkari Barosu Avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına Başvurmasının Ardından, Şemdinli'ye Bağlı Derecik Beldesi Ormancık Köyünden Alınan 12 Köy Korucusunun 1994 Yılında Öldürülüp Gömüldüğü İddia Edilen Derecik Taburu'nda Bugün Yapılan Kazılarda Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadı. Hakkari Barosu avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına başvurmasının ardından, Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesi Ormancık köyünden alınan 12 köy korucusunun 1994 yılında öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Derecik Taburu'nda bugün yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Sigarayı İçerek Bırakabilirsiniz… Nasıl mı? Derecik beldesinde sabah saatlerinde Hakkari Barosu avukatlarından Mehmet Ekici, Salih Akbulut, Vatan Erler ve A. Rezzak Ertaş'ın da hazır bulunduğu kazı çalışmaları akşam geç saatlere kadar devam etti. Derecik İçkale Taburu'ndaki kazı çalışmasından sonra kayıp yakınları adına açıklama yapan Hakkari Barosu avukatı Mehmet Ekinci, kazılardan birincisinin kayıp yakınları avukatlarının talebiyle tabura getirilen bir şahsın gösterdiği yerde yapıldığını ve kazılar sonucu 10-12 metre genişliğinde, 3-4 metre derinliğinde bir alanın arandığı, ancak bu bölgede yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Ekinci, ikinci kazının ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan askerin itirafları doğrusunda çizilen krokinin gösterdiği yerde yapıldığını, bu kazıda 5 adet kemiğe rastlandığını, çıkan kemiklerden 3'ünün hayvan kemiği olduğunu, diğer 2 kemiğin ise neye ait olduğunun anlaşılamadığını ve bu kemiklerin gerekli incelemeler için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi. (Anadolu Ajansı) Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 söylediğimiz gibi'de oldu.. . . (Anadolu Ajansı) Ortadan kayip 12 insan var. Ve hala kayiplar. Oradan cikmasa baska yerden cikar. Herhalde sizin son gunlerdeki JITEM davalrindan, Muglali davasindan filan haberiniz yok ki hala sanki kimse kimseyi oldurmemis gibi konusuyorsunuz! Sanki 17 bin kisi yer tyarildi da yerin dibine indi! Ne munasebet! 17600 kisi yok edildi ve bunlarin hseabi tek tek sorulacak, ne kadar ortbas etmeye kalkilsada! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 söylediğimiz gibi'de oldu. Bir çoğunun hevesi kursağında kaldı ve İhbarların asılsız olduğu ortya çıktı....Alınan en son haberde 1. ihbarın yerininden birşey çıkmazken 2 ihbar yeri çöplüğe ait olduğ ve beş kemikten ikisinin hayvana ait olduğu diğerleri iste test için ist. gönderildiği belirtildi. Şimdi kimileri bu iki kemikten nemalanmak isteyeceklerdir . Hani 12 insan öldürülmüştü -12 insandan kemikleri nerede ? Şemdinli'deki Kazılarda Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadı Hakkari Barosu Avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına Başvurmasının Ardından, Şemdinli'ye Bağlı Derecik Beldesi Ormancık Köyünden Alınan 12 Köy Korucusunun 1994 Yılında Öldürülüp Gömüldüğü İddia Edilen Derecik Taburu'nda Bugün Yapılan Kazılarda Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadı. Hakkari Barosu avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına başvurmasının ardından, Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesi Ormancık köyünden alınan 12 köy korucusunun 1994 yılında öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Derecik Taburu'nda bugün yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Sigarayı İçerek Bırakabilirsiniz… Nasıl mı? Derecik beldesinde sabah saatlerinde Hakkari Barosu avukatlarından Mehmet Ekici, Salih Akbulut, Vatan Erler ve A. Rezzak Ertaş'ın da hazır bulunduğu kazı çalışmaları akşam geç saatlere kadar devam etti. Derecik İçkale Taburu'ndaki kazı çalışmasından sonra kayıp yakınları adına açıklama yapan Hakkari Barosu avukatı Mehmet Ekinci, kazılardan birincisinin kayıp yakınları avukatlarının talebiyle tabura getirilen bir şahsın gösterdiği yerde yapıldığını ve kazılar sonucu 10-12 metre genişliğinde, 3-4 metre derinliğinde bir alanın arandığı, ancak bu bölgede yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Ekinci, ikinci kazının ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan askerin itirafları doğrusunda çizilen krokinin gösterdiği yerde yapıldığını, bu kazıda 5 adet kemiğe rastlandığını, çıkan kemiklerden 3'ünün hayvan kemiği olduğunu, diğer 2 kemiğin ise neye ait olduğunun anlaşılamadığını ve bu kemiklerin gerekli incelemeler için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi. (Anadolu Ajansı) Iste size donemin bir milletvekillinin 12 kisinin oldurulmesiyle ilgili aciklamalari: "Eski Hakkâri milletvekili Esat Canan, 'Ormancık'ta 1994 yılında 12 kişinin öldürülmesi' olayını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ilettiğini ve “Devlet vatandaşını öldürmez” cevabını aldığını iddia etti. Şemdinli’deki Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’nda 1994- 95 yıllarında askerlik yapan bir kişinin, 12 korucunun, Tabur Komutanlığı içinde öldürülüp aynı birlik içinde gömüldüğünü iddia etmesiyle ilgili açıklamada bulunan 19 ve 22. dönem Hakkâri Milletvekili Esat Canan, olayın bilinen bir olay olduğunu, konuyu Meclis gündemine getirmek için TBMM’de açlık grevi bile yaptığını ancak gündeme getirmeyi başaramadığını söyledi. ‘İddia değil herkesçe bilinen bir olay’ Derecik’te iddia edilen olayın, ‘iddia değil yaşanmış herkesçe bilinen bir olay olduğunu’ savunan Esat Canan, “Herkes çok iyi biliyor ki o dönem çok karanlık bir dönemdir. O kadar faili meçhul cinayet vardı ki hangisi ne zaman yaşandı, çok iyi bilinmiyor. Yüksekova Tabur Komutanlığı niye gündeme gelmiyor, araştırılsın Yurtseven ailesinin üç ferdi Yüksekova Taburu’nda gömülmüş. O dönem ben SHP’den Hakkâri milletvekiliydim. Bize her gün bir yerden bir faili meçhul haberi gelirdi” dedi. O dönemde Şemdinli’nin Derecik beldesine bağlı Ortaklar köyünün Ormancık mezrasında böyle bir olayın yaşandığı duyumu üzerine Şemdinli’ye geçtiğini anlatan Canan şöyle dedi: “Vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdi. Ben de konuyu gündeme taşımak için basınla paylaştım. Ancak bir türlü konuyu gündemde tutmayı başaramadık. TBMM’de bir günlük açlık grevi eylemi yaptım. Daha sonra DYP- SHP Koalisyon Hükümeti’nin İnsan Haklarından Sorumlu Bakanı Algan Hacaloğlu’nu Şemdinli’ye getirdim, vatandaşları bizzat dinledi.” Başka çaresi kalmadığı için konuyu dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e de ilettiğini belirten Canan, görüşmeyi şöyle aktardı: “Demirel’in bana verdiği cevap şöyle oldu: ‘Böyle bir şey yok, devlet insan öldürmez, vatandaşını hiçbir şekilde öldürmez.’ Hükümetin SHP kanadı olayın üstünde durmaya çalıştıysa da dönemin Başbakanı Tansu Çiller bu tür sorunların hükümetin gündemine getirilmesini istemiyordu.” (dha) " Simdi soruyorum size sayin Kaplan: - Kim oldurdu bu 12 kisiyi? - Oldurenden mi hesap sormalisiniz yoksa carseizce oluleri arayanlardan mi? Bakalim ne cevap vereceksiniz! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Taburdan iki kemik parçası çıktı Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde 1994 yılından bu yana haber alınamayan 12 kişinin, İç Güvenlik Tabur Komutanlığı içinde öldürülerek gömüldüğü iddiaları üzerine savcılık gözetiminde kazı çalışması başlatıldı. Kazı çalışmalarında iki kemik parçasıyla çöplere rastlandı. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’nda 1994- 95 yıllarında askerlik yapan bir kişi, ilçedeki 12 korucunun, tabur komutanlığı içerisinde öldürüldüğünü öne süren ihbar mektubu ve krokiyi Diyarbakır Başsavcılığı’na göndermişti. İhbar üzerine o tarihlerde yakınları kaybolanlar harekete geçti. Öldürüldüğü öne sürülen 12 kişinin yakınları, avukatları aracılığıyla Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verererek kazı yapılmasını istedi. Hakkâri Baro Başkanı Necip Korkmaz öncülüğündeki 11 avukat da Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, ‘Kazı yapılsın’ talebini içeren dilekçeler verdi. Şemdinli Savcısı Mustafa Dağlı başvuruyu işleme koyarak, kazının başlayacağını bildirmişti. Kazı çalışmaları dün saat 11.30’da Şemdinli Belediyesi’nin iki iş makinesiyle başlandı. Tabur komutanlığının önünde kayıpları yaklaşık 100 yakını bekliyordu. Kazı çalışmalarında kimlikleri gizli tutulan iki görgü tanığı da hazır bulunduğu öğrenildi. Saat 19.20’ye kadar süren kazı çalışmalarında iki kemik parçasıyla, çöpler bulundu. Kemik parçaları insana mı yoksa hayvan mı ait olduğunun anlaşılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Kazı çalışmalarının bittiğinin açıklanması üzerine Tabur Komutanlığı önünde bekleyen kayıp korucuların yakınları oturma eylemi yaptı ve kazıda kullanılan iş makinesi taburdan ayrılmasını engelledi. Kayıp korucuların yakınlarını temsilen kazı çalışmalarında bulunan avukat Mehmet Ekinci, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar mektubu ve kroki gönderen askerin Derecik Tabur Komutanlığı’na gelerek yer göstermesini beklediklerini bunun sonucunda bir bulguya rastlanabileceğini sözlerine ekledi. Ekinci’nin bu açıklamaları üzerine de Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı önünde bekleyen grup sessizce ayrıldı. (dha) Bu na ne diyeceksiniz? Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Taburdan iki kemik parçası çıktı. . . Bu na ne diyeceksiniz? O haberdeki Şemdinli Derecik Taburu 27 Eylül 1992 yılında baskına uğradı osman öcalanın takimatıyla bine yakın teröristle.Baskında 33 şehit verdik bir çok terorist de öldürüldü.Ölen teroristlerde doğal olarak tabura ve çevresine gömülmüştür. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 O haberdeki Şemdinli Derecik Taburu 27 Eylül 1992 yılında baskına uğradı osman öcalanın takimatıyla bine yakın teröristle.Baskında 33 şehit verdik bir çok terorist de öldürüldü.Ölen teroristlerde doğal olarak tabura ve çevresine gömülmüştür. Olen sucsuz insanlardan bahsediyoruz beyefendi! PKK militani oldurulse dahi, uluslararasi anlasmalara gore olulere bile DOGRU MUAMELE edilmesi sarttir! Kafalarini kulaklarini kesip poz vermek ne bu uluslararasi mantiga, ne insanliga ne de dinimize sigar! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Derecik olayini bilmeden ileri geri yorum atanlara ithaf ediyorum: 'Askerler köyü bastı, evleri ateşe verdi, yakınlarımızı götürdü' Derecik Taburu arazisinde gömülü oldukları düşünülen kayıpların yakınları, yaşadıklarını anlattı: Ali Yarbay dedikleri, beni dövdü; karnımdaki çocuğumu kaybettim. O günden sonra eşimden haber alamadım." Yüksekova Haber - Erkan Çapraz 24 Temmuz 1994'te, Şemdinli ilçesine bağlı Ormancık köyündeki bu 14 kişiden birinin köyde, biri köy yolunda, 12'sinin ise gözaltında kaybedildiği iddia ediliyor Cesetlerinin bulunabilmesi için, 15 yıl önce götürüldükleri Derecik Taburu'ndaki arazide yapılan kazıda kemikler ve 1994'e ait atıklar bulundu. Kayıp yakınları, o gün, nüfus cüzdanlarının ateşe atılarak yakıldığını, baskın esnasında Şemdinli Derecik İç Güvenlik Taburu Komutanı olan Kurmay Yarbay Ali Çamurcu'nun kendilerini, "Hepiniz teröristsiniz, Irak'a, İran'a gidin, Türkiye'ye dönerseniz hepinize benzin döküp yakarım" diye tehdit ettiğini, Şemdinli merkeze dönmelerine izin vermediklerini söylüyor. Olayın yıldönümünde kayıplarını anacak olan yakınları, yaşadıklarını şöyle anlatıyor. Emrullah Öztürk (Hayrettin Öztürkün kardeşi, DTP Şemdinli İlçe Başkanı): 23 Temmuz 1994'te, Ormancık köyü yakınlarındaki Sılo yaylasının Habişti mevkisinde PKK'lilerle askerler arasında çatışma yaşandı. Çatışmadan bir gün sonra, Şemdinli'de bulunan, aralarında ağabeyimin de olduğu 10 kişi iki araçla köye hareket ediyor. Sılo yaylası mevkisinde araçlar askerler tarafından durduruluyor. Burada ağabeyim Hayrettin Öztürk, Casım Çelik, Hurşit Taşkın, Abdulaziz İnan, Sıdık Şengil ve Mirhaç Çelik olmak üzere altı kişi gözaltına alınıyor, diğer dört kişi serbest bırakılıp araçları da orada yakılıyor. Serbest bırakılan dört kişi köye ulaştıktan bir müddet sonra, köye askerler tarafından baskın düzenleniyor, evler ateşe veriliyor. "Bebeğimi ve eşimi kaybettim" Emine Çelik (Yusuf Çelik'in eşi): O zamanlar Türkçe bilmiyordum. Köyü birden askerler bastı. Hepimizi evlerimizden çıkardılar. Kadınları ve erkekleri ayırdılar. Bize sürekli bağırıp çağırıp bir şeyler söylüyorlardı. Türkçe bilmediğim için de ne istediklerini anlamıyordum. O dönemler Ali Yarbay diye biri vardı. Ben de o zaman hamileydim. Ali Yarbay (Çamurcu) dedikleri şahıs beni acımasızca dövdü ve karnımdaki bebeğimi kaybettim. Daha sonra kadınların toplandığı yere kaçıp onların arasına sığındım. O esnada evlerimiz ateşe verildi. Ahırlarımız, içerisindeki hayvanlarla birlikte ateşe verildi. Atlar kurşuna dizildi. Sonrasında eşimle birlikte köyden altı kişinin daha alındığını duydum. O günden sonra da eşimden haber alamadım. O vahşet günü ömrüm boyunca unutmayacağım. Karnımdaki bebeğimi ve eşimi aldılar benden. 15 yıldır bu insanlarımız kayıp. Bunların akıbetlerini öğrenmek istiyoruz. Yetkililer o dönemin komutanı Ali Çamurcu'nun arkadaşları değilse, gelip bu olayı ortaya çıkarsınlar. "İşkence sabahtan akşama kadar sürdü" Abubekir Selvi (Cabbar Selvi'nin oğlu, Reşit Selvi'nin kardeşi): Biz erkekleri kadınlardan ayrı bir yere alarak, üzerimizdeki elbiselerimizi çıkarmamızı istediler. Hepimizi darp etmeye başladılar. Hepimizin nüfus cüzdanları toplanarak ateşe atıldı. Aklınıza gelebilecek her türlü işkenceyi köy meydanında uygulamaya başladılar. Sürekli havaya ateş ediyorlardı. Silah sesleri hiç durmuyordu. Kızaran namlu uçlarını sırtımızda soğutuyorlardı. Sırtımda halen o günden kalan izler var. O esnada aramızda bulunan Kerem İnan isimli köylüyü alarak biraz ötemizde kurşuna dizdiler. Ardından aralarında babam Cabbar Selvi ile kardeşim Reşit Selvi'nin de bulunduğu yedi kişi daha aramızdan alındı. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürdü işkence. O zamanlar köyü basan askerler arasında bizimle gizliden Kürtçe konuşan bir asker vardı. Bir köşeye çekilip halimize ağlıyordu. Bir ara yanımıza yanaşıp bize, "Dikkatli olun askerler geri çekildikten sonra köyü top atışına tutacaklar" dedi. Akşam saatlerinde askerler gittikten sonra köye top atışları yapılmaya başlandı. Hepimiz bulabildiğimiz kayalıkların altına gizlenerek kendimizi korumaya çalıştık. "Ot yığınıyla birlikte yakıp öldürdüler" İsmet Taşkın (Hurşit Taşkın'ın kardeşi): Aramızdan bir arkadaş Ali Yarbay'a yaptıkları işkenceleri durdurmak için Kuran-ı Kerim uzatarak durmasını istedi. Fakat Ali Yarbay hakaret edip arkadaşımızı ölesiye dövdü. Köye yapılan top atışlarından sonra aramızdan alınan yedi kişiden Avşir Seçkin, köy yolunda indirilerek saatlerde süren işkencenin ardından ot yığınlarının içerisine atılarak ateşe verildi. Diğer altısı da ilk alınan altı kişiyle birlikte Derecik Taburu'na götürüldü. O günden sonra onlardan bir daha haber alamadık. Meryem Çelik (Casım Çelik'in eşi): Ben o zaman Şemdinli merkezdeydim. Çocuklarım köydeydi. Eşimin alındığını sonradan duydum. Çocuklarımla birlikte bütün köy sakinleri sınırı geçip Irak'a gittiler. Yedi gün yedi gece süren bir yolculuğun ardından Kuzey Irak'ta bulunan Etruş kampına yerleştiler. Ben aradan beş ay geçtikten sonra gidip çocuklarıma kavuştum. 1997'ye kadar orada gözaltına alınan eşim ve diğer köylülerin aramıza dönmelerini bekledik. Gelmediler. Biz de onların izine ulaşmak için tekrar Türkiye'ye gelip Şemdinli'ye yerleştik. Gelip dava açtık, o günden bugüne hiçbir ize rastlayamayınca davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdık. Sonucu bekliyoruz. Simdi ne diyeceksiniz. Magdurlarin agzindan ne oldugunu duyuyoruz, Simdi ne diyeceksiniz? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2009 Ve bor okuyucudan gelen bir yorumu size iletmek istiyorum: Sarikams'tan giden asker de Agrida koy yakmislardi. - 23/7/200915:45 1994-1995 yillarinda Sarikamis Ulastirma Bolugu kogusunda bir askerin yalniz bir kosede durdugunu gordum. yanina gittigimde gozleri dolmus agliyordu, bir basina... Nedenini sordum Giresunlu Ulastirma Ere... Erzak goturdukleri Agri'da askerlerin yaktigi koy, kendi koylerine benziyormus, Otlar alev alev, Evler ve bahceleri yakiliyormus... Bir diger hikaye ise 1996-1997 yillarinda Tokat'tan Siirte askerlige giden, oksuz bir devlet personelinin anlattigi olay, yataklarini yirttik, kimi yerlerde bunlari yaktik. Hasat ve diger depolanmis (un, bugday) tahillari da arama bahanesiyle kirip doktuk... Ancak kizdigi en buyuk sey ise Uzman Cavus'un neden traktorleri yakmadiniz diyerek ogle yemegine goturmemesiymis.. Musta'da Ulku ocaklarindan birinin anlatimi su: Koyde bir sakat Kürt vardi... Kollarini ve Bacakalrini kirasiya kadar dovduk.. Sebep? Onun kopekleri karakol kopeklerinden gucluymus... Tabii butun bunlar basina yansimamis olaylar. Basina yansiyan olaylar ise mesel Bingol ili Yedisu ilcesinde Karakolun Kopekleri havlarken, kopegi havladi diye Avrupa'dan izine gelen isci birinin komalik edilip Erzurum Hastanesine kaldirilmasiydi. Kisacasi Durust olmak gerekli, Tabii bu da her keste olmayan birsey... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Derecik olayini bilmeden ileri geri yorum atanlara ithaf ediyorum:. . . Simdi ne diyeceksiniz. Magdurlarin agzindan ne oldugunu duyuyoruz, Simdi ne diyeceksiniz? Ne oldu 12 ceset..nerede ?buna rağmaen yinede öküz altında buzağı arıyorsunuz helel olsun size..! Bu propagandalara karnımız tok. Ancak dünyadan bey haber insanları kandıra bilir bu ucuz propaganda. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Ve bor okuyucudan gelen bir yorumu size iletmek istiyorum: Sarikams'tan giden asker de Agrida koy yakmislardi. - 23/7/200915:45 1994-1995 yillarinda Sarikamis Ulastirma Bolugu kogusunda bir askerin yalniz bir kosede durdugunu gordum. yanina gittigimde gozleri dolmus agliyordu, bir basina... Nedenini sordum Giresunlu Ulastirma Ere... Erzak goturdukleri Agri'da askerlerin yaktigi koy, kendi koylerine benziyormus, Otlar alev alev, Evler ve bahceleri yakiliyormus... Bir diger hikaye ise 1996-1997 yillarinda Tokat'tan Siirte askerlige giden, oksuz bir devlet personelinin anlattigi olay, yataklarini yirttik, kimi yerlerde bunlari yaktik. Hasat ve diger depolanmis (un, bugday) tahillari da arama bahanesiyle kirip doktuk... Ancak kizdigi en buyuk sey ise Uzman Cavus'un neden traktorleri yakmadiniz diyerek ogle yemegine goturmemesiymis.. Musta'da Ulku ocaklarindan birinin anlatimi su: Koyde bir sakat Kürt vardi... Kollarini ve Bacakalrini kirasiya kadar dovduk.. Sebep? Onun kopekleri karakol kopeklerinden gucluymus... Tabii butun bunlar basina yansimamis olaylar. Basina yansiyan olaylar ise mesel Bingol ili Yedisu ilcesinde Karakolun Kopekleri havlarken, kopegi havladi diye Avrupa'dan izine gelen isci birinin komalik edilip Erzurum Hastanesine kaldirilmasiydi. Kisacasi Durust olmak gerekli, Tabii bu da her keste olmayan birsey... Bu propagandalarıda türkiyede yaşamayan farlı zihniyetlere anlatın. Sanki biz askerlik yapmadık. 1996 yılında Hakkari-şırnak-k.ırak vs her yere gittik nasılsa bizde böyle olaylar olmadı Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Derecik olayini bilmeden ileri geri yorum atanlara ithaf ediyorum:. . . Simdi ne diyeceksiniz. Magdurlarin agzindan ne oldugunu duyuyoruz, Simdi ne diyeceksiniz? Hiiş şaşırmadım.Bak buda senin yazın. ''65 yasindaki ninelermizin 20 yasindaki askerler tarafinda tecevuzlerini m i anlatayim sizlere, 7000 koyun yakilip bombalanip alt ust edilmesini mi anlatayim?'' Diyen bir adam allah bir dese inanmam. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Sonuç ne? Büyük ihtimalle bu olayda botaş kuyularındaki cesetler gibi fıyasko çıkacak. Bu olaylar pkk nın senaryosudur.pkk yapmıtır bu gün 12 korucu ailesini yine sistemli şekilde kendi saflarına katmıştır. Sayin kaplan-200, gercekten kendi yorumlarinizla cok celisiyorsunuz. Bir taraftan PKK destekcileri diye ellerindeki istihbaretlere göre yargi önüne cikartilmadan öldürülenleri hakli görüyorsunuz ve teröre karsi her yöntemin yapilabilecegini üzerine basiyorsunuz diger taraftanda bu öldürülenlerin gömüldükleri yerleri ararken, yok öyle bir sey , hic bir kemik bulunmaz, sadece PKK'nin senaryosu gibi iddaalarda bulunuyorsunuz. Arkadasim 17 bine yakin faili mechul cinayetler var, nedere dersiniz bunlarin cesetleri, daha dogrusu kemikleri? Madem bunlarin tümü terörüsstü ve dvlet bunlari öldürmekte hakliydi, enden gizli gömülmüs ve yerleri belli degil? 17 bin faili mechul cinayetlerin tümünü pkk mi yapti? eger cevabiniz evet ise, bu insanlarin kemiklerinin bulunmasi sizi hicte rahatsiz etmemesi gerekli. Diger taraftan madem bu 17 bin insan boso bosuna öldürülmediyseler, yani terörüst olduklari icin öldürüldüiseler, genede gömüldükleri yerlerin bulunmasi sizi hic rahatsiz etmemesi gerekli. Ama olay hicte öyle degil. sizi neden cok rahatsiz ettgini cok iyi biliyoruz. Faili mechul cinayetlerin hemen hemen tümü devlet tarafindan, yanin JITEM gibi terör örgüttü tarafindan, öldürüldügü ortaya cikacak. Binlercesi devlet tarafindan önce evlerinden alinan, tutuklananlar, ama her ne hikmetse bunlarin akibeti gene alinanlar tarafindan hic bilinmiyor. Yani devletin görevlileri birilerini resmi olarak tutuklayacaklar ve sonra akibeti hakkinda bilgi sahibi olmayacaklar. Akibetlerini söyleseler sonunda mahkeme sonunda onlarin gercekten suclumu sucsuzmu olduklari ortaya cikacak. Korkulari gerceklerin cikmasidir. Ve bizde buna devletin teröre karsi mesru mücadelesi diyecegiz. Bu nedense bana karanlik rejimlerin uygulamalarini hatirlatiyor. Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Aynı yer daha öncede kazılmış. Şemdinli Derecik İç Güvenlik Taburu’nda, 1995 yılında 12 köy korucusunun askerlerce öldürülerek toprağa gömüldüğü iddialarıyla ilgili yapılan kazı çalışmalarının tutanağını Hürriyet ele geçirdi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 19/07/2009 tarih ve 2009/ 1322 D. İş sayı ile arama kararı alındığı belirtilen tutanakta özetle şunlara yer verildi: ER SÖYLEDİ, KAZDIK "(...)2004 yılında tabura kamyonuyla kömür getirdiğini ve bu sırada bir erin geçmişten gelen bir söylenti şeklinde kendisine taburun güneyinde, tel örgü sınırında, sazlıkların tabura doğru bittiği yerde terörist cesetlerinin gömülü olduğunu, hemen yakınında Ormancık Köyü’nden kaybolan vatandaşların cenazelerinin bulunduğunu söylediğini beyan etmesi üzerine öncelikle bu yer Şemdinli Belediyesi’nden temin edilen Operatör Beşir Uysal’ın kullandığı iş makinesi ile kazıldı. Arama sonucunda hiçbir bulguya rastlanmadı. KROKİYLE YAZDIK Bu kez mağdur avukatlarla birlikte kroki alana uygulanarak mutabık kalınan tepecikte kazı yapıldı. Arama sonucu kazı yapılan alanda 1994 yılında çöplük olarak kullanılan alan olduğuna ilişkin delil poşetine alınan 1994 tarihli meşrubat kutuları, büyük baş hayvan kemiği olduğu değerlendirilen ve Adli Tıp incelemesine gönderilmek üzere delil poşetine konulan üç parça kemiğe rastlandı. Başkaca bir bulguya rastlanmadı. Yapılacak başka bir iş kalmadığından arama işlemine son verilerek katılanlarla birlikte imza altına alındı. 21.07.2009" TARİH ÇELİŞKİSİ Hürriyet’in ulaştığı isimsiz ihbar mektubundaki tarih çelişkisi ise kafalarda soru işareti bıraktı. Mektubu hazırlayan kişi, olayın yaşandığı dönemde Derecik İç Güvenlik Taburu’nda er olarak görev yaptığını, 1995 yılı Şubat-Mart aylarında Başaklı Köyü’nden getirilen 12 köy korucusunun öldürüldükten sonra toprağa gömüldüğünü, birkaç gün sonra da Başaklı Köyü’nün yakılıp yıkıldığını iddia etti. Ancak resmi kayıtlarda, şimdiki adı Ormancık olan Başaklı Köyü’nün 1995 yılında değil, 1994 yılında yandığı belirlendi. HÜRRİYET Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2009 Bu propagandalarıda türkiyede yaşamayan farlı zihniyetlere anlatın. Sanki biz askerlik yapmadık. 1996 yılında Hakkari-şırnak-k.ırak vs her yere gittik nasılsa bizde böyle olaylar olmadı Sonuc ne mi: Kaybolan sucsuz Kurtlerin olulerinin araniyor olmasi! Sonuc bu! Olduruldukleri ve kimin tarafindan olduruldukleri asikar! TSKnin kendi adamlari bile itiraf ediyor artik. Siz de kalkmis hala KEMIK SAKLAMBACI oyunlari oynuyorsunuz! Pes yani! Kazida bulunamamis olmasi gercekleri degistirmiyor! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2009 Sayin kaplan-200, gercekten kendi yorumlarinizla cok celisiyorsunuz. Bir taraftan PKK destekcileri diye ellerindeki istihbaretlere göre yargi önüne cikartilmadan öldürülenleri hakli görüyorsunuz ve teröre karsi her yöntemin yapilabilecegini üzerine basiyorsunuz diger taraftanda bu öldürülenlerin gömüldükleri yerleri ararken, yok öyle bir sey , hic bir kemik bulunmaz, sadece PKK'nin senaryosu gibi iddaalarda bulunuyorsunuz. Arkadasim 17 bine yakin faili mechul cinayetler var, nedere dersiniz bunlarin cesetleri, daha dogrusu kemikleri? Madem bunlarin tümü terörüsstü ve dvlet bunlari öldürmekte hakliydi, enden gizli gömülmüs ve yerleri belli degil? 17 bin faili mechul cinayetlerin tümünü pkk mi yapti? eger cevabiniz evet ise, bu insanlarin kemiklerinin bulunmasi sizi hicte rahatsiz etmemesi gerekli. Diger taraftan madem bu 17 bin insan boso bosuna öldürülmediyseler, yani terörüst olduklari icin öldürüldüiseler, genede gömüldükleri yerlerin bulunmasi sizi hic rahatsiz etmemesi gerekli. Ama olay hicte öyle degil. sizi neden cok rahatsiz ettgini cok iyi biliyoruz. Faili mechul cinayetlerin hemen hemen tümü devlet tarafindan, yanin JITEM gibi terör örgüttü tarafindan, öldürüldügü ortaya cikacak. Binlercesi devlet tarafindan önce evlerinden alinan, tutuklananlar, ama her ne hikmetse bunlarin akibeti gene alinanlar tarafindan hic bilinmiyor. Yani devletin görevlileri birilerini resmi olarak tutuklayacaklar ve sonra akibeti hakkinda bilgi sahibi olmayacaklar. Akibetlerini söyleseler sonunda mahkeme sonunda onlarin gercekten suclumu sucsuzmu olduklari ortaya cikacak. Korkulari gerceklerin cikmasidir. Ve bizde buna devletin teröre karsi mesru mücadelesi diyecegiz. Bu nedense bana karanlik rejimlerin uygulamalarini hatirlatiyor. Sn dünya hepimiz sanırım yine anlayamadınız. Terörle mücadelede- dağ'da hukuk aranmaz diyorum.Bu mücadeleyi verenler terösistlere karşı terörist gibi düşünür onlargibi onlardan önce hareket eder ve etmek zorundalar. Eğer bu insanlar teröirist ise çatışma ortamında bunlara insan muamelesi yapamaz,infazını gerçekleştirir doğru olanıda budur. 12 korucunun durumu ise çok farklı bir olaydır. 12 korucuyu askerin yanında infaz edecek kadar düşüncesiz değildir bunu yapacak insanlar. yapacak olsa bile bunu başka kılıflara uydurup yaparlar ,adam ne diye kışla içine gömsün,ilerleyen zamanda başına dert olacağını düşünemeyeceğinimi sanıyorsun ! Mantık işimi sizce ? Evet bu bir pkk oyunudur. Zamanında sırf korucu olduğu olduğu için bu insanları insafsıca oldürmişlerdir ve bu günü fırsat bilip anında senaryo yazılmıştır. Amaç orduyu karalamak-halka karşı güven sarsmaktır. Ne oldu ? Birşeyler çıkacak diye ellerini ovuşturan fırsatçılar birşey çıkmayınca şimdi nasıl hala konuşabiliyor anlamış değilim. Hani 12 insanın cesedi ne oldu -nerede? şimdi bu ihbarada bulunan ............mahluk ne yapıyor yalan ihbardan ceza aldımı yada bir işlem yapıldımı? Bu ilk değil olmayacakta. Daha öncede söyledik bu hikayelere aklı başında düşünen birileri zaten inanamaz ancak kendi zihniyetindekileri kandıra bilirler. Şimdi aradaki farkı anladınızmı? Yani öldürülenler köy korucuları....Terörist değil.Suçlu olsalar yargılarlar.Bu cinayeti teröristler işlemitir her zaman yaptığı gibi yine askerin üstüne atmıştır. Diğer söylenenler ise propagndadan ibarettir..... Mücadeleyi yapanlar teröristlere kaşı terörist gibi davranır. Diğer suçsuz insanların faili meçhul cinayetlerinide pkk yapmıştır....pkk'lı yada pkk'ya istihbarat yada lojistik destek sağlayıp tesbit edilenler faili meçhul olmuş isede...Yapanların eline sağlık,Ölmüşse'de Allah rahmet etsin. Onlara çok şey borçluyuz....O kahramanları (Sizin sloganınızı kullanayım )Onları unutmayacağız-Unutturmayacağız. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2009 Sonuc ne mi: Kaybolan sucsuz Kurtlerin olulerinin araniyor olmasi! Sonuc bu! Olduruldukleri ve kimin tarafindan olduruldukleri asikar! TSKnin kendi adamlari bile itiraf ediyor artik. Siz de kalkmis hala KEMIK SAKLAMBACI oyunlari oynuyorsunuz! Pes yani! Kazida bulunamamis olmasi gercekleri degistirmiyor! Bunu pkk teröistlerine sorun ! Ne devletin Ne Askerin suçsuz insanlarla işi olmaz....Onlar o insanların namus bekçileridir. pkk teröristlerine sorun ! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2009 Bunu pkk teröistlerine sorun ! Ne devletin Ne Askerin suçsuz insanlarla işi olmaz....Onlar o insanların namus bekçileridir. pkk teröristlerine sorun ! Beyefendi, Askerlerin 12 kisiyi oldurdugu saptanmis bir durumda! Sadece oluler bulunamiyor. Simdi cekinmede 17600 faili mechul c inayeti de PKK uzerine atmayi deniyorsunuz! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.