Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Sevgili Bilimselci; Konunun dağıtılması sözüne takıldım,senin bunu yapman tezat oluşturmuyormu kendi sözünle?Bilimin herşeyi açıklayamayacağının farkındasın sanırım.Senin yaptığın davranış biçimi,kendim için konuşuyorum benim herşeyi islamiyetin açıklayabileceği söylemi gibi bişey oluyor.Farkındaysan biz bile senin kadar bağnaz değiliz.Ama hiçbirinde bağnaz=fanatik olmadım olmayacağım.yukarıda demişsinki Çok biliyorum sanan, çok yanılır...D bu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim herzaman.Saygılar.. Sayın taurusmutis, Senden bir cevap gelmedi Bana bakış açından dolayı; Samimi bir insan olduğumu bilmeni istiyorum... Atlamış olabilirim... Ama sizlerle tartışırken hep okuyorum... Daha çok öğrenip, daha çok bilimselci oluyorum... Pür dikkat oluyorum, hata yapmamak için... Konunun dağıtılması sözüne takıldım,senin bunu yapman tezat oluşturmuyormu kendi sözünle? *Anlamadın galiba... Sardunya arkadaşımız vahiy ler ve ananeler diye başlık açmayı düşünmüş... Zaten burada tartışılıyor, başka başlığa ne gerek var demiştim... Buna takılacak sebep göremedim... Farkındaysan biz bile senin kadar bağnaz değiliz.Evet doğru okuyorsun,hayatın tek gerçeğinin bilim olduğunu bu kadar savunman bunun göstergesi. * Bağnazlığı asla kabul etmeyen ilkesinin bağnazıyım... ''fenomenleri nasıl açıklıyacaksın'' diye sormuştum.Senden bir cevap gelmedi.Gelemez bilimin gücü buna yetemez. *Bilimin yapı taşlarından birisi olan fizik kurallarına uymayan olguları bilim incelemeye almaz... Gücü yetmez değil, uğraşır saçma görür, ölçüme gerek duymaz... Bilimin yaptığı bizim bilmeceler bölümünde yaptığımıza benzer.Varolan sonucu bulmak.Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir. *Büyük yanılgı... Bilimin diyalektik yönü de vardır. Gelişir sonsuza dek... Sadece var olanın sonucuna ulaşmak değildir... Misal; Elektirik doğada daha önce vardı. Evrenin yapı taşlarından... Bilimce bulundu (senin bilmece gibi) Ama sonra ilkeleri ile(diyalektik gelişim)... Şu anki senin PC de kullanılan, sayısal elektrik işaretleri oluşturuldu... Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir. *Din akılcı(soyut) bir metoddur... Bilim pozitif düşünce metodudur. Bilim bir dindir, senin soyut bir düşüncen... Bunu tüm benliğinle inandığın bilim yapabilir mi? *Bilim bir pozitif düşünme metodudur. Bilim yoktan var eden bir yaratıcı değildir bunu kabullenmez de... Maddenin değişimini inceler. Değişmesini sağlayacak şartları hazırlar... Yine kendi adıma söylüyorum;ben bilime ve faydalarına inanırım. Uzayda yaşam olabileceğine inanırım. *Seninkisi hep inanmaktan gidiyor... İnanmayı artık tamamla, yetmiyor... Özümlemende(bilmek,ölçümlemekve kurallaştırmak) gerek... Çok biliyorum sanan, çok yanılır...Dbu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim herzaman. *Anlaşılmadı, açman gerekecek... "bilmeye" kelimesinde yanlışlıkmı var ? Değilse eğer yanlış... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Yaşar Nuri'nin düzeldiğini söylüyorlar.. Ona dair eski kanaatim -ki yeni kanaatim yok- o bir Amerikanın güttüğü koyun.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 sevgili arkadaşım adaletlimiş Yaşar Nuri Öztürk hocanın yorumlarında KURAN ı değiştirmek gibi bir şey sözkonusu değil. asıl amaç kendisi gibi değerli bir aydının toplumda itibar görmemesi için uydurulmuş iftiralardır... çünkü gerçeklere en yakını kendisi söylüyor, KURAN da hakikaten saçın tek telinin görünmeyeceğini yazan bir ayet yok, başörtüsü var ancak şekli belirtilmemiş. bu bir örf, başbağlama şekli yani, Pakistan'daki, Nijerye'daki,Hindistan'daki, Azerbeycan'daki, Suriye'deki .....v.s. müslüman kadınlar farklı şekillerde baş bağlarlae, ülkelerinin giyim örfüne göre, ama İran'da ve Suudi Arabistan'da farklı, onlar KURAN'ı daha iyi anladıklarından değil, daha katı olduklarından öyle uyguluyorlar, patrondan daha patron, dinden daha din, olmak gibi bir tavır yani... Türkiye'deki Arabistan kaynaklı KURAN mealleri farklı yazıyor gerçekte... Daha olumsuz, daha sert açıklamalı mealler onlar... çünkü dini zorlaştıran onlar... Bir söz var lütfen üzerinize alınmayın... "bir aydını nasıl tanırsınız? bütün ahmaklar ona karşı birleşmişlerdir" yeni bir yorum ya da yeni bir söz duyduğumuzda ilk olarak tepki veririz, düşünmeden anlamadan tanımadan... bunlar aşılacak umarım zamanla... saygılar sevgili dilku eğer Yaşar Nuri ABD koyunu olsaydı bugün iktidara gelmesi için çok fazlaitibar görürdü, nitekim ABD kendi işine yarayan adamları destekler, ancak kendisini desteklemediği ortadadır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 * Bağnazlığı asla kabul etmeyen ilkesinin bağnazıyım... Sevgili bilimselci;yazmış olduğun bu yazıya bir cevap vermeyeceğim,sadece alıntı yaptığım cümleni senin okumanı istedim,saygılar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 *** Kuran’ı gerçek ve tam manasıyla bilen sadece Tanrıdır... Din adamları anlamamıza yardımcı olacak vesiledir sadece... Hamdi Yazır’ dan tutunda Yaşar Nuri Öztürk’e ve hatta diyanet işlerinin meallerinde farklılıklara rastlarsınız... Yaşar Nuri Öztürk kabul edilemeyecek hiçbir şeyi savunmamıştır... Başörtüsü konusunda konuşmaya gerek yok ama kuran da hiçbir ayette böyle bir emir yoktur... Bunun aksini iddia etmek toplumu kendi istediği şekle sokmak istemektir... Radikal çözüm arayışı içinde olanların derdidir! Yaşar Nuri Öztürk İslamiyet’e yıllarını vermiş bir insandır. Ona din istismarcısı vb. gibi ithamlarda bulunmak anlamamaktır kanaatimce... Birini yargılayacaksanız kahve köşelerinden, otobüsten dolmuştan duyulanlarla yapılmaz bu iş! Önce anlamaya çalışır sonra değerlendirir sonrada sonuca varırsınız... Kör cahillik yapmayın! Forumdaşım, Konuya doğru bir noktadan bakarak, insanları eleştirirken yapılması gereken, Doğru bakış açısını özetleyerek pek fazla bir söz bırakmamış bizlere onunla aynı görüşte olduğumu belirtmek istiyorum… Söylemek istediklerine biraz da benim bakış açımdan eklemelerle konuya açıklık getirmek istiyorum… *İnsanları birbirinden ayırıcı ve fark yaratıcı özellik, aklı kullanma yöntemi, yani zihniyetidir. *Bu zihniyetin insanın sahip olduğu değerler manzumesi içersinde insan ilişkilerine yansıtılması ise ahlakı belirler. *Aklın, diğer insanlar için olumlu yönde kullanılması erdemi belirler. *Ahlak ve erdem sağlıklı toplumsal ilişkilerin güvencesidir. *İnsan, Yaratıcı’nın aziz emanetidir; en yüce değerdir, *Bunun anlamı, insanı bir bütün olarak yüceltecek unsurlara öncelik vermektir. *İnsanın, en büyük nimet olan beynini etkin kullanması için zihniyet yenilenmesi, öncelikli hedefimiz olmalıdır. İnsani ve ahlaki değerler hakkında böylesine samimi, ve doğru değerlendirmeler yapan, aydın bir türk insanına, Kim hangi zihinsel yeterlilik ve ahlaki değerlerden uzak bir yaklaşımla, *Ona “yaşar nuri şeytanın sol bacağı “ diye hitap edebilir... *Yasar nuri türkiyenin en büyük ****.**** insanlarin hocaligini yapan dinden diyanetten haberi olmayan bir varlik. *Hatta “bence üzerine bu kadar konuşmaya bile deymeyecek bi ******* o adam” diyebilir... Tabiî ki onun görüşlerine katılmamak ve eleştirmek gibi bir hakkımız var… Ama Katılmadığınız görüşlerine sizin karşı görüşlerinizi yazmak yerine.., Bu şekilde bir yaklaşım sizi onun karşısında hiçte haklı bir konuma çıkarmıyor… Bırakın İnsani ve Ahlaki değerleri; böylesine aydın insanların hiçte kolay yetişmediğini bilerek en azından emeğe saygı adına… Katılmadığınız yönlerini ve Katılabileceğiniz doğrularını da belirtebilirdiniz… Böyle toptancı bir zihniyetle onu her şeyiyle yok saymamız kimseye bir şey kazandırmaz… Benim de ona eleştiri getirdiğim yönler var…Ama onun söylediklerini çürütecek yeterli karşı tezlerim, Ve yeterli bilgi birikimim daha oluşmadığı ve sadece benim karşı duruşum olduğu için buraya taşımam anlamsız… Elbette zaman içerisinde kendi bakış açımı doğrularsam kendi düşüncelerime… Doğrulayamazsam onun düşüncelerine hak vermek , yaşamı kavramak açısından sadece benim kazancım olacak.., Onunla aynı düşünmüyorum diye onu yok saymam ise onun kaybı olmayacaktır… O zaman yapmam gereken en doğru şey onunla ortak doğrularımızı görebilmek, Yaşamı onunla birlikte daha olumlu paylaşmanın koşullarını yaratmak olacaktır… Bu bakış açısıyla onunda dile getirdiği benim de katıldığım ortak doğrularımızın İlk aklıma gelenlerini buraya taşımak istiyorum… *uygar, huzurlu, insana ve inançlara saygılı, demokratik bir toplumun, ancak laik bir hukuk devleti ile mümkün olabileceğine inanıyor ve bu inancın gereğini yapmayı bir insanlık borcu kabul ediyorum… * laiklik olmadan demokrasiyi yerleştirmek ve yaşatmak imkânsızdır. *Laiklik, hukuk devletinin, sosyal demokrasinin, inanç ve insana saygının olmazsa olmaz koşuludur. * Laiklik, dinlerin saygınlığının, dindarların huzur ve güvenlerinin de garantisidir. *Herkesin din ve vicdan özgürlüğü ile ibadet özgürlüğü laik devletin teminatı altındadır. *Din veya mezhep farklılığı nedeniyle kimsenin kimseyi ‘inanmayan’ diye itham etme hakkı yoktur. *Her dindarın, kamuoyunu rencide edecek uygulama ve eylemlere gitmemek koşuluyla, ibadetini hiçbir baskıya maruz kalmadan ve hiçbir riyakârlığa başvurma ihtiyacı duymadan, özgür iradesiyle ve serbestçe yapabilmesi ancak laik sistem içinde mümkündür. İçimizde bu görüşlerinden dolayı onu sevmeyen yada eleştirenlerde olabilir, Ama ben ve ülkedeki bir çok insan onu bu ve benzeri görüşlerinden dolayı destekliyorlar… Bu nedenle eleştirilerinizi kişisel saldırılardan uzak, karşı tezlerinizi doğru dayanaklarla destekleyerek forum sayfalarına taşır, Bizlere de göremediğimiz noktaları gösterip ikna etme yoluna giderseniz.., Hepimiz ortak noktalarda bulaşacağımız için ortak kazanımlarımız açısından, daha yararlı paylaşımlarda [ve bizlere katkıda] bulunmuş olursunuz.. Bu iletiyi şu alıntılarla bitirmek istiyorum… Hepinize saygılar… “Bu kısa boylu, kaslı vücutlu, tok sesli adam nerede ortaya çıksa insanlar bir anda etrafını sarıyor. İstanbul ya da Ankara, nerede olursa olsun, sokağa çıktığında, onları Allah’a yönlendirdiği için, yaşlı dedeler bile “Hocam, hocam!” diyerek boynuna sarılıp elini öpüyorlar. Kemalist aydın kesim de onu kendilerinden biri olarak görüyor.” (Welt am Sonntag, 20 Şubat 2005) *** Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Sayın taurusmutis, Senden bir cevap gelmedi . . . Özümlemende(bilmek,ölçümlemekve kurallaştırmak) gerek... *Anlaşılmadı, açman gerekecek... "bilmeye" kelimesinde yanlışlıkmı var ? Değilse eğer yanlış... İyi dileklerimle... ALINTI(bilimselci @ Apr 20 2006, 10:03 AM) * Bağnazlığı asla kabul etmeyen ilkesinin bağnazıyım... Sevgili bilimselci;yazmış olduğun bu yazıya bir cevap vermeyeceğim,sadece alıntı yaptığım cümleni senin okumanı istedim,saygılar.. Sayın taurusmutis, Vaktin varsa eğer tüm satırlarıma/görüşlerime cevap istiyorum... Ama dobraca... İyi dileklerimle... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 [/color] Sayın taurusmutis, Vaktin varsa eğer tüm satırlarıma/görüşlerime cevap istiyorum... Ama dobraca... İyi dileklerimle... Bak bunu da anlamamışsın değerli arkadaşım.Cevap yazmayacağımı yazmıştım.Duygularına biraz sahip ol,diğer başlığa gel.Saygılar.. Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Burda Y.Nuri Öztürkün anlatimi. KUR’AN’DAKİ İSLAM sayfa: 613 ve devamı Nur suresi ayet: 31 . . Allah´im Kuran´i degistirme gayretinde olan kisinin cezasi bizim elimizden degilde biranönce senin elinden gerceklesmesini sagla, yarabbim. Onun sinsice yazdiklari yalanlarida önceden Kurani tahrif ve bozmak isteyenlerin yazdiklari gibi köklerini kurut. Inanmayipta kalbi ve gözü ilme ve bilime acik, istekleri olup nefislerine zor geldigi icin zorlananlarada, bizede hidayet nasib eyle. Amin. Ben hayatım boyunca senin kadar fesat birini hiç gçrmedim. Sen Yaşar Nuri Öztürk'ün kitabından aldığın örnekten nasıl oluyorda Peygamber düşmanlığı fikrini çıkartıyorsun. Sen sana öğretilenleri değil nefreti ebnimsemiş ve kafandaki dogmaları yıkamamış birisin. Verdiğin örneklerin çoğu ilmihal yani başkalarının yorumları, yorum yapan bir kişiyi başka birinin yorumları ile mi yargılıyorsun??? Yaaşr Nuri Öztürk senin yazının başına aldığın yazısında büyük bir hoşgörü ve açıklıkla durumu aydınlatmaya çalışmıştır. Senin istediğin şeyler bugün İranda yendiden hayata geçiriliyor. Eğer öyle bir hayat istiyorsan İran'da yaşayabilirsin. Müthiş ön yargılı birisin. Kafanda ben tarafsızmıyım sorusunun cevaplarını bul ve ondan sonra bu başlık altında yazı yaz. Kaynağın Kur'an ve ya "güvenilir hadis"ler olmadığı sürecede burada örnekler verme Aynen söylediğim gibi " Bir yorumu yargılayabilmek için bu yorumun yapıldığı temel kaynağa atıf yapılır başka birnin yorumuna değil. İlmihallerde birer yorumdur. Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yaşar Nuri'nin düzeldiğini söylüyorlar.. Ona dair eski kanaatim -ki yeni kanaatim yok- o bir Amerikanın güttüğü koyun.. Bana göre de sen bir "***" sun Benim sana yaptığım bir yanlıştır. Aynen senin Yaşar Nuri Öztürk'e yaptığın gibi OKUMA YAZMA BİLMİYORMUSUNUZ! kAYNAK GÖSTERMEDEN GÖRÜŞ BELİRTMEYİN!!!!!!! KALDI Kİ BU BANA GÖRE BİR GÖRÜŞ DEĞİL BİR İFTİRADIR!!!!!!! Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 @sardunyam o kisinin cok tv lerde ve tartismalarini her gördügümde sinirlerim tepelerime atiyordu. . . Tabi imaninda cok saglam ve gercekten büyük tecrübeye sahib olanlar okuyabilirler ama yine cok dikkatli okunmasi gerekir. Saygilarimi sunarim Yazılarını okuman durumunda etkileneceğin korkusu ile okumuyorsan ne bilgin sağlamdır. Ne de gerçekten inanıyorsundur. Yarın bir gün bir incil okusan inancın sarsılacaksa senin hiç bir şey okumaman lazım. Senden isteğim bu köşede tabularını yıkmadan yazı yazmamandır. Saygılarımla Alıntı
Φ Adaletlimis Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 @Ya Sev Ya Sevr arkadasim senin bana karsi tehditlerin ve burada bir daha yazin görmek istemiyorum diye yazilarindan ötürü yeni konu acmistim ve bir uyari yedik. Sagol arkadasim beni yazmadan ve fikrimi söylemeye menedebilirsin. Zaten sizin fikirde olanlariniz nedendir gercek alimlerin medyada veya millet ortamlarinda fikirlerini ve dogru görüslerini aciklayamadiklari. Ben kendimi bu konuda bir alim veya bilgin sanmiyorum ama bana bildiklerim yeterlidir diye aciklamistim. Siz ise kahvebaslarinda aldiklarinizi buraya yazmayin demistiniz. Bende o bilgiler oralardan aldigimi söyledim ve dogru söyledim yalan söylemedim. Zahmete girdim ve Y.N Öztürkün bir yorumu buraya ekledim ve düsündüklerim hakiki Islamin degerleriyle kanitlamaya calistim. Siz beni ise Iran veya Arbistana kovmaktasiniz. Gercek Islamin degerleri hic bir yerde degismez ama isanlar Kurani söz ettigim kisi gibi yanitlayip yasarlarsa o durumlardan daha beterleri olur. Ben y.n. öztürkün yorumundan nerede peygambere karsi düsmanligini cikardigimi yukaridaki yazimda yasmistim. Tekrar kisaca belirteyim y.n.ö Kurani yorumluyor. Kuranin icinde hersey apacik yazilmamaktadir. O kisi ise bosluk buldugu yerde kurallari istedigi yöne uzatmaktadir. Kurani yorumlaya bilmek icin Peygamber, halifeler, saglam alimlerede basvurulur onda bulunmamakta. O ise 20 yüzyila uyum sagliyacagim diye Kurani kötü sekilde yorumlamakta. Peygamberden bahsetmekte ama onu yukaridaki ayetti yorumlamakta oldugunda tamemen disarida birakmakta. Evet ilmihaldeki saglam kaynaklari siz red ettiginiz gibi o kisi de kabul etmemekte. Bazi laflar ilede boyunuza yakismiyanlari yazmissiniz, bende sizin gibi savundugunuz kisileri mutlaka savunacak halde degilim. Arti y.n.ö savunan kisileri tanimaktayim ve onlar yalniz onu savunmakla kalmaktalar, Islami yasam sifir ve Peygamber konusundada anlattigim görüs farkliklarimiz onlar ile apaciktan mevcut. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Tekrar kisaca belirteyim y.n.ö Kurani yorumluyor. Kuranin icinde hersey apacik yazilmamaktadir. Bakara Sûresi 99 . Ayeti Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder. Bakara Sûresi 159 . Ayeti İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder,hem de bütün lanet etme konumunda olanlar lanet eder. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 sevgili bilimselci yazdığın ayetlerle verdiğin mesaj düşündürücü... teşekkür ederim, işte senin objektif tavrını bu yüzden beğeniyorum... Evet KURAN apaçık, bir yol gösterici onda bir eksik, bir yanlış, bulunmaz... KURAN'ı özümseyen zaten gerekli mesajı alır... hadisler konusunda asla tam manasıyla emin olamayız, zira peygamberimiz bizzat kendisi, kendi sözlerinin KURAN'nın ALLAH'ın sözlerinin önüne geçmemesi konusunda çok titiz davranmış, ve onun sözlerini Kitabın önüne geçirene lanet getirmiştir... KURAN açıktır, nettir ve onda şüphe yoktur, ama hadis diye pek çok şey var ki bu uydurma hadislerin asıl maksatı, dinde kaos yaratmak, dini zedelemek için söylenmiştir... KURAN'nın mesajına ters düşen bir hadis, akla uygun olmayan bir hadis, kalbi etkilemeyen bir hadis uydurmadır, yalandır... işte o yüzden elimizde içinde şüphe bulunmayan KURAN bize yol öncelikli yol göstericidir... Alıntı
Φ kardelya Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Yaşar Nuri'nin düzeldiğini söylüyorlar.. Ona dair eski kanaatim -ki yeni kanaatim yok- o bir Amerikanın güttüğü koyun.. Türkiyede sevilmeyen herkes amarikanın bir şeyi oluyor niyeyse . ya köpeği ya koyunu ... Benim düşünceme göre herkes meşhur olmak için bir kaç aykırı fikir ortaya atar ve amacına ulaştıktan sonra böyle yapmayı bırakıp eski haline geri döner. Yaşar nuri de bunlardan biri. eeee reklamın iyisi kötüsü olmaz. Günümüzde meşhur olmanın en kolay yollarından biri kötü reklam.... Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Türkiyede sevilmeyen herkes amarikanın bir şeyi oluyor niyeyse . ya köpeği ya koyunu ... Benim düşünceme göre herkes meşhur olmak için bir kaç aykırı fikir ortaya atar ve amacına ulaştıktan sonra böyle yapmayı bırakıp eski haline geri döner. Yaşar nuri de bunlardan biri. eeee reklamın iyisi kötüsü olmaz. Günümüzde meşhur olmanın en kolay yollarından biri kötü reklam.... Yaşar Nuri Öztürk neyi ortaya atıpta gerti çekilmiştir. Bu asılsız iddialarınızı temellendirmeniz lazım! Herkes herkes hakkında tespitler yapabilir. Ancak bu tespitlerin bir dayanağı yoksa bu tespitler için benim tespitim "çamur at izi kalsın"dır. Yaşar Nuri Öztürk birçok konuda kitaplar yazmış ve fikirlerini dayandırdırdığı kaynakları açıklamış. Sizler ise ortaya bir laf atıp bana görede şöyledir veya böyledir şeklinde dayanaksız yorumlar sunuyorsunuz. Bu aykırı fikir atma sözü çok meşhur olmaya başladı. Yıllardır, Kur'an'ın emriymiş gibi kabul edilen tabuların yanlış olduğunu iddia etmek ve bunu ispat etmek tabii ki aykırı fikir sürmek gibi görünür çünkü yüzyıllardır kabul gören ve benimsenen yanlışların aksini iddia ve ispat etmek böyle bir tanımı gerektirir. Ancak siz aykırı fikir sunup meşhur olmak istiyor gibi tanımlar yaparsınız korkusu ile bildiği doğruları insanlar ortaya koymayacak mı. Lütfen iddialarınızın arkasında olun! Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 @Ya Sev Ya Sevr arkadasim senin bana karsi tehditlerin ve burada bir daha yazin görmek istemiyorum diye yazilarindan ötürü yeni konu acmistim ve bir uyari yedik. Sagol arkadasim beni yazmadan ve fikrimi söylemeye menedebilirsin. Zaten sizin fikirde olanlariniz nedendir gercek alimlerin medyada veya millet ortamlarinda fikirlerini ve dogru görüslerini aciklayamadiklari. Ben kendimi bu konuda bir alim veya bilgin sanmiyorum ama bana bildiklerim yeterlidir diye aciklamistim. Siz ise kahvebaslarinda aldiklarinizi buraya yazmayin demistiniz. Bende o bilgiler oralardan aldigimi söyledim ve dogru söyledim yalan söylemedim. Zahmete girdim ve Y.N Öztürkün bir yorumu buraya ekledim ve düsündüklerim hakiki Islamin degerleriyle kanitlamaya calistim. Siz beni ise Iran veya Arbistana kovmaktasiniz. Gercek Islamin degerleri hic bir yerde degismez ama isanlar Kurani söz ettigim kisi gibi yanitlayip yasarlarsa o durumlardan daha beterleri olur. Ben y.n. öztürkün yorumundan nerede peygambere karsi düsmanligini cikardigimi yukaridaki yazimda yasmistim. Tekrar kisaca belirteyim y.n.ö Kurani yorumluyor. Kuranin icinde hersey apacik yazilmamaktadir. O kisi ise bosluk buldugu yerde kurallari istedigi yöne uzatmaktadir. Kurani yorumlaya bilmek icin Peygamber, halifeler, saglam alimlerede basvurulur onda bulunmamakta. O ise 20 yüzyila uyum sagliyacagim diye Kurani kötü sekilde yorumlamakta. Peygamberden bahsetmekte ama onu yukaridaki ayetti yorumlamakta oldugunda tamemen disarida birakmakta. Evet ilmihaldeki saglam kaynaklari siz red ettiginiz gibi o kisi de kabul etmemekte. Bazi laflar ilede boyunuza yakismiyanlari yazmissiniz, bende sizin gibi savundugunuz kisileri mutlaka savunacak halde degilim. Arti y.n.ö savunan kisileri tanimaktayim ve onlar yalniz onu savunmakla kalmaktalar, Islami yasam sifir ve Peygamber konusundada anlattigim görüs farkliklarimiz onlar ile apaciktan mevcut. İlmihaller birer Kur'an yorumudur. Siz Yaşar Nuri Öztürk'ün yorumları hakkında eleştiri yaparken başka insanların yourmları olan ilmihallerden örnekler veriyorsunuz. Aklı selim bir insan şu çıkarımı rahatlıkla yapabilir; "Bir kaynak üzerinde yapılan yoruma karşı bir eleştiri gelecekse buna karşılık yapıcak alıntılar yalnızca yorumun yapıldığı kaynaktan gelir. Başka bir kişinin yorumundan getirilen hükümlerle bu kişinin yorumu yargılanamaz. Yaşar Nuri Öztürk'ün kitabından verdiğiniz örnekten peygamber düşnmanlığını çıkartmanız beni çok şaşırttı. Buda bana göre bu güne kadar edindiğiniz bilgilerin tarafsızlığınızı etkilediği kanaatini biıraktı. Bu yazınızı bu bölümde bir anket şeklinde yayınlamayı düşünüyorum. Bu bölümden peygamber düşmanlığı anlaşılır mı tabii gene "bilgiye dayanan" kaynaklarla! Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 @bilimselci ayetleri tek olarak vermeyin.en az önceki ve sonraki ayetlerid e verin veya en ardarda 3ayet olsun.çünkü genelde tek ayetle kesin hüküm verilmez.bu ufak bir bilgi olsun:) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Arkadaşlar; Aslında sadece izlemeyi düşünüyordum ama,sizin göremediğinizi farkedince bir tespitte bulunmak istedim.Varlığına inanmadığınız yaratanın gönderdiği söylenen bir kitaptan alıntı yapmak ve oradan kanıt sunmaya çalışmak ne kadar doğru sizce? Sadece küçük bir tespit,sevgiler.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 ssevgili taurusmutis herzaman ki gibi yine detayları farkederek farklılığını göstermişsin... bende yazmayı düşünmüyordum ama sana özel olarak bunu belirtmek istedim... iyiki varsın... sevgiler Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Arkadaşlar; Aslında sadece izlemeyi düşünüyordum ama,sizin göremediğinizi farkedince bir tespitte bulunmak istedim.Varlığına inanmadığınız yaratanın gönderdiği söylenen bir kitaptan alıntı yapmak ve oradan kanıt sunmaya çalışmak ne kadar doğru sizce? Sadece küçük bir tespit,sevgiler.. Ya da tam tersi... Varlığına inandığınız ve yaratanın gönderdiği söylenilen bu kitapın alıntı yaparak ve ondan kanıt olamayacak şeyleri sunmaya çalışmak ve bunların doğruluğu bile sorgulanmadan kayıtsız ve şartsız inanmak ne kadar doğru sizce... Sizleri izleyen bizlerin de böyle bir soru sorma hakkın olmalı değilmi... Sevgiyle kalın... . . Alıntı
Φ Kazazlı Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yaşar Nurinin değeri mevcut genelde değersiz hurafeci din kesiminden kaynaklanmaktadır.. Söyledikleri ve yazdıkları hep bu hurafecileri hedef almaktadır ve %90'ında da haklıdır... Ancak karşı çıktığınızın haksız olması sizi de diğer konulara haklılığınızı kanıtlamaz... Mesela mealinde BAŞÖRTÜSÜNÜ gizleyemez vardır der ama söyleme gelince inkar eder Mealine bakın bu yazdığım gerçeği göreceksiniz... Yaka üzerine fular gibi bişeyden bahs eder ama onu da -kimsenin özeline karışmak istemem ama- uygulamazlar...söylemi hanımının yaşantısına uyarlanmış Kur'an (yazdığı meal)'e göre değil.. Elbette din bekçiliğini yapmıyoruz herkes dilediği gibi yaşar ancak dini tahrif ederek değil..Bireysel hata kusur günah bazında ele alınırsa mesele kalmaz ama dini kendimize uydurmak en tehlikeli en veballisidir.. selam/barış olsun Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Aslında üzerinde yorum yapılacak kadar değeri olmayan bir kişi Yaşar nuri. Madem din adamı şuan siyasette ne işi var??? Buda niyetinin amacının ne olduğunu ortaya koyuyor fazlasıyla.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Ya da tam tersi... Varlığına inandığınız ve yaratanın gönderdiği söylenilen bu kitapın alıntı yaparak ve ondan kanıt olamayacak şeyleri sunmaya çalışmak ve bunların doğruluğu bile sorgulanmadan kayıtsız ve şartsız inanmak ne kadar doğru sizce... Sizleri izleyen bizlerin de böyle bir soru sorma hakkın olmalı değilmi... Sevgiyle kalın... . . dipnot Varlığına inandığımız Allah'ın gönderdiği Kitaptan alıntı yapmak tabiki bizim işimiz, O'nun Varlığına inanmak, kitaplarına inanmak, peygamberlerine inanmak, meleklere inanmak, ahiret gününe inanmak, kaza ve kaderin Allah'tan olduğuna inanmak bizim imanımızın olmazsa olmazlarıdır. Kaldı ki arkadaşım inanmayan birinin neden kanıt olarak Kuran ayetlerini kullanmasına dikkat çekmiş, iyide tespit etmiş... berceste, Yaşar Nuri Öztürk sana göre değersiz biri olabilir, bana göre zamanımızın en değerli aydınlarındandır. Kuran'ın neresinde tahrif yapmıştır, söyleyebilir misiniz? Siyasete girme sebebi ise kendisinin dezavantajı olmuştur, ancak herşeye rağmen yine doğruları söylemeye devam ediyor. Bugünün Türkiye'sinde birilerinin bu kötü gidişe dur demesi gerekiyor, Yaşar Nuri'de milli, dini, insani değerleri olan bir insan olarak bu gidişten rahatsız olmuştur. Kendisinin siyasete popilarite için ihtiyacı yoktur. Zira kendisini din yobazları asla benimsemezler ve onlardan oyda alamaz, ama samimi inanan ve araştıran, başkalarının fikirleri ile düşünmeyenler onu gayet iyi anlıyorlar... Önyargı ile bakanlar ise malesef sadece eleştiriyorlar. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 berceste, Yaşar Nuri Öztürk sana göre değersiz biri olabilir, bana göre zamanımızın en değerli aydınlarındandır. Kuran'ın neresinde tahrif yapmıştır, söyleyebilir misiniz? Siyasete girme sebebi ise kendisinin dezavantajı olmuştur, ancak herşeye rağmen yine doğruları söylemeye devam ediyor. Bugünün Türkiye'sinde birilerinin bu kötü gidişe dur demesi gerekiyor, Yaşar Nuri'de milli, dini, insani değerleri olan bir insan olarak bu gidişten rahatsız olmuştur. Kendisinin siyasete popilarite için ihtiyacı yoktur. Zira kendisini din yobazları asla benimsemezler ve onlardan oyda alamaz, ama samimi inanan ve araştıran, başkalarının fikirleri ile düşünmeyenler onu gayet iyi anlıyorlar... Önyargı ile bakanlar ise malesef sadece eleştiriyorlar. Birincisi din adamı dediğiniz kişi ne olursa olsun bir siyasetçi olarak karşımıza çıkmamalı..Siz bunun adına ne kadar duyarlılıkta deseniz bu asla ve asla etik değildir. Ki Yaşar Nuri için en değerli aydınlarımızdan demişsiniz söylermisiniz lütfen ne yaptıda onun için aydın diyebiliyorsunuz merak ettim doğrusu? 1400 yıllık köklü bir dinin en temel taşlarını yerinden oynatmaya çalışan ve daha ziyade sosyete diye adlandırdığımız insanların keyfiyetine göre ayet ve hadisleri yorumlayan bir kişi.Arkasına baktığınızda da zaten genel olarak sosyeteyi görebilirsiniz. Söylediği herşey ynlış mı derseniz sayet bende derim ki bir seri katile bile baktığınızda hayatında yaptıgı bir sürü iyilik ve dogru tavırları görebilirsiniz .Fakat ne olursa olsun yaptığı hiçbirşey o kişinin katil olduğu gerçeğini değiştirmez...Kimse tamamen yanlış değildir..Yaşar Nuri'de dogruları söylüyor yeri geldiğinde ama bunlar da sözde aydın olmak için kafi değil herhalde... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 BERCESTE el insaf diyorum sana... 1400 yıllık inancı değiştiriyor öylemi? değiştirdiği bir ayet açıklar mısın bana? aydındır çünkü kalıplaşmış tabuların din olmadığını anlatmıştır, din diye kabullenilen pek çok şey örf ya da tabudur. arkasında sosyetede olsa en azından sosyete dediğiniz kesim büyük çoğunlukla okur yazardır, yani birilerinin öğretilerini koşulsuz kabullenmezler. arabların son icraatlarından haberdarmısınız? hz.Hatice'nin evini yıkıp otopark yapmışlar, hz.Peygamberin evini pislik içinde bırakmışlar, ve ehlibeytin mezarlarını yıkıp yerine başka şeyler inşa etmişler. Ben bir müslüman olarak bundan müthiş bir üzüntü duyuyorum siz duymazmısınız? yeryüzünde İslam'ın yani ALLAH'ın mesajının en doğru şekliyle anlaşılmaya çalışanlar bizim insanlarımızdır, ve KURAN'ı en iyi yorumlayanlarda Türk aydınlarıdır. Tüm eskiler doğru mudur sizce? yanıldığınız nokta eskilerin anlatımlarını koşulsuz kabullenmek ama yenilere bozguncu gözüyle bakmanızdır. Başörtüsü meselesi ise sevgili sedelinanın da dediği gibi islamın ve imanın şartlarından değildir. Yaşar Nurî'nin bu kadar tepki alması da bunu açıklamasıdır. aynı zamanda Yaşar Nuri Öztürk ilahiyatçılığının dışında hukukçudur, milli meselelerde herkesin söz söyleme hakkı mevcuttur. Din adamları neden siyaset yapamasın ki? Aşiret reisleri bile yapıyorlarken. selamlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.