Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zaman: 6 şehit verilen mayın patlamasıyla ilgili şok iddia

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

6 şehit verilen mayın patlamasıyla ilgili şok iddia

27 Mayıs'ta Hakkari Çukurca'da 6 askerimizin şehit olduğu mayın patlamasıyla ilgili internet sitelerine şok bir ses kaydı düştü.

Hakkari Tümen komutanı Tümgeneral G. K. ve Çukurca Tugay komutanı Tuğgeneral Z.E. arasında geçen telefon konuşmaları internete düştü. Z.E. 6 askerin şehit olduğu mayınlarla ilgili Hakkari Tümen Komutanını bilgilendirirken "Bu mayınlar büyük bir olasılıkla bizim" diyor. Mayınları bizzat kendinin yerleştirdiğini belirten E, bütün rütbelileri tek tek çağırarak mayınların yerini gösterdiğini ifade ediyor. 'Ben bu çoçukları koruyayım diye onları döşedim" diyen Z.E. bütün sorumluğu üzerine almaya hazır olduğunu söylüyor.

İki komutan arasındaki konuşmalar dışında Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z.E'nin Tabur Komutanı Yarbay T ve adı belli olmayan bir komutanla yaptığı konuşmalarda ortaya çıktı.

Bu ses kaydına konu olan mayın patlamasının hemen sonrasında atv'ye konuk olan Başbakan Erdoğan da çarpıcı açıklamalar da bulunmuştu. Erdoğan, DTP'ye randevu konusu ile ilgili bir soruya ne zaman bu yönde bir girişimde bulunsam, bölgeden mayın patlaması sonucu şehit haberleri geliyor şeklinde cevap vermişti.

1. SES KAYDI: Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral G.K. ve Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z. E. arasındaki telefon konuşması

Z.E: Komutanım uzaktan komutalı değil. Maalesef

G. K: Değil mi?

Z. E: Değil komutanım. Uzaktan komutalı değil. Biliyorsunuz bunları korumak için ben burada sıkıntılı oldukları için kendim risk alarak geldim. Bizzat kendim yerleştirdim. Rütbelileri tek tek çağırdım gösterdim. Bütün bölük komutanları birbirine devretsin dedim. Hep böyle tekmil verdiler devrettik diye. Ama komutanım bu büyük bir olasılıkla bizim, yani sabah buraya gelmenizde yarar var komutanım.

G. K: Kolordu komutanı gelecek sabah erken saatlerde onla beraber gelicem.

Z. E: Komutanım kolordu komutanımızla bu konuyu paylaşmanızda yarar var. Ben tamamen sorumluluğu almaya hazırım komutanım onu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bütün sorumluluğu alıyorum zaten komutanlık sorumluluğu olarak.

G. K: Hepimiz alırız o konuda tereddüdümüz yok.

Z. E: Komutanım benim niyet maksadımı biliyorsunuz. Ben bu çocukları koruyayım diye onları döşedim. Ama onlar demek ki bu hassasiyeti o kadar yırtınmama rağmen göstermemişler. Komutanımızla da bir paylaşırsanız komutanım ben sabahleyin sıkıntıda kalabilirim. Yani olduğu gibi paylaşmak durumunda kalabilirim. Komutanım sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum.

G. K: Yok yok hayır öyle birşey, hiç bir sıkıntı yok bak hiç bir sıkıntı yok. Hayır hayır hayır hiç bir sınıtı yok. Biz aynen planladığımızı tekrar uygularız. Sen merak etme hiç onda bir sıkıntı yok.

Z. E: Yarından itibaren de harekatımızı uygulamak için hazırız komutanım bunu da belirteyim. Yarın akşama kadar atarız üzerimizden bu sıkıntıyı. Ama bu sıkıntıdan dolayı ben kahroluyorum.

G. K: Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok. Ben bir şey söyleyeyim. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada hayatımızı ortaya koyup mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin içerisinde birileri ufak tefek hata yapacaktır. Bunun bedeli belki ağır olacaktır.

2. SES KAYDI - Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z. E. ve Tabur Komutanı Yarbay T. arasında geçen telefon konuşması...

Z.E: Nedir durum orda. Tümen komutanı geleceğiz sabah çok erkenden demişti bana.

T: Komutanım Kolordu Komutanımız geldi. Yaklaşık bir 15 dakika önce. Şu anda burdalar. Şu anda odanızda görüşüyorlar komutanım.

Z.E: Senin yanında bir şey konuştular mı?

T: Yok komutanım. İkisi odaya girdiler komutanım.

Z.E: Makam odasına mı girdiler?

T: Doğrudur. Sizin odanızdalar komutanım.

Z.E: Peki Tümen Komutanı Asayiş Komutanı gelmeden önce seninle konuştu mu hiç bu olayla ilgili?

T: Taburları sordu bana. Taburların durumu nasıldı buradayken şeklinde söyledi sordu. Onun haricinde birşey konuşulmadı komutanım bi de nasıl bir kanaat edindi bilemiyorum. Bu timler yanlış yerden gitmişler herhalde gibi birşeyler söyledi komutanım. Başka herhangi bir konuşma olmadı.

Z.E: Evet. Bu yukarıya nasıl bildirdiniz ilk kaza olay raporunu

T: Komutanım sadece operasyonun başlangıcından sonra ilerleme esnasında muhtemelen EEP'ye olduğu değerlendirilen patlamıştır. Şehit ve yaralıların kimliklerini saydık. Değerlendirme olarak da muhtemelen bölgede yapılan operasyonları engellemek maksadıyla bölücü terör örgütü mensupları tarafından EEP döşenmiş olabileceği değerlendirilmektedir şeklinde hiç teferruata girmeden yüzeysel bir şey yazdık komutanım. Tümen Komutanımız kendisi de gördü birkaç kez özellikle bakarak. Olan olayı da o şekilde yazdık.

Z.E: Peki Taner var mı söyleyeceğin birşey?

T: Hastane kayıtlarına geçen 6 şehit 8 yaralı olarak komutanım, bizim bildirdiğimiz o şekilde.

Z.E: Anladım Taner.

3. SES KAYDI: Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z.E. ve ismi belli olmayan bir komutan arasında geçen telefon konuşması..

KOMUTAN: Zeki sen misin abicim? Sesin biraz şey. Sen yanlız mısın? Nasıl?

Z.E: Astsubay yanımda diğer arkadaşlar Asayiş Komutanı ile Tümen Komutanının yanında

KOMUTAN: Ha şeyi söylicem bu konuşmaların hepsi kaydediliyormuş fazla şey yapmayın. Anladım mı dediğimi?

Z.E: Anladım.

KOMUTAN: Beni aradılar söylediler. Senin bu aradığınla ilgili

KOMUTAN: Mümkün olduğunca az.

Z.E: Kim söyledi size?

KOMUTAN: GES Komutanı, beni aradı sabah tamam.

KOMUTAN: Abi hepimizin başı sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok biliyorsun. Takdiri İlahi. Görev de devam edecek tabi. Ben de dün geldim yani akşam üzeri geldim. Öyle devam ediyoruz işte ne yapalım yani. Öpüyorum. Görüşürüz abiciğim. Herkesin başı sağ olsun. Oradakiler sana emanet moralini yüksek tut.

Gönderi tarihi:

Ne var bunda gündem gazetesinin haberini buraya taşımakla pkk teröristlerini haklı çlkaracağınımı düşünüyorsun?

Haberin ilk zamanlarında neyın ne olduğu daha tesbit edilmeden nasıl bir haberin verilmesini bekliyordun...

Şimdi sanırım size göre,daha önceden yapılan bütün mayınlar ve öldürmelerin sorumlusu askeri,asker yaptı pkk'nın üstüne attı pkk ise masum öylemi!

Bu haber doğru olsada bu tür kazaların olması muhtemeldir..Denildiği gibi ufak hatalar böyük felaketlere yol açabilir.

Bu tür olayları propagandaya alet etmeniz orduyu dahada güçlendiriyor farkındamısınız.

Çünkü, Gündem gibi pkk sözcüsü sözde gazetelerin propagandaları ve sizin zihniyetinizdeki insanların bu şekilde haber yapmaları o gerçeği ortaya koyuyor.

Sanki ordu kendi askerine tuazak kurmuş ve pkk yı yıpratmak için senoryo yazmış!

bu pkk ne masummuş böyle....

Ak tütün saldırısında'ki kayıp olan askerlerin en son durumundan haberiniz varmı?Sanırım olmaz.

Daha sonra bulunan Askerlerin cesetlerin kolları,bacakları ve vücüdü barçalanarak bulunmuştu.

Her sırsatta asker öyle yaptı,böyle yaptı diyenler masum gördüğü teröristlerin yaptığı vahşiliği görmezler.

Yani diyarbakırlı(bende Ardahanlıyım)bu teröristler sizin anlatmaya çalıştığınız kadar masum değiller.

Biz neyin ne olduğunu biliyoruz..umudumuz gözü görmeyen kulağı duymayanlarında birgün görüp duymasıdır.

Gönderi tarihi:

Zaman Gazetesi ve yandaşları nedir sizin bu Yüce Türk Ordusuyla alıp veremediğiniz her fırsatta kötülüyorsunuz.Sizin taptığınız Fettullah Gülen ABD ye sırtını dayadı oradan sizlere fetva veriyor.Sizde ağzınız açık dinliyorsunuz.Neden orada olduğunu çok sevdiği ülkesine neden gelemiyor bunu hiç sorabiliyormusunuz soramazsınız çünkü cevabını kimse veremiyor.Ben sordum cevap alamadım .

Gönderi tarihi:
Zaman Gazetesi ve yandaşları nedir sizin bu Yüce Türk Ordusuyla alıp veremediğiniz her fırsatta kötülüyorsunuz.

Çıkarlar ortak olunca hep bir ağızdan hareket ederler.

Gönderi tarihi:
Ne var bunda gündem gazetesinin haberini buraya taşımakla pkk teröristlerini haklı çlkaracağınımı düşünüyorsun?

.

.

.

Biz neyin ne olduğunu biliyoruz..umudumuz gözü görmeyen kulağı duymayanlarında birgün görüp duymasıdır.

Savas ortaminda iki taraf ta kimsenin dusundugu kadar masum o lamaz sayin kapla,

Bizim dedigimiz bu! Iki taraf ta elestirilsin! Kollari bacaklari parcalanip oldurulen ve hatta poz verilen PKK'lilar da var! Hos o ornekleri saymaya da gerek yok zaten!

Ses kaydi aynen yayinlaniyor Zaman'da ve siz hala INKAR ediyorsunuz! Nasil inandiracagiz devletin oynadigi dolablara sizi biz simdi? Onu soyleyin!

Gönderi tarihi:
Savas ortaminda iki taraf ta kimsenin dusundugu kadar masum o lamaz sayin kapla,

Bizim dedigimiz bu! Iki taraf ta elestirilsin! Kollari bacaklari parcalanip oldurulen ve hatta poz verilen PKK'lilar da var! Hos o ornekleri saymaya da gerek yok zaten!

Ses kaydi aynen yayinlaniyor Zaman'da ve siz hala INKAR ediyorsunuz! Nasil inandiracagiz devletin oynadigi dolablara sizi biz simdi? Onu soyleyin!

Terör örgütüyle yapılan mücadeleyi savaş ortamı olarak değerlendiremesiniz....Savaş devletler arasında olur ,bu terörle mücadeledir.

İki tarafta diyerek terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini aynı kefeyede koyamasınız...Biri devletinsilahlı gücü (halkın namus bekçisi)diğeri ise kendi namusuna sahip olamayan kandırılmış teröristlerdir.

Yani senin deiğin gibi bu iki taraf bir görülüpte eleştirilemez...Birileri bu ükleyi bölmek için çocuk kadın demeden elinden geleni yapıyor, insanları katlediyorsa güvenlik güçleride bunları yok etmeye çalışacaktır.

Bu iki taraf dediğiniz sizin zihniyetinizde biter ancak.

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin Islam devleti olmasi icin önünde iki engel vardi,bunlardan birisi Atatürkcüler'i safdisi etmek digeri ise Orduyu saf disi birakmak veya en azindan orduyu zayiflatmak.Atatürkcüler elimine edilmis durumdadir cünkü tutuklananlarin hemen hepsi de Atatürkcü düsüncenin öncüleridir.Orduya gelince,basta Tayyip Erdogan olmak üzere,tüm bölücü,ve dinci cevrelerin saldirilarina hedef olan ordu,artik Türk milletinin nazarinda sadece itibar kaybetmiyor ayni zamanda güven kaybinida yasamaktadir.Bu tamamen bölücü ve dinci dis mihrakli ic isbirlikcilerin tertibinden baska birsey degildir.Bakiniz,sahte evrak olayinda;Askeri mahkemenin vermis oldugu karar bypass edilerek sivil mahkemece bir emniyet amirinin sahte degil demesi ile Albay Cicek tutuklandi.Bu mesajin anlami topluma askeri mahkemelerin güvenilir olmadigi görüsünü empoze etmektir.Bunun bas kahramani Tayyip Erdogan ve Fetulahci örgütlerdir.

Ordu tamamen fetulahci ve bölücülerin kontrolüne girmek üzeredir.Ordunun basindakiler ise bu tertibe göz yummaktadirlar.Türkiye Cumhuriyeti kurulusunun en büyük ihanetini yasamaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Terör örgütüyle yapılan mücadeleyi savaş ortamı olarak değerlendiremesiniz....Savaş devletler arasında olur ,bu terörle mücadeledir.

İki tarafta diyerek terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini aynı kefeyede koyamasınız...Biri devletinsilahlı gücü (halkın namus bekçisi)diğeri ise kendi namusuna sahip olamayan kandırılmış teröristlerdir.

Yani senin deiğin gibi bu iki taraf bir görülüpte eleştirilemez...Birileri bu ükleyi bölmek için çocuk kadın demeden elinden geleni yapıyor, insanları katlediyorsa güvenlik güçleride bunları yok etmeye çalışacaktır.

Teröristi taraf görmek devlete baskaldirmayi dogal görmekle esdegerdir.

Devlete,devletin kurumlarina saldiran zihniyet bölücü zihniyettir.Onlardan her melanet beklenebilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Başlığın altındaki ''iste provokasyonun ispati...Hani PKK yapmisti?'' Demekle ne Anlatmaya çalışıyorsun.

Gönderi tarihi:

Terör örgütünü mesru görmek dogru degil tabiiki. Terör örgütü ile devletin verdigi mücadeleyide bir tutamayiz. Ama devlet, demokratik devlet yani, hic bir gerekce öne sürerek terörüstlerin yaptigi bicimde bir eylem yapamaz, yani mesela öldürülen terörüstün kellesini kesip poz vermez ve verenide cezalandirir, yargisiz infaz yapamaz, amac mümkün oldugu kadar sag yakalayip yargiya teslim etmektir. Konuya bu acidan bakmakta yarar var. Terör mücadelesi adi altinda kimsenin terör estirmeye hakki da yoktur. Devletin büyüklügü yaptiklariyla ölcülür ve terörüstlerin seviyesine düsmez.

Gönderi tarihi:
Başlığın altındaki ''iste provokasyonun ispati...Hani PKK yapmisti?'' Demekle ne Anlatmaya çalışıyorsun.

Ne mi anlatmaya calisiyorum?

Bilinenleri!

Turkiye'de haksiz yere PKK'ya ve diger orgutlere yuklenmis pek cok cirkin hareketin oldugunu....

Ayni sekilde faili mechul cinayetleri de Hizbullah'a yukleyenler olmustu zamaninda, ama nihayetinde derin devletin ici olduklari ispat edildi. Ayni sekilde bir suru kontra eylem de desifre edildi zaten zaman zaman, hem de onde gelen Turk aydinlari ve gazeteleri tarafindan! Bilinmeyen seyler degil ki bunlar!

Sizden tek ricam biraz acik goruslu olmaniz.

Bu devlette Turklerle Kurtlerin kardesliginden cekinen, mutsuz olan kesimler var. Bu ulkede PKK orgutunun var olmasindan KAR ve PRIM yapan kesimler var. Yoksa PKK oyle bitirilmeyecek bir orgut te degil. Ama bitirilmek istenmiyor. Iki halk arasindaki kargasadan yararlanan kesimler var. Hatta PKK'nin meydana gelisinde bile derin devletin parmak izleri oldugu tezlerini ortaya atanlar bile var artik. Yani aramizda vatanseverlik maskesi altinda bizleri birbirine dusurenler var!

Sadece buna cekmek istiyorum dikkatinizi! Bir dusunun! Bu ulke halkinin boyle bolunmus olmasi su an kimin, hangi kesimin isine yariyor?(ki bolunmeyelim diye diye her iki taraftan yapilan kati siyaset ve siddetle zaten bolduk iki halki birbirinden maalesef)! Bunlari biraz da olsun dusunmemiz lazim. Sizin duyduklariniz, okuduklariniz az da olsa ya gercekleri yansitmiyorsa, Ya hepimiz biraz da olsun kandiriliyorsak kuzular gibi? O zaman ne olacak?

Size bir de sorum var. Ardahanli oldugunuzu soylediniz. Kurtce ya da Zazaca konusabilmek hosunuza gitmez miydi? Sizi Kurtlere biraz daha olsun yakinlastirmazmiydi? Sadece bir dusunun!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Ne mi anlatmaya calisiyorum?

Bilinenleri!

Turkiye'de haksiz yere PKK'ya ve diger orgutlere yuklenmis pek cok cirkin hareketin oldugunu....

Ayni sekilde faili mechul cinayetleri de Hizbullah'a yukleyenler olmustu zamaninda, ama nihayetinde derin devletin ici olduklari ispat edildi. Ayni sekilde bir suru kontra eylem de desifre edildi zaten zaman zaman, hem de onde gelen Turk aydinlari ve gazeteleri tarafindan! Bilinmeyen seyler degil ki bunlar!

Sizden tek ricam biraz acik goruslu olmaniz.

Bu devlette Turklerle Kurtlerin kardesliginden cekinen, mutsuz olan kesimler var. Bu ulkede PKK orgutunun var olmasindan KAR ve PRIM yapan kesimler var. Yoksa PKK oyle bitirilmeyecek bir orgut te degil. Ama bitirilmek istenmiyor. Iki halk arasindaki kargasadan yararlanan kesimler var. Hatta PKK'nin meydana gelisinde bile derin devletin parmak izleri oldugu tezlerini ortaya atanlar bile var artik. Yani aramizda vatanseverlik maskesi altinda bizleri birbirine dusurenler var!

Sadece buna cekmek istiyorum dikkatinizi! Bir dusunun! Bu ulke halkinin boyle bolunmus olmasi su an kimin, hangi kesimin isine yariyor?(ki bolunmeyelim diye diye her iki taraftan yapilan kati siyaset ve siddetle zaten bolduk iki halki birbirinden maalesef)! Bunlari biraz da olsun dusunmemiz lazim. Sizin duyduklariniz, okuduklariniz az da olsa ya gercekleri yansitmiyorsa, Ya hepimiz biraz da olsun kandiriliyorsak kuzular gibi? O zaman ne olacak?

Size bir de sorum var. Ardahanli oldugunuzu soylediniz. Kurtce ya da Zazaca konusabilmek hosunuza gitmez miydi? Sizi Kurtlere biraz daha olsun yakinlastirmazmiydi? Sadece bir dusunun!

Diyarbakirli...

sizi anlayamadığım taraf burası işte.

Ne güzel sözler söylüyorsunuz.Gerçeten bilmemiz gereken yada ''acaba ''dememiz gereken durumlarda bir çok şeyin farkında olmuyoruz.

İşte bizim düşünceleri ayıran noktada burası.Siz bugün bu güzel sözleri söylerken diğer taraftan terörü haklı göstermeye çalışıyorsun ve anlamazdan geliyorsun.

Hiç bir gerekçe terörü haklı göremez.Hiç bir hgerekçe o teröristlerin dağa çıkışının bir sebebi olabileceğini ve Asker ile bir teröristi aynı kefeye koyamaz..

..

Sorunuza gelince... Evet Ardahanlıyım.

Bizim orada zaza yok kurmci konuşan kürtler var ve benkürtçeyi elimden geldiği kadarda öğrenmeye çalıştım...

Daha öncede söyledim benim kürt ile zaza ile laz ile ermeni ile sorunum yok.

Benim sorunum kendi sorunlarını bize sorun yapanlarladır.

Ben zaten kürtlere yakınım siz merak etmeyin.

Benim en iyi dotum ,kardeşim,abim kürttür.Siz rahat olun.

Benim yakın olduğum kürtler, dtp gibi pkk sözcüsü partisine karşı olan onları türk bayrakları ile protesto eden memleketimdeki kürtlerdir.

Yani bizim sorunumuz yok....İsterseniz siz biraz düşünün.

Gönderi tarihi:
sizi anlayamadığım taraf burası işte.

.

.

.

Yani bizim sorunumuz yok....İsterseniz siz biraz düşünün.

Hicbirimiz, nereden olursa olsun siddetin hicbir seklini dogru bulmamalilyiz.

Ote yandan, PKK PKK diye diye bir hal oldunuz ama hic tesormuyorsunuz kendi kendinize: PKK denen su .... neden cikti ortaya? Kim ne yapti da bu kadar gencecik cocuk daglara, olume dogru yol aldi? Hic dusundunuz mu? Hayir...

Eger Kurt Zaza ve Ermenilerle sorununuz yoksa neden biraz da olsun onlara yapilan haksizliklara siz de DUR diyemiyorsunuz madem? Aksi halde sizin dostluk nutuklariniz sadece sembolikolur sevgili forumdasim.

Gönderi tarihi:
Eger Kurt Zaza ve Ermenilerle sorununuz yoksa neden biraz da olsun onlara yapilan haksizliklara siz de DUR diyemiyorsunuz madem? Aksi halde sizin dostluk nutuklariniz sadece sembolikolur sevgili forumdasim.

Sayin Diyarbakirli, bizim Kürt'le, Zaza ile, Ermeni ile sorunumuz yok diyen zihniyet yeni degil, gecmistede vardi bunlar. Ama nasil sorunlari yok biliyormusunuz, o bahsettigi etnik kökenli insanlar ben "Türk'üm, en mutlu Türk'üm" dedikleri sürece, ama birde kendilerinin ait oldugu topluma yapilan haksizliklari dile getiridikleri zaman iste o kardeslik ve dostluk aninda son bulur ve derhal vatanhaini ilan edilirler. Yani anlayacaginiz, susan bir etnik kökenli vatandas o zihniyetin en iyi dostudur. Sormak gerek sayin kaplan-200 e, o kardeim ve abiyim dedigi ürt, Zaza ve Ermeni insanlar hangi sorunlarindan der yaniyorlar acaba? Umarim o dostlarina bu tür der yapabilecek ortam verilmistir.

Gönderi tarihi:
Hicbirimiz, nereden olursa olsun siddetin hicbir seklini dogru bulmamalilyiz.

Ote yandan, PKK PKK diye diye bir hal oldunuz ama hic tesormuyorsunuz kendi kendinize: PKK denen su .... neden cikti ortaya? Kim ne yapti da bu kadar gencecik cocuk daglara, olume dogru yol aldi? Hic dusundunuz mu? Hayir...

Şiddetin hiç bir şeklini doğru bulmuyorsanız dünyanın kabul gördüğü pkk teröristlerini kınamanız gerek ve onlara karşı hiçbir gerekçe sunmamalısınız.

Evet benim derdim bu pkk terörüdür,bir hal'de olsam ölsemde bunu söyleyeceğim.

Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum kimin hangi zihniyette kime hizmet ettiklerinide biliyorum.

Pkk neden varmış neden dağa çıkmışlar !

Bunun en açık örneğini size söyleyeyim.

Bu gün istisnalar haricinde durumu vakti ve parası olan kürtlerin çocukları neden dağda değil ?

Bakın örneklerine dağda olanların neredeyse hepsinin ailelerinin sorunları var...

Adamın evine götürecek ekmek parası yok,Annesi kız kardeşi fuhuş yapıyor uyuşturucu,alkol bağımlısı vs kendi ailesine namusuna sahip olamayanların hepsi dağa çıkıyor.

Bunlara desteği verenlerde aynı insanlar.

Adamın ne bu dünyadan nede ahiretten bir beklentisi var Kimileri her yolu kendine mübah görmüş,kimileri devlet hayaliyle kandırılmış kimileride aldıkları gaz ile macera peşine düşmüş..

Gönderi tarihi:
Sayin Diyarbakirli, bizim Kürt'le, Zaza ile, Ermeni ile sorunumuz yok diyen zihniyet yeni degil, gecmistede vardi bunlar. Ama nasil sorunlari yok biliyormusunuz, o bahsettigi etnik kökenli insanlar ben "Türk'üm, en mutlu Türk'üm" dedikleri sürece, ama birde kendilerinin ait oldugu topluma yapilan haksizliklari dile getiridikleri zaman iste o kardeslik ve dostluk aninda son bulur ve derhal vatanhaini ilan edilirler. Yani anlayacaginiz, susan bir etnik kökenli vatandas o zihniyetin en iyi dostudur. Sormak gerek sayin kaplan-200 e, o kardeim ve abiyim dedigi ürt, Zaza ve Ermeni insanlar hangi sorunlarindan der yaniyorlar acaba? Umarim o dostlarina bu tür der yapabilecek ortam verilmistir.

Türk'üm ve ne mutlu Türk'üm diyeceğim elbette ben Türk topraklarında yaşıyorum Bayrağımda Türk bayrağı.

Kendilerimizin ait olduğu toplumlarda Türk toplumudur...Farklı kökenlere sahip olsalarda Türk toplumudur çünkü Türkiye Cumhuriyeti toprağında ve Türk bayrağı altında yaşıyoruz.

Bunu farklı düşünerek nifak sokmakta, Zihniyet sorunudur.

Gönderi tarihi:
Türk'üm ve ne mutlu Türk'üm diyeceğim elbette ben Türk topraklarında yaşıyorum Bayrağımda Türk bayrağı.

Kendilerimizin ait olduğu toplumlarda Türk toplumudur...Farklı kökenlere sahip olsalarda Türk toplumudur çünkü Türkiye Cumhuriyeti toprağında ve Türk bayrağı altında yaşıyoruz.

Bunu farklı düşünerek nifak sokmakta, Zihniyet sorunudur.

Sizin mantiginiza göre , Uygur Türk'leri de CIN toplumuna aittir, cünki onlara Cin cumhuriyeti topraginda ve Cin bayragi altinda yasiyorlar. Bunu farkli düsünerek nifak sokmakta, zihniyet sorunudur.

Bizler bu kadarmi balik beyinliyizki, baska yerde söylediklerimizi hice sayarak akla hayala gelmeyecek kadar celiskili yorumlar yapabiliyoruz?

Gönderi tarihi:
Tabi ki yasa dışı örgütü aklamaya...

Ve benzeri binlerce olay var! Yahu heceleyelim mi?

Ateskes varken patlayan mayinlar TSK tarafindan dosenmis!

Bu kadar basit!

Hani PKK yapmisti? Hani PKK yapmisti? Ne oldu?

Daha dune kadar Kenan Evren efendi de "buyuk bir devlet adami'ydi degil mi? Bakin simdi nasil agiz degistirir oldu herkes? Iste size samimiyetsizligin, AKLAMA cabalarinin daniskasi. Neden Kenan Evren ve Anayasasi onyillardir aklandi?

Merak etmeyin daha cok sey cikacak ortaya!

Diyarabakirli....

Gönderi tarihi:
Ve benzeri binlerce olay var! Yahu heceleyelim mi?

Ateskes varken patlayan mayinlar TSK tarafindan dosenmis!

Bu kadar basit!

Hani PKK yapmisti? Hani PKK yapmisti? Ne oldu?

Daha dune kadar Kenan Evren efendi de "buyuk bir devlet adami'ydi degil mi? Bakin simdi nasil agiz degistirir oldu herkes? Iste size samimiyetsizligin, AKLAMA cabalarinin daniskasi. Neden Kenan Evren ve Anayasasi onyillardir aklandi?

Merak etmeyin daha cok sey cikacak ortaya!

Diyarabakirli....

Yahu güldürmeyin adamı.

Pkk teröristleri ateşkes ilan etmiş diye,döşedikleri mayınları toplayarak temizlemişmi? nasıl mantık bu ? döşemşse olay bitmiştir kime kısmet olursa ona patlar belki asker belki köylü,belkide 3-5 yaşında çocuk.

Her zaman söylediğim bir söz vardır.Kendi namusuna sahip olamayan hiç birşeye sahip olamaz.bunlarda böyledir.

Gönderi tarihi:
Yahu güldürmeyin adamı.

Pkk teröristleri ateşkes ilan etmiş diye,döşedikleri mayınları toplayarak temizlemişmi? nasıl mantık bu ? döşemşse olay bitmiştir kime kısmet olursa ona patlar belki asker belki köylü,belkide 3-5 yaşında çocuk.

Her zaman söylediğim bir söz vardır.Kendi namusuna sahip olamayan hiç birşeye sahip olamaz.bunlarda böyledir.

Yaziyi okuyop yorum atmanizi tavsiye ederim: patlayan mayinlar icin komutan "ben dosettim" demis!

Tekrar okuyun ilettigim haberi! :)

Doseyen de TSK patlatip olen de TSK askerleri! Eeeee ne oldu simdi?

Gönderi tarihi:
Yaziyi okuyop yorum atmanizi tavsiye ederim: patlayan mayinlar icin komutan "ben dosettim" demis!

Tekrar okuyun ilettigim haberi! :)

Sayin Diyrbakirli, neden burada PKK yanlisi gazetelerin asli olmayan, yanlis haberlirini vererek TSK'nin sanli mücadelesini kötü gösremeye calisiyorsunuz? Hic TSK mayin dösermi? Lütfen artik yüce askerimizi suclamaktan vazgecin. Türk askeri asla yalan söylemez, mayin dösemez. Türk askeri asla terör eylemlerinde bulunmaz, cetelerle calismaz, JITEM falanda kurmaz, yargisiz infazda da bulunmaz. Köyleri bosaltmaz, orman yakmaz, kendi elamanlarini öldürmez, .....

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Tekrar okuyun ilettigim haberi! smile.gif

Yazıyı şimdi fark ettim.

Yahu arkadaşım Sana nasıl anlatayım,sazımda yok ki saz ile anlatayım.

Sen diyorsunki pkk ateşkes ilan etmişken mayın patladı...doğrumu ? bende diyorumki ateşkes ilan etmişse daha önce döşediği mayınlarıda yerindenmi çıkardı?

O olayda patlayan mayın askerin döşediği mayın olabilir,asker teröristlere karşı elbette mayın döşeyecektir, bundan doğal bir durumda olamaz zaten.

Asker kendi döşediği mayınada basabilir ,dikkatsizlik,anlamazlık gibi basit hatalarda büyük felaketlere sebepte olabilir.

Burada zaten sorun yok.

Sorun sizin pkk ateşkes yapmışken mayın patladı,bakın ,bakın bilerek kendi askerini öldürdü diye ima ederek art niyetli olmanız.

Bende ''pkk ateşkes ilan etmiş'' dediğinizden dolayı ateşkes etmiş olması daha önce döşediği mayınları temizedimi anlamına geliyor.dedim.

şimdi anladınızmı ne demek istediğimi.

Gönderi tarihi:

Sayin Diyrbakirli, neden burada PKK yanlisi gazetelerin asli olmayan, yanlis haberlirini vererek TSK'nin sanli mücadelesini kötü gösremeye calisiyorsunuz? Hic TSK mayin dösermi? Lütfen artik yüce askerimizi suclamaktan vazgecin. Türk askeri asla yalan söylemez, mayin dösemez. Türk askeri asla terör eylemlerinde bulunmaz, cetelerle calismaz, JITEM falanda kurmaz, yargisiz infazda da bulunmaz. Köyleri bosaltmaz, orman yakmaz, kendi elamanlarini öldürmez, .....

Döşer elbette hemde öyle bir döşerki nerden geldiğini bile anlayamaz !

Asker terörle mücadelede terör gibi davranmalıdır elbette ne yapacaktı ?

teröristler köy bassın,karakol bassın insanları öldürsün sonrada demokrasi varmış devlet terör gibi davranmazmış! Bal gibi davranır.

Aslında zamanında teröristler gibi davranslardı bu gün terör bu düzeye gelmezdi kendilerini beyin sanan beyinsizleri yok etselerdi bugün böyle olmazdı !

Şimdi hemen demokrasi-insan haklarının gölgesine sığınırsınız.

Oysa onca şehit ve vatandşların ölümünde birinin aklına bile gelmez bu demokrasi ve insan hakları.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.