Misafir la.kin Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Ne kadar yüksekten düşersen tahribatta o kadar fazladır. ne kadar sağlam inanmışsan o kadar üzülürsün yanıldığını anlayınca. Önce toz kondurmadığım dönemler vardı inancıma. Hersey kutsaldı. Hep bunu okudum sayfalarca. Ama hiç bir zaman sevmedim "Aman Yarab sakın yazma bizi" diye ağlayanları. Allah beni neden yaksındı. Ben inanıyordum O'na. E bunu diyenler de inanıyordu. O zaman neden yakacaktı ki bizi. Günahlar yüzünden mi? Ne olur Hakim Bey beni atma hapise diye neden ağlayayım ben, suçum yoksa. Affetsin diye mi ağladılar? Hayır, Allah affetsin diye ağlarlar demeyin, yine aklım almaz. O kadar muazzam bir güce inanıyorsan ondan korkmayacaksın. Yani O'na yaranarak mı kurtulacaktın yanmaktan. neyse.. Sonra bir gün Halife Ali hayal kırıklığına uğrattı beni. Demiş ki zat sahabelere bakıp; bir daha kimse bunlar kadar mükemmel olmayacak, bunlar harika insanlardı (hangi kelimelerele rivayet edildiği umurumda değil, zira bu manaya çıkıyor) İçten içe kırıldım. Ne yani, şimdi biz müslümancık mıydık? Hatta bence daha bile iyiydik zira biz hiç görmeden dediklerine inanmıştık Resul'un. Evet bir çok insana göre izahı kolay şeyleri kafama taktığım düşünülebilir. Asla! Daha sonra ağlayanlardan anladım ki biz asla Allah'a layık olamazdık. Sindiremedim içime. Neymiş efendim bizler günahkarmışız. Olmaz efendim. Allah neden kendine layık olamayacak insanları yaratsın da sonra da cennetinde yanına alsın! Vardı buna benzer tıkanıklıklarım.. Buraya kadar ki sıkıntılarımın çoğu inançla ilgili değil inananlrla ilgili evet. Bu kabahatlarden inancın kendisi sorumlu tutulamaz belki. OLsun, inancımızı kimlerden dinleyerek büyüyoruz? Hepimiz el kadar bebe iken -sözde- alimlerin -sözde- muhteşem kitaplarını büyük bir dikkat ile okuyup idrak etmiyoruz değil mi? Büyüyene kadar da artık koşullanmış olmuyor muyuz? Sonra da dini anlatan imamlara taktım kafayı. Her cuma aynı topluluğa aynı kelimelerle mi seslenmek zorundalardı? MUHTEREM CEMAAAAAAAAATT, BURADA BUYURUYOR Kİİİİİİİ...... Sevmedim ya zorla mı? her şairi begenir misiniz? her sarkıcının yorumunu sever misiniz? Ben de bu adamların yorumlarını sevmedin, vurgularını sevmedim. Durmadann yalvarmalarını sevmedim. Bu da mı beni dinden çıkarırdı. Sonra kendi peygamberini tanımayan insanlar, aslında kafamızda bir şahıs uydurup onu kutsallaştırıp sonra da ona itaat ettiğimizi anladım. Nasıl mı? O'nun yaptıklarından çıkmamamız gerektiğini vs vs vs vs anlatan kaç baba ya da kaç anne oğlunun kendisinden yaşça oldukca büyük ve dul bir kadınla evlenmesine razı olur. Hadi samimi olsun herkes. Kim evladını bu konuda sıkıntıya sokmadan olgunca davranır ve "senin kararındır evlat" der. Dul kadınların toplumun nazarında ne nasıl olduğunu anlatmama gerek yok. kaç kişi boş evini dul bir kadına kiralık verir (sadece batıdaki şehirlerimizin durumunu göz önünde bulundurmayın, kaldı ki batının da çoğu yerinde sorundur bu.) HAYIR BU İNSANLARIN NEYE İNANDIĞINI ANLAMADIM BİR TÜRLÜ. (evet islam dul bir kadınla evlenmeye yasak getirmedi, dolayısıyla bu suç islamın değil onu yanlış anlayanların, Aslında din diye kendi uydurduğumuz bir şeye inanmaya başladım (buraya kadar din uydurmadır demiyorum, biz dini bozup başka şeylere inanıyoruz demeye çalışıyorum) Bu noktada inanan çok insanla çok tartıştım. Okumadan, bilmeden inananlarla. Çok iyi blmiyordum o zaman. kendi yorumlarında cevaplar veriyordum. Esasında ben de çok okmuyordum. Yani inancım üzerine çok okumuyordum. O olayı kafada çözmüştüm, bitmişti. Dini savunan tartışmalar da yapıyordum sık sık. Of of of! Ne adamdım ben. hepsini yeniyor, eizyordum!! sonraları inanmayanlarla daha çetin tartışmalara girmeye başladım. Bu da beni dinimi daha iyi bilmeye zorladı. Burdan sonra ki evrelerimi de uzun uzun yazmaya gerek görmüyorum.(bu evreler arasında bu forumun dini bölmler kısmını günlerce gecelerce okumak da var)Geldiğim noktayı paylaşmak istiyorum sadece. Bir yaratıcı gücün varlığına inanıyorum, çok sorguladım kendimce, buna kanıt ta sunmuyorum. Kanıt inanmayanlar için lazımdır diye düşünüyorum. Ben İnanıyorum. Fakat kutsal kitaplarda yazanların (iyiliği emreden kısımlarla ilgili problemim yok) çoğunu akli ve adil bulamıyorum. çok zorladım kendimi. cıkss.. olmuyor. Ama yine de şayet bunlarsa doğru olan ve öldükten sonra ya da kıyammet koptuktan sonra artık buna emin olacaksak orda benim için korkacak hiç bir şey de yoktur diyorum. Çünkü bana hiç şeyi doğru aktaramamış o zamanın insanları. (cem yılmaz; bunun bir ayarı yok mu arkadaş kaptırın gitsin =) )Çünkü bunun bir ayarı yok. kimse idda edemez mutlak doğruyu. ben mutlak doğruyu bulmaya çalışmaktan geldim bu noktaya. hayır, herkes başka bir şey diyorken, bazı hadisler uydurmadır diye ayıklanırken (kurana aykırı olanları diyorlar ama inandırıcı değildir) ben nasıl inanabilirim kurana. aynı adamlar değil mi onu da bu yüzyıla aktaran. ben birine bazen güvenip bazen güvenmemezlik yapamam. sahih mahih de beni germez. hadisi inkar eden ziyandadır diyor kimi, kimi sadece kurana bakacaksın diyor. bir kere daha onlar kendi aralarında hangisi cehennemlik hangisi cennetlik onu bilmiyorlar =) hadi hadislerden geçtim hepsini kaldırdık diyelim. iş bitiyor mu? ASLA. ortaya 2 yeni sorun daha çıkıyor. birincisi ayetler konusunda bile yüzyıllardır hem fikir olunamamış. yaratıcı bizi neden kitabı yorumlamaya çalışacak insanların iyi niyetine ve objektifliğine ve bilgi birikimine terk etmiş olsun. bana göre ikinci sorun da şu; ayetler arasında aklıma yatmayanları ne yapacağım. İlahi bilgidir anlama ve inan diyemem kendime. demem. anlamam lazım. hayır anlamıyorum. anlamadıklarımın bir kısmına sembolik, orda başka bir şey anlatılmış diyorlar. bir kısmına sen anlamazsın diyorlar. alimler diyor. (isim istemeyin =) ) neyi anlamadığımı belki başka bir konu açarak sorabilirim. burda yapmak istediğim bir içimi dökmekti. Belki de benim de artık kalbim muhürlendi. artık yapacak bir şey yok o zaman! Yani beni artık terketti tanrı! ben bunları hissediyorken neredeyse bu düşüncelerimden dolayı sevgilimde terk etmek üzere. çırpınmıyorum. sadece izliyorum. ne olacaksa olacaktır hem bu dünyada hem de ahirette. (ahirete de inanıyorum ama kutsallarda yazdğı şekilde değil. belirsiz bir şekilde) her şeye razıyım. bütüm seçimlerimin sonucuna razıyım. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 La.kin.. (eywallah..Kin yok..) Sen terketmedikçe Allah seni terketmez..çünki senin HAKİKATİN ''O''..ne bedenin(tek kılı bile sen koymadın yerine..) nede yaşadığın HAYAT sana ait değil.. Bütün kayıtlardan,seni kayıt altına alıp DAR bir çerçeve içine hapis eden kayıtlarından kurtulup,ceza ve mükafata dayalı İnanç sistemini yıkmışa benziyorsun..anlamaya çalışacağın İNSAN olsun bundan böyle..''O'' İNSAN,da KENDİN,sin..Kendini Bildinmi,diğer bütün bilgilerede ulaşacaksın..bu bilgiler hayatını güzel ve kolay kılacak..emin olabilirsin..sana kolay gelsin.. LailaheLaAllah..başlangıçta böyle..daha sonra LailaheillAllah..diyeceksin..bundanda ben eminim.. Önce ne ilah kalıyor nede Allah..daha sonra anlaşılıyor illada Allah.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 La.kin.. (eywallah..Kin yok..) Selamlar Dayı.. önce ilgi alakana teşekkür ederim. La.kin derken ne demek istediğimi anlamana da çok sevindim. böylelikle seninle tanışmış olduk. sen beni yeni tanıyorsun ama ben burda bir çoğunuzu bir kaç haftadır tanıyorrum =) özellikle izlediğim insanlardan =) Sen terketmedikçe Allah seni terketmez..çünki senin HAKİKATİN ''O''..ne bedenin(tek kılı bile sen koymadın yerine..) nede yaşadığın HAYAT sana ait değil.. Tanrı terketti dedim özellikle. yani tanrı derken bir çok inançtaki gücü kastetmiş olduğum içn tanrı dedim beni terkeden. Halbuki benim inandığım güç ben O'nu terkettiğimi zannetsem de beni terketmeyecektir. ben O'nun yaramaz bir kulu olabilirim ama beni terketmeyecektir. Bütün kayıtlardan,seni kayıt altına alıp DAR bir çerçeve içine hapis eden kayıtlarından kurtulup,ceza ve mükafata dayalı İnanç sistemini yıkmışa benziyorsun..anlamaya çalışacağın İNSAN olsun bundan böyle..''O'' İNSAN,da KENDİN,sin..Kendini Bildinmi,diğer bütün bilgilerede ulaşacaksın..bu bilgiler hayatını güzel ve kolay kılacak..emin olabilirsin..sana kolay gelsin.. İnsan dediğim için La.kin ismini seçtim zaten. İnsan seviyorum ben ne yapim =) =) LailaheLaAllah..başlangıçta böyle..daha sonra LailaheillAllah..diyeceksin..bundanda ben eminim.. Önce ne ilah kalıyor nede Allah..daha sonra anlaşılıyor illada Allah.. bu kısımların özünü kavramam için daha asırlar geçmesi lazım =) bekliyorum acelem yok. selam ve sevgiler dayıcım =) herşeyden önce uslubun için (bir kaç haftadır okuyup gördüğüm) çok teşekkür ediyorum. cünkü insan olarak en belirgin yanımız düşnüp konuşmak. bunu da adam gibi yapamayacaksak =) no comment =) Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 şu renklendirme işini düzgün yapamadım dayı =) alışacam daha =) o yüzden iç içe girmiş cevabım. Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 İnsanların inandığı yalanlara inanmadığın için , insanların inandığı yanlış Tanrı İnancı seni terk etmiş. İyide etmiş. İnsanların yanlışları ve yanlış tanrılarını terkeden Gerçeği bulur. Ama senin Gerçekle yalnız kalmaya cesaretin varmı. Doğru olan ile Gerçek olan ile Yanlız kalmayı seversen cesaret gerekmez , o zaman âşıkların açıklanması zor tutukusu ile Gerçek ve Gerçek Tanrı inancı seni yakan yanlızlık ateşini serin bir suya çevirir , Selam Ona İbrahim Peygamberin Yaşadığını Duygusal olarak yaşamaktır bu hal. O da yanlız kalmıştı. Kavminin inandığı yıldız , ay , güneş terkedip gittiğinde , O şöyle demişti BEN BATIP GİDENLERİ SEVMEM. Sende bunu diyorsun ama bir farkla , Sen seni terkeden yanlışları terketmenin bir varlığı değeri terketmek olduğunu zannediyorsun. Bu zannın fikirsel değil duygusal. Eğer yanlışın gerçekten yanlış olduğunu bildiğin gibi , yanlış olduğunu da hissetseydin ki bunu az da olsa hissediyorsun , acın az olurdu. Ama bu durumda seni terkeden ve gönlünü boşaltan tatlılığın yerine gelen yanlızlık ateşinin acısını ne dindirebilir , Yanlışın yanlışlığını bilmen ve sevmemen ve ondan kurtulmanın ferahlığımı , hayır , bu sadece bir başlangıç , boşalan gönlüne onu dolduracak bir gerçek sevgili lazım , ancak o dindirebilir bu acıyı. Öyle bir sevgili ve sevgi olmalı ki , yanlızlık acısını ateşini serin bir su yapsın , gönlüne su sersin. İŞTE BU NOKTADA TEK ÇÖZÜM VAR gerçekle YALNIZLIĞIN ATEŞİNE DAYANAN HEYBETLİ ACILI BİR YALNIZ MÜCAHİD , BİR DEV Mİ OLACAKSIN , gerçekle AŞKIN MUCİZE EVRENİNE DAHİL OLUP YARATANI , GERÇEĞİ , ALLAHI SEVEN BİR NURLU VELİ , BİR NURLU DEVMİ OLACAKSIN. GERÇEK İLE OLAN NEYE YANAR , GERÇEKTEN UZAK OLAN NEYE KANAR. GERÇEKTEN UZAK OLANDIR YANMASI GEREKEN , HEYHAT NERDE YANMAK , ONLAR HİSSEDEMİYORLARKİ , YAŞAMDAN UZAK , YADA YAŞAMAYANLARDIR , ÖLÜLER HİSSEDEMEZLER , YAŞAYANLAR HİSSEDERLER , ACI ÇEKERLER. YALANIN PEŞİNDE OLUP , ATEŞİ KAZANAN , YALANIN ATEŞİYLE SEVİNEN YAŞAMIYORKİ. FİKİRDE , GÖNÜLDE GERÇEĞİN ACISINI ÇEKİYORSAN YAŞIYORSUN. ÖYLEYSE SEN OL. SENİ TERKEDEN YALANIN GÖLGENİN , KARANLIĞIN ÂHIYLA VÂHIYLA HEBA ETME FİKRİNİ , GÖNLÜNÜ VAKTİNİ , ÖMRÜNÜ. YALANLA CEMAAT OLANIN VUSLATI ÇUKUR VE KARANLIK OLUR , GERÇEKLE YANLIZ KALANIN VARLIĞI VAR VE NUR OLUR. CESARETİN VARMI BU AŞKA. YOL BU. DÖNERSEN BU AŞAMADAKİ FİKİRLERİNİ YALANLAMIŞ OLUSUN. BU HALDE DURUMUN ÇUKURA GİDEN ÇÖPLERE ÖZENİP TEMİZ NEFİS YİYECEKLERİNİ , İÇECEKLERİNİ ÇUKURA ATAN AÇ ADAMIN HALİNE BENZER. UYAN ! GERÇEĞE DOĞRU YÜRÜ , YADIĞIN YAZININ ADAMI SEN İSEN , DOĞRU SÖYLÜYORSAN. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 İnsan dediğim için La.kin ismini seçtim zaten. İnsan seviyorum ben ne yapim =) =) La.kin.. Allahta aynen senin gibi İNSAN,ı seviyor..yapacak başka bir şey yok.. İnsan bildiğini sever..bilmediğinden korkar.. İlgi..Bilgi..Sevgi..bu üçlemeyi asla unutma kardeşim..gerisi teferruatı ilahi.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yalınkılıç; alakan ve tespitlerin içimn teşekkürler. sözlerinin üzerinde düşüneceğim. ama sen bana hemen (sözümün eriysem =) ) bi bina inşa etmem gerektiğini söylüyorsun. oysa ben şimdiye kadar bildiğim bütn malzemelerden uzağım. önce onların etkisinden tamamen kurtulmam lazım. daha sonra (şayet başarabilirsem) yeni malzemelerle bi bina anşa ederim belki. halen şeytan eski şeytan kafamda. melek eski melek. oysa ben sadece yaratıcıyı ve ölümü biliyorum. diğerleri alışkanlık, miras, koku hala bende. halen kokuları geliyor burnuma. içinde bulunduğum durumdan muzdarip değilim. doldurmaya çalıştığım bir boşluk yok içimde. esksinin üstüne inşaa etmek değil amacım yani. (aslında bir amaçda güdüyor değilimde, bir yola çıkacağım gibime geliyor ) ya da belki de hiçbir şeye ulaşamamış dandik bi ayrıntı olarak toprağa karışırım belli mi olur =) ne olursam olayım inandığım bir şey var. kısacase Yalınkılıç, senin dediklerine de çıkacak olsam da daha yüzlerce yıl var bunları anlamak için yaşamam gereken. acelem yok =) öyle bir elimde kılıç bir elimde atımın dizgini koşturmuyorum yani illa da hemen bir şey bulayım diye. ama bazıı cümlelerin de balyoz gibi inmedi değil kafama =) düşünecğim =) Dayı; Seviyor dimi dayı. seviyor, seviyor. O yüzden biz aciz kullarız lafını sevmiyorum ya. O yüzden biz O'na layık olamayızı sevmiyorum ya. neden öyle olsun dayı.neden ona layık olmayalım. neden aciz olalım. ya o kadar muazzam güç neden aciz yaratıkları sevsin dimi ama =) "sevgi, ilgi, bilgi" asla unutmam zaten =) ilkokulda gittiğim dershanenin sloganıydı Dayı, henüz bu üçü bir arada formulünü tadamadım. zatenn o yüzden şekersiz bir tat bırakıyor ya ağzımda =) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 La.kin.. Yola çıkmışsın zaten.. SEVEN insanı Sevecek..Allahı başka yerde bulmak mümkün değil.. SEVMEYE önce kendini Sevmekle başlayacak..İÇindeki örtülü sevginin örtüsünü kaldıracak,keşfedecek içindeki Sevgisini..yetmez buda..PAYLAŞMAYI becerebilecek..hepsi bu.. Allah ile aranızda ne varsa çıkart aradan..sadece Sevginiz kalsın..zaten aranızda sevgiden AŞK,tan başka bir şey yok..var ZAN,nediyoruz..buda bizim kafamızı karıştırıyor..ZAN,larımız yalandır.. İnsana teşekkür Allah,a şükürdür.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Dayı, yola çıktım evet, ama daha yola düşmedim =) başında bekliyorum yolun. trafik çok kalabalık çünkü. gerçekten bak. çünkü halen herkes "bir şeyler" söylüyor. önce herkes önümden çekilecek, sonra yola devam =) yolum uzun ipucum az. sevmek. evet hep sevdim, daha da severim. en azından yol arkadaşım güzel =) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 La.kin.. Anladım dayım..çekildik yolundan şimdilik..bir kavşakta kesişirse yollarımız en azından var bir MERHABAMIZ.. değilmi..bu bile bizim için kardır.. Eywallah..Hu.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Dayı =) eyvallah dayı, çok anlayışlısın vesselam =) hemde tam anlamıyla anlıyorsun, sevindirici bu =) şimdilik bakıyorum görüyorum dayı. zamanla sorularımda belirecek. o zaman yöneltirim naçizane =) zaten okuyorum, düşünüyorum dayı. herkesin bi adı var. benim adım olmasa da olur. hem de hiç bi zaman adım olmasa da olur. hatta mümkünse tek etiketim de tuttuğum takım olsun =) ama bana bahsedersen de sevinirim dayı. sevgiden bahsedersen Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Dayı =) eyvallah dayı, çok anlayışlısın vesselam =) hemde tam anlamıyla anlıyorsun, sevindirici bu =) şimdilik bakıyorum görüyorum dayı. zamanla sorularımda belirecek. o zaman yöneltirim naçizane =) zaten okuyorum, düşünüyorum dayı. herkesin bi adı var. benim adım olmasa da olur. hem de hiç bi zaman adım olmasa da olur. hatta mümkünse tek etiketim de tuttuğum takım olsun =) ama bana bahsedersen de sevinirim dayı. sevgiden bahsedersen Tek etiketin olsun..bir çoğu o tek etiketin alt başlıkları..Tek etikette İNSAN.. Sevgi sadece bir sözcük..bu sözün İÇİNİ biz dolduruyoruz.. Sevgi için iki ayrı suret lüzumlu..severiz anayı babayı..göz önünden kaybolurlar..koyarız toprağa..fakat hala seviyoruzdur onları..gerçek VARLIK;ölmeyen, toprağa koyduğumuz suretlerle birlikte yok olmayan SEVGİ,dir..dünde vardı bu günde var yarında var olacak olan gerçek VAR Sevgiden başka nedirki..hani baki olan Allahtır derler ya işte onun gibi..hatta ta kendisi.. gibisi fazla.. Sevgide itiraz olmaz..şikayet olmaz..işte o zaman AŞK olur adı..işin en garib tarafı Sevmek hadi kolay diyelim..ya SEVDİREBİLMEK..birde bu yönden bakalım istersen Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Tek etiketin olsun..bir çoğu o tek etiketin alt başlıkları..Tek etikette İNSAN.. Sevgi sadece bir sözcük..bu sözün İÇİNİ biz dolduruyoruz.. Sevgi için iki ayrı suret lüzumlu..severiz anayı babayı..göz önünden kaybolurlar..koyarız toprağa..fakat hala seviyoruzdur onları..gerçek VARLIK;ölmeyen, toprağa koyduğumuz suretlerle birlikte yok olmayan SEVGİ,dir..dünde vardı bu günde var yarında var olacak olan gerçek VAR Sevgiden başka nedirki..hani baki olan Allahtır derler ya işte onun gibi..hatta ta kendisi.. gibisi fazla.. Sevgide itiraz olmaz..şikayet olmaz..işte o zaman AŞK olur adı..işin en garib tarafı Sevmek hadi kolay diyelim..ya SEVDİREBİLMEK..birde bu yönden bakalım istersen Dayı; iyi ki bu forumda iyi ki bizimlesin... İnan çoğu zaman yazdıklarını okurken ıslık çalıp tezahürat yapmaktan alamıyorum kendimi Çok yaşa Dayııı,nur ollll... (ki bence NUR'sun zaten) Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Allah ile aranızda ne varsa çıkart aradan..sadece Sevginiz kalsın..zaten aranızda sevgiden AŞK,tan başka bir şey yok..var ZAN,nediyoruz..buda bizim kafamızı karıştırıyor..ZAN,larımız yalandır.. Ya Allah ZAN'sa neyle aramızda duruyor olabilir? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Ya Allah ZAN'sa neyle aramızda duruyor olabilir? Allah ZAN,dır demedikki hiç.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Dayı; iyi ki bu forumda iyi ki bizimlesin... İnan çoğu zaman yazdıklarını okurken ıslık çalıp tezahürat yapmaktan alamıyorum kendimi Çok yaşa Dayııı,nur ollll... (ki bence NUR'sun zaten) Hepimiz İNSAN..koskoca evrende SEVGİMİZDE olmasa kafayı yeriz.. Teşekkür ederim Radya.. Sevgimizin bu şekilde yansımasını alamazdık sizin gibi tertemiz AYNALAR olmasa.. bunun içinde size bir daha Teşekkür ederiz..sizlerde iyiki buradasınız.. Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Allah ZAN,dır demedikki hiç.. Dememişsiniz elbette, ama Allah'ın kendisi neden ZAN değil onu da dememişsiniz Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 ya SEVDİREBİLMEK..birde bu yönden bakalım istersen tamam dayı. bir de bu yönden bakalım. sevdirebilmek i idrak edemedim tam olarak. ben şimdi kendimi sevdirmek için bazı eylemlerde bulunursamm kendimi samimi bulamam ki ama! yani bir eylem varsa (illa klasik anlamda ibadetler değil, bence bir kediyi sevmek okşamak örneğin) ve o eylemi kendimi sevdirmek için yapıyorsam samimi bulamam kendimi. şayet sevdiğim iiçin yapıyorsam samimiymdir bana göre. ve zaten sevdiğim için tüm samimiyetimle yaptığım bir eylem sonucunda da zaten sevilen bir insan olmayacak mıyım? belki de ben kıt aklımla tam anlamadım, bundan da gocunmam dayı. ama biraz başını ağrıtacam senin haberin olsun =) Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 belki de sevdirebilmek derken ben kendimi sevdirebilmek olarak anladım. belki de demek istedin ki başkalarına da sevdirebilmek. artık açıklarsın dayı kusura bakmayasın =) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 tamam dayı. bir de bu yönden bakalım. sevdirebilmek i idrak edemedim tam olarak. ben şimdi kendimi sevdirmek için bazı eylemlerde bulunursamm kendimi samimi bulamam ki ama! yani bir eylem varsa (illa klasik anlamda ibadetler değil, bence bir kediyi sevmek okşamak örneğin) ve o eylemi kendimi sevdirmek için yapıyorsam samimi bulamam kendimi. şayet sevdiğim iiçin yapıyorsam samimiymdir bana göre. ve zaten sevdiğim için tüm samimiyetimle yaptığım bir eylem sonucunda da zaten sevilen bir insan olmayacak mıyım? belki de ben kıt aklımla tam anlamadım, bundan da gocunmam dayı. ama biraz başını ağrıtacam senin haberin olsun =) La.kin.. Birinden biri diğerinde erimeli.. Çaydaki şeker misali..yada sudaki çay misali..varlar fakat bir diğerinde eriyip yok olmuşlar..şeker çayda..çayda suda..fakat şekerin varlığınıda çayın varlığınıda biliriz..bunun gibi bir şey işte.. Bizim başımız hiç ağrımaz..rahat ol dayım.. Kendi Hakikatin olan Allahı SEVDİR..çünki senin hakikatini Sevecekler, sevenler..o seni sevenlerinde hakikatleri aynı çünki..Allah dostluğu..Allah dostu..hepsi İnsandan İnsanadır..araya başka bir şey girdimi,efsanede olsa kişinin gözüne perdedir..bu perde öyle bir perdedirki sadece karşısında duran İNSANI göstermez..kalan herşeyi görebilir kişi.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 La.kin.. Birinden biri diğerinde erimeli.. Çaydaki şeker misali..yada sudaki çay misali..varlar fakat bir diğerinde eriyip yok olmuşlar..şeker çayda..çayda suda..fakat şekerin varlığınıda çayın varlığınıda biliriz..bunun gibi bir şey işte.. Bizim başımız hiç ağrımaz..rahat ol dayım.. Kendi Hakikatin olan Allahı SEVDİR..çünki senin hakikatini Sevecekler, sevenler..o seni sevenlerinde hakikatleri aynı çünki..Allah dostluğu..Allah dostu..hepsi İnsandan İnsanadır..araya başka bir şey girdimi,efsanede olsa kişinin gözüne perdedir..bu perde öyle bir perdedirki sadece karşısında duran İNSANI göstermez..kalan herşeyi görebilir kişi.. dayı, daha eriyemem dayı. kendimde de eritemem şu an, içinde de eriyemem. daha saf hale gelmedi bildiklerim. TEK'e indirgeyemedim daha ne yalan söyleyim. halen korkuyorum cehnnemden eskisi kadar olmasada. cennet arzuluyor değilim ama işin garip tarafı halen az da olsa korkuyorum cehennem fikrinden. ama yanmaya da razıyım açık sölim . ama bu demek değil ki 'bana bunlardan söz etme' diyorum. aksine dayı. yaz sen lütfen. ben okurum, sorarım ve anlamaya çalışırım. başının ağrımayacak olmasına da çok sevindim. son parağrafta söylediklerini biliyorum dayı. ama sanma ki biliyorum da halletttim bitti o iş. hayır dayı. ben şu an güzel bir elma resmine bakıyorum ve onun lezzetli olduğunu biliyorum. bilmek yetmez. onu tatmam lazım. dedim ya zamana ihtiyacım var. paylaşmaya devam dayıcım Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Sevginin içinde minnacık korku,mini minnacık şüphe varsa henüz erken daha.. GÖZ,ün göz dediğimiz organın en Sevdiği,olmazssa olmazı nedir..GÖZ KAPAĞI,dır.. ikisinin arasına zerre kadar bir toz girse nasıl Rahatsız oluyorlar değilmi.. işte Sevenin Cehennemi.. ATEŞİ.. Yanmaktanda korkma..sokak ateşinin yakması değil o yanma..yanmadan olmaz..yana yana..en güzel temizlik ATEŞ ile olur bunuda unutma..Fena bir alışkanlığından fena bir sıfatından temizlik, yanmayla kesin gerçekleşir ancak..kolaymı YAPMAMAK..yanıyoruz değilmi yapamadığımız zaman.. ZAT,ına bir şey olmıyacak..Sıfatlarındır(kötü,fena,çirkin olan huy,davranışlar..dilin kontrolu falan..) YANACAK..koyver yansın dayım.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Dememişsiniz elbette, ama Allah'ın kendisi neden ZAN değil onu da dememişsiniz dayının ZAN,nı senin hakikatin..senin ZAN,ında dayının Hakikati olabilir.. Allah NE değildir..buradan yola çıkarak buldu dayı Kendi Hakikati olan Allahı..başka Allah var ZAN,netmez artık.. ZAN,nedene ZAN,dır elbette..buda bir İMAN şeklidir..kim karışabilir bir diğerine.. her şey Kendinden Kendine.. teşekkür.. Alıntı
Misafir la.kin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 hamdım piştim yandım yani he dayı =) dayı göz ve göz kapağı örneğin çok güzeldi ve doğru da.. lakin daha ufacıkken gözümüzün içine attılar binlerce kum taneleri. şekil ile samimiyet arasındaki farkı yeni yeni anlayabiliyorum. aslına bakarsan her zaman anlıyordum ama adı yoktu o zaman. ya hu bunun yaratıcıyı sevmekle ne alakası var diye soruyordum kendime. neyse maymun gözünü açtı Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 hamdım piştim yandım yani he dayı =) dayı göz ve göz kapağı örneğin çok güzeldi ve doğru da.. lakin daha ufacıkken gözümüzün içine attılar binlerce kum taneleri. şekil ile samimiyet arasındaki farkı yeni yeni anlayabiliyorum. aslına bakarsan her zaman anlıyordum ama adı yoktu o zaman. ya hu bunun yaratıcıyı sevmekle ne alakası var diye soruyordum kendime. neyse maymun gözünü açtı Maymun gözünü açıp taklitçilikten kurtuldumu İNSAN olur..düşünerek yaşamaya başlar.. Güzel..harikulade bu gelişmeler..inan mutluluk veriyor dayıya böyle haller.. yananları gördükçe oturup o ateşin başına ısınasım geliyor.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.