Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yorgun demokrat ile şaşkın demokratın farkı varmı sizce?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Özgürlük hak hukuk gak guk düşmez ağzından

Muhabbetin esir eder haberin var mı

Sol elinde kısa Camel sağ elde votka

Dilin damağın karışmış anlayan var mı

Şaşkın demokrat

Yaşı kırkı aşkın demokrat

Gözü bozuk değil gözlük takıyor oysa

Ben de trenim üçten fazla kitap okuduysa

Dünyayı değiştirecekmiş kötüymüş gidişat

Çorabın değiştirmekten aciz demokrat

Uzaktan gören seni adam sanıyor

Senle sohbet zaman kaybı herkes anlıyor

Hiçbir lafın altında kalmaz bulur bir yorum

Eskiden kızardım şimdi çok gülüyorum

Kızma sakın dinleyince bizim bu şarkı

Başka şarkılardan anam yoktur bir farkı

Senin için ne söylesek lafta kalırdı

Oduna anlatsak inan adam olurdu

Kov bostancı, kov zalım danayı

Yemesin, öldürmesin lahanayı

Özgürlük kokan çiçek tarlalarında

Gül fidanlarının dibinde

Yanında diğerleriyle

Kendi gibileriyle

Özgürlük çığlıkları atarak açabilsin

Açabilsin gül yüzlü lahanalar

Zalım danaların o kokuşmuş ayaklarının altında ezilmesinler

Ezilmeyecekler.....

Aklı lahanalarda yaşayacaksa bu yürek

Diyarbekir karpuzu gibi çat diye çatlasın daha iyi!

Nede güzel yazmış grup vitamin.

Okuyunca liseli yıllarımızdaki devrim adına kürtçülük yapan ve çorabında MARLBORO sigarası saklayan, beyaz gömleğin cebinde BİTLİS-BİRİNCİ-SAMSUN sigarsı bulunduran sözde abd ye karşı devrimci görünen üstelik kürtçülüğün temelini oluşturmaya çalışan bir kuşak büyük abilerimizi hatırladım.

Okulu şartsız kurulla bitiren kendi ders kitaplarını dahil okumayan, ömründe belki hiç kitap okumamış , devrim adına okuduğunu sandığı üstelik okuduğunu anlamamış yarım yamalak analdıklarını bizlere empoze etmeye çalışan abilerimiz, bizlere devrimi anlatmaya çalışırken bugün Grup vitaminin bu sözleri beni yaklaşık 15-20 yıl geriye götürdü bu şarkıyı defalarca dilememe rağmen olayın farkına yeni vardım.

Gönderi tarihi:
.

.

Okulu şartsız kurulla bitiren kendi ders kitaplarını dahil okumayan, ömründe belki hiç kitap okumamış , devrim adına okuduğunu sandığı üstelik okuduğunu anlamamış yarım yamalak analdıklarını bizlere empoze etmeye çalışan abilerimiz, bizlere devrimi anlatmaya çalışırken bugün Grup vitaminin bu sözleri beni yaklaşık 15-20 yıl geriye götürdü bu şarkıyı defalarca dilememe rağmen olayın farkına yeni vardım.

Aynen iscinin ve fakirin yaninda oldugunu söyleyen vatanperver ülkücü büyüklerimizin fabrikatörlerin taseronlugunu yaparak grev yapan iscilerin üzerine vatanhaini ve komunist diye saldiranlari hatirladigimiz gibi. öyle degilmiydi yoksa? Yanlismi hatirliyorum acaba?

Bu aynen yilanin kendi haline bakmadan deveye boynun cok egri demesine benziyor.

Su halimize gülelimmmi aglayalimmi.

Gönderi tarihi:
Aynen iscinin ve fakirin yaninda oldugunu söyleyen vatanperver ülkücü büyüklerimizin fabrikatörlerin taseronlugunu yaparak grev yapan iscilerin üzerine vatanhaini ve komunist diye saldiranlari hatirladigimiz gibi. öyle degilmiydi yoksa? Yanlismi hatirliyorum acaba?

Bu aynen yilanin kendi haline bakmadan deveye boynun cok egri demesine benziyor.

Su halimize gülelimmmi aglayalimmi.

:)

------------

çok gereksiz yere saldırıyorsun kaplan. bu şekilde taş atmanın varacağı sonuç sana bişey kazandırmaz. sağa sola saldıran, herkese düşman ülkücü takımı yukarıda anlattıklarından daha büyük işler yapmadı. bırak geçmişi şimdi.

Gönderi tarihi:

Yorgun demokrat var mi? Var... Erdal Inonu vardi mesela! Sonunda bakti olmadi ve laf geciremiyor, serefiyle terk etti siyaset sahnesini! Yine baska bir ornek, buyuk yazarimiz Orhan Pamuk! Yazar Mehmet Ali Birand! Abdullah Gul! Akin Birdal! Baskin Oran!

Saskin demokratlar ise bu ulkeyi hallac pamugu gibi yoguran ve demokrat olmadiklari halde sirf fikirlerini empoze edip GUC aciligindan 80 yaslarina kadar siyasetten cekilmek istemeyenlerdir. Evrenler, Demireller, Cindoruklar, Yilmazlar, Erbakanlar...

Onlarin da sonu geldi zaten!

Gönderi tarihi:
bu şarkıyı defalarca dilememe rağmen olayın farkına yeni vardım.

Kaplan-200, bence her iki tarafı bir o kadar daha dinle ki,

Okuyunca liseli yıllarımızdaki devrim adına kürtçülük yapan

insanlar ile, gerçek demokrasiyi savunan insanlar arasındaki farkı görebilesin.

Bu arada, demokrasi, solculuk bilmem ne adına Kürt milliyetçiliği yapan insanları çok iyi tanıyoruz...

Gönderi tarihi:
Kaplan-200, bence her iki tarafı bir o kadar daha dinle ki,

insanlar ile, gerçek demokrasiyi savunan insanlar arasındaki farkı görebilesin.

Bu arada, demokrasi, solculuk bilmem ne adına Kürt milliyetçiliği yapan insanları çok iyi tanıyoruz...

inanın ne ülkücüleri nede diğerleri aklıma geldi.Bu şarkıyı defalarca dinlememe rağmen bunun farkına varmamıştım.

Sn dünyahepimizin dediğide doğrudur belki ama yemin ederim bu şarkı bana o dönemin şaşkın demokratlarını hatırlattı paçada MARLBORO yakada BİTLİS-SAMSUN sigarası.

Devrimciliğin sembolu.

Ve okuyup anladığını sandığı kitabı bize anlatmaya çalışmaları!

Bizdeki bu düşüncelerdede bunların ters tepmesimi oldu acaba!

Abilerimizden çok farklı düşünür olduk!

Gönderi tarihi:

çok enteresan bir çözümleme yapmışsınız bu şarkıdan sayın kaplan...

üstelik aklınıza gelenin sadece devrimcilik adına kürtçülük yaptığını iddia ettiğiniz devrimciler olması çok daha enteresan...

zaten nedense geçmişe bakıldığında sadece tek yönlü bir hafıza tazelenmesi oluyor ülkücü takımında...

maraş çorum katliamları akıllara bile getirilmiyor nedense...

ya da özgürlük ve bağımsızlık uğruna dolmabahçeden 6. filoyu denize dökmek isteyen yurtsever üniversite gençliğini cuma vaazıyla gaza gelmiş biçimde ellerinde taş sopa bıçak pala vesair alet-ül edevatla kovalayan gerici mandacı zihniyetin yaptıkları da hatırlanmıyor...

lütfen eleştiri yapacaksanız özeleştiri yapmayı öğrenmeden yapmayın

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yorgun demokrat ile şaşkın demokratın farkı var mı?Yorgun demokrat dediğiniz yada şaşkınlıkla suçladığınız demokrat kimler oluyor ki?Demokrat demokrattır.Bunun ötesi yoktur.Şakın demokrat yoktur,demokrasiyi kullanmaya çalışan uyanık geçinenler vardır.Yorgun demokrat yoktur;demokrat olduğunu düşünen,zoru görünce çark eden yorulmuşlar vardır.

Sevgili Kaplan,

Çoğu zaman yazılarınızda ifade ettiğiniz bir gerçek vardı.Hep şunu derdiniz;bu ülkede sadece sol kesim değil sağ kesimde öldürüldü.Haklıydınız.Bu ülkede sadece sol değil sağ'da,sadece Türk değil Kürt'e,sadece Sünni değil Alevi'de çok bedel ödedi.Yalnız birileri bedel öderken bizi ve duruşumuzu belirleyen ne vicdanımız ne de sağduyumuz oldu.Sadece bulunduğumuz tarafın ezberleri ile ahkam kestik.Şimdi diyorsunuz ki;şaşkın demokrat olmadı mı yorgun demokrat.Demokrasiye inanan biri olarak ben de diyorum ki;"içki masalarında ki demokratın hayalleri" saçmalıklarını bırakalım da gerçek demokrata dönelim.

sevgiler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.