Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ermenistan sınır kapısı açılmasın...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bunu yaşatmanın çok zor olmadığını düşünüyorum..

ancak aynı zamanda zor olduğu da bir gerçek ki,

türkler türklüklerini, kürtler kürtlüklerini, ermeniler ermeniliklerini, vs...vs... türkiye cumnhuriyeti vatandaşlığından daha önde tutarak milliyetçiliğin birleştiriciliğine değil de ayrıştırıcılığına itibar ederlerse,

milliyetçiliğin ortaya çıkmasından sonra osmanlı gibi avusturya-macaristan gibi vs..vs..çok uluslu devletlerin parçalanması gerçeğiyle aynının TEKRARDAN başımıza gelmesi işten bile değildir...

saygılar...

"Elveda Rumeli" diye bir dizi var...

Tarihi gerçekliği ne kadar var ne kadar yok tartışılır tabii ki; ancak, aynı coğrafyada yüzlerce yıldır yaşamış toplumların birbirlerinden nefret eder hale nasıl getirildiklerini ve nasıl getirilebildiklerini çok güzel anlatıyor...

Rumelideki Osmanlı Parçalanması bir gerçeklik midir?

Evet...

Hem de nasıl bir gerçeklik...

Herkes, Türklerin yaptıkları sözde soykırımlardan bahseder ya hani?

Soykırımın ağababası Rumelide, Balkanlarda yaşanmıştır...

Türkler, sürülmüş ve katledilmiştir...

"Asimile" edilmeleri ya da entegrasyona uğramaları değil söz konusu;

Kıyılmışlardır...

Hem de Türkiye'ye ulaşanlardan daha fazlasına kıyılmıştır...

Balkanların Milliyetçiliği tehlikelidir; çünkü Dinle bezenmiştir...

Ama bugün hiç kimse çıkıp bundan bahsetmez...

Kimse bunu söylemez...

Türkler nedense kendi kıyılmışlıklarının siyasetini yapmaz.

Hani bir gelenek vardır:

Ölenin arkasından konuşulmaz ve ölünün itibarı kullanılmaz...

Öyle işte...

"Elveda Rumeli"yi izleyin...

Belki bir kaç ip ucu vermeye çalışıyordur bize...

Gönderi tarihi:
"Elveda Rumeli" diye bir dizi var...

Türkler nedense kendi kıyılmışlıklarının siyasetini yapmaz.

Hani bir gelenek vardır:

Ölenin arkasından konuşulmaz ve ölünün itibarı kullanılmaz...

Öyle işte...

"Elveda Rumeli"yi izleyin...

Belki bir kaç ip ucu vermeye çalışıyordur bize...

bahsettiğin diziyi ben de arada takip ediyorum..

ağabeyim ve annemin dizinin müptelası haline gelmeleri sağolsun..

dizi formatı gereği bu şekilde anlatmak zorundadır..

ancak kıyılan sadece türkler olmamıştır..

kardeş kardeşi kırmıştır, herkes birbirini...

dediğim gibi ermeni milliyetçileri, türk milliyetçileri, rum milliyetçileri, kürt milliyetçileri,

hem kırmış hem kırılmış hem de masumlara kıymışlardır..

milliyetçilerden kastım da gayriyasal çetelerdir..yurtseverler değildir yanlış anlaşılmasın..

türkleri katleden ermeni çeteler olduğu kadar,

ermenileri katleden türkler ve kürtler olmuştur..

(abdülhamit eliyle yaratılan kürt hamidiye alaylarını unutmayalım...)

ancak bütün bunlar asla bir toplumu, bir milleti, bir ırkı bağlamaz, bağlayamaz..

herkes aynı oranda suçludur ve herkes aynı oradan masumdur..

...

kendi kıyılmışlığımızın siyasetine gelince...

maalesef bunun yeri siyaset değildir...

siyasilerin bunu konuşması durumunda,

ne kadar çarpıtılacağı ve olduğundan farklı gösterileceği açıktır..

barış isteyen ermeni kardeşlerimizin aksine,

koşulsuz şekilde ermeni soykırımını kabul etmemizi isteyen,

arşivlerini açmamakta direten ve bunu siyasete mal etmeye çalışan,

devlet liderlerine baskıda bulunan diaspora ve art niyetli milliyetçilere bakınca,

bunun siyasete katılmasının ne kadar yanlış ve ne kadar bizim aleyhimizde olduğunu düşünüyorum, gerçekten de öyle...

ancak siyasete bırakılmasın derken de,

koşulsuz şekilde soykırımı kabul etmenin de,

koşulsuz şekilde ermeniler suçludur diyen zihniyeti de,

koşulsuz şekilde ermenilere sınırı asla açmayalım(karabağ'dan çıksalar da) diyen görüşü de,

ermenilerle dost olmak gibi bir sorunumuz yok diyerek düşmanlık tohumu eken ırkçılığa da engel olacak bir irade lazımdır..

bu siyaset midir derseniz, siyaset değil, barışı koruma iradesidir...

devlet başkanlarının da öncelikli görevinin bu olması gerekmektedir...

....

saygılar...

Gönderi tarihi:

bu arada iletiyi yazarken değinmeyi düşünüyordum ancak sonraya atınca unutmuşum..

dediğim gibi herkes birbirine kıymıştır bunun ayrımı yoktur...

onlar başlattı, bunlar suçluydu demek bizi sadece daha büyük nefrete götürür...

zamanında bir arada yaşamışsak bu acılar bizim ortak acılarımız, ortak suçumuz,

bunlara sebep olan emperyalist devletlere karşı ortak isyanımız olmalı...

bunu daha iyi anlayabilmek için her alanda daha duyarlı olmamızı sağlayan edebiyata kulak vermemiz lazımdır bana göre...

bu açıdan en büyük öykücülerimizden OSMAN ŞAHİN'in SONUNCU İZ adlı kitabını alın ve içerisindeki hikayelerden konuyla alakalı olan LUSİK, FATMA, SEYYİT ve İSMİL adlı öyküleri okuyun..dramın hepimizin olduğu, hepimizin olması gerektiğini daha iyi anlayacaksınız.hepimizin okuması, anlaması ve kafa yorması gerekir..yazarın kitabında dediği gibi :

"ölümün milleti mi olur ?"...

ilgi duyanlar için : CAN YAYINLARI FİYAT : 11,50 TL...

Gönderi tarihi:
bahsettiğin diziyi ben de arada takip ediyorum..

ağabeyim ve annemin dizinin müptelası haline gelmeleri sağolsun..

dizi formatı gereği bu şekilde anlatmak zorundadır..

ancak kıyılan sadece türkler olmamıştır..

kardeş kardeşi kırmıştır, herkes birbirini...

dediğim gibi ermeni milliyetçileri, türk milliyetçileri, rum milliyetçileri, kürt milliyetçileri,

hem kırmış hem kırılmış hem de masumlara kıymışlardır..

milliyetçilerden kastım da gayriyasal çetelerdir..yurtseverler değildir yanlış anlaşılmasın..

türkleri katleden ermeni çeteler olduğu kadar,

ermenileri katleden türkler ve kürtler olmuştur..

(abdülhamit eliyle yaratılan kürt hamidiye alaylarını unutmayalım...)

ancak bütün bunlar asla bir toplumu, bir milleti, bir ırkı bağlamaz, bağlayamaz..

herkes aynı oranda suçludur ve herkes aynı oradan masumdur..

...

kendi kıyılmışlığımızın siyasetine gelince...

maalesef bunun yeri siyaset değildir...

siyasilerin bunu konuşması durumunda,

ne kadar çarpıtılacağı ve olduğundan farklı gösterileceği açıktır..

barış isteyen ermeni kardeşlerimizin aksine,

koşulsuz şekilde ermeni soykırımını kabul etmemizi isteyen,

arşivlerini açmamakta direten ve bunu siyasete mal etmeye çalışan,

devlet liderlerine baskıda bulunan diaspora ve art niyetli milliyetçilere bakınca,

bunun siyasete katılmasının ne kadar yanlış ve ne kadar bizim aleyhimizde olduğunu düşünüyorum, gerçekten de öyle...

ancak siyasete bırakılmasın derken de,

koşulsuz şekilde soykırımı kabul etmenin de,

koşulsuz şekilde ermeniler suçludur diyen zihniyeti de,

koşulsuz şekilde ermenilere sınırı asla açmayalım(karabağ'dan çıksalar da) diyen görüşü de,

ermenilerle dost olmak gibi bir sorunumuz yok diyerek düşmanlık tohumu eken ırkçılığa da engel olacak bir irade lazımdır..

bu siyaset midir derseniz, siyaset değil, barışı koruma iradesidir...

devlet başkanlarının da öncelikli görevinin bu olması gerekmektedir...

....

saygılar...

Hakan Kardeşim...

Seninde değinmen iyi oldu...

Kaç iletidir bu Hamidiye Alayları'nı işliyoruz ama nedense konu ile ilgili arkadaşlar hep görmezden geliyorlar...

Görmezden geldikleri bir yana, bunun olmadığını da savlayanlar oldu...

Neyse...

Sen konuyu gerekli biçimde ele almışsın...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Sayin yakisikli, Türkiye ve Azerbaycan kardes ülkelerdir.Karabag sorunu ayni zamanda Türkiye'nin sorunudur.Türkiye hem kendi sinirlarini hemde Azerbaycan'in topraklarini savunmakla yükümlüdür.Bu savunma savas bazinda degil destek bazindadir.

Kibris'i biz tanimiyoruz neden baskalari bizden önce tanisin,bunu hic sordunuzmu kendinize.Evet,dogru yazdim,Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetini hala tanimamistir.Ve taninmamasi icin siyaset yapmaktadir.

Sayin politika gercekten cok ilginc iddaalarda bulunuyorsunuz ve bu iddaalariniz gerceklerden o kadar uzakki, diyecek bir sey bulamiyorum.

1. Türkiye sadece Azerbeycan ile degil bir cok ülkelerle kardes ve dosttur, ama ona ragmen Türkiye sadece kendi sinirlarini ve topraklarini korumakla yükümlüdür. Türkiyenin yapabilecegi sadece siyasi arenada bir destek olur.

2. KKTC'yi dünyada taniyan tek bir ülke var, o ülkenin ismide Türkiye. Bunun aksini sizden baska söyleyen daha duymadim. Baska ayni sizin gibi iddaa eden varsa lütfen söylesinler.

Gönderi tarihi:

Sayin Yakisikli,sizin Ermenistan sempatinize saygi duyarim ayni sekilde Azerbaycan antipatisine de saygi duyarim.Azerbaycan sizin dediginiz gibi Ermenilerin ön sartlarini kabul edecek karakterde bir millet degildir,heralde baskalariyla karistirdiniz.Azerbaycan bize en dost ve en kardes ülkedir.Ikincisi,cikarlar demissiniz;Türkiye'nin Ermenistan'dan hic bir cikari yoktur olamaz.Ermenistan'in Türkiye'den cikarlari vardir,ve bunlarda AKP sayesinde gerceklesmektedir hamdolsun.

Ben hala iddiamda israrliyim,Türkiye Cumhuriyeti devleti Kibris Türk Cumhuriyetini hala tanimamistir.Eger tanimis olsaydi Kibris bu kadar ucuza pazara cikarilmazdi,bence sizin daha etraflica arastirma yapmaniz gerekiyor.

Azerilerin Rusya'ya yanastiklarini yazmissiniz.Demek ki siz olaylari arka kapidan takip etmektesiniz.Türkiye'nin Ermenistan sinir kapisini acma söylentilerine karsi Azerbaycan Rusya kartini oynamistir ama oynamadan önce de Türk hükümeti nezdinde her girisimi yapmis ne varki AKP'nin baskani Azeri milletvekillerine hakaret etmistir.Birseyi bilmemek ayip degildir ama ögrenmemek bence ayiptir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin politika gercekten cok ilginc iddaalarda bulunuyorsunuz ve bu iddaalariniz gerceklerden o kadar uzakki, diyecek bir sey bulamiyorum.

1. Türkiye sadece Azerbeycan ile degil bir cok ülkelerle kardes ve dosttur, ama ona ragmen Türkiye sadece kendi sinirlarini ve topraklarini korumakla yükümlüdür. Türkiyenin yapabilecegi sadece siyasi arenada bir destek olur.

2. KKTC'yi dünyada taniyan tek bir ülke var, o ülkenin ismide Türkiye. Bunun aksini sizden baska söyleyen daha duymadim. Baska ayni sizin gibi iddaa eden varsa lütfen söylesinler.

Ben savas bazinda degil diye yazmisim galiba. Azerbaycan bize Hamas'tan cok cok önemlidir.Ermenistan acaba kimler icin önemlidir?

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben savas bazinda degil diye yazmisim galiba. Azerbaycan bize Hamas'tan cok cok önemlidir.Ermenistan acaba kimler icin önemlidir?

saygilarla

Ne bazinda olursa olsun Türkiye kimsenin sinirlarini ve topraklarini korumakla yükümlü degildir. Dis politika bazinda tabiiki dost ülkelrin cikarlarini siyasi arenada destekleyebilir. Azerbeycan'a dönem gelir Hamas'a benzer bir iktidar gecerse ne diyeceksiniz o zaman? Kardesligimiz bitecekmi?

Diger taraftan KKTC'nin Türkiye tarafindan hala taninmadigi iddaaninizi yenilemissiniz. Bu itiraziniz bence sadece duygusalliktan kaynaklandigi vermis oldugunuz itiraz aciklamanizdan belli.

Gönderi tarihi:
Ne bazinda olursa olsun Türkiye kimsenin sinirlarini ve topraklarini korumakla yükümlü degildir. Dis politika bazinda tabiiki dost ülkelrin cikarlarini siyasi arenada destekleyebilir. Azerbeycan'a dönem gelir Hamas'a benzer bir iktidar gecerse ne diyeceksiniz o zaman? Kardesligimiz bitecekmi?

Diger taraftan KKTC'nin Türkiye tarafindan hala taninmadigi iddaaninizi yenilemissiniz. Bu itiraziniz bence sadece duygusalliktan kaynaklandigi vermis oldugunuz itiraz aciklamanizdan belli.

Azerbaycan dost degil KARDES ülkedir,bunu böyle bilesiniz.Kardes ülke ile iliskiler dost ülkelerle iliskilere benzemez.Sizin icin Ermenistan ve Azerbaycan belki ayni kategoride hatta belki de Ermenistan daha dosttur ama Türk milleti icin Azerbaycan farklidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Azerbaycan dost degil KARDES ülkedir,bunu böyle bilesiniz.Kardes ülke ile iliskiler dost ülkelerle iliskilere benzemez.Sizin icin Ermenistan ve Azerbaycan belki ayni kategoride hatta belki de Ermenistan daha dosttur ama Türk milleti icin Azerbaycan farklidir.

saygilarla

Siz ister dost deyin ister kardes deyin, birbirinden iki ayri ülke. Burada sanki biz Azarbeycan'a karsiyiz ve siz degil itibasi uyandirmaya hic gerek yok. Burada sadece bir tesbitte bulunuyoruz. Türkiye sadece kendi topraklarini savunmak durumundadir ve baska hic bir ülkenin degil, bu Azerbeycan olur veya Afganistan evya Almanya evya hangi ülke akliniza geliyorsa. Azerebycan'in tabiiki bizler icin ayri bir yeri vardir, bunun tersini söyleyende yok zaten veya Azeri'lerle olan iliskilerimizi diger ülkelerle veya bilhassa Ermenistan ile ayni tutalim diyende yok. dolayisiyla konuyu baska yönere cekmeye hic gerek yok. Ülkeler arasi iliskiler kardeslik veya dostluk bazinda yapilmaz sedece cikarlar bazinda yapilir. Azerbeycan bile her adimini herhalde Türkiye'ye endeksli yapmiyor ve öyle olmasida gerekli. Diger taraftan bizim onlari her konuda sartsiz desteklememizi talep ediyorsunuz ama onlarin neden KKTC'niu neden tanimadigini sorgulamiyorsunuz. Sakin gene, Türkiye bile tanimiyorki neden Azerbeycan tanisin gibi gerceklerle alakasi olmayan iddaalarda bulunmayin, siz sadece Azerbeycan'nin neden tanimadigini cevaplamaya calisin lütfen.

Gönderi tarihi:

Insanlar neden düsündüklerini acikca yazmazlarda dolambacli yollardan gecerler.

Türkiye Azeriler icin gerekirse savasa girer,bunu Nahcivan krizinde gördük.Türkiye'nin verdigi ültimatom karsisinda Ermeniler ilerleyemediler.

Birseyi bilmeden ortaya firlamanin anlami cok farklidir.Bu nedenle önce ögrenin diyorum.Neden Azeriler Kuzey Kibris'i tanimadi diye soranlarada ayni seyi söylüyorum,ögrenin ögrenin ögrenin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Insanlar neden düsündüklerini acikca yazmazlarda dolambacli yollardan gecerler.

Türkiye Azeriler icin gerekirse savasa girer,bunu Nahcivan krizinde gördük.Türkiye'nin verdigi ültimatom karsisinda Ermeniler ilerleyemediler.

Birseyi bilmeden ortaya firlamanin anlami cok farklidir.Bu nedenle önce ögrenin diyorum.Neden Azeriler Kuzey Kibris'i tanimadi diye soranlarada ayni seyi söylüyorum,ögrenin ögrenin ögrenin.

saygilarla

Lütfen sorulara vereceksek cevabimizi verelim, soruya karsi soru sormak cevap degildir.

Madem düsündüklerinizi siz dolambacli yazmiyrsunuz, neden sorulara cevap vereceginize karsi soru soruyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Lütfen sorulara vereceksek cevabimizi verelim, soruya karsi soru sormak cevap degildir.

Madem düsündüklerinizi siz dolambacli yazmiyrsunuz, neden sorulara cevap vereceginize karsi soru soruyorsunuz?

Iddia eden sizsiniz arastirip bulmaniz gerekir,siz kendi kendinize birseyler iddia edip herkesin buna inanmasini bekliyorsunuz.Karsi görüs oluncada cevap verin diye yanlis bir taktik izliyorsunuz.Daha bugüne kadar ileri sürdügünüz iddialarla ilgili tek bir belge kaynak vermediginiz bir yana size verilen kaynaklarida kaynak olarak kabul etmiyorsunuz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Iddia eden sizsiniz arastirip bulmaniz gerekir,siz kendi kendinize birseyler iddia edip herkesin buna inanmasini bekliyorsunuz.Karsi görüs oluncada cevap verin diye yanlis bir taktik izliyorsunuz.Daha bugüne kadar ileri sürdügünüz iddialarla ilgili tek bir belge kaynak vermediginiz bir yana size verilen kaynaklarida kaynak olarak kabul etmiyorsunuz.

saygilarla

Sn politika ben iddaa falan etmiyorum, sadece sizin iddaaniza soru sordum. KKTC tanimayan ülke olarak Türkiye'yi gösteren sizmisiniz yoksa ben evya baskasimiyim?

Diger taraftan Türkiye'nin Azerbeyacan'in toprak ve sinirlarini koruma sorumlulugu var diye idaa eden sizmisiniz yoksa ben veya baskasimi?

Benim sadece sizin o iddaalariniza karsilik iki sorum oldu. Yani iddaayi yapan ben degil sizsiniz ve soru soran benim, ama cevap yerine malesef yukaridaki yorumu aliyoruz.

Ben sorumu gene de tekrarlayayim da aklimiz karismasin.

1. Türkiye'nin KKTC'ni tanimadigini nasil kanitliyorsunuz? Herkesin bildigi dünyada KKTC'ni taniyan tek ülke var, o ülkenij ismide TÜRKIYE.

2. Madem Türkiye Azerbeycan'nin güvenligini ve topraklarini korumakla yükümlü ise, kardes ülke oldu icin, neden Azerbeycan karedes ülke olan KKTC'ni resmen tanimiyor?

Bu sorulari sormak bir iddaami size göre?

Umarim simdi sorularim anlasilmistir.

Gönderi tarihi:
Sn politika ben iddaa falan etmiyorum, sadece sizin iddaaniza soru sordum. KKTC tanimayan ülke olarak Türkiye'yi gösteren sizmisiniz yoksa ben evya baskasimiyim?

Diger taraftan Türkiye'nin Azerbeyacan'in toprak ve sinirlarini koruma sorumlulugu var diye idaa eden sizmisiniz yoksa ben veya baskasimi?

Benim sadece sizin o iddaalariniza karsilik iki sorum oldu. Yani iddaayi yapan ben degil sizsiniz ve soru soran benim, ama cevap yerine malesef yukaridaki yorumu aliyoruz.

Ben sorumu gene de tekrarlayayim da aklimiz karismasin.

1. Türkiye'nin KKTC'ni tanimadigini nasil kanitliyorsunuz? Herkesin bildigi dünyada KKTC'ni taniyan tek ülke var, o ülkenij ismide TÜRKIYE.

2. Madem Türkiye Azerbeycan'nin güvenligini ve topraklarini korumakla yükümlü ise, kardes ülke oldu icin, neden Azerbeycan karedes ülke olan KKTC'ni resmen tanimiyor?

Bu sorulari sormak bir iddaami size göre?

Umarim simdi sorularim anlasilmistir.

Türkiye KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETINI formel olarak tanimistir,son 6 yildir yapilan Kibris siyaseti göstermistir ki Türkiye Kuzey Kibris'i gercek bir devlet olarak görmemektedir eger görmüs olsaydi Kibris Türkler'ini Kibris Rumlarina baglamaya calismazdi.Kibris Türk Cumhuriyeti ile ilgili calismalara bakildiginda Türkiye'nin Kibris Türk kesimini tanimis olmasinin sadece göstermelik bir politika oldugu ortaya cikar.Devleti yasatmasi gerekenler devleti ortadan kaldirmaya calisiyorlarsa bunun anlami o devletin taninmamis olmasidir.Azerbaycan'in Kibris Türk devletini tanimasina AKP yönetimi engel olmustur,cünkü gerek Talat gerekse Erdogan Kibris TÜrk devletinin taninmasini degil,Türk ve Rum kesimleri olarak tek bir devlet seklinde AB'ye girmesinden yanadirlar.Kibris Türk devletinin diger Islam ülkeleri tarafindan taninmamis olmasi tamamen ABD baskilari sonucudur.Eger Türkiye dogru bir Kibris siyaseti izleseydi belki de bugüne kadar birkac ülke tarafindan Kibris taninabilirdi.

Türkiye Azerbaycan'la kardes ülkelerdir,ve aralarinda stratejik anlasma vardir,yani askeri anlasmalar.Ermeni-Azeri savasinda Türkiye'nin vermis oldugu nota sonucu Ermenistan saldirilari durmustur.Kibris ise Türkiye'nin koruma alani icindedir bu nedenle orada askerimiz vardir.

Olaylari irdelemeden görüs belirtirsek hata yapariz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Azerbaycan'in Kibris Türk devletini tanimasina AKP yönetimi engel olmustur,cünkü gerek Talat gerekse Erdogan Kibris TÜrk devletinin taninmasini degil,Türk ve Rum kesimleri olarak tek bir devlet seklinde AB'ye girmesinden yanadirlar.Kibris Türk devletinin diger Islam ülkeleri tarafindan taninmamis olmasi tamamen ABD baskilari sonucudur.Eger Türkiye dogru bir Kibris siyaseti izleseydi belki de bugüne kadar birkac ülke tarafindan Kibris taninabilirdi.

Sn politika, madem Azerbeycan KKTC'ni taniyacakti ama AKP engelledi diyorsunuz, AKP hükümetinden önceki döneminde taniyabilirdi. Su anlatttiklariniza kendiniz de gercekten inaniyormusunuz?

Neden tüm olaylari AKP dönemine getiriyoruzki? KKTC AKP döneminde bagimsizligini ilan etmediki, Azerbeycan tanimak konusunda engellenmis olsun. Yoksa bu konuda dami yanlis bilgiye sahibiz?

Gönderi tarihi:
Kibris Türk devletinin diger Islam ülkeleri tarafindan taninmamis olmasi tamamen ABD baskilari sonucudur.

Bazıları yaptığınız mecazı anlayamıyorlarsa bu onların problemi.

KKTC'yi, zamanında hem Pakistan hem de Bangladeş tanımıştı. Ama uluslararası baskılar sonucu tanıma deklarasyonlarını geri çektiler.

Azerbaycan'ın Türkiyeyi tanıması, sizin de açıkladığınız gibi, AKP hükumetinin siyaseti ile engellenmiştir.

Gönderi tarihi:
Azerbaycan'ın Türkiyeyi tanıması, sizin de açıkladığınız gibi, AKP hükumetinin siyaseti ile engellenmiştir.

Azerbeycan önceki dönemde neden tanimadi dersiniz KKTC'ni? AKP'nin rolünü anladikta öncekilerininkini neden israrla söylemiyorsunuz anlamis degilim.

Diger taraftan madem Azerbeycan ABD'nin veya baskasinin baskisindan dolayi KKTC'ni tanimiyorsa neden ben Türkiye olarak onun topragini ve vatanini savunayim?

Gönderi tarihi:
Azerbeycan önceki dönemde neden tanimadi dersiniz KKTC'ni? AKP'nin rolünü anladikta öncekilerininkini neden israrla söylemiyorsunuz anlamis degilim.

Diger taraftan madem Azerbeycan ABD'nin veya baskasinin baskisindan dolayi KKTC'ni tanimiyorsa neden ben Türkiye olarak onun topragini ve vatanini savunayim?

Arkadaşım, dış politika o kadar basit değil. 1991'de bağımsızlığını kazanmış, akabinde Ermenistan tarafından işgale uğramış bir ülkeye bir de Kıbrısı tanı, ABD desteği iyice bir kesilsin denilebilir mi ? O zamanki konjonktür başka şimdi başka.

Bugünkü durumda, ABD, Rusyaya karşı Azarbaycanı kazanmak istiyor. Böyle elverişli bir zamanda, Azarbaycanın KKTC'yi tanımamasının baş sorumlusu, Kıbrısta Annan planını kabul edip, Kıbrısın bağımsızlığını kabul etmeyen AKp hükumetidir.

Türkiyenin zaten istemediği, arkasında durmadığı bir davaya destek vermedi diye Azarbaycan sorumlu tutulabilir mi ?

Gönderi tarihi:
Arkadaşım, dış politika o kadar basit değil. 1991'de bağımsızlığını kazanmış, akabinde Ermenistan tarafından işgale uğramış bir ülkeye bir de Kıbrısı tanı, ABD desteği iyice bir kesilsin denilebilir mi ? O zamanki konjonktür başka şimdi başka.

Bugünkü durumda, ABD, Rusyaya karşı Azarbaycanı kazanmak istiyor. Böyle elverişli bir zamanda, Azarbaycanın KKTC'yi tanımamasının baş sorumlusu, Kıbrısta Annan planını kabul edip, Kıbrısın bağımsızlığını kabul etmeyen AKp hükumetidir.

Türkiyenin zaten istemediği, arkasında durmadığı bir davaya destek vermedi diye Azarbaycan sorumlu tutulabilir mi ?

Sn Dogrucudavut, Azerbeycan ve KKTC konusu sayin politika ile aramizdaki konusmalarda gecti ve onunda aciklamasi gene yorumlarda var. Siz dogal olarak aramizdaki yorumlari okumadan araya daldiginiz icin sonunda böyle bir cevap vermeniz beni hic sasirmadi. Önce kimin neyi neden yazdigini iyi arastiralim ve ondan sonra herhangi bir yorumda bulunalimki konu rayindan cikmasin.

Gönderi tarihi:
Sn Dogrucudavut, Azerbeycan ve KKTC konusu sayin politika ile aramizdaki konusmalarda gecti ve onunda aciklamasi gene yorumlarda var. Siz dogal olarak aramizdaki yorumlari okumadan araya daldiginiz icin sonunda böyle bir cevap vermeniz beni hic sasirmadi. Önce kimin neyi neden yazdigini iyi arastiralim ve ondan sonra herhangi bir yorumda bulunalimki konu rayindan cikmasin.

Diyelim ki araya girdim ve konuyu anlamadım.

Ama konu tam rayında.

Siz benim yazdıklarıma, sorduğum sorulara cevap verebilirsiniz, değil mi ?

Gönderi tarihi:
Diyelim ki araya girdim ve konuyu anlamadım.

Ama konu tam rayında.

Siz benim yazdıklarıma, sorduğum sorulara cevap verebilirsiniz, değil mi ?

Verebilecegim cevabi neden vermeyimki? Veremezsemde acikca söylerim. Ama siz genelde soru soruyorsunuz, bu benim dikkatimi cekti. Siz de tüm sorulara cevap veriyormusunuz?

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi yöneten parti 6 yildir görevde.6 yil öyle daha dün diye gecistirilemez.Bu 6 yil icersinde Türkiye'nin temelleri oyuldu.AB ve ABD baskilari bu son 6 yil icinde korkunc boyutlara ulasti ve bu baskilarin nedenide AKP iktidarinin tavizkar olusu,herseye evet deyisi ve siyasi ideolojilerini gerceklestirebilmek ugruna kayitsiz sartsiz AB-ABD güdümnde olmasi,onlari kullaniyorum sanarak aslinda kendini degil Türkiye'yi kullandirmasidir.

Kibris'in taninmamis olmasinin bütün sorumlulugunu AKP'ye yükleyemeyiz ama 6 yil icinde AKP takip etmis oldugu siyasetle Kibris'in taninmasinida imkansizlastirmis,daha dogrusu Kibris'in taninmamasi mücadelesi verilmistir.Talat acikca Kibris Türk kesiminin taninmasina karsidir,talimatini Türkiye'den almaktadir.Diger yandan,Ermenistan sinir kapisinin kapatilmasinin nedeni önce Ermenistan'in gayrimesru olarak Azeri topraklarinin yüzde 20'sini isgal etmis olmasi,digeride Anayasasina Türk düsmanligini koymasidir.Sinirlarimizi tanimayan,soykirim gibi bir insanlik sucunu üzerimize yikmaya calisarak yavuz hirsiz rolünü oynayan,Türkiye'nin Dogusunu ve Dogu Karadeniz bölgesinde bazi illeri Bati Ermenistan olarak tanimladigi icin sinir kapilarimiz kapatilmis ve diplomatik iliskimiz kesilmistir.Ermeni sinir kapisinin acilmasi Azeri davasina bir ihanettir dolayisiyla,Ermenistan'in Azeri topraklarini isgale devam etmesine olanak saglamaktir.Bizim degil Ermenistan'in bize ihtiyaci vardir.Türkiye hicbir tarihte Ermenistan Cumhuriyetine karsi düsmanca bir siyaset takip etmemis,o büyük depremde ilk yardim bizden gitmistir.Ne garip tecelliki Saddam'in zulmünden kacarak Türkiye'ye siginan Kuzey Irak Kürtleri,bugün PKK'ya kucak acmis ve Kuzey Irak'tan ülkemize teröristlerin sizmasina önayak olmaktadirlar.Ermenilere yapmis oldugumuz onca insani yardimin karsiligi ise düsmanlik olmustur.

Komsularimizla sifir problem olmasi muhakkak ki arzu edilecek bir durumdur,ama bize düsmanlik besleyenleride besleyecek halimiz yok heralde.Türkiye tarihin her döneminde kendisine bir adim yaklasana iki adim yaklasarak karsilik vermistir.

saygilarla

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Siz ister dost deyin ister kardes deyin, birbirinden iki ayri ülke. Burada sanki biz Azarbeycan'a karsiyiz ve siz degil itibasi uyandirmaya hic gerek yok. Burada sadece bir tesbitte bulunuyoruz. Türkiye sadece kendi topraklarini savunmak durumundadir ve baska hic bir ülkenin degil, bu Azerbeycan olur veya Afganistan evya Almanya evya hangi ülke akliniza geliyorsa. Azerebycan'in tabiiki bizler icin ayri bir yeri vardir, bunun tersini söyleyende yok zaten veya Azeri'lerle olan iliskilerimizi diger ülkelerle veya bilhassa Ermenistan ile ayni tutalim diyende yok. dolayisiyla konuyu baska yönere cekmeye hic gerek yok. Ülkeler arasi iliskiler kardeslik veya dostluk bazinda yapilmaz sedece cikarlar bazinda yapilir. Azerbeycan bile her adimini herhalde Türkiye'ye endeksli yapmiyor ve öyle olmasida gerekli. Diger taraftan bizim onlari her konuda sartsiz desteklememizi talep ediyorsunuz ama onlarin neden KKTC'niu neden tanimadigini sorgulamiyorsunuz. Sakin gene, Türkiye bile tanimiyorki neden Azerbeycan tanisin gibi gerceklerle alakasi olmayan iddaalarda bulunmayin, siz sadece Azerbeycan'nin neden tanimadigini cevaplamaya calisin lütfen.

Arkadas cevaplayamiyorsa ben cevaplarim

Azebaycan neden KKTC- ni uluslar arasi arenada resmen tanimiyor ve ya taniyamiyor?

Yillardir bu soruyu sorub duruyorsunuz peki niye bir zahmet arasdirma yapmadiniz arkadaslar niye bu konuda bu kadar bilgisiz ola-ola bir tek medyadan dugdugunuzla yetinerek niye bu kadar onyagili davraniyorsunuz?

Cevap : Azerbaycanin KKTC-le ekonomi, siyasi ve egtim,kultur ilişkıleri vardir.Her yil devlet tarafindan KKTC-ye 100-e yakin ögrenc egtim almaga gonderliyor.Bakuden Direk KKTC-ye Hava Yolları açılmışdır.Bu onu gösterir ki, Azerbaycan KKTC-yi kendi içinde taniyor, destekliyor.

Ama Uluslararsə Arenada tanıyamiyor ve Taniyamazda. Sizce niye? Hİç araşdırma yaptınızmi? Cünki Azerbaycanın GARABAG topragında ermeniler tarafından yaradilmiş GONDARMA GARABAG sorunu var.

Eger Azerbaycan Dünya Arenasinda KKTC-yi tanirsa hemen Başta Rusiya olmakla tüm ermeniperest ve Antitürk devletler GONDARMA GARABAGI ayrıca devlet olarak tanıyacaktir. BMT nin gundemine getirecekler.. kosovanin nasil tanindigini unutdunuzmu ve ya gurcustanda taninmamis abhaziya, osetiya nasl ayrica devlet olarak tanindi unuttunumzu? simdi Azerbaycanin Gondarma Garabag gibi bir sorunu varken KKTc-ni Dunya çapinda nasil taniya bilir???

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

AKP hükümetinin,dis ve ic baskilar sonucu,Ermenistan'la yapmis oldugu anlasmalar ger tepmeye basladi.

AKP'nin Cumhurbaskani Gül,almis oldugu birtakim direktifler geregi ve Türkiye'de Ermeni yandasligi ile taninan bir takim kendinden aydinlarin telkinleri dogrultusunda "ÖZÜR DILEME"anlamina gelecek tarzda yapmis oldugu Ermenistan ziyareti ile,Ermeniler simartilmistir.Hazir bulmusken kullanalim yaklasimi ile Basbakan Erdogan'i güdümlerine almis olan AB-ABD odaklari,Erdogan'i Demokratik acilim maskesi altinda "KÜRT ACILIMI"na ve ayni zamanli "ERMENI ACILIMINA"yönlendirip,Ermeni sinir kapisinin acilmasi ve Ermenistan'la diplomatik iliskiye gecilmesi yönünde baskilarla,Isvicre'de bir protokol imzalanmistir.Bu protokolde bilerek veya iyi niyetli olarak,hicbir serh sart ortaya konulmamis böylece,Ermenistana'a koz verilmistir.AKP siyaseti,bu protokolü meclise tasimis mecliste AKP'lilerce kabul edilmis,Ermenistan ise bu protokolü Anayasa Mahkemesine götürüp Mahkemenin karari dogrultusunda görüslerini ifasde etmistir.Iste Ermenistan hükümetin ile Türk hükümetinin milliyetcilik anlayisi burada kendini göstermektedir.Meclisteki cogunluna güvenerek protokolü imzalayanlar simdi Ermenistan'in geri adim attigi yalanini bizlere söylemektedirler.Amerikan meclisinde "SOYKIRIM "yasasi görüsülüyor.Ne demistik:Bu protokol Ermeniler tarafindan Türkiye'ye karsi kullanilacaktir.Yanilmadigimiz ortayi cikti.Simdi Ahmet Davutoglu Amerika'ya tepki koyuyor,kim yiycek bunu acaba?

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.