Φ bekir Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 selamlar...tartışma o kadar garip bir hal aldı ki, herkes konuda uzaklaştı. Böyle bir forumda bu kadar geniş bir tartışma sanırım forumdaki arkadaşlara ağır geldi. İşin hasılı, ben de bu kadar uzun metinleri okumaktan yana değilim formlarda. Bu ve başkaca sebeplerle kısa kesip konuyu bitirmeyi düşünüyorum..Hem konunun özü kayboldu. Ben ateislerin saldırılarının nedenini sordum, sonunda ben savunma makamında bırakıldım. Bu da çözümleyici bir yerlere ulaşamayacağımızı gösteriyor...Neyse... Katılanlara kendinize iyi bakın temennisinde bulunuyorum... Evrim teorisini sular seller gibi biliryorsunuz, bana keşke iktisat okusaydınız, okumuş olsaydım dediklerime güleceğimi söylüyorsunuz (ben çoğu zaman dediklerime gülerim zaten). Felsefeden, siyaset biliminden, hukuktan, biyolojiden ahkam kesiyorsunuz ve sonra da beni samimiyetsiz bulduğunuzu söylüyorsunuz evrim teorisi hakkındaki sözlerim neticesinde. Vallahi ben de akademik kariyerinizi fena halde merak ettim. Hem iktisat okumu, hem biyoloji uzmanı olmuş ve hem de siyaset, felsefe hakkında hiç korkmadan hüküm verebilecek nasıl bir eğitim, nasıl bir akademik kariyer var Türkiyede. İnşallah ilkokul mezunu değilsinidir. Yanlış anlaşılmasın ilkokul mezunlarına bir dokundurmada bulunmuyorum. Ama bu kadar geniş konularda hüküm verebilecek olanlar bir onlardır bir de felsefenin 2. sınıfında olanlar. Kardeşim mezuniyetiniz nedir? Bütün konuları kapsayacak Türkiyede hangi mezuniyet vardır. Ben evrim teorisi hakkında malumat sahibi olmadığımı defaatle belirttim zaten. Eleştirilerimi kendim ortaya sererim o kadar. Kanıtlanmış, kanıtlanmamış benim işim değil. Bu sizin işiniz. Arkadaşım sürekli ispatlandığını söylüyorsunuz ama ispatın nasıl yapıldığını söylemiyorsunuz. Sürekli bilimsel diyorsunuz ama beni inandırıcı bir delil öne sürmüyorsunuz. Bir fil ile insan arasındaki geçiş formunun bana ne olduğunu söyleyin, gösterin. (saçmaladım mı- olabilir, bilmiyorum siz söyleyin). Mükemmele yakın bir bilime sahip olalım ama işleyişindeki mekanizmayı tespit edemeyelim. (sanırım böyle demiştiniz) Bu nasıl saçmalık hücrenin içindeki atomlardan daha küçük parçacıkları tespit ediyoruz ama evrim mekanizmasını…bundan daha dogmatik bir kabullenme var mıdır acaba.. Dünyanın birçok ülkesi kabul etmiş, birçok bilim adamı kabul etmiş savunmasıyla geliyorsunuz karşıma. Siz niye inanmıyorsunuz diyorsunuz. Ondan sonra da dogmaya inandığımızı söylüyorsunuz. Ben size dünyadaki birçok kişi, birçok ilim adamı islamı kabul etmiş, bunu nasıl görmez buna nasıl inanmazsınız savunmasında bulundum mu? Kendim cevap vereyim. HAYIR (büyük harfle) Ama siz yukarda belirttiğim gibi yük TÜBA, yok bilim adamları, yok dünyanın birçok devleti (buna benzer bir şeylerdi) evrimi kabul etmiş savunmasında bulundunuz. Bu zamana kadar evrim teorisi hakkında ahkam kesen evrimci herkes evrimin olduğunu ve buna nasıl inanmadığımızı sorarak bizi eleştirdiler. Şimdi o halde siz burada evrimin olduğunu ispatlayın. Tamam kardeşim, onu da istemiyorum. İspat mispat istemiyorum. Ben, daha önce de dediğim gibi dinimin dogmalarını kabul ediyorum. Artık tartışmak istemiyorum. İkinci kez peygamberime olmayacak bir üslupla seslendiniz. Peygamberiniz deseydiniz, Hz. Peygamber deseydiniz, sizin resulünüz deseydiniz amenna… Bunları söyleseydiniz bir şeyiniz eksilmezdi ama tam tersi bir üslubu kullanarak, kırıcı oldunuz. İsimle sesleniş bir kast-i mahsusa işaret ediyor. Daha ötesinin geleceğine… Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 selamlar...tartışma o kadar garip bir hal aldı ki, herkes konuda uzaklaştı. . . . Bunları söyleseydiniz bir şeyiniz eksilmezdi ama tam tersi bir üslubu kullanarak, kırıcı oldunuz. İsimle sesleniş bir kast-i mahsusa işaret ediyor. Daha ötesinin geleceğine… yazının bazı ksımları özellıkle çok mantıklı ama alıntı yapmayı bılmediğimdn hepsini aldım Peki ben sosyoloji mezunu biri olarak,felsefe ve birçok siyasal düşünce kıtaplarında sabahlmış biri olarak soz hakkım var sanırım.. fazla değinmeyeceğim,felsefe yapmayı bilen anlayacaktır zaten neden Thales?felsefenın kurucusu Aristo kabul edilir onun hocası da Sokrates tir ve her ikisi de tek tanrıyı kabul eder. sanki tek felsefecı thales miş gibi,işlerine gelen düşünürler haklı olmuş..eğer hep başkalarının aklıyla düşüneceksek ben de felsefenın babası Arısto tanrıyı kabul ederdı dıyeyım Alıntı
Φ selika Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba!... BAŞTA FORMU GÖRÜŞLERİYLE DOLDURAN BEKİR ARKADAŞIMA VE ONA KARŞIT DÜŞÜNCELERİNİ SAMİMİYETLE AKTARAN YAM YAM ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.GERÇEKTEN BİLGECE VE SEVİYELİ TARTIŞMALARI OLMUŞ.HEPSİNİ OKUDUM DİYEMEM.AMA HER İKİ GÖRÜŞ TARAFIDA DÜŞÜNCELERİNİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞLAR. AMA SORUYORUM ; SONUÇ NE? TABİ Kİ HİÇBİR ŞEY.. ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SİZLERE ŞUNU BELİRTEYİM Kİ BEN SİZLER KADAR BİLGİLİ DEĞİLİM.ONUN İÇİN BENİ TARTIŞMANIN İÇİNE ÇEKMEYİN.ÇÜNKÜ SİZE BAZI KONULARDA CEVAP VEREMEYEBİLİRİM. AMA SİZE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM: ARKADAŞLAR DİN EN BAŞTA BİR İNANÇ MESELESİDİR.HZ. EBUBEKİR'İN DEDİĞİ GİBİ "O SÖYLEMİŞSE DOĞRUDUR!" HA BUNU SORGULAR YA DA SORGULAMAZSINIZ.AMA BUNA İNANIRSINIZ-MUTLAK İTAAT-.(YANİ İNANIRIZ.)BURDA YAM YAM ARKADAŞIMA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM: EĞER BUGÜN BU DÜNYADA İNSANLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUNUN KABUL ETTİĞİ BİR DİN OLGUSU GERÇEĞİ VAR(BU İSLAM YA DA BAŞKA BİR DİN)TABİ KABUL ETMEYENLERE DE SAYGIM VARDIR.SÖYLER MİSİN YAM YAM KARDEŞİM TARTIŞTIĞIN YA DA SORGULADIĞIN ŞEY NEDİR?DİN Mİ YOKSA İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN KABUL ETTİĞİ BİR OLGU MU?SONUÇTA SEN DE BİR OLGU KABULLENMEMİŞ MİSİN?(DİN YOKTUR OLGUSU YA DA EVRİM-ATEİZM-MATERYALİZM , SONUÇTA HEPSİ DE BİR OLGU DEĞİL Mİ?) BİR DE ANLAMADIĞIM BİR KONU VAR YAM YAM ARKADAŞIM.SEN DİN (YA DA ALLAH) YOKTUR MU DİYORSUN YA DA VAR OLDUĞUNU KABUL EDİP VARLIĞINI MI ELEŞTİRİYORSUN? BU KONUDA BİR AÇIKLAMA YAPARSAN SEVİNİRİM. BİR HİKAYE(BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK KISA BİR CEVABI BAŞKABİR PLATFORMDA YAZMIŞTIM AMA BURDA GÖRÜNCE TEKRAR YAZMA İHTİYACI HİSSETTİM): BİR GÜN ALLAH'A İNANMAYAN ADAMIN BİRİSİ GELİP HZ. ALİ'YE DEMİŞ Kİ; -YA ALİ,ALLAH DİYE BİR ŞEY YOK,ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME DİYE BİRŞEY DE YOK.YANİ SEN BOŞ YERE BÖYLE KENDİNİ YORUYORSUN.HEPİMİZ SONUÇTA TOPRAK OLUP GİDECEĞİZ.NE ANLAMI VAR BU YAPTIKLARININ? DİYE SORMUŞ. HZ. ALİ DE ALLAH'İNANMAYAN BÜTÜN İNSANLARA CEVAP OLACAK BİR CEVAP VERMİŞ ADAMA: -TAMAM ,DEMİŞ.DİYELİM Kİ ALLAH YOK(HAŞA!)VE ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME DE YOK.BEN ÖLÜNCE TOPRAK OLUP GİDECEĞİM.O ZAMAN BU YAPTIKLARIMDAN BİRŞEY KAYBEDER MİYİM? AMA YA BİR DE ALLAH VARSA? ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME VARSA? O ZAMAN NE OLACAK? DİYE SORMUŞ ADAMA. ADAM DA ; EVET YA VARSA?!.. DEMİŞ. DEĞİL Mİ DOSTLARIM? ALLAH YOKSA(HAŞA! Kİ BİZ VAR OLDUĞUNA VE VARETTİĞİNE BÜTÜN KALBİMİZLE İNANIYORUZ)BİZ NE KAYBEDERİZ Kİ? BURDAN ALLAH'A İNANMAYANLARA SORUYORUM: YA BİR DE ALLAH VARSA? BU KADAR!............... SELAMLAR , SAYGILAR.. SELİKA Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Ben bankalarla ilgili daha garip bir şey söyleyeyim. Bankaya 2.000,00-YTL para yatırdınız. 1 yıl vadeli olduğunu varsayalım. Faiz oranı %13,5 olduğunda 2.226,35-YTL para alıyorsunuz. Peki verdiğiniz bu parayı banka 2 yıllığına tüketici kredisi kullandırdığında kaça satıyor.. 2.258,30 –YTL, Koçbank’ınki, 2.266,68- … Peki 2.000,00 YTL kredi çekmeye çalıştığınızda ne kadar kesinti yapılıyor. Özür diliyorum, 2 yıllığına demişim, 1 yıl olacaktı... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 yam yam senden tek ricam her mesajında İslamı cahillerin uygulaması diyorum bak lütfen diyorum biraz dikkat et bişey diyeceksen bari biraz doğrude lütfen diyorum bizim ölçütümüz insanlar değildir. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Öbür forumda sorduğum sorular cevapsız kaldı.. Ben tartışmayacağım dedim, cevap yazmayın demedim.. Son cevap hakkı sizindi... Oradaki cevaplarınıza cevap vermeyeceğim. Yanlış anlamayın bir prensiptir bu... Ve konuyu açan ben olduğuma ve ben cevaplarımı verdiğime göre son söz size aittir... Sadece cevaplarda da eşitlik olması için bu gerekli... Başka bir tartışma konusunda size bunları söyledim... Sanırım cevap ver/e/meyeceksiniz... Bunda beni samimi bulmamanız da etken olabilir. Ben hala cevap verme hakkına sahipsiniz demek için bu metni dahil ettim. Tekrarla cevap verseniz dahi size burada cevap vermeyeceğim. Ayrı bir başlık açabiliriz orası ayrı bir konu... Ama artık ben, sizin samimiyetiniz konusunda ciddi şüphelere düştüm. Kuşku baş belası birşey... Kuşkuya düştüğünüzde insanlar hakettikleri değerin altında değerlendirilebiliyor. Kafam karışık biraz... Konu bir kez daha gündeme taşınsın istedim... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Başka bir tartışma konusunda size bunları söyledim... Sanırım cevap ver/e/meyeceksiniz... Bunda beni samimi bulmamanız da etken olabilir. Ben hala cevap verme hakkına sahipsiniz demek için bu metni dahil ettim. Tekrarla cevap verseniz dahi size burada cevap vermeyeceğim. Ayrı bir başlık açabiliriz orası ayrı bir konu... Ama artık ben, sizin samimiyetiniz konusunda ciddi şüphelere düştüm. Kuşku baş belası birşey... Kuşkuya düştüğünüzde insanlar hakettikleri değerin altında değerlendirilebiliyor. Kafam karışık biraz... Konu bir kez daha gündeme taşınsın istedim... Sizi nasıl samimi bulabilirim ki sayın bekir? Hem bana kırgın olduğunuzu, bu yüzden artık benimle tartışmayacağınızı söylüyorsunuz, hem de "bir başka başlık açabiliriz" diyorsunuz... Bu ne perhiz, ne lahana turşusu? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.