Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çizgili Pijamalı çocuk-The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Çizgili Pijamalı çocuk-The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Son zamanlarda o kadar çok Nazi Askerleri ve yahudi soykırımını anlatan filmler izledim ki...
Artık sinir olmaya başladım desem yeridir.Yahu adamlar neredeyse her filmde Hitler Almanyasında yaşadıkları katliamları dile getirir oldular.
Hoş bu yeni bir şey mi?değil tabi ama insan buradaki asıl amaç nedir diye düşünmeden edemiyor..
Dünya sinemasının en büyük şirketlerinin onlara ait olduğunu düşününce bu olayı çok daha kendi lehleri için kullanacaklarını tahmin edebiliyorum.

"Çizgili Pijamalı Çocuk" ta Nazi Almayasında geçen olayları konu almış,ama öyle muhteşem bir film ki....
Tüylerimiz ürpererek izledik..
Savaşın korkunçluğunu hiç bir şeyi idrak edemeyen iki küçük çocuğun gözleri ile değerlendirmek..
Bir kez daha savaşlarda kadınlar ve çocukların hiç bir suçları olmadıkları halde en çok acıyı çekenler olduğuna şahit oluyorsunuz..
Bruno babası üst düzey Nazi askeri olan küçük bir çocuktur,yeni taşındıkları yerde hiç arkadaşı olmadığı için sıkılmaya başlar,hapishane görüntüsünde ki evlerinin bahçelerine bir salıncak kurulur Bruno için,ama o karşı çiflikte yaşayan pijamalı tuhaf insanları merak etmektedir (Yahudi esirler) evden uzaklaşması kesinlikle yasak olan Bruno bir gün evin arka kapıya açılan tarafından bir bodrum penceresi keşfeder..
Artık Bruno nun dış dünyaya ve arkadaş bulma ümidiyle hep merak ettiği çifliğe (ölüm kampı)doğru yola çıkar..
Orada tel örgülerin öteki tarafında adı Shmuel olan bir çocukla tanışır...

Filmin bundan sonrası öyle bir trajedi ile devam eder ki tel örgülerin arkasından oyun oyamaya çalışan iki çocuk düşman kelimesinin anlamını bilmeyen...

....Ve şok edici sonu..

Bu film izlenilmesi gerekenler listesinde en öne alınmalı...
Herkese kadın ,çocuk,genç,yaşlı herkese tavsiye edilecek bir film....

Mutlaka izleyin..

Dipnot:Tanıtacaklarım sırasında "Kara Kitap" var umarım Yahudi propagandası yapmakla itham edilmem

• 3 ay sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pajamas - The Boy in the Striped Pyjamas

Acaba önce Bruno ile mi başlasam yoksa Shmuel ilemi başlasam diye çok düşündüm ama bu iki çocuğun öyküsü gerçekten de çok güzel çekilmiş. Bruno'nun ailesi Berlindeki evlerinden babasının asker olması nedeni ile Polonyada adı hiç duyulmamış bir kasabaya gönderilmesi ile tanışacağı Shmuel'in içinde bulunduğu durumu anlamakta zorluk çekecektir. İkiside 8 (sekiz) yaşında olan bu çocuklar çok çok çok güzel oynadıkları rollerini hakkıyla vermişler. Özellikle havada kokladıkları dumanın veya kokunun ne olduğunu anlamaları ile yüzlerindeki ifadelerin kameralara yansıması arasındaki zaman uzunluğunu nasıl algıladığınıza dikkat etmenizi istiyorum. Filmin sonu ise tam bir beklenmedik son diyebilirim. İpucu vermek istemiyorum çünkü oldukça önemli bir son diyebilirim... Sakın kaçırmayın.... Film John Boyne'nin kitabından sinemaya aktarılmıştır...
Yönetmen: Mark Herman
Oyuncular: David Thewlis, Vera Farmiga, Rupert Friend, Richard Johnson, Sheila Hancock, Jim Norton, David Heyman, Asa Butterfield, Jack Scanlon

post-2-0-02372600-1380799277_thumb.jpg post-2-0-79809100-1380799277_thumb.jpg

When his family moves from their home in Berlin to a strange new house in Poland, young Bruno (Asa Butterfield) befriends Shmuel (Jack Scanlon), a boy who lives on the other side of the fence, where everyone seems to be wearing striped pajamas. Unaware of Shmuel's fate as a Jewish prisoner or the role his own Nazi father plays in his imprisonment, Bruno embarks on a dangerous journey inside the camp's walls.
Director: Mark Herman
Cast: David Thewlis, Vera Farmiga, Rupert Friend, Richard Johnson, Sheila Hancock, Jim Norton, David Heyman, Asa Butterfield, Jack Scanlon

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Hala izlemediyseniz mutlaka izleyin,gerçi ben hiç izlememiş olmayı tercih ederdim çünkü hala hatırladıkça içim burkuluyor...-_-

• Admin başlığı şöyle değiştirdi Çizgili Pijamalı çocuk-The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.