Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gurbetçi aile kazada yok oldu AMASYA'nın Taşova İlçesi'nde şerit ihlali yapan otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 5 kişi öldü. Kazaya karışan ailenin, Fransa'dan yıllık izinlerini geçirmek için memleketleri Erzincan'a gittiği belirtildi. Kaza bugün 01.00 sıralarında Taşova İlçesi'nin Ilısu Mevkii'nde meydana geldi. Fransa'dan yıllık izinlerini geçirmek için memleketeleri Erzincan'a giden ailenin içinde bulunduğu 40 yaşındaki İrfan Aras yönetimindeki 771 ARZ 93 yabancı plakalı otomobil şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen 44 yaşındaki Erdal Yılmaz yönetimindeki 37 DY 462 plakalı kamyonla çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada, sürücü İrfan Aras, eşi 37 yaşındaki Bedevi, çocukları 9 yaşındaki Serhat ve 7 yaşındaki Merve yaşamını yitirdi, 3 yaşındaki Enes ise ağır yaralandı. Çağrılan ambulansla Amasya Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Enes, burada yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Gözaltına alına kamyon sürücüsü Erdal Yılmaz, “Herşey bir anda oldu. Kamyonu kaçırmaya çalıştım, ama olmadı. Otomobil kamyonun altına girdi” dedi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Amasya- Taşova Karayolu, araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 bu kaza haberlerı benı cok derınden etkılıyo Alıntı
Φ birkumtanesi Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gerçekten çok üzücü. Trafikte senin dikkatli olman yeterli değil. En önemli sorun sürat. Hız sınırlarına uyabilsek en azından daha az ölümlü kazalar olacak. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Bundan iki hafta önce eski yugoslavya yolunda yedikisilik Aile yok oldu.. cok üzücü.. Yolu olmayan yollarin egitimini yapsan ne olur? Catisi olmayan sinifa egitim tahtasi koysan ne olur.. bunun gibi birsey.. Alıntı
Φ birkumtanesi Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Bundan iki hafta önce eski yugoslavya yolunda yedikisilik Aile yok oldu.. cok üzücü.. Yolu olmayan yollarin egitimini yapsan ne olur? Catisi olmayan sinifa egitim tahtasi koysan ne olur.. bunun gibi birsey.. Can söz konusu olduğun da yapsan ne olur etsen ne olur demek çok doğru gelmedi bana .Çok zor olsa da yapılması gereken şeyler vardır diye düşünüyorum .Örneğin daha yavaş ,daha dikkatli,daha çok dinlenerek,alkol almadan ,caydırıcı cezalar vs gibi Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Can söz konusu olduğun da yapsan ne olur etsen ne olur demek çok doğru gelmedi bana .Çok zor olsa da yapılması gereken şeyler vardır diye düşünüyorum .Örneğin daha yavaş ,daha dikkatli,daha çok dinlenerek,alkol almadan ,caydırıcı cezalar vs gibi Neden gelmedi anliyamadim yol yapilirsa egitimde beraberinde gelir.. var olan yollara hangi egitimi vereceksin 100.le gitsende yol seni yoldan cikariyor 200.le gitsende.. Catisi olmayan tahtayi ne kadar kullanabilirsin bakin egitimde bile ortada sonuclara bir bakin özel okullarla devlet okullari arasinda ki farki..Cati farki, ders ayni ders? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Neden gelmedi anliyamadim yol yapilirsa egitimde beraberinde gelir.. var olan yollara hangi egitimi vereceksin 100.le gitsende yol seni yoldan cikariyor 200.le gitsende.. Catisi olmayan tahtayi ne kadar kullanabilirsin bakin egitimde bile ortada sonuclara bir bakin özel okullarla devlet okullari arasinda ki farki..Cati farki, ders ayni ders? Türkiye'ye su anki mantikla dört tarafini 4 seritli otobahn yapsan ne degisirki? Önce ehliyet nasil aliniyor onu dogru dürüst irdelememiz gerekli. Arabalar yillik kontrolden, yani TÜV'den, nasil geciyorlar onu irdelemek gerekli? Hangi kamyon söförü gercekten trafik egitimi alarak söför olmuslar onu irdelemek gerekli. Trafik polislerinin kac tane ehliyetsiz sürücüyü rüsvet karsiligi serbest biraktigini incelemek gerekli. Arkadaslar balik bastan kokmus, buna dur demeli. Gerisi bana göre bos laf. 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Türkiye'ye su anki mantikla dört tarafini 4 seritli otobahn yapsan ne degisirki? Önce ehliyet nasil aliniyor onu dogru dürüst irdelememiz gerekli. Arabalar yillik kontrolden, yani TÜV'den, nasil geciyorlar onu irdelemek gerekli? Hangi kamyon söförü gercekten trafik egitimi alarak söför olmuslar onu irdelemek gerekli. Trafik polislerinin kac tane ehliyetsiz sürücüyü rüsvet karsiligi serbest biraktigini incelemek gerekli. Arkadaslar balik bastan kokmus, buna dur demeli. Gerisi bana göre bos laf. söförlük yapmasini bilmiyen herhalde direksiyonu ceviremez hangi mantikdan bahsediyorsunuz madem mantik mantik..eee kardesim bak bakalim Avrupa sokaklarina.. yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.. kalkipta illahin Türkiye mantik mantik diye hani diyorum biraz ufkumuz genis olsun Avrupada bosuna demiyorlar trafikde ki söförlerin yarisi mantiksizdir o zaman mantiklilar mantiksizlari koruyacak.. eee onun icinde herhalde en basta onlarin sürecegi mantikli yolu bir kavustaralim gerisi gelir.. hem ne yazmisim..Neden gelmedi anliyamadim yol yapilirsa egitimde beraberinde gelir.. var olan yollara hangi egitimi vereceksin 100.le gitsende yol seni yoldan cikariyor 200.le gitsende.. biraz yazilani kavrayalim derim? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 söförlük yapmasini bilmiyen herhalde direksiyonu ceviremez hangi mantikdan bahsediyorsunuz madem mantik mantik..eee kardesim bak bakalim Avrupa sokaklarina.. yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.. kalkipta illahin Türkiye mantik mantik diye hani diyorum biraz ufkumuz genis olsun Avrupada bosuna demiyorlar trafikde ki söförlerin yarisi mantiksizdir o zaman mantiklilar mantiksizlari koruyacak.. Arkadasim insanlari kadin veya 80 yasinda diye potansiyel suclu ve direksiyon hakimiyeti az diye ayrim yapmaktan vazgecin. Tartisiyorsaniz biraz insanlari kücümsemeyin. Hangi mantikla kadinlarin direksiyon hakimiyetinin erkeklerinkinden az diyebiliyorsun. Önce kaza yapan ve yaptiranlari iyi incele. Diger taraftan konu basligi Türkiye'deki bir kaza üzerine, neden hemen aliniyorsunuz ülkemizdeki ehliyet ve sürücüleri irdelerken? Basligi yapan sizsiniz, alinanda sizsiniz. Birde kalkip kadinlari ve yasli insanlari asalagici iddaalarda bulunuyorsunuz. 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Arkadasim insanlari kadin veya 80 yasinda diye potansiyel suclu ve direksiyon hakimiyeti az diye ayrim yapmaktan vazgecin. Tartisiyorsaniz biraz insanlari kücümsemeyin. Hangi mantikla kadinlarin direksiyon hakimiyetinin erkeklerinkinden az diyebiliyorsun. Önce kaza yapan ve yaptiranlari iyi incele. Diger taraftan konu basligi Türkiye'deki bir kaza üzerine, neden hemen aliniyorsunuz ülkemizdeki ehliyet ve sürücüleri irdelerken? Basligi yapan sizsiniz, alinanda sizsiniz. Birde kalkip kadinlari ve yasli insanlari asalagici iddaalarda bulunuyorsunuz. Aba hallo bir dakka burda kimi asalamisim birkere hayatda hic birzaman bayanlari kiyamam bir kere bu barbarlik unvanini asmisim bunu bana benim üzerime dikmeye calisma.. potansiyel suclu ariyorsan yollarimizi bir gözden gecir? ama sen söförlerin yarisini indir direksiyondan yetisdirgin öbür yarisini koy cözümü sagla.. buna karsi degilim buyrun yapin. Egitim diyorsun tabiiiki egitim ama su gercegi unutma Avrupada ehliyeti bir haftada alabiliyorsun agir vasita bile iki haftada alma imkanin var yalan mi? hangi söför iki hafta sonra ögrendiklerini hatirliyor.. yazin buyrun devamini yazariz buyur.. yasli insanlari asalagici iddaalarda bulunuyorsunuz. yasli insan yoktur benim gözümde bunuda bir kenara yaz? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Aba hallo bir dakka burda kimi asalamisim birkere hayatda hic birzaman bayanlari kiyamam bir kere bu barbarlik unvanini asmisim bunu bana benim üzerime dikmeye calisma.. potansiyel suclu ariyorsan yollarimizi bir gözden gecir? ama sen söförlerin yarisini indir direksiyondan yetisdirgin öbür yarisini koy cözümü sagla.. buna karsi degilim buyrun yapin. Egitim diyorsun tabiiiki egitim ama su gercegi unutma Avrupada ehliyeti bir haftada alabiliyorsun agir vasita bile iki haftada alma imkanin var yalan mi? hangi söför iki hafta sonra ögrendiklerini hatirliyor.. yazin buyrun devamini yazariz buyur.. yasli insan yoktur benim gözümde bunuda bir kenara yaz? "yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.." Bu ne anlama geliyor? Sormustum, siz neye dayanarak bayan söförlerin direksiyon hakimiyeti az diyebiliyorsunuz? Diger taraftan siz basligi Türkiye'deki kazadan bahsederek acmissiniz ve konuyu Avrupaya getirdiniz anlasilir degil. Ülkemizdeki söförlerin ehliyet egitim düzeyini sorgulayalim deyince bir baktik kendimizi avruda bulduk. Bu kadarda olmaz. Ama diger taraftan sizin avrupa konuusndaki yorumunuzu okuyan insanlarda gercekten agir vasita ehliyeti almak isteyenlerin derhal avrupaya gelip almasi ngerektigini sanacaklar, cünki oralarda iki haftatada aliniyormus. Yani neye dayanarak böyle anlatiyorsunuz inanilir degil dogrusu. Sizin bu basliktaki amaciniz ne arkadasim? Ülkedeki sürücüleri bekleyen tehlikeyemi dikkat cekmek yoksa avrupadan gercek disi iddaalarmi yapmak? 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 yasli insan yoktur benim gözümde bunuda bir kenara yaz? Ama 80 yasinda oldugu icin direksiyon hakimiyeti az diye tesbit var gözünüzde. Güldürmeyin beni yaaa. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 "yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.." Bu ne anlama geliyor? Sormustum, siz neye dayanarak bayan söförlerin direksiyon hakimiyeti az diyebiliyorsunuz? Diger taraftan siz basligi Türkiye'deki kazadan bahsederek acmissiniz ve konuyu Avrupaya getirdiniz anlasilir degil. Ülkemizdeki söförlerin ehliyet egitim düzeyini sorgulayalim deyince bir baktik kendimizi avruda bulduk. Bu kadarda olmaz. Ama diger taraftan sizin avrupa konuusndaki yorumunuzu okuyan insanlarda gercekten agir vasita ehliyeti almak isteyenlerin derhal avrupaya gelip almasi ngerektigini sanacaklar, cünki oralarda iki haftatada aliniyormus. Yani neye dayanarak böyle anlatiyorsunuz inanilir degil dogrusu. Sizin bu basliktaki amaciniz ne arkadasim? Ülkedeki sürücüleri bekleyen tehlikeyemi dikkat cekmek yoksa avrupadan gercek disi iddaalarmi yapmak? Ben artik avrupada yasadigina inanmiyorum.. BUYRUN Führerschein schnell und preiswert Theorie und Praxis Ständig 14 Tage Intensivkurse Auskünfte über Umschreibungen von ausländischen Führerscheinen Theoretische Prüfung in allen Sprachen Lehrmaterial in über 30 Sprachen Dolmetscher in allen Sprachen Klasse A Ausbildung z. B. während der Ferien oder des Urlaubs in nur 2 Wochen möglich! http://www.fahrschule-reibu.de/ausbildung/...massnahmen.html http://www.scout-logic.de/ Willkommen bei Freunden bei Europas Ferienfahrschule Nr.1 - In 7 Tagen zum Führerschein Burdan da girebilirsin birsürü altarnatif fahrschule okuluna ulasabilirsin belki üc günde verende vardir? http://www.bing.com/search?q=Die+Ferienfah...amp;FORM=KKESS1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Ama 80 yasinda oldugu icin direksiyon hakimiyeti az diye tesbit var gözünüzde. Güldürmeyin beni yaaa. 80.yasinda direksiyon basina geciyorsa ne mutlu yasamdan kopmamis fakat bu demek degil ki araba kullanirken daha fazla hataya sebeb vermeyecek.. yaya yolundan gecen yasli sagina soluna ne kadar bakiyorsa, o kadar direksiyonda sagina soluna bakacaktir.. belki bunu anliyabilirsin diye umut ediyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Ben artik avrupada yasadigina inanmiyorum.. . . Arkadasim siz sadete gelseniz daha iyi olacak. para tuzagi reklamlari bize kanit olarakmi gösteriyorsunuz? Ama ben hala ülkemizdeki bir kamyon ile gurbetcinin yapmis oldugu kazayi sizin sonunda Almanya'da ehliyet nasil aliniyor noktasina getirmeniz anlasilir degil. Tekrar sorayim size, ikinci kez ama olsuin belki simdi tam okuyup cevap verirsiniz. Sizin basliktaki heberi vermekle amaciniz ne? Ülkemizdeki tasit sürücülerini ve yolculari bekleyen facialarami yoksa Almanya'yi elestirme amaciylami yaptiniz. Ha unutmadan gene sorayim, kadin ve güya erkeklerinde yarisi 80 yasi üzerinde olup direktiyona hakim olamama aciklamasini neye dayanarak söylediginizi hala okuyamadim. Sadece 80 yasindaki yaya nasil trafige konsentra ise söförlügüde öyledir gibi bir görüs belirttiniz. Bayan ve 80 yasindaki sürücüleri kücümsediginiz gibi birde kendi yaptiginiz basligi bayagi rayindan cikarrtiniz. 90 milyona askin nüfuslu bir ülkede ehliyetlerini bir haftada aliyorlarmista bizim haberimiz yok. Istisnalari bize kural olarak göstermekten ne zaman vazgececeksiniz acaba? Ama genede konuyu dagitmadan siz asil konumuz olan ülkemizdeki bilincsizce yapilan vahset kazalara dönsek diyorum. Baska bir iddaanizda vatandasliga gecen insanlarin bile sebebsiz yere gene vatandasliktan cikartildigi iddaasini yaptiniz , ama o iddaanizinda gene dogru dürüst bir kanitini bekliyoruz. Ama biz nasil olsa sabir tasiyiz. Bekleriz, dilinde kemigi yok nasil olsa, herkes istedigini yazip cizebiliyor. 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 80.yasinda direksiyon basina geciyorsa ne mutlu yasamdan kopmamis fakat bu demek degil ki araba kullanirken daha fazla hataya sebeb vermeyecek.. yaya yolundan gecen yasli sagina soluna ne kadar bakiyorsa, o kadar direksiyonda sagina soluna bakacaktir.. belki bunu anliyabilirsin diye umut ediyorum. ""yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.." Bu ne anlama geliyor? Sormustum, siz neye dayanarak bayan söförlerin direksiyon hakimiyeti az diyebiliyorsunuz?" Bunu neden atladiniz acaba? Bu sorunun cevabi bayagi önemli. Siz bayanlari asalagici söyzler sarf etmediginizi iddaa ediyorsunuz ama gercekler yukarida sizden yapilan alintida gözüküyor. Alıntı
Φ mrvenl Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 2 gun once kuzenım ve halam trafık kazası gecırdı suan ıkısıde yogunbakımdalar. zor bır durum herkeze sabırlar.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 BUYRUN Führerschein schnell und preiswert Theorie und Praxis . . Türkiye'ye gelipte kaza yapan gurbetcilerimiz acaba yukaridaki söför okulu araciligiylami ehliyetlerini aldilar dersiniz? 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Türkiye'ye gelipte kaza yapan gurbetcilerimiz acaba yukaridaki söför okulu araciligiylami ehliyetlerini aldilar dersiniz? yukardaki söför ookulu degil bütün söför okullarinda iki haftada alindigini yazdim.. ve ekledim ne yazikki isinize gelmeyen i görmekde zorlaniyorsun? Merak kac senede ehliyeti aldiniz? Willkommen bei Freunden bei Europas Ferienfahrschule Nr.1 - In 7 Tagen zum Führerschein yukarda ne yaziyor 7.günde ehliyet neden? sordunmu bunun cevabini hic? Burdan da girebilirsin birsürü altarnatif fahrschule okuluna ulasabilirsin belki üc günde verende vardir? üc günde veren varmi bak? http://www.bing.com/search?q=Die+Ferienfah...amp;FORM=KKESS1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 yukardaki söför ookulu degil bütün söför okullarinda iki haftada alindigini yazdim.. ve ekledim ne yazikki isinize gelmeyen i görmekde zorlaniyorsun? Merak kac senede ehliyeti aldiniz? Willkommen bei Freunden bei Europas Ferienfahrschule Nr.1 - In 7 Tagen zum Führerschein Burdan da girebilirsin birsürü altarnatif fahrschule okuluna ulasabilirsin belki üc günde verende vardir? http://www.bing.com/search?q=Die+Ferienfah...amp;FORM=KKESS1 Arkadasim Almanya'da ehliyet nasil aliniyor ayrica detaylariyla konusabiliriz, ama hala bu baslikta neden inadina buna degindiginizi anlamis degilim. lütfen artik saadete gelelimde konu basligiyla ne amacladiginizi ögrenelim. Ben size acikca sormusum ne amacladiginizi ama siz hala Almanya'ya takilip kalmissiniz. Öyle bir idaada bulunuyorsunuzki sanki Almanya'da herkes iki haftada hizlandirilmis bir sekilde ehliyet yapiyorlar. Kac kisi almis acaba bu tür yoldan ehliyetlerini? Tahminime göre elinizde muhakkak genis bilgi var. Ne zaman konu basligiyla ilgili yorumunuzu alacagiz? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 söförlük yapmasini bilmiyen herhalde direksiyonu ceviremez hangi mantikdan bahsediyorsunuz madem mantik mantik..eee kardesim bak bakalim Avrupa sokaklarina.. yarisi bayan tabiiki direksiyon hakimiyetleri zayif bak bakalim erkek söförlerin yarisi 80.yasinda eee hakimiyet zayif görüsde..onlari ne koruyor.. kalkipta illahin Türkiye mantik mantik diye hani diyorum biraz ufkumuz genis olsun Avrupada bosuna demiyorlar trafikde ki söförlerin yarisi mantiksizdir o zaman mantiklilar mantiksizlari koruyacak.. eee onun icinde herhalde en basta onlarin sürecegi mantikli yolu bir kavustaralim gerisi gelir.. hem ne yazmisim..Neden gelmedi anliyamadim yol yapilirsa egitimde beraberinde gelir.. var olan yollara hangi egitimi vereceksin 100.le gitsende yol seni yoldan cikariyor 200.le gitsende.. biraz yazilani kavrayalim derim? potansiyel suclu ariyorsan yollarimizi bir gözden gecir? Bunlari cevap olarak yazmismiyim buyrun burdan basliyalim? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Bunlari cevap olarak yazmismiyim buyrun burdan basliyalim? Ahaa sadece yollarimiz potantsiyel suclu. Anlasilmistir. Tesekkürler tesbit ve cevabiniz icin. Asiri hiz, yanlis sollama, bilincsiz ve egitimsiz söförlük, saffah olmayan trafik denetimleri, araclarin dogru dürüst "arac muayenesinden" yani "TÜV" den gecmemeleri bir kenara birakiliyor ve sorumlu sadece "yollar" oluyor. Cok ilginc bir tesbit dogrusu. Sonra bir bakiyoruz Almanya'daki bayan ve (erkek sürücülerinin yarisidan fazlasi 80 yasindaymis) 80 yasi sürücüleri direksiyon hakimiyeti yok gibi hem konu disi hemde gercekleri yansitmayan ve birde o insanlari kücümsedigimizin bile farkinda olmadan yorumlar yapiyoruz. benim bildigim, baslik yapan biri arkadas o basliga yorum yapan insanlari ciddiye alir ve konu disina cikilmasini önlemeye calisir. Ama baslik ataninda konuyu baska yönlere cektigini yasamak durumunda kaldik malesef. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Türkiye'ye su anki mantikla dört tarafini 4 seritli otobahn yapsan ne degisirki? Önce ehliyet nasil aliniyor onu dogru dürüst irdelememiz gerekli. Arabalar yillik kontrolden, yani TÜV'den, nasil geciyorlar onu irdelemek gerekli? Hangi kamyon söförü gercekten trafik egitimi alarak söför olmuslar onu irdelemek gerekli. Trafik polislerinin kac tane ehliyetsiz sürücüyü rüsvet karsiligi serbest biraktigini incelemek gerekli. Arkadaslar balik bastan kokmus, buna dur demeli. Gerisi bana göre bos laf. Türkiye'ye su anki mantikla dört tarafini 4 seritli otobahn yapsan ne degisirki? Ne mi degisirdi? en azindan bu kaza olmazdi.. karsidan gelen kamyonun altina girmezdi? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Ahaa sadece yollarimiz potantsiyel suclu. Anlasilmistir. Tesekkürler tesbit ve cevabiniz icin. Asiri hiz, yanlis sollama, bilincsiz ve egitimsiz söförlük, saffah olmayan trafik denetimleri, araclarin dogru dürüst "arac muayenesinden" yani "TÜV" den gecmemeleri bir kenara birakiliyor ve sorumlu sadece "yollar" oluyor. Cok ilginc bir tesbit dogrusu. Sonra bir bakiyoruz Almanya'daki bayan ve (erkek sürücülerinin yarisidan fazlasi 80 yasindaymis) 80 yasi sürücüleri direksiyon hakimiyeti yok gibi hem konu disi hemde gercekleri yansitmayan ve birde o insanlari kücümsedigimizin bile farkinda olmadan yorumlar yapiyoruz. benim bildigim, baslik yapan biri arkadas o basliga yorum yapan insanlari ciddiye alir ve konu disina cikilmasini önlemeye calisir. Ama baslik ataninda konuyu baska yönlere cektigini yasamak durumunda kaldik malesef. Asiri hiz, yanlis sollama, bilincsiz ve egitimsiz söförlük, saffah olmayan trafik denetimleri, araclarin dogru dürüst "arac muayenesinden" yani "TÜV" den gecmemeleri bir kenara birakiliyor ve sorumlu sadece "yollar" oluyor. Cok ilginc bir tesbit dogrusu. Dediginiz mantikla Avrupada kaza orani mi azaldi dersiniz? yoksa yoksa yollara verilen degerle ölüm biloncosunumu azaltilar dersiniz.. Avrupa halki Aile boyu trafikdeler kaza oranlari bizden fazla buna nazaran ölüm orani düsük neden acaba? sürat desen biliyorsunuz yeterin üzerinde Madem bu halk bu kadar bilincle ehliyet aliyorsa ve yollari bu kadar düzgünse trafik kurallari muntazamsa.. neden her dakikada bir LKW bir agir vasita devriliyor.. neden yogun tarafik kazasi oluyor neden sürat cok yüksek oldugu halde bize nazaran ölüm orani az.. yoksa cok mu akilli carpisiyorlar? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.