Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Yabancıların gözünde Türkler Türk dilini incelerken insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görürüz max muller eğer bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi thiers Türkler kahramandırlar dostlarına zarar vermezler fakat kazanç getirirler comenius (çek bilgini) Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir ve hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır william pitt (ingiliz devlet adamı) Türkler merhametli ve hoşgörülüdürler inanmadıkları gerçeklerin yanıbaşlarında yaşamasına göz yumarlar bu, kendi güçlerine gururlu bir şekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir chateu briand Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu çünkü Türkü anlamak için kendisiyle mutlaka tercümansız konuşmalıdır tercüman, ışığı örten zevksiz bir perde oluyor gelland (fransız bilgini) Türkler kendilerini anlamayanlara, kim olursa olsun, kendilerini anlatmak yolunu biliyorlar onları bu yola niçin sürüklemeli antoine galland artık Türklerle savaşmam onlar çok cesur ve iyi insanlar andreas phitiades dünyada iki bilinmeyen vardır biri kutuplar, diğeri Türkler albert sorel Türklerle dost ol ama düşman olma gianni de michelis Türkü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türkün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor pierre loti Türkün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleriyle değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle oluşur thomas thorsten Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız yalnız ona iyi bir komutan gerektir mulman Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Simdi herhalde bunu okuyanlarin bazilari kendilerini dev aynasinda görecektir diye düsünüyorum. Cumhuriyet döneminden önce etrafimizda isgal etmedigimiz, savas acmadigimiz ülke yok gibi. Yani isgal etmek ( bizlere Osmanli isgalini fetih diye iyi tanitmaya calistilar ama neyse) hic kimse ye haksizlik ve düsmalik yapmak olmuyormus. Demekki kendi kendimizi daha da fazla övebilmek icin bazi yabancilara ihtiyacimizda varmis. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Simdi herhalde bunu okuyanlarin bazilari kendilerini dev aynasinda görecektir diye düsünüyorum. Cumhuriyet döneminden önce etrafimizda isgal etmedigimiz, savas acmadigimiz ülke yok gibi. Yani isgal etmek ( bizlere Osmanli isgalini fetih diye iyi tanitmaya calistilar ama neyse) hic kimse ye haksizlik ve düsmalik yapmak olmuyormus. Demekki kendi kendimizi daha da fazla övebilmek icin bazi yabancilara ihtiyacimizda varmis. samimi olarak merak ettiğim için soruyorum. Türk kelimesi geçen herşeye karşı neden birşeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz. Nesi bu kadar rahatsız ediyor bu kavramın ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 samimi olarak merak ettiğim için soruyorum. Türk kelimesi geçen herşeye karşı neden birşeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz. Nesi bu kadar rahatsız ediyor bu kavramın ? Konu basligiyla ilgili bir sorunuz varsa basim üstünde yeri var. Konu basliginin icerigi ve benim o icerige vermis oldugum yorumu irdeleyin ve begenmediklerinizi elestirebilir veya anlamadiklarinizi sorabilirsiniz. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 samimi olarak merak ettiğim için soruyorum. Türk kelimesi geçen herşeye karşı neden birşeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz. Nesi bu kadar rahatsız ediyor bu kavramın ? Bu zamanında benim de aklıma takılmıştı. *** Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Bu zamanında benim de aklıma takılmıştı.*** keske yorumumu icerik olarak degerlendiripde yanlislarini gösterseydiniz. *** Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Yabancıların gözünde Türkler Türk dilini incelerken insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görürüz max muller Türk dili firansizca, arapca ve farsca kelimelerinin cirit attigi bir dil. Bu dil hangi büyük mucizeyi gösteriyor nedense aciklanmamis. Gercektende gereksiz bir abartili övgö. Her dil kutsaldir, sadece bizimki degil eğer bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi thiers Hangi sebebten dolayi gerekli? Baska devletler olusmasaydi bizimkisi gibi yaratilmasi gerekmezmiydi? Türkler kahramandırlar dostlarına zarar vermezler fakat kazanç getirirler comenius (çek bilgini) Hangi ülkeler kahraman degillerdir ve dostlarina zarar verirler fakat kazanc saglamazlar? Türkler merhametli ve hoşgörülüdürler inanmadıkları gerçeklerin yanıbaşlarında yaşamasına göz yumarlar bu, kendi güçlerine gururlu bir şekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir chateu briand Biz neymisizde haberimiz yokmus, gözlerim yasardi dogrusu. O kadar hosgörülü ve merhametliyizki Trabzon'da bir papazi, malatya#da Hiristiyanlik yayiyorlar diye insanlari ve Hrant Dink'i Ermeni diye öldürenlerde bizim icimizden. Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir ve hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır william pitt (ingiliz devlet adamı) Cok dogru bir söz ve onun icin tv lerde her gün haber ve diger programlarda hemen hemen 24 saat devamli ülkemizdeki soygunlardan, katilliklerden, cetelerden, mafyalardan, cek-senet mafyasindan, yoksulluktan, sehir mangalarindan, mardin, maras, Trabzon, Sivas, corum katliamlarindan, protestosuz günün gecmediginden, futbol maclarinda holiganlarin vatandaslari dövmesinden izliyoruz. Herhalde bu bahsedilenler Türk'ler degil. Hak ve hukuk ülkemizde en degerli nesneler oldugu icin iskenceci polisler nedense cezalandirilmiyorlar, 10 binlerce faili mechul cinayetler hala aydinlatilmamis, iktidara gelen kendi ve esinin dostunun cebini dolduruyor, secimlerde her defasinda sike yapiliyor, seker , camasir makinasi vs. dagitiliyor, oy pusulalari cuvalla cöpte bulunuyor, polisin tutukladigi sahislar bazen kaybolabiliyor, herkes vatanseverlik taslar ama vergi vermemek icin cevirmedikleri dümen kalmaz, ...... Vatandas ülkesinde hakkini bulamayinca AHIM'e gider. daha ne kadar saymamiz gerekliki? dünyada iki bilinmeyen vardır biri kutuplar, diğeri Türkler albert sorel Bende zaten neden dünya ülkelerinden farkli davraniyoruz diye kendi kendime soruyordum. Demekki dünyalilarla fazla bir alakamiz yokmus ve bunuda yeni ögrenmis bulunuyorum. Türklerle dost ol ama düşman olma gianni de michelis Biz Türk'ler devamli "Türk'ün Türk'ten baska dostu yok" deriz. Yani dostumuz yokki. Dolayisiyla düsmanlarimiz yandi vallahi. Türkün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleriyle değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle oluşur thomas thorsten Cevremizde fenalik görmüyormusuz. Bunu biri bana lütfen aciklasin. Cevremizde dakika basi bir fenalik oluyor neredeyse. Acin tv leri seyredin haberleri. Türkü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türkün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor pierre loti Evet bu sayede Osmanli dönemindeki fetihler yani isgallerin gercek olmadigini, sadece Osmanli'nin haksiz saldirilara ve adi iftiralara ugradigini ögrenmis bulunuyoruz. Soylu davranisa diyecek bir cümle bulamadim, dilim tutuldu galiba. Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 .. . Evet bu sayede Osmanli dönemindeki fetihler yani isgallerin gercek olmadigini, sadece Osmanli'nin haksiz saldirilara ve adi iftiralara ugradigini ögrenmis bulunuyoruz. Soylu davranisa diyecek bir cümle bulamadim, dilim tutuldu galiba. önyarğı düşünceyi yanlış yönlendirir .. Alıntı
Φ gecenin.rengi Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 TURK EN kadiresinas halktır ,MİLLETTİR Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 .. . . Bende zaten neden dünya ülkelerinden farkli davraniyoruz diye kendi kendime soruyordum. Demekki dünyalilarla fazla bir alakamiz yokmus ve bunuda yeni ögrenmis bulunuyorum. türkün ezeli meziyetlerini, tarihî faziletlerini, yüksek kabiliyetlerini inkar etmeyelim. lord beaconsfield (ingiliz diplomat) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.