Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Hayır, Biz, hakkı bâtılın üzerine atarız. Böylece onu mahveder. diye cevrilmis cooldelta beyin dusunme organidir diyor e birlestir noktalari ; .. MAHVEDER ! hmm Allah neden kalp yerine beyin demedi diye Demek ki Arap'ın mabud'u BEYİN'i bilmiyormuş. "MAHVEDER" ile sen kılıflıyorsun.. Hadi gine mabud'unu kurtardın. Diğer tarafı garantiledin. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Omar bu görüşünü uzun süredir savunuyor. Her toplumun "görünmez tanrısının" farklı olduğunu ona anlatamadık. Son bir kez daha deneyeceğim. Belki anlatabileceğim. Eski çağlarda birbirinden habersiz iki topluluk düşün. Olamaz mı, olur. Bunların insanları zor durumlardan kurtaran iki farklı masal kahramanı ürettiklerini düşün. Olamaz mı, olur. Birisi Alaaddin'in Cin'i, diğerisi Süpermen. Birisi gücünü büyük ruhtan alıyor, diğerisi kriptonit maddeden.. Nitelik olarak çok farklı iki masal kahramanı. Ama ikisinin görevi de insanlara olağan üstü güçleri ile yardımcı olup onları zorluklardan kurtarmak. Aynı mı, değil. Yine böyle farklı iki birbirinden habersiz toplum, var olanları oluşturan yaratıcı üretmişler kendi kültürlerince. Ama nitelik olarak birbirinden farklı. Birisi işkenceci diğerisi değil. Birisi kinci, diğerisi değil. Birisi yarattığını hayvan, pislik diye aşağılar, diğerisi değil. Birisi adaletsiz, cinsiyet ayırımı yapar diğerisi değil. Nitelik olarak kastedilen yaratıcının sifatları çok farklı. Olamaz mı, olur. Ama Arap kalkıp ta kendi ürettiği tanrının, diğer niteliği farklı olan tanrı olduğunu iddia ederse, diğer kültürler ne yapsın? Diğer toplumlar; "Tamam Araplar söylesin ama, benim tanrım o değil" diyecekler. Zira toplum kültürleri farklıdır. Dinler ve ürettikleri yaratıcılar o toplumun kültürleridir. Tıpkı farklı kurtarıcı Alaattin'in Cin'i ve Süperman gibi.. Bu kez anladım... Bunu mu söylememi bekliyorsun...Doğruyu bir tek sen bildiğin için bizim anlattıklarımız sana masal...Tevrat'ın değiştirilmiş olmasına karşılık bu bilgiler hayli hayli değiştirildi...Nasıl mı günümüz yaşantısına bak örnek al...Diyorsunki herkes mi yanlış uyguladı? Kim doğruyu uyguladı bana onu göster...Allah sadece arap kültürünün Tanrısı değil bütün evrenin Tanrısıdır...Japonlarada amerikalılarada herkese kendisini haber verdirdi...Şu dünyada Tanrıyı duymadan ölen kimse yoktur...İşte Allah...İşte düşündüğün yaratıcı bu...Senin inkar ettiğin toplumun masal kahramanı haline getirdiği Tanrıdır...Başka çağda başka masalları Kur'an ile bir tutmak inkara sebep olur ve mantıklı değildir..Müslüman olan ateistleri Hristiyanları git bir oku... Ayet=Yer ile gök birleşikken inkar edenler bizim onları ayırdığımızı görmediler mi? Bu ayet senin için indi..İyi bak oku ve düşün... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Sana daha önce okadar çok anlatmak istedimki him tarafımdan olmadın...Ben sonuç alıyorum arkadaşım...Allah'tan cevap alıyorum sonuç alıyorum...Süpermenden veya Cinden cevap almıyorum...Onlardan bir sonuç bulamıyorum...Allah o kadar büyük ki belki bir zaman anlarsınız...Hikayelerden mi yoksa gerçeklerden mi bahsettiğimizi görürsünüz...Okadar bilimle ilgileniyorsun Yaratıcı'nın var olduğunu sende düşünüyorsun...Bu Yaratıcı kullarına haber vermez mi hiç... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Demek ki Arap'ın mabud'u BEYİN'i bilmiyormuş. "MAHVEDER" ile sen kılıflıyorsun.. Hadi gine mabudunu kurtardın. Diğer tarafı garantiledin. Hasan Basri Çantay Hayır, biz hakkı baatılın tepesine (indirib) atarız da o, bunun beynini parçalar. Hasan Basri Çantay Hayır, biz hakkı baatılın tepesine (indirib) atarız da o, bunun beynini parçalar. Hasan Basri Çantay Hayır, biz hakkı baatılın tepesine (indirib) atarız da o, bunun beynini parçalar. VS VS yahu beyin zaten yok kalp ile vicdan , beyin ile dusunce sistemi anlatilir .. organlara oyle taktiniz ki e simdi siz en temel seylerin ayrimina varamiyorsaniz biz daha ne yapalim ) saka yapalim : )) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 kalp ile vicdan , beyin ile fikir sistemi anlatilir .. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Allah sadece arap kültürünün Tanrısı değil bütün evrenin Tanrısıdır. Bunu Arap kültüründen öğrendiğinden eminim. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Hayır..Bilimden öğrendim... Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 organlara oyle taktiniz ki Arap kültürünü ve Arap kılıfçılığını bırakıp bilim kültürüne adapte olun diye.. Kalp: Kan pompalayan organ Beyin: Düşünen, bilgi depolayan organ. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Bilime göre bakıcaksak bana uyar..Neden kalp bilgi depolamıyor yada Beyin kan pompalamıyor..Bu mümkün mü ? Değil...Neden beyin var neden kalp var? Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Hayır..Bilimden öğrendim... Bilim "hiç bir şey birbirinin aynı olamaz" diyor. (Nitelenenler için) Arap kültüründe bu deyimi bulamazsın. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Allah Cebrail aracılığıyla derki=Biz birçok şeyi birbirine karşı yarattık..(zengin fakir,savaş barış,Zıt olan herşey) Kur'an-ı kaç defa okumuştun... Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Bilime göre bakıcaksak bana uyar..Neden kalp bilgi depolamıyor yada Beyin kan pompalamıyor.. İşte onu diyoruz ya.. Arap kültüründe bunların aslı da bilinmiyor, senin dediğin gibisi de.. Ama bilim Keşfetti.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Buda ikincisi olsun...Yarattıklarımızdan kimini kimine üstün kıldık..Allah hüküm ve hikmet sahibidir... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 İşte onu diyoruz ya.. Arap kültüründe bunlar bilinmiyor. Bilim Keşfetti.. Işık hızı,bitkilerin cinsiyeti,Yağmur'un faydaları, vedaha birkaç şey varki bunlar 1800lü yıllarda bulundu...Kur'an bunları bulmadı tam aksine Allah bulacakları bildiği için bu bilgiler biliniyormuş gibi ayet indirmiştir... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Arap kültürünü ve Arap kılıfçılığını bırakıp bilim kültürüne adapte olun diye.. Arap kulturu mu Kalp: Kan pompalayan organ Beyin: Düşünen, bilgi depolayan organ. woow ... iste bu aciklama butun olayi cozer arkads Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Arap kulturu mu woow ... iste bu aciklama butun olayi cozer arkads Hiç bir şey çözemese bile ezberlerden vaz geçirir. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Işık hızı,bitkilerin cinsiyeti,Yağmur'un faydaları, vedaha birkaç şey varki bunlar 1800lü yıllarda bulundu...Kur'an bunları bulmadı tam aksine Allah bulacakları bildiği için bu bilgiler biliniyormuş gibi ayet indirmiştir... Bunlar Kuran'dan önce filozoflarca konuşulanlar. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Hiç bir şey çözemese bile kılıfçılara ışık tutar. yoo cozer cozer : )) kalp pompa beyin flash disc cok iyi anlatmissin tam isik tutulcak gibi Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Bunlar Kuran'dan önce filozoflarca konuşulanlar. Hiçbiri hakkında kesin birşey yok idi..Kur'an bunları insanların bildiği varsayılarak yazılmıştır.. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 yoo cozer cozer : )) kalp pompa beyin flash disc cok iyi anlatmissin tam isik tutulcak gibi Sevindim. Umudumu kesmiştim. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Hiçbiri hakkında kesin birşey yok idi..Kur'an bunları insanların bildiği varsayılarak yazılmıştır.. Zaten o dönemde Kuran'ın bildiği de, filozofların bildiği kadar "kesin değildi". Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Araştırda bilimin kesin birşey söyleyemediği şeyleri oku...Durugörü,gaibteki sesler,telekinezi gibi...Ben iman ettim başıma geldi...Benim çektiğimi senin çekmen lazım o sesleri o görüntüleri senin görmen lazım hak eden sendin ben değil..Ama şu işe bak benim başıma geldi...Acaba neden.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Sevindim. Umudumu kesmiştim. omw iyi Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Zaten o dönemde Kuran'ın bildiği de, filozofların bildiği kadar "kesin değildi". Ayetleri git oku sanırım ben Kur'an mucizeleri başlığına yazdım...Allah insanların bileceğini biliyordu geleceği gördüğü kesin ayetler ona göre inmiştir...Diğer uydurma masalları okudun hiç bunlar gibi mi bak.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2012 Araştırda bilimin kesin birşey söyleyemediği şeyleri oku...Durugörü,gaibteki sesler,telekinezi gibi...Ben iman ettim başıma geldi...Benim çektiğimi senin çekmen lazım o sesleri o görüntüleri senin görmen lazım hak eden sendin ben değil..Ama şu işe bak benim başıma geldi...Acaba neden.. Omar ne geldi basina ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.