Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yabancıların gözünde Türkler

Türk dilini incelerken insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görürüz

max muller

eğer bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi

thiers

Türkler kahramandırlar dostlarına zarar vermezler fakat kazanç getirirler

comenius (çek bilgini)

Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir ve hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır

william pitt (ingiliz devlet adamı)

Türkler merhametli ve hoşgörülüdürler inanmadıkları gerçeklerin yanıbaşlarında yaşamasına göz yumarlar bu, kendi güçlerine gururlu bir şekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir

chateu briand

Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu çünkü Türkü anlamak için kendisiyle mutlaka tercümansız konuşmalıdır tercüman, ışığı örten zevksiz bir perde oluyor

gelland (fransız bilgini)

Türkler kendilerini anlamayanlara, kim olursa olsun, kendilerini anlatmak yolunu biliyorlar onları bu yola niçin sürüklemeli

antoine galland

artık Türklerle savaşmam onlar çok cesur ve iyi insanlar

andreas phitiades

dünyada iki bilinmeyen vardır biri kutuplar, diğeri Türkler

albert sorel

Türklerle dost ol ama düşman olma

gianni de michelis

Türkü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türkün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor

pierre loti

Türkün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleriyle değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle oluşur

thomas thorsten

Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız yalnız ona iyi bir komutan gerektir

mulman

Gönderi tarihi:

Simdi herhalde bunu okuyanlarin bazilari kendilerini dev aynasinda görecektir diye düsünüyorum. Cumhuriyet döneminden önce etrafimizda isgal etmedigimiz, savas acmadigimiz ülke yok gibi. Yani isgal etmek ( bizlere Osmanli isgalini fetih diye iyi tanitmaya calistilar ama neyse) hic kimse ye haksizlik ve düsmalik yapmak olmuyormus. Demekki kendi kendimizi daha da fazla övebilmek icin bazi yabancilara ihtiyacimizda varmis.

Gönderi tarihi:
Simdi herhalde bunu okuyanlarin bazilari kendilerini dev aynasinda görecektir diye düsünüyorum. Cumhuriyet döneminden önce etrafimizda isgal etmedigimiz, savas acmadigimiz ülke yok gibi. Yani isgal etmek ( bizlere Osmanli isgalini fetih diye iyi tanitmaya calistilar ama neyse) hic kimse ye haksizlik ve düsmalik yapmak olmuyormus. Demekki kendi kendimizi daha da fazla övebilmek icin bazi yabancilara ihtiyacimizda varmis.

samimi olarak merak ettiğim için soruyorum. Türk kelimesi geçen herşeye karşı neden birşeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz. Nesi bu kadar rahatsız ediyor bu kavramın ?

Gönderi tarihi:
samimi olarak merak ettiğim için soruyorum. Türk kelimesi geçen herşeye karşı neden birşeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz. Nesi bu kadar rahatsız ediyor bu kavramın ?

Konu basligiyla ilgili bir sorunuz varsa basim üstünde yeri var.

Konu basliginin icerigi ve benim o icerige vermis oldugum yorumu irdeleyin ve begenmediklerinizi elestirebilir veya anlamadiklarinizi sorabilirsiniz.

Gönderi tarihi:

Bu zamanında benim de aklıma takılmıştı. ***

Gönderi tarihi:

Yabancıların gözünde Türkler

Türk dilini incelerken insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görürüz

max muller

Türk dili firansizca, arapca ve farsca kelimelerinin cirit attigi bir dil. Bu dil hangi büyük mucizeyi gösteriyor nedense aciklanmamis. Gercektende gereksiz bir abartili övgö. Her dil kutsaldir, sadece bizimki degil

eğer bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi

thiers

Hangi sebebten dolayi gerekli? Baska devletler olusmasaydi bizimkisi gibi yaratilmasi gerekmezmiydi?

Türkler kahramandırlar dostlarına zarar vermezler fakat kazanç getirirler

comenius (çek bilgini)

Hangi ülkeler kahraman degillerdir ve dostlarina zarar verirler fakat kazanc saglamazlar?

Türkler merhametli ve hoşgörülüdürler inanmadıkları gerçeklerin yanıbaşlarında yaşamasına göz yumarlar bu, kendi güçlerine gururlu bir şekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir

chateu briand

Biz neymisizde haberimiz yokmus, gözlerim yasardi dogrusu. O kadar hosgörülü ve merhametliyizki Trabzon'da bir papazi, malatya#da Hiristiyanlik yayiyorlar diye insanlari ve Hrant Dink'i Ermeni diye öldürenlerde bizim icimizden.

Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir ve hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır

william pitt (ingiliz devlet adamı)

Cok dogru bir söz ve onun icin tv lerde her gün haber ve diger programlarda hemen hemen 24 saat devamli ülkemizdeki soygunlardan, katilliklerden, cetelerden, mafyalardan, cek-senet mafyasindan, yoksulluktan, sehir mangalarindan, mardin, maras, Trabzon, Sivas, corum katliamlarindan, protestosuz günün gecmediginden, futbol maclarinda holiganlarin vatandaslari dövmesinden izliyoruz. Herhalde bu bahsedilenler Türk'ler degil.

Hak ve hukuk ülkemizde en degerli nesneler oldugu icin iskenceci polisler nedense cezalandirilmiyorlar, 10 binlerce faili mechul cinayetler hala aydinlatilmamis, iktidara gelen kendi ve esinin dostunun cebini dolduruyor, secimlerde her defasinda sike yapiliyor, seker , camasir makinasi vs. dagitiliyor, oy pusulalari cuvalla cöpte bulunuyor, polisin tutukladigi sahislar bazen kaybolabiliyor, herkes vatanseverlik taslar ama vergi vermemek icin cevirmedikleri dümen kalmaz, ......

Vatandas ülkesinde hakkini bulamayinca AHIM'e gider. daha ne kadar saymamiz gerekliki?

dünyada iki bilinmeyen vardır biri kutuplar, diğeri Türkler

albert sorel

Bende zaten neden dünya ülkelerinden farkli davraniyoruz diye kendi kendime soruyordum. Demekki dünyalilarla fazla bir alakamiz yokmus ve bunuda yeni ögrenmis bulunuyorum.

Türklerle dost ol ama düşman olma

gianni de michelis

Biz Türk'ler devamli "Türk'ün Türk'ten baska dostu yok" deriz. Yani dostumuz yokki. Dolayisiyla düsmanlarimiz yandi vallahi.

Türkün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleriyle değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle oluşur

thomas thorsten

Cevremizde fenalik görmüyormusuz. Bunu biri bana lütfen aciklasin. Cevremizde dakika basi bir fenalik oluyor neredeyse. Acin tv leri seyredin haberleri.

Türkü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türkün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor

pierre loti

Evet bu sayede Osmanli dönemindeki fetihler yani isgallerin gercek olmadigini, sadece Osmanli'nin haksiz saldirilara ve adi iftiralara ugradigini ögrenmis bulunuyoruz. Soylu davranisa diyecek bir cümle bulamadim, dilim tutuldu galiba.

Gönderi tarihi:
.

.

.

Evet bu sayede Osmanli dönemindeki fetihler yani isgallerin gercek olmadigini, sadece Osmanli'nin haksiz saldirilara ve adi iftiralara ugradigini ögrenmis bulunuyoruz. Soylu davranisa diyecek bir cümle bulamadim, dilim tutuldu galiba.

önyarğı düşünceyi yanlış yönlendirir ..

Gönderi tarihi:
.

.

.

.

Bende zaten neden dünya ülkelerinden farkli davraniyoruz diye kendi kendime soruyordum. Demekki dünyalilarla fazla bir alakamiz yokmus ve bunuda yeni ögrenmis bulunuyorum.

türkün ezeli meziyetlerini, tarihî faziletlerini, yüksek kabiliyetlerini inkar etmeyelim.

lord beaconsfield (ingiliz diplomat)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.