Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2009 Kandil Dağı’nın eteklerindeki iki odalı köy evindeki dört saatlik sohbetimizde sordum: “Başbakan Erdoğan hükümetine bir çağrınız varsa, bunu bir, iki, üç, dört diye satırbaşlarıyla nasıl özetlersiniz?” Durdu, bir süre konuşmadı. PKK’nın beş kişilik Başkanlık Konseyi üyeleri Bozan Tekin ve Sozdar Avesta’yla göz göze geldi. Biraz başka konulara değindi. Kafasında evirip çevirecek kadar zaman kazandıktan sonra tane tane konuşmaya başladı Karayılan. Not defterimden aktarıyorum: “(1) Hükümet, sorunu yeniden askere havale etmesin. Kürt sorununda silahları devre dışı bırakabiliriz. Devlet de anlayış göstermeli. (2) Askerde eskiye göre biraz daha farklılık var, değişiklik var. Ama buna karşılık siyaset eksiği var, liderlik eksiği var. (3) Hükümet bir açılım yaparsa, biz de gerekeni yaparız. Keşke bir adım atılsa... ‘DTP’ye yapılan siyasi katliam’ (4) Bizim sorumlu bir duruşumuz var. Başkanımız halen hapistedir. 4 bin PKK’lı da hapistedir, bunu unutmayın. (5) Biz yerel seçimlerle birlikte bir yumuşama beklerken, tam tersi oldu. DTP’ye dönük operasyon, bastırma başladı. Bu bir ‘siyasal katliam’dır. Olmaz böyle şey. Oysa, biz yumuşama beklentisiyle 1 Haziran’a kadar uzattık eylemsizliği, ateşkesi... 29 Mart seçimlerinin mesajı demokrasidir. (6) Başbuğ, PKK’yı bitirmek için bu yılın bir şans olduğunu söylüyor. ‘Uluslararası konjonktür de müsait PKK’yı bitirmek için’ demek, gerçekleri görmemektir. Biz siyaset diyoruz. Bakın, 1999 şokunu, (Öcalan’ın yakalanması, HC) yaşayan bir PKK bir daha bitmez. PKK hem dağa dayanır, hem kitleye dayanır çünkü... (Biraz durup devam ediyor) Ne yani şimdi Amerika gelip bizi dağda mı bitirecek? ‘Empati, evet biraz empati...’ (7) Kürtleri asimile etmeye dönük politikalar başarılı olmadı. PKK’yı bitirmeye dönük politikalar başarılı olmadı. Bitmedi PKK... (8) Şimdi siyasal çözüm şansı vardır, koşullar olgunlaşmıştır. Bu fırsatı kaçırmayalım. Yeni bir savaş süreci açılmasın, barış süreci açılsın. Batı’daki, bölgedeki bazı ülkelerin Kürt sorununda çözümsüzlüğe oynayan politikaları Türkiye’nin zararınadır. Kürt sorununu çözen bir Türkiye, bölgede lider olur. Bunun için toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır. (9) Hani ne diyorlar, empati... Evet biraz empati! Artık ne asker ölsün, ne biz ölelim. (10) Uzattığımız el havada kalmasın!” Karayılan’ın çağrısı böyle. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 O zaman bi zahmet silahını bırak Karayılan... Bırak ki uzlaşma olsun... Hiçbir barış silahların gölgesinde yapılmaz... Sen silahı bırakırsan asker de bıırakır... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2009 Hasan Cemal ve Karayilan?Hani tanimasak ciddiye alacagiz.Kimdir Hasan Cemal, Ermeni özürcülerinden degilmidir. Cumhuriyet Türkiyesi karsiti dünkü devrimci! degilmidir. E böyle birisinin kalkipta PKK adina propaganda yapmasi onun yapisina yakisan bir davranistir. Terör örgütü baris istiyorsa silahini birakir gelir devlete teslim olur.Yok efendim "BIZ KÜRDISTAN'DAN VAZGECTIK.Demokratik özerklik istiyoruz"diyen bir terörist baris istemiyor demektir.Bir terör örgütü devlete teklifte bulunamaz terör örgütünün teklifi ancak "BEN SILAHIMI BIRAKACAGIM VE TESLIM OLACAGIM "olabilir. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Hasan Cemal ve Karayilan?Hani tanimasak ciddiye alacagiz.Kimdir Hasan Cemal, Ermeni özürcülerinden degilmidir. Cumhuriyet Türkiyesi karsiti dünkü devrimci! degilmidir. E böyle birisinin kalkipta PKK adina propaganda yapmasi onun yapisina yakisan bir davranistir. Terör örgütü baris istiyorsa silahini birakir gelir devlete teslim olur.Yok efendim "BIZ KÜRDISTAN'DAN VAZGECTIK.Demokratik özerklik istiyoruz"diyen bir terörist baris istemiyor demektir.Bir terör örgütü devlete teklifte bulunamaz terör örgütünün teklifi ancak "BEN SILAHIMI BIRAKACAGIM VE TESLIM OLACAGIM "olabilir. saygilarla Yine ERMENI ilan edildi adamcagiz! Pes vallahi! :)Defalarca dedim, dogmatik bir sekilde herseyi kendi aklinizca TERORIST ilan etmeniz gercekci degil. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Hasan Cemal ve Karayilan?Hani tanimasak ciddiye alacagiz.Kimdir Hasan Cemal, Ermeni özürcülerinden degilmidir. Cumhuriyet Türkiyesi karsiti dünkü devrimci! degilmidir. E böyle birisinin kalkipta PKK adina propaganda yapmasi onun yapisina yakisan bir davranistir. her konuda olduğu gibi bu konuda da insanlar hedef gösteriliyor, "o"cu, "bu"cu diyerek yaftalanıyor.. bu yaklaşımla ne PKK terörü çözülür ne de ülkenin başka hiçbir problemi.. düşüncesini beğenmediğimiz kişiyi hedef göstererek, yaftalayarak ve bu fikirlerinden ötürü düşman, hain göstermeye alışmışız.. dün kürt sorununda hiçbir siyasal partinin gerçekten çözüm için adım atmamasından dolayı DTP ile yakın durmak durumunda kalan Ufuk Uras'a PKK'lı muamelesi yaptılar, bugün beğenmedikleri herkese.. bu zihniyetle hareket edersekne olur, yalnızca onbinlerce türk ve kürt yurttaşımızın ölümünün yolunu açarız. sonra da vatanperverliğimizle gurur duyarız... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pardon ne zamandan beridir eli kanlı teröristler bizim muhattabımız oldu? Soyadının özdeşleştiği bir kişi bize çözüm önerisi sunacak bizde bunları ciddiye alıp fikir beyan edeceğiz öylemi.. Ne zaman sürüngelikten kurtulup ayakları üzerine yürümeye başlar, o zaman bir şeyler düşünebiliriz.. Birisi çıkıp bana İmralı'dakiyle bunun arasındaki farkı açıklayabilirmi? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pardon ne zamandan beridir eli kanlı teröristler bizim muhattabımız oldu?Soyadının özdeşleştiği bir kişi bize çözüm önerisi sunacak bizde bunları ciddiye alıp fikir beyan edeceğiz öylemi.. Ne zaman sürüngelikten kurtulup ayakları üzerine yürümeye başlar, o zaman bir şeyler düşünebiliriz.. Birisi çıkıp bana İmralı'dakiyle bunun arasındaki farkı açıklayabilirmi? Kardesim MUHATTAB kelimesi hangi kavrami cagristirir? KIBIR ve GURUR kavramlarini. Bizlerin GURUR ya da KIBIR gibi seylere karnimiz tok! COZUM istiyoruz! Olumlerin bitmesi mi onemli yoksa o KIBIR ve GURUR mu onemli sizce? Neden bu kadar kati yaklasiyorsunuz? 30 yildir bitirilemedi su PKK olayi. Binlerce insan oldu her iki taraftanda! "Silah birakilsin" diyen, "Dagdan insinler" diyen sizler degilmisiniz? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 her konuda olduğu gibi bu konuda da insanlar hedef gösteriliyor, "o"cu, "bu"cu diyerek yaftalanıyor..bu yaklaşımla ne PKK terörü çözülür ne de ülkenin başka hiçbir problemi.. düşüncesini beğenmediğimiz kişiyi hedef göstererek, yaftalayarak ve bu fikirlerinden ötürü düşman, hain göstermeye alışmışız.. dün kürt sorununda hiçbir siyasal partinin gerçekten çözüm için adım atmamasından dolayı DTP ile yakın durmak durumunda kalan Ufuk Uras'a PKK'lı muamelesi yaptılar, bugün beğenmedikleri herkese.. bu zihniyetle hareket edersekne olur, yalnızca onbinlerce türk ve kürt yurttaşımızın ölümünün yolunu açarız. sonra da vatanperverliğimizle gurur duyarız... Pkk sorunu gerçek bir sorundan ortaya çıkmış bir terörizm değilki gerçek bir çözümü olabilsin... Bazı şeyler konuşuluyor konuşuluyor ama bir arpa boyu yol alınamıyor, pkk neden kuruldu, nasıl kuruldu ve kimler tarafından finanse edildi, bu soruların cevabını sormadan pkk sorunu şöyle yada böyle çözülür denilebilir mi? Dünyanın neresinde olursa olsun küresel güç uygun ortamı yaratıp orada istenilen kavgayı başlatmıyor mu? Asıl bizler aklımıza bunu yazmadıkça bu sorunlara hergün bir yenisi daha eklenecek, her ne şekilde olursa olsun, kendisine gazeteci denilen ne olduğu belli olmayan kişiler dahil eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapamaz... Buna göz yumulamaz, kabul edilemez, eğer bu gazeteciyi ve onun ropörtaj yaptığı kişiyi meşru bir şey yapmışcasına söz sahibi yapıyorsak işte o noktada terör amacına ulaşmış demektir... Ve ne yazık ki terörün makul bulunabilir bir mazereti olamaz, bunu sadece biz değil dünyanın hiç bir yerinde hiç br normal insan kabullenemez, hiç bir normal devlet kabul edemez... Hak, eşitlik, barış, kardeşlik bu sözcükler içi boş hale getiriliyor, bu sözleri söyleyen kişilerin ellerinin kana bulaşmamış olması gerekmiyor mu? Hangi katil hangi barıştan söz edebilir, hangi terör kendini haklı çıkarabilir, sorun budur işte, biz unutmadıkta birileri unutuyor galiba PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİ GİBİ SAVUNUCUSU OLAMAZ SAVUNANDA EN AZ ONUN KADAR GÜNAHKARDIR... burada söz konusu olan İNSAN yaşamının yaşam hakkıdır kutsallığıdır hiç bir şey bir canlının bir insanın yaşam hakkından önde değildir, fakat insanın içi almıyor artık bu olanları, neredeyse katilleri kahraman, masumları cani olarak kanıksatır oldular, ya biz aklımızı kaybettik ya bunlar bir karabasan ya artık herşey tersine döndü ve değerler değişti... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pkk sorunu gerçek bir sorundan ortaya çıkmış bir terörizm değilki gerçek bir çözümü olabilsin...Bazı şeyler konuşuluyor konuşuluyor ama bir arpa boyu yol alınamıyor, pkk neden kuruldu, nasıl kuruldu ve kimler tarafından finanse edildi, bu soruların cevabını sormadan pkk sorunu şöyle yada böyle çözülür denilebilir mi? Sn sardunyam, bizleri PKK'nin nasil, neden ve kimler tarafindan kuruldugunu ve finanse edildigi konusunda belgelerle aydinlatirsaniz kendi adima cok sevinirim. PKK hakkinda herkes bazi seyler anlatiyor ama nedense birbirlerinden farkli söylemler. Umarim hepimizi aydinlatacak bir aciklama alabiliriz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pkk Amerika ve Avrupa (özellikle İngiltere) tarafından kurulmuş, desteklenmş ve finanse edilmektedir... Bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz... Pkk silahları nerden buluyor, TSK'ya pkk ile mücadelede her zaman köstek olan Amerikadan değil mi? Şimdide pkk'yı Türkiye Cumhuriyeti devlet ile muhattab edenler yine Amerikalılar... Aynı Amerika değilmi, bir zamanlar Saddam'ı, Hamas'ı, Hizbullah'ı destekleyen? O Amerika ki, El Kaide için taaa nerelere geldi, işgal etti fakat pkk ile mücadele eden TSK, Amerika izin vermiyor diye sınırına asker koyamıyor... Oysa Amerikanın çok gelişmiş teknolojileri yokmuydu, isteseler pkk barınaklarının yerini uydudan tespit ederek TSK'ya bildiremezler miydi? Hani dost ve müttefiklik nerede pkk ile dost ve müttefik olmaktır bu ve öyledir... Abdullah Öcalan'ın burnu aksa Türkiye Cumhuriyetine hesap soranlar kimler? İşte onlar pkk'nın gerçek yöneticileri ve kurucularıdır... Sizde gayet iyi biliyorsunuz... ***** Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pkk Amerika ve Avrupa (özellikle İngiltere) tarafından kurulmuş, desteklenmş ve finanse edilmektedir... Bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz... Pkk silahları nerden buluyor, TSK'ya pkk ile mücadelede her zaman köstek olan Amerikadan değil mi? Şimdide pkk'yı Türkiye Cumhuriyeti devlet ile muhattab edenler yine Amerikalılar... Aynı Amerika değilmi, bir zamanlar Saddam'ı, Hamas'ı, Hizbullah'ı destekleyen? O Amerika ki, El Kaide için taaa nerelere geldi, işgal etti fakat pkk ile mücadele eden TSK, Amerika izin vermiyor diye sınırına asker koyamıyor... Oysa Amerikanın çok gelişmiş teknolojileri yokmuydu, isteseler pkk barınaklarının yerini uydudan tespit ederek TSK'ya bildiremezler miydi? Hani dost ve müttefiklik nerede pkk ile dost ve müttefik olmaktır bu ve öyledir... Abdullah Öcalan'ın burnu aksa Türkiye Cumhuriyetine hesap soranlar kimler? İşte onlar pkk'nın gerçek yöneticileri ve kurucularıdır... Sizde gayet iyi biliyorsunuz... ***** Sn sardunyam, lütfen kendi görüslerinize "sizde gayet iyi biliyorsunuz" diye beni de ortak yapmaya hakkiniz yok. Sakin yanlis anlamayin, ben illada sizin aciklamaniz yanlis demiyorum, dogru oldugunuda söylemiyorum. Sadece yuvarlak sözlerle belgesiz bir aciklamaniz var. Dikkat ederseniz ben yorumumda söylemistim, PKK hakkinda cok yorumlar ve iddaalar yapiliyor ve hatta MIT'in bilhassa kendisinin PKK'yi kurdugu bile idddaa ediliyor. Bu karisik kavramlar ve iddaalar dogal olarak kafalari karistiriyor. O yüzden ben bu konularda aciklama ve görüs belirtenlerden belgeler bekliyorum. Bu anlamda sorum halen belgesiz bir sekilde cevapsiz kalmistir. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Aaa öylemi durun ben şimdi size Amerika ile pkk arasında imzalanan belgelerin kopyalarını göndereyim... Pardon Barack'cım Obama'cım daha sonra gönderecekmiş... Valla sende afedersin ama hatırlatmak isterim bahsettiğimiz şey bir terör örgütü yani belgeleri falan hepsi ortada... Fakat senin beklentin banka dekontlarıysa, üzgünüm... Bu yorumunu şaka olarak kabul ediyorum, bir tek sorum var sence pkk'nın, hizbullah'tan ya da el kaide'den farkı ne? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Aaa öylemi durun ben şimdi size Amerika ile pkk arasında imzalanan belgelerin kopyalarını göndereyim... Pardon Barack'cım Obama'cım daha sonra gönderecekmiş... Valla sende afedersin ama hatırlatmak isterim bahsettiğimiz şey bir terör örgütü yani belgeleri falan hepsi ortada... Fakat senin beklentin banka dekontlarıysa, üzgünüm... Bu yorumunu şaka olarak kabul ediyorum, bir tek sorum var sence pkk'nın, hizbullah'tan ya da el kaide'den farkı ne? Siz beni herhade anlayamadiniz, ben ne PKK'yi savunuyorum nede Hizbullah'i veya Hamas'i. Ben sadece bos iddaalardan hoslanmam. Kurucusu ve finase edeni su veya bu derken herhalde bir belgemiz olmasi gerekmezmi? Mesela Türkiye'de Hizbullah'in devlet tarafindan kurulduguda iddaa ediliyor. Hangisine ve kime neden ve nasil inanacagiz? Lütfen burada konuyu carpitipta sru soranlari terörö destekcisi gibi anlama gelen imalarda bulunmayalim. O yüzden benim yorumum saka falan degildi. Ama siz sadece kendi inandiginiz bir görüsün iddaasinda bulunuyorsunuz. Tekrarlayayim isterseniz, ben sizin iddaaniz illada yanlis falan demiyorum ama gercektende kafalari karistirmayacak kaynaklara dayanarak bir belge. Alıntı
Φ nail_amudi Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 MURAT KARAYILAN’IN SAMİMİYETİ ÜZERİNE!.. Terör örgütünün başındaki Murat Karayılan, Hasan Cemal’e önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor: “PKK artık eski PKK değil” diyor ve ekliyor; “Ayrılmak istemiyoruz. Federasyon da istemiyoruz. Üniter devlet yapısını bozmayan bir çözümden yanayız!” Karayılan, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden ve Kürt kültürünün yaşatılmasından da söz ediyor ve ekliyor: “Böyle bir sürecin başlayabilmesi için önce silahlar susmalıdır!” Evet, bir bakıma haklı, silahlar konuşurken devletin oturup dağdakilerle müzakere etmesi beklenemez! Bir önceki yazımda da sormuştum: “Tamam, silahlar sussun da, kim susturacak?” PKK’nın silahları susturması mümkündür, fakat devletin resmi gücü olan ordunun PKK karşısında silah bırakıp kışlasına geri dönmesi mümkün değildir. Zira devlet, Max Weber’in de dediği gibi, güç kullanma tekeline sahip olan örgütlenmedir. Bu tekeli paylaştığı an, devlet olmaktan çıkar! Karayılan’ın sözleri çeşitli açılardan ilginç. Birincisi, PKK’nın hedefleri nerdeyse kültürel haklar ve güçlendirilmiş yerel yönetimlere indirgenecek kadar daraltılmış. O zaman da ister istemez akıllara hemen şu sorular geliyor: Bu mütevazı hedefler için bunca dağa çıkmalara, ölmelere ve öldürmelere gerek var mıydı? Daha barışçıl ve sivil yöntemlerle bu hedefler gerçekleştirilemez miydi? İkincisi, hedeflerini bu kadar daraltmış bir PKK’yı dağda tutmak gittikçe daha zor olmaz mı? Üçüncüsü, “10 erin pusuda şehit edilmesi, Diyarbakır’da dershaneye bomba atılması” gibi olaylar anımsatılınca, Murat Karayılan hep aynı şeyi söylüyor, “Bu eylemler merkezde planlanmadı, örgütümüzün yerel birimleri tarafından planlanmış ve uygulanmış. Biz onaylamadık ve çok üzüldük!” O zaman da akla iki olasılık geliyor: Ya Karayılan PKK örgütünü denetleyememektedir, ya da o eylemlerden sorumlu olduğu halde yalan söylemektedir! Her iki durumda da kendisiyle bir anlaşma yapmak anlamlı değildir, denebilir. Dördüncüsü, dağdaki terör örgütünün lideri, ovada sivil bir kuruluş olması gereken DTP’den çok daha yumuşak, uzlaşmacı ve barışsever görünüyor! Oysa tersi olmalıydı, değil mi? Buna benzer sorulara ve tereddütlere rağmen, terör örgütünün başındaki şahsın bu sözleri ciddiye alınmalıdır. Çıkış yolu olarak bir genel affı savunanlar olsa da, bunun kolay olacağını sanmıyorum. Hem aflarla ilgili olarak geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler, hem de PKK’yla savaşta öldürülmüş binlerce kişinin anısı, buna engel olacaktır. Ama pişmanlık yasası daha etkin ve işler hale getirilebilir. Evet, resmen değilse bile fiilen silahlar susturulabilir! Yanılmıyorsam son bir yılda bunun uygulaması da yapıldı. PKK saldırmadıkça, ordu dağlarda PKK’lı avına çıkmadı! Söylendiği gibi PKK’da bir çözülme yaşanıyorsa ve örgüt içinde anlaşmazlıklar varsa, bu doğru bir yol olmalı. Bir kere daha dikkat çekmek istiyorum; dağda silahlı insanlar dolaştıkça silahlar susamaz; hiçbir ülkenin güvenlik gücü da, dağda kafileler halinde silahlı adamların dolaşmasına göz yumamaz. Bazıları, “Türk Ordusu çekilsin, operasyonlar dursun” şeklindeki açıklamaları da mantıkla açıklamak mümkün değil. Nereden çekilecek Türk Ordusu? Ortada bir işgal mi var ki, o topraklardan çekilsin. Dağda silahlı adamlar dolaşırken operasyonların durmasından söz etmek mümkün değil. Son söz… Bugün PKK, tam anlamıyla bir yol kavşağında. Gidebileceği her iki yol da örgütün etkinliğini gösteriyor. Bunlardan biri Kandil’in kapanması ve silahlı mücadelenin bitmesiyle sonuçlanacak. Diğeri ise, etkinliğini tamamen yitirmeyeceği, ancak yine de dağılma sürecini gündemde tutacak bir sürece götürecek. PKK üstünde uluslararası bir baskı var ve giderek artıyor. Başta Washington olmak üzere¸ Brüksel, Irakta da Erbil ile Bağdat silahlı mücadelenin bırakılmasını istiyor. Terör sürdükçe bir yere varılamayacağı, artık herkes tarafından kabul ediliyor. PKK, kurtulunması hiç kolay olmayan bir çıkmazda. Kurtuluşu ne mi? Silah bırakarak, gençlerin evlerine dönmelerine izin vermesi ve demokrasinin önünü açması… *********** *********** 3 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 MURAT KARAYILAN’IN SAMİMİYETİ ÜZERİNE!.. Terör örgütünün başındaki Murat Karayılan, Hasan Cemal’e önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor: “PKK artık eski PKK değil” diyor ve ekliyor; “Ayrılmak istemiyoruz. Federasyon da istemiyoruz. Üniter devlet yapısını bozmayan bir çözümden yanayız!” . . . kurtulunması hiç kolay olmayan bir çıkmazda. Kurtuluşu ne mi? Silah bırakarak, gençlerin evlerine dönmelerine izin vermesi ve demokrasinin önünü açması… Baris yanlisi yorumunuz icin tesekkurler... Ancak sunu da soyliyeyim: ABD Dunya'nin en guclu ordusuyla dahi daha bir Taliban ya da El Kaide olayini, ya da yakin tarihte bir Vietnam'da ki gerilla savascilarini durduramamistir... PKK'nin yok edilebilinecegini dusunmek gercekci bir olay degil bana sorarsaniz. Zira ABD'nin Kurtleri kendine muttefik etme cabalari da acikca ortadadir.. Bence boyle isler siddet degil de uzlasiyla halledilmelidir! Saygilar... Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Pkk Amerika ve Avrupa (özellikle İngiltere) tarafından kurulmuş, . . . Sizde gayet iyi biliyorsunuz... ***** Artik kendikendimizi elestirebilelim... PKK Turkiye'deki yanlis politikalarin ve 12 Eylul cezaevlerinin bir sonucudur! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu soranlar bunu cok iyi bilenlerdir,onlarin sormalarindaki amac cok farkli hedefler icerir.Herkes birsey söylüyor diyenlerle,PKK 12 Eylül'ün bir sonucudur diyenler ayni hedefe yürüyenlerdir yani Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde bir özerk Kürt Bölgesi. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu soranlar bunu cok iyi bilenlerdir,onlarin sormalarindaki amac cok farkli hedefler icerir.Herkes birsey söylüyor diyenlerle,PKK 12 Eylül'ün bir sonucudur diyenler ayni hedefe yürüyenlerdir yani Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde bir özerk Kürt Bölgesi. saygilarla Neden kuruldu PKK ve kimler buna sebeb verdi acikladik iste. Biliyoruz da acikliyoruz! Diyarbakirli... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Neden kuruldu PKK ve kimler buna sebeb verdi acikladik iste. Biliyoruz da acikliyoruz! Diyarbakirli... PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu,hangi terör örgütünden görevi devir teslim aldigini bilmeyen yokken hala. Asala ve PKK'nin müsterek calismasi neyi ifade ediyor acaba? saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu,hangi terör örgütünden görevi devir teslim aldigini bilmeyen yokken hala. Asala ve PKK'nin müsterek calismasi neyi ifade ediyor acaba? saygilarla Artik Ermenileri dislayarak ya da Kurtleri Ermenilerle eslestirerek bir takim seyleri uzerini kapatip gercekleri ortadan kaldirma yontemi bu... Asala nerede PKK nerede Allah askina... Artik karar verin AKP mi, Asala mi, ABD mi yoksa AB mi PKKnin ortagi? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu,hangi terör örgütünden görevi devir teslim aldigini bilmeyen yokken hala. Asala ve PKK'nin müsterek calismasi neyi ifade ediyor acaba? saygilarla Bu sorunuzun muhatabi dogal olarak MIT. PKK'nin kurulusunda MIT'IN parmagi oldugunu neden saklaniyor acaba???? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Bu sorunuzun muhatabi dogal olarak MIT. PKK'nin kurulusunda MIT'IN parmagi oldugunu neden sakliyoruz acaba???? AKPye, Asalaya, ABDye baglamaktan sa biraz gercekleri gorelim. Devletin Kurtlere karsi tutumu PKKnin olusmasindaki yegane sebeptir. Bizler daha igneyi bile kendimize batiramiyoruz. Birakin cuvaldizi! Sanki gokten inme melaike devlet adamlarimiz da hic hata yapilmamis! Diyarbakirli... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 AKPye, Asalaya, ABDye baglamaktan sa biraz gercekleri gorelim. Devletin Kurtlere karsi tutumu PKKnin olusmasindaki yegane sebeptir. Bizler daha igneyi bile kendimize batiramiyoruz. Birakin cuvaldizi! Sanki gokten inme melaike devlet adamlarimiz da hic hata yapilmamis! Diyarbakirli... Tabiiki igneyi önce kendimize batirmayacagiz, cünki batirirsak olayi anlayip cözüm üretmek zorunda kalacagiz. Neden cözüm üretelimki, isin kolayi varken, PKK'nin dogusundaki kendi etkenligimizi inkar ederiz, atariz dis mihraklarin üzerine sucu olur biter. ****** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Belgeler konusuyor: PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu inkar cabalari sonuc getirmiyor,istediginiz kadar allayin pullayin PKK'nin kurulusunda devletin hicbir sucu yoktur.PKK Asala terör örgütünün devamidir. 1970'li yillarda dünyada yükselen genclik hareketlerinin Türkiye'ye yansimasi nedeniyle bircok yasadisi terör örgütü kurulur.1974 yilinda Ankara Yüksek Ögrenim Dernegi (AYÖD)isimli genclik organizasyonu icinde faaliyet gösteren bir grup,Ankara'nin Tuzlucayir semtinde yaptiklsri bir toplantiyla PKK'nin ilk temelini atar.27 Kasim 1978'de Diyarbakir'in Lice ilcesine bagli FIS köyünde yapilan bir toplantiyla KADEK(Kürdistan Isci Partisi,Partiya Karkaren Kürdistan)ilan edilir.Bu ayni zamanda PKK terör örgütünün 1.Kongresidir. PKK'nin amaci-ideolojisi;Kurucular örgütü,o dönemin yaygin akimi Marksist-Leninist fikir cizgide kurar.1984 yilindan itibaren Mahir Cayan'in "politiklesmis Askeri Savas Strateji"dogrultusunda "SILAHLI MÜCADELE"baslatarak bölgede tek etkili Kürt örgütü olur.PKK bölücü bir örgüt olarak calismalarina devam eder,amacinda Türkiyenin Güneydogusunda bir Kürt devleti olusturmak vardir.Bu nedenle yillardir bölgede ve diger illerde kan dökmeye devam etmektedir.Dis ve ic desteklerle siyaset alanina girmis hem mecliste hem dagda mücadele vermektedir.Teröre boyun egdirilen ülke olarak Türkiye tarihe gececektir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Belgeler konusuyor: PKK'nin nasil ve kimler tarafindan kuruldugunu inkar cabalari sonuc getirmiyor,istediginiz kadar allayin pullayin PKK'nin kurulusunda devletin hicbir sucu yoktur.PKK Asala terör örgütünün devamidir. 1970'li yillarda dünyada yükselen genclik hareketlerinin Türkiye'ye yansimasi nedeniyle bircok yasadisi terör örgütü kurulur.1974 yilinda Ankara Yüksek Ögrenim Dernegi (AYÖD)isimli genclik organizasyonu icinde faaliyet gösteren bir grup,Ankara'nin Tuzlucayir semtinde yaptiklsri bir toplantiyla PKK'nin ilk temelini atar.27 Kasim 1978'de Diyarbakir'in Lice ilcesine bagli FIS köyünde yapilan bir toplantiyla KADEK(Kürdistan Isci Partisi,Partiya Karkaren Kürdistan)ilan edilir.Bu ayni zamanda PKK terör örgütünün 1.Kongresidir. PKK'nin amaci-ideolojisi;Kurucular örgütü,o dönemin yaygin akimi Marksist-Leninist fikir cizgide kurar.1984 yilindan itibaren Mahir Cayan'in "politiklesmis Askeri Savas Strateji"dogrultusunda "SILAHLI MÜCADELE"baslatarak bölgede tek etkili Kürt örgütü olur.PKK bölücü bir örgüt olarak calismalarina devam eder,amacinda Türkiyenin Güneydogusunda bir Kürt devleti olusturmak vardir.Bu nedenle yillardir bölgede ve diger illerde kan dökmeye devam etmektedir.Dis ve ic desteklerle siyaset alanina girmis hem mecliste hem dagda mücadele vermektedir.Teröre boyun egdirilen ülke olarak Türkiye tarihe gececektir. saygilarla Bu anlattiklarinizin yani tüm kurulus kongreleri ve toplantilarinin MIT'in etkinliginde yapilmadigini neye göre belgeliyorsunuz acaba? Ben size belge olarak iki tane sahis ismi vereyim, birinci isim isci partisi genel baskani ve su an Ergenekon sanigi olarak cezaevinde tutuklu bulunan sözde en büyük Atatürkcü ve ulusalci birisi Dogu Perincek ve ikinci isim ise gene Ergenekon saniklarindan ama disaridan yargilanan, bir dönemler APO'nun en iyi akil hocaligini yapan ve ondan en büyük baskan diye bayseden, günümüzde en büyük Atatürkcü, Türkcü ve ulusalci gecinen sayin Yalcin Kücük. Her iki sahis PKK'nin kurulmasinda MIT'in rolünü cok güzel bir sekilde acikliyorlar. Aciklamalarnda sadece gecmise yönelik MIT'in kurulus desteginden degil sonraki ve günümüzdeki desteginden bile baysediyorlar. Diger taraftan PKK'ya sizdirilan bir cok gizli operasyonlarin yerini ve zamanini kim bildiriyor dersiniz? PKK bir cok dönemde askeri alanlari gizli bilgiler olmadan saldiramayacagi ortada olmasina ragmen basarili sekilde saldiriyorlar ve bir cok askerimizi sehit ediyorlar, kimin bilgisi isiginda acaba? Bildiginiz gibi bu her iki sahis PKK'nin en büyük akil hocaligini ve yol gösterciligini yapiyorlardi. Onlar bilmesinde bizmi bilelim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.