Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İNFAZLAR VE GARİPLİKLERLE DOLU BİR ÖRGÜT!..


nail_amudi

Önerilen İletiler

İNFAZLAR VE GARİPLİKLERLE DOLU BİR ÖRGÜT!..

 

 

SORUNUN ÇÖZÜM ADRESİ: DEMOKRATİK GÜÇLER!..

 

 

 

Kandil’de neler oluyor?..

 

 

 

Abdullah Öcalan’ın yakalanması örgütü derinden sarstı. Herkes şoke oldu. Ancak bu kaos ortamından Murat Karayılan, Duran Kalkan, Rıza Altun, Cemil Bayık ve Zübeyir Aydar’dan oluşan rant çetesi yararlandı ve örgüt yönetimini ele geçirdi. PKK içerisinde liderlik ve örgüt politikasının belirlenmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık, reformistler (şiddet karşıtları) olarak adlandırılan Osman Öcalan, Nizamettin Taş, Hıdır Yalçın, Halil Ataç, Hüseyin Kaytan, Hıdır Sarıkaya, Tahsin İnanç, Selahatin Gün’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey sorumlunun örgütten ayrılmalarıyla sonuçlandı.

 

 

 

Türkiye’de demokrasi sürecini baltalamaya, etnik ayrımcılığı körükleyerek Türk-Kürt çatışması yaratmaya çalışan taşeron örgüt PKK’da, rant kavgasına bağlı olarak “örgütü kimin yönettiği” yönündeki tartışmalar boyutlanırken, örgüt içi infazların da sonu gelmiyor.

 

 

 

İşte “intihar etti”, “kendini yaktı”, “yıldırım düştü”, “kayadan yuvarlandı”, “selde boğuldu”, “psikolojik bunalımdaydı”, “kalp krizi geçirdi”, “kaza kurşunu” türünden bahanelerle kamuoyuna duyurulan infazlardan sadece birkaçı: Faruk Bozkurt, Engin Sincer, Kemale Sor, Siphan Badoshiva, Yasin Kanat, Viyan Soran, Berzan Dürre, Mustafa Günaydın, Murat Bayun, Nazime Adtürk, Salih Tatoğlu, Abdurrahman Öz, Bilal Dilek, Özcan Koyuncu, Atilla Kanda, Şeyhmus Erden, Suriyeli Ziryan, Sakine Kahraman, Akif Zagros, Şirvan Nali, Mehmet Taş, Şahbettin Kereman, Hikmet Fidan, Kani Yılmaz, Sabri Tori, Sarı İbrahim, Ziryan, Hogir Merqani, Berxwedan Amed…

 

 

 

Aslında PKK, salt Kürtler için değil dünya bazında bir takım garipliklerin de yaşandığı bir örgüt diye düşünüyorum.

 

İşte bir anda aklıma gelenler…

 

 

 

1.“Dünyadaki en büyük sorun zihniyet sorunudur” belirlemesinde bulunup, kendisine yıllarca emek vermiş insanları, sırf farklı düşünüyor diye infaz eden tek örgüt PKK’dır.

 

 

 

2. “Dünyada ekolojik denge bozuluyor, ekoloji sorunu dünyanın en büyük sorunlarından biridir. Bu sorunun derhal çözümü için mücadele edilmesi gerekiyor” belirlemesinde bulunarak, aklına geldikçe petrol-doğalgaz boru hatlarını bombalayan, her yere mayın döşeyen, ormanları yakarak dünyadaki ekolojik dengeyi savunmak adına silahlı mücadele yürüten tek örgüt bilin bakalım hangisidir? Düşünmenize gerek yok. Yanıt; yine PKK’dır.

 

 

 

3. “Mayınlardan en fazla sivillerin zarar gördüğünü, PKK’nın, kara mayınlarının kullanılmaması yönündeki anlaşmaları kabul ettiğini ve bu konuda uluslararası kuruluşların denetimine açık olduğunu” ilan ederek, İsviçre’de Cenevre Çağrısı Örgütü ile “mayın kullanmama” anlaşması imzalayan, ancak aradan 24 saat geçmeden mayınlar patlatarak aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu sivilleri parçalayan örgüt hangisi?.. Doğru tahmin; PKK.

 

 

 

4. “Kadın sorunu dünyanın en büyük sorunudur” diyerek 12 ve 13 yaşlarındaki kız çocuklarını kaçıran ve ellerine silah vererek, erkek egemenlikli zihniyete karşı mücadele etmesi için bu gencecik kızların bedenine intihar kalıbını bağlayan, en insani duyguların adına bile “yoz ilişki” diyerek yüzlerce kadın üyesini infaz eden örgüt… Kendinizi düşünmeye zorlamayın. Siz yine tahmin edersiniz… PKK

 

 

 

5. “Tahakküm ve sömürü sistemi hiyerarşinin ortaya çıkışıyla başlamıştır, onun için toplum içerisindeki tahakküm ilişkilerini aşmak için kesinlikle hiyerarşik her türlü sistemin ortadan kaldırılması gereklidir” belirlemesinde bulunarak, “bi can, bi xwin, em bi terene ey serok” (Canımızla Kanımızla Seninleyiz Ey Başkan) sloganını sabahtan akşama kadar dilinden düşürmeyerek dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş imtiyazlara sahip bir lider kültü yaratan tek örgüt olma birinciliğini de yine kimseye kaptırmıyor PKK

 

Bakalım önümüzdeki günlerde Kandil’deki garipliklerin hangi istikamete gideceğini beraber göreceğiz. Ancak gerçek olan şu ki, PKK yönetiminin şiddet politikasında ısrar etmesi, dağlardaki Kürt çocuklarının yaşama şanslarını ellerinden alıyor. Kürtlerin kanı üzerine saltanatını kuran PKK yönetimi, kendileri ile birlikte binlerce Kürt evladının da acı sonunu hazırlıyor. Bugün dünyaya jandarmalık yapan dev bir güce karşı, ellerinde sadece ferdi silahları bulunan PKK mensuplarını hedef haline getiren ve ölüme sürükleyen İmralı-Kandil çizgisindekileri, Kürtler unutmayacak ve vicdanlarında affetmeyecektir.

 

 

 

Son söz… Artık silahla, kan dökerek bir yere varılamaz. Aksine, Kürt sorunundaki eksikliklerin giderilmesini isteyenler dahi, PKK terörüne tepki gösterdiklerinden dolayı susuyorlar. Bugün PKK, Kürt sorununun çözümünü engelleyen bir noktaya gelmiştir. PKK elini tetikten çekmeli, güvenlik güçlerinin önüne çıkmamalı. Türkiye sınırları dışına çekilmeli. Mayınlama başta olmak üzere her türlü terör eylemine son vermeli. Eylemsizlik kararına samimi olarak uyduğunu göstermeli. Herkes şunu iyi bilmeli ki, eğer Kürtlerin talepleri varsa, bunlar TBMM’de ve siyasi alanda ortaya konulmalı. Kürt sorununu PKK değil ancak ve ancak demokratik güçler çözebilecektir.

 

 

 

***********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.