Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hayır, Biz, hakkı bâtılın üzerine atarız. Böylece onu mahveder.

diye cevrilmis biggrin.png

cooldelta beyin dusunme organidir diyor biggrin.png

e birlestir noktalari ;

.. MAHVEDER !

hmm Allah neden kalp yerine beyin demedi diye

Demek ki Arap'ın mabud'u BEYİN'i bilmiyormuş. "MAHVEDER" ile sen kılıflıyorsun..

Hadi gine mabud'unu kurtardın. Diğer tarafı garantiledin. smile.png

Gönderi tarihi:

Omar bu görüşünü uzun süredir savunuyor. Her toplumun "görünmez tanrısının" farklı olduğunu ona anlatamadık.

Son bir kez daha deneyeceğim. Belki anlatabileceğim.

Eski çağlarda birbirinden habersiz iki topluluk düşün. Olamaz mı, olur.

Bunların insanları zor durumlardan kurtaran iki farklı masal kahramanı ürettiklerini düşün. Olamaz mı, olur.

Birisi Alaaddin'in Cin'i, diğerisi Süpermen. Birisi gücünü büyük ruhtan alıyor, diğerisi kriptonit maddeden.. Nitelik olarak çok farklı iki masal kahramanı. Ama ikisinin görevi de insanlara olağan üstü güçleri ile yardımcı olup onları zorluklardan kurtarmak. Aynı mı, değil.

Yine böyle farklı iki birbirinden habersiz toplum, var olanları oluşturan yaratıcı üretmişler kendi kültürlerince. Ama nitelik olarak birbirinden farklı. Birisi işkenceci diğerisi değil. Birisi kinci, diğerisi değil. Birisi yarattığını hayvan, pislik diye aşağılar, diğerisi değil. Birisi adaletsiz, cinsiyet ayırımı yapar diğerisi değil. Nitelik olarak kastedilen yaratıcının sifatları çok farklı. Olamaz mı, olur.

Ama Arap kalkıp ta kendi ürettiği tanrının, diğer niteliği farklı olan tanrı olduğunu iddia ederse, diğer kültürler ne yapsın?

Diğer toplumlar; "Tamam Araplar söylesin ama, benim tanrım o değil" diyecekler. Zira toplum kültürleri farklıdır. Dinler ve ürettikleri yaratıcılar o toplumun kültürleridir. Tıpkı farklı kurtarıcı Alaattin'in Cin'i ve Süperman gibi..

:( Bu kez anladım... 20.gif

Bunu mu söylememi bekliyorsun...Doğruyu bir tek sen bildiğin için bizim anlattıklarımız sana masal...Tevrat'ın değiştirilmiş olmasına karşılık bu bilgiler hayli hayli değiştirildi...Nasıl mı günümüz yaşantısına bak örnek al...Diyorsunki herkes mi yanlış uyguladı? Kim doğruyu uyguladı bana onu göster...Allah sadece arap kültürünün Tanrısı değil bütün evrenin Tanrısıdır...Japonlarada amerikalılarada herkese kendisini haber verdirdi...Şu dünyada Tanrıyı duymadan ölen kimse yoktur...İşte Allah...İşte düşündüğün yaratıcı bu...Senin inkar ettiğin toplumun masal kahramanı haline getirdiği Tanrıdır...Başka çağda başka masalları Kur'an ile bir tutmak inkara sebep olur ve mantıklı değildir..Müslüman olan ateistleri Hristiyanları git bir oku...

Ayet=Yer ile gök birleşikken inkar edenler bizim onları ayırdığımızı görmediler mi?

Bu ayet senin için indi..İyi bak oku ve düşün...

Gönderi tarihi:

Sana daha önce okadar çok anlatmak istedimki him tarafımdan olmadın...Ben sonuç alıyorum arkadaşım...Allah'tan cevap alıyorum sonuç alıyorum...Süpermenden veya Cinden cevap almıyorum...Onlardan bir sonuç bulamıyorum...Allah o kadar büyük ki belki bir zaman anlarsınız...Hikayelerden mi yoksa gerçeklerden mi bahsettiğimizi görürsünüz...Okadar bilimle ilgileniyorsun Yaratıcı'nın var olduğunu sende düşünüyorsun...Bu Yaratıcı kullarına haber vermez mi hiç...

Gönderi tarihi:

Demek ki Arap'ın mabud'u BEYİN'i bilmiyormuş. "MAHVEDER" ile sen kılıflıyorsun..

Hadi gine mabudunu kurtardın. Diğer tarafı garantiledin. smile.png

:D

Hasan Basri Çantay

Hayır, biz hakkı baatılın tepesine (indirib) atarız da o, bunun beynini parçalar.

Hasan Basri Çantay

Hayır, biz hakkı baatılın tepesine (indirib) atarız da o, bunun beynini parçalar.

Hasan Basri Çantay

VS VS

yahu beyin zaten yok :D

kalp ile vicdan , beyin ile dusunce sistemi anlatilir ..

organlara oyle taktiniz ki :D

e simdi siz en temel seylerin ayrimina varamiyorsaniz biz daha ne yapalim :) )

saka yapalim : ))

Gönderi tarihi:

Allah sadece arap kültürünün Tanrısı değil bütün evrenin Tanrısıdır.

Bunu Arap kültüründen öğrendiğinden eminim. :)

Gönderi tarihi:

organlara oyle taktiniz ki

smile.png

Arap kültürünü ve Arap kılıfçılığını bırakıp bilim kültürüne adapte olun diye.. :)

Kalp: Kan pompalayan organ

Beyin: Düşünen, bilgi depolayan organ.

Gönderi tarihi:

Hayır..Bilimden öğrendim...

Bilim "hiç bir şey birbirinin aynı olamaz" diyor. (Nitelenenler için)

Arap kültüründe bu deyimi bulamazsın. smile.png

Gönderi tarihi:

Bilime göre bakıcaksak bana uyar..Neden kalp bilgi depolamıyor yada Beyin kan pompalamıyor..

İşte onu diyoruz ya.. smile.png

Arap kültüründe bunların aslı da bilinmiyor, senin dediğin gibisi de.. Ama bilim Keşfetti.. smile.png

Gönderi tarihi:

İşte onu diyoruz ya.. smile.png

Arap kültüründe bunlar bilinmiyor. Bilim Keşfetti.. smile.png

Işık hızı,bitkilerin cinsiyeti,Yağmur'un faydaları, vedaha birkaç şey varki bunlar 1800lü yıllarda bulundu...Kur'an bunları bulmadı tam aksine Allah bulacakları bildiği için bu bilgiler biliniyormuş gibi ayet indirmiştir...

Gönderi tarihi:

Arap kültürünü ve Arap kılıfçılığını bırakıp bilim kültürüne adapte olun diye.. smile.png

Arap kulturu mu :D

Kalp: Kan pompalayan organ

Beyin: Düşünen, bilgi depolayan organ.

woow ... iste bu aciklama butun olayi cozer arkads alkis.gif

Gönderi tarihi:

Arap kulturu mu biggrin.png

woow ... iste bu aciklama butun olayi cozer arkads alkis.gif

Hiç bir şey çözemese bile ezberlerden vaz geçirir.

Gönderi tarihi:

Işık hızı,bitkilerin cinsiyeti,Yağmur'un faydaları, vedaha birkaç şey varki bunlar 1800lü yıllarda bulundu...Kur'an bunları bulmadı tam aksine Allah bulacakları bildiği için bu bilgiler biliniyormuş gibi ayet indirmiştir...

Bunlar Kuran'dan önce filozoflarca konuşulanlar.

Gönderi tarihi:

yoo cozer cozer : ))

kalp pompa beyin flash disc

cok iyi anlatmissin

tam isik tutulcak gibi smile.png

Sevindim. Umudumu kesmiştim. :)

Gönderi tarihi:

Hiçbiri hakkında kesin birşey yok idi..Kur'an bunları insanların bildiği varsayılarak yazılmıştır..

Zaten o dönemde Kuran'ın bildiği de, filozofların bildiği kadar "kesin değildi".

Gönderi tarihi:

Araştırda bilimin kesin birşey söyleyemediği şeyleri oku...Durugörü,gaibteki sesler,telekinezi gibi...Ben iman ettim başıma geldi...Benim çektiğimi senin çekmen lazım o sesleri o görüntüleri senin görmen lazım hak eden sendin ben değil..Ama şu işe bak benim başıma geldi...Acaba neden..

Gönderi tarihi:

Zaten o dönemde Kuran'ın bildiği de, filozofların bildiği kadar "kesin değildi".

Ayetleri git oku sanırım ben Kur'an mucizeleri başlığına yazdım...Allah insanların bileceğini biliyordu geleceği gördüğü kesin ayetler ona göre inmiştir...Diğer uydurma masalları okudun hiç bunlar gibi mi bak..

Gönderi tarihi:

Araştırda bilimin kesin birşey söyleyemediği şeyleri oku...Durugörü,gaibteki sesler,telekinezi gibi...Ben iman ettim başıma geldi...Benim çektiğimi senin çekmen lazım o sesleri o görüntüleri senin görmen lazım hak eden sendin ben değil..Ama şu işe bak benim başıma geldi...Acaba neden..

Omar ne geldi basina ? :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.