Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ve size bir soru sorayim:

Eger Turk Kurt ayniysa ve o kanaatteyseniz, neden Turkiye diyoruz bu ulkeye de Kurdiye filan demiyoruz? Neden resmi dil Turkce ama Kurtce degil? Yani sizin TEK ULUS anlatimini anladik tamam, ne gib cozum oneriyorsunuz? Sizce TEK ULUS ANLATMIna gore bir kac hakltan olusan bir ulkeyi sadece bir halkin adi ile anmak, ve resmi dil olarak sadece adi anilan halkin dilini ele almak yanlismidir degil midir? Iste gercekler... Simdi sorun bu mantik ETNIK MILLIYETCILIK midir degil midir!

Hayir iste etnik milliyetci diye bagiriyorsunuz, neden hala etnik milliyetciligi savunuyorsunuz? Bizim tek degimiz, milliyetcilik olmasin Turk kadar Kurt olarak da yasayabilelim hepimiz. Her Turk bir kac kelime Kurtce konussun! Ne guzel olur! Siz hala ETNIK MILLIYETCILIK diyor baska sey demiyorsunuz.

Milliyetcilik zaten her zaman ETNIKTIR! Sizin ayri kategorilerini yaratma cabalariniz da dogru degil! Gercekci degil!

Siz milliyetcilik korkusundan bir yandan herkes aynidir diyorsunuz ve GERCEK anlamda var olan farklari bile inkar ediyorsunuz (ki iki ayri halktir, ayri dilleri ve gecmisleri vardir bunlar gercek) diger yandan da ETNIK MILLIYETCILIK denen seye karsi cikiyorsunuz...

Tekrar ediyorum, Turkuyle, Kurduyle, Rumuyla, Ermenisyle, Suryanisiyle, Laziyla hepimiz ayri birer halkiz ama bir butunu olusturan halklariz! Yani aramizdaki farklar KAVGA nedeni ya da KORKU nedeni olmamalidir! Bu hep bizi bolenlerin isi! Bu psikolojiden kurtulmaniz lazim!

Diyarbakırlı, sana bunu Ö.M.'de de anlattım, burada da anlatmaya çalıştım.

"Türk" adından komplekse, aşağılanmış duygusuna kapılmana gerek yok.

Bu kadar kinci olmayın...

Türkler Anadolu'ya geldiklerinde, Anadolu'ya "Rum İli" deniyordu.

Ve hiç kimse çıkıpta bundan alınmıyordu.

Osmanlı padişahlarının hemen çoğunun ve Selçuklu Padişahlarının neredeyse hepsinin ünvanları "Rum illerinin hakanı"dır...

Ama bu adamlar ya da o dönemde de bu topraklarda yaşayan halklar alınganlık göstermemişlerdir.

Özellikle 11nci yüzyıldan sonra bölgeye "Turkhia" denilmeye başlanmıştır.

Daha önceki "Rum ili" adı nasıl ki coğrafi bir terim olarak kullanıldıysa,

"Turkhia"da o amaçla kullanılagelmiştir;

Bölgenin Türk nüfuzuna girmesinden dolayı.

Ve senin gibi düşünen insanlar türeyene kadar da hiç kimse

Burasının adının böyle anılmasında rahatsızlık duymamıştır.

Osmanlının son dönemlerinde bile, Osmanlı henüz yıkılmamışkende

Yapılan hemen her antlaşmada Anadoludan hep "Türkiye" denilerek bahsedilmiştir.

Nasıl ki "Kürtlerin yaşadıkları bölge", Türkiye'nin içerisinde coğrafi bir ad olarak "Kürdistan" olarak anılmışsa...

Devletin adı da Türkiye olarak benimsenmiştir.

Ve bu ırkçılık değildir...

Ya hu siz nasıl bir kinle doldurulmuşsunuz böyle...

Bu nasıl bir alıp-verememezliktir...

Kardeşlik mesajları atıp atıp,

Arada Atatürk'ün Ulusalcılığından, ülkenin adına kadar hepsini küçümsüyorsunuz, dışlıyorsunuz.

Ben sizi niye benimseyeyim ki?

İngiltere'nin adı "Anglo"dan geliyordu ama son yüzyılda Britanya Krallığı diye evirdiler.

Yine de İngilere "Irkçı" mı oldu adı "Anglo"dan geliyor diye?

Ya da Almanya'nın adı "German"lardan gelir; Germany...

Hitler öleli 60 yıl oldu olacak; Almanya hala Irkçı mı?

Fransa'nın adı Franklardan geliyor; Irkçı mıdır Fransa?

Rusya'da aslen Rus olanların sayısı,

Aslen Rus olmayanlardan kat be kat daha azdır...

Rusya adı Russia diye Irkçı mıdır?

Macaristan'ın adı "Hungarian"dır, "Hun Ülkesi"nden gelir...

İçinde Avustralyalısı da var, Slavı da var, Germeni de var...

Macaristan Irkçı mıdır?

Hun Irkçısı mıdır?

Türkiye'ye gelince mi dokunuyor size bu adlandırma?

Ayrıca Türk Ulusal Devrimi'nin "Türk" algısını da anlatmıştım size...

Dönüp dönüp tekrar okuyun...

Bu arada bana buradan insanlık ve kardeşlik lafları etmeyin;

Hiç inandırıcı olmuyor...

Arada Devletin adından kuruluş ilkelerine kadar her öğesine lafı kondur;

Sonra bana Etnik-Milliyetçilik yap ve bunu meşrulaştır...

Sonra gel beni Ulusalcıyım diye yer beni...

Ardından da kardeşlik çağrısı yap!

Oldu canım...

Ayrıca diyorsun ki "iki ayrı geçmişleri vardır".

Nasıl iki ayrı geçmiştir ki bu 1000 yıldır ayrılamamacasına içteş olmuşlar?

Birisi ötekine karışmış?

Son 1000 yılda kiminle iç içe olduğun mu önemlidir,

Yoksa 1000 yıl öncesi mi?

1000 öncesi ise eğer önemli olan;

Ben burada sana Turancılığın, Irkçılığın en alasını yaparım...

Daha Tarihten haberdar değilsiniz...

Ki o kadar da anlattım son 600 yılın bile ne kadar iç içe olduğunu...

Hala iki ayrı tarihe sahiptirler diyorsunuz...

İki ayrı tarihe sahipsek ve iki ayrı toplumsak;

Sizin devletiniz artık Irak sınırlarında;

Çekin gidin oraya;

Yeriniz orasıdır...

Hayret bir şey yaa...

İnsanı zorla Irkçı yapıyorsunuz bu bilmezliğinizle...

Hayır, birde "İşte Gerçekler" diyerek konuya hakim olduğunu mu imlemeye çalıştın?

Bu biçimde mi hakimsin konuya da bu kadar iddialı laflar ediyorsun?

Söylediğim gibi;

Artık bana soru sormayınız...

Sizinle tartışmanın hiç bir anlamı yok...

Bilmiyorsunuz ve sadece konuşuyorsunuz...

Havanda su dövmekten nefret ederim;

Verimsiz tartışmalardan da...

Hoşçakalın...

• Cevaplar 50
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Diyarbakırlı, sana bunu Ö.M.'de de anlattım, burada da anlatmaya çalıştım.

.

.

.

Hoşçakalın...

Kimin kime kin duydugunu orgenmek icin Develtin ve Turk halkinin Kurt halkina tutumuna bakmak yeterli! Zorla kalkip baskiya karsi direnen hic bir halki MILLIYETCI yapamazsiniz!

O halde Yahudi kiyiminda yahudilere atin sucu! Ezilen biziz haklari kisitlanan biziz! Biz buna karsi tavir koymasak kim koyacak tabii? Ankarada'kilerin umrunda bile degildik onyillardir yalan mi?

Yada Sirplar tarafindan temizlenen Bosnaklari da Milliyetci yapin! Gercekci olmaz degil mi?

Ya da Filistinlileri etnik milliyetci gosterin! Olmaz degil mi?

Bu tartisma da burada kapanir!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Kimin kime kin duydugunu orgenmek icin Develtin ve Turk halkinin Kurt halkina tutumuna bakmak yeterli! Zorla kalkip baskiya karsi direnen hic bir halki MILLIYETCI yapamazsiniz!

O halde Yahudi kiyiminda yahudilere atin sucu! Ezilen biziz haklari kisitlanan biziz! Biz buna karsi tavir koymasak kim koyacak tabii? Ankarada'kilerin umrunda bile degildik onyillardir yalan mi?

Yada Sirplar tarafindan temizlenen Bosnaklari da Milliyetci yapin! Gercekci olmaz degil mi?

Ya da Filistinlileri etnik milliyetci gosterin! Olmaz degil mi?

Bu tartisma da burada kapanir!

Diyarbakirli...

Sorduğun sorularla ilişkin doyurucu açıklamaları daha önce yaptım.

Yazdıklarım açık ve nettir.

Türkçü Etnik-Milliyetçilik yapan bir arkadaşa sormuştum;

"Niçin bu kadar katısın" diye...

Demişti ki;

"Hakediyorlar abi, ne anlatsan anlaşılmıyor, niye bende kendi ırkımı savunmayayım?"

Eğer tartıştığımız bu noktaya kadar yazdıklarınızdan hiç farklı düşünmüyorsanız

Ve hala inat ediyorsanız;

Ve hala söylediklerime cevap veremiyor sadece polemik yapıyorsanız;

Ne yazık ki hakediyorsunuz arkadaşım...

Kusura bakmayın...

İnsanı bu noktaya SİZ itiyorsunuz...

Konu kapanmıştır...

Gönderi tarihi:

Demişti ki;

"Hakediyorlar abi, ne anlatsan anlaşılmıyor, niye bende kendi ırkımı savunmayayım?"

Kusura bakmayın...

Konu kapanmıştır...

Önceki yorumlarinizida okudum, tarihten suradan buradan konuyla alakasi olmayan örneklerden yola cikarak ülkemizde yapilan asimilasyon ve inkar politikasini normal ve kardeslik olarak gösteriyorsunuz, kimligini isteyen ve kültürel haklarini talep edenleri anlayissiz veya inatci gibi terimlerle güya yanlis yolda olduklarini göstermeye calisiyorsunuz. BirdeTürkcü etnik Milliyetcilik yapan bir arakadasinizin kabul edilmeyecek argümanini bizlere dogru ve hakli olarak göstermeye calisiyorsunuz. Etnik Milliyetcilik yapan her insan, bu Türkcü olsun, Kürtcü olsun veya baska bir ulustan olsun bunlarin argumani devamli aynidir, ne zamanki karsindakiler kendi haklarina sahip cikmaya baslarlar derhal karsi savunmaya gecerek birde zeytinyagi gibi su üzerine cikarlar ve masum oluverirler.

Kouyu suraya buraya götürmeye hic gerek yok, ülkemizdeki etnik kökenlilere karsi devamli baski ve inkarcilik politikasi uygulanmistir. Simdi etnik kökenli vatandaslarimizin kendi kimliklerini kaybetmemekte direnmeleri bizi cok rahatsiz ediyor ve konuyu insani acidan bile degerlendirmeden sadece hepsi benim mantigiyla degerlendirip o insanlara karsi savas aciyoruz.

Ben de sizin arkadasiniz gibi bir Türküm, ama Türkcü etnik Milliyetci degilim ve asla etnik kökenli vartandaslarimizin isteklerini bölücülük veya Türkiye düsmanligi olarak degerlendirmiyorum. Unutmayalim Türkiye kimsenin tekelinde degildir, hele hele Türkcü etnik Milliyetcilerini hic degildir. Türkiye Türküyle, kürdüyle, cerkeziyle, Rumuyla, Ermenisiyle, Süryanisiyle, Arabiyla, Gürcüsüyle ve daha bir cok diger azinliklariyla hepsinin ülkesidir. O insanlar kendi dillerini ve kültürlerini gelistirmek isteyince bizi rahatsiz etmemesi gerek. Resmi dil zaten tek, ikinci veya ücüncü bir resmi dil talebide yok. tabiiki azinliklarimizinda etnik milliyetcileri aynen bizim etnik Milliyetcilerimiz gibi konuya baska bazda baktiklari icin onlardan baska görüsler geldigi asikar, ama bizler burada genel görüslerden bahsediyoruz.

Gönderi tarihi:
Önceki yorumlarinizida okudum, tarihten suradan buradan konuyla alakasi olmayan örneklerden yola cikarak ülkemizde yapilan asimilasyon ve inkar politikasini normal ve kardeslik olarak gösteriyorsunuz,

Yazdıklarımı anlamlandıramamanız,

Anlamlandıramamanız da bir yana;

Üstüne üstlük yanlış anlamanız bende kaynaklanan bir sorun olmadığı gibi

Benim de sorunum değil...

Ben de sizin arkadasiniz gibi bir Türküm, ama Türkcü etnik Milliyetci degilim

Ben de bir Türk'üm ve daha önce de söylediğim gibi ben de Etnik-Milliyetçi değilim...

Başlık altında dile getirdiğim her şeyin, konu ile direkt olarak alakası ve ilgisi vardır.

Teker teker okursanız; yazdıklarım açık ve nettir...

ve asla etnik kökenli vartandaslarimizin isteklerini bölücülük veya Türkiye düsmanligi olarak degerlendirmiyorum.

Konu ile muhatap tartışma arkadaş(lar)ımız tam anlamı ile Etnik-Milliyetçilik yapmaktadırlar.

Türkçü-Etnik Milliyetçi bir kimse ile aralarında hiç bir fark bulunmamaktadır.

Açıkçası, sizin, kendiniz hakkındaki ifadelerinize de inanmıyorum.

Gönderi tarihi:

Demişti ki;

Kusura bakmayın...

Konu kapanmıştır...

Ezilen ve baski altinda yasayan bir halkin buna karsi tavir almasi MILLIYETCILIK olamaz!

Bir yandan hem baskiyla ve milliyetcilikle micadele edip diger yandan MILLIYETCI olamayiz bizler.

Gönderi tarihi:
Ezilen ve baski altinda yasayan bir halkin buna karsi tavir almasi MILLIYETCILIK olamaz!

Bir yandan hem baskiyla ve milliyetcilikle micadele edip diger yandan MILLIYETCI olamayiz bizler.

O zaman burada kendini "Tepkisel Milliyetçi" olarak niçin etiketledin, madem ki "Milliyetçi" değildin?

Tartışmalarımızın başında beridir savunduğun şey devamlı: "Biz-Siz Ayrımı" ve Etnik-Milliyetçilik...

Savundukların temelsiz olduğu gibi,

Kendin hakkındaki nitelemelerin de çelişkili...

Baskının o kadar karşısındasın madem,

Sana baskı gören bir unsur örneği gösterdim,

Her biçimde de ispat ederim...

Hala o konuda düşüncelerini söyleyemedin...

Bu konudaki samimiyetin de görülüyor dostum...

Gerçekten Etnik-Milliyetçilik karşıtı bir insan;

Savunuların Etnik-Milliyetçilik temelli yapmaz...

Sende bu tutarlılığın zerresini göremiyorum.

Gönderi tarihi:

.

.

.

Sende bu tutarlılığın zerresini göremiyorum.

Biz burada bize karsi yapilan milliyetcilik ile mucadele ediyoruz sen burada kafatasi milliyetcilerine sesini cikarmiyorsun ama Kurtlere ne kadar da kolay MILLIYETCI diyorsun. MILLIYETCI demek zaten ETNIK bir seydir!

Onlara tavrinizi koyun. Ben kendimi tepkisel milliyetci olarak nitelemedim, Kurtler milliyetcilige yonelmisse bunun sebebi Turkiye'deki milliyetci ve kati tavirlardir! Onu dedim!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Ki kendileri daha Kürt halkının varlığını bile kabul etmiyorlar;kaldı ki Kürt Sorunu.

Zamanım yok,öm'lere bakarken bu başlığa takılı kaldım.Kafama takılan küçük bir ayrıntıyı sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim.Değerlendirmelerde MHP için "milliyetçi" ifadesi kullanılmış.Hayır efendim,milliyetçi değil faşist bir parti kendileri.Milliyetçilik halklar nezdinde anlam kazanır,faşizm ise devleti zorunlu kılar.Bakın devlet politikasına ve bakınız devlet içindekiş devlete ve MHP'ye ne dediğimi anlarsınız.

Sevgili Boşig,

Kürt Sorunu yoktur diye sıralamaya devam edin,sizler sorunu yok saymada ısrar ederken,insan üzerinde ki hesaplar işlemeye devam edecek.

saygılar.

Bu iddaları neye dayanarak yapıyorsunuz Sevgili mavi ?Bakın mhp teşkilatında binlerce kürt kökenli insanlar var .

mhp nin tüzüğünü ,ilkelerini kaç defa okudunuz ? Kulakdan duymalardan başka nasıl bilgiye sahipsiniz?

Benim bu partilerle falan uzaktan yakından ilgim yokken sizin gibi art niyetli ön yargılı arkadaşların sayesinde mhp li olacağım !

Artık bu zihniyetlerin her kötütüdür değini araştırdığımda hep iyi olduğunu görüyorum.

Sanırım bu durumda bu zihniyetlerin politikayı iyi beceremediğndendir.

Örneğin bu zihniyetlerin ön yargılarından yola çıkarak mhp nin tüzüğüne baktım ilkelerinde ne faşizm var nede şiddet.

Ülkücülük yeminide bile faşizme karşı olduğu açıkça görülüyor.

Problemi kendinizde arayın bence Sn Tengeriin boşig dediği gibi Önce aynda kendinize bakın ve suçladığınızla yüzleişin!

Sonra suçladığınızı tanıyın .

. KURULUŞ, AMAÇ VE İLKELER

KURULUŞ

MADDE 1-

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve ilgili diğer mevzuata göre faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir siyasi partidir .

Genel Merkezi Ankara'da olan Milliyetçi Hareket Partisinin kısaltılmış adı "MHP" olup, özel işareti kırmızı zemin üzerine beyaz üç hilâldir.

AMAÇ

MADDE 2-

Milliyetçi Hareket Partisinin temel amacı;

Türk Milleti'ne mensubiyetin gurur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerlerimiz ile birlikte evrensel değerleri de özümsemiş, dış dünyaya, yeni düşünce ve gelişmelere açık, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, inançlı, yüksek ahlâklı ve sağlam karakterli nesiller yetiştirmek,

Yatırım ve istihdam kapasitesi yüksek, ileri teknolojiyi ve teşebbüs hürriyetini esas alan, uluslar arası rekabet gücüne sahip bir ekonomiyi hâkim kılmak,

Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak dengeli ve adaletli bölüşüm sistemine dayanan bir gelir dağılımını tesis etmek,

Vatandaşların müreffeh bir hayat sürdürmesi kadar, geleceğe güvenle bakabilmelerinin de önemli olduğu dikkate alınarak, sosyal güvenlik sistemini bütün vatandaşları kapsayacak şekilde genişletmek,

Her türlü terör ve anarşinin giderilerek toplumsal barış ve huzurun hâkim kılındığı, vatandaşların birbirleriyle ve devletle olan ilişkilerinde sevgi ve saygı ile insan hak ve hürriyetlerinin ve hukukun üstünlüğünün esas alındığı bir toplum yapısını oluşturmak,

Ülkemizin coğrafi, stratejik ve jeopolitik konumunu dikkate alan, bölgesel ve uluslar arası barışa katkı yapacak güven verici, şahsiyetli ve istikrarlı bir dış politika uygulamak,

suretiyle milletimizi çağın kudretli, itibarlı ve önder toplumlarından biri yapmak ve tarih sahnesinde ebedi kılmaktır.

TEMEL İLKELER

MADDE 3-

Milliyetçi Hareket Partisi, dünyada "Bilgi Toplumu"na geçişin sür'atle gerçekleştiği günümüzde, Türk Milleti'ni; bilim ve teknoloji üretimi ile bu üretimin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesine ilişkin yapısal değişim sürecinin tamamlanması suretiyle sosyal, siyasi, askeri ve ekonomik alanda küresel bir güç olarak, milletler camiasının en ileri safında yer almasını sağlayacak, Türklüğe yakışır bir var oluş mücadelesine ve yeniden yüceliş hareketine çağırmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi bu çağrıyı millet ve devlet olarak gönül seferberliği ile "yeni ufuklara ve güvenli yarınlara doğru" diye niteleyerek, başlattığı milliyetçi, ülkücü hareketi beş temel ilke ile hedefe ulaştırma azim ve kararındadır.

a. Meşruiyetçilik

Milliyetçi Hareket Partisi, her türlü siyasi faaliyetini, hukuk kuralları çerçevesinde ve meşruiyetçi bir çizgide, dürüstlük ve ahlâk kurallarına uygun yürütmeyi esas alır.

b. İnsan Haklarına ve Haysiyetine Saygı

Milliyetçi Hareket Partisi, insan haklarına ve haysiyetine saygı zihniyetini tüm düşünce ve davranışların, siyaset anlayışının temeli sayar. Bu sebeple insanlık dışı davranış olarak nitelendirdiği zulüm ve işkenceyi insanlık suçu olarak görür ve reddeder.

c. Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü

Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğünü esas alan, çok partili, demokratik ve hür parlâmenter rejim içinde siyasi faaliyetlerin yürütülmesi gereğine inanır.

d. İlkeli, Seviyeli ve Temiz Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi, sağlıklı bir demokrasinin ancak hoşgörü, dürüstlük, tutarlılık ve samimiyet gibi ahlâki değerlerle bezenmiş bir siyasi kültür zemini üzerinde yükselebileceğine inanır ve ilkeli, seviyeli ve temiz siyaseti demokrasinin teminatı kabul eder.

e. Gönül Seferberliği

Milliyetçi Hareket Partisi, her insanı mukaddes bir varlık ve emanet olarak kucaklamak ve onların gönlünü, sevgisini ve saygısını kazanmak suretiyle bir gönül seferberliği anlayışı içerisinde hedefine ulaşmak ister. Bu anlayışı aynı zamanda yurt ve dünya barışına katkı sağlayacak, vicdani bir sorumluluk olarak kabul eder.

Gönderi tarihi:

Açıkçası, sizin, kendiniz hakkındaki ifadelerinize de inanmıyorum.

Siz herhalde benim buradan Kürt oldugum halde yalan söyleyerek Türk oldugumu ifade etmek istiyorsunz, kendi hakkimdaki ifadelere inanmadiginizi söylemekle. Dogal olarak bu ortamda sizin ifade ettiginiz gibi herkes kendisini oldugundan degisik göterebilir ve bu sizin icinde gecerli. Ama beni burada tanimayan azdir, görüslerime katilmayanlar bile benim ifadelerimin bana ait oldugunu ve Türk oldugumu bilirler. Ama siz acaba ne kadar gercek ifadeler kullaniyorsunuz bu da tabiiki büyük bir soru olarak klacak.

Gönderi tarihi:
Siz herhalde benim buradan Kürt oldugum halde yalan söyleyerek Türk oldugumu ifade etmek istiyorsunz, kendi hakkimdaki ifadelere inanmadiginizi söylemekle. Dogal olarak bu ortamda sizin ifade ettiginiz gibi herkes kendisini oldugundan degisik göterebilir ve bu sizin icinde gecerli. Ama beni burada tanimayan azdir, görüslerime katilmayanlar bile benim ifadelerimin bana ait oldugunu ve Türk oldugumu bilirler. Ama siz acaba ne kadar gercek ifadeler kullaniyorsunuz bu da tabiiki büyük bir soru olarak klacak.

Sayın Dünyahepimizin...

"Kim daha doğruyu söylüyor" ya da "Kim daha iyi tanınıyor" yarışına girecek değilim.

25-11-06 tarihinden beridir foruma kayıtlı üyeyim ve forumda sık sık konuştuğum bir çok insanla da yüzyüze görüşme imkanım oldu.

Söylemlerinizin doğru olduğunu varsaysam bile tutarlı olmadıklarını

Ya da en azından söylediklerimi anlamlandıramadığınızı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Konuyu daha fazla kişiselleştirmeyelim.

Gönderi tarihi:

İşin gerçeği, Kürtlerin kötü niyetli bölücülerce kullanıldığıdır...

Tabi hepsi değil, bir kısım Kürt asıllı vatandaşımız kötü niyetli insanlar tarafından provake edilerek, sözde hak talebi üzerinden fakat özde tamamen emperyalizmin hizmetinde ulusal bütünlüğü bölmek için eylemdeler...

Dtp, bunun siyasi ayağını temsil ediyor, pkk terör ayağını kimler tarafından desteklendikleri ve finanse edildikleri ortada, Amerikan emperyalizminin orta doğu projesinde en önemli bölge güneydoğu anadolu orada kurulması planlanan Amerikan güdümlü Kürdistan için, Kürt asıllı vatandaşlarımızın duyguları, düşünceleri prangalanmaktadır...

Türk silahlı kuvvetlerine karşı sürekli bir tehdit dile getiren Dtp'li vekiller, liberaller, sözde aydınlar Amerika'nın Irak için öngürdüğü demokrasi katliyamına seyirci kaldılar, ses çıkarmadılar...

Ben buradaki Kürt asıllı Dtp'li arkadaşlara sormak istiyorum, TSK demokrasi için bir tehtid midir, yoksa demokrasiler ordularla mı korunur ve kurulur? Yok öyle değilse Amerika, Irak'a Amerikan ordusu ile demokrasi götürmedi mi, askerle demokrasi olmuyorsa Kürt hakları adı altında TSK'ya savaş açan kişiler Amerika'nın Kuzey Irak'ta ne aradığını ve ne yaptığını söyleyebilirler mi?

Kürtlerin hakları neler ve hangi haklarından mahrumlar?

Kendisine sosyal demokrat diyen herkes, hümanist diyen herkes haklara insan hakları çerçevesinden bakar ve böyle dile getirir, eğer toplumları etnik özellikleri üzerinden ayrıştırıp haklarını savunmaya kalkarsanız bunun sonu gelmez ve asla güvence verilemez.!

Amerika, Usame Bin Ladin'i muhatab alıp ondan özür dilerse o gün belki samimiyetlerine inanabiliriz!

Gönderi tarihi:

Söylemlerinizin doğru olduğunu varsaysam bile tutarlı olmadıklarını

Ya da en azından söylediklerimi anlamlandıramadığınızı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Ben de sizin yorumlariniz icin gönül rahatligiyla benzeri tesbiti söylebilirim. Kisisellestirmek amaciyla söylemedim, sadece dogrudan bir cevap.

Gönderi tarihi:
Ben de sizin yorumlariniz icin gönül rahatligiyla benzeri tesbiti söylebilirim. Kisisellestirmek amaciyla söylemedim, sadece dogrudan bir cevap.

Dünyahepimizin...

Öncelikle yazdığım yazıların konu ile alakasını kestirememen konusundaki düşüncelerimi söyleme hakkımı saklı tutarak (avukatlar gibi konuştum :) ) "İkinci bir resmi dil talepleri yok" biçimindeki savınıza değinmek istiyorum.

Bir ülkenin tüm resmi kurumlarında "Resmi Dil" olarak tanımlanan dil konuşulur ve işlemler o dil ile yapılır.

"Okul" dediğimiz kurum da bir kamuya ait "Resmi" bir kurumdur ve burada devletin tespit ettiği eğitim sistemi işlenir (gerçi rejim düşmanı birey yetiştiren tek ülke Türkiye ama olsun...).

Şimdi siz diyorsunuz ki; Resmi dil talepleri yok...

Bakalım nasıl yok:

1- Eğitim Dili olarak Kürtçenin de kabul edilmesini istiyorlar... Özel okullarda kim hangi dil ile konuşursa konuşur, bu yasalarla tespit edilir ama resmi kurumlarda resmi dil konuşulur. Devlet okulunda Kürtçenin eğitim dili olarak öğretilmesi, Kürtçenin resmi devlet dili olarak kabul edilmesi demektir.

2- Devlete ait bir kanalın Kürtçe yayın yapması, Kürtçenin resmi bir dil olarak kabulüdür zaten!

3- Başbakan!'ın Resmi kimliği ile ekranlara çıkıp, Ulusa Seslenişte Kürtçe hitabı da Kürtçeyi Resmi bir platforma taşır.

Bunlardan memnun olanlar var mı?

Var...

Bunların "Lozan"ın "Resmi Dil" anlayışını DELMELERİ konusunu geçerek, yine Lozan'ı "Azınlık Tanımı" açısından delmesine gelmek istiyorum.

Kürtçenin bir Eğitim Dili olarak tanınması, o eğitim dilini kimlerin göreceği sorunsalını da doğuracaktır.

Tabii ki bu da bu dilin eğitimini görecek olan insanların tespitini yani kimliklendirilmesini, daha doğrusu "Türk Ulusundan ayrı" bir kimliklendirmeyi gerektirecektir ve bu da kesinlikle resmi olacaktır.

Resmi olacaktır; çünkü Kürtçe eğitimi verecek olan devlet, bu talebi tatmin etmek için resmi işlemler ve kanallar uygulamaya koymak zorunda.

Peki, Resmi dilden başka bir dili konuşanların, resmi kimlikten ayrı ikinci bir kimliklendirme ile tespit edilmesi, o kimselerin "Azınlık" olarak da tespit edilmesi demek değil midir?

Lozan'ın Azınlıklar ile ilgili maddelerine açın bakın...

Kürtçenin Eğitim Dili olarak talep edilmesi, eğitim dili olarak kullanılmasını istenmesi çok çok sinsi bir planın çok önemli bir öğesidir.

Yeteri kadar zeki olan hiç bir kimsenin bunu görmemesi imkansızdır.

Kürtçü-Etnik Milliyetçilik, en az Türkçü-Etnik Milliyetçilik kadar bu ülkeye ve birliğine zarar verecektir.

Ne yazık ki olay, toplumun kamplaştırılması ve ayrıştırılması noktasına geldiği zaman sizin kadar esnek olamıyorum.

Lozan'ı delme amacında olduğu apaçık belli olan hiç bir adımı onaylamam mümkün değildir.

Haa Lozan'ın eksikleri var mıdır?

Vardır...

Ama budanacak/delinecek bir fazlası yoktur...

Türkiye hiç bir etnik kökenin tekelinde değildir.

Yalnızca Türkler, yalnızca Kürtler ya da yalnızca Çerkezler, Lazlar vs. bu devleti tekellerine alamazlar.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklar üzerinde yaşayan ve bu ülkenin vatandaşlığında olan herkesin tekelindedir ve tekelinde olmak zorundadır.

Bu ülkenin vatandaşı olup da bu devlete karşı bir eyleme girişen ya da bu devletin kuruluş ve var oluş ilkelerine karşı eylem sergileyen veya tüm ülke vatandaşlarını aynı Ulusun parçası olarak gören temel anlayış yerine Türkçülük üzerinden olsun, Kürtçülük üzerinden olsun, Çerkezcilik ya da Lazcılık üzerinden olsun Etnik-Milliyetçilik yapan ve yapanları da haklı gören herkes; bu devlete ihanet içerisindedir.

Ve ben, bu devletin kimliğini taşıyan bir birey olarak, o kimliği korumakla yükümlüyümdür.

İş, İnsanlık Haklarının korunması kılıfı ardında Etnik-Milliyetçilik yapma noktasında geldiğinde, elbette ki bu devleti savunmak ve bu devleti sahiplenmek; bu devlete karşı sorumluluk duygusu besleyen herkesin tekelinde olacaktır; bunun neresi yanlıştır?

Devlet, kendi halkına haksızlık yapmış mıdır?

1980lerde yapmıştır; evet...

"Bunun hesabını bütün Türk Ulusunun sorması gerekir; bu hesabın Kürtlük adına sorulması hatadır" diyorum, bunun neresi yanlıştır?

Eğer çıkar "Ben Kürt'üm ve Kürtlüğümden doğan haklarımı istiyorum" biçiminde bir hak talep edilirse, bunun Etnik-Milliyetçilik demek olduğunu söylüyorum ve savunduğunuz arkadaş(lar) bu biçimde bir savunma yapıyorlar!

Ben, Türkiye Cumhuriyetinin yönetiminde bulunduğu halde, kendi halkını Kürt ve Türk olarak ayırıp, bir kısmının dilini özel olarak engelleyen ve baskı altına alan yönetimden, Türk Ulusunun bir bireyi olarak bunun hesabını soruyorum...

Ha ama bunu illa ki Kürt Etnik-Milliyetçiliğini meşrulaştırarak ve savunarak yapanlar varsa,

O zaman da derim ki;

"Bende Türk/Çerkez/Laz ırkından gelen bir bireyim ve Kürt, bu hesabı Ulus adına sormuyorsa, bir Kürt'ün hakkını korumak gibi bir kaygım olamaz".

Bir Ulus'un en büyük ve en önemli özelliği, aynı ülküde ve aynı birliktelik amacında olmalarıdır.

Ama birileri çıkar "Kürt Hakkı" diye diretirse, ben, kendisini benden ayrı görenleri niçin benimseyeyim ve onları niçin bu Ulusun bir parçası olarak göreyim?

Aynı biçimde Türk-Etnik Milliyetçiliği yapan da aynı durumdadır benim için...

Günlerdir tartışmalarımızda herkesin Türk, Kürt, Çerkez, Laz vs. ayırt etmeksizin aynı Ulusun bireyleri olduğunu söyleyip duruyorum.

Ancak kimileri İnsanlık, Kardeşlik ve Demokrasi adına Etnik-Milliyetçilik yapıyorlar.

Herkesin söylemleri, forumun geçmişteki iletilerinde apaçık ortadadır...

Bununla da yetinilmeyip, satır arasında Atatürk'ün Ulusalcılık anlayışına da laf edildi ve yadsındır ki; ona da kimse ses çıkarmadı...

Ancak iş o eleştiri noktasına gelip de, Atatürk'ün anlayışından daha ileri ve çağdaş bir düşünce ortaya koymak yerine, daha ilkel ve Etnisiteye dayalı bir anlayış ortaya konulduğunda elbette ki "Dur" diyeceğim...

Şimdi;

Benim bilmem kaç bin küsur iletimi alıp istediğiniz biçimde yorumlayabilirsiniz...

Söylediklerim oldukça açık ve nettir...

Ancak siz hala yazdıklarımı konu ile ilişkilendirememekte serbestsiniz;

İlişki kuramamaya devam edebilirsiniz...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Dünyahepimizin...

Öncelikle yazdığım yazıların konu ile alakasını kestirememen konusundaki düşüncelerimi söyleme hakkımı saklı tutarak (avukatlar gibi konuştum :) ) "İkinci bir resmi dil talepleri yok" biçimindeki savınıza değinmek istiyorum.

Bir ülkenin tüm resmi kurumlarında "Resmi Dil" olarak tanımlanan dil konuşulur ve işlemler o dil ile yapılır.

"Okul" dediğimiz kurum da bir kamuya ait "Resmi" bir kurumdur ve burada devletin tespit ettiği eğitim sistemi işlenir (gerçi rejim düşmanı birey yetiştiren tek ülke Türkiye ama olsun...).

Şimdi siz diyorsunuz ki; Resmi dil talepleri yok...

Bakalım nasıl yok:

1- Eğitim Dili olarak Kürtçenin de kabul edilmesini istiyorlar... Özel okullarda kim hangi dil ile konuşursa konuşur, bu yasalarla tespit edilir ama resmi kurumlarda resmi dil konuşulur. Devlet okulunda Kürtçenin eğitim dili olarak öğretilmesi, Kürtçenin resmi devlet dili olarak kabul edilmesi demektir.

.

.

.....

Okullarda secmeli olarak Türkcenin yanisira Kürtce veya baska etnik kökenli vatandaslarimizin dillerini ögrenmeleri asla ikinci bir resmi dile dönüsür anlamina gelmez, o sizin sahsi kaygilariniz.

Bende sizin gibi diyorumki Türkiye Türk'üyle, Cerkez'iyle, Kürd'üyle ve diger azinliklariyla onlarin tekelindedir ve kimse digerine karsi üstünlük etme hakkini kendisinde bulmamalidir.

Türkiye'de sadece 1980 de haksizlik yapildigini, ama neler yapildigini belirtmemissiniz. Bu haksizliga sadece Kürt'ler degil diger azinliklarin yanisira Türk'lerden bile tepkiler oldu ve hala oluyor, ama tepki verenlerin hemen hemen tümü o günden günümüze kadar bölücü ve vatanhaini ilan edildi.

Benim söylemlerimde cok acik ve net. Ben Türkiye'de esit vatandaslik olmadigini iddaa ediyorum ve esitsizlik sadece Kürt azinligiyla sinirli degil. Virakin etnik azinligi, ülkenin temel taslarini olusturan ve cumhuriyete en sadik vatandaslar olarak taninan ve Türk olan Alevi vatandaslarimiza yapilan gecmisten günümüzde bile devam eden haksizliklari veesitsizlikleri bilmeyen yok, ama bunu iriraf edecek ve sil bastan yapacak ne devlet erkani var ne de toplum.

Digerlerine yapilan haksizliklari da burada saysak saatlerimizi alir.

Haksizliklarin üzerine yatan bir devletimiz ve toplumumuz var malesef.

Gönderi tarihi:

Sevgili Boşig ve Kaplan,

Yazdıklarınızı anlayarak,kendimi sizin yerinize koyarak okumaya çalıştım.Eleştirileriniz,soruna bakışınızı çok net gösterişyor.Zamanım olmadığından çopk şey yazamayacağım,ama diyeceğimi de yazmadan geçmeyeceğim;

sorun Kürt olmak yada şu veya bu şekilde kendini kabul ettirmek de değil,sorun en azxından şimdi dökülen kan.Adını ne koyarsanız koyun,kendim dahil olmak üzere herkese vicdan diyorum;sağduyu ve çözüm önerileri...

anlaşılacağımı umarak sevgiler.

Gönderi tarihi:
Halklar değil...

"Ulus"...

............

Yıllardır, Türk Etnik-Milliyetçiliği ile Kürt Etnik-Milliyetçiliğinin birbirlerini beslediklerini nasıl göremiyorsunuz?

Bunu kavrayabilmeniz bu kadar zor mu?

Bu kadar saplantı haline getirmeyin,

Ya da açık açık söyleyin;

"Biz, aynı Ulusa karşı sorumluluk duymuyoruz, ayrıyız" diye...

En azından "Açık sözlüsünüz" diyeyim...

Saygılarımla...

Değerli forumdaşım,

Beni samimi olmamakla suçlarken önce ne yazdığıma bakın.Ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum,nasıl bir insan olduğumun farkındayım;konuyu saptırmayın lütfen.

Kürt halkı demem sizi niye bu kadar rahatsız etti,anlamış değilim.Ulus diyorsunuz,nasıl bir ulus,hangi ulus?Buyrun,bakın ne diyor TDK,halk için;

1 . Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu

2 . Aynı soydan gelen, ayrı ülkelerin uyruğu olarak yaşayan insan topluluğu

3 . Bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının her biri

4 . Belli bir bölgede veya çevrede yaşayanların bütünü, ahali

5 . Bir ülkedeki yurttaşların bütünü, kamu

Açıklamam gerek var mı!

Etnik milliyetçilik emperyalizmin en etkili silahıdır;doğru...yanlış olan ise etnik milliyetçiliği ile etnik kimlikleri ayırt edememenizin.

Değerli Boşig,

O kadar basit değil bir etnik kimliği bu tür korkularla yok saymak.

Bu ülkede hukuksuzluğun alası yapıldı,insanlar PKKlısın diye damgalandı,köyler yakıldı,insanlar göçe zsorlandı,canlar alındı,açlık ile terbiye edilmeye çalışıldı....Şimdi bakın bölgeye,açlık ve cehalet dizboyu.

Ben bir Kürt olarak soruyorum neden;neden yaşanıldı tüm bunlar?

Madem bir sorun yok,neden hala bedel ödüyoruz?

Sakın demeyin PKK!

Yıllardır uygulanan yanlış sistemleri görmemezlikten gelmeyin,bunu yaparsanız o zaman size yazılacak tek kelimem olmaz.

Daha bundan birkaç gün önce daha sekiz yaşındaki kuzenim bana şu cümleyi kullanıyor;

"-Abla sen Kürt müsün,Türk müsün?

-....

-Ben okulda Türk,evde Kürt'üm"

Nedir bunun mantığı,bir çocuk neden etnik kimliğinin bu kadar farkında olur ki?

Farkında değil mi kimse hala,oyuna gelen bizleriz.Oyuna gelen etnik kimlik korkusu ile düşüncelerimizi prangalayan bizleriz.Bakın hala anneler yanıyor,canı acımayan bilmez,canı yananlardan biri de benim.En yakın arkadaşımı askerde kaybettim.24 yaşında ki bir mühendis,ölüme neden gitsin?

Lütfen,herkes bıraksın siyasi iradeyi...şimdi sivil irade zamanı;birbirimize daha fazla yabancı kalamayız;tükeniyoruz.

Ve Sevgili Kaplan,

Bana maddeler ile cavep vermeyin.MHP'nin ne olduğu belli,DTP diye bağırıyoruz madem,madalyonun diğer yüzünü de da görelim.Sistem haline gelen inkara dayalı tüm devlet politikalarının diğer adı MHP!

Hadi başlayalım devleti kutsamaya...

Gönderi tarihi:
Değerli forumdaşım,

Beni samimi olmamakla suçlarken önce ne yazdığıma bakın.Ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum,nasıl bir insan olduğumun farkındayım;konuyu saptırmayın lütfen.

Kürt halkı demem sizi niye bu kadar rahatsız etti,anlamış değilim.Ulus diyorsunuz,nasıl bir ulus,hangi ulus?Buyrun,bakın ne diyor TDK,halk için;

1 . Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu

2 . Aynı soydan gelen, ayrı ülkelerin uyruğu olarak yaşayan insan topluluğu

3 . Bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının her biri

4 . Belli bir bölgede veya çevrede yaşayanların bütünü, ahali

5 . Bir ülkedeki yurttaşların bütünü, kamu

Açıklamam gerek var mı!

Etnik milliyetçilik emperyalizmin en etkili silahıdır;doğru...yanlış olan ise etnik milliyetçiliği ile etnik kimlikleri ayırt edememenizin.

Değerli Boşig,

O kadar basit değil bir etnik kimliği bu tür korkularla yok saymak.

Bu ülkede hukuksuzluğun alası yapıldı,insanlar PKKlısın diye damgalandı,köyler yakıldı,insanlar göçe zsorlandı,canlar alındı,açlık ile terbiye edilmeye çalışıldı....Şimdi bakın bölgeye,açlık ve cehalet dizboyu.

Ben bir Kürt olarak soruyorum neden;neden yaşanıldı tüm bunlar?

Madem bir sorun yok,neden hala bedel ödüyoruz?

Sakın demeyin PKK!

Yıllardır uygulanan yanlış sistemleri görmemezlikten gelmeyin,bunu yaparsanız o zaman size yazılacak tek kelimem olmaz.

Daha bundan birkaç gün önce daha sekiz yaşındaki kuzenim bana şu cümleyi kullanıyor;

"-Abla sen Kürt müsün,Türk müsün?

-....

-Ben okulda Türk,evde Kürt'üm"

Nedir bunun mantığı,bir çocuk neden etnik kimliğinin bu kadar farkında olur ki?

Farkında değil mi kimse hala,oyuna gelen bizleriz.Oyuna gelen etnik kimlik korkusu ile düşüncelerimizi prangalayan bizleriz.Bakın hala anneler yanıyor,canı acımayan bilmez,canı yananlardan biri de benim.En yakın arkadaşımı askerde kaybettim.24 yaşında ki bir mühendis,ölüme neden gitsin?

Lütfen,herkes bıraksın siyasi iradeyi...şimdi sivil irade zamanı;birbirimize daha fazla yabancı kalamayız;tükeniyoruz.

Ve Sevgili Kaplan,

Bana maddeler ile cavep vermeyin.MHP'nin ne olduğu belli,DTP diye bağırıyoruz madem,madalyonun diğer yüzünü de da görelim.Sistem haline gelen inkara dayalı tüm devlet politikalarının diğer adı MHP!

Hadi başlayalım devleti kutsamaya...

Sayenizde mhp'yi gerektiğinden fazla tanıdım.

neresine bakarsanız bakın sizin söylediklerinizle yakından uzaktan alakası yok, yine söylüyorum siz kendinizi bu konuda şartlandırmışsınız her zaman doğruları es geçiyor görmezden geliyorsunuz.

örn .Mhp genelbaşkanının yaptıklarını doğru görmüyorum,bana göre çok kötü bir lider.Buna rağmen mhp nin yetkili ağızlarından kürtleri inkar eden herhangi bir açıklamlarını duydunuzmu?

Şimdi siz vicanınıza sorun ve cevabını verin .

Bugün kendisini mhp çatısında gösteren birçok kürt vatanadaşı var üstelik pkk terörüne en büyük darbeyi vuran insalarda kürt kökenli vatandaşlardır.

Hakkari ve şırnakta ismini vermek istemediğim aşiretlerde aynı şekilde.

Siz önce pkk nın yaptıklarını kürtlerin adına yaptığına inanmaktan ve bütün kürtlerinde pkk dan yana olduğuna o teröristlerin kendileri için mücadele etmediğine inandırmanız gerekir siz inanmadıktan sonra bu ön yargıdanda vaz geçemesiniz.

Her seferinde ben pkk ve dtp yi onaylamıyorum diyorsun.Defalarca, ısrsrla söylememe rağmen, kınamıyor ve politik cevaplar veriyorsun ,bunun adıda objektiflik oluyor !

Gönderi tarihi:
Sayenizde mhp'yi gerektiğinden fazla tanıdım.

neresine bakarsanız bakın sizin söylediklerinizle yakından uzaktan alakası yok, yine söylüyorum siz kendinizi bu konuda şartlandırmışsınız her zaman doğruları es geçiyor görmezden geliyorsunuz.

örn .Mhp genelbaşkanının yaptıklarını doğru görmüyorum,bana göre çok kötü bir lider.Buna rağmen mhp nin yetkili ağızlarından kürtleri inkar eden herhangi bir açıklamlarını duydunuzmu?

Şimdi siz vicanınıza sorun ve cevabını verin .

Bugün kendisini mhp çatısında gösteren birçok kürt vatanadaşı var üstelik pkk terörüne en büyük darbeyi vuran insalarda kürt kökenli vatandaşlardır.

Hakkari ve şırnakta ismini vermek istemediğim aşiretlerde aynı şekilde.

Siz önce pkk nın yaptıklarını kürtlerin adına yaptığına inanmaktan ve bütün kürtlerinde pkk dan yana olduğuna o teröristlerin kendileri için mücadele etmediğine inandırmanız gerekir siz inanmadıktan sonra bu ön yargıdanda vaz geçemesiniz.

Her seferinde ben pkk ve dtp yi onaylamıyorum diyorsun.Defalarca, ısrsrla söylememe rağmen, kınamıyor ve politik cevaplar veriyorsun ,bunun adıda objektiflik oluyor !

Ben,hiçbir şekilde PKK'nın yaptıklarını onaylamıyorum,PKK ile kendimi ifade etmiyorum;DTP'nin yanlışlarını es geçmiyorum...sadece soruyorum;örneklerle...

-Neden hala PKK?

-Dokunulmazlıklar neden sadece DTP'ye işlemez?

Sadece iki örnek;farkımız bu.

İşin aslı ben Sayın Bahçeli'yi tabanına göre çok iyi buluyorum;bugün birazda olsa MHP'yi çetelerden ayıran,tabanını linç kültüründen ayrıştıran kendileri.

Elimi vicdanıma koymaya gerek var mı,koyayım.

Hemen de bir örnek vereyim.

2000'li yıllarda MHP milletvekili Gül ile sanatçı Tunç arasındsa Kanal 7 de de bir tartışma yaşanmıştı.Gül ısrarla Tunç'a "sen bir Zazasın,Kürt değil.Kürt diye bir ırk yoktur."

Başka örneğe gerek var mı?

Ben MHP'nin ne olduğunu,düşüncelerini ve neler yaptıklarından az çok haberdarım.Önemli olan olaylara bakıştaki vicdan da...Bakınız,Türk bir aydın olan çok sevdiğim bir arkadaşımın yazdıkları ile bu bakışı sizinle paylaşacağım;

"Bu öfke,bu kin,bu nefret niye?Nedir paylaşamadığımız nedir?Kardeşi kardeşi düşüren,Kürd'ü Türk'ten ayıran ne?Baktık mı hiç aynaya,aynayı kontrol etmek için değil gözlerimizle karşılaşma cesaretini bulabildik mi kendimizde?Korktunuz değil mi,korktuk değil mi?Hep kaçtık gerçeklerden.Başkalarını suçlamak ne kadar da kolaydı.Ama hesap edemediğimiz birşey vardı,o da vicdanımız.Kaç kaçabilirsen vicdandan dedik,belki bir süreliğine de olsa bunu başardık sandık.Ama nereye kadar kendimizi kandırabildik?Bir de tüm yaşananları özgür beyinlerle yorumladığımızı sanıp,buna özgürlük dedik.Özgürlüğü kapalı kapılar ardında olmamak olarak niteledik.Güneş gözlüğü yerine at gözlüğü takmış,var olanı yok etme marifet olarak sayan bir özgürlük!Belki bedenimiz tutsak değil ama düşüncelerimizle öyle hapsolmuşuz ki,beyaza ak demeye dilimiz var mıyor?Çamura bulanıyor,itekleniyoruz.Ayağa kalkmaya çalıştık mı,bir kez daha vuruyorsunuz.Düşeni kendimizden sayamayacak kadar esiriz kendimnize,bir de özgürlük diyoruz.Özgürlük başkalarına zulüm yapmaksa,unutmayın o başkaları siz de olabilirsiniz.Unutmayın rüzgar eken fırtına biçer;biçeçekisniz!"

Diyarbakırdan ayrıldığım bu günlerde,Diyarbakırı için ortak çarpan yüreğimizin en güzel insanı olan arkadaşım bir Türk,ben ise bir Kürt'tüm.Aydın olmak düşüncelerde özgür olabilmekti,o bunu başaran ender insanlardandı.Bunları düşünmenin yolu etnikten değil vicdandan geçer.Tük,Kürt farketmez tüm ülkemiz insanları vicdan için buluşturmayı nasıl isterdik.

Hergün birileri daha toprağa düşerken,acılarımıza yabancı kalan bizlerden çok daha suçlu olan siyasi hesapları,bunu yapanları yazmaktan vazgeçtik biz.MHP yada başklarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz;bunun için barış için "siyasi irade" diyoruz.

Herkese sevgiler.

Gönderi tarihi:
Ben,hiçbir şekilde PKK'nın yaptıklarını onaylamıyorum,PKK ile kendimi ifade etmiyorum;DTP'nin yanlışlarını es geçmiyorum...sadece soruyorum;örneklerle...

.

.

.

Herkese sevgiler.

Ben degerlerimin yasaklanmasina cignenmesine izin verseydim, o zaman Kurtlus Savasi'nda benim dedelerim savasmazlardi. Degerlerimiz namusumuzdur, tipki Turklerin degerlerinin onlarin namusu oldugu gibi! Bunu unutmayalim!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
"Kürt Sorunu"nun neresi Evrensel,

.

.

.

Yoksa daha İnsani düşünme eğilimi sergileyecek misiniz?

Nsıl alkış tutayım nasıl çiçek göndereyim nasıl tebrik edeyim bu yazıyı bilemedim. İmzamı atarım sevgili Boşig... Teşekkürler, emeğine sağlık...

Gönderi tarihi:
Nsıl alkış tutayım nasıl çiçek göndereyim nasıl tebrik edeyim bu yazıyı bilemedim. İmzamı atarım sevgili Boşig... Teşekkürler, emeğine sağlık...

Imzami atarim dediginiz yorumda malesef ülke gercekleri hala inkar ediliyor. Devlet yetkilileri bile artik bir "Kürt sorununun" varligindan ( Bosuna yanlis anlamaya calismayalim diye aciklama getirmek zorundayim, Kürt sorunu derken Kürt'lerin sorunlu oldugundan veya Kürt'leri Türk'lerle sorunlu oldugundan bahsedilmiyor. Tabiiki inkarcilik ve ezbercilik yapanlar genelde olayin böyle oldugunu iddaa ediyorlar ama nafile.) bahsederken ve hatta bu sorunun artik cözülmesi icin gec bile kalindigindan bahsederken, bizler burada hala alismis oldugumuz inkar ve ezber iddaalari okuyoruz.

Daha düne kadar Alevi vatandaslarimizin sorunlarina bile göz yumardik ve simdi nasil olduysa onlarinda sorunlari oldugunu gördügümüzü söylüyoruz, ama cözüm orada da yok.

Türkiye yillardan beri tüm sorunlarini inkar etmekle cözecegini zannettigi icin vatandaslarinida o politikayla egitti ve sonuc ise vahim bir hal.

Gönderi tarihi:
Imzami atarim dediginiz yorumda malesef ülke gercekleri hala inkar ediliyor.

Neymiş o gerçekler?

Devlet yetkilileri bile

Referansın bu hükümet mi?

artik bir "Kürt sorununun" varligindan

Kime göre kürt sorunu?? Herkesin sorunu farklı...

Kürt sorunu derken Kürt'lerin sorunlu oldugundan veya Kürt'leri Türk'lerle sorunlu oldugundan bahsedilmiyor.

:)

Tabiiki inkarcilik ve ezbercilik yapanlar genelde olayin böyle oldugunu iddaa ediyorlar ama nafile.)

Neyi inkar ediyorlar??

bizler burada hala alismis oldugumuz inkar ve ezber iddaalari okuyoruz.

Evet sizler hala oturmuş ezber sorunlardan bahsediyorsunuz :) Cümleni kesip almış ve oynamış gibi oldum ama, daha iyi nasıl anlatabilirim bilemedim.

Ezber olan neymiş senin açından?

Daha düne kadar Alevi vatandaslarimizin sorunlarina bile göz yumardik

Alevi sorunlarını kürt sorunuyla aynı kefeye koyamazsın. Örneğin şu anda Türklerin de (çerkeslerin, lazların vs.) sorunları var. Bu sorunlara kulak tıkayanlar var diye Kürt sorunu dedğin şey meşru mu oluyor???

Türkiye yillardan beri tüm sorunlarini inkar etmekle cözecegini zannettigi icin vatandaslarinida o politikayla egitti ve sonuc ise vahim bir hal.

Vahim olan şey, sorunlarımız var diyerek, yıllardır ülkenin her kademesinde aktif rol alabilmelerine rağmen 2.sınıf vatandaş olduklarını dile getirip, her seferinde daha fazlasını isteyip milletin kafasını bulandırmayı başarmış olabilmeleridir. Vahim bir hal...

Gönderi tarihi:
Neymiş o gerçekler?

.

.

.

Vahim olan şey, sorunlarımız var diyerek, yıllardır ülkenin her kademesinde aktif rol alabilmelerine rağmen 2.sınıf vatandaş olduklarını dile getirip, her seferinde daha fazlasını isteyip milletin kafasını bulandırmayı başarmış olabilmeleridir. Vahim bir hal...

referansim Türkiye cumhuriyeti hükümetleridir, begeniriz veya begenmeyiz , o ayri bir olay. Kürt realitesini ve dolayisiyla onlarin inkar ve baskidan dolayi olan sorunlarini önceki hükümet bile tanimistiki önemli olan hangi hükümetin tanidigida degil. Sanki bugünki hükümet Türkiye'yi degilde baska bir devleti temsil ediyormus gibi bir tavir almamizada hic gerek yok.

Alevi sorununu sadece azinliklardan olmayan ama onlarin bile sorunlarini yillardan beri görmezlikten geldigimizi göstermek icin verdim. Ama baglantilari haklarini verme bazinda hala vermemek icin direndigimiz icin bir benzerlik bulabiliriz.

Ezbercilik yillardan beri duydugumuz kaliplasmis sözler ve sizde bunlarin ne oldugunu cok iyi biliyorsunuz ama ne diyebilirim. örnek olarak mesela, Kürt sornu yoktur demek, bir dönemler birakin Kürt sorunu yok demeyi, Kürt'ler yok diyorduk. Bu tip ezberci ve inkarci sözleri cogaltabiliriz. Mesela alevi vatandaslarimizin ibadet yerleri olan cem evlerini bile devlet olarak red ediyoruz. Sn basbakanimiz cem evleri ibadet yeri degil cünbüs yeridir demedimi yoksa? dediyse bu inkarcilik degilde ne acaba? sanki bu hükümet öncesi hükümetler baska konusuyorlardi da sorun bu hükümetteymis gibi göstermeye calisiyoruz.

Türk'lerinde sorunu oldugundan bahsediyorsunuz, burada malesef elma ile armutu birbirine karistirmisiz. Türk'lerin kimlik sorunumu var? Dillerinimi konusamiyorlardi mesela? Veya dilelrini gelistirmeleri, yani okullarda ögretilmesi yasak?

Gönderi tarihi:
Türk'lerinde sorunu oldugundan bahsediyorsunuz, burada malesef elma ile armutu birbirine karistirmisiz. Türk'lerin kimlik sorunumu var? Dillerinimi konusamiyorlardi mesela? Veya dilelrini gelistirmeleri, yani okullarda ögretilmesi yasak?

:D :D Peki tamam :D öle olsun...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.