Φ Odris Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Putin fabrikatörleri hizaya çekince... İşçilerine maaş ödemeyen, aralarında ülkenin en zengin isminin de bulunduğu işadamlarını çevresine toplayan Putin, cebinden çıkardığı anlaşma metnini zorla imzalattı. Rusya'da Başbakan Vladimir Putin, ekonomik krizle mücadele için teşvik programı yerine daha etkili bir yöntem tercih etti. Putin, dün St. Petersburg yakınlarındaki 22 bin nüfuslu Pikalova kasabasına gitti, krizi gerekçe gösterip işçilerine maaş ödemeyen fabrika patronlarını hizaya çekti. Putin, patronlara "Ya paralarını ödersiniz ya da fabrikalarınızı millileştiririm" dedi. Ruslar, Başbakan Putin'i televizyonlarda dün oldukça sinirli bir halde gördüler. Birçok işadamıyla aynı masaya spor kıyafetle oturan Putin, "Sizin bencilliğiniz ve cimriliğiniz beni buralara kadar getirdi" diyerek çevresindekileri azarladı. Putin, cebinden bütün şartları devlet tarafından belirlenmiş bir anlaşma metni çıkardı ve Rusya'nın en büyük işadamına eliyle gel işareti yaptı; kağıtla birlikte kalemini de işadamının önüne atarak "İmzala" dedi. İşadamı imzayı attı ve sorun çözüldü. Pikalova ve çevresindeki fabrikalarda çalışan binlerce işçi, aylardır maaş alamıyordu. İşçiler, şehirlerarası yolu kapatarak eylem yapmış ve sorunu bizzat Putin'in gelerek çözmesini istemişti. (Alıntı-ntvmsnbc.com) Demek ki neymiş: Krizler belli bir zümreye yalakalık yapmakla çözülmüyormuş. 1 Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Putin fabrikatörleri hizaya çekince... İşçilerine maaş ödemeyen, aralarında ülkenin en zengin isminin de bulunduğu işadamlarını çevresine toplayan Putin, cebinden çıkardığı anlaşma metnini zorla imzalattı. Rusya'da Başbakan Vladimir Putin, ekonomik krizle mücadele için teşvik programı yerine daha etkili bir yöntem tercih etti. Putin, dün St. Petersburg yakınlarındaki 22 bin nüfuslu Pikalova kasabasına gitti, krizi gerekçe gösterip işçilerine maaş ödemeyen fabrika patronlarını hizaya çekti. Putin, patronlara "Ya paralarını ödersiniz ya da fabrikalarınızı millileştiririm" dedi. Ruslar, Başbakan Putin'i televizyonlarda dün oldukça sinirli bir halde gördüler. Birçok işadamıyla aynı masaya spor kıyafetle oturan Putin, "Sizin bencilliğiniz ve cimriliğiniz beni buralara kadar getirdi" diyerek çevresindekileri azarladı. Putin, cebinden bütün şartları devlet tarafından belirlenmiş bir anlaşma metni çıkardı ve Rusya'nın en büyük işadamına eliyle gel işareti yaptı; kağıtla birlikte kalemini de işadamının önüne atarak "İmzala" dedi. İşadamı imzayı attı ve sorun çözüldü. Pikalova ve çevresindeki fabrikalarda çalışan binlerce işçi, aylardır maaş alamıyordu. İşçiler, şehirlerarası yolu kapatarak eylem yapmış ve sorunu bizzat Putin'in gelerek çözmesini istemişti. (Alıntı-ntvmsnbc.com) Demek ki neymiş: Krizler belli bir zümreye yalakalık yapmakla çözülmüyormuş. Haberi senden duyduk Rua ve eğer doğruysa ben başlığa eşlik ettim bile.. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Haberi senden duyduk Rua ve eğer doğruysa ben başlığa eşlik ettim bile.. kesinlikle inanılmaz ve bir o kadar da doğru. ülkenin en büyük iş adamını bir el hareketiyle yanına çağırırsın, işçilerin maaşlarını tıkır tıkır ödeyeceksin, ödemezsen millileştirme-kamulaştırma yapacağım diyeceksin. kalemi önlerine atıp çatır çatır imzalatacaksın. ben bu adamı alkışlarım. halkını iş dünyasına ezdirmeyen, iş dünyasından şahsi çıkarları olmayan, dediğini yaptıran güçlü lider alkışlanır arkadaş. bizde sokak ortasında çiftçiye ağzına gelen söylenir, anasına küfür edilir, tüsiad-müsiadla toplantı yapılıp yalakalığın binbir çeşidi sergilenir, çoluk çocuk zengin edilir gemicikler alınırken, bir çoğumuzun küçümsediği ruslara bakın.! Haberi İzlemek İçin Tıklayın 1 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Bu ülke de bu mümkün mü? Hukuk, eğitim ve ekonomik anlamda hızlı bir kadrolaşmanın yaşandığı ve herşeyin ele geçirildiği. Kendilerine destek halinde destek olunacağı söylenen bir ortamda böyle bir imza attırmak mümkün mü ? Bravo Putin'e bir alkış da benden. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 Sosyalizm terbiyesi şart! bravo ve vay be dedim haberi izlerken tek kelime ile bende lider diye Putin'e derim... bizede lazım aynısından! Fakat bizdeki mevcut başbakan ancak ananıda al git diyebilirdi. Aynı zihniyeti paylaşan halk kitleside şunu söylüyor laf diye "millet devlete dayamış sırtını yan gelip yatıyor" millet dediği devlet memurları, kamuda çalışan personel, bir millet sırtını devlete dayayamayacaksa nereye dayayacak acaba? Daha devletin ne olduğunu bile anlayamamış zümreye bu başbakandan daha uygunu yok! Aynı dili konuşuyorlar, aynı duyguyla besleniyorlar... Nihat Genç'in Aydınlık dergisindeki son yazısında reformdan söz ederken bir cümlesi çok hoşuma gitti, diyor ki kim yapacak? Sultanları tahtlarından indirenler yapabilir ama şeyhlerin dizinin dibinde oturup icazet bekleyenler yapamaz! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 kesinlikle inanılmaz ve bir o kadar da doğru. ülkenin en büyük iş adamını bir el hareketiyle yanına çağırırsın, işçilerin maaşlarını tıkır tıkır ödeyeceksin, ödemezsen millileştirme-kamulaştırma yapacağım diyeceksin. kalemi önlerine atıp çatır çatır imzalatacaksın. ben bu adamı alkışlarım. halkını iş dünyasına ezdirmeyen, iş dünyasından şahsi çıkarları olmayan, dediğini yaptıran güçlü lider alkışlanır arkadaş. bizde sokak ortasında çiftçiye ağzına gelen söylenir, anasına küfür edilir, tüsiad-müsiadla toplantı yapılıp yalakalığın binbir çeşidi sergilenir, çoluk çocuk zengin edilir gemicikler alınırken, bir çoğumuzun küçümsediği ruslara bakın.! Haberi İzlemek İçin Tıklayın Dostum populeritesi gitgide düşen bir başbakanın bu kadar ucuz bir tiyatro gösterisi ile yaptığı populizmin alıcısı olacağını sanmıyorum senin. Altını çizdiğim cümlelere gelince, Putin, Abramovic'in ortağıdır. İş dünyasından oldukça fazla şahsi çıkarı vardır. Kaldı ki Tayyip Erdoğan'da köşeye sıkıştığı zaman ara sıra çıkıp TUSİAD'a "ateş" püskürmektedir. Rusya'da büyük sanayi bölgelerinde işçilerin maaşlarının bir kısmı kesilir ve Organizatsiya'ya gider. Bu çetelerin büyük bir bölümü Putin'e bağlıdır ve gelirlerinin bir kısmı da Putin'e aittir. Bizde sokak ortasında çiftçiye ağzına gelen söylenir de. Rusya'da ağıza gelende söylenmez. Çiftçi iki gün içinde ortadan kaybolur. Ya, Organizaysiya tarafından parçalanmış cesedi bir köşede bulunur. Ya da gizli servis tarafından zehirlenmiş olur. Zira Rusya'da muhalif olmanın bedeli "hakaret" ten çok daha ağırdır. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Dostum populeritesi gitgide düşen bir başbakanın bu kadar ucuz bir tiyatro gösterisi ile yaptığı populizmin alıcısı olacağını sanmıyorum senin. Altını çizdiğim cümlelere gelince, Putin, Abramovic'in ortağıdır. İş dünyasından oldukça fazla şahsi çıkarı vardır. Kaldı ki Tayyip Erdoğan'da köşeye sıkıştığı zaman ara sıra çıkıp TUSİAD'a "ateş" püskürmektedir. Rusya'da büyük sanayi bölgelerinde işçilerin maaşlarının bir kısmı kesilir ve Organizatsiya'ya gider. Bu çetelerin büyük bir bölümü Putin'e bağlıdır ve gelirlerinin bir kısmı da Putin'e aittir. Bizde sokak ortasında çiftçiye ağzına gelen söylenir de. Rusya'da ağıza gelende söylenmez. Çiftçi iki gün içinde ortadan kaybolur. Ya, Organizaysiya tarafından parçalanmış cesedi bir köşede bulunur. Ya da gizli servis tarafından zehirlenmiş olur. Zira Rusya'da muhalif olmanın bedeli "hakaret" ten çok daha ağırdır. ben bu haberi buraya alıntılarken ilk tepkinin senden geleceğini düşünmüştüm, yanılmamışım rusya'ya karşı antipati duymanı anlıyorum, çok da doğaldır, söylediklerinde de doğruluk payı vardır kuşkusuz ama yine de rusya özellikle sosyal anlamda altyapısı çok sağlam bir toplum. bunu da gözardı etmemek gerekir gibi geliyor bana. köklü ve yerleşik bir devlet gelenekleri var. 1 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 İşin o boyutlarını bilemem ama Putin'in, Rusya'ya kazandırdıkları ortada en azından kendi ülkesi adına bir vatansever olduğu belli... Rusya'nın çıkarlarını gözettiği ortada... Türkiye'de de muhalif olmanın bedeli hakaretten ibaret değil, eskiden öldürüyorlardı, ancak öldürülen kahraman oluyordu şimdi Ergenekon zanlısı denip Silivri'ye kapatılıyor, bu daha kötü... İsminizin altına "terörist" imzası düşüyorlar ki ölümden bile zor! Rusya'nın dağılmasından sonra en başta kadınlarının fuhuş batağına düşmesi, Rus mafyasının halka eziyet etmesi, ailelerin parçalanması gibi büyük toplumsal buhranlar yaşanmasının ardından Putin, Rusya'ya itibarını geri kazandırdı... Ben bu yaptığınında şov amaçlı olduğunu düşünmüyorum bana göre sosyal bir mesaj vermiştir dünyaya ve çok önemlidir... Bunun onda birini bile RTE'nin yapabilme ihtimali yok, zaten yaptıkları herşey ülke menfaatine zarar veriyor, sayelerinde Türkiye sürekli itibar kaybediyor, Ab'nin ve Abd'nin emirlerini yerine getirmekten öte gidemiyor... Tüsiad'a kafa tutmakla, Davos'ta fatih kesilmekle Putin'in işçi maaşlarını ödetmesi aynı değil... Ayrıca RTE işçi haklarını şov amaçlı bile olsa savunmayacak kadar emek düşmanı... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 ben bu haberi buraya alıntılarken ilk tepkinin senden geleceğini düşünmüştüm, yanılmamışım rusya'ya karşı antipati duymanı anlıyorum, çok da doğaldır, söylediklerinde de doğruluk payı vardır kuşkusuz ama yine de rusya özellikle sosyal anlamda altyapısı çok sağlam bir toplum. bunu da gözardı etmemek gerekir gibi geliyor bana. köklü ve yerleşik bir devlet gelenekleri var. Çeçen asıllı olmamı kastediyorsan, bunları yazmamın sebebi o değildi dostum Gerçekten çok ucuz bir populist şov olduğu için. Ne farkı var ki Erdoğan'ın çıkıp ara sıra TÜSİAD'a, IMF'e çatmasından ? O altyapı tamamen yıkılıp yerine yeni bir alt yapı kuruldu dostum prosterika ve glasnos dönemlerinde. O altyapıyı oluşturan zenginlikler güç sahipleri arasında paylaşıldı ve Rusya'nın iş adamları doğdu. Köklü devlet gelenekleride yıkılıp yenileri kuruldu. Siyasetçi-bürokratlar, askerler, iş adamları, mafya çetelerinden oluşan bir oligarşi var artık Rusya'da. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2009 İşin o boyutlarını bilemem ama Putin'in, Rusya'ya kazandırdıkları ortada en azından kendi ülkesi adına bir vatansever olduğu belli... Rusya'nın çıkarlarını gözettiği ortada... Türkiye'de de muhalif olmanın bedeli hakaretten ibaret değil, eskiden öldürüyorlardı, ancak öldürülen kahraman oluyordu şimdi Ergenekon zanlısı denip Silivri'ye kapatılıyor, bu daha kötü... İsminizin altına "terörist" imzası düşüyorlar ki ölümden bile zor! Ciddi ciddi Türkiye ile Rusya'yı demokrasi açısından kıyaslamaya mı kalkıyorsunuz ? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Kriz vurguncuları yada vatandaş talancıları sadece bizde yok dünyanın her yerinde var.Bunun rusya yada uganda olması ne farkeder ki? Önemli olan kişi yada kurumların bu olaya bakışıdır. Popülist politikalar bazı zamanlarda ateşleyici bir misyonda üstlenebilir.Putin örneğinde olduğu gibi. Beni asıl kahreden ise onca karmaşanın ve belirsizliklerin oluştuğu dünyada sanki biz bunun içinde değilmişiz gibi yutturulmaya çalışılan ucuz şovalye replikleri Kriz biza teğet gececek dendi. Öyle bir deldi ki Türkiye yerde yatıyor. Maliye bakanlığı kurumlar vergisinde top 100 'ü açıkladı ve bu listeye bir baksanız kafayı yersiniz. ilk 11 de 9 banka ve iki telekominikasyon şirketi var. Bankaların karları 4.ncü ceyrekteki olagandışı düşüşe rağmen kudurmuş. Ve dünya konjokturünde mali kriz var.Patır patır yokolan bankalar ve bizde karlarını katlamış bankalar Bunun anlamı ise herkes batmıştır, bankalar kazanmıştır. Bizi önümüzdeki günlerde çok ciddi sıkıntılar beklemektedir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Tam bir aldatmaca dönemi yasiyoruz. Mayis ayi itibariyle yillik enflasyon yüzde 5,24 cikarildi.Iyi güzel de...O halde neden Istanbul'da ulasim ücretlerine yüzde 15 zam bindirildi? Iktidar,olmayan basarilarini ballandira ballandira anlatip "ENFLASYONU YÜZDE 5'lere düsürdük"diye böbürleniyor ama diger tarafta zamlari bindiriyor.Yeni zamlar da eli kulaginda... Sormak lazim;"Enflasyon söylendigi seviyeye indiyse,neden enflasyonun iki bucuk kati zam yapiliyor? Hazir liderden acilmisken,asagida bir mönü listesi cikartilmis önce bu listeyi yazayim sonra da sahibini aciklariz: - KUZU KAPAMA - IZGARA PALAMUT - KAGITTA LEVREK - DANA KUSBASI ETLI KURU FASULYE - ISLIM KEBABI - MANTI - HÜNKAR BEGENDI - ISPANAK SOSLU RAVIOLI - RENDE KASARLI MAKARNA CESITLERI - ORDÖVR TABAKLARI - MEZE TABAKLARI - SALATA CESITLERI - SOMON - LAKERDA - KARIDES - TATLI CESITLERI - KEFIR CESITLERI - SABAH UCUSLARI ICIN SICAK SIMIT Bu mönü,Basbakan Erdogan'in ATA ve DAP ucaklarinda servis yapiliyor ve degme restaurantlara tas cikartacak sekilde. Basbakanin kriz teget gececek demesinin nedeni bu olsa gerek. Basbakanin ucaklarinda 140 cesit yemek servisi yapilirken vatandasin tenceresi ise bos. saygilarla - Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Ciddi ciddi Türkiye ile Rusya'yı demokrasi açısından kıyaslamaya mı kalkıyorsunuz ? Neden şaşırdınız, Türkiye ve Rusya demokrasi açısından kıyaslanamaz mı? Eğer siz Rusya'nın tamamen mafya tarafından yönetildiğini iddia ediyorsanız, bende sorarım Türkiye ne tarafından yönetiliyor? Benim söylediğim şey Putin, Rusya'yı ayağa kaldırmıştır, Ortadoğuda yeniden söz sahibi yapmıştır, yapmış olduğu son davranışta son derece şıktır, benim açımdan böyle, yaptığı şov bile olsa (ben şov olduğunu düşünmüyorum) verdiği mesaj hoştur... Rusya'yı eleştirirsiniz eleştirmezsiniz, Çeçen meselesinden dolayı olayları daha farklı açıdan da görüyor olabilirsiniz ya da belki haklısınızdır bildikleriniz somut şeylerdir... Ama Türkiye'de olanlarda hiç güzel ve umut verici değil, hemde hiç bir açıdan, bir yanda itibar kazanan Rusya, diğer yanda gittikçe batan Türkiye, onurlu ve dik duran bir lidere karşılık, ne oldum delisine dönmüş bir lider... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Haberin dogruluk derecesini bilmiyorum ama dogruysa tabiiki isciler adina güzel bir davranis. Ülkemizde bu tip davranisi gösterecek bir basbakan hayatta olmaz. Herhangi bir vatandas bile gidip ülkemizdeki iscilerine para vermeyen patronlardan Putin misali bir imza alsa, o vatandas büyük bir ihtimalle vatanhaini ve bölücü ilan edilir. Böyle davranacak zihniyet ülkemize hakim malesef. Bu zihniyetin gecmis dönemlerde grev yapan iscilerin üzerine sopalarla saldirdiklarini unutmadik, onlar güya devleteine ve milletine sahip cikan vatanperverlerdi ve iscilerde komunist ve bölücü vatanhainlerdi. Ülkemizde kriz sebeb gösterilerek iscilere maasini almayacak bir döküman imzalatilirsa hic sasmam dogrusu. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Eğer siz Rusya'nın tamamen mafya tarafından yönetildiğini iddia ediyorsanız, bende sorarım Türkiye ne tarafından yönetiliyor? Sorunuzun cevabi cok kolay sn sardunyam. Ben cok acik ve net bir skilde Türkiye'nin uzun yillardan beri derindevlet ve onlara bagli cete ve mafya mensuplari tarafindan yönetildigini söylüyorum. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Neden şaşırdınız, Türkiye ve Rusya demokrasi açısından kıyaslanamaz mı? Kıyaslanamaz. Eğer Kürt sorununu çözeceğiz diye Diyarbakır'ı bombalayıp yaşanmaz bir hayalet kente çevirseydik, o zaman kıyaslanırdı... Ha, böyle memleketin en önemli sorunu akp denilmesiymiş diye bula bula kızacak bunu bulan bir başbakan sizi Putin'e bile hasret bırakmış, ona bir şey diyemem... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2009 Kıyaslanamaz. Eğer Kürt sorununu çözeceğiz diye Diyarbakır'ı bombalayıp yaşanmaz bir hayalet kente çevirseydik, o zaman kıyaslanırdı... Ha, böyle memleketin en önemli sorunu akp denilmesiymiş diye bula bula kızacak bunu bulan bir başbakan sizi Putin'e bile hasret bırakmış, ona bir şey diyemem... Sadece AKP li bir basbakaninmi arkadasi Putin'e bile hasret biraktigina inaniyorsunuz? Digerlerinin Erdogan'dan ne farki vardiki? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Neden şaşırdınız, Türkiye ve Rusya demokrasi açısından kıyaslanamaz mı? Eğer siz Rusya'nın tamamen mafya tarafından yönetildiğini iddia ediyorsanız, bende sorarım Türkiye ne tarafından yönetiliyor? Benim söylediğim şey Putin, Rusya'yı ayağa kaldırmıştır, Ortadoğuda yeniden söz sahibi yapmıştır, yapmış olduğu son davranışta son derece şıktır, benim açımdan böyle, yaptığı şov bile olsa (ben şov olduğunu düşünmüyorum) verdiği mesaj hoştur... Rusya'yı eleştirirsiniz eleştirmezsiniz, Çeçen meselesinden dolayı olayları daha farklı açıdan da görüyor olabilirsiniz ya da belki haklısınızdır bildikleriniz somut şeylerdir... Ama Türkiye'de olanlarda hiç güzel ve umut verici değil, hemde hiç bir açıdan, bir yanda itibar kazanan Rusya, diğer yanda gittikçe batan Türkiye, onurlu ve dik duran bir lidere karşılık, ne oldum delisine dönmüş bir lider... Ülkenizin kıymetini bilin Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Bir an "dininuzun kiymetini bilun" diyen Temel aklıma geldi ama, bunu anlatıp böyle bir konuda mizah yapmak istemiyorum. Çeçenistan'ın başkenti Grozni, özellikle içinde insan yaşayamaz hale gelsin, harabe olsun, çoluk çocuk ölsün, aç kalsın, sürünsün, acı çeksin diye, özellikle bu amaç için, direniş kırılsın diye aralıksız bombalandı, hayalet kente, harabeye çevrildi. Bir tarafı yıkılmadık, harabeye dönmedik tek sağlam bina bırakılmadı. (Sonra tekrar imar edildi. Şu an en azından merkezi, oldukça iyi durumda. Tüm semtlerini bilmiyorum.) Hadi bunu bilmiyorsunuz, Rusların Afganistan işgalinde olan soykırımı, vahşetleri de mi duymadınız? Macaristan'a Varşova Paktından ayrılmak istediğinde neler yapıldığını da mı duymadınız? Rus tankları evleri buldozer gibi yıkıp geçti, evleri! Bir halkın sivil direnişi sadece bir tek gecede başka nasıl kırılır sanıyorsunuz? Rus tankları acımasız bir vahşetle sabaha kadar Budapeşte'yi yerle bir etti... Bir markette gıda kuyruğunda bekleyen kadınlara bile makineli tüfekle ateş açıldı... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Ben Böyle Lideri Alkışlarım Kardeşim Ben alkışlamam ama Erdoğan’ın one münitini, tarzı dışında doğru bir eylem olarak nitelemiş biri olarak, kendi adıma tutarlı olmak için, Putin’in bu tavrına da doğru demek durumundayım. Her ne kadar ikisinin de samimiyetten uzak olduğunu bilsem de. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2009 Bir an "dininuzun kiymetini bilun" diyen Temel aklıma geldi ama, bunu anlatıp böyle bir konuda mizah yapmak istemiyorum. Çeçenistan'ın başkenti Grozni, özellikle içinde insan yaşayamaz hale gelsin, harabe olsun, çoluk çocuk ölsün, aç kalsın, sürünsün, acı çeksin diye, özellikle bu amaç için, direniş kırılsın diye aralıksız bombalandı, hayalet kente, harabeye çevrildi. Bir tarafı yıkılmadık, harabeye dönmedik tek sağlam bina bırakılmadı. (Sonra tekrar imar edildi. Şu an en azından merkezi, oldukça iyi durumda. Tüm semtlerini bilmiyorum.) Bahsettiğim bu da değil. Rusya'nın yayılmacı, faşizan politikası da değil. Kendi halkına karşı olan tutumundan bahsediyorum. 1993 yılında Parlamento'da liberal milletvekilleri Yeltsin'in diktatöryal uygulamalarına karşı oturma eylemi başlattılar. Yeltsin bu eyleme Parlamento binasını tanklarla kuşatarak cevap verdi. Yüzlerce insan öldü. Devlet başkanı kendi ülkesinin parlamentosunu tanklarla topa tuttu. Glasnos ile "demokrasi" ye geçtiğini ilan eden Rusya'nın demokrasiden ne anladığını gösteren bir olaydı. O günden itibaren Rusya'da komünistler hariç (onlarda ordu içindeki güçleriyle korunuyorlar. komünist subayların ayaklanmasından çekinmese onlara da saldırırdı) Yeltsin ve ekibine karşı muhalefet gelişemedi. Her türlü muhalif yapılara karşı polis, çeteler ve mafya baskı aracı olarak kullanıldı. İşkence, kaçırma, zehirleme gibi yöntemlerle muhalifler sindirildi. Rusya'nın en büyük ırkçı çetesi Putine bağlı olarak devletin imkanlarıyla örgütleniyor. NASHI adında ki bu organizasyonun kafkas kökenli gençlerin kafasını keserken çektikleri onlarca görüntü internette dolaşıyor. En son kırgız bir kadın ırkçılar tarafından sokak ortasında parçalandı. kelimenin gerçek anlamıyla parçalandı. Rus polisi ırkçı saldırganlara karşı "elimizden birşey gelmiyor" tavrı içerisinde. Sessiz kalmalarının sebebi ise bu çetelerin Putin'e bağlı olması. 2008 yılında Rusya'da ırkçı saldırılarda hayatını kaybeden kafkas ve orta asya kökenli Rus vatandaşı sayısı "96" yaralananların sayısı 400'den fazla (kaynak, Moskova merkezli insan hakları örgütü SOVA) Öldürülüş biçimleri korkunç. Kafkas ve Orta Asya kökenli insanlar geceleri metroya binemiyor. Metro isyanlarında ırkçılar cirit atıyor. Polis ise onları engellemek için hiçbirşey yapmıyor. Putin, Abramoviç ve Organizastya'nın ortaklığı devlet desteğiyle hüküm sürüyor. İş dünyasında bu üçlünün çıkarlarına aykırı bir biçimde hareket etmek mümkün değil. Türkiye ile Rusya'yı demokrasi açısından kıyaslamak Türkiye'ye haksızlık ve ülkenin kıymetini bilmemektir. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 İşte Cyrano'dan kulaklara küpe olacak bir ileti... Üstelik bu adam Türkiye'ye birkaç helikopter satabilmek için helikopterlerin adını "Erdoğan" koyacak kadar da yağcı karektere sahip bir lider... Rusya'da mafya, polisin önünde, çok daha önemli, daha doğrusu asıl aktör konumunda, polisi gölgede bırakan bir devlet yönetme aygıtıdır... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 Değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederiz arkadaşlar... Fakat konu nereden nereye geldi dikkat ettiyseniz, krizi bahane edip işçinin maaşını ödemeyen patrona Putin ayarını konuşuyorduk... Rus devletinin temel politikalarını ayrı bir başlık altında tartışalım ya da dünya devletleri arasında demokrasi ve mafya gücçlerinin kıyaslaması yapalım çokta yararlı olacaktır... Burada kimse Ruslar iyidir, Rusya işgalci ve savaşçı değildir demedi kimse, sadece işçi haklarına güzel bir davranışlar hoşluk kattı adam... Bunu söylemek Rusya'nın iç ve dış politikalarında seçtiği gayrı meşru tutumları onaylamak anlamına gelmiyor, onları konuşmuyoruz zaten... Rusyalı bir arkadaşım Sovyetlerin dağılmasından sonra Türkiye'ye kaçmıştı, burada yaklaşık 15 yıl yaşadı, bir kaç sene önce ülkesine döndü onun ayrılışından sonra Rusya çok değişmiş böyle söylüyordu, ülkesinde şuanda mutlu olduğunu söylüyor, herhangi bir korku yaşamıyor... Ben de Rusya'nın kendi bünyesinde güçlü bir ülke olduğunu düşünüyorum, insancıllığını tartışmıyorum... Faili meçhuller ve baskıcı uygulamalar açısındansa kıyaslama yapmamalıyız, Türkiye ile Rusya demokrasi açısından tartışılır, bu ülkede de cemaat, mafya, tarikat, derin devlet (nato) işbirliği ile çok kan kaybettirildi, çok can alındı... Ha bugüne kadar Rusya'dan daha az zararlı geldiysek oda Cumhuriyet Türkiye'sinin Hukuksal işleyişindendi... Ancak 80 sonrası gelinen noktada ve gidilmesi muhtemel rotada pek demokratik eylemler olmadığı/olmayacağı ortada! Zaten bizim gibilerin haykırışıda bundan endişe duyduğumuz için, Türkiye halen faşizan bir yönetimle muhattabtır... Rusya'da olan biten kadarı Amerika'da da geçerli, zaten dünyayı siyonist mafya elegeçirmedi mi? Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 İşte Başbakan’ın istediği medya.. Başbakan’ın son yıllarda sarf ettiği en önemli sözlerden biriydi.. Hayata nasıl baktığının işareti.. Tek adam düşü, Putin gibi olma hevesi vardı ya.. O hevesinin geçmediğinin, geçmeyeceğinin göstergesiydi..Yerel seçimden sonraki durgunluk geçici soluklanmaymış! Şunu biliyoruz.. Hükümet ederken, bürokrasiye hükmederken, partisini yönetirken Putin.. Ama işin içine sırtında yumurta küfesi olmayanlar girince Putin’lik meselesi zayıflıyor.. Bu yüzden de sinirleniyor.. Kendisini Putin gibi kabul etmemelerine şaşırıyor.. Sarkozy, Merkel, Brown gibi olmak istemiyor.. Engel gibi gördüğü medyaya acayip kızıyor.. Önceki gün yine kızdı.. AKP Ankara il kongresinin ertelenmesi meselesi var ya! Hani çok sayıda aday çıktığı için ertelenen kongre.. (Bu nasıl kongreyse, tek aday olsun isteniyor.. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın görüntüsünün ardında bir nevi atama yapılıyor.) Başbakan bu gelişmeyi topluma duyuranlara fena halde bozuldu.. Esti gürledi.. Sana ne Ankara kongresinden diye bağırdı.. İşte bu ‘sana ne’ çıkışı çok önemli.. Sana mı soracağımdan başladı.. Sana ne partimden boyutuna atladı.. Sana ne hükümetimden.. Sana ne icraatımdan.. Sana ne ekonomiden.. Sana ne diplomasiden.. Sana ne piyasalardan, üretimden, maliyeden, dostlarımdan, arkadaşlarımdan diyerek uzayıp gidecek.. Sandıktan ben çıktım, bana itaat etmeye mecbursuna kadar gelecek.. Başbakan’ı kızdırmamak için medya, STK’lar, sendikalar ‘bana ne’ demeye başladığı zaman.. Bana ne refleksi Başbakan’ın sana ne uyarısından önce geldiği gün.. Hoşgeldin Putin olur! Totaliter yönetim.. İstenen bu.. Erdoğan, Merkel, Sarkozy, Brown gibi olmak istemez demem bu yüzden.. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar.. Almanya’da Merkel.. Fransa’da Sarkozy.. İngiltere’de Brown.. Duyuruyla ertelendiği ilan edilen parti kongresini yazan medyaya sana ne diye bağırabilir mi? Putin bağırır ama.. Başbakan herkesin kendi medyası gibi olmasını istiyor.. Başbakan’ın seveceği haberleri alt alta sırala, gerisini ‘bana ne’ diye çöpe at.. At ki ertesi gün sana ne diye fırça yemeyesin! İşte Başbakan’ın görmek istediği medya bu.. Trabzon’da açıkladı.. M.Tezkan Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.