Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"UYGUR KATLİAMI" YALANI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Cinde basinin nasil isledigini ve kaynaklarinin nekadar guvenilebilir olacagindan soz ediyorsun sayin kaplan ama sizin vermis oldugunuz kaynaklarinda referanslari Cin Haber ajansini referan olarak gostermekte ayrica http://www.welt.de/die-welt/article4079507/Han-Chinesen-und-Uiguren-gehen-aufeinander-los.html bu vermis oldugunuz linkte ayni sekilde cin haber ajanslarini referans gosteriyor acaba bunlari okumusmuydunuz ? yoksa sadece biz okuyalim diyemi verdiniz bunlari ? Demekki her nekadar desenizde okadarda guvensiz degil cin haber ajanlari

Yahu dostum gerçekten sizi anlamak çok zor.Bu yazı sana ait değilmi?http://www.welt.de/die-welt/article4079507/Han-Chinesen-und-Uiguren-gehen-aufeinander-los.html- bu haberde Çin haber ajansı referans gösterilmiş diyen sen değilmisin?

Bu yazının içerisinde haberin çin kaynağından alındığı yeri gösterirmisin.

Bu kadar basit.

Konuyu anlamazdan gelmeyin...

Ayrıca

Neredemi yaziyor gazete bilgilerini nereden aldigini acik acik yazmis arkadasim eger okumus olsaydiniz bunu gorurdunuz ..

Diyen siz değilmisiniz....

Gönderi tarihi:

Arkadasim ya siz anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamiyorum hatta size alintida yapmisim ama okumuyorsaniz sizin sorununuz o isterseniz tekrar bakin ben vermis hangi kaynaklardan aldiklarini ama goremiyorsaniz tekrar bakin ...

Gönderi tarihi:
Arkadasim ya siz anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamiyorum hatta size alintida yapmisim ama okumuyorsaniz sizin sorununuz o isterseniz tekrar bakin ben vermis hangi kaynaklardan aldiklarini ama goremiyorsaniz tekrar bakin ...

Bak arkadaşım yazının hepsi aşğıdadır,nersinde çin kaynağı yazıyor gösterirmisin.

Zu einem peinlichen Zwischenfall für Xinjiangs Behörden kam es, als sie einer Gruppe von 60 ausländischen Reportern am Vormittag zeigen wollten, wie sie Ruhe und Ordnung wiederhergestellt hatten. Eine Frau mit ihrem Kind stellte sich den Journalisten entgegen und flehte sie um Hilfe an, da die Behörden ihren Mann verhaftet hatten. "Bald darauf waren die Demonstranten, die wild durcheinander riefen, auf mindestens 300 Personen angeschwollen", sagten anwesende Journalisten. Angesichts der Reporter aus Peking löste die Polizei die Demonstranten friedlich auf. Uiguren riefen den Reportern zu, dass die Behörden wahllos und ohne Grund Leute verhafteten und Häuser durchsuchten. Auch in anderen Teilen Ürümqis kam es zu Protesten. Die Behörden gaben die Zahl der Toten mit 129 Männern und 27 Frauen an. Pekings englischsprachige Zeitung "Global Times" berichtete, viele seien bei einer Massenflucht zu Tode getrampelt worden.

Peking lässt seine Medien in einer gelenkten Propagandakampagne zur Verdammung der Exil-Uiguren unter Führung der zur Staatsfeindin Nummer 1 erklärten Rebeja Kadeer aufrufen. Sie habe angeblich die Unruhen geplant und initiiert, um einen Aufstand gegen Chinas Herrschaft anzuzetteln und Xinjiang zu einer unabhängigen Republik Ostturkestan zu machen. Die Propaganda hat schrille Töne angenommen. Politbüromitglied Wang Lequan, der oberste Parteichef der autonomen Provinz, forderte einen "*****" um die "Einheit Chinas" mit den Separatisten zu führen und das "wahre Gesicht" der Rebeja Kadeer zu entlarven. Xinjiangs Parteikomitee ordnete zudem die scharfe Kontrolle des Internets an. Der Internetzugang und Mobiltelefon-Dienste waren blockiert worden. Während sich die chinesischsprachige Presse an die Vorgaben der Xinhua-Nachrichtenagentur halten muss, dürfen Pekings englischsprachige Medien freier berichten. Chinas Führung hat aus den Ereignissen beim Aufruhr vom März 2008 in Tibet gelernt, als sie Auslandskorrespondenten weder nach Tibet einreisen noch unbehindert recherchieren ließ. Dieses Mal können Auslandskorrespondenten mithilfe der Informationsabteilung des Staatsrats nach Ürümqi fahren.

Bei dem Abschlag auf das Konsulat in München warfen mehrere Unbekannte Molotow-Cocktails gegen die Fassade. Eine chinesische Flagge verbrannte. Der Sprecher des Weltkongresses der Uiguren, Erkin Zunun, sagte, die Tat stehe im Kontext mit den Unruhen in China....

Sizi aldatmasın. :)

Gönderi tarihi:
Bak arkadaşım yazının hepsi aşğıdadır,nersinde çin kaynağı yazıyor gösterirmisin.

Zu einem peinlichen Zwischenfall für Xinjiangs Behörden kam es, als sie einer Gruppe von 60 ausländischen Reportern am Vormittag zeigen wollten, wie sie Ruhe und Ordnung wiederhergestellt hatten. Eine Frau mit ihrem Kind stellte sich den Journalisten entgegen und flehte sie um Hilfe an, da die Behörden ihren Mann verhaftet hatten. "Bald darauf waren die Demonstranten, die wild durcheinander riefen, auf mindestens 300 Personen angeschwollen", sagten anwesende Journalisten. Angesichts der Reporter aus Peking löste die Polizei die Demonstranten friedlich auf. Uiguren riefen den Reportern zu, dass die Behörden wahllos und ohne Grund Leute verhafteten und Häuser durchsuchten. Auch in anderen Teilen Ürümqis kam es zu Protesten. Die Behörden gaben die Zahl der Toten mit 129 Männern und 27 Frauen an. Pekings englischsprachige Zeitung "Global Times" berichtete, viele seien bei einer Massenflucht zu Tode getrampelt worden.

Peking lässt seine Medien in einer gelenkten Propagandakampagne zur Verdammung der Exil-Uiguren unter Führung der zur Staatsfeindin Nummer 1 erklärten Rebeja Kadeer aufrufen. Sie habe angeblich die Unruhen geplant und initiiert, um einen Aufstand gegen Chinas Herrschaft anzuzetteln und Xinjiang zu einer unabhängigen Republik Ostturkestan zu machen. Die Propaganda hat schrille Töne angenommen. Politbüromitglied Wang Lequan, der oberste Parteichef der autonomen Provinz, forderte einen "*****" um die "Einheit Chinas" mit den Separatisten zu führen und das "wahre Gesicht" der Rebeja Kadeer zu entlarven. Xinjiangs Parteikomitee ordnete zudem die scharfe Kontrolle des Internets an. Der Internetzugang und Mobiltelefon-Dienste waren blockiert worden. Während sich die chinesischsprachige Presse an die Vorgaben der Xinhua-Nachrichtenagentur halten muss, dürfen Pekings englischsprachige Medien freier berichten. Chinas Führung hat aus den Ereignissen beim Aufruhr vom März 2008 in Tibet gelernt, als sie Auslandskorrespondenten weder nach Tibet einreisen noch unbehindert recherchieren ließ. Dieses Mal können Auslandskorrespondenten mithilfe der Informationsabteilung des Staatsrats nach Ürümqi fahren.

Bei dem Abschlag auf das Konsulat in München warfen mehrere Unbekannte Molotow-Cocktails gegen die Fassade. Eine chinesische Flagge verbrannte. Der Sprecher des Weltkongresses der Uiguren, Erkin Zunun, sagte, die Tat stehe im Kontext mit den Unruhen in China....

Sizi aldatmasın. :)

Arkadasim pes diyorum baska birsey demiyorum yaa okusaniza durun bakin ben size yaziyi hem buyutup hemde kirmizilayim ne yaziyor benim belirttigim yerde ;) isterseniz benim isaretledigim yerin cevirin googleda eger yabanci diliniz yoksa :yuvarlan:

Gönderi tarihi:

Cinde olanlari amaclari belli olanlarin saptirmaya calismalari en dogal yöntemdir.Onlar Türkiyede olanlarida carpitip kendi kiliflarina uydurmaktadirlar.Türkler'e karsi acilan her cephe onlar icin bir mutluluk kaynagidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Cinde olanlari amaclari belli olanlarin saptirmaya calismalari en dogal yöntemdir.Onlar Türkiyede olanlarida carpitip kendi kiliflarina uydurmaktadirlar.Türkler'e karsi acilan her cephe onlar icin bir mutluluk kaynagidir.

saygilarla

Arkadasim hangi olanlari saptirmisiz soylermisiz ve yine turkiyede olan olaylari carpitip kendimize kilif hazirlamisiz bizim soylemeye calistigimiz cin Etnik savasa dogru gidiyor ve siz ve sizin gibiler kalkmis sadece cinde uygurlar oluyor diye veryansin ediyorsunuz kusura bakmayin ama cinde oldurulenler sadece uygular degil... Sizler oradaki olan olaylara turkler olarak bakmaktasiniz yani orada olen cinlilerin sizin gozunuzde zerre kadar bir degeri yok bizde ise aksine cinli uygur farketmiyor sonucta ikiside insan ve sucsuz yere oldurulmekte Acaba bu agir bilancoda kactane uygur ve cinli oldurulmustur haberiniz varmi yoksa ben soyleyi ozaman 12 temmuzda olen 186 kisinin 46si uygur kokekenli 137 cinli 1 taneside hiu musluman azinlik grubundanmis.. Istiyorsaniz kaynaginida vereyim gerci haber ne ingilizce nede alman basinindan... danimarka basinindan.. Ama tabi siz onada yandas medya demezseniz ... :)

Gönderi tarihi:

saygilarla

Buda nereden cikti simdi? Kim nerede ve hangi gercekleri saptiriyor lütfen gösterin.

Siz haksizliklaramami karsisiniz yoksa sadece haksizliga ugrayanlar Türk kökenliysemi karsisiniz?

Cin'de olan bitenleri tüm gercekleriyle irdelemekte kimin zarari olur anlasilir degil dogrusu.

Tabii Cin'de olan bitenleri derhal soykirimi ilan edenler ülkemizde yapilan yanlislara dikkat cekilmesinden cok rahatsiz oluyorlar. Ülkemizdeki etnik milliyetcilerle Cin'deki etnik milliyetcile rarasinda hic bir fark yok. Cin'in etnik milliyetcileri Cin'de ki olaylari aynen ülkemizin etnik Milliyetcilerinin ülkemizdeki etnik kökenlilere uygulanan politikayi kelimesi kelimesine ayni argümanlarla degerlendiriyorlar. isterseniz Cin'li etnik milliyetciye sorun, neden Uygur Türk'lerine baski ve zulum yapildigini, cavap olarak 100% Uygur Türk'lerinin Cin vatanddasi oldugunu ve her hakka sahip olduklarini, ama onlarin bölücülük yaptiklarini ve dis güclerden beslenerek ülkede terör estirdiklerini duyarsiniz. Yani Uygur'lara verilmesi gereken haklardan asla duymazsiniz. Ayni soruyu ülkemizin etnik milliyetcisine gene ülkemizdeki etnik kökenliler icin sorun mesela Kürt'ler icin, cevap olarak gene aynisini alirsiniz.

Ama her iki ülkenin etnik milliyetcileri her ne hikmetse kendi irklarindan vatandaslarin baska ülkelerde horlanmalari durumunda derhal ayaga kalkarlar ve en keskin insanhaklari savunuculari olurlar. Kendi ülkendeki haksizliga neden göz yumuyorsun diye soranlarida kötü niyetli ve düsman ilan ederler. Ne garip degilmi bu etnik milliyetcilerin olaylari timsah gözlügüyle görmeleri.

Gönderi tarihi:
:D Arkadaşın gazete bilgilerini yazmamış dostum.

Başkalarının söyzleriyle bana cevap verme .... Önce o yazıyı sen oku, sonra yorum yap.

Nerde yazıyordu bu ''çin kaynağı'' dediğiniz yer gösterin bizde aydınlanalım :D

aydınlandın mı ? :)

Gönderi tarihi:

saygilarla

Evet şimdi politika arkadaşımızın "gerçek Atatürkçü ve yurtsever" olarak tanımladığı Doğu Perinçek'in gazetesi Çin'de ki olaylara nasıl yaklaşmış ;

"BATI’NIN ÇİN’İ BÖLME ÇABASI,

TÜRK BASININDA “BİRLEŞTİRİCİ” OLDU

Amerikancılar, Türkçü kesildi! "

"SİNCİAN PROVOKASYONUNUN HEDEFİ TÜRKİYE

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi:

İki ülke ilişkilerine kurulmuş tuzak"

"NABUCCO VE ÇİN PROVOKASYONLARININ ANLAMI

Çekirdek AB’ye rağmen

Türkiye’yi Batı kulübünde tutma çabaları"

"Uygur kardeşlerimizin haklı talepleri olsa da, bunu halletmenin yolu, ABD planlarında yer almak değildir"

Aydınlık

Pardon Türk'lerekarşı açılan her cephenin mutluluk verdiği kimsele mi demeliydim :)

Gönderi tarihi:
bölücülük yaptiklarini ve dis güclerden beslenerek ülkede terör estirdiklerini duyarsiniz.

Uygurlar ile Kürtler arasında paralellik yoktur. Uygurlar bir devlet kurmuş, akabinde bu devlet Çin işgaline uğramıştır. Yani Uygurlar işgal ve baskı altında yaşamaktadırlar. Aynı durum Tibet için de geçerlidir. Tibet de Çin imparatorluğunun sömürgeci baskısı altındadır. Çin demokratik bir devlet değildir, herhangi bir demokratik hak arama platformu yoktur. Hukuk yoktur, asar, asar. Keser, keser. Kurşuna dizer, dizer. Kimse gıkını çıkaramaz. İnsan hakkı, adil yargılama diye bir şey yoktur.

Türkiye'de ise böyle bir durum yok. Türkiye demokratik (bazı aksamalarla) bir ülke (olmaya devam edebilirse olabilecek) ve Kürtler eşit vatandaşlardır. Her türlü hakları anayasal güvence altındadır. Kimseye Kürtsün denip bir ayrıcalık yapılmaz. Uygulamadaki aksaklıkları eleştiriyoruz ve düzelmesine çalışıyoruz. Bunların hiç biri silaha sarılıp dağa çıkmayı gerektirecek düzeyde değil. Askere polise, gencecik öğretmenlere, bebeklere kurşun sıkmayı haklı çıkaracak düzeyde hiç değil. Dış güç maşalığıdır.

Bu iki farklı durumu aynılaştırma çabasının ne anlama geldiğini ben söylemeyeyim. Nezaketi elden bıraktığıma değmez...

Gönderi tarihi:
Uygurlar ile Kürtler arasında paralellik yoktur. Uygurlar bir devlet kurmuş, akabinde bu devlet Çin işgaline uğramıştır.

Sayin demirefe, Uygur'lar ile Kürt'ler arasinda parelellik kuran kim? Bunumu anladiniz yorumumdan? Pes dogrusu.

Paralellik sadece Cin ile ülkemizdeki etnik milliyetciler arasinda var. Size tavsiyem yorum yapmadan önce anlayana kadar okuyunki yanlis anlasilmalara sebeb vermeyelim.

Gönderi tarihi:
yanlis anlasilmalara sebeb vermeyelim.

Hangi yanlış anlama? Şimdi Uygurlar öldürüldüğünde Çin milliyetçiler, "bunlar ayrılıkçı, ölümü hakediyorlar" diyorsunuz kısaca...

"Ayni soruyu ülkemizin etnik milliyetcisine gene ülkemizdeki etnik kökenliler icin sorun mesela Kürt'ler icin, cevap olarak gene aynisini alirsiniz." diyorsunuz. Yani dağda askere mayın pususu kuran, öğretmeni, vatandaşı öldüren eşkiyaya operasyon yapıldığında da Türk milliyetçileri aynısını söylüyor demiyor musunuz? Yani, "Bunlar Kürt ayrılıkçı, o yüzden öldürüyoruz" mu diyorlar?

Diyen üç beş şaşkın olsa bile, Çin'de bunu bizzat devlet diyor, bizzat devlet Uygurları eziyor. Burada diyen üç şaşkın yüzünden benzerlik kuramazsınız. Devletin politika olaak uygulaması başkadır, üç yanlış anlayanın yanlış yorumlaması başkadır. Sizin Çin ile benzetmeniz tüm devleti itham altında bırakıyor.

Gönderi tarihi:
Hangi yanlış anlama? Şimdi Uygurlar öldürüldüğünde Çin milliyetçiler, "bunlar ayrılıkçı, ölümü hakediyorlar" diyorsunuz kısaca...

"Ayni soruyu ülkemizin etnik milliyetcisine gene ülkemizdeki etnik kökenliler icin sorun mesela Kürt'ler icin, cevap olarak gene aynisini alirsiniz." diyorsunuz. Yani dağda askere mayın pususu kuran, öğretmeni, vatandaşı öldüren eşkiyaya operasyon yapıldığında da Türk milliyetçileri aynısını söylüyor demiyor musunuz? Yani, "Bunlar Kürt ayrılıkçı, o yüzden öldürüyoruz" mu diyorlar?

Diyen üç beş şaşkın olsa bile, Çin'de bunu bizzat devlet diyor, bizzat devlet Uygurları eziyor. Burada diyen üç şaşkın yüzünden benzerlik kuramazsınız. Devletin politika olaak uygulaması başkadır, üç yanlış anlayanın yanlış yorumlaması başkadır. Sizin Çin ile benzetmeniz tüm devleti itham altında bırakıyor.

Sizin tavriniz tamda anlatmaya calistigim bir parellik. Tebrikler derim sadece.

Ha Cin'in ha bizim etnik Milliyetcilerimiz, her ikiside olaylara ayni bakiyorlar.

Gönderi tarihi:

Önce benim Dogu Perincek ile ilgili olarak "gercek Atatürkcü ve yurtsever"gibi bir tanimlamamin oldugunu sanmiyorum,yoktur aksini ispat etme hakki vardir.Eger böyle birsey yazmis isem muhakkak ki bunun farkli bir nedeni olmustur ama sanmiyorum.

Cinde ki olaylarin nasil baslamis oldugunu tüm dünya basini yazdi.Isgal altindaki Uygurlar'a yönelik Cin zulmü yillardir devam etmektedir.Evet,konu Türkler oldugunda muhakkak ki mutlu olanlar var buna inaniyorum.Uygurlarin hakli savaslari ile Kürtler'in bölücü cabalarini ayni gösterip bölücülükle mücadele edenleri etnik milliyetci olarak göstermek esef verici bir durumdur.Evet Türkiye'de muhakkak ki etnik milliyetci bir kesim vardir.Bunu tüm Türk milletine mal etmek ise utanc verici bir yanilgidir.Bölücü Kürtler'in yaptiklari da etnik milliyetciliktir.Uygurlar'da Cin vatandasi gibi ciddiyetten uzak bir tanimlama yapilmis.Uygurlar isgal altinda bir toplumdur,zorla yurtlari ellerinden alinmis ve özgürlükten yoksun birakilmislardir.Kürtler Türk vatandasidir derken sonucta özgür bir vatandaslik durumu var ortada.Türkler Kürdistani isgal etmediler,Kürdistan yoktu ki isgal edilsin.Simdi kalkip Uygurlarla Kürtleri ayni konumda görmek veya göstermeye calismak hicbir vicdana sigmaz.Diger yanda,Türkiye'de oldu bitti Kürtlerden kaynaklanan bir isyan ayaklanma olmus ve her defasinda ayni nedenlerle kan dökmek icin taseronluk üslenmislerdir.Dökülen kanin sebebi Kürt bölücülerdir,Seyh Said.Said Kürdi,Kocgiri vs vs,bu bölücülük mücadelesinde anlamli kavramlardir.

Her defasinda din kullanilarak ülke bölübnmek istenmistir.Cin de olanlarla Türkiye de olanlari ayni konumda görenlerin tarih bilgilerinden süphem vardir.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Daha bugün TV'de izledim, caddede kaçan adamı önce ayağından sonra gövdesinden vurarak öldürdü Çin polisi. Ölen de bir Uygur'du.

Çinlilerden de ölenler var mutlaka. Ama şimdi çıkıp sayın Demirel'in zamanında söylediği gibi "bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz" demesi gibi, "Çinliler adam öldürüyor dedirtemezsiniz" mantığını savunuyorsunuz.

Birşeyler oluyor. İki taraftan da birileri ölüyor. Haberleri bir yerlerde çıkıyor, bir şekilde duyuluyor. Avrupalı kimisini doğruluyor, kimisini doğrulamıyor. Ama doğrulanmayan olaylarda ölen insanların veya gelişen olayların gerçekliği de değişmiyor.

-http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?haberId=48771&catId=33-

Buna da "öyle değildir, şöyledir böyledir" diyenler olacaktır.

Eminim.

Gönderi tarihi:

Evet olacaktır. Zira kimse kendisi inanıyor diye bizden yalan haberlere inanmamızı beklemesin. Daha önce Çin Haber Ajansının internet sitesinden alınan saldırıya uğrayan Çin'lilere ait görüntülerin, "İşte Uygur Katliamı" başlığıyla yayınlandığını göstermiştik. Ama okumak zor gelmiş olabilir.

Sopalarla öldüresiye dövülen Uygur Türklerinin çoğunlukla ölümüyle sonuçlanan olaylardan nasibini kimi zaman bayanlar da almış.

Arkadaşımızın link verdiği haberin metninden alıntı yukarıdaki cümle. Görüntülerde izlediğimiz saldırıya uğrayan bayanlar ise, 5 Temmuz günü Urumçi'de yoldan geçen Çin'lilere saldıran Uygur'ların saldırısında yaralanan iki Çin'li kadına ait görüntüler. Birde "daha önce hiç yayınlanmamış görüntüler" miş. Arkadaşımız okumuş olsa bu topicte yazılanları Cyrano'nun o kadınların saldırıya uğradığı videoları linklediğini görürdü.

6 Temmuz günü BBC'de yayınlanan Çin Haber Ajansı'ndan alınan görüntülerden oluşan video.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8135203.stm

Gördüğünüz gibi Kanal D'nin "daha önce yayınlanmamış görüntüler" diye sunduğu, "Çin saldırılarından nasibini alan Uygur'lu kadınlar" dediği yaralı kadınların görüntülerinin. 6 Temmuz günü BBC'de yayınlanan, ve 5 Temmuz günü Urumçi sokaklarında yolda gördükleri Çin'lilere saldıran Uygur'lar tarafından yaralanan kadınlara ait olduğunu görür.

Şimdi, arkadaşımız, "evet Kanal D yalan haber yapmış" diyecek midir ?

Ben kimsenin canı öyle istiyor diye. Kimse sloganını rahat rahat atacak diye yalan haberlere inanmam.

Gönderi tarihi:

Dedim ben.

BBC Çinlilere saldıran Uygurlar demişse doğrudur. Ama Kanal D Uygurlara saldıran Çinliler demişse yalandır.

Hatta şunu da demiştim:

Ölenleri tek tek tanıyormuş gibi yazıyorsun ya, buna da hayret ediyorum.

Uygurlar öldürülüyor diyeni "Amerikancı, gerici, gaza gelmiş insan" şeklinde tanımlıyorsun. Ama Çinliler öldürülüyor denildiğinde beğenmediğin ABD Avrupalının medyasına yaslanıp, oradan buradan haber apartıyorsun.

"Birileri ölüyor ama bunların çoğunluğu Çinli değil" demek ne demek sen de anlayacaksın. Beni bile gerici propogandaya dahil ediyorsun, ki ben bu insanların dini inancına ve etnik kökenine hiçbir kelime olumlu/olumsuz söz etmemişken bunu yapıyorsun. Tamamen insani boyutuyla değerlendiriyorum diyorum, gerici propogandadan kafanı kaldır diyorsun. Sabitsin, sabit.

Zaman herşeyin ilacıdır. Sular durulunca tekrar değerlendiririz, geç kalmış olan da belli olur.

Ama okumak zor gelmiş olabilir.

Okuyorum okuyorum. Size inanmıyorum ama.

Gönderi tarihi:

Şimdi burada "Uygurlar melek gibi insanlardır, asla karıncayı bile incitmemişlerdir" diye bir iddiada bulunulamayacağı çok orijinal, kimsenin akıl edemediği bir fikir değil. Elbette etnik bir çatışmada bir çok yanlış yapılmıştır. Kanallarda yanlış haberler geçmesi, asıl katliamcıların Uygurlar olduklarını, fakat gerçeğin tam tersi şeklinde yansıtıldığını göstermez. Kimse "Tek Çinlinin burnu kanamadı, bütün öldürülenler Uygurlardır" diye bir iddiada bulunmadı ki? Haberde birkaç Çinlinin Uygur olarak lanse edilmesi, hep ölenler aslında Çinliydi anlamına gelmez.

Gönderi tarihi:

Aslinda Cecenistan'da öldürülenlerinde hepsi Rus'tu ve öldürenlerde Cecenlerdi!Haberler carpitilip Cecenler masum gösteriliyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Şimdi burada "Uygurlar melek gibi insanlardır, asla karıncayı bile incitmemişlerdir" diye bir iddiada bulunulamayacağı çok orijinal, kimsenin akıl edemediği bir fikir değil. Elbette etnik bir çatışmada bir çok yanlış yapılmıştır. Kanallarda yanlış haberler geçmesi, asıl katliamcıların Uygurlar olduklarını, fakat gerçeğin tam tersi şeklinde yansıtıldığını göstermez. Kimse "Tek Çinlinin burnu kanamadı, bütün öldürülenler Uygurlardır" diye bir iddiada bulunmadı ki? Haberde birkaç Çinlinin Uygur olarak lanse edilmesi, hep ölenler aslında Çinliydi anlamına gelmez.

clover.gif

Aslinda Cecenistan'da öldürülenlerinde hepsi Rus'tu ve öldürenlerde Cecenlerdi!Haberler carpitilip Cecenler masum gösteriliyor.

saygilarla

clover.gif

Zaman herşeyin ilacıdır. Sular durulunca tekrar değerlendiririz, geç kalmış olan da belli olur.

Gönderi tarihi:

Hic kimse uygurlar olmedi demedi .. ayrica KanalDnin vermis oldugu haberde olen sayinin 197 oldugunu soyluyor ve dikkat ederseniz bu sayi 184du ve olenlerin agirlikli cinliler oldugunuda belirtmistik iletilerde ve kactane uygurlunun oldugunude yazmistik.. Ayrica sozunu etmis oldugunu KanalD'deki haberde hic bir uygurluyla roportaj yapildigini gosteriyormu hayir sadece cekilen videolari gosterip yerde dovulen birilerinin cekimlerini iste uygurlara boyle iskence ediliyor deniliyor peki o bir cinlide olamazmi sonucta hic kimseyle roportaj yapilmamis ve cinlilerde uygurlularda birbirlerine cok ama cok benzemekte goruntu olarak .. bilmem dikkat ettinizmi ama bir gurup polis arabasini deviriyor onlarda cinliler degilmi ? cinli cinliye karsi yani.. Olaylari sirf algilamak istediginiz gibi algiliyor ve sadece uygurlularin olduruldugunu iddia ediyorsunuz ama olen cogunluk malesef cinli ama turk medyasi hepsini uygurlu olarak gosteriyor sonucta uygurlu yada cinli orada insanlar olmekte kokeni ne olursa olsun...

Ayrica yok cecenistanda olenlerin aslinda hepsi rus oldurenlerde cecen yorumuda cok bayat ve ajitasyondan baska birsey degildir ozaman birileride kalkar ve turkiyede olenlerin hepside aslinda kurt ve oldurende teroristler degil askeriye buna ne dersiniz ?!.. tarafsiz olmayi deneyin bence olenler sonucta etnik kokeni ne olursa olsun insan ve cinde bir ic savas yaratilmaya calisilmaktadir...

Gönderi tarihi:

Şimdi bu tartışmada, kimse Uygurlara yıllardır yapılan baskı ve asimilasyonu haklı göstermek için bir yorum yapmamış ya da baskı ve asimilasyon yapılmadığını söylememiş.

Benim anladığım Cyrano'nun bu başlığı açmış olmasındaki amaç ve üstünde durduğu nokta, bu spesifik olayın, lanse edildiğinin aksine bir durum içerdiği ve bunun ABD planı olduğu. Ve bizim medyanın da ABD'nin kendi çıkarları için yaptığı bu manüpülasyona uyanamamaları ve bu plana alet olmaları...

Yani, Uygur kardeşlerimizin baskıya uğramasına karşı olmak başka bir şeydir, çarpıtılmış yalan haberlerle ABD'nin çıkarlarına uygun olarak hatta Türkiye'nin ve Uygur'ların çıkarlarına aykırı şekilde galeyana gelip davranmak başka bir şeydir.

Gönderi tarihi:

Şimdi bu tartışmada, kimse Uygurlara yıllardır yapılan baskı ve asimilasyonu haklı göstermek için bir yorum yapmamış ya da baskı ve asimilasyon yapılmadığını söylememiş.

Benim anladığım Cyrano'nun bu başlığı açmış olmasındaki amaç ve üstünde durduğu nokta, bu spesifik olayın, lanse edildiğinin aksine bir durum içerdiği ve bunun ABD planı olduğu. Ve bizim medyanın da ABD'nin kendi çıkarları için yaptığı bu manüpülasyona uyanamamaları ve bu plana alet olmaları...

Yani, Uygur kardeşlerimizin baskıya uğramasına karşı olmak başka bir şeydir, çarpıtılmış yalan haberlerle ABD'nin çıkarlarına uygun olarak hatta Türkiye'nin ve Uygur'ların çıkarlarına aykırı şekilde galeyana gelip davranmak başka bir şeydir.

Kesinlikle sayin dogrucudavut malesef toplum olarak hemen galyana geliyoruz ve haberler carpitilmakta ozelliklede turk medyasinda...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.